|
دستگیری نزدیک به ۹ هزار متهم جرائم مواد مخدر در هفته گذشته
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر از کشف بیش از ۲۶ تن موادمخدر در کشور از ۲۲ تا ۲۸ شهریورماه خبر داد و گفت: در هفته اخیر مجموعا ۸۸۳۳ متهم در ارتباط با جرائم مواد مخدر و خصوصا طی طرحهای جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر در سطح کشور دستگیر شدهاند. ناصر اصلانی با بیان اینکه مجموع کشفیات این هفته ۲۶ هزار و ۹۲۸ کیلوگرم است، یادآور شد: این میزان کشفیات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۶۷ درصد افزایش را نشان میدهد.
ارسال به دوستان
تغییر ژنتیکی «کووید-۱۹» در موج سوم شیوع
انتقال درونخانوادگی کرونا
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: میزان ابتلا و بستری کرونا در تهران و قم ۲برابر شده است
موج سوم کرونا در حالی کشور را فرا گرفته که ظرفیت تختهای بیمارستانی کشور به دلیل افزایش میزان آمار مبتلایان بدحال به این بیماری، پر شده است.
به گزارش «وطن امروز»، تشدید شیوع بیماری «کووید-19» در کشور که به قول وزیر بهداشت موج جدید آن در کشور نمایان است، نگرانیهایی را برای جامعه پزشکی ایجاد کرده، چرا که اکنون میزان ابتلا و بستریشدگان کرونایی شهرهای تهران و قم به بیش از 2 برابر رسیده است.
در چنین شرایطی مدیران و دستاندرکاران بهداشتی برای عبور از چنین بحرانی، خواهان اعمال محدودیتهای بیشتر شده و تاکید دارند درصورتی که پروتکلهای بهداشتی توسط همه مردم رعایت نشود با توجه به بازگشاییهای مدارس، انجام ترددها و... وضعیت در هفتهها و ماههای آینده وخیمتر میشود.
از طرفی طبق اظهارات استاندار تهران، ظرفیت تختهای بیمارستانی پایتخت تکمیل است. علاوه بر این فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز اعلام کرده در پی رشد آمار مبتلایان به ویروس کرونا، برخی تختهای عمومی در بیمارستانها تبدیل به تختهای تنفسی ویژه شده است.
در این باره معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به پیک جدید کرونا در کشور، دیگر نمیتوانیم درباره رنگبندیها صحبت کنیم؛ در ۲ هفته گذشته در بسیاری از استانها از جمله تهران و قم میزان ابتلا و بستری کرونا ۲ برابر افزایش یافته است. شهنام عرشی افزود: در ۷ ماه گذشته با پیکهای متعدد کوچک و بزرگ اپیدمی کرونا در کشور مواجه بودهایم و با توجه به افزایش موارد بستری و ابتلا به کرونا، موج دوم یا سوم اپیدمی کرونا را با توجه به وضعیت متفاوت استانها از ۲ هفته گذشته در برخی استانها میبینیم. علت این پیک جدید نیز تا حد زیادی به مسافرتها و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی، برگزاری تجمعات، عروسیها، عزاداریها و مراسم تدفین مربوط است. وی گفت: همه این عوامل در بروز پیک جدید کرونا موثر بوده اما با توجه به زمان بروز آن میتوان گفت تا حد زیادی به مسافرتهای محافظت نشده مربوط است. امیدواریم مردم رعایت پروتکلها بویژه استفاده از ماسک را جدی بگیرند، بویژه اینکه در ۲ هفته گذشته آمار استفاده از ماسک در کشور حدود ۱۵ درصد کاهش داشته و در برخی استانها از این هم کمتر است. عرشی در پاسخ به سوال ایرنا درباره احتمال بازگشت محدودیتها گفت: بسته به شرایط ممکن است برخی محدودیتها در برخی شهرستانها (کم یا زیاد) اعمال شود. در هر صورت با توجه به وضعیت بیماری و شرایط هر منطقه، انواع اقدامات برای کنترل این بیماری انجام میشود اما یک تصمیم عام برای کل کشور نداریم. این مساله ربطی به فصل پاییز ندارد و در فصل تابستان هم افزایش محدودیت داشتیم.
همچنین فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه تحلیلهای آماری نشان میدهد وارد موج سوم کرونا شدهایم، گفت: تفاوت موج سوم با موجهای قبلی در این است که خیلی سریعتر از موج دوم و اول، تعداد مبتلایان بستری نسبت به مبتلایان سرپایی در حال افزایش است. علیرضا زالی درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در تهران گفت: در شهر تهران کماکان در وضعیت قرمز به سر میبریم. وی ادامه داد: در روزهای اخیر با توجه به تحلیل آماری موجود موج سوم این بیماری در کشور در حال شکلگیری است. تفاوت موج سوم با موجهای قبلی در این است که خیلی سریعتر از موج دوم و اول، تعداد مبتلایان بستری نسبت به مبتلایان سرپایی در حال افزایش است. همچنین تعداد افرادی که در بخشهای مراقبتهای ویژه در موج سوم بستری میشوند، طبیعتا نسبت به ادوار قبلی افزایش بیشتری را نشان میدهد. زالی تصریح کرد: از آنجا که ما با امواج بیماری روبهرو هستیم، هر کاری که منجر به کاهش تولید سفر، کاهش اجتماعات و تقلیل شرایط حضوری افراد در فضای بسته شود، راهبرد بسیار مهمی است و باید اعمال شود. اینکه چه مقدار این مداخلات باید زمانبر باشد، طبیعتا آمار هفته آینده به ما این را نشان میدهد. به نظر میرسد برخی از محدودیتهایی که در گذشته در تهران اعمال شد با توجه به شرایط فعلی تهران باید دوباره اعمال شود و ما نیازمند اعمال محدودیتهای بیشتری هستیم. وی در ادامه درباره واکسن آنفلوآنزا گفت: اگر چه تزریق واکسن آنفلوآنزا یک توصیه مهم و موکد بهداشتی است، بویژه برای گروههای پرخطر و گروههایی که در پروتکل ملی واکسن آنفلوآنزا قرار دارند اما در کنار آن در مواردی که امکان تزریق واکسن آنفلوآنزا برای افراد وجود ندارد، طبیعتا باید با استفاده از ظرفیتهای پروتکلهای بهداشتی از شیوع آنفلوآنزا جلوگیری کنیم. این در حالی است که وزارت بهداشت در ۳ هفته اخیر تلاش فراوانی انجام داده است تا بتواند ۱۶ میلیون دوز واکسن را وارد کشور کند. طبیعتا نخستین بخش واکسن که وارد شبکه بهداشت و درمان کشور شود، برای گروههای پرخطر است. زالی در پاسخ به این سوال که آیا در استان تهران با توجه به همزمانی شیوع آنفلوآنزا و کرونا با کمبود تخت بیمارستانی مواجه خواهیم شد، تصریح کرد: در طول ۲ هفته اخیر با تبدیل برخی تختهای عمومی به تختهای تنفسی و ویژه توانستهایم بخشی از نیازها را برطرف کنیم اما هیچ وقت ظرفیت درمانی در تهران لایتناهی نیست و میتواند با محدودیت مواجه شود.
از سوی دیگر، معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه جهش ژنتیکی اخیر ویروس کرونا و افزایش قدرت سرایتپذیری آن نگرانکننده است، گفت: خصوصیت این موج اپیدمی، انتقال درون خانوادگی بالا در آن است. دکتر ایرج حریرچی درباره آخرین وضعیت کرونا در کشور گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهدیم که رعایت دستورالعملهای مقابله با کرونا روند نزولی دارد. این درحالی است که جهش ژنتیکی اخیر ویروس کرونا و افزایش قدرت سرایتپذیری آن نگرانکننده است. وی افزود: قدرت سرایتپذیری ویروس، بویژه انتقال درون خانوادگی به میزان زیادی افزایش یافته است. باید توجه کرد که خصوصیت این موج اپیدمی انتقال درون خانوادگی بالاست و در صورت ابتلای یک فرد، اکثر اعضای خانواده به بیماری «کووید-۱۹» مبتلا میشوند. حریرچی با بیان اینکه خصوصیت دورههای قبل اپیدمی، انتقال درون جامعه بود و با انتقال درون خانوادگی کمتری مواجه بودیم به ایسنا گفت: بر این اساس خانوادهها با مشاهده علائم اولیه کرونا در یکی از اعضای خانواده، حتما اقدامات احتیاطی برای عدم ابتلای دیگر اعضای خانواده را انجام دهند.
* ۳۷۱۲ نفر دیگر به کرونا مبتلا شدند
آمار مبتلایان به «کووید-۱۹» افزایش یافت. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۳۷۱۲ مورد جدید کروناویروس در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری در این باره گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳هزار و ۷۱۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۸۱۷ نفر از آنها بستری شدند. وی گفت: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۴۲۹ هزار و ۱۹۳ نفر رسید. به گفته لاری، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۴ هزار و ۶۵۶ نفر رسید. وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۳۶۳ هزار و ۷۳۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ۳۹۲۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
***
[بحرانی شدن کرونا هنوز در ذهن مسؤولان جا نیفتاده است]
رئیس شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به روند صعودی موارد ابتلا و بستری بیماران کرونایی در کشور گفت: متاسفانه هنوز وخامت اوضاع در ذهن مسؤولان جا نیفتاده است. مصطفی معین در چهلمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی اظهار داشت: تمام کشور در شرایط و وضعیت قرمز و هشدار قرار دارد و تهران فوق قرمز است و در یک شبانهروز ۷۰۰ بستری نشان از فاجعهای بزرگ دارد ولی هنوز در ذهن مسؤولان سیاسی - اجرایی کشور اهمیت، حساسیت و وخامت موضوع جا نیفتاده است. وی افزود: این مسائل قابل پیشبینی و پیشگیری بود، اگر سیاستهای علمی و پایدار وجود داشت و از همکاری نهادهای مردمی و غیردولتی و نظام پزشکی استفاده میشد. معین ادامه داد: این نوع برنامهریزی و مدیریت سبب شد تا تجمع و سفر صورت گیرد و اکنون به دلیل بیثباتی و عادیسازی کاذب، خیلی از مردم ماسک استفاده نمیکنند. وی گفت: در شرایط پاندمی بزرگ به مشارکت عمومی مردم نیاز داریم ولی بازگشایی مدارس به رغم هشدارها و توجه به شرایط اپیدمی، تعجببرانگیز بود. اکنون که در آستانه فصل پاییز هستیم، بحرانهای متعدد خواهیم داشت و کرونا تشدید خواهد شد و افراد بیشتر در فضای بسته بوده و فاصلهها کاهش مییابد و هوای آلوده در شهرهای پرترافیک خواهیم داشت؛ اپیدمی آنفلوآنزا و تجمیع این مسائل با هم تراژدی ایجاد کرده که خطرهای زیادی برای سالمندان و کودکان و افرادی که بیماریهای زمینهای دارند، ایجاد میکند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
صدور کارتهای سبد غذایی برای مادران و کودکان دچار سوءتغذیه
مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: ۱۳۷ هزار کودک در کشور دچار سوءتغذیه هستند که این دسته از کودکان توسط مراکز بهداشت و درمان استانها شناسایی و به کمیته امداد معرفی شدند و این نهاد برای رفع سوءتغذیه آنها به صورت ماهانه کارتهای سبد غذایی صادر کرده است. فریدون قربانی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت سوءتغذیه کودکان و خدمات کمیته امداد در این زمینه توضیح داد: ۱۳۷ هزار کودک در کشور دچار سوءتغذیه هستند؛ این کودکان افرادی هستند که توسط مراکز بهداشت و درمان استانها شناسایی و طی معرفینامهای به کمیته امداد معرفی شدند؛ کمیته امداد برای رفع سوءتغذیه این کودکان به صورت ماهانه کارتهایی صادر کرده است که بر اساس سبدهای غذایی از پیش تعریفشده، والدین آنها میتوانند به فروشگاههای طرف قرارداد مراجعه و آن کالاها را دریافت کنند. قربانی ادامه داد: همچنین برای رفع سوءتغذیه مادران باردار و شیرده نیز برنامههایی داشتهایم؛ بر این اساس این دسته از مادران نیز که از طریق مراکز بهداشتی به کمیته امداد معرفی میشوند، میتوانند از کارتهای سبد کالا به صورت ماهانه استفاده کنند. این دسته از مادران میتوانند به فروشگاههای طرف قرارداد مراجعه و به میزان ۱۰۰ هزار تومان کالا خریداری کنند.
***
مشاور وزیر بهداشت:
۳۶ درصد افراد بالای ۸۵ سال دچار اختلال حافظه میشوند
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی با اشاره به روند صعودی بیماری آلزایمر، گفت: ۳۶ درصد افراد بالای ۸۵ سال دچار اختلال حافظه میشوند. محمدتقی جغتایی در نشستی خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: به دلیل سبک زندگی و افزایش امید به زندگی، بیماریهایی مانند آلزایمر افزایش پیدا میکند. وی افزود: تحقیقات نشان میدهد افراد بین ۶۵ تا ۷۴ سال ۱۶ درصد، بین ۷۵ تا ۸۴ سال ۴۵ درصد و افراد بالای ۸۵ سال ۳۶ درصد به اختلال حافظه دچار میشوند. جغتایی در ادامه بیان کرد: بین ۸ تا ۱۰ درصد جمعیت بالای ۶۵ سال در جهان به بیماری اختلال حافظه دچار هستند و در ایران هم بالای ۵۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدهاند. مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی گفت: امسال میخواهیم مقدمات غربالگری بیماران آلزایمری را آماده و فراهم کنیم و از دستگاههای همراه هم برای این کار دعوت میکنیم. در ادامه این نشست خبری معصومه صالحی، مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران نیز با بیان اینکه هزینه یک فرد آلزایمری در ماه بیش از ۷ میلیون تومان است، گفت: با پیشگیری میتوانیم ۴۰ درصد کاهش ابتلا به آلزایمر داشته باشیم.
***
طنین زنگ «مقاومت، ایثار و پیروزی» در مدارس سراسر کشور
در نخستین روز مهر و دومین روز هفته دفاعمقدس، زنگ «مقاومت، ایثار و پیروزی» در مدارس کشور به صدا درآمد. به گزارش فارس، دیروز در نخستین روز مهر و دومین روز هفته دفاعمقدس و نکوداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاعمقدس، همچنین برای ارج نهادن به مجاهدت، ایثار و مقاومت شهدا، خانواده آنها، رزمندگان و ایثارگران و ترویج این فرهنگ ارزشمند، زنگ «مقاومت، ایثار و پیروزی» در مدارس کشور طنینانداز شد. مجتبی باستان، جانشین سازمان بسیج دانشآموزی در مراسم نکوداشت هفته دفاعمقدس که صبح دیروز اول مهر در دبیرستان البرز و همزمان در مدارس سراسر کشور برگزار شد، آموزش تراز انقلاب اسلامی را همراه با تربیت دانست و بر تحقق این مهم تأکید کرد. وی با طرح چند پرسش از دانشآموزان درباره انقلاب اسلامی و دوران دفاعمقدس، گفت: آموزش تراز انقلاب اسلامی همراه با تربیت است که امیدواریم با کمک تشکلهای دانشآموزی، این مهم صورت گیرد.
***
آموزش مجازی دبستانیها بعدازظهرها برگزار میشود
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش با اشاره به اینکه کلاس مجازی دانشآموزان ابتدایی بعدازظهرها برگزار میشود، گفت: زمان هر کلاس ۲۵ تا ۳۵ دقیقه است. به گزارش تسنیم، رضوان حکیمزاده با اشاره به اینکه نسخه جدید شاد با امکانات متعدد رونمایی شد، اظهار کرد: در برنامهریزیهای سال تحصیلی جدید با استفاده از تجارب سال گذشته اقدام کردیم و بر این اساس زمان آموزش دانشآموزان در فضای مجازی تقسیم شد. وی گفت: کلاسهای دوره ابتدایی بعدازظهرها برگزار میشود. زمان اول از ساعت 13:30 مخصوص دانشآموزان ۳ ساله دوم ابتدایی است و زمان دوم بعدازظهر مخصوص دانشآموزان دوره اول ابتدایی است، چون ممکن است برخی مادران شاغل باشند و این دانشآموزان برای آموزش مجازی نیاز به همراهی والدین دارند. حکیمزاده درباره ساعات برگزاری کلاسهای درس در آموزش مجازی گفت: فضای مجازی با حضوری تفاوت دارد و در دوره ابتدایی ساعت کلاسها 25 تا 35 دقیقه و در دوره متوسطه نیز 35 دقیقه است و علاوه بر آن از آموزش تلویزیونی به عنوان مکمل استفاده میشود.
***
آب شرب ۶۲۵ خانوار سیلزده تالشی قطع است
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، آخرین وضعیت مناطق سیلزده در تالش را تشریح کرد. علی بختیاری در گفتوگو با ایلنا، درباره آخرین وضعیت وقوع سیل در تالش گفت: بر اثر وقوع سیل ۱۸۰ واحد مسکونی درگیر سیل شدند که منجر به تخریب کامل ۲۰ واحد مسکونی و از بین رفتن اثاثیه منزل در ۳۰ واحد مسکونی شده است و مابقی منازل نیز نیاز به تعمیر دارند. وی ادامه داد: به دلیل وقوع سیل در این منطقه آب شرب ۱۱۶۲ خانوار قطع شده بود که در حال حاضر آب ۵۳۷ خانوار وصل شده است. همچنین برق ۲۴۰۰ خانوار قطع شده بود که در حال حاضر تنها برق ۹۵ خانوار هنوز وصل نشده است. گاز ۴۲۸ خانوار نیز قطع شده بود که در حال حاضر ۷۵ خانوار هنوز گازشان وصل نشده است.
ارسال به دوستان
تولید 5 میلیون دست پوشاک و ایجاد 2 هزار شغل توسط بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)
چرخ برکت
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای رونق تولید، اشتغالزایی گسترده در مناطق محروم و تامین بخشی از نیازهای اقشار ضعیف و کمدرآمد جامعه، گامهای بلندی در راستای رفع محرومیت برمیدارد. به گزارش «وطن امروز»، اوایل هفته جاری 200 کارگاه تولید نوشتافزار ایرانی- اسلامی توسط بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام، افتتاح و احیا شد، اکنون و با فاصله چند روز این ستاد برای رویداد ملی «چرخ برکت» با هدف تولید 5 میلیون دست پوشاک و ایجاد 2 هزار شغل فراخوان داده است. مسؤول رویداد ملی چرخ برکت با بیان این مطلب گفت: کارآفرینان، ایدهپردازان و فعالان عرصه تولید پوشاک میتوانند با مراجعه به آدرس event.barkat.ir طرحها و ایدههای خلاقانه و کارآفرینانه خود را برای «چرخ برکت» به عنوان بزرگترین رویداد نوآوری- کارآفرینی صنعت پوشاک ارائه کنند. طرحهای منتخب پس از بررسی و داوری، از سوی بنیاد برکت حمایت و اجرا خواهد شد. میرسامان پیشوایی افزود: هدف رویداد ملی چرخ برکت جذب طرحها و ایدههای نوآورانه و کارآفرینانه برای تولید 5 میلیون دست پوشاک تا پایان سال جاری است. تفاوت این رویداد با دیگر کارهای استارتآپی در این است که برای ایدههای کارآفرینانه نیز فراخوان داده شده تا به این ترتیب، کسانی که دارای کسبوکاری در حوزه پوشاک هستند و خیرانی که میخواهند در مناطق محروم اشتغالزایی داشته باشند هم بتوانند در قالب این رویداد فعالیت کنند. وی خاطرنشان کرد: رویداد ملی چرخ برکت علاوه بر تولید 5 میلیون دست پوشاک داخلی، ایجاد 2 هزار فرصت شغلی را هم در صنعت پوشاک هدفگذاری کرده است. مسؤول رویداد ملی چرخ برکت با اشاره به وضعیت صنعت پوشاک کشور گفت: قرار است در قالب رویداد چرخ برکت، علاوه بر تولید 5 میلیون دست پوشاک ایرانی در سال جهش تولید و حمایت از کالای ایرانی، از واردات و قاچاق پوشاک خارجی به داخل کشور نیز جلوگیری شود. پیشوایی یادآور شد: صنعت پوشاک از جمله نیازهای اساسی کشور ما به شمار میرود که صنایع دیگری همچون صنعت مد را که دارای اقتصادی قوی در دنیاست، در خود جای داده است. وی اظهار داشت: رویداد ملی چرخ برکت با همکاری دانشگاه علم و صنعت برگزار میشود و علاقهمندان و صاحبان طرح و ایده تا 30 مهرماه فرصت دارند در فراخوان این رویداد شرکت و طرحها و ایدههای پیشنهادی خود را ارائه کنند. مسؤول رویداد ملی چرخ برکت ادامه داد: فراخوان این رویداد برای جوامع دانشگاهی فرستاده و در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نیز منتشر شده است. این فراخوان همچنین با هدف ارتباطگیری با کارآفرینان و فعالان صنعت پوشاک، از طریق شبکههای تلویزیونی و رادیویی، خبرگزاریها و رسانههای مکتوب هم اطلاعرسانی شده است.
پیشوایی عنوان کرد: تا امروز طرحها و ایدههای خوبی به دست ما رسیده است. از 10 آبانماه ارزیابی طرحها آغاز میشود و رویداد ملی چرخ برکت از 30 آذرماه به شکل رسمی کلید خواهد خورد.
وی اعتبار پیشبینی شده برای رویداد چرخ برکت را 200 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: راهاندازی 150 طرح اشتغالزایی، 2 هزار فرصت شغلی و تولید 5 میلیون دست پوشاک در این رویداد هدفگذاری و پیشبینی شده است. مسؤول رویداد ملی چرخ برکت خاطرنشان کرد: قرار است در قالب این رویداد، با تحقق شبکهسازی در صنعت پوشاک، تولیدکنندگان فعال در این حوزه تفکیک شده و یک زنجیره کامل از تامین مواد اولیه تا فروش محصول تکمیل و تشکیل شود. اصولا هدف بزرگ این رویداد، علاوه بر اهداف مدنظر بنیاد برکت از جمله افزایش تولید و اشتغالزایی، شناسایی و تکمیل شبکه تولید در صنعت پوشاک و صنایع مرتبط است. پیشوایی اظهار داشت: رویداد ملی چرخ برکت در سراسر کشور برگزار میشود و اعتبار این رویداد متناسب با نیاز و تواناییها به هر استان تخصیص خواهد یافت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|