|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
قادر طهماسبی در گفتوگو با «وطنامروز» چگونگی خلق «مثنوی شهادت» را روایت کرد
مثنوی معنوی فرید
عباس اسماعیلگل: در دوران دفاعمقدس اشعار مختلفی در قالب مداحی، سرود و قطعه موسیقی توسط شاعران مختلف سروده شد که هر کدام به اثر خاطرهانگیزی تبدیل شد. اما شاید کمتر کسی فکر میکرد پس از پایان 8 سال جنگ تحمیلی، بار دیگر شعری سروده شود که در قالب مداحی به اثری ماندگار بدل شود تا اینکه سروده دلنشین و اعجازانگیز «مثنوی شهادت» ۳-۲ سالی پس از جنگ تحمیلی به عنوان اثری درخشان درباره شهدای دفاعمقدس خلق شد. «مثنوی شهادت» را سال 71 قادر طهماسبی سرود و همان ایام توسط حاجصادق آهنگران خوانده شد. فراگیری و درخشش این اثر در آن زمان چنان بالا بود که مردم برای خرید نوار کاست این مداحی بسیار مشتاق بودند؛ اتفاقی که پس از گذشت چند دهه شاهد آن حتی برای آثار موسیقایی نیستیم. از سوی دیگر نمیتوان بسادگی از شعر فوقالعاده خاص و منحصربهفرد قادر طهماسبی مشهور به «فرید» گذشت؛ شعری که در آن طهماسبی بخوبی بینش و تفکر عمیق خود نسبت به فرهنگ شهادت را نشان داده است. بدون شک یکی از مهمترین دلایل ماندگاری «مثنوی شهادت» همین ویژگیهای اعتقادی و شخصی شاعر به حساب میآید. به همین بهانه با قادر طهماسبی گفتوگویی کوتاه داشتهایم و با این شاعر درباره سرودن «مثنوی شهادت» صحبت کردهایم.
قادر طهماسبی درباره روند شکلگیری سرودن «مثنوی شهادت» گفت: بخوبی خاطرم هست که در همان سال 71 همراه با 2 پدر شهید و یک برادر شهید 40 شب پشت سر هم به گلزار شهدا میرفتیم و تا نیمههای شب با حضور بر مزار شهدا با این عزیزان نجوا و عشقبازی میکردیم. پس از پایان آن 40 شب تا چند روز از حال و هوای خاصی برخوردار بودم و در همان حال و هوا آثار مختلفی را نوشتم که به زعم خودم به بهترین آثار بدل شد. «مثنوی شهادت» هم متاثر از همین فضا نوشته شد. طهماسبی خاطرنشان کرد: این موضوع را بارها گفتهام که اگر «مثنوی شهادت» به دل خیلی از مردم نشست صرفا به خاطر برکت عنایت شهدا به این اثر بود و قویا میگویم خود شهدا در همان 40 شب این شعر را سرودند و بنده هم صرفا یک وسیله بودم که از آن رونمایی کنم.
این شاعر ادامه داد: در همان ایام علاوه بر «مثنوی شهادت» آثاری چون «مثنوی گلها» و «مثنوی بهار غمگین» را سرودم که این آثار هم متاثر از همین فضا به آثار خوبی بدل شد.
طهماسبی درباره روند شکلگیری مداحی حاجصادق آهنگران بر اساس شعر «مثنوی شهادت» گفت: اوایل سال 71 شهید سیدمرتضی آوینی مدیریت ماهنامهای در حوزه هنری را برعهده داشت که همان روزها بنده به دیدار شهید آوینی رفتم و در آن دیدار شعر«مثنوی شهادت» را به ایشان دادم تا در ماهنامه به چاپ برساند.
وی در ادامه افزود: فردای آن روز در یک محفل شعرخوانی حضور پیدا کردم که در آن جلسه این شعر را خواندم. از قضا در آن محفل حاج صادق آهنگران هم حضور داشت و به گفته یکی از دوستانم در تمام لحظاتی که شعر «مثنوی شهادت» را میخواندم، حاجصادق اشک میریخت. پس از محفل، آهنگران سراغم آمد و با خنده گفت: «شما نمیخواهی این شعر را بدهی من بخوانم». از آنجا که متن مکتوب این شعر همراهم نبود، به حاجصادق گفتم اگر ممکن است به حوزه هنری نزد آقامرتضی بروید و متن کامل و مکتوب را از ایشان بگیرید و حاجصادق هم این کار را انجام داد که در نهایت آن نوحه ماندگار را خواند. «فرید» ادامه داد: اگر صادقانه بخواهم بگویم، آن روزی که حاجصادق آهنگران خواستار شعر «مثنوی شهادت» شد، تصورش را نمیکردم که نوحه حاجصادق از این شعر به موجی عجیب در میان مردم بدل شود. هیچ وقت فراموش نمیکنم در همان روزهای انتشار این اثر، با یکی از دوستان در کرج قدم میزدیم که دیدیم در مقابل یک کتابفروشی صف عظیمی شکل گرفته است. ما به تصور اینکه نذری میدهند جلو رفتیم و آنجا متوجه شدم این صف برای خرید کاست جدید «مثنوی شهادت» با صدای حاجصادق آهنگران است.
***
سبکبالان خرامیدند و رفتند
مرا بیچاره نامیدند و رفتند
اگر دیر آمدم مجروح بودم
اسیر قبض و بست روح بودم
در باغ شهادت را نبندید
به ما بیچارگان زان سو نخندید
مرا اسب سپیدی بود روزی
شهادت را امیدی بود روزی
من آخر طاقت ماندن ندارم
خدایا تاب جان کندن ندارم
بیا باز امشب ای دل در بکوبیم
بیا این بار محکمتر بکوبیم
مکوب ای دل به تلخی دست بر دست
در این قصر بلور آخر کسی هست
بکوب ای دل که اینجا قصر نور است
بکوب ای دل مرا شرم حضور است
بکوب ای دل که غفار است یارم
من از کوبیدن در شرم دارم
ارسال به دوستان
دومین جلد از تاریخ شفاهی به روایت سردار سیدرحیم صفوی رونمایی شد
حفظ ثروت ملی دفاعمقدس با خاطرات فرماندهان
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس با بیان اینکه نگاهمان به تاریخ شفاهی فرماندهان، نگاه به حفظ یک ثروت ملی است، گفت: گفتوگو با فرماندهان اصلی دفاعمقدس از ابتدا از اولویتهای مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس بوده است.
به گزارش «وطن امروز»، سردار علیمحمد نائینی در مراسم واکاوی عملیات ثامنالائمه و رونمایی از دومین جلد از تاریخ شفاهی سردار رحیم صفوی با تأکید بر این نکته که صدام در جنگ با ایران به اهداف حداقلی خود نیز نرسید، تصریح کرد: ارتش بعث عراق یک هدف حداکثری داشت که اشغال کامل خوزستان بود و یک هدف حداقلی داشت از جمله اشغال آبادان و خرمشهر و تسلط بر اروند که با مقاومتی که در آبادان شکل گرفت حتی به هدف حداقلی خودش نرسید. قطعا تصرف آبادان در اندیشه تهاجمی ارتش عراق بیشتر از تصرف خرمشهر معنا داشت.
وی به آثاری که تاکنون توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس منتشر شده، اشاره کرد و گفت: اگر هشتم آبان سال 59 را روز شکست دشمن در تصرف آبادان بدانیم، 39 روز شاهد مقاومت همهجانبه رزمندگان و مردم بویژه مردم آبادان در مقابله با تصرف بودیم. بخشهایی از این مقاومت مردمی را در کتاب شماره 5 که مرکز اسناد منتشر کرده است میتوان مطالعه کرد.
سردار نائینی با بیان اینکه یکی از روزشمارهای دفاعمقدس در مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس به عملیات ثامنالائمه اختصاص دارد، افزود: روزشمار شماره 15 ویژه عملیات ثامنالائمه(ع) و شکست آبادان است که سال 96 منتشر شده است.
وی اظهار کرد: کتاب «نبردهای شرق کارون به روایت فرماندهان» که با تلاش آقایان سیدعلی ممدوحی و پیرهادی تألیفشده است، یکی دیگر از آثار مرکز درباره عملیات ثامنالائمه(ع) است. کتاب «عملیات ثامنالائم (ع) مبدأ تحول در استراتژی نظامی ایران» هم توسط سردار سرلشکر صفوی و مرحوم اردستانی در این مرکز به نگارش درآمده است. در بخشی از کتاب «اطلس آبادان» که در مرکز اسناد و تحقیقات تألیف شده است به حماسه عملیات ثامنالائمه(ع) پرداخته شده است.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس از انتشار مهمترین اثر در رابطه با عملیات ثامنالائمه خبر داد و گفت: مهمترین اثری که در حال تألیف است، کتاب جامع «کارنامه عملیات ثامنالائمه(ع)» است. این کتاب مبتنی بر اسنادی است که مرکز در اختیار دارد و با گفتوگو و تعامل با فرماندهان در دست تألیف و انتشار است که انشاءالله تا پایان سال جاری رونمایی خواهد شد.
سردار نائینی با اشاره به اسناد منحصربهفرد دفاعمقدس به عنوان ثروت ملی که در اختیار مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس است، گفت: بیش از 80 درصد نوارهای ضبطشده در جنگ در خصوص فرماندهان بود که مربوط به جلسات طرحریزی است و 20 درصد مربوط به هدایت نبردهاست. مباحث مربوط به طرح عملیات، سازماندهی، آمادگی مربوط به عملیات و مباحث طرح مانور، مباحث تاکتیکی، بسیار غنی و با جزئیات در جلسات بحث میشود. اگر ما 70 شبانهروز نبرد والفجر 8 را داریم، 8-7 ماه این عملیات جلسات طرحریزی دارد و اینها نشاندهنده وجود همان عامل تعیینکننده در مدیریت و رهبری جنگ یعنی عقلانیت و تدبیر است و این بخش از مدیریت جنگ، بخش قابلتوجهی از تاریخ شفاهی فرماندهان عالی جنگ و برادر عزیزمان سردار صفوی است.
وی با بیان اینکه نگاهمان به تاریخ شفاهی فرماندهان، نگاه به حفظ یک ثروت ملی است، گفت: تاریخ با روایتهایش میماند. حافظه تاریخی بخش مهمی از هویت ملی است؛ افتخار به گذشته امید به آینده را تولید میکند. در شرایط فعلی ما با ۲ پدیده تحریف واقعیتهای تاریخی، آدرس غلط دادنها و گاه روایتهای مخدوش از تاریخ مجاهدتهای ملت ایران مواجه هستیم. پدیده دیگر فناوریهای جدید ارتباطی و فضای مجازی و اهمیت یافتن افکار عمومی از طریق ابزارهای جدید است که در این فضا، ما امروز با یک جنگ پیچیده، جنگ ترکیبی تمامعیار یعنی جنگ شناختی و جنگ روایتها مواجه هستیم. سردار نائینی با اشاره به رونمایی دومین جلد از کتاب تاریخ شفاهی سردار صفوی گفت: خدای متعال به ما توفیق داده است که شاهد رونمایی جلد دوم تاریخ شفاهی سردار صفوی باشیم. نخستین جلد از کتاب تاریخ شفاهی سردار صفوی با عنوان «از سنندج تا خرمشهر» در 12 آبان سال 97 رونمایی شده است و امروز همزمان با سالگرد عملیات ثامنالائمه(ع) رونمایی جلد دوم را با عنوان «از شرق بصره تا مهران» خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه تاریخ شفاهی فرماندهان یکی از مهمترین منابع تاریخنگاری است، درباره اهمیت تاریخ شفاهی سردار صفوی اظهار کرد: در تاریخ شفاهی، روایتهای شفاهی فرماندهان ضبط و ثبت میشود؛ آن چیزی که در مطالعات اسنادی و متنی به این ترتیب با جزئیات و با دقت ممکن است ما در اختیار نداشته باشیم. گفتوگو با سردار صفوی به عنوان یکی از فرماندهان اصلی دفاعمقدس از ابتدا از اولویتهای مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس بوده است، این گفتوگو هم به دلیل اهمیتی که داشته است، توسط رئیس فقید مرکز مرحوم دکتر اردستانی و بعد توسط اینجانب یعنی بالاترین سطح در مرکز صورت گرفته است.
سردار نائینی افزود: گفتوگوهای این اثر با مباحث عبور از مرز، تنبیه متجاوز، چرایی ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر و عملیات رمضان آغاز میشود و بعد به تحلیل شرایط پس از عملیات رمضان، اتخاذ استراتژی عملیاتهای محدود و متوسط در غرب، تحلیل طرح مانور و پیامدهای عملیاتهای محرم و مسلم بنعقیل(ع) میپردازد. گسترش سازمان رزم سپاه، اجرای عملیات والفجر مقدماتی، والفجر 1 تا 4، موضوع تعیین فرماندهی جنگ و طراحی و اجرای عملیات خیبر و بدر و والفجر 8 از مباحث مهم گفتوگو با سردار صفوی است که عملیاتهای مهمی مثل خیبر و بدر و والفجر 8، زمینهها، چگونگی طراحی، طرح مانور، مراحل عملیات، نتایج، پیامدها و دستاوردهای هر یک از عملیاتها مورد بحث قرار میگیرد.
ارسال به دوستان
خیز احسان علیخانی برای سومین «عصر جدید»
هر چند تولید و پخش فصل دوم «عصر جدید» در سایه کرونا با دشواریهای بسیاری همراه شد اما از روز گذشته و با پخش تیزرهای فراخوان ویدئوهای مردمی، فصل سوم این برنامه رسما کلید خورد. به گزارش مهر، دومین فصل از «عصر جدید» که احسان علیخانی، تهیهکنندگی و کارگردانیاش را بر عهده دارد، این روزها در تدارک رساندن شرکتکنندگان به مرحله نیمهنهایی است و هنوز پروندهاش بسته نشده اما پخش تیزرهای فراخوان فصل سوم نشان داد استمرار تولید این مجموعه همچنان در دستور کار شبکه ۳ و تیم تولید برنامه قرار دارد. بتازگی برنامه «هشتگ عصر جدید» که در ایام توقف پخش مسابقه اصلی در ماه صفر روی آنتن میرود تا گزارشی از روند فعالیت گروهها و شرکتکنندگان ارائه کند، تیزری پخش کرد که در آن از مردم و علاقهمندان به حوزههای مختلف ورزشی، هنری، مشاغل و حوزههای علمی دعوت کرده ویدئویی از خود به «عصر جدید» ارسال کنند تا در فصل سوم این برنامه حضور یابند. انتشار این فراخوان نشان داد به رغم مشکلات پیشآمده، قرار نیست پرونده «عصر جدید» در فصل دوم برای همیشه بسته شود و دور از انتظار نیست احسان علیخانی از امروز برای ارائه برنامهای ویژه در نوروز ۱۴۰۰ دورخیز کرده باشد؛ نوروزی که امید است در غیاب کرونا متفاوت از نوروز ۹۹ باشد.
ارسال به دوستان
مستندهای روایت فتح برای مخاطبان جهانی
مجموعه آثار تولیدشده در گروه مستند روایت فتح با ترجمه به ۴ زبان عربی، انگلیسی، اسپانیایی و فرانسه، آماده پخش برای مخاطبان غیرایرانی میشود. به گزارش «وطن امروز»، مجموعه آثار تولیدشده در این مرکز با ترجمه به ۴ زبان عربی، انگلیسی، اسپانیایی و فرانسه برای مخاطبان غیرایرانی بزودی آماده و پخش میشود. در حال حاضر ترجمه تمام آثار به زبانهای عربی و انگلیسی انجام شده و بزودی مراحل آمادهسازی ۲ زبان اسپانیایی و فرانسه نیز به پایان میرسد. روحالله رفیعی، مدیر گروه مستند روایت فتح همچنین با اعلام این خبر افزود: برای انتشار این آثار ترجمهشده مذاکرات اولیه با شبکههای محلی و بومی بر بستر ماهواره و فضای مجازی انجام شده که با استقبال خوبی از سوی مدیران شبکهها روبهرو شده است. برای آنکه مفاهیم فیلمها بر اثر ترجمه تنزل نداشته باشد، در تیم ترجمه از کارشناسان ادبی هر زبان بهره گرفته شده تا مفاهیم به صورت کامل منتقل شود.
ارسال به دوستان
فراخوان مسابقه یادمان «سرباز وطن» اعلام شد
فراخوان مسابقه بزرگ یادمان «سرباز وطن» همزمان با رونمایی از پوستر این مسابقه در هفته دفاعمقدس اعلام شد. به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته، در آیین هفته دفاعمقدس با رونمایی از پوستر مسابقه یادمان سرباز وطن، شرایط حضور طراحان برای ارسال آثار حجمی در قالب فراخوان اعلام شد. در این فراخوان آمده است: شهرداری تهران به منظور ارج نهادن به مقام والای سربازان وطن از تمام هنرمندان و صاحبان فکر و اندیشه دعوت میکند. شرکتکنندگان باید حتما گروهی (حداقل 3 نفر) باشند که در هر گروه یک مهندس معمار و یک هنرمند مجسمهساز حضور داشته باشد. آخرین مهلت ارسال آثار چهارشنبه 17 دیماه ۹۹ خواهد بود و محل اجرای آن در منطقه فرهنگی- گردشگری عباسآباد به اجرا درمیآید. «سرباز وطن» عنوانی است که شهید حاجقاسم سلیمانی برای سنگ مزار خود وصیت کرده بود.
ارسال به دوستان
انتشار فراخوان بخش «رادیو تئاتر» جشنواره تئاتر فجر
فراخوان بخش «رادیوتئاتر» سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در ۲ بخش «اصلی» و «ویژه» منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، موضوعات بخش «اصلی» شامل جهش تولید ملی، مدافعان سلامت، بحران ناشی از کرونا، صلح جهانی و اخلاق ایرانی است. همچنین موضوعات بخش «ویژه» شامل گرامیداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاعمقدس و معرفی زندگی شهدای دفاعمقدس و مقاومت، بویژه سردار شهید سلیمانی میشود. سیونهمین جشنواره تئاتر فجر از بین آثار متقاضی، پذیرای ۱۰ اثر برای شرکت در بخش رادیوتئاتر خواهد بود. آخرین مهلت برای ارسال آثار ۱۰ آذرماه و زمان اعلام آثار راهیافته به جشنواره ۳۰ آذرماه ۱۳۹۹ است. پیش از این فراخوان «مسابقه نمایشنامهنویسی»، «مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر» و بخش «صحنهای» و «خیابانی» سیونهمین جشنواره تئاتر فجر منتشر شده بود.
ارسال به دوستان
تدوین انیمیشن «بچه زرنگ» در ایستگاه پایانی
کار تدوین انیمیشن «بچه زرنگ» محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و گروه هنرپویا به اتمام رسید. به گزارش «وطن امروز»، در امتداد آخرین فرآیندهای مربوط به تولید انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ»، کار تدوین این فیلم نیز بتازگی به پایان رسیده است. حسن ایوبی که پیش از این در فیلمهای سینمایی «شاهزاده روم» و «فیلشاه» با گروه هنرپویا همکاری داشته است، تدوین انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ» را نیز در موعد مقرر به اتمام رساند. ایوبی در این باره اعلام کرد: سعی کردیم تمام تجربیاتی که در ۲ فیلم سینمایی قبلی به دست آمده بود، در این فیلم به کار بسته شود و میتوانم بگویم چه به لحاظ تکنیکی و چه به لحاظ قصهپردازی شاهد پیشرفتهای چشمگیری در انیمیشن ایران خواهیم بود.
ارسال به دوستان
آغاز پروسه ثبت طرح و ایده مستندسازان در سایت خانه مستند از نیمه مهرماه
یک خبر خوب برای مستندسازان
براساس تصمیم مدیریت خانه مستند، از این پس در هر ماه بخش طرح و ایده سایت خانه مستند به مدت ۳ روز در دسترس مستندسازان خواهد بود تا نسبت به ثبت طرحهای خود اقدام کنند. به گزارش «وطن امروز»، به همین مناسبت از مستندسازان و علاقهمندان به این حوزه دعوت میشود از روز دوشنبه 14 مهر تا چهارشنبه 16 مهر (به مدت ۳ روز) با مراجعه به سایت خانه مستند به نشانی khanemostanad.ir جهت ارسال طرحهای خود اقدام کنند. بر اساس این گزارش، پس از پایان مهلت ۳ روزه، بررسی طرحهای ارسالی آغاز شده و از صاحبان طرحهای برگزیده دعوت میشود در جلسه پیچینگ با ارائه مستندات تصویری به دفاع از طرح خود بپردازند. لازم به ذکر است دریافت طرح توسط خانه مستند از ۳ سال قبل به صورت الکترونیکی بوده است و با توجه به اینکه از اواخر تیرماه این امکان به دلیل بهروزرسانی سایت و انجام برخی اصلاحات جهت سهولت در کار مسدود شده بود، با پایان مراحل فنی از این پس مستندسازان میتوانند در هر ماه به مدت ۳ روز با مراجعه به سایت خانه مستند نسبت به ثبت طرح و ایده خود اقدام کنند. همچنین در ارسال طرح و ایده مستندسازان باید این نکته را در نظر داشته باشند که طرح ارسالی قابلیت پخش از رسانه ملی را داشته باشد. ارسال به دوستان
انتشار پرونده فوق محرمانه ۶۰ سال ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل
«تو زودتر بکش» در بازار نشر
«تو زودتر بکش»، روایت نیروهای عملیاتی و اطلاعاتی اسرائیل از 60 سال ترورهای موساد، از ترور مبارزان فلسطینی تا ترور شهید عماد مغنیه و دانشمندان هستهای و موشکی ایران به قلم نویسنده اسرائیلی و ترجمه وحید خضاب توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، کتاب «تو زودتر بکش» را یکی از سرشناسترین نویسندگان به اصطلاح «اسرائیلی» به نام رومین برگمن نوشته است. کتاب، روایتی «اسرائیلی» از پیشزمینهها و روند تشکیل سازمانهای اطلاعاتی این رژیم است و در این بین بیش از هر چیز بر ترورهای صورت گرفته از سوی این دستگاهها (یا به تعبیر خود کتاب، «قتلهای هدفمند» آنها) تمرکز دارد. برگمن برای به دست آوردن تصویری از سیر و عملکرد این دستگاهها، هزاران سند (که برخی از آنها محرمانه بوده و به صورت غیرقانونی در اختیار او قرار گرفته) و تعداد بیشماری کتاب و مقاله را بررسی کرده است. اما اهمیت بیشتر این کتاب، به صدها مصاحبه اختصاصی نویسنده با کسانی برمیگردد که خود به صورت مستقیم در این سازمانها (یا در وقایع مورد اشاره در کتاب) حضور داشتهاند و رتبه سازمانی یا عملیاتی برخی از آنها نیز در بالاترین سطح بوده و همین، اطلاعات آنها را به معنای دقیق کلمه «دست اول» کرده است. جلد اول از مجموعه 4 جلدی کتاب «تو زودتر بکش»، روایت نیروهای عملیاتی و اطلاعاتی اسرائیل از 60 سال ترورهای موساد، از ترور مبارزان فلسطینی تا ترور عماد مغنیه و دانشمندان هستهای و موشکی ایران به قلم نویسنده سرشناس اسرائیلی (رومین برگمن) و ترجمه وحید خضاب در قطع رقعی و 416 صفحه توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد. علاقهمندان جهت تهیه این کتاب میتوانند از طریق سایت nashreshahidkazemi.ir یا ارسال نام کتاب به سامانه ۳۰۰۰۱۴۱۴۴۱ اقدام کنند. ارسال به دوستان
سازمان اوج نمایش «الشمس تشرق من حلب» را روی صحنه میبرد
مشهدالحسین حلب میزبان هنرمندان ایرانی و سوری
سازمان اوج نمایش «الشمس تشرق من حلب» را به یاد سرداران شهید مقاومت در حلب روی صحنه میبرد.
به گزارش «وطنامروز»، نمایش «الشمس تشرق من حلب» به کارگردانی کورش زارعی بر اساس نوشتهای از مرحوم ابوباسم حیادار در محل مشهدالحسین شهر حلب روی صحنه خواهد رفت.
بیش از 60 بازیگر عرب و سوری، تیم فنی تولید و کارگردانی ایرانی را برای اجرای این نمایش که محصول مشترک ایران و سوریه است و به زبان عربی اجرا میشود، همراهی خواهند کرد؛ چهرههایی نظیر مروان غریواتی، سمیر طویل، یاسین عدس، محمدسقا، باسل زینالدین و... که تجربه همکاری با کورش زارعی را در نمایشهای قبلی او در عراق و سوریه داشتهاند و از چهرههای مطرح تئاتر و نمایش سوریه هستند.
نشست خبری نمایش «الشمس تشرق من حلب» (خورشید از حلب طلوع میکند) با حضور هنرمندان ایرانی و سوری برگزار شد.
این نمایش به ماجرای دیدار و زیارت راهب مسیحی با سر مبارک امام حسین میپردازد. زمانی که کاروان اسرای کربلا از شهر کوفه عازم شام شدند، در دیری در شهر حلب اسکان پیدا میکنند. راهب مسیحی فرماندهان سپاه دشمن را قانع میکند تا سر مبارک سیدالشهدا را در اختیار وی قرار دهند و طی آن شب راهب با سر مبارک امام حسین(ع) راز و نیاز میکند. «الشمس تشرق من حلب» در مکانی که در سال ۶۱ هجری قمری واقعه مذکور در آن اتفاق افتاده و امروز با عنوان«مشهدالحسین» شناخته میشود برگزار میشود.
علیرضا کوهفر تهیهکننده، سعید ذهنی آهنگساز، سیدمحمدحسین خیرالامور مدیرتولید، سعید جعفری طراح صحنه، محمدرضا آزاد طراح نور، بهزاد جاودانفر طراح حرکت، امیرحسین غفاری طراح گریم، علیرضا خدامرادی طراح پوستر و بروشور و مهدی جمالیان فیلمبردار و عکاس از جمله عوامل نمایش «الشمس تشرق من حلب» هستند. گفتنی است «الشمس تشرق من حلب» که پیش از این یک بار هم سال 97 در شهر حلب اجرا شده بود، امسال نیز به همت سازمان هنری- رسانهای اوج با یاد سرداران شهید مقاومت سپهبد حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس در شهرهای حلب و دمشق روی صحنه خواهد رفت. کورش زارعی در گفتوگویی با اشاره به اینکه در این نمایش شخصیت اصلی ما یک شخصیت مسیحی است و قصه نمایش را پیش میبرد، اظهار کرد: ما با این اجرا تقریب مذاهب را هم انجام میدهیم و میگوییم در این شرایطی که انسان و انسانیت و ارزشهای انسانی دچار خدشه شده است، تمام ادیان و مذاهب الهی هستند و میتوانند در کنار هم قرار بگیرند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|