|
ترامپ: از من و بایدن تست اعتیاد بگیرید
رئیسجمهور آمریکا مجددا بر خواسته خود مبنی بر انجام تست موادمخدر از ۲ کاندیدا پیش از مناظرات ریاستجمهوری این ماه تأکید و بدون هیچگونه مدرکی ادعا کرد جو بایدن، نامزد دموکراتها نوعی محرک مصرف میکند. ترامپ به «لاورا اینگراهام» از فاکسنیوز گفت: به نظر من او (جو بایدن) تحت تأثیر یک نوع محرک است. من میگویم هر دو باید تست مخدر بدهیم؛ هم من و هم او. ما هر دو باید آزمایش موادمخدر بدهیم.
ارسال به دوستان
حمایت رئیسجمهور فرانسه از اقدام نشریه هتاک شارلی ابدو در انتشار مجدد کاریکاتورهای موهن
شیطان در جلد مکرون
نشریه «شارلی ابدو» سهشنبه شب در یک گستاخی جدید بار دیگر کاریکاتورهای جنجالی موهن به پیامبر اکرم(ص) را بازنشر کرد
گروه بینالملل: عملیات پاریس برای تحقیر اعراب و مسلمین که با سفرهای مداخلهگرانه توأم با تعیینتکلیف رئیسجمهور فرانسه برای حکومت لبنان آغاز شده بود، با لجنپراکنی مجدد هفتهنامه فکاهی «شارلی ابدو» تکمیل شد.
مدیر مسؤول این نشریه موهن فرانسوی بهانه انتشار مجدد کارتونهای موهن به ساحت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) را آغاز محاکمه ۱۳ فرد متهم به دست داشتن در حادثه تیراندازی در دفتر این نشریه در سال ۲۰۱۵ اعلام کرده است.
امانوئل مکرون نیز ضمن طفره رفتن از محکومیت این اقدام موهن، چاپ چنین کاریکاتورهایی را نشانه «آزادی بیان» در فرانسه دانسته که دولت او نمیتواند با آن مقابله کند.
اما حقیقت این است که هم مکرون از روز نخست ورود به سیاست، به خاطر سوابق کاریاش، به کارمند یا مزدور بانک روتشیلد مشهور بوده و هم این واقعیت که سرمایهگذار اصلی نشریه شارلی ابدو، یک زن وکیل یهودی مراکشیتبار نزدیک به شاخه فرانسوی این خاندان صهیونیست بوده، بر کسی پوشیده نیست.
در عین حال لاف «آزادی بیان» از سوی مکرون خریدار ندارد. او در 3 سالی که از ریاستجمهوریاش میگذرد به خاطر سرکوب وحشیانه جنبش معیشتی «جلیقه زردها» و همچنین ممنوع کردن فعالیت سران جبهه ملی فرانسه مورد نفرت قرار گرفته است. ضمنا اوایل همین تابستان بود که دادگاه حقوق بشر اروپا، رژیم فرانسه را به دلیل مجرم شناختن کنشگران کارزار «بایکوت محصولات وارداتی اسرائیل» به نقض حق آزادی بیان محکوم کرد.
این دادگاه با اکثریت مطلق آرا، دولت فرانسه را به نقض ماده ۱۰ پیمان حقوق بشر اروپا محکوم کرد، چرا که اجازه نداده بود مخالفان جنایتهای رژیم صهیونیستی نظرشان را ابراز کنند.
به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهور فرانسه ضمن بیاعتنایی به گستاخی جدید نشریه «شارلی ابدو» در انتشار تصاویر موهن به پیامبر اکرم(ص) مدعی شد در جایگاه قضاوت درباره این تصمیم نشریه فرانسوی در انتشار این تصاویر موهن قرار ندارد. امانوئل مکرون که در ۲ روز گذشته سفر به لبنان و عراق را در دستور کار داشت، در توجیه این اقدام موهن نشریه شارلی ابدو مدعی شد فرانسه کشور آزادی بیان است و اینکه وی در جایگاهی نیست که بخواهد درباره این تصمیم برای بازنشر تصاویر موهن به پیامبر اکرم(ص) در نشریه شارلی ابدو قضاوت کند. با این حال این مقام عالی رتبه فرانسوی تأکید کرد شهروندان فرانسه وظیفه دارند برای یکدیگر احترام و نزاکت قائل شوند و از «نفرتپراکنی» بپرهیزند. وی توضیح داد: «رئیسجمهور این کشور هرگز در جایگاهی قرار ندارد که درباره انتخاب سرمقاله یک خبرنگار یا اتاق خبر قضاوت کند، هرگز! زیرا ما آزادی بیان داریم». فرانسه در حالی اینگونه هتاکیها را جزو موازین آزادی بیان قلمداد میکند که یکی از چندین کشور غربی است که انکار واقعه ادعایی «هولوکاست» را جرم تلقی میکند! نشریه «شارلی ابدو» چاپ پاریس سهشنبهشب دقیقا یک روز پیش از برگزاری دادگاه رسیدگی به پرونده ۱۳ فردی که به جرم مباشرت در حمله مسلحانه و تیراندازی در دفتر نشریه شارلی ابدو در سال ۲۰۱۵ متهم شدند، با انتشار مجدد کاریکاتورهای جنجالی و موهن به پیامبر اکرم(ص) تنشآفرین شد. نگارنده سرمقاله این هفته نشریه شارلی ابدو با بازنشر این کاریکاتورهای موهن نوشت این تصاویر «به تاریخ تعلق دارد و تاریخ را نه میتوان دوباره نوشت و نه پاک کرد». این در حالی است که در واکنش به انتشار این کاریکاتورهای جنجالی و موهن در ژانویه ۲۰۱۵ دفتر این نشریه مورد حمله مهاجمان قرار گرفت که در آن ۱۷ تن- از جمله ۱۲ تن از کارکنان این نشریه- به همراه هر سه مهاجم کشته شدند. رسانههای فرانسوی از جمله لوفیگارو، اوئست فرانس، بافام تیوی و فرانس انفو با بازتاب اظهارات رئیسجمهور فرانسه نوشتند: امانوئل مکرون بار دیگر روز سهشنبه در جریان آغاز محاکمه عاملان حمله به شارلی ابدو در ژانویه ۲۰۱۵ و در حالی که این نشریه طنز کارتونهای جنجالی [حضرت] محمد[ص] را بازنشر داد، از «آزادی کفر» در فرانسه دفاع کرد. خبرگزاری فرانسه هم به نقل از مکرون نوشت: از ابتدای جمهوری سوم در فرانسه، آزادی کفرگویی که مرتبط با آزادی عقیده است، وجود دارد. من برای محافظت از همه این آزادیها در اینجا هستم. نیازی نیست من درباره انتخاب روزنامهنگاران داوری کنم.
* سابقه مکرون در اهانت به اسلام
ملت فرانسه که زاده شورش علیه کلیسا و تاجوتخت سلطنتی است، از دیرزمانی به این سو، تحریک و بیاحترامی و آزادی کفرگویی را به عنوان بخشی از هویت انقلابی خود میداند. فرانسه به عنوان نخستین کشور در اروپا کفرگویی و اهانت به مقدسات را رسماً از سال 1881 و عملا پس از انقلاب فرانسه در سال 1789 دیگر جرم نمیپندارد. در حالی که عملا در این کشور برای توهینکنندگان به مقدسات دینی پیگرد قانونی در نظر گرفته نمیشود ولی در عوض انکار هولوکاست یک عمل غیرقانونی محسوب میشود. مکرون پیش از این نیز از یک دختر فرانسوی هتاک به دین اسلام دفاع کرده بود. با وجود اینکه یکی از وزرای آن زمان فرانسه معتقد بود این دختر مرتکب «اهانت به دین» شده است اما امانوئل مکرون از این نوجوان بشدت دفاع و بر حق مردم فرانسه برای «کفرگویی، انتقاد از دین و ترسیم کاریکاتور در پیوند با دین» تأکید کرد.
* رفتار دوگانه مکرون در قبال آزادی بیان
ادعای مکرون برای صیانت از آزادی بیان در فرانسه و نداشتن صلاحیت برای اظهارنظر در این باره در شرایطی مطرح میشود که اخیرا دولت فرانسه به جرم نقض آزادی بیان در داخل کشور با هدف حمایت از رژیم صهیونیستی، از سوی دادگاه حقوق بشر اروپا محکوم شده بود. تابستان امسال دادگاه حقوق بشر اروپا، فرانسه را به دلیل «مجرم شناختن کنشگران فعال در کارزار بایکوت محصولات وارداتی اسرائیل» محکوم کرد. این دادگاه با اکثریت مطلق آرا، فرانسه را به نقض ماده ۱۰ پیمان حقوق بشر اروپا محکوم کرد. ماده ۱۰ حقوق بشر اروپا، بر به رسمیت شناختن حق «آزادی بیان» از سوی دولتها تاکید دارد. دادگاه حقوق بشر اروپا در توجیه حکم خود اعلام کرد مطالبه این فعالان در بایکوت کردن محصولات اسرائیلی، هیچ نشانی از تحریک به خشونت یا تنفر و عدم تحمل فرد مقابل ندارد. آنها خواستار بایکوت کردن خرید محصولات یک دولت شدهاند. محکومیت این کنشگران به 2 حرکت اعتراضی در ۲۶ سپتامبر سال ۲۰۰۹ و ماه مه سال ۲۰۱۰ بازمیگردد. 12 نفر از اعضای گروهی به نام «فلسطین ۶۸» در شهر تولوز فرانسه در مقابل یک فروشگاه بزرگ مواد غذایی، کرفور، تجمع کردند و از مشتریها خواستند محصولات اسرائیلی را بایکوت کنند. با توجه به اینکه فروشگاه «کرفور» هیچ شکایتی از این افراد نکرده بود، دادگاه شهر تولوز این افراد را بری از اتهام دانست اما سال ۲۰۱۳ دادگاه تجدیدنظر همین شهر، حرکت اعتراضی این افراد را «عامل تحریک خشونت و گسترش نفرت نژادپرستانه دانست» و این فعالان را محکوم کرد. سال ۲۰۱۵ دیوان عالی کیفری فرانسه نیز با همین داوری، حکم دادگاه تجدیدنظر را تایید کرد. به همین دلیل وکیل مدافع فعالان حقوق بشری به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت کرد.
***
توهین به مقدسات در سرزمین به اصطلاح متمدنها
اهانت به مقدسات در غرب تنها به کشور فرانسه اختصاص ندارد، بلکه در سالهای اخیر چندین مورد اهانت به کتاب مقدس مسلمانان در اروپا را شاهد بودهایم. اوایل روز جمعه 7 شهریور بود که یک گروه از جریان راست افراطی در سوئد یک جلد قرآن کریم را به آتش کشیدند که به دنبال آن و بیحرمتی و جسارت نسبت به قرآن، شهر مالمو در این کشور ناآرام شد. شهر مالمو در جنوب سوئد در این روز صحنه درگیری میان معترضان به سوزاندن یک جلد قرآن و نیروهای پلیس بود. پیش از آن نیز «راسموس پالودان» رهبر دستراستیهای دانمارک با آتش زدن یک جلد قرآن در یکی از محلات مرکزی کپنهاگ، پایتخت دانمارک، موجی از تنشهای نژادی-فرهنگی را در این کشور شمال اروپا به راه انداخته بود.
***
مکرون از کدام آزادی بیان میگوید؟
رضا حجت*: روز گذشته رئیسجمهور فرانسه در پاسخ به سوالی درباره چرایی انتشار مجدد کاریکاتور موهن از پیامبر اسلام حضرت محمد(ص)، با پنهان شدن پشت واژه «آزادی بیان» خود را فاقد صلاحیت برای اظهارنظر در این باره دانست. درباره اتخاذ این موضع از سوی امانوئل مکرون باید به 2 نکته مهم توجه کرد؛ اینکه چطور رئیسجمهور یک کشور اروپایی این اجازه را به خود میدهد که در یک کشور عربی و با اکثریت مسلمان این اظهارنظر را داشته باشد و نکته بعد اینکه اساسا مفهوم آزادی بیان که مکرون بر آن تکیه کرده در کشور فرانسه بیشتر جنبه ظاهری و فرمالیته پیدا کرده است اما مکرون همچنان معتقد است کشورش نماد آزادی و آزادی بیان است. درباره پرسش اول و اینکه چه وضعیتی منجر به نمایان شدن این حد از گستاخی رئیسجمهور فرانسه در یک کشور عربی شده است، باید گفت نگاهی به وضعیت کنونی جوامع عربی و انشقاقی که بر اثر سوءرفتار حاکمان متحجر و مستبد آنها رقم خورده، دلیل این گستاخی را نشان میدهد. حکام سعودی که خود را خادمان حرم میدانند، بیش از 5 سال است در حال کشتار بیرحمانه مردم مظلوم یمن هستند و در مسیر این کشتار قواعد بینالمللی را هم زیر پا گذاشته و به گواهی سازمان ملل حتی از تسلیحات نامتعارف مثل بمبهای خوشهای استفاده کردهاند. بعضی کشورهای عربی هم مثل امارات با ذلت تمام به دنبال این هستند رابطه خود را با رژیم صهیونیستی آشکار کنند. آخرین میخ بر تابوت وحدت عربی را هم هفته گذشته اتحادیه عرب زد و با رد درخواست فلسطینیها برای نشست فوری درباره توافق امارات و رژیم صهیونیستی عملا نشان داد کشورهای عربی دچار خفت و خواری بیمثالی شدهاند. لذا طبیعی است امانوئل مکرون به خود اجازه دهد در یک سرزمین عربی این اظهار نظر را داشته باشد. اما درباره واژه آزادی بیان و سوءاستفادهای که وی از این واژه کرده است باید پرسید چرا آزادی بیان درباره جلیقهزردها رعایت نشده و در این 2 سال شاهد کشتار معترضان غیرمسلح موسوم به جلیقهزردها در فرانسه هستیم؛ معترضانی که بدون سلاح و صرفا با هدف اعتراض به وضعیت معیشتی جامعه کارگری و طبقه متوسط و ضعیف فرانسه در خیابانها حاضر شدهاند. واقعیت این است که مدعیان آزادی و حقوق بشر در غرب و حامیان آنها سالهاست از واژههای اینچنینی با یک استاندارد دوگانه استفاده ابزاری کردهاند و این بار هم جای تعجب نبود که این اظهارنظر توسط مکرون شنیده شود. باور کنیم یا نه رهبران غربی از آمریکا تا اروپا ارزش متفاوتی را نسبت به حقوق بشر در داخل و خارج از مرزهای جغرافیایشان تعریف کردهاند و بدون در نظر گرفتن متر و معیار مشخص، استدلالهای مطرح شده از طرف مرزهای خارج از تمدن غربی را نخواهند پذیرفت.
* کارشناس مسائل اروپا
ارسال به دوستان
50 درصد مردم ایالات متحده معتقدند اعضای هر ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه به دنبال منافع مردم نیستند
نگاه منفی آمریکاییها به 2 حزب دموکرات و جمهوریخواه
گروه بینالملل: نتایج یک نظرسنجی در آمریکا نشان میدهد بیش از 50 درصد مردم این کشور معتقدند اعضای هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه رضایت سران حزب خود را به رضایت شهروندان ترجیح میدهند. به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «هیل»، نظرسنجی انجام شده از سوی این رسانه در همکاری با مرکز تحقیقاتی «هریس ایکس» نشان میدهد نامزد حزب جمهوریخواه انتخابات ۲۰۲۰ به میزان ۶ درصد بیشتر از نامزد حزب دموکرات، جلب رضایت حزب خود را در اولویت قرار داده است. به گزارش «وطن امروز»، طبق نتایج این نظرسنجی ۵۴ درصد رأیدهندگان آمریکایی باور دارند که اعضای حزب دموکرات، منافع سران حزب خود را به منافع مردم ترجیح میدهند. از سوی دیگر، ۶۰ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی هم معتقدند اعضای حزب جمهوریخواه آمریکا، منافع این حزب را به منافع مردم کشور خود ترجیح میدهند.
* شکاف اقتصادی بیسابقه در آمریکا
نگاهی به وضعیت فعلی جامعه آمریکا و مشکلات معیشتی آنها نشان میدهد چرا مردم در ایالات متحده معتقدند احزاب دموکرات و جمهوریخواه منافع حزبی را بر منافع مردم ترجیح میدهند. جدا از وضعیت اسفناک کنونی در آمریکا که تحت تاثیر شیوع کرونا آمار بیکاری به 40 میلیون نفر رسیده است، تبعیض نژادی حاکم و شکاف اجتماعی و اقتصادی که به وضوح در جامعه آمریکا هویداست، نشان میدهد چرا مردم آمریکا نگاه مثبتی نسبت به 2 حزب جمهوریخواه و دموکرات ندارند. در همین ارتباط سناتور «برنی سندرز»، نماینده ایالت ورمونت در مجلس سنای آمریکا در ادامه انتقادهایش از تبعیضها و نابرابریهای گسترده اقتصادی در این کشور در پیامی توئیتری وضعیت جاری اقتصادی در آمریکا را «غیراخلاقی و غیرقابل تحمل» توصیف کرد. او در توئیتر نوشت: «رسانههای جریان اصلی درباره این موضوع حرف نمیزنند، کنگره درباره آن حرف نمیزند، ترامپ درباره آن حرف نمیزند اما هماکنون ثروتی که 3 مولتی میلیاردر [در آمریکا] دارند از ثروت بیش از نیمی از جامعه ما بیشتر است». سناتور ایالت ورمونت در پیام توئیتری خود افزود: «این سطح از نابرابری [ثروت در آمریکا] غیراخلاقی است و قابل تحمل نیست». او پیش از این بارها از شرایط آمریکا بویژه در دوران کنونی انتقاد کرده و در توئیتر نوشته بود: «واقعیتهای اقتصادی [تحت دولت] ترامپ این است: ۲۹ میلیون آمریکایی غذای کافی ندارد و ۳۰ میلیون بیکار در آمریکا دریافت ۶۰۰ دلار در ماه را از دست دادهاند. ۴۰ میلیون آمریکایی نیز با [خطر] بیخانمان شدن مواجهند، حال آنکه ۴۶۷ میلیاردر آمریکایی طی ۵ ماه گذشته ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد داشتهاند».
* 20 میلیون آمریکایی تا آخر این ماه بیخانه میشوند
نتایج یک تحقیق و بررسی نشان میدهد تهدید جمهوریخواهان کنگره برای قطع کمکهای مالی مربوط به بحران ویروس کرونا بیش از ۲۰ میلیون مستأجر آمریکایی را تا پایان سپتامبر با خطر تخلیه روبهرو خواهد کرد. به نقل از وبگاه سالن، از هر 5 آمریکایی یک نفر که در خانههای اجارهای زندگی میکند، احتمالا تا پایان سپتامبر با خطر تخلیه روبهرو خواهد شد. این در حالی است که جمهوریخواهان کنگره تهدید کردهاند کمکهای بیکاری و بسته نجات ویروس کرونا را قطع خواهند کرد. این آمارها در تجزیه و تحلیلی که از سوی مؤسسه آسپن انجام شده، مشخص شده است. بر اساس این بررسی، بیش از 20 میلیون آمریکایی که حدود 20 درصد 110 میلیون شهروندی است که در خانههای اجارهای زندگی میکنند، تا پاییز امسال با خطر بیخانمانی روبهرو خواهند شد. «جولیان کاسترو» نامزد سابق ریاستجمهوری حزب دموکرات در این باره گفت: ما بزودی با بزرگترین بحران بیخانمانی طی دهههای اخیر روبهرو خواهیم شد؛ شاید بزرگترین بحران بیخانمانی از زمان بحران و رکود بزرگ اقتصادی. ما در طول زندگیمان چنین بحرانی ندیدهایم.
ارسال به دوستان
موافقت ریاض با عبور هواپیماهای اماراتی از آسمان عربستان به مقصد فلسطین اشغالی و برعکس
معامله تاج و تخت
گروه بینالملل: مجوز پرواز هواپیماهای اماراتی به مقصد سرزمینهای اشغالی و برعکس از آسمان عربستان سعودی در حالی دیروز از سوی سازمان هواپیمایی این کشور صادر شد که «جرد کوشنر» میهمان ویژه ولیعهد جوان سعودیها بود. در همین حال موج جدیدی از بازداشت شاهزادگان سعودی نیز آغاز شده که نشان از معامله پشتپرده آمریکایی- سعودی برای آینده عربستان و روابط با رژیم صهیونیستی دارد.
به گزارش «وطن امروز»، یک مقام مسؤول در اداره کل هواپیمایی عربستان سعودی اعلام کرد با درخواست اداره کل هواپیمایی امارات مبنی بر اجازه عبور از حریم هوایی سعودی به هواپیماهای خطوط هوایی امارات به مقصد تمام کشورهای دیگر و برعکس، موافقت کرده است. این اجازه بدان معناست که عبور هواپیماهای اماراتی به مقصد فلسطین اشغالی و بالعکس نیز مجاز خواهد بود. این اجازه در حالی داده میشود که مقامات سعودی به دلیل اینکه به هواپیمای رژیم صهیونیستی اجازه عبور از حریم هوایی عربستان سعودی به سمت امارات را دادند، هدف انتقاد شدید قرار گرفتهاند. نخستین هواپیمای رژیم صهیونیستی روز دوشنبه ۳۱ آگوست (۱۰ شهریور) در ابوظبی، پایتخت امارات بر زمین نشست. این نخستین پرواز مستقیم از تلآویو به ابوظبی بود که تنها ۱۷ روز پس از اعلام توافق عادیسازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی انجام شد. این پرواز حامل یک هیأت آمریکایی - صهیونیستی هم بود. این هیأت سهشنبه و پس از امضای نخستین پروتکل تفاهم مالی میان رژیم صهیونیستی و امارات، ابوظبی را ترک کرد.
بازداشت شاهزادگان سعودی همزمان با دیدار کوشنر و محمد بنسلمان در ریاض پس از پایان این سفر، خبرگزاری عربستان اعلام کرد جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا پس از دیدار با مقامات امارات در ابوظبی با محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان در ریاض دیدار و گفتوگو کرد. طبق گزارش خبرگزاری عربستان، 2 طرف در این دیدار درباره چشماندازهای صلح در منطقه و ضرورت از سرگیری مذاکرات میان فلسطینیها و اسرائیل برای دستیابی به یک صلح عادلانه و پایدار رایزنی کردند. همزمان با دیدار کوشنر و بنسلمان در عربستان اخباری از برکناری و بازداشت مسؤولان نظامی عربستان به دستور پادشاهی سعودی منتشر شد که نگرانیها بابت تکرار سناریوی سرکوب شاهزادگان در هتل «ریتز کارلتون» را افزایش داد. در این عملیات که با دستور سلطنتی انجام شد، تعدادی از مقامات بویژه «عواد بن عید البلوی» فرمانده نیروهای مرزبانی برکنار شدند. همچنین 2 افسر و 2 فرماندار منطقه «تبوک» و تعدادی از مسؤولان طرح دریای سرخ به اتهام فساد و زمینخواری از سمت خود برکنار شدند. چند روز گذشته اعلام شد که «سلمان بنعبدالعزیز» پادشاه عربستان دستور برکناری شاهزاده «فهد بنترکی» فرمانده نیروهای مشترک «ائتلاف عربی» علیه یمن و تعدادی از افسران وزارت دفاع را در راستای آنچه مبارزه با فساد خوانده شد، صادر کرده است. فرمان جدید ملک سلمان بنا به آنچه کمیته مبارزه با فساد عربستان درباره بررسی تعاملات مالی مشکوک در وزارت دفاع ارائه کرده است، صادر شد. ملکسلمان همچنین دستور داد «عبدالعزیز بنفهد بنترکی» امیر منطقه «الجوف» برکنار شود و پرونده فساد وی مورد بررسی قرار گیرد. اهمیت این تصمیم پادشاه عربستان مبنی بر برکناری تعدادی از مسؤولان، وزیران و افسران وزارت دفاع و همچنین فهد بن ترکی تنها به دلیل شاهزاده بودن فهد و پسرش که از اعضای خانواده سلطنتی محسوب میشوند، نیست، بلکه وی در وهله اول ستون فقرات یکی از مهمترین ارکان وزارت دفاع است و در وهله دوم فرمانده نیروهای مشترک ائتلاف عربی و یکی از اصلیترین رهبران نظامی جنگ یمن محسوب میشود. به نظر میرسد چنانکه قبلا اخباری در این باره منتشر شده، همزمانی خبر مجوز پرواز اسرائیلیها از آسمان سعودی و دور جدید بازداشت شاهزادگان رقیب بنسلمان، در راستای معامله بر سر آینده پادشاهی سعودی و رابطه با اسرائیل است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بیاعتنایی فیلیپین به تحریمهای ضدچینی آمریکا
دولت فیلیپین اعلام کرد بهرغم تحریمهای اعمالشده علیه چین، به همکاری با این کشور ادامه خواهد داد.
سخنگوی «رودریگو دوترته» رئیسجمهور فیلیپین در این باره گفت: با وجود اینکه آمریکا برخی شرکتهای چینی را مورد تحریم قرار داده است، تجارت و همکاری با آنها ادامه خواهد یافت.
این مقام دولت فیلیپین تصریح کرد: این کشور رعیت قدرتهای خارجی نیست و منافع خود را به منافع واشنگتن ترجیح خواهد داد. وی افزود: آقای رئیسجمهور تأکید کرده ما کشوری آزاد و مستقل هستیم، از دستورات آمریکا پیروی نمیکنیم و به سرمایهگذاریهای چین نیاز داریم. هفته گذشته وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیهای مدعی شد: ۲۴ شرکت چینی را به خاطر کمک به ارتش چین برای ساختوساز و نظامیسازی جزایر مصنوعی در دریای چین جنوبی که به طور بینالمللی محکوم شده است، مورد تحریم قرار میدهد.
***
بیانیه 7 بندی گروههای مقاومت فلسطینی درباره نشست بیروت
قرار است نشست دبیران کل گروههای فلسطینی در بیروت، پایتخت لبنان برگزار شود و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان نیز از طریق ویدئوکنفرانس در آن سخنرانی خواهد کرد. بر اساس گزارش شبکه «المیادین»، گروههای مقاومت فلسطینی به همین بهانه بیانیهای صادر و اعلام کردند این نشست گامی مهم برای بازگرداندن وحدت و مقابله با پروژههایی است که برای نابودی مسأله فلسطین چیده شدهاند.
گروههای مقاومت در این بیانیه بر ۷ موضوع زیر تأکید کردند: اول؛ از نشست دبیران کل گروهها در بیروت استقبال میکنیم و آن را گامی مهم برای تجدید وحدت بر اساس شراکت میدانیم؛ پس از این نشست باید گامهای عملی در راستای تحقق وحدت برداشته شود. دوم؛ شناسایی رژیم صهیونیستی، توافق اسلو و ملحقات آن باید لغو شود. سوم؛ بر حق ملت فلسطین در مقابله با رژیم صهیونیستی با تمام انواع مقاومت و در رأس آن مقاومت مسلحانه تأکید میکنیم. چهارم؛ به توافق بر یک برنامه فلسطینی جامع برای حفاظت از اصول ثابت فلسطینی فرامیخوانیم. پنجم؛ در ساختار سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) باید بازنگری شود تا چارچوبی جامع برای تمام فلسطینیها و در رأس آن گروههای مقاومت باشد. ششم؛ خواستار توسعه چارچوب رهبری (سازمان ساف) هستیم تا شامل گروههای مقاومت نیز بشود و پس از آن انتخاباتی فراگیر با مشارکت همه فلسطینیها برای اصلاح ساختار ساف برگزار شود. هفتم؛ به توافق بر راهبرد ملی فلسطینی بر اساس اصول ثابت برای مقابله فراگیر با رژیم اشغالگر فرامیخوانیم.
***
سازمان ملل: یمنیها همچنان با بمب خوشهای بمباران میشوند
سازمان ملل طی گزارشی اعلام کرد ائتلاف سعودی- امارات اخیرا در عملیاتهای نظامی خود در شهر الحدیده یمن، از تسلیحاتی استفاده میکند که در سطح بینالمللی به کار بردن آنها ممنوع است. به نوشته وبگاه «میدل ایست مانیتور»، بعد از اینکه فاش شد ائتلاف عربستان- امارات در یکی از حملات هوایی علیه شهر الحدیده یمن از بمبهای خوشهای استفاده کرده، سازمان ملل با انتشار این گزارش در این باره اعلام نگرانی کرد.
طبق گزارش وبگاه «المهره» یمن، «ابیجیت گوها»، رئیس هیأت نماینده سازمان ملل در یمن در بیانیهای گفته درباره حملات هوایی مکرر در تاریخ ۱۶ تا ۲۳ آگوست علیه منطقه «الارج»، که مابین شهر الحدیده و بندر الصلیف این کشور واقع شده، نگران است.
***
قطع همکاری آمریکا در طرح ساخت واکسن کرونا
کاخ سفید اعلام کرد آمریکا در طرح بینالمللی سازمان جهانی بهداشت برای توسعه، ساخت و توزیع واکسن کرونا مشارکت نخواهد کرد. به نوشته وبگاه هیل، تقریبا تمام کشورهای جهان در مذاکرات اولیه درباره پروژه موسوم به کوواکس (COVAX) که به منظور تهیه واکسن کرونا شکل گرفته، مشارکت کردهاند. این وبگاه خبری نوشته هنگامی که نخستین واکسن کرونا توسط کشوری دیگر ساخته شد، این اقدام دولت ترامپ میتواند کشور آمریکا را به حال خود رها کند. در جریان این پروژه که سازمان جهانی بهداشت اوایل امسال آن را معرفی کرد، بر اساس میزان خطری که متوجه مردم کشورهای جهان شده، یک واکسن آزمایشی به آنان داده خواهد شد اما کاخ سفید گفته آمریکا جزو این کشورها نخواهد بود. جاد دیر، سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: «آمریکا همچنان شراکت بینالمللی خود به منظور شکست این ویروس را حفظ خواهد کرد اما ما به نهادهایی که سازمان فاسد جهانی بهداشت و چین به آنها نفوذ کردهاند، محدود نخواهیم شد».
***
آغاز به کار نخستوزیر مکلف لبنان
مصطفی ادیب که دوشنبه هفته جاری مأمور تشکیل کابینه شد، دیروز به «عین التینه» (مقر ریاست پارلمان لبنان) رفت و رایزنیهای غیرالزامآور پارلمانی را به همین منظور آغاز کرد. بر اساس گزارش روزنامه «الجمهوریه»، این رایزنیها با دیدار ادیب با نخستوزیران سابق لبنان آغاز شد و «نجیب میقاتی» (یکی از نخستوزیران اسبق) به دلیل سفر در این جلسه حاضر نبود.
وی همچنین با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان هم دیدار کرد. نخستوزیر مکلف در این رایزنیها به نظرات نمایندگان و مطالبات آنها برای تشکیل دولت جدید و جدول کاری آن گوش میدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|