|
چشم دوختن به دشمن بیگانه اتلاف فرصت پیشرفت است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند باید دستور کار تمام دستگاههای اجرایی در ماههای پیش رو «هماهنگی کامل برای رفع گرانی و قوی شدن اقتصاد» باشد. رئیس مجلس تصریح کرد: وقتی علت اصلی مشکلات، ناهماهنگی دستگاهها و تکیه نکردن به توان داخلی است، چشم دوختن به دشمن بیگانه اتلاف فرصتهای پیشرفت است.
ارسال به دوستان
یک فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در صحن علنی مجلس تصویب شد
تدبیر استراتژیک هستهای
گروه سیاسی: طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در جلسه علنی روز دوشنبه به تصویب رسید و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۹۶ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در جلسه علنی یک فوریت این طرح را تصویب کردند.
به گزارش «وطن امروز»، این طرح در شرایطی توسط نمایندگان به تصویب میرسد که پس از خروج دولت آمریکا از برجام، مسیر تعهدات برجامی توازن خود را از دست داده و به حضور یکجانبه ایران در این توافق تبدیل شده به طوری که تمام هزینههای برنامه جامع اقدام مشترک یکطرفه بر عهده ایران باقی مانده است. در چنین وضعیتی مجلس شورای اسلامی ورود و طرحی 9 مادهای را تصویب کرد که نکات مهم این طرح به شرح زیر است:
- سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت ۲ ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در تأسیسات فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند.
- در جهت تحقق ظرفیت یکصد و نود هزار سو غنیسازی، سازمان انرژی اتمی مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنیسازی و تولید اورانیوم غنی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلحآمیز کشور را به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد.
- سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنیسازی و ذخیرهسازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-2m در بخش زیرزمینی تأسیسات شهید احمدیروشن نطنز آغاز کند.
- سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هر گونه عملیات غنیسازی و تحقیق و توسعه با ماشینهای IR-6 را به تاسیسات شهید علیمحمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنیسازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز کرده و آن را تا انتهای سال 99 به ۱۰۰۰ ماشین توسعه دهد.
- سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد رآکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینهسازی است، ظرف مدت ۴ ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب رآکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند.
- دولت موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسیهای نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.
- پس از ۳ ماه از تصویب این قانون، اگر روابط بانکی ایران در اروپا و میزان خرید نفت توسط آنها از ایران به شرایط عادی و رضایتبخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.
- چنانچه پس از ۳ ماه از تصویب این قانون طرفهای مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند.
- مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجرا به طبقات ۴ تا ۷ مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ محکوم میشوند.
طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها از بعد فنی و سیاسی جنبههای مهمی را در نظر گرفته است که میتواند نگرانی طرفهای برجامی را در پی داشته باشد و آنها را به تحرک بیشتری جهت گام برداشتن در مسیر تعهدات خود وا دارد. این طرح از آن جهت مهم است که میتواند ظرفیت برنامه هستهای کشورمان را از حیث میزان و سطح غنیسازی (از جمله غنیسازی 20 درصد) و احیای رآکتور اراک به قبل از برجام برگرداند. از جنبه فنی چالش برنامه هستهای ایران با طرف غربی بعد از رفع تعلیق داوطلبانه فعالیتهای هستهای کشورمان در سال 84 شکل جدیتری به خود گرفت و همواره حول چند مساله بوده است که شامل چرخه کامل سوخت هستهای (که غنیسازی اورانیوم مهمترین بخش آن را تشکیل میدهد) نیروگاه آب سنگین اراک- که آژانس انرژی اتمی آن را IR-40 مینامد- و همچنین بحث پلوتونیوم و بازفرآوری اورانیوم میشود. البته بعدها برنامه موشکی ایران هم به این فهرست اضافه شد. در مجموع این موارد مسیر وارد شدن به باشگاه کشورهای معدود دارای انرژی هستهای در جهان است و این روند را کشورمان طی مدت کوتاهی طی کرد، با این حال آمریکا و ۳ کشور انگلستان، فرانسه و آلمان تلاش میکردند در جهان این روند را مسیر دستیابی ایران به بمب اتم جا بیندازند. چه اینکه کالین پاول، وزیر اسبق خارجه آمریکا سال 89 طی مصاحبهای گفت که تحریمهای بینالمللی نمیتواند برنامه هستهای ایران را متوقف کند و آمریکا باید ایران هستهای را بپذیرد. پاول در مصاحبه با شبکه خبری آمریکایی «انبیسی» گفت: نه آمریکا و نه اسرائیل احتمالا در آینده نزدیک به ایران حمله نظامی نمیکنند. پاول که خود نیز یکی از مقامات بلندپایه نظامی ارتش آمریکا به شمار میآمد، گفت که فکر نمیکند کشورها در حال صفبندی برای حمله به سایتهای هستهای شناختهشده یا مورد تردید ایران باشند. آمریکا، ایران را متهم میکند که در پوشش برنامه هستهای خود به دنبال دستیابی به سلاح اتمی است. البته آمریکا تاکنون برای این ادعای خود مدرکی ارائه نکرده است و ایران به تعهدات خود در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی عمل کرده و بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در بازدیدهای خود از تأسیسات هستهای ایران هیچگونه انحرافی را گزارش ندادهاند.
پاول در این مصاحبه که با برنامه « Meet The Press» شبکه انبیسی انجام شد، ادامه داد: تحریمهای بینالمللی علیه ایران، هرگز این کشور را به ترک آن چیزی که از آن به عنوان برنامه هستهای مشروع یاد میکند، وادار نخواهد کرد. پاول ادامه داد: آمریکا باید برنامه هستهای ایران را بپذیرد و در همان حال نیز باید تلاش کند تا ایران را از ساخت یا استفاده از بمب اتم بازدارد. در نهایت پس از مذاکرات فشرده چندساله در سال 2015 با انجام توافق برجام، برنامه هستهای ایران در ازای لغو تعدادی از تحریمهای هستهای، دچار محدودیتهای بسیاری در سطح و حجم غنیسازی و همچنین بازرسیها و نظارتهای فراپروتکلی بیسابقه شد. از جمله ایران که برای تولید رادیوداروها برای تقریبا یک میلیون بیمار سرطانی خود 8/447 کیلو مواد 20 درصد تولید کرده بود، همه آنها را نابود کرد و حق نگهداری یک گرم از آن را نداشت. از سوی دیگر، ایران که برای تامین سوخت رآکتور تولید برق بوشهر، تقریبا 11 تن مواد 5/3 تا 5 درصد تولید کرده بود (هر سال 30 تن مورد نیاز است)، حق نگهداری بیش از 300 کیلو را در خاک ایران طبق برجام ندارد. با این حال مقامات وقت آمریکایی از جمله باراک اوباما و جان کری، پس از توافق ادعا کردند با برجام تمام راههای ایران به سمت بمب هستهای را مسدود کردهاند. البته همان زمان اوباما رئیسجمهور وقت آمریکا اظهار داشت اگر چاره داشت و میتوانست تمام پیچ و مهرههای تأسیسات هستهای را برمیچید.
با این وجود، ایران که نگرانیهای عمده طرف مقابل را برطرف کرده بود، انتظار داشت از منافع برجام بهرهمند شود اما دونالد ترامپ آمریکا را از برجام خارج کرد تا همان نتایج اندک توافق برای کشورمان نیز از دست برود. در این بین دولت دوازدهم از خروج آمریکا از برجام با این استدلال که یک مزاحم از برجام خارج شد، استقبال کرد و به امید اروپاییها برای جبران تبعات خروج آمریکا از برجام نشست. دولت در این مسیر یک سال وقت تلف کرد که البته این اتلاف وقت را «صبر استراتژیک» و «فرصت به دیپلماسی» نامید اما پس از آنکه تروئیکای اروپا خرید نفت از ایران را متوقف کرد و تمام تعهداتش به کانال مالی اینستکس که فقط مربوط به اقلام بشردوستانه از جمله غذا و دارو میشد، محدود شد، دولت تصمیم گرفت در سالگرد خروج آمریکا از توافق هستهای در چارچوب برجام 5 گام را جهت کاهش تعهدات بردارد؛ گامهایی که از همان ابتدا با اما و اگرهایی از سوی دولتمردان روبهرو شده بود و بازدارندگی خاصی برای طرف مقابل نداشت، همین باعث شد ۳ کشور اروپایی این کاهش تعهدات را نمادین قلمداد کنند. حالا در شرایطی که دولت همه امور را به انتخابات آمریکا گره زده است و بایدن و ترامپ کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری این کشور از مذاکره با ایران پس از انتخابات میگویند، اقدام مجلس دست ایران را از ظرفیت هستهای پر میکند، از این رو طرح راهبردی برای لغو تحریمها توسط نمایندگان، تیغ تند فشارهای آمریکا به کشورمان را کند کرده و از امتیازگیری با صرف ادعای بازگشت به برجام جلوگیری میکند.
***
[باید دولت را وادار به دفاع از حقوق ملت کنیم]
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه در برجام تعهدات و تکالیفی برای طرفین تعیین شد اما تا زمانی که آمریکا در برجام بود به تعهدات خود عمل نکرد، گفت: با خروج آمریکا از برجام نه تنها تعهدات انجام نشد، بلکه تحریمهای بیشتری نیز اعمال شد. حجتالاسلام مجتبی ذوالنور با اشاره به اینکه آمریکا تلاش کرد مکانیسم ماشه را عملیاتی کند، افزود: اگر چه آمریکا در اجرای مکانیسم ماشه موفق نشد اما اروپاییها نیز خلاف نظر آمریکاییها اقدامی نداشتند. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: قرار بود سهم ما از برجام رفع کل تحریمها باشد اما این اتفاق نیفتاد و همه سهم ما از برجام تنها «اینستکس» بود که آن نیز به غذا و دارو ختم شد و عقل و منطق اقتضا میکند ما نیز مانند طرفین مقابل عمل کنیم. ذوالنور گفت: در مقابل همه اقداماتی که کشورهای غربی و آمریکا علیه کشورمان انجام دادند، ما کار خاصی نکردیم و محتوای گامهای کاهش تعهداتمان هم به طور کامل اجرا نشد و در برخی جاها ارادهای برای اجرای آن وجود نداشت. وی افزود: منافع ملت اقتضا میکند نمایندگان ملت در یک اقدام مقابله به مثل، دولت را وادار به دفاع از حقوق ملت کنند تا دولت نسبت به رفع تحریمهای کمرشکن اقدام عاجل کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در برجام تعهداتی را اجرا کردیم اما آنان عمل نکردند و در طرح راهبردی برای لغو تحریمها تکالیفی برای دولت و دستگاهها تعیین شده و دولت موظف است اقدامات سلسلهای در این راستا انجام دهد. ذوالنور گفت: ابتدا این طرح را به صورت سهفوریتی ارائه کردیم و طی نشستهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت به این اجماع رسیدیم که طرح راهبردی اقدام برای لغو تحریمها باید به صورت یکفوریتی در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام رهبر انقلاب به مناسبت فرارسیدن سالگرد شهادت شهید فهمیده
به مناسبت چهلمین سالگرد شهادت شهید محمدحسین فهمیده، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی به خانواده شهیدان فهمیده، یاد آن شهید بزرگوار را گرامی داشتند. در این پیام که نماینده ولی فقیه در استان البرز آن را به خانواده شهید ابلاغ کرد، آمده است: «به مناسبت چهلمین سال شهادت حماسهساز شهید فهمیده و برادر شهیدش، یاد آن شهیدان و پدر گرامی و مادر صبور آنان را که در چند ماه اخیر به عزیزان والامقام خود پیوستند گرامی میدارم و غفران الهی و حشر با اولیاءالله را برای آنان مسألت میکنم و سعادت و موفقیت برای بازماندگان آنان را از خداوند میطلبم».
***
آسوشیتدپرس:
رهبر عالی ایران انتخابات آمریکا را مورد تمسخر قرار داد
یک خبرگزاری آمریکایی با پوشش سخنان رهبر معظم انقلاب، گزارش داد رهبر عالی ایران با اشاره به بحثهای مربوط به تقلب در آمریکا، انتخابات ریاستجمهوری این کشور را مورد تمسخر قرار داد. خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس با پوشش بخش مربوط به انتخابات آمریکا در سخنان رهبر معظم انقلاب در روز میلاد پیامبر اکرم(ص) نوشت: آیتالله علی خامنهای رهبر عالی ایران، انتخابات آمریکا را مورد تمسخر قرار داد و خطاب به مخاطبانش گفت دموکراسی آمریکایی این است. این گزارش افزود، رهبر عالی ایران به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا درباره تقلب در انتخابات اشاره کرد و گفت: «رئیسجمهوری که انتخابات در دولت او در حال برگزاری است میگوید در انتخابات تقلب میشود و رقیبش نیز میگوید رئیسجمهور قصد تقلب گسترده دارد. خوب نگاه کنید. این دموکراسی آمریکایی است...» آسوشیتدپرس در ادامه به موضع رهبر معظم انقلاب درباره نتیجه انتخابات آمریکا پرداخت و نوشت: رهبر عالی ایران بر موضع همیشگی ایران درباره انتخابات در آمریکا تاکید کرد و گفت اینکه چه کسی در این انتخابات پیروز میشود در سیاست جمهوری اسلامی ایران تاثیری نخواهد داشت. سیاست ما اساسی و مشخص است و رفت و آمد افراد تاثیری روی آن ندارد.
***
اندیشکده انگلیسی:
موشکها و پهپادهای ایرانی گزینههای مناسب برای صادرات هستند
یک اندیشکده انگلیسی در تحلیلی درباره خاتمه تحریمهای تسلیحاتی ایران نوشت ایران علاوه بر ارتقای برخی بخشهای نظامی خود گزینههای مناسب صادراتی نیز دارد. به گزارش فارس، یک اندیشکده انگلیسی در تحلیلی درباره خاتمه تحریمهای تسلیحاتی ایران از سوی سازمان ملل متحد، به گمانهزنی درباره خریدهای محتمل و صادرات تسلیحاتی ایران پرداخت و نوشت: پایان تحریم تسلیحاتی به ایران این امکان را میدهد تا آشکارا سامانههای خاص خود را صادر کند. در بخشی از گزارش اندیشکده «مطالعات راهبردی» به قلم «داگلاس باری» آمده است: موشکهای ضدکشتی و پهپادهای ساخت ایران میتوانند بازارهایی را در کشورهایی پیدا کنند که توانایی تهیه و دسترسی به تامینکنندگان سنتی را ندارند. ایران پیشتر نیز تمایل خود را برای صادرات موشکهای کروز قدس-1 نشان داده و چنین سلاحی ممکن است برای برخی کشورها گزینهای جذاب و کمهزینه باشد. نویسنده در بخشی از این گزارش همچنین نوشت: چین و روسیه میتوانند بستههای تسلیحاتی یا بهروزرسانی شده را برای سامانههای هوایی، دریایی یا زمینی ایران ارائه دهند. تولید سامانه موشکی هوا به هوا، هوا به زمین و زمین به زمین به نفع ایران خواهد بود. تهران اینک موشکهای تاکتیکی هدایتشونده مناسبی دارد و همکاری گستردهتر به نفع بخش داخلی این کشور خواهد بود. نویسنده این تحلیل در گزارش خود با اشاره به امکان ارتقای نیروی دریایی و هوایی ایران، به تمایل تهران در توسعه توان موشکهای زمین به هوا و ضدکشتی اشاره کرد و نوشت: به احتمال زیاد ایران توانایی بهبود موشکهای زمین به هوا و ضدکشتی را که در صورت درگیری هزینهای را به ایالاتمتحده و برخی دیگر در خلیجفارس وارد میکند، در اولویت قرار میدهد.
***
قدردانی جمهوری آذربایجان از بیانات مقام معظم رهبری درباره مناقشه قرهباغ
پس از بیانات روز گذشته رهبر انقلاب درباره بحران جاری در قرهباغ، «خلف خلفاف» معاون وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در تماس تلفنی با سیدعباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی در باکو، مراتب قدردانی دولت و ملت جمهوری آذربایجان را از این بیانات مهم و عادلانه اعلام و بر دوستی و برادری ۲ کشور همسایه تاکید کرد.
وی سفر عباس عراقچی فرستاده ویژه ایران و ابتکار منطقهای کشورمان برای حل بحران را مهم و همراه با حسننیت خواند و از آن حمایت کرد. خلفاف همچنین بر اجرای سریع و فوری دستورات و توافقات رئیسجمهور آذربایجان در دیدار با عراقچی تاکید کرد.
***
دیدار عضو جدید شورای نگهبان با آیتالله یزدی
آیتالله خاتمی، عضو جدید فقهای شورای نگهبان صبح روز گذشته با آیتالله یزدی، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو سابق فقهای شورای نگهبان دیدار کرد. در این دیدار آیتالله خاتمی با تمجید از رویکرد صریح، صادقانه و انقلابی آیتالله یزدی بر ادامه راه ایشان در شورای نگهبان تاکید کرد. آیتالله خاتمی اظهار داشت: خط شما خط امام و ولایت بوده است و من به یاری خدا وکمک شما راهی که حضرتعالی رفتهاید را با جدیت دنبال خواهم کرد. آیتالله یزدی نیز ضمن تبریک ولادت نبی مکرم اسلام صلیاللهعلیهوآله و امام جعفر صادق علیهالسلام با ابراز خرسندی از انتخاب ایشان، برای آیتالله خاتمی آرزوی موفقیت و کسب توفیقات الهی کرد.
ارسال به دوستان
رونمایی از توانمندیهای نیروی هوایی ارتش در نهمین رزمایش «فداییان حریم ولایت»
آسمان امن
گروه سیاسی: مرحله اصلی و فاز عملیاتی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت روز دوشنبه با نام مقدس یا «صادق آلمحمد(ع)» در منطقه عمومی اصفهان با شرکت 7 پایگاه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با محوریت پایگاه هوایی شهید بابایی آغاز شد. امیر سرتیپ دوم فرهاد گودرزی، سخنگوی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت گفت: بعد از انتقال انواع هواپیماهای شکاری و بمبافکن، ترابری سنگین و نیمهسنگین، سوخترسان، شکاری رهگیر و شناسایی، گشت هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین از روزها قبل از پایگاههای نیروی هوایی ارتش به پایگاه شهید بابایی اصفهان، روشهای مقابله با تهاجم دشمن فرضی با استفاده از تاکتیکهای نوین طی این ۲ روز تمرین خواهد شد. وی افزود: علاوه بر پایگاه شهید بابایی، پایگاههای شهید لشکری تهران، شهید نوژه همدان، شهید دوران شیراز، شهید یاسینی بوشهر، شهید عبدالکریمی بندرعباس، وحدتی دزفول و شهید فکوری تبریز به صورت مستقیم در این رزمایش شرکت دارند. وی تصریح کرد: انجام تیراندازیهای هوا به هوا، تیراندازی علیه اهداف هوایی با سرعت و در ارتفاعات مختلف، تیراندازی و بمباران هوا به زمین در شرایط مختلف و با استفاده از بمبهای هوشمند، بومی و ارتقایافته سنگین و نیمهسنگین و استفاده از انواع موشکهای لیزری، تلویزیونی حرارتی، راداری و انواع راکتها و بمبهای تولید شده به دست متخصصان داخل کشور، یکی از بخشهای مهم این مرحله از رزمایش است. روز گذشته در دومین روز این رزمایش جنگندههای «اف 4» و هواپیمای رهگیر «میگ29» با استفاده از موشکهای بهینه شده و ارتقایافته در محیط واقعی جنگ الکترونیک، اهداف زمینی و هوایی را با موفقیت منهدم کردند. سخنگوی رزمایش با اعلام خبر فوق گفت: در این مرحله از رزمایش، هواپیمای بمبافکن «اف4» با شلیک بمبهای نقطهزن، هوشمند، هدایت شونده و دورایستای یاسین اهداف از پیش تعیین شده را با موفقیت منهدم کرد. وی افزود: همچنین هواپیمای «میگ 29» با شلیک موشکهای بهینه شده هوا به هوا، موشک شلیک شده از سوی هواپیمای دشمن فرضی را با موفقیت رهگیری و منهدم کرد. در ادامه این مرحله از رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت، جنگنده بمبافکنهای سنگین «اف4» با استفاده از موشکهای هوا به زمین ماوریک و بمبهای هوشمند قاصد، اهداف فرضی را منهدم کردند. ارسال به دوستان
دستور رئیس دستگاه قضا به دادستان برای رسیدگی به علت صدور مجوز صادرات به افراد فاقد صلاحیت
چگونه کارتنخوابها تأیید شدند؟
گروه سیاسی: آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به سالگرد 13 آبان اظهار داشت: رژیم ستمشاهی ۱۳ آبان سال ۴۳ امام خمینی را به دلیل موضعگیری علیه قانون آمریکایی کاپیتولاسیون و به خاطر دفاع از اسلام تبعید کرد. آیتالله رئیسی افزود: ۱۳ آبان ۵۷ دانشآموزان ما به خاطر ضدیت با استکبار به خاک و خون کشیده شدند اما یک سال بعد ۱۳ آبان ۵۸ لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان مسلمان پیرو خط امام تسخیر شد و این حرکت از سوی حضرت امام به عنوان «انقلاب دوم» نام گرفت. رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه انقلاب اول «مبارزه با استکبار داخلی» و انقلاب دوم «مبارزه با استکبار خارجی و قطع دست آمریکا» بود، تصریح کرد: آمریکاییها همواره به دنبال گسترش سلطه خود بودهاند اما مردم ایران نشان دادند دشمن را بخوبی میشناسند و بموقع علیه دشمن موضعگیری میکنند.
آیتالله رئیسی افزود: امروز جریان تحریف میخواهد چهره آمریکا را بزک کند و برخی در داخل کشورمان بازی دوگانهای را راه انداختهاند که اگر نامزد دموکراتها برنده انتخابات شود چه اتفاقی میافتد و پیروزی نامزد جمهوریخواهان چه نتایجی خواهد داشت، در حالی که خوی استکباری آمریکا دموکرات و جمهوریخواه نمیشناسد. وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت «امنیت» اشاره کرد و با بیان اینکه امور سیاسی، اقتصادی و اجتماعی فرع بر وجود امنیت است، متذکر شد: به هیچوجه نباید اجازه داد امنیت در کشور دچار خدشه شود. رئیس قوه قضائیه گفت: برخی با شرارت و فساد میخواهند امنیت مردم را سلب کنند و مسؤولان امنیتی و انتظامی و قضایی بر اساس قانون مسؤولیت دارند با اقدامات پیشگیرانه و مجازات اشرار و ناامنکنندگان در سطح شهرها و حاشیه شهرها، بموقع و قاطع با برهم زنندگان امنیت برخورد کنند. آیتالله رئیسی در پایان با اشاره به گزارش دادستان تهران درباره پیگیری قضایی وضعیت ارزهای حاصل از صادرات که هنوز رفع تعهد نشدهاند، به دادستان تهران دستور داد ضمن رسیدگی به تخلفات، به این مسأله نیز رسیدگی کند که چطور افراد فاقد صلاحیت و کارتنخواب، برای انجام صادرات مورد تأیید دستگاههای دولتی قرار گرفتهاند؟
ارسال به دوستان
پس از واکنشهای مقامات نظامی و سیاسی ایران درباره حضور تروریستها در مرزهای شمالی رهبر انقلاب هشدارنهایی را در این باره صادر کردند
حضور ممنوع به تروریستها
گروه سیاسی: امتداد یافتن درگیریها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان که از اوایل مهرماه آغاز شده است، دامنه تحرکات کشورمان برای پایان دادن به این جنگ و کاستن از عوارض احتمالی آن را بیشتر کرده است. از اعزام نیروهای نظامی و ارسال تجهیزات لجستیکی به سمت مرزهای شمال غربی کشورمان برای آمادگی کامل در صورت رخ دادن هرگونه تجاوز و تعدی از سوی گروههای تکفیری تا سفر عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه به آذربایجان، روسیه، ارمنستان و ترکیه با نیت تبیین طرح ایران برای پایان مناقشه در قفقاز جنوبی، همگی نشان از عزم مصمم کشورمان برای رساندن این جنگ به نقطه پایانی آن دارد. از نخستین روزهای آغاز درگیریها میان ۲ همسایه شمالی کشورمان، عمده نگرانیها پیرامون این جنگ ذیل ۳ مورد تعریف شد؛ از یک سو بیم آن میرفت که ادامه یافتن جنگ در مرزهای شمال غربی ایران مناسبات منطقه را بیش از هر زمان دیگر پیشبینیناپذیر کند و از سوی دیگر کشیده شدن آتش این درگیریها به بخشی از روستاهای مرزی امنیت شهروندان ایرانی را با مخاطرهای جدی مواجه ساخته بود اما مضاف بر این ۲ عامل، انتشار اخبار و اسنادی بود که موید انتقال بخشی از نیروهای تکفیری به صحنه درگیریها در مرزهای شمالی ایران بود؛ مسالهای که غیرقابل تحمل بودن آن از نخستین روزهای انتقال این نیروها مورد تاکید دیپلماتها و مقامات نظامی کشورمان قرار گرفت. در همین زمینه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان روز یکشنبه درباره ناامنیهای ناشی از انتقال تروریستها بویژه بقایای داعش به منطقه قرهباغ و رایزنیهای دستگاه دیپلماسی برای مقابله با آنان، درباره حضور تروریستهای تکفیری و احتمال حضور صهیونیستها در این منطقه، گفت: درباره نیروهای تروریستی تقریبا مطمئنیم که آنان در میانه درگیریها حاضر بودند و ما تاکید کردیم که این اقدام به صلاح هیچ کس نیست. پیش از این نیز سردار پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران در بازدید از مناطق مرزی جمهوری اسلامی ایران در حوالی محل درگیری بین آذربایجان و ارمنستان گفته بود: به طرفین درگیری هشدار داده شده است که ما هیچ عملی را که امنیت و آرامش مردم منطقه را به خطر بیندازد، نمیپذیریم.
با این حال موضعگیری روز گذشته رهبر انقلاب در زمینه درگیریهای آذربایجان و ارمنستان را میتوان به عنوان آخرین هشدار کشورمان نسبت به عدم تحمل تکفیریها در مرزهای شمالی کشورمان به حساب آورد. ایشان در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان را حادثهای تلخ و تهدیدکننده امنیت منطقه میدانند، خاطرنشان کردند: این درگیری نظامی باید هر چه زودتر تمام شود؛ البته همه سرزمینهای جمهوری آذربایجان که به وسیله ارمنستان تصرف شده باید آزاد شود و به آذربایجان برگردد. رهبر انقلاب در ادامه لزوم حفظ امنیت ارامنه در این سرزمینها و رعایت مرزهای بینالمللی از جانب ۲ طرف را نیز مورد تأکید قرار دادند و افزودند: تروریستهایی که بر اساس گزارشهای قابل اطمینان وارد منطقه شدهاند، نباید به هیچوجه نزدیک مرز ایران شوند و اگر آنها نزدیک مرز شوند، قطعا برخورد قاطع خواهد شد. بر مبنای موضعگیری روشن مقام معظم رهبری در زمینه لزوم پایان هر چه سریعتر درگیریها، بازگشت سرزمینهای اشغالشده به جمهوری آذربایجان و همچنین برخورد قاطع با هرگونه فعل و انفعال گروههای تروریستی در نزدیکی مرزهای کشورمان، میتوان شاهد کنشگری فعالتری از کشورمان در سطوح مختلف دیپلماسی و نظامی برای کاهش احتمال هرگونه جولان از سوی جریانات تروریستی و تکفیری بود. همچنین تاکید رهبر انقلاب و وزیر امور خارجه به قابل اطمینان بودن گزاره ورود گروههای تروریستی به صحنه درگیریها میان آذربایجان و ارمنستان، در شرایطی که مقامات ترکیه چندین بار این مساله را تکذیب کرده بودند، نشان از ارسال یک سیگنال به سمت آنکارا نیز دارد. ترکیه که در سالهای گذشته و بویژه در جریان درگیریهای سوریه تبدیل به یکی از محورهای اصلی تقویت گروههای تکفیری شده بود، بیش از پیش باید متوجه خط قرمز جمهوری اسلامی در زمینه هرگونه جولان دادنی از سمت این گروهها بشود؛ خط قرمزی بر مبنای امنیت مرزی ایران در مواجهه با هرگونه گروه تکفیری و تروریستی که به عنوان یکی از محورهای تغییرناپذیر استراتژی سیاسی و نظامی کشورمان در مواجهه با دیگر دولتهای منطقه شناخته خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|