|
نقش ۴۰ درصدی حملونقل عمومی در انتشار کرونا
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت کرونا در کشور اظهار کرد: متاسفانه وضعیت خوب نیست، چرا که نه اقدامات مناسبی کردهایم و نه امکانات خوبی برای مواجهه با کرونا داریم. محسن هاشمی در مراسم آیین بهرهبرداری از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینیبوس نو در ناوگان حملونقل عمومی گفت: حملونقل عمومی منشأ انتشار کرونا در شهرهای بزرگ است به گونهای که ۳۰ الی ۴۰ درصد انتشار در حملونقل عمومی رخ میدهد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از سیاستهای اشتباه دولت در مقابله با کرونا گزارش میدهد
همه معطل یک تصمیم
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفتوگو با «وطن امروز»: پیشنهاد تعطیلی تهران برای عدم انتقال ویروس است؛ دولت باید محدودیتهای سختتری اعمال کند
اسدالله خسروی: آمار روزانه مرگومیر ناشی از کرونا همچنان بالای 400 نفر است و تهران بحرانیترین شهر کرونایی ایران است.
به گزارش «وطن امروز»، با وجود درخواستهای مکرر وزارت بهداشت برای تعطیلی متناوب پایتخت به منظور قطع زنجیره انتقال کرونا، دولت همچنان مقاومت میکند. وزارت بهداشت از ۲ ماه گذشته درخواست تعطیلی تهران را داده است اما دولت توجهی به آن نمیکند، این در حالی است که آمار مرگومیر کرونا در پایتخت به شکل باورنکردنی افزایش یافته است. به گفته مسؤولان، نیمی از آمار مرگومیر کرونا متعلق به تهران است. با وجود آنکه مقام معظم رهبری وزارت بهداشت را محور تصمیمات دانستند اما بدنه دولت با نظر وزارت بهداشت مخالف است و حالا وزارت بهداشتیها بتدریج موضوع درخواست تعطیلی را علنی میکنند. سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز به صراحت در این باره گفت: استاندار تهران به جد دنبال تعطیلی ۲ هفتهای تهران است. تعطیلی تصمیم پیچیدهای است و نیاز به نظر جمعی دارد اما با توجه به شرایط احتمال تعطیلی وجود دارد، البته باید توجه داشت که ۸۹ شهرستان عملا مشمول تعطیلی شدند و فقط مشاغل ضروری مانند اورژانس و پلیس به مردم خدمترسانی میکنند.
* حال تهران بد است
وضعیت تهران هر روز بدتر میشود تا جایی که تعداد بستریهای کرونا در پایتخت رکورد بیسابقهای را به ثبت رساند.
علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران روز گذشته در این باره گفت: ۶۳۳۷ بیمار کرونایی در استان تهران بستری هستند؛ این تعداد بستری در ۹ ماه گذشته بیسابقه بوده است. وی با اشاره به مراجعه ۱۰۵۰۰ نفر به صورت سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان تهران در یک شبانهروز (از ظهر دوشنبه تا ظهر سهشنبه)، گفت: از این تعداد ۸۹۰ بیمار کرونایی در بیمارستانها مورد پذیرش قرار گرفتند که ۱۷۰ نفر آنان در بخشهای مراقبت ویژه بستری شدند. به گفته زالی، در حال حاضر ۶۳۳۷ بیمار با تشخیص کرونا در بخشهای عادی و ویژه ۱۰۸ بیمارستان استان تهران بستری هستند که رکوردی بیسابقه در میزان بستری مبتلایان کرونا در ۹ ماه اخیر است و ۱۷۰۲ نفر آنان در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند. رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: همچنین در شبانهروز گذشته ۸۲۰ بیمار از بیمارستانهای استان تهران ترخیص شدند و ۹۰ بیمار نیز با تشخیص کرونا و پیوست آزمایشگاهی PCR مثبت فوت شدند. وی با اشاره به وخامت حال ۱۷۰۰ بیمار بستری در بخشهای ویژه گفت: بیمارانی که در بخشهای مراقبت ویژه بستری میشوند معمولا یا با حال بسیار وخیم مستقیما و در بدو ورود به آیسییو منتقل میشوند یا اینکه به دنبال وخیم شدن حالشان از بخشهای عادی به بخش ویژه انتقال مییابند. به گفته زالی، با توجه به آمار بالا و وخامت حال بیماران بستری در بخشهای ویژه، پیشبینی میشود کماکان آمار فوتیها تا 3 هفته آینده همچنان بالا باشد و در بهترین شرایط کاهش مرگومیر تا ۳ هفته آینده تجلی نخواهد کرد. زالی درباره اعمال محدودیتهای کرونایی در تهران، گفت: علاوه بر تمدید محدودیتهای قبلی، از این هفته شاهد اعمال محدودیتهای تردد برونشهری در تهران و ۲۵ استان هستیم. وی با اشاره به شرایط پیچیده و وجود ۱۲۰ ورودی و خروجی در تهران دارد، خاطرنشان کرد: با تلاش نیروی انتظامی، مبادی غیراصلی مسدود شده و تمام نقل و انتقالها به مسیر مبادی اصلی هدایت و کنترل میشود. به گفته زالی، تمدید محدودیتهای گروههای شغلی ۳ و ۴ و تداوم حضور ۵۰ درصدی کارکنان تا آخر آبانماه از دیگر محدودیتهای اعمال شده در تهران است.
* تست کرونا گران است، آمار پایین است
درخواست تعطیلی تهران برای عدم انتقال ویروس است و دولت باید محدودیتهای سختتری اعمال کند.
مینو محرز عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلام این مطلب به«وطن امروز» گفت: اینکه اعلام میشود روزانه میانگین ۹-۸ هزار نفر به ویروس کرونا در کشور مبتلا میشوند، کل آمار مبتلایان به کرونا نیست، چرا که بخشی از همین آمار، افرادی هستند که جزو مبتلایان جدید نیستند، بلکه قبلا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و اکنون برای ترخیص از بیمارستان یا خروج از قرنطینه خانگی دوباره تست میدهند. از طرفی بخش عمدهای از جمعیت کشور احتمال دارد به ویروس کرونا مبتلا شده باشند اما به علت گران بودن انجام تست، نمیتوانند آزمایش بدهند.
مینو محرز با بیان اینکه خیلیها علائم کرونا را دارند و خودشان نیز (به علت داشتن علائمی چون قطع مقطعی حس بویایی، چشایی و...) بخوبی میدانند حامل این ویروس هستند اما به دلیل قیمت بالای انجام تست کرونا توان مالی انجام آزمایش را ندارند، گفت: بنابراین آماری را که از مبتلایان کرونا در رسانهها منتشر میشود نباید ملاک کلی مبتلایان به این ویروس فرض کرد و چهبسا چند برابر همین آمار دارای ویروس کرونا باشند اما به دلیل گران بودن تست و عدم توانایی مالی آزمایش کرونا نمیدهند.
وی خاطرنشان کرد: اینکه کادر پزشکی بر ماندن مردم در خانه در این شرایط همهگیری شیوع کرونا تاکید ویژه دارند و میگویند جز در موارد غیرضرور کسی از منزل خارج نشود، به این دلیل است که چندین برابر آماری که تست آنها در یک شبانهروز مثبت اعلام میشود حامل ویروس کرونا در جامعه وجود دارد و آنها همچنان در حال انتقال این ویروس مرگبار هستند، چرا که توان آزمایش را ندارند.
محرز افزود: معمولا افرادی که حال آنها بد میشود برای تست کرونا به مراکز آزمایشگاهی رجوع میکنند اما خیلی از افراد هستند که به این بیماری دچار شدهاند ولی نوع ویروس خفیف است، بنابراین این دسته از بیماران برای تست کرونا اقدام به آزمایش نمیکنند. عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: خیلی از کودکان حامل ویروس کرونا هستند اما از وضعیت جسمانی مطلوبی برخوردارند و والدین آنها فکر میکنند دچار سرماخوردگی خفیف شدهاند، با این وجود همین کودکان ناقلان خاموشی هستند که بیماری «کووید-19» را در جامعه شیوع میدهند. محرز افزود: تاکید بر به تعطیلی چند هفتهای تهران و ایجاد محدودیتهای ترددی به خاطر این است تا مردم کمتر در محافل و تجمعات یا حتی محل کار حاضر شوند، زیرا سرایت این ویروس بالا و ناقلان آن نیز بسیار زیاد شدهاند. برای قطع زنجیره این ویروسی محدودیتها باید سخت باشد و ضروری است مردم برای حفظ جان خود و دیگران پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی را رعایت کنند.
* تکنرخی شدن هزینه تست کرونا در انتظار تصویب هیأت دولت
یکی از برنامههای خوب وزارت بهداشت افزایش تستهای کرونا و گسترش شناسایی جغرافیایی مبتلایان است. سیما لاری درباره هزینه تست کرونا بیان کرد: ما ۱۰۴۷ مرکز ۱۶ و ۲۴ ساعته بهداشتی داریم که گروههای هدف شامل افراد بالای ۶۰ سال، خانمهای باردار و مبتلایان به بیماریهای زمینهای در این مراکز به صورت رایگان تست میدهند. روزانه ۲۰ تا ۲۵ هزار تست انجام میدادیم که تعداد تستها در حال افزایش است و برنامهریزی کردهایم تعداد تستها به ۴۰ هزار تست در روز برسد. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تستهای انجام شده روزانه ۶ تا و ۶ و نیم میلیارد تومان برای ما هزینه دارد و پیشنهاد شورای عالی بیمه تکنرخی شدن تست کرونا به قیمت ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است. آزمایشگاههای خصوصی به علت آنکه تست را خریداری میکنند، قیمت تست کرونا در این مراکز حدود ۶۰۰ هزار تومان است. وی افزود: برنامه ما افزایش تستهای رایگان کرونا و کاهش قیمت آن است و به دنبال تستهای سریع یا رپید کرونا هستیم تا در عرض نیم ساعت نتیجه تست فرد مشخص شود. باید توجه داشت که اگر فرد مشکوک به کروناست باید خود را قرنطینه و از تردد در سطح شهر خودداری کند.
* آخرین خبر از واکسن کرونا
لاری درباره تولید واکسن کرونا نیز گفت: در تولید واکسن کرونا با شتاب پیش میرویم و در مرحله تست حیوانی نتایج خوبی گرفتهایم و بزودی وارد مرحله تست انسانی میشویم همچنین سیاست شناسایی بیشتر مبتلایان به کرونا را در پیش گرفتهایم و مجوز افزایش تستهای کرونا را از ریاستجمهوری گرفتهایم. باید توجه داشت هر چه تعداد تستها را بیشتر کنیم مبتلایان بیشتری شناسایی میشوند و با ردیابی بیماران و افراد در تماس با آنها زودتر میتوانیم زنجیره انتقال بیماری کرونا را قطع کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در واکسن کرونا ایمنی و اثربخشی مطرح است و مرحله تست حیوانی نتیجه خوب داشته و بعد از اینکه وارد مرحله انسانی شدیم، باید کارآزماییهای بالینی با حجم نمونه کم، متوسط و بسیار زیاد در حد چند ده هزار نفر انجام شود. کشورهایی که در تولید واکسن از ما جلوتر هستند در مواردی با عوارضی مواجه شدند، باید توجه داشت که کرونا، ویروس پیچیدهای است و ممکن است با یک تک دوز واکسن بتوان ایمنی ایجاد کرد یا نیاز به تزریق دوزهای بیشتری داشته باشیم.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید توجه داشت که چندین سال طول میکشد همه دنیا در برابر کرونا واکسینه شوند و ۲۰ درصد جمعیت کشور در مرحله اول واکسینه خواهند شد تا بتوانیم زنجیره انتقال ویروس را بشکنیم.
***
[تثبیت مرگ روزانه بالای 400 نفر]
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته گفت: از ظهر دوشنبه تا ظهر سهشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۹۳۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۲۹۴ نفر از آنها بستری هستند. وی با بیان اینکه مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۶۳۷ هزار و ۷۱۲ نفر رسید، گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴۲۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۳۶ هزار و ۱۶۰ نفر رسید. لاری افزود: خوشبختانه تاکنون ۴۹۵ هزار و ۴۷۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و ۵۳۷۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت توضیح داد: تاکنون ۵ میلیون و ۳۶ هزار و ۶۳۳ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
وی گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحالوبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
لاری گفت: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستانوبلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
رونمایی قطار ملی مترو در دهه فجر
مدیرعامل متروی تهران گفت: در دهه فجر از نخستین قطار ملی مترو که به همت شرکتهای دانشبنیان ساخته شده، رونمایی میشود. علی امام در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه شرکت مترو در مطالعات جدید 4 خط جدید (۸ تا۱۱) و ۲ خط اکسپرس را در افق کاری خود دارد، افزود: در 3 سال گذشته ۳۲ کیلومتر مسیر و ۱۷ ایستگاه به شبکه مترو افزوده شده و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، ایستگاه برج میلاد نیز در ماه جاری افتتاح میشود و این در حالی است که طبق برنامه، قرار شده در نیمه دوم سال ۹۹ تعداد ۱۲ ایستگاه به بهرهبرداری برسد و در نیمه اول سال ۱۴۰۰ نیز تقریبا همین تعداد ایستگاه دیگر افتتاح خواهد شد. وی ادامه داد: برای کاهش وابستگی به شرکتهای واگنساز خارجی و صرفهجویی در خروج ارز از کشور، پروژه ساخت قطار ملی با تکیه بر توان متخصصان داخلی آغاز شده است تا طی همکاری مشترک با معاونت علمی و فناوری نهاد ریاستجمهوری، نخستین نمونه از یک رام قطار ساخت داخل به مرحله تولید برسد که انشاءالله تا ایام دهه فجر امسال به بار خواهد نشست.
***
اجرای طرح ویژه جمعآوری کارتنخوابها
طرح ویژه جمعآوری و ساماندهی افراد کارتنخواب در محدوده منطقه ۱۹ آغاز شد. علی توکلی، شهردار منطقه 19 گفت: این طرح از چهارشنبه هفته گذشته به صورت ویژه در کنار فعالیت مقابله با آتشافروزیها در محدوده خلازیل اجرا شد که طی آن ۲۰ کارتنخواب تاکنون جمعآوری شدهاند. وی افزود: به منظور اجرای این طرح هر شب ۳ گشت از سازمان رفاه و خدمات اجتماعی با همراهی نیروهای یگان ویژه منطقه، عوامل شهرداری نواحی و مددکاران با گشتزنی در محدوده خلازیل افراد معتاد و کارتنخواب را جمعآوری و به منظور ساماندهی و اسکان به مددسرای مهر منتقل میکنند. توکلی خاطرنشان کرد: طرح جمعآوری و ساماندهی کارتنخوابها هر شب توسط عوامل ۱۳۷ منطقه و از طریق گشتهای سازمان رفاه و خدمات اجتماعی به طور مستمر انجام میشود و شهروندان منطقه نیز میتوانند به منظور تسریع در فعالیت ساماندهی افراد کارتنخواب، موارد مشاهدهشده را به سامانه ۱۳۷ اطلاع دهند.
***
وجود ۴ میلیون مصرفکننده مستمر و تفننی مواد مخدر در کشور
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز بالغ بر ۴ میلیون نفر در کشور مصرفکننده مستمر و تفننی موادمخدر هستند. به گزارش «وطن امروز»، تفاهمنامه همکاری مشترک میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان نظام پزشکی ایران با هدف کاهش نرخ بروز و شیوع اعتیاد در کشور در قالب ارتقای سطح دانش پزشکی اعتیاد و حمایت از حقوق بیماران (معتادان) با اجرای برنامههای پیشگیری، درمان، بازتوانی و کاهش آسیب اعتیاد به مدت ۲ سال امضا شد. دکتر اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: مواد مخدر آسیبی است که همه کشور را مستقیم و غیرمستقیم درگیر خود کرده است و امروز بالغ بر ۴ میلیون نفر در کشور مصرفکننده مستمر و تفننی مواد مخدر هستند. وی افزود: ۴۰ درصد زندانیان زندانهای کشور به صورت مستقیم و ۳۰ درصد به طور غیرمستقیم مرتبط با جرائم مواد مخدر هستند و بسیاری از آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق، جرائم خشن، سرقتها و... ریشه در معضل مواد مخدر دارد. دبیرکل ستاد تأکید کرد: برای حل معضل اجتماعی مواد مخدر، باید از ظرفیت گروههای مرجع بویژه جامعه پزشکی استفاده شود. همچنین دکتر محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی در این مراسم گفت: با این تفاهمنامه در حوزههای پیشگیری از اعتیاد و کاهش آسیب قدمهای خوبی برداشته میشود و با تمام توان پزشکی، در حوزه درمان اعتیاد اقدام خواهیم کرد.
***
موافقت مجلس با بررسی طرح جمعیت طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده طبق اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت کردند. در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی تقاضای عدهای از نمایندگان درباره رسیدگی به طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار گرفت که نمایندگان با این تقاضا موافقت کردند. طبق اصل ۸۵، مجلس شورای اسلامی نمیتواند اختیار قانونگذاری را به کسی واگذار کند ولی در موارد ضروری میتواند این اختیار را به کمیسیونهای داخلی خود تفویض کند که در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین میکند به صورت آزمایشی اجرا شده و تصویب نهایی هم با مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
ارسال به دوستان
روایتی از نامه دختر کرمانشاهی به رهبر انقلاب و جهاد مدرسهسازی بنیاد برکت
قصه مدرسه ژینا
محسن محمدی: رعد و برق زد و دیوار تکان خورد و دل ژینا لرزید. قلب کوچکش پر شد از ترس. واهمه اینکه مبادا دیوار روی سرش آوار شود به جانش افتاد. هوا رو به سردی که میرفت دل ژینا و دوستانش هم پر از غصه میشد. باد میآمد و مدرسه را میلرزاند و دل ژینا و دوستانش هم میلرزید. مدرسهشان فرسوده بود و وسایلش زوار در رفته. به مویی بند بود، شاید هم به بادی. روستایشان سفیدبرگ، محروم بود و دورافتاده، در دل کوههای سر به فلک کشیده کرمانشاه، حومه جوانرود، حوالی مرز. مدرسه ژینا مخروبه بود، دیوارهایش پر از ترک، سقفش شکمداده، مستعد حادثه و آبستن فاجعه.
***
_ من از فردا مدرسه نمیرم.
این را شب ژینا در خانه به پدر و مادرش گفت. گفت میترسد دیوار کلاس بر سرش آوار شود. گفت که صدای باد، دل کوچکش را پر میکند از نگرانی. جانش را مالامال میکند از تشویش. گفت که حواسش از ترس پرت میشود. ژینا مدرسه را دوست داشت. میخواست دکتر بشود، دندانپزشک. این را به خانم معلمشان هم گفته بود. مادر حرفهای دختر کوچک 9 سالهاش را شنید و غمگین فقط نگاه کرد. چه کاری از دستش برمیآمد تا دردانهاش آرام بگیرد. پدر اما خندید و گفت: چرا نامه نمینویسی؟
_ که چه بشود؟
_ برایتان مدرسه بسازند.
_ چه کسانی؟
_ آنها که کارشان مدرسهسازی است.
_ نامه به که بنویسم؟
_ به آقا.
***
همان شب ژینا دفتر مشقش را آورد و مدادش را تراشید و یک کاغذ از دفترش جدا کرد و نوشت:
«پدر بزرگوارم
رهبر فرزانه انقلاب، سلام، من ژینا کلاس سوم ابتدایی دبستان فتحالمبین سفیدبرگ از توابع شهرستان جوانرود استان کرمانشاه میباشم. روستای ما 17 کیلومتر از شهرستان جوانرود فاصله دارد. مدرسه ما در سال 1360 ساخته شد و از هر چهار طرف ترک برداشته و نشست کرده و هر لحظه احتمال دارد با یک رعد و برق که زمین تکان میخورد خراب شود. من میترسم که در کلاسهای آن درس بخوانم. بارها به مامان و بابایم گفتهام جرات درس خواندن در چنین مدرسهای را ندارم».
***
ژینا همان شب خواب دید در مدرسه جدیدی درس میخواند که دیوارهایش سفید و تمیز است و سقفش محکم و استوار. صندلیهای راحت و خوشرنگ جای نیمکتهای کهنه و رنگ و رو رفته را گرفته بود. همه چیز جدید بود، بوی تازگی میداد، بوی زندگی. زنگ نقاشی بود. ژینا و دوستانش نقاشی میکشیدند. ژینا عکس یک مدرسه را کشید و پرچم ایران را هم گذاشت سردرش. خودش و همکلاسیهایش را هم نقاشی کرد که در حیاط مدرسه بازی میکنند. از نقاشیاش خوشش آمد و خندید و با خنده خودش از خواب بیدار شد. مادر هم که خنده او را دید دلش آرام گرفت. ژینا به مدرسه که رسید خوابش را برای دوستانش تعریف کرد و خندید. بچهها هم خندیدند. همه خندیدند.
***
نامه به مقصد رسید و خوانده شد. هیچ نامهای بیپاسخ نمیماند. نامه ارجاع شد به جایی که مدرسهسازی در تخصصش است. همان ستادی که بیشتر از 1900 مدرسه ساخته تا به امروز، همه هم در مناطق محروم، روستاها، آبادیهای لب مرز، قریههای دوردست؛ ستاد اجرایی فرمان امام. ژینا و دوستانش خیلی زود صدای ماشینآلات سنگین را شنیدند. آمده بودند تا مدرسهای جدید بسازند برای دختران و پسران روستای سفیدبرگ. بچهها موقتا به کانکس منتقل شدند تا از درس و مشقشان نمانند. جای همان مدرسه مخروبه قبلی، شروع به ساخت مدرسه جدیدی کردند. لودر رفت و بولدوزر آمد؛ جرثقیل آمد با بیل مکانیکی و غلتک. بتن ریختند و تیرآهن سوار کردند. ساختند و ساختند. ژینا و دوستانش هر روز میآمدند و به تماشا مینشستند ساخت مدرسه جدیدشان را.
***
حالا ژینا و دوستانش در مدرسه جدیدشان هستند؛ مدرسه برکت. نه از باد میترسند و نه از توفان و رعد و برق. دیگر نه نگران سرمای استخوانسوز ارتفاعات کرمانشاه هستند و نه دلواپس گرمای کلافهکننده روزهای پایانی سال تحصیلی. مدرسهشان کلاس نورگیر و روشن دارد، سرویس بهداشتی تمیز دارد، کتابخانه دارد، آزمایشگاه دارد، اتاق رایانه دارد، نمازخانه دارد، زمین ورزش دارد و در حد وسع و مقدورات، مجهز است. حالا دخترکان معصوم روستای سفیدبرگ با خیال راحت درس میخوانند و تن و دلشان نمیلرزد با همهمه بادی و درگرفتن توفانی.
***
ژینا دوباره دست به قلم شد و نامه نوشت؛ این مرتبه خوشحال و پر از امید به زندگی. مطمئن بود نامهاش دوباره خوانده خواهد شد.
«پدر بزرگوارم
سلام، من ژینا دانشآموز کلاس چهارم ابتدایی روستای سفیدبرگ هستم. همان دختری که برای شما نامه نوشته بود که دیگر به مدرسه نمیروم. الان من و همکلاسیهایم خیالمان راحت شده که مدرسه قدیمی و ترکهایش دیگر روی سر ما خراب نمیشود یا مجبور نیستیم در کانکس درس بخوانیم، چرا که دیگر برای خودمان یک مدرسه جدید داریم با کلی کلاس و کتابخانه و آزمایشگاه و نمازخانه. من الان خوشحال هستم که هر روز به مدرسه برکت میروم و میخواهم در آینده دکتر دندانپزشک بشوم. از طرف خودم و دوستانم از شما رهبر و پدر بزرگوارم تشکر میکنم که نامه مرا خواندید و برای ما یک مدرسه ساختید. آرزو میکنم همه بچههای ایران مدرسهای بخوبی مدرسه ما داشته باشند».
***
آن شب ژینا به رویاهایش فکر کرد، به درسخواندن، ادامه تحصیل، دکتر شدن؛ و آرامتر از همیشه به خواب رفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|