|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
مهناز فتاحی، نویسنده کتاب «فرنگیس» در گفتوگو با «وطنامروز» درباره اهمیت شخصیتپردازی در ادبیات دفاع مقدس:
با ادبیات، از تحریف دفاع مقدس در امان بمانیم
گروه فرهنگوهنر: شخصیتپردازی آدمهای جنگ و آدمهای دفاعمقدس که حالا امتدادشان در ماجرای دفاع از حرم، جلوه دیگری پیدا کرده است، در سخنرانی اخیر رهبر انقلاب مورد تاکید قرار گرفت؛ کار لازمی که آنچنان که درخور دفاعمقدس است صورت نگرفته، اگر چه کارهایی که شده ارزشمند است. مثلا مجموعههای نیمه پنهان ماه و یادگاران انتشارات روایت فتح، آثاری که نشر صاعقه منتشر کرده، آثار گلعلی بابایی و حسین بهزاد، آثاری که به سرپرستی، مدیریت و نظارت آقای سرهنگی در حوزه هنری در انتشارات سوره مهر منتشر شده است، کتابهایی که انتشارات شهید کاظمی پیرامون زندگی شهیدان مدافع حرم به چاپ رسانده است و دیگر آثاری که پیرامون شهیدان انقلاب، دفاعمقدس و جریان مقاومت به بازار نشر راه پیدا کرده، خریده و خوانده شده و برخی از آنها پرطرفدار نیز شده، نمونههای قابل توجهی برای معرفی شخصیتهای دفاعمقدس هستند. به عنوان مثال اگر کارگردانی بخواهد فیلمی درباره شهید همت بسازد، با خواندن مجموعه کتابهایی که درباره این شهید منتشر شده است، میتواند رفتار او را در دورههای مختلف زندگی از نوجوانی و ایام تحصیل تا حضور در جنگ و مواجههاش با خانواده و فضای سیاسی و اجتماعی بخوبی درک کند. به همین جهت است که تولید متن برای بسیاری دیگر از شخصیتهای مشهور، از فرماندهان تا شخصیتهای گمنامی که در دورههای مختلف مجاهدت کردهاند، مقدمهای برای شخصیتپردازی است.
سخنان رهبر معظم انقلاب به مناسبت هفته دفاعمقدس در میان اهالی ادبیات دفاعمقدس به طور حتم از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا ایشان در سخنرانی اخیر خود نکات بسیار مهم و اساسیای درباره اهمیت این ژانر مهم ادبیات گفتند. این مباحث و نکات از ابعاد مختلفی برخوردار بود که یکی از مهمترین آنها موضوع بااهمیت «شخصتپردازی» در ادبیات است. رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنان خود گفتند: «شخصیتپردازی رزمندگان میتواند سرلوحه سینماگران، نهادها و بخشهای مختلف قرار گیرد که در آثار مکتوب و نمایشی برای به تصویر کشیدن زندگی و زمانه، روحیات و اخلاق رزمندگان فعالیتهایی انجام داده و میدهند، همچنین یکی از کارهای بسیار لازم، بزرگداشت و شخصیتپردازی شخصیتهاست. بعضی شخصیتها البته مشاهیرند- مشاهیر ارتشی، مشاهیر سپاهی، مشاهیر نیروی انتظامی و بعضیهایشان مشاهیر مبارز که جزو اینها نبودند، بسیجی بودند- اما بسیاریها از غیرمشاهیرند. خیلی از این شرححالهایی که نوشته میشود، از افرادی است که هیچ شهرتی ندارند و از این قبیل زیادند اما کارهای بزرگ انجام دادند، مسائل مهمی به اینها منسوب است».
یکی از این شخصیتها که از شهرت بالایی در دوران دفاعمقدس برخوردار نبود و با انتشار کتاب «فرنگیس» به شهرت رسید، بانو فرنگیس حیدرپور است؛ زنی از دیار مردم غیور کردستان که یک تنه مقابل بعثیها ایستاد و حماسهای آفرید.
البته کتاب «فرنگیس» با تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب، بیشتر به چشم آمد. در ادامه بد نیست بخشهای مهمی از متن تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب که روایتی از مقاومت بانوی روستایی مرزنشین کرد کرمانشاهی بوده است مرور شود. در متن تقریظ رهبری آمده است: «بخش ناگفته و بااهمیتی از حوادث دوران دفاع را به مناسبت شرححال این بانوی شجاع و فداکار، در این کتاب میتوان دید. بانو فرنگیس دلاور با همان روحیه استوار و پرقدرت، و با زبان صادق و صمیمی یک روستایی، و با عواطف و احساسات رقیق و لطیف یک زن، با ما سخن گفته و منطقه ناشناخته و مهمی از جغرافیای جنگ تحمیلی را با جزئیاتش به ما نشان داده است. ما از روستاهای مرزی در دوران جنگ و مصائب فراوان آنان و آوارگیها و گرسنگیها و خسارتهای مادی و ویرانیها و داغ عزیزان آنها، هرگز به این وضوح و تفصیلی که در این روایت صادقانه آمده است، خبر نداشتیم».
این بخش از متن تقریظ رهبری آنجا مورد اهمیت قرار میگیرد که ایشان در بازگویی ناگفتههایی از دوران دفاعمقدس بر اصل شخصیتپردازی تاکید میورزند. به همین خاطر با مهناز فتاحی، نویسنده کتاب «فرنگیس» گفتوگو کردهایم.
فتاحی ابتدا درباره اهمیت شخصیتپردازی در ادبیات دفاعمقدس گفت: پرداختن به «شخصیت» محور اصلی خاطرات دفاعمقدس محسوب میشود و نویسندگان ادبیات دفاعمقدس به شخصیتهای بسیاری از این دوران پرداختهاند اما به نظر میرسد در این باره همچنان باید فعالیت کرد، زیرا بسیاری از شخصیتهای گمنام دوران دفاعمقدس هنوز آنطور که باید به نسل جدید معرفی نشدهاند.
وی ادامه داد: نکته دیگر آنکه نویسندگان ادبیات دفاعمقدس با پرداختن به شخصیتهای مختلف و تاثیرگذار جنگ تحمیلی یک الگوسازی انجام میدهند، چرا که نسل جوان ما تشنه داشتن الگوهای مختلف است. به عنوان مثال «فرنگیس حیدرپور» با آن شجاعت خود یک الگوی تمامعیار برای زنان محسوب میشود یا شخصیتهایی چون بهنام محمدی برای نوجوانان یک الگوی مناسب به حساب میآیند.
این نویسنده تصریح کرد: یکی از نکات مهمی که رهبری در تقریظ کتاب «فرنگیس» به آن اشاره کرده بود همین اهمیت معرفی الگو برای نسل جوان است که امیدوارم سایر نویسندهها هم با شناسایی چهرههای برجسته دوران دفاعمقدس به رونق یافتن این موضوع کمک کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: متاسفانه یکی از مشکلات بزرگی که بنده و سایر نویسندگان ادبیات دفاعمقدس با آن مواجه هستیم، مربوط به سختیهای مصاحبه گرفتن با چهرههای برجسته دوران دفاعمقدس است که این پیشکسوتان دفاعمقدس بنا به دلایلی چون ملاحظات، تواضع و... از مصاحبه طفره میروند و نویسندگان این حوزه برای راضی کردن این عزیزان برای انجام مصاحبه کار سختی دارند.
فتاحی در ادامه درباره دغدغههای مطرح شده اخیر از سوی رهبری مبنی بر نگرانیهایی درباره «تحریف» دفاعمقدس گفت: به طور حتم رهبر معظم انقلاب آسیبهای اساسی در این باره مشاهده کردهاند که در سخنان اخیر خود بازگو کردهاند و اگر با دقت بیانات اخیر ایشان را مطالعه کنیم به این نتیجه میرسیم که دغدغههای ایشان درباره ادبیات دفاعمقدس کاملا بحق است و همانطور که ایشان گفتهاند نباید زمان را بیش از این از دست بدهیم و به مدد ادبیات دفاعمقدس از موج «تحریف» دفاعمقدس در امان بمانیم.
وی همچنین گفت: یکی دیگر از نکات مهمی که مقام معظم رهبری در سخنان اخیرشان به آن توجه و عنایت کردهاند بحث بهرهمندی مناسب اهالی سینما و تئاتر از منابع ادبیات دفاعمقدس برای تولید اثر است که در این باره باید گفت متاسفانه سینمای ایران چند سالی است از فقدان فیلمنامه بکر و منسجم رنج میبرد.
نویسنده «فرنگیس» تصریح کرد: اینکه یک کتاب به بهترین شکل ممکن معرفی شود نیاز است توسط هنرمندان سینما به آثار درخشان این حوزه پرداخته شود.
وی در پایان گفت: بدون شک کتابهایی چون «فرنگیس» اگر به یک اثر سینمایی یا نمایشی تبدیل شود به آثاری فاخر در سینما بدل میشود، زیرا آثار شاخص ادبیات دفاعمقدس در حوزه «شخصیتپردازی» با بهرهمندی از داستانی بکر و مستحکم، گزینه مناسبی برای فیلمسازان متعهد است و امیدوارم روزی شاهد این اتفاق در هنر کشور باشیم.
ارسال به دوستان
رئیس حوزه هنری در نشست خبری «فلسطین تنها نیست»:
بازگشت فلسطین به فلسطینیان نزدیک است
نشست رسانهای مسابقه کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و سیدمسعود شجاعیطباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در تالار سوره برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، دادمان در ابتدای این نشست گفت: حوزه هنری بانی یک رویداد هنری است تا پیام «فلسطین تنها نیست» را مخابره کند. بنده به نمایندگی از حوزه هنری و جامعه هنری ایران اسلامی از همه هنرمندان آزاده جهان و دوستدار انسانیت دعوت میکنم با زبان رسا و هنری پیرامون این خیانت نابخشودنی اثر خلق کنند. به امید خدا رویای بازگشت فلسطین به فلسطینیان نزدیک است و هنرمندان همه عرصهها میتوانند آن را تصویر کنند. وی افزود: آمادگی داریم تمام تجربه و تخصص ۴۰ ساله حوزه هنری را در اختیار همه هنرمندان در هر کانون جغرافیایی که در جبهه مقاومت فعالیت میکنند، بگذاریم تا شبکهای از جریانهای مقاوم و متعهد علیه این رژیم منحوس شکل گیرد. آمادگی داریم هر کاری از دستمان برآید انجام دهیم تا در منطقه غزه تجربه مشابهی شکل گیرد و هنرمندان مقاوم غزه با قدرت بیشتری مبارزه فرهنگی گستردهای علیه این رژیم منحوس را شکل دهند. دادمان در بخش دیگری از این نشست گفت: بخش پوستر به مسابقه «فلسطین تنها نیست» اضافه شده است. یکی از دغدغههایمان این است که انشاءالله هنرمندان حوزههای دیگر هنر غیر از کاریکاتور را هم درگیر این رویداد کنیم. وی ادامه داد: یک برنامه جدی ترویجی برای بازنمایی و گسترش بازدید تولیدات قبلی مدنظر داریم، چون شرایط تولید و مصرف آثار هنری تغییر کرده و تبدیل کارتونها و کاریکاتورها به موشن گرافیک مدنظر است. رئیس حوزه هنری گفت: ما هنوز درست متوجه نمیشویم که چرا مدعیان آزادی بیان در جهان از بررسی یک موضوع به نام هولوکاست آشفته میشوند؟ ما حتما در شیوه جدید، بازنمایی آثار با این موضوع را بیشتر پی میگیریم. در ادامه این نشست شجاعیطباطبایی گفت: در ادوار پیشین بیشتر در حوزه کارتون و کاریکاتور فعال بودیم اما در این دوره، پوستر را هم اضافه کردیم. وی سپس درباره انگیزههای برگزاری این رویداد گفت: توهین به پیامبران ۴ میلیارد نفر از ادیان مختلف توسط یک گروه کوچک (نشریه شارلی ابدو) مطرح است که چیزی جز نفرتپراکنی نیست. آیا این را میتوانیم مصداق آزادی بیان بدانیم؟! در حالی که چنین آزادیهایی درباره «هولوکاست» به هیچ وجه وجود ندارد. این هنرمند کاریکاتوریست، به موجودیت فلسطین اشاره کرد و گفت: یکی از مباحث جدی در جنگ دوم جهانی این است که فلسطین بیطرف بوده اما چرا آن را درگیر کردهاند؟ ضمن اینکه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی باعث نمیشود فلسطین تنها بماند، جبهه مقاومت کنار فلسطین ایستاده است و مردم کشورهای سازشگر، مخالف عادیسازی روابط هستند. دبیر هنری مسابقه «فلسطین تنها نیست» درباره جزئیات فراخوان این رویداد هنری تصریح کرد: در نظر داریم پویشهای مردمی را با هشتگهای چندزبانه شکل دهیم و هر هنرمندی میتواند ۵ اثر ارائه کند. مهلت ارسال آثار ۱۵ آذرماه ۹۹ (۱۰ دسامبر ۲۰۲۰) اعلام شده و داوری از ۲۰ تا ۲۲ آذر است. وی افزود: ترکیب داوری به صورت بینالمللی است و هنرمندان ایرانی در کنار «ناجی بِناجی» از مراکش رئیس سایت عرب کارتون، «سیلوانو ملو» از برزیل و «جیتت کاستانا» از اندونزی هستند. جوایز هم در هر بخش ۲ هزار، ۱۵۰۰ و هزار یورو برای نفرات اول تا سوم است. ارسال به دوستان
انتشار خبرهایی تازه درباره سریال حضرت موسی
ساخت «موسی(ع)» با یک کارگردان جدید!
تهیهکننده سریال تلویزیونی «موسی(ع)» از انتخاب کارگردانی جدید و شروع پیشتولید در ماههای آینده خبر داد و گفت: تمام تلاشمان این است در سال ۱۳۹۹ پیشتولید را آغاز کنیم. به گزارش «وطن امروز»، پروژه «موسی(ع)» از جمله آثار فاخر و مهم تلویزیون است که پس از درگذشت مرحوم فرجالله سلحشور و بیماری جمال شورجه، در وضعیت نامشخصی قرار دارد. بسیاری از کارشناسان و پژوهشگران نگران سرنوشت تولید سریال «موسی(ع)» هستند که مثل برخی کارهای دیگر همچون «امام حسین(ع)» و «ملک سلیمان۲» و حتی خیلی از کارهای دیگر بلاتکلیف باقی نماند. حالا سیداحمد میرعلایی، تهیهکننده این مجموعه تلویزیونی در گفتوگو با تسنیم، درباره تازهترین خبرها پیرامون این پروژه، از حضور کارگردانی جدید در کنار جمال شورجه خبر داد و گفت: «این تصمیم را داریم اما هنوز به کارگردان مشخصی نرسیدیم. گزینههایی وجود دارند که بعد از بررسی، هر چه زودتر وارد پیشتولید خواهیم شد». تهیهکننده سریال «موسی(ع)» درباره اینکه کارگردان جدید چه مؤلفهای دارد، تصریح کرد: «انتخاب این کارگردان جدید کار آسانی نیست. برای ما مهم است که آن شخص قابلیت ساخت کارهای فاخر را داشته باشد. در وهله بعدی به کارهای دینی و مذهبی علاقهمند باشد. مقدمات پیشتولید را سپری کردهایم و بسیاری از کارها را جلو بردهایم اما با انتخاب کارگردان، امیدواریم تا ماههای آینده در سال جاری پیشتولید کار شروع شود». ارسال به دوستان
تلویزیون
روایت سطرهای ناخوانده دفاعمقدس در «روایت حبیب»
به مناسبت گرامیداشت هفته دفاعمقدس، ویژهبرنامه تلویزیونی «روایت حبیب» در 7 قسمت به بررسی زندگی و زمانه شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی در دوران دفاعمقدس میپردازد. به گزارش «وطن امروز»، در این مجموعه برنامه بخشهای متنوعی از زندگی شهید سلیمانی در دوران دفاعمقدس برای نخستینبار از سیمای جمهوری اسلامی پخش خواهد شد. سخنان تاریخی شهید سلیمانی در جمع رزمندگان لشکر 41 ثارالله در دوران جنگ، گزارشهایی از سیر اقدامات سردار سلیمانی از سال اول تا پایان جنگ، برشهایی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع رزمندگان لشکر حاجقاسم، گزارشهایی از رابطه شهید سلیمانی با شهدا و سخنان تبیینی و دیدهنشدهای از حاجقاسم سلیمانی درباره دوران دفاعمقدس از جمله بخشهای «روایت حبیب» است. علاقهمندان میتوانند «روایت حبیب» را که توسط بنیاد «مکتب حاجقاسم؛ حفظ و نشر آثار شهید سلیمانی» تهیه شده، تا پایان هفته دفاعمقدس هر شب حوالی ساعت 20 از شبکه 3 سیما مشاهده کنند.
***
«ایلدا» از جمعه روی آنتن شبکه یک سیما میرود
همزمان با هفته دفاعمقدس مجموعه تلویزیونی «ایلدا» از جمعه ۴ مهر از شبکه یک سیما پخش میشود. به گزارش «وطن امروز»، سریال «ایلدا» با موضوع اتحاد و حماسه مردان و زنان عشایر مرزنشین در برابر متجاوزان به خاک این مرزوبوم و قصه ایستادگی و ایثار آنها از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹ ساخته شده است. این سریال از جمعه ۴ مهر هر شب روی آنتن میرود و پنجشنبهها خلاصه یک هفته نمایش داده خواهد شد. در این سریال مجید مظفری نقش صالح خان، پوریا پورسرخ نقش ایرج، فاطمه گودرزی نقش دا گل و جعفر دهقان نقش استوار کاکاوند را ایفا میکنند. کاظم هژیرآزاد، کورش سلیمانی، امیرمحمد زند، مینا نوروزیفرد، غلامرضا علیاکبری، سینا رازانی، مهدی صبایی، شهین تسلیمی، مسعود چوبین و رضا نجفی از جمله بازیگران دیگر این سریال هستند. «ایلدا» به تهیهکنندگی سیدعلیرضا سبطاحمدی و کارگردانی راما قویدل کاری از مرکز سیما فیلم است که در ۲۴ قسمت ۴۵ دقیقهای از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.
ارسال به دوستان
انیمیشن «حاجقاسم» آماده پخش شد
در میان زندگینامههای تولید شده از ۴۰ شهید انقلاب و دفاعمقدس در مجموعه پویانمایی «چهل شاهد»، نام «حاجقاسم» هم دیده میشود که به آنتن تلویزیون میرسد. به گزارش «وطن امروز»، مجموعه انیمیشن «چهل شاهد» روایتگر زندگی و شهادت 40 شهید شاخص انقلاب و دفاعمقدس است که به مناسبت هفته دفاعمقدس با معرفی شهیدان قاسم سلیمانی، جهانآرا، آوینی، برونسی، باقری، همدانی، منتظرالقائم و محسن حججی از شبکههای سیما پخش میشود. این مجموعه را محمدعلی صفورا تهیه و کارگردانی میکند و با تکنیک کمیکموشن در 6 فصل که هر فصل روایتگر 7 شهید دفاعمقدس تا مدافعان حرم و شهدای هستهای است در مرکز پویانمایی صبا ساخته شده است. تاکنون 8 قسمت 30 دقیقهای این مجموعه تولید و آماده نمایش شده است. انیمیشن «حاجقاسم» در سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی از شبکههای مختلف سیما پخش خواهد شد.
ارسال به دوستان
زندگی شهدای خلبان بر صحنه تئاتر
شهرام کرمی نمایشنامه «کاش جای این همه استخوان، لبهایت برمیگشت!» را بر اساس زندگی شهدای خلبان دوران دفاعمقدس به رشته تحریر درآورده است و قصد دارد در فرصتی مناسب آن را اجرا کند. به گزارش مهر، شهرام کرمی، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر درباره جدیدترین اثر خود که در قالب نمایشنامه نوشته است، گفت: جدیدترین نمایشنامهای که نوشتهام «کاش جای این همه استخوان، لبهایت برمیگشت!» نام دارد که با مضمون جنگ و مقاومت نوشته شده است. این بار سوژهای که انتخاب کردم الهام گرفته از زندگی شهدای خلبان رضا نژادرضایی، سیدعلی اقبالی دوگاهه، منصور آزاد، حسین بهرام و حسین و ابراهیم دلحامد است. این نمایشنامهنویس و کارگردان تأکید کرد: نمایشنامه «کاش جای این همه استخوان، لبهایت برمیگشت!» که از فرازهایی از زندگی شهدای خلبان الهام گرفتهام ادای دین من به قهرمانان بزرگ این سرزمین است.
ارسال به دوستان
درگذشت فیلمبردار سرشناس سینما
مایکل چپمن که فیلمبردار فیلمهای موفقی چون «راننده تاکسی» و «گاو خشمگین» اسکورسیزی بود در ۸۴ سالگی درگذشت. به گزارش مهر به نقل از ورایتی، مایکل چپمن فیلمبردار و کارگردان که با فیلمبرداری تاثیرگذارش در فیلمهایی چون «راننده تاکسی»، «گاو خشمگین» و «آخرین والس» اسکورسیزی شناخته میشد، یکشنبه به دلیل نارسایی قلبی جان باخت. همسر وی، امی هولدن جونز که خود فیلمنامهنویس و کارگردان است در صفحه فیسبوکش این خبر را تایید کرد. 2 بار نامزدی اسکار در بخش بهترین فیلمبرداری برای «گاو خشمگین» که به شیوه سیاه و سفید فیلمبرداری شده بود و «فراری» ساخته اندرو دیویس با بازی هریسون فورد در کارنامه چپمن دیده میشود. پس از فیلمبرداری «راننده تاکسی» از وی به عنوان شاعر پیادهروها یاد میشد.
ارسال به دوستان
کتابستان معرفت یک بار دیگر سراغ قصههای مرتبط با داعش رفت
«مهمانخانه بیوههای جوان» در بازار نشر
«مهمانخانه بیوههای جوان» توسط انتشارات کتابستان معرفت منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، میهمانخانه بیوههای جوان، زندگی 13 زن جوان و پیر، تحصیلکرده و بیسواد را از زمان پیوستن به داعش روایت میکند. هیچکدام از کتابهایی که تلاش میکنند ظهور وحشتناک داعش را به تصویر بکشند، به جایگاه زنان در این سازمان اشارهای نکردهاند اما زنان برای تأسیس خلافت ابوبکر البغدادی ضروری بودند. این روایت فقط به داستانهای عربی یا خاورمیانهای نمیپردازد، بلکه در انگلیس، آلمان، تونس، سوریه، ترکیه، لیبی و عراق اتفاق میافتد و از شیوههایی میگوید که زنان به نظامیان داعش جذب، ترغیب و ملحق شدند؛ طی این روند این زنان به همسران، خویشاوندان، معلمان و همسایگان خود توهین کردند و آنها را نادیده گرفتند. آزاده معاونی، خبرنگار ایرانیالاصل در این کتاب از دریچه نگاه خبرنگاری آمریکایی به فرآیند جذب و حضور زنان داعش نقبی زده است و حاصل سالها تحقیق میدانی خود را با این کتاب به میدان آورده است. این کتاب سال ۲۰۱۹ نیز نامزد جایزه ۵۰ هزار پوندی «بیلی جیفورد» که مهمترین جایزه انگلستان در حوزه ادبیات غیرداستانی محسوب میشود، شده بود. انتشارات کتابستان معرفت که حضور فعالی در عرصه ترجمه آثار غیرایرانی دارد، پیش از این نیز به ترجمه آثاری پیرامون موضوع گروهک داعش اقدام کرده بود. رمان «عاشق داعشی من» نوشته هاجر عبدالصمد از دیگر آثاری بود که این انتشارات با ترجمه مهدیه داوودی روانه بازار نشر کرده بود.
ارسال به دوستان
یادی از ملاقلیپور و سینایی در افتتاحیه شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت
رسول صدای مظلومیت ایرانیان
مراسم افتتاحیه شانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت» با حضور هنرمندان و مدیران فرهنگی برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، در این مراسم مهدی عظیمیمیرآبادی، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاعمقدس و دبیر این رویداد در سخنانی گفت: «ذیل ۲ هدف راهبردی انجمن سینمای انقلاب که متشکل از تقویت و تثبیت سینمای دفاعمقدس به عنوان سینمای تراز انقلاب و حمایت از هنرمندان انقلابی بوده است، این جشنواره از دوره شانزدهم با جدیت بیشتری طراحی و اجرایی شد تا وظیفه خودمان را انجام بدهیم. برای این کار باید اهداف اجرایی هم در نظر گرفته میشد. اهداف مشخصی را تعیین و برنامههای خودمان را تنظیم کردهایم».
در بخش دیگری از این مراسم، کلیپ نکوداشت زندهیاد خسرو سینایی که چندی پیش بر اثر ابتلا به کرونا از دنیا رفت، هادی مشکات تهیهکننده، غلامرضا جنتخواه دوست مستندساز، همایونرضا عطاردی آهنگساز و شهید حسین فهیمی مستندساز پخش شد. سپس حبیب احمدزاده، ناصر شفق، قاسم قلیپور، احمد عبداللهیان و محمدحسین عقیقی برای این بخش روی صحنه آمدند. حبیب احمدزاده در این بخش با مرور خاطراتی از زندهیاد خسرو سینایی گفت: امثال آقای سینایی زیاد هستند، این ما هستیم که بلد نیستیم با زبان درست با آنها صحبت کنیم. ما فقط بلدیم با افرادی با زبان خودی صحبت کنیم. فکر میکنم یکی از مشکلات ما همین زبانی است که بهروز نیست. آقای سینایی در همه جشنوارههای دانشآموزی دفاعمقدس در مناطق مرزی شرکت میکرد. احمدزاده با اشاره به خاطراتی از خسرو سینایی گفت: سینایی هیچ وقت برای کارهای دفاعمقدس نه نمیگفت. ممنونم از آقای عظیمی که دایره دوستان را گسترش داد و این نکوداشت را برای او هم برگزار کرد، آقای کیارستمی هم همینطور بود. کیارستمی پس از بازدید از موزه جانبازان شیمیایی اعلام کرد هر کار که حاضر باشد برای این جمع میکنم و آنها فقط خواستند صدای مظلومیت ما را به جهان برسانند. این را برای نخستینبار در یک مراسم رسمی میگویم که کیارستمی از آن به بعد هر گاه برای حضور در رویدادی به خارج از کشور میرفت، از ما درخواست میکرد تعدادی مستند مرتبط با جانبازان شیمیایی مانند «خاطراتی برای تمام فصول» را با زیرنویس مرتبط با کشور مقصدی که به آن سفر میکرد آماده کنیم تا همراه خود ببرد. همین فیلمها را در کلاسها و کارگاههای خود برای سینماگران خارج از کشور به نمایش میگذاشت.
در بخش پایانی این بخش فارسیجانی، مدیر بخش «نشان رسول» روی صحنه آمد و گفت: «رسول ملاقلیپور از جمله هنرمندانی بود که از دریای شوق و اخلاص خود سیراب شده بود و از خرمن انگیزههای انقلابی در عرصه هنر آنقدر لبریز بود که با تلاش مومنانه خود آثاری ارزشمند بجا گذاشت که هر چه بیشتر میگذرد جای خالی او بیشتر حس میشود. او با آثار خود زمان را با گذشته و حال پیوند داد». در قسمت پایانی این مراسم نیز با حضور مدیران سینمایی از خانواده مرحوم رسول ملاقلیپور تقدیر و از یادنامه رسول ملاقلیپور رونمایی شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|