|
پیشنهاد روسیه برای تدوین نظام راستیآزمایی موشکی
کرملین پیشنهاد داد روسیه و آمریکا توافق کنند موشکهای خاصی را در اروپا مستقر نکرده و تدابیر راستیآزمایی مشترکی پس از نابودی پیمان کنترل تسلیحات هستهای ایجاد کنند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاستجمهوری روسیه گفت: پوتین بعد از خاتمه یافتن پیمان نیروهای هستهای میانبرد بیانیهای درباره گامهای بیشتر در راستای تنشزدایی داشته که بخشی از سیاست او در قبال تنشزدایی چندجانبه است.
ارسال به دوستان
گستاخی مکرون در حمایت مکرر از انتشار گسترده کاریکاتورهای موهن علیه ساحت نورانی پیامبر اسلام(ص) خشم مسلمانان جهان را برانگیخته است
ابلیس پاریس
گروه بینالملل: با افزایش اعتراضات و محکومیت مواضع ضداسلامی رئیسجمهور فرانسه، مکرون نه فقط از جریحهدار کردن احساسات مسلمانان دنیا عذرخواهی نکرد، بلکه از اقدام خود دفاع کرد.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در یک پست توئیتری با دفاع از اقدامات خود نوشت: ما هرگز تسلیم نخواهیم شد. اهانت به ساحت نورانی پیامبر اسلام طی هفتههای اخیر با انتشار مجدد کاریکاتورهای موهن نشریه فرانسوی شارلی ابدو کلید خورد اما این بار با حمایت دولت فرانسه، برخی مدارس و موسسات آموزشی نیز در اقدامی هماهنگ این کاریکاتورهای موهن را در کلاسهای آموزشی منتشر و توزیع کردند؛ اقداماتی که بویژه خشم مسلمانان فرانسه را برانگیخت.
مکرون پس از قتل یک معلم تاریخ در پاریس که تصاویر موهن از پیامبر اسلام(ص) را در کلاسهای درس به نمایش گذاشته بود، ضمن حمایت از انتشار چنین تصاویری به بهانه آزادی بیان تاکید کرد کشورش به پشتیبانی از انتشار این تصاویر ادامه خواهد داد.
امانوئل مکرون اواخر هفته گذشته به صراحت گفت: کشور فرانسه پرچم لائیک را بالا میکشد. وی افزود: ما از کاریکاتور کشیدن دستبردار نیستیم حتی اگر این موضوع باعث دلخوری بعضیها شود. اظهارات ضداسلامی مکرون سبب شد تا دور جدیدی از توهین به پیامبر مهربانیها در این کشور شکل بگیرد به گونهای که جریانات ضداسلامی، کاریکاتورهای جسارتآمیز به ساحت پیامبر را با حمایت رئیسجمهور فرانسه در خیابانهای شهر پاریس به صورت بزرگ به نمایش گذاشتهاند! حتی در چند مورد طیفهای تندروی فرانسوی اقدام به آتش زدن قرآن مجید کردند.همچنین اظهارات اخیر مکرون سبب شد تا دور جدیدی از اعتراضات در دنیای اسلام شکل بگیرد.
* سابقه دیرینه اسلامستیزی دولت فرانسه
دور جدید اسلامستیزی در فرانسه داستان تازهای نیست و سابقهای 16 ساله دارد. چند هفته پیش که همزمان با عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی مجله شارلی ابدو کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر اسلام(ص) را دوباره منتشر کرد، میشد تصور کرد که دور جدید اسلامستیزی با چراغ سبز دولت فرانسه در اروپا آغاز شده است و دامنه آن هر لحظه گستردهتر شود. ورود دوباره مکرون به جریان اسلامستیزی و میداندار شدن وی چیزی نیست جز تلاش برای اسلامهراسی سیستماتیک و تلاش برای کنترل گسترش اسلام در غرب.
چند هفته پیش که شارلی ابدو کاریکاتورهای تاریخ گذشته خود را دوباره منتشر کرد، چند حادثه در اطراف این مجله رخ داد که از نگاه سرویسهای امنیتی فرانسه اتفاقاتی طبیعی ارزیابی شد اما حمله به معلم فرانسوی و سر بریدن وی بهانه تازهای به دست سرویس امنیتی فرانسه و شخص مکرون داد تا پای مسلمانان را به این پرونده باز کند و به بهانه قتل یک شهروند فرانسوی توسط یک شهروند فرانسوی دیگر موضوع را به درگیریهای مذهبی کشیده و به بهانه آن با پیامبر اکرم(ص) تسویهحساب کند.
* افزایش تبعیض علیه مسلمانان فرانسوی
در فرانسه تبعیض سیستماتیک علیه مسلمانان با حمایت دولت به استناد نظرسنجیهای انجام شده از جامعه مسلمانان این کشور وجود دارد. بنا بر اعلام موسسه نظرسنجی ایفاپ، زنان مسلمان فرانسوی بیشتر از مردان در جامعه مورد تبعیض قرار میگیرند. ۴۵ درصد زنان مسلمان فرانسوی دستکم یکبار با تبعیض مواجه شدهاند، در حالی که ۳۵ درصد مردان مسلمان تبعیض را تجربه کردهاند. مسلمانان در موارد متعددی از جمله برای کاریابی، اجاره مسکن، کافهنشینی و حتی راه رفتن در خیابان با تبعیض از سوی شهروندان دیگر روبهرو بودهاند. این یکی از جدیدترین نظرسنجیها از شهروندان مسلمان فرانسوی است که آبان سال گذشته منتشر شد و بر اساس آن، بیش از ۴۲ درصد آنهایی که به سوالها پاسخ دادهاند، گفتهاند بارها به دلیل اعتقادات دینی مورد اهانت و تبعیض قرار گرفتهاند. موسسه نظرسنجی ایفاپ برای انجام این تحقیق با ۱۰۰۷ مسلمان فرانسوی که بالای 15 سال دارند، مصاحبه کرده است. ۲۸ درصد آنها گفتهاند توسط پلیس برای کنترل هویت بازجویی شدهاند. ۲۲ درصد برای یافتن آپارتمان دچار تبعیض شدهاند و ۲۴ درصد برای کاریابی به مشکل خوردهاند. از سوی دیگر بنا به نتیجه این نظرسنجی از هر 4مسلمان فرانسوی یک نفر مورد توهین و آزار کلامی قرار گرفته است. این در حالی است که تنها ۹ درصد فرانسویها با چنین مشکلی روبهرو شدهاند. 7 درصد افراد مصاحبهشونده مسلمان نیز گفتهاند مورد آزار فیزیکی قرارگرفتهاند. چندی پیش نیز مجلس سنای فرانسه که اکثریت آن را راستگرایان تشکیل میدهند لایحهای را تصویب کرد که به موجب آن مادران محجبه نمیتوانند فرزندان دانشآموز خود را در فعالیتهای خارج از مدرسه همراهی کنند.
فرانسه بیشترین جمعیت مسلمان را در میان کشورهای اروپایی دارد و از ۶۷ میلیون جمعیت آن 6 میلیون نفر مسلمان هستند. با این حال از سال ۲۰۰۴ و پس از مشاجرههای بسیار بر سر لباس دانشآموزان مسلمان، ممنوعیت پوشیدن هرگونه لباسی که نمادی از مذهب در آن باشد در مدارس این کشور به صورت قانون درآمد. همچنین فرانسه نخستین کشوری در اروپا بود که سال ۲۰۱۰ پوشاندن صورت در اماکن عمومی را ممنوع اعلام کرد. سال ۲۰۱۴ دادگاه حقوق بشر اروپا این ممنوعیت را پذیرفت اما اعلام کرد این قانون به نظر زیادهروی میرسد. در جامعه سکولار فرانسه سالهاست گروههای طرفدار حقوقبشر معتقدند قوانین سکولار این کشور سبب شده است اسلامهراسی در اروپا تقویت شود و زنان مسلمان مورد تبعیض قرار بگیرند.
* تحریم محصولات فرانسوی در کشورهای عربی
به دنبال توهین مکرون به ساحت پیامبر گرامی اسلام(ص)، برای روز سوم هشتگ تحریم کالاهای فرانسوی در کشورهای عربی به ترند اول تبدیل شد و بسیاری استفاده از این کالاها را ممنوع کردند. چندین شرکت غذایی عربی در واکنش به اظهارات اسلامستیزانه رئیسجمهور فرانسه، محصولات فرانسوی را از فروشگاههایشان جمعآوری کردند. انجمنهای بازرگانی عربی متعدد در اعتراض به اظهارات مکرون بایکوت محصولات فرانسوی را اعلام کردند. هشتگهایی مانند محصولات فرانسوی را بایکوت کنید به زبان انگلیسی در کشورهایی نظیر کویت، قطر، فلسطین، مصر، الجزایر، اردن، عربستان و ترکیه ترند شد. در کویت، رئیس و اعضای هیاتمدیره جامعه تعاونی النعیم تصمیم گرفتند همه محصولات فرانسوی را بایکوت و از قفسههای فروشگاهها جمعآوری کنند. انجمن ضحیاتالتحر هم اقدام مشابهی انجام داد و اعلام کرد در واکنش به مواضع مکرون تصمیم گرفتیم همه محصولات فرانسوی را از بازار و شعبهها تا اطلاع ثانوی جمعآوری کنیم. در قطر شرکت لبنیاتی وجباح بایکوت محصولات فرانسوی را اعلام کرد و وعده داد جایگزینهای دیگری عرضه میکند. شرکت کالاهای مصرفی المیرای قطر هم در توئیتر اعلام کرد تا اطلاع ثانوی کالاهای فرانسوی را از قفسههایش جمعآوری کرده است. این شرکت اعلام کرد به عنوان یک شرکت ملی مطابق با دیدگاهی که از مذهب حقیقی و آداب و سنن خود داریم و به شکلی که در خدمت کشور و ایمانمان باشد و تمایلات مشتریانمان را برآورده کند، عمل میکنیم. دانشگاه قطر هم به این کارزار پیوست و مدیریتش با اشاره به سوءاستفاده از اسلام و نمادهایش، هفته فرهنگی فرانسه را تا زمان نامعلومی به تعویق انداخت. شورای همکاری خلیجفارس اظهارات مکرون را غیرمسؤولانه خواند و اعلام کرد این اظهارات باعث گسترش فرهنگ نفرت در میان افراد میشود. بر اساس گزارش پایگاه خبری شبکه الجزیره، سازمان همکاری اسلامی روز جمعه ادامه حملات فرانسه علیه مسلمانان با اهانت به نمادهای مذهبی را محکوم کرد.
* فرانسه: ما را تحریم نکنید
دولت فرانسه حتی در مخیلهاش هم نمیگنجید اظهارات ضداسلامی مکرون اینگونه سبب تحریم گسترده کالاهای فرانسوی در دنیای اسلام شود. همین هم سبب آغاز تکاپوی دستگاه دیپلماسی فرانسه برای بازگرداندن اوضاع به حالت عادی شد.
وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای طلبکارانه اعلام کرد: درخواستها برای تحریم بیهوده است و باید فورا متوقف شود. همچنین تمام حملاتی که کشورمان در معرض آن قرار دارد و «اقلیت تندرو» پشت آن هستند، باید متوقف شود. در این بیانیه بدون اشاره به جریحهدار شدن احساسات مسلمانان دنیا آمده است: در تعدادی از کشورهای خاورمیانه طی روزهای اخیر درخواستهایی برای تحریم کالاهای فرانسه بویژه در زمینه کشاورزی و غذایی شکل گرفت. همچنین برخی با عبارتهایی که «بیشتر ایجاد انزجار و نفرت میکند»، خواهان تظاهرات شدند. این درخواستها مواضعی را که فرانسه به خاطر «آزادی بیان و آزادی مذهب و مخالفت با نفرتپراکنی» از آن دفاع میکند، خدشهدار میکند.
* انتقاد دوباره اردوغان از مکرون: برو آزمایش روانی بده
رئیسجمهوری ترکیه که از زمان دور جدید حملات مکرون به اسلام شدیدترین اظهارات را علیه وی داشته است، بار دیگر خواستار آزمایش روانی رئیسجمهوری فرانسه شد. رجب طیب اردوغان بار دیگر در بحبوحه تنش دیپلماتیک میان آنکارا و پاریس، از مکرون خواست آزمایش کنترل روانی بدهد. وی یک روز پس از آنکه با الفاظ تندی به همتای فرانسویاش حمله کرد، بار دیگر نظیر همان سخنان را تکرار کرد و گفت: فکر اردوغان شبانهروز ذهن مکرون را اشغال کرده است. وی افزود: به همین دلیل او واقعا نیاز دارد تحت آزمایش [روانی] قرار گیرد. اردوغان روز شنبه گفته بود امانوئل ماکرون به دلیل رفتاری که با مسلمانان کشور خودش دارد، باید بدهد عقلش را بررسی کنند. رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه همچنین از مردم کشورش خواست کالاهای فرانسوی را تحریم کنند. دولت فرانسه هم با محکوم کردن این اظهارات، سفیر خود در آنکارا را برای رایزنی به پاریس فراخواند. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه نیز پس از بیانیه الیزه، سخنان اردوغان را تبلیغاتی مسموم و موهن علیه فرانسه خواند و گفت اینگونه اظهارات نشاندهنده ارادهای برای تیز کردن آتش کینهتوزی است.
***
[آماری متفاوت از اسلامهراسی سیستماتیک در اروپا]
۴ ماه قبل که تظاهرات مرتبط با قتل جورج فلوید (شهروند سیاهپوست آمریکایی) تحت عنوان جنبش «زندگی سیاهپوستان مهم است» در آمریکا به راه افتاد و پس از آن شهرهای بزرگ اروپایی را نیز فرا گرفت، اتحادیه اروپایی در اقدامی بیسابقه و سریع اولین نماینده هماهنگکننده خود در امور ضدنژادپرستی را معرفی کرد اما واقعیت امر این است که اگر اقدامات اتحادیه اروپایی منجر به مقابله با تعصبات اسلامستیزانه در اروپا نشود، عملا این اتفاق حاصلی برای اروپا نداشته است. اخیرا «اورزولا فن در لاین» رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرده است ما به جای ایجاد «اتحادیهای واقعا ضدنژادپرستی»، یک اتحادیه ضدمسلمان ساختهایم. تعصب درباره مسلمانان در هر گوشه اروپا وجود دارد. به گفته او اتحادیه اروپایی نهتنها اروپاییهای پیرو اسلام را مورد تبعیض قرار میدهد، بلکه میزان خشونت علیه مسلمانان هم در حال افزایش است. در زیر آماری از اسلامهراسی و انواع آن در اروپا آمده است. این آمار منبعث از جدیدترین گزارش سالانه پایگاه اسلامهراسی در اروپا در سال 2019 (منتشرشده در 2020) است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
مشارکت کماندوهای اسرائیلی در کودتای ناکام علیه مادورو
دادگاه عالی ونزوئلا اعلام کرد در جریان عملیات موسوم به «گیدئون» که با هدف ربایش نیکلاس مادورو طراحی شده بود، ۲ یگان از کماندوهای اسرائیلی نیز مشارکت داشتند. اظهارات دادگاه عالی ونزوئلا در حکم صادره به شماره 89 بخش کیفری این دادگاه آمده است. دادگاه عالی ونزوئلا همچنین از کلمبیا خواسته ۳ سرباز و ۲ غیرنظامی را که در این عملیات شرکت کرده بودند به ونزوئلا تحویل دهد. در رای دادگاه عالی ونزوئلا، برنامهریزی و اجرای گام به گام عملیات گیدئون شرح داده شده است که سوم ماه مه (14 اردیبهشت) با تأمین مالی «سازمانهای راست افراطی ملی و بینالمللی» کلید خورد که البته با هوشیاری نیروهای مسلح ونزوئلا ناکام ماند. دومین بخش از رای دادگاه عالی ونزوئلا به مشارکت نظامیان صهیونیست در این عملیات اشاره میکند. در این حکم آمده است: «۲ یگان از کماندوهای اسرائیلی به همراه گروهی از مزدوران، در دریای کارائیب سوار بر ناوگان چهارم ایالات متحده به فرماندهی دریادار کریگ فالر، رئیس فرماندهی جنوبی نیروهای مسلح ایالات متحده شرکت داشتند».
***
بازداشت ۳۰۰ نفر در اعتراضات بلاروس
در مینسک و دیگر شهرهای بلاروس، ۲۹۰ نفر از معترضان بازداشت شدند و مخالفان «لوکاشنکو»، رئیسجمهوری کنونی نیز از آغاز اعتصابهای سراسری از صبح دیروز در این کشور خبر دادند. مرکز حقوق بشر «ویسنا» در بلاروس که از سوی مقامات مینسک به ثبت نرسیده، گزارش داد مأموران اجرای قانون در بلاروس در جریان اعتراضات مرسوم روز یکشنبه در شهرهای مختلف این کشور، 290 نفر را بازداشت کردند. بیشتر بازداشتها در ۲ شهر مینسک و گرادنو صورت گرفت. تظاهرات اعتراضآمیز گستردهای با عنوان «اولتیماتوم مردم»، به دعوت سوتلانا تیخانوفسکایا، نامزد شکستخورده مخالفان در انتخابات ریاستجمهوری بلاروس که در حال حاضر در جمهوری لیتوانی به سر میبرد، یکشنبه در مینسک و دیگر شهرهای این کشور برگزار شد.
***
تأیید مرگ معاون صدام
منابع خبری از مرگ عزت ابراهیم، معاون صدام و مرد شماره ۲ حزب بعث خبر دادند. عزت ابراهیم الدوری، معاون صدام دیکتاتور معدوم عراق و مرد شماره ۲ حزب منحله بعث بود که چندین سمت کلیدی را در این دوره در دست داشته، از جمله معاون رئیس شورای فرماندهی بوده و قبل از آن نیز تصدی وزارت کشور و وزارت کشاورزی را عهدهدار بود. حزب بعث رسما مرگ عزت ابراهیم از سرکردگان مطرح این حزب جنایتکار را تایید کرده است. الدوری تحت پیگرد مقامات عراقی پس از سرنگونی صدام معدوم بود و بارها خبرهایی از کشته شدن یا دستگیری وی منتشر شد. الدوری پس از حمله آمریکا به عراق مخفی شد و نظامیان آمریکایی 10 میلیون دلار برای کسی که اطلاعاتی بدهد که به بازداشت وی منجر شود، جایزه تعیین کردند. وی از مظنونان تحت تعقیب و شماره ۶ نزد آمریکاییها بود. حزب بعث ۱۱ نوامبر 2005 نیز خبر مرگ وی را اعلام اما بعد از مدتی آن را تکذیب کرد. وی آوریل 2012 در ویدئویی ادعاهایی درباره دخالت ایران مطرح کرد، همچنین ژانویه 2013 شبکه العربیه ویدئوی دیگری از وی منتشر کرد که در آن وی از فتنههای الانبار در این سال و دیگر مناطق سنینشین حمایت کرد.
***
آخرین وضعیت تشکیل دولت لبنان
خبرگزاری تسنیم عصر دیروز به نقل از منابع لبنانی گزارش داد طبق نتایج حاصل شده از نشستهای اخیر سعد حریری با میشل عون و نمایندگان حزبالله به نظر میرسد مشکل تشکیل دولت این کشور سریعتر از زمان اعلام شده حل شود. به گزارش روزنامه البنا به نظر میرسد در روند تشکیل دولت لبنان مساله اصلی که نمایندگی گروههای سیاسی فراکسیونهای بزرگ پارلمانی است حل شده و سعد حریری نخستوزیر مکلف لبنان در نتیجه ۲ نشستی که با میشل عون، رئیسجمهوری این کشور داشت با آن موافقت کرده است. این امر نشان میدهد حریری دیگر ماموریت خود را منحصر به یک بازه زمانی 6 ماهه جهت اجرای اصلاحات نمیبیند. دولتی که قرار است سعد حریری به واسطه افراد متخصص تشکیل دهد باید پروندههای حساس را مدیریت کرده و وضعیت آمادهسازی انتخابات پارلمانی آینده را بر عهده بگیرد. در این میان نخستوزیر مکلف لبنان تشکیل دولتی با 20 وزیر را ترجیح میدهد؛ در حالی که نظر میشل عون تشکیل کابینه با 22 یا 24 وزیر است. همچنین ظاهرا نمایندگی گروههای سنی و شیعه و دروزیها در پستهای وزارتی مورد نظر تقریبا نهایی شده و طبق توافقهای انجامشده جنبش امل و حزبالله وزرای وزارتخانههای متعلق به گروه شیعه از جمله وزارت اقتصاد را معرفی میکنند و روند انتخاب وزرا از جانب سایر گروهها نیز به همین شکل دنبال خواهد شد. احتمالا تعیین وزیر کشور نیز برعهده رئیسجمهور باشد. منابع مربوط گزارش دادند حزبالله تشکیل دولتی با 24 وزیر را ترجیح میدهد؛ ساختاری که میشل عون از آن حمایت میکند. دروزیها نیز طرفدار دولتی با 24 وزیر هستند و این رویکرد در میان کاتولیکها نیز وجود دارد که معتقدند در صورت تشکیل دولتی با 18 وزیر انصاف درباره سهم آنها در دولت رعایت نخواهد شد.
***
سقوط جنگنده «اف۳۵» آمریکایی
تصاویر تازه منتشرشده نشاندهنده آسیب وارد شده به یک هواپیمای سوخترسان آمریکایی است که اواخر سپتامبر سال جاری در نتیجه برخورد بین یک هواپیمای سوخترسان کیسی130 و یک جنگنده نسل پنجم اف35 بر فراز آسمان کالیفرنیا رخ داد. بتازگی تصاویری از این هواپیمای سوخترسان آسیبدیده از نوع کیسی130 پس از این حادثه در اینترنت منتشر شده است به طوری که در پی این حادثه جنگنده اف35 سقوط کرد، در حالی که هواپیمای کیسی130 بهرغم خسارت وارده موفق به فرود اضطراری شد. این هواپیما در یک مزرعه در نزدیکی فرودگاه فرود آمد.
ارسال به دوستان
«تنها راه باخت من تقلب گسترده است»
ترامپ: دارد تقلب میشود
گروه بینالملل: در حالی که تنها یک هفته تا زمان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا زمان باقی است، موضوع تقلب و دستکاری آرا دیروز به واسطه اعتراض ترامپ بار دیگر به رده اول موضوعات اصلی انتخابات آمریکا بازگشت.
ترامپ دیروز در حساب توئیتر شخصی خود نوشت: دادگاه استیناف در ایالت پنسیلوانیا درخواست دولت مبنی بر نظارت بر دفاتر انتخابات را رد کرد. ترامپ در ادامه نوشت: این موضوع بسیار دهشتناک است. ما تنها به دنبال شمارش عادلانه آرا هستیم. این موضوع میتواند به موارد بسیار بدی منتهی شود. وی دیروز گفت: تنها راه باخت من در انتخابات تقلب گسترده است و این موضوع دارد اتفاق میافتد. تاکنون حدود 60 میلیون آمریکایی رای خود را به صورت پستی به صندوقها ریختهاند که بر اساس آمار موضوعی بیسابقه در تاریخ آمریکا محسوب میشود. ترامپ از همان ابتدای کرونا که موضوع رایگیری پستی مطرح شد، از احتمال تقلب دموکراتها در فرآیند رایگیری و پس از آن سخن گفت و حتی در جریان رایگیریهای اخیر هم صراحتا گفت شمار قابل توجهی از آرای وی را در سطل زباله و جوی آب ریختهاند. در جبهه مقابل هم دموکراتها موضوع تقلب را به نحو دیگری مطرح میکنند و با یادآوری انتخابات 2016 معتقدند دخالت کشورهای دیگر مثل روسیه سبب پیروزی ترامپ شد. تا پیش از برگزاری آخرین مناظره بین ترامپ و بایدن، ۴۸ میلیون و ۷۰۰ هزار آمریکایی از طریق پست یا ایستادن در صفهای طولانی، آرای خود را به صندوقها انداخته بودند.
* کاخ سفید: قصد کنترل کرونا را نداریم
در میان همه اخبار انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، گذشتن آمار تلفات کرونا در این کشور از مرز 230 هزار نفر بار دیگر این بیماری را در محور توجه افکار عمومی این کشور قرار داد. داستان وقتی بغرنجتر شد که «مارک میدوز» رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید اعتراف کرد دولت ترامپ نه تنها برنامهای برای کنترل کرونا ندارد، بلکه قصد کنترل این ویروس را هم ندارد. میدوز در گفتوگو با شبکه سیانان گفت: ما قصد کنترل این بیماری همهگیر را نداریم. میخواهیم مساله دستیابی به واکسن، درمان و دیگر حوزههای کاهش شیوع (کرونا) را تحت کنترل درآوریم. طبق گزارش سیانان، اظهارات میدوز در شرایطی مطرح شده است که موارد ابتلا به کرونا ویروس در سراسر ایالات متحده بشدت رو به افزایش است و دولت ترامپ همچنان به توصیههای کارشناسان بهداشت برای استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و دوری از تجمعات بزرگ به عنوان راهی برای جلوگیری از شیوع کرونا، بیاعتنایی میکند. طبق گفته منابع آگاه، بعد از ابتلای 5 نفر از افراد حلقه نزدیک به مایک پنس، معاون ترامپ به کرونا در روزهای اخیر، کاخ سفید با موج دوم شیوع ویروس کرونا روبهرو است.
* خیز ترامپ برای برکناری رؤسای افبیآی، سیا و پنتاگون
ترامپ از همان سال 2016 معتقد بود تافتهای جدابافته در ساختار سیاسی آمریکاست و حتی سرویسهای امنیتی و انتظامی آمریکا هم سر سازگاری با وی ندارند. حالا برخی رسانهها گزارش دادهاند اگر ترامپ این بار رئیسجمهور شود، نخستین اقدامش برکناری روسای افبیآی، سیا و پنتاگون است. در همین ارتباط پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع آگاه در کاخ سفید گزارش داده است اگر دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر برنده شود، لیستی از اخراجیهای دولت را آماده کرده است. به گفته ۲ مقام مطلع، ترامپ قصد دارد بلافاصله بعد از پیروزی، «کریستوفر ری» رئیس پلیس فدرال، «جینا هاسپل» رئیس سازمان سیا و «مارک اسپر» وزیر دفاع این کشور را برکنار و افراد جدیدی را جایگزین آنها کند. بر اساس این گزارش، لیست افرادی که قرار است عوض شوند طولانی است اما این ۳ نفر در اولویت هستند و اول از همه رئیس افبیآی قرار دارد. آکسیوس در ادامه توضیح داده است کریستوفر ری و جینا هاسپل در حلقه داخلی ترامپ در کاخ سفید جزو غیرقابل اعتمادترینها هستند و اگر دردسرهای انتخاباتی و تبعات آن نبود، هر دوی آنها را حتی قبل از انتخابات تغییر میداد.
ارسال به دوستان
350 نفر از اعضای دولت کودتای بولیوی از واشنگتن درخواست ویزا کردند
زمانی برای فرار دولتمردان آمریکایی
با پیروزی متحدان اوو مورالس در انتخابات ریاستجمهوری هفته گذشته بولیوی و بازگشت قانونی آنها به قدرت، بسیاری از اعضای دولت کودتا که پاییز پارسال با حمایت آمریکا و اتحادیه اروپایی روی کار آمده بود، خود را در خطر انتقام مردمی احساس کرده و به فکر فرار افتادهاند. یکی از خبرنگاران شبکه انبیسی فاش کرد خانم «جیانینه آنییز» رئیسجمهور موقت بولیوی متعلق به حزبی دست راستی با تمایلات فاشیستی و نژادپرستی که متعاقب کودتای سال 2019، جای مورالس را در کاخ ریاستجمهوری کمادو گرفته بود، در حال سازماندهی این فرار بزرگ است. «تام بروکاو» خبرنگار آمریکایی در یک شبکه پیامرسانی خاص مردم آمریکای جنوبی با عنوان «رسومن لاتین آمریکانو» از نامهای خبر داده که در آن آنییز خطاب به دولت ترامپ، درخواست ویزای ایالات متحده برای 350 تن از همحزبیهایش شامل مقامات سیاسی و نظامی را مطرح کرده و سپس این پست به سرعت در شبکههای اجتماعی وایرال شده است.
به گفته منابع نزدیک به حزب ماس (جنبش به سوی سوسیالیسم)، «لوئیس آرسه کاتاکورا» رئیسجمهور منتخب و وزیر پیشین دولت مورالس که به نمایندگی از این حزب در انتخابات یکشنبه گذشته با اکثریت 53 درصد آرا پیروز شده، مقدمات بازجویی از مشارکتکنندگان در کودتای سیاسی و نظامی را که عمدتا از حزب غربگرای افراطی فری هستند از جمله «کارلوس مسا» رهبر حزب و خانم آنییز را فراهم کرده است.
درست یک سال پیش در نوامبر 2019 کودتاچیان که بشدت مورد حمایت واشنگتن و متحدانش بودند، پس از حمله شبهنظامیان لباس شخصیشان به محل سکونت اوو مورالس، رئیسجمهور قانونی بولیوی، او را مجبور به فرار از این کشور کرده و سپس با روی کار آوردن دولتی نظامی، به سرکوب اکثریت بومیان حامی دولت اعتدالگرای مورالس پرداختند. آنییز و همدستانش هر کاری کردند که برگزاری انتخابات مجدد هر چه بیشتر به تعویق افتد و سپس تلاش کردند جلوی حضور بزرگترین حزب کشور یعنی ماس را در این انتخابات بگیرند اما از آنجا که تحریم انتخابات توسط حزب وفادار به مورالس میتوانست میزان مشارکت مردم در انتخابات را بشدت کاهش دهد، حزب فری مجبور شد از موضع اولیه عقبنشینی کند. در نهایت در انتخاباتی که 363 روز پس از کودتا برگزار شد، بار دیگر جریانهای مردمی، پرچم پیروزی را بالا بردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|