|
وعده انتقام خون حاجقاسم نزدیک است
آیتالله طباطبایی اشکذری، نماینده رهبر انقلاب در سوریه در خطبههای نماز جمعه این هفته دمشق گفت: بعضی رزمندگان سوال میکنند که چه زمانی انتقام خون حاج قاسم گرفته خواهد شد؟ من به آنها میگویم وعده انتقام نزدیک است و برای دشمن جز ذلت و بدبختی چیز دیگری باقی نخواهد ماند.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با زهرا رکنآبادی فرزند شهید غضنفر رکنآبادی درباره پیگیری حقوقی حادثه منا و انفعال دستگاه دیپلماسی
مظلومیت رکنآبادی
گروه سیاسی: زهرا رکنآبادی با انتقاد از کمکاری نهادهای مسؤول در مساله شهدای حادثه منا اظهار داشت: اگر نصف کاری که ترکیه درباره قتل خاشقجی انجام داد، درباره شهدای منا انجام شده بود، امروز عربستان اینقدر وقیحانه علیه ما موضع نمیگرفت.
به گزارش «وطن امروز»، مهرماه سال 94 بود که یک خبر غیرمنتظره جهان اسلام را عزادار کرد. هزاران تن از حجاج در سرزمین منا قربانی بیکفایتی رژیم سعودی شدند. 464 تن از حجاج قربانی در این حادثه، متعلق به ایران بودند؛ آمار فاجعهباری که بخش زیادی از هموطنانمان را که خود را برای استقبال از حجاج خود آماده میکردند، سیاهپوش کرد. در سالگرد فاجعه منا به منظور اطلاع از آخرین وضعیت پیگیریهای حقوقی صورتگرفته برای احقاق حق خانوادههای شهدای این حادثه، سراغ زهرا رکنآبادی، دختر شهید غضنفر رکنآبادی رفتیم؛ دیپلمات برجستهای که نماد تلاقی منش بسیجی و روش دیپلماتیک بود و با لباس سفید احرام دعوت حق را لبیک گفت.
زهرا رکنآبادی در گفتوگو با «وطن امروز» با اشاره به اقدامات انجامشده برای پیگیری حقوقی حادثه منا اظهار داشت: بسته شدن سفارت عربستان در ایران، روند پیگیریهای حقوقی را با مشکل مواجه کرد ولی این موضوع را منتفی نکرد. یکی از راههای پیش روی ما، پیگیری شکایت در محاکم داخلی خودمان بود. همانطور که مطلع هستید در وقایع اینچنینی، محاکم محل وقوع جرم و محاکم محل اقامت قربانی، هر دو صلاحیت پیگیری شکایات را دارا هستند. وی ادامه داد: متاسفانه در این سالهایی که پیگیری حقوقی حادثه منا را از طریق محاکم داخلی پیگیری کردیم، شاهد سنگاندازیهایی بودیم که در نهایت به دلیل فشارهایی از جاهای نامشخص، پروسه پیگیری متوقف شده و وکلایی که کار را پیگیری میکردند مساله را رها کرده و دیگر ادامه ندادند.
دختر شهید رکنآبادی افزود: پیگیری مساله حقوقی حادثه منا در عربستان به مراتب سختتر از پیگیری آن در محاکم داخلی است. وکلا در داخل عربستان به سختی این پرونده را میپذیرند، از وزارت خارجه به ما اعلام کردند از کشورهای عمان و چند کشور دیگر پیگیر این بودهایم که وکلایی این پرونده را قبول کنند تا بشود آن را در داخل محاکم عربستان پیگیری کرد اما کسی حاضر به قبول این پرونده نشده است.
زهرا رکنآبادی در پاسخ به این سوال که آیا دولت انتظار شما را برای پیگیری حقوقی حادثه منا برآورده کرد یا خیر؟ گفت: قطعا انتظارات ما را برآورده نکردند. بر اساس فرمایشات حضرتآقا، مسؤولیت پیگیری این مساله با سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه به صورت توامان بود اما تا امروز حتی یک دادگاه ساده در این باره برگزار نشده است.
دختر شهید رکنآبادی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا خانوادههای شهدای منا از طرف حکومت سعودی دیهای دریافت کردهاند یا خیر؟ اظهار داشت: موضوع پرداخت دیه متعلق به شهدایی بود که بر اثر سقوط جرثقیل به شهادت رسیدند. یک دادگاه صوری در این قضیه برگزار شد و شرکتی که جرثقیل متعلق به آن بود، پرداخت دیه را تقبل کرد، گویا چک دیه را هم برای این شهدا صادر کرد اما به علت تحریمها و عدم پیگیری، هنوز چک دیه این شهدا نقد نشده است. درباره شهدای حادثه منا، آلسعود هیچ مسؤولیتی را قبول نکرد و لذا اصلا بحث پرداخت دیه به خانوادههای شهدای حادثه منا نیز مطرح نشد.
زهرا رکنآبادی در ادامه با اشاره به راههای غیرحاکمیتی که برای پیگیری حادثه منا پیش روی خانوادههای قربانیان این حادثه وجود داشت، گفت: ما یک راه دیگری هم پیش رو داشتیم که از طریق شورای حقوق بشر اقدام کنیم. البته این راه یک راه حقوقی نیست، یک راه سیاسی است. به این نحو که شما به عنوان قربانی، یک فرمی را پر میکنید و از جنایتی که یک حکومت در حق شما مرتکب شده، شکایت میکنید. شورای حقوق بشر تلاش میکند با فشار بر کشوری که مورد شکایت قرار گرفته، مساله را پیگیری کند و اطلاعات لازم را از آن بگیرد. لازم است نکتهای را اضافه کنم که یکی از کلیدیترین اطلاعاتی که درباره حادثه منا وجود دارد، فیلم دوربینهای مدار بسته است. متاسفانه حکومت سعودی وجود این فیلمها را رد میکند، در حالی که آشکارا دروغ میگوید، چراکه واحدهای بزرگ مانیتورینگ در عربستان وجود دارد که قطعا از این حادثه نیز فیلمهایی را ثبت و ضبط کرده است.
دختر شهید رکنآبادی ادامه داد: مساله پیگیری حادثه منا از طریق شورای حقوق بشر، یک پیششرط داشت و آن هم اینکه درخواست پیگیری باید به صورت شخصی و فردی اعلام شود. ما به همین دلیل تصمیم گرفتیم یک NGO تاسیس کنیم و از این طریق درخواست شکایت خود را به شورای حقوق بشر اعلام کنیم اما از آن زمان تاکنون هنوز با درخواست ما برای تاسیس این NGO موافقت نکردهاند. یک بار که رد کردند و بار دوم که درخواست دادیم هنوز در حال بررسی و استعلام هستند و خبری از نتیجه آن نیست.
زهرا رکنآبادی همچنین درباره گمانهزنیهای صورتگرفته مبنی بر ترور شهید غضنفر رکنآبادی اظهار داشت: از نظر اسناد و مدارک لازم برای اثبات قضایی قتل عمد و ترور پدرم، دست ما بسته است اما ما با مسائلی مواجه شدیم که این مساله را تایید و تقویت میکند. آلسعود جسد پدر ما را در حالی به ما تحویل داد که مغز، قلب، کبد، کلیه و معده را خارج کرده بودند و همین امر باعث شده بود با کالبدشکافی نتوان علت مرگ را مشخص کرد.
دختر شهید رکنآبادی در پایان خاطرنشان کرد: ما در ماجرای حادثه منا خسارت بزرگی دادیم، پدرمان را از دست دادیم، چیزی که از دست دادیم قابل جبران نیست اما آن چیزی که بیشتر دل ما را میسوزاند این است که میتوانستیم از این خسارت استفادههای زیادی بکنیم اما این کار را نکردیم. ما میتوانستیم با پیگیری حقوقی حادثه منا از مجاری قانونی بینالمللی به عربستان فشار بیاوریم اما آنقدر منفعل عمل کردیم که اکنون عربستان در برابر ما موضع حق به جانب هم میگیرد. اگر به اندازه نصف کاری که ترکیه به خاطر قتل خاشقجی انجام داد، ما در قضیه حادثه منا انجام میدادیم، امروز عربستان اینگونه وقیحانه در برابر ما نمیایستاد.
لازم به ذکر است در سالهای گذشته همزمان با سالگرد شهادت حجاج ایرانی در منا و همچنین شهادت شهید غضنفر رکنآبادی، همایشی با عنوان «دیپلماسی مقاومت» با محوریت روش دیپلماتیک شهید غضنفر رکنآبادی که آمیزه انقلابیگری و دیپلماسی بود، برگزار میشد. در واقع این همایش یادبودی برای شهید رکنآبادی بود تا چراغ راهی باشد برای دیپلماتهای جوانی که میخواهند مسیر ایشان را در عرصه فعالیتهای بینالملل طی کنند. اما امسال به علت شرایط پیشآمده به خاطر شیوع بیماری کرونا، این همایش برگزار نشد. خانواده شهید رکنآبادی به عنوان جایگزین این همایش، روز گذشته مراسم مختصر روضه و توسلی را در جوار قبر شهید رکنآبادی و چند تن دیگر از شهدای منا در امامزاده پنج تن لویزان برگزار کردند. این مراسم که به علت شرایط خاص کرونایی به صورت عمومی برگزار نشد، شاهد حضور حجتالاسلام پناهیان و حاجحسین یکتا نیز بود.
***
[به روایت برادر]
روزنامه «وطن امروز» 16 مهرماه سال 95 در گفتوگویی با مرتضی رکنآبادی، برادر شهید غضنفر رکنآبادی به بررسی آخرین نتایج پیگیریهای حقوقی خانوادههای شهدای حادثه منا پرداخت. مرتضی رکنآبادی در این گفتوگو با بیان اینکه «از همان روزهای اول جنایت منا، عزم جدی در دولت برای احقاق حقوق شهدای منا ندیدیم»، اظهار داشت: آقای روحانی که دنبال بالا بردن عزت پاسپورت ایرانی بود باید بداند در گام اول عزت پاسپورت در داخل و در احترام به حقوق شهروندان رقم میخورد. 464 عزیز ما در یک جنایت به دست عمال آلسعود به شهادت رسیدند و پیگیریهای ما در حد صفر بوده و هیچ پیگیری خاصی در این زمینه نشده است و در نهایت نیز اعلام کردند از آنجا که سعودیها عضو کنوانسیونهای بینالمللی نیستند، ما نمیتوانیم هیچ پیگیریای در دادگاههای بینالمللی علیه آنها کنیم.
برادر شهید رکنآبادی همچنین اظهار داشت: رئیسجمهور تا امروز حتی یک پیام تسلیت ساده هم به ما نداده است. در این یک سال از بسیاری از خانواده شهدا دلجویی نشده است.
مقایسه 2 گفتوگوی «وطن امروز» با برادر و دختر شهید رکنآبادی که به ترتیب مهرماه سال 95 و مهرماه سال جاری انجام شده است، مشخص میکند طی این 4 سال مطالبات خانوادههای شهدای حادثه منا همچنان پابرجاست و اقدامات جدیای در راستای احقاق حقوق آنها نشده است؛ موضوعی که به صورت ویژه انفعال دستگاه دیپلماسی را در این پرونده آشکار میکند.
ارسال به دوستان
دستور رئیس قوهقضائیه برای رسیدگی به پرونده واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان
اصلاح خصوصیسازی
گروه سیاسی: اردبیل مقصد هفدهمین سفر استانی رئیس قوهقضائیه بود. آیتالله سیدابراهیم رئیسی در این سفر فشرده به طور سرزده از کارخانه نساجی سبلان بازدید کرد و در ادامه در جلساتی با قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان اردبیل، شورای اداری استان و همچنین گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم این استان به ایراد سخن پرداخت. با این حال مهمترین بخش از سفر رئیس قوهقضائیه به استان اردبیل را باید جلسه احیای حقوق عامه در حوزه خصوصیسازی شرکت کشت و صنعت مغان دانست.
به گزارش «وطن امروز»، آیتالله رئیسی در این جلسه واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان را دغدغه مردم این شهر و رفع این دغدغه را هدف قوهقضائیه دانست. وی در این زمینه افزود: من نمیتوانم به یک استان سفر کنم و نسبت به دغدغه مردم آن استان بیتفاوت باشم. وی افزود: هیچ کسی در اهمیت اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و رفع تصدیگری از دولت تردیدی ندارد و همه معتقد به شأن نظارتی دولت هستند اما واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی نباید به معنای رها کردن آن شرکتها و بخش خصوصی مالک شرکتها باشد، بلکه باید در راستای توانمندسازی آنها جهت رونق تولید تلاش صورت گیرد.
رئیس قوهقضائیه در ادامه با بیان اینکه کشت و صنعت مغان نگین کشاورزی کشور تلقی میشود، به نحوه واگذاری آن اشاره کرد و افزود: نکاتی که باید در زمان واگذاری کشت و صنعت مغان لحاظ میشد، مورد توجه قرار نگرفت و در زمان این واگذاری به اخطارهای صادره از دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و مسؤولان قضایی، امنیتی و محلی توجه نشد. وی با بیان اینکه باید در زمان این واگذاری، درباره کشت استراتژیک در اراضی مغان و اشتغالزایی در این شرکت تضمینات لازم اخذ میشد، افزود: در واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان نسبت به موضوع کارشناسی، هیأت واگذاری، نحوه مزایده و فرآیند واگذاری ابهامات و سوالاتی وجود دارد که قابل بررسی است.
آیتالله رئیسی افزود: نحوه واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان در هیات مستشاری دیوان محاسبات مطرح است و مجلس نیز تحقیق و تفحص از آن را دنبال میکند؛ سازمان بازرسی کل کشور نیز نظرات خود را در رابطه با این واگذاری ارائه میکند. وی اظهار کرد: تصمیمگیری در رابطه با شرکت کشت و صنعت مغان و تعیین تکلیف واگذاری آن، باید با پیوستهای امنیتی و اقتصادی و پیوست جهاد کشاورزی همراه باشد.
رئیس قوهقضائیه با اشاره به اینکه در این فرآیند باید درباره داشتههای شرکت، کارشناسی دقیق و شفاف صورت گیرد و ارزشگذاریهای مرتبط با آنها به صورت روشن انجام شود، ادامه داد: هیأت داوری سازمان خصوصیسازی همچنان که از نامش برمیآید باید در قضیه واگذاری صورت گرفته در شرکت کشت و صنعت مغان با استناد به اسناد و ادله، داوری کند و تحت فشار هیچ مقام و مسؤولی قرار نگیرد و در این فرآیند گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و مسؤولان محلی را مورد استناد قرار دهد.
آیتالله رئیسی همچنین دستوراتی را درباره شرکت کشت و صنعت مغان به شرح زیر صادر کرد:
۱- فهرست کلیه اراضی، اموال و داراییهای شرکت احصا و گزارش کارشناسی آن ارائه شود.
۲- اموال و داراییهای شرکت، به طور شفاف، کارشناسی و ارزشگذاری شود.
۳- هیأت داوری به دور از فشارها و با در نظر گرفتن مصالح ملی و بیتالمال، درباره تایید یا ابطال قرارداد فعلی واگذاری براساس حق و عدل اظهارنظر نماید.
۴- قرارداد واگذاری، باید پیوست تخصصی کشاورزی و امنیتی داشته باشد.
۵- هیأت مستشاری دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی، در اظهارنظر نهایی خود تسریع نماید.
۶- سازمان بازرسی کل کشور در تمام مراحل نسبت به رعایت قانون، نظارت موشکافانه و دقیق داشته باشد.
* توضیحات معاون دیوان محاسبات در زمینه پرونده کشت و صنعت مغان
همچنین در این جلسه سعید بیتعفری، معاون امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات کشور به روند واگذاری مجموعه بزرگ کشت و صنعت مغان اشاره کرد و اظهار داشت: در فرآیند واگذاری باید پیشنیازها محقق میشد تا سازمان خصوصیسازی واگذاری را انجام میداد. وی افزود: یک نکته اینکه زمانی اختلافاتی میان اهالی، عشایر و روستاییان منطقه با هیأت مدیره وقت شرکت کشت و صنعت مغان وجود داشت، در حضور وزیر وقت کشاورزی صورتجلسهای در ۵ برگ تنظیم میشود که باید موارد آن اجرایی میشد. معاون امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات کشور بیان داشت: یکی از موارد این صورتجلسه، تعیین تکلیف اراضی مورد بحث و مورد بعدی، زمینهایی بود که در ید زارعان بوده و باید طبق این صورتجلسه با هماهنگیهایی که شده بود از سند شرکت خارج و طی مراحل ثبتی در اختیار امور اراضی قرار میگرفت. وی به تخلفات انجامشده براساس ماده ۴ آییننامه تسهیلات اقساطی هم اشاره کرد و گفت: براساس بند «ب» ماده ۴۰ قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴، تصویب قیمت واگذاری از اختیارات هیأت واگذاری بوده اما در واگذاری مذکور ۳۵درصد نسبت به قیمت کارشناسی اولیه تخفیف داده شده که براساس آییننامه اجرایی مربوط باید گزارش فنی، توجیهی، اقتصادی و مالی ارائه میشد، چرا که هیأت واگذاری بدون این گزارشات نمیتواند تخفیف دهد. بیتعفری به وضعیت اقتصادی مجتمع کشت و صنعت مغان در سالهای ۹۰ تا ۹۴ اشاره کرد و گفت: در این سالها شرکت کشت و صنعت مغان سودده بوده ولی با مطرح شدن مسأله واگذاری این روند وضعیت نزولی گرفته و مشکلاتی برای آن ایجاد شده است. وی تشریح کرد: در جلسهای که سال گذشته برگزار شد و بنابر ادعای معاون اول رئیسجمهور مبنی بر اینکه دستگاههای نظارتی هم موضوع ادامه روند واگذاری را تایید کردهاند و این کار به شکل وضعیت فعلی ادامه پیدا کند، کتبا اعلام کردیم این اتفاق نیفتاده و ما به عنوان مرجع رسمی نظارتی، طی تشریفات قانونی دیوان محاسبات را دنبال میکنیم. بیتعفری ادامه داد: نکته دوم درباره جلسهای است که برگزار و هماهنگی شد تا نامهای به سازمان خصوصیسازی مبنی بر ارجاع پرونده به هیأت داوری ارسال شود و خود وزیر (وزیر اقتصاد) نیز پذیرفت که پرونده به هیأت داوری برود. وی بیان داشت: به محض اینکه دولت و شخص معاون اول رئیسجمهور مطلع شدند، به وزیر اقتصاد با عنوان اینکه تشکیک شده، عنوان کردند سریعا باید پرونده عودت شود. معاون دیوان محاسبات کشور تاکید کرد: در این باره نیز نامهای مبنی بر اینکه هیچ تشکیکی نبوده و بحث تشکیک مبنای قانونی ندارد ارسال شد و الان پرونده در هیأت داوری و مستشاری در جریان است.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام رهبر انقلاب در پی در گذشت آیتالله ممدوحی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی با تسلیت درگذشت آیتالله حسن ممدوحی، تاکید کردند: ایشان عالم انقلابی و وارستهای بودند که سالها در خدمت تبیین و نشر معارف اسلامی تلاش و مجاهدت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای، رهبر حکیم انقلاب در پیامی با تسلیت درگذشت آیتالله حسن ممدوحی، تاکید کردند: ایشان عالم انقلابی و وارستهای بودند که سالها در خدمت تبیین و نشر معارف اسلامی تلاش و مجاهدت کردند.
متن پیام معظمله به شرح زیر است:
بسماللهالرحمنالرحیم
درگذشت عالم بافضیلت جناب حجتالاسلاموالمسلمین آقای حاجشیخ حسن ممدوحی رضوانالله علیه را به خاندان و فرزندان گرامی و به همه ارادتمندان و شاگردان و مستفیدان از آن بزرگوار تسلیت عرض میکنم.
ایشان عالم انقلابی و وارستهای بودند که سالها در خدمت تبیین و نشر معارف اسلامی تلاش و مجاهدت کردند. امید است این پرونده عمل صالح مقبول حضرت حق متعال و موجب علو درجات آن مرحوم گردد. رحمت و رضوان الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۳ مهر 99
***
سردار خدادی به یاران شهیدش پیوست
سردار علی(حمید) خدادی، جانباز شیمیایی دوران دفاعمقدس و معاون ایمنی و اقدامات تأمینی ستاد کل سپاه که بیش از یک دهه رئیس دفتر سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی در سپاه قدس بود، در روزهای گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاعمقدس و پس از یک دوره تحمل بیماری، به حاجقاسم و جمع همرزمان شهیدش در دوران دفاعمقدس ملحق شد. سردار خدادی، بیش از 80 ماه در جبهههای حق علیه باطل در دوران جنگ تحمیلی حضور داشت و چندینبار در عملیاتهای مختلف مجروح و بارها به دلیل عوارض شیمیایی در بیمارستان بستری شده بود. وی پس از جنگ تحمیلی نیز در بخشهای مختلف ستاد کل نیروهای مسلح و ستاد فرماندهی کل سپاه خدمت کرد و سالها نیز در کنار مدافعان حرم با سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و یارانش همراه بود. سردار سرتیپ خدادی، صبح روز پنجشنبه پس از طی یک دوره بیماری شدید ناشی از عوارض شیمیایی، به لقاءالله پیوست. همچنین مراسم وداع با پیکر سردار شهید حمید خدادی، ساعت ۸ صبح روز گذشته (جمعه ۴ مهر) با حضور جمعی از همرزمان شهید، همراه با قرائت زیارت عاشورا در بیمارستان بقیهالله با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد.
***
نبرد در فضای مجازی دفاع مقدسی دیگر است
معاون هماهنگکننده سپاه در دومین رویداد سراسری تولید محتوای بسیج با بیان اینکه نبرد در فضای مجازی، دفاع مقدسی دیگر است، اظهار داشت: امروز تنها جایی که آمریکا تلاش دارد همه شکستهایش را جبران و به پیروزی تبدیل کند، فضای مجازی است. سردار نقدی افزود: متأسفانه نمیدانم به چه دلیل مدیران اجرایی و گردانندگان صحنه فضای مجازی هم با رباتها و کارهای فنی، یک جمعیت کوچک را با هشتگسازی بزرگ جلوه میدهند. دستهای جنگ روانی سیا، موساد و اینتلیجنت سرویس پشت این قضایاست نه نظر مردم. وی در ادامه گفت: امروز در داخل خود آمریکا مردم شعار مرگ بر آمریکا سر میدهند و پرچمش را به آتش میکشند.
***
آمریکا زندانها را هم تحریم کرد!
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد تحریمهای جدیدی علیه ۲ فرد و ۴ نهاد در ایران اعمال کرده است. به گزارش فارس، در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا نام ۲ فرد و ۴ نهاد به فهرست «SDN» دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا اضافه شده است. اسامی نفرات و سازمانهای تحریمشده به شرح زیر است: سیدمحمود ساداتی، محمد سلطانی، زندان عادلآباد شیراز، شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز، زندان ارومیه و زندان وکیلآباد مشهد. در این بیانیه تصریح شده این تحریمها به موجب «قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمها» (کاتسا) علیه این نفرات و سازمانها اعمال شده است. این قانون، پس از تصویب در مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا، ۲ آگوست سال ۲۰۱۷ با امضای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به قانون تبدیل شد.
***
رونمایی از نشان و پرچم جدید وزارت امور خارجه
نشان و پرچم وزارت امور خارجه در آستانه دویستمین سالگرد تاسیس این وزارتخانه رونمایی شد. طبق اطلاعرسانی وزارت خارجه عناصر اصلی این نشان، ستاره هشت پر اسلامی و آرم جمهوری اسلامی است. همچنین این نشان برخوردار از شخصیتهای معاصر و هویتی بهروز شده از فرهنگ اسلامی و ایرانی است و عناصری چون تعامل با شرق و غرب عالم و تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران کشوری به پاخاسته، مستقل و مقاوم است، در این نشان وجود دارد.
گفتنی است انتخاب نشان جدید وزارت امور خارجه و شکل ساده و مبهم آن مورد تعجب و سوال افکار عمومی قرار گرفته است تا جایی که حتی مورد تمسخر برخی کاربران در فضای مجازی قرار گرفته است و این پرسش را از سوی کارشناسان به وجود آورده است که جدای از ضرورت تغییر نشان وزارت امور خارجه، در شرایط حاضر در این خطوط ساده کدام یک از نمادهای ملی، دینی و انقلابی یافت میشود.
ارسال به دوستان
مجید تختروانچی از احتمال احیای برجام پس از پیروزی بایدن در انتخابات سخن گفت
شروط آفسایدی!
گروه سیاسی: مجید تختروانچی گفت در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا و تمایل واشنگتن برای بازگشت به برجام، ایران شرایطی خواهد داشت. به گزارش «وطن امروز»، نماینده ایران در سازمان ملل در گفتوگو با بیبیسی جهانی درباره بازگشت آمریکا به برجام در صورت پیروزی بایدن، اظهار کرد: نخستین شرط ایران این است که دولت جدید آمریکا تعهد کند نقض برجام تکرار نخواهد شد. شرط دوم رسیدگی به خساراتی است که ایران از نظر مالی و رنج انسانی به خاطر تحریمها متحمل شده است. تختروانچی افزود: اگر آمریکا با محقق کردن این شروط قول بازگشت به اجرای کامل برجام را بدهد ایران هم مجددا آماده اجرای کامل توافق هستهای خواهد بود. اظهارات تختروانچی بیانگر آن است که مقامات دولت روحانی با گذشت 5 سال از توافق برجام، همچنان به اجرای این توافق و بهرهگیری از آنچه امتیازات برجام مینامند، امیدوار هستند. این در حالی است که آمریکاییها چه در زمان ریاستجمهوری باراک اوباما و چه در زمان ریاستجمهوری دونالد ترامپ نسبت به اجرای برجام بیتفاوت بودند و به هیچ یک از تعهدات خود پایبند نبودند. علاوه بر این تختروانچی که تاکید دارد آمریکا میتواند به برجام بازگردد صراحتا اظهارات قبلی مقامات دولتی درباره عدم امکان خروج آمریکا از برجام را نقض میکند. حسن روحانی و محمدجواد ظریف پس از توافق برجام و در واکنش به اظهارات منتقدان مبنی بر اینکه دولت بعدی آمریکا امکان خروج بیهزینه از این توافق را دارد، ادعا میکردند دولت آمریکا متعهد به اجرای برجام است و در صورت بیتوجهی به تعهداتش به برجام، با جریمههای بینالمللی مواجه میشود، بویژه آنکه قطعنامه 2231 شورای امنیت ضامن توافق برجام است!
از سوی دیگر خوشبینی تختروانچی برای بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی در صورت پیروزی جو بایدن در حالی است که تونی بلینکن، مشاور سیاست خارجی جو بایدن، سهشنبه گذشته در مصاحبهای با شبکه سیبیاس گفت: ما از برجام به عنوان یک سکو استفاده خواهیم کرد، با متحدان و شرکای خود همکاری خواهیم کرد تا آن را تقویت و بلندمدتتر کنیم. او گفت: به این ترتیب زمینه بهتری برای فشار جمعی علیه سایر فعالیتهای بیثباتکننده ایران فراهم و اطمینان حاصل میشود که وقتی بحث این فعالیتها به میان آمد، این ایران است که منزوی میشود، نه آمریکا. همچنین بایدن در یادداشت اختصاصی در سیانان نوشت: روش هوشمندانهتری برای سختگرفتن به ایران وجود دارد.نامزد دموکرات انتخابات آمریکا در ادامه نوشت: «هیچ توهمی درباره چالشهایی که رژیم ایران برای منافع امنیتی آمریکا، برای شرکای ما و برای مردم خودش دارد، ندارم. اما راه هوشمندانهتری برای سختگرفتن به ایران وجود دارد». بایدن افزود: «با متحدان خود همکاری میکنیم تا مفاد توافق هستهای را تقویت و تمدید کنیم و همزمان دیگر مسائل مورد نظر را نیز برطرف کنیم». وی همچنین ادعا کرد: «به عقب راندن فعالیتهای ثباتزدای ایران که دوستان و شرکای ما در منطقه را تهدید میکند، ادامه خواهیم داد. ما به استفاده از تحریمهای هدفمند علیه نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و برنامه موشکی بالستیک ایران ادامه میدهیم».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|