|
امیر قطر موعد نخستین انتخابات پارلمانی کشورش را اعلام کرد
امیر قطر دیروز تاریخ برگزاری نخستین انتخابات پارلمانی در این کشور را اکتبر سال 2021 اعلام کرد. تمیم بنحمد آلثانی، امیر قطر در سخنرانیای که در مراسم افتتاح چهلونهمین نشست عادی پارلمان این کشور داشت، گفت: انتخابات مجلس شورا اکتبر سال آتی برگزار خواهد شد. امیر قطر در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: قطر توانست با وجود استمرار محاصره تحمیل شده به این کشور، جایگاه بینالمللی خود را تقویت کند.
ارسال به دوستان
انتخابات آمریکا دیروز در حالی برگزار شد که هزاران نیروی امنیتی و نظامی آمریکا با افزایش احتمال وقوع شورش و ناامنی به حالت آمادهباش کامل درآمدهاند
خانه ناامن
تدابیر امنیتی در اطراف کاخ سفید اتخاذ شده و تدابیری هم برای مقابله با تظاهراتی که بویژه در صورت اعتراض دونالد ترامپ به نتایج یا اعلام زودهنگام پیروزی خود برگزار خواهد شد، در نظر گرفته شده است
گروه بینالملل: انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از صبح دیروز به وقت محلی آغاز شد و مردم ایالت ورمونت، نخستین ایالتی بودند که برای شرکت در انتخابات پای صندوقهای رای رفتند. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به طور سنتی از دهکده دیکسویل ناچ آغاز میشود. در این دوره نیز اهالی این دهکده در نخستین ساعات بامداد دیروز به وقت محلی پای صندوق رأی حاضر شدند و تمام آرای به صندوق ریخته شده در این دهکده، به نفع جو بایدن بود. در این دهکده کمجمعیت که تنها ۱۲ نفر در آن زندگی میکنند، ۵ نفر رأی دادند. در انتخابات سال ۲۰۱۶ در این دهکده ۲ نفر به دونالد ترامپ و 4 نفر به هیلاری کلینتون رأی داده بودند.
* نتیجه نهایی چه زمانی اعلام میشود؟
بعد از پایان زمان رایگیری در هر حوزه انتخابیه شمارش آرا بلافاصله آغاز و نتایج آرا از سوی رسانهها اعلام میشود. با توجه به حساسیت این دوره انتخابات و رقابت فشرده 2 کاندیدا بویژه در ایالتهای کلیدی، اعلام نتایج ممکن است تا چند روز هم طول بکشد و همین بر حساسیت اوضاع افزوده است.
با این حال اما بر اساس شمارش بخشی از آرا در برخی مناطق کمجمعیتتر و روستاها، تا زمان تنظیم گزارش در عصر دیروز بایدن 10 و ترامپ 16 رای الکترال را به دست آورده بودند که تا حدنصاب 270 رای الکترال فاصله زیادی در پیش دارند.
* آمادگی ایالتها برای ناآرامیها
گردوغبار آشوبهای پس از انتخابات آمریکا از چند هفته پیش بلند شده است و مردم و دولت آمریکا خود را آماده ناآرامیها میکنند. بر اساس نظرسنجی رویترز، دموکراتهای حامی بایدن برخلاف تصورات تا 6 درصد آمادگی بیشتری برای آشوب دارند. بر اساس گزارشها، فرمانداران از گارد ملی خواستهاند در صورت بروز ناآرامی و اعتراضات پیرامون انتخابات برای واکنش آماده باشند. به همین خاطر هزاران نیرو به حالت آمادهباش درآمدهاند. در همین حال، افبیآی نسبت به احتمال رویاروییهای مسلحانه مرتبط با انتخابات در پورتلند هشدار داده است. این شهر ایالت اورگان ماهها دستخوش ناآرامی در اعتراض به نژادپرستی و خشونت پلیس بوده است.
آنتونی ناپولیتانو، افسر سابق پلیس هم در گفتوگو با فاکسنیوز گفت: بسیار غمانگیز است که به جای جشن برای برگزاری انتخابات، از افسران پلیس خواسته شده است با لغو مرخصیهای خود، آماده مراقبت از برخی مناطق خاص باشند. همچنین درخواست آمادهباش برای آمبولانسها و ماشینهای آتشنشانی بیشتر شده است. به دیگر سخن، به آنها گفته شده است آنچه در تابستان شاهدش بودیم، امکان دارد بعد از انتخابات نیز تکرار شود. اعلام شده است کسبوکارها برای مقابله با ناآرامی و مراقبت از اموال خود آماده باشند و پلیس نیز در آمادهباش قرار دارد ولی امیدواریم اوضاع در آن مسیر پیش نرود، زیرا با توجه به آسیبی که در تابستان متحمل شدیم، دیگر تاب تکرار آن را نداریم و نمیتوانیم شاهد تخریب و غارت اموال باشیم.
بیبیسی هم گزارش داد: تدابیر امنیتی در اطراف کاخ سفید و همچنین تدابیری هم برای مقابله با تظاهراتی که بویژه در صورت اعتراض دونالد ترامپ به نتایج انتخابات یا اعلام زودهنگام پیروزی خود برگزار خواهد شد، اتخاذ شده است. همه این اقدامات باب ناآرامیها و تظاهرات را باز میکند و در صورتی که چنین اتفاقاتی روی دهد، هر احتمالی وجود دارد.
* تجهیز فروشگاههای آمریکا به حفاظ
اتفاق متفاوت این دوره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا قطعی تلقی شدن آشوب و درگیری در فردای اعلام نتایج در آمریکاست، به گونهای که هزاران نیروی امنیتی و انتظامی آمریکا خود را آماده بزرگترین چالش دوران کاریشان میکنند. از چند روز مانده به انتخابات مدیران بسیاری از بانکها و مراکز خرید، در هراس از آشوبهای احتمالی پس از اعلام نتایج انتخابات، به اقدامات پیشگیرانه و حفاظبندی فروشگاهها و بانکهای این کشور روی آورده بودند. تقریبا در همه ایالتهای آمریکا، مردم در هراس و احساس ناامنی از شورشهای متعاقب آن برای حفظ جان و اموال خود به حالت آمادهباش درآمدهاند. پلیس واشنگتن هم اعلام کرده است اگر چه خطر جدی احساس نکرده اما با رسیدن موعد انتخابات بسیاری از مردم انتظار اعتراضهای خیابانی را دارند. در حالی که به خاطر اعتراضهای نژادپرستی هنوز برخی شهرها و ایالتهای آمریکا مانند فیلادلفیا صحنه تخریب و غارت اموال عمومی است، ساکنان ایالتها بیم آن دارند که اگر ترامپ پیروز نشود شاهد شورشهای خیابانی هواداران دوآتشه ترامپ باشند. در فیلادلفیا پس از اوجگیری جنبش «جان سیاهان مهم است»، هنوز تخریب و دزدیهای کوچک جریان دارد و معترضان هنوز شبها جلوی پاسگاههای پلیس جمع میشوند.
* تیراندازی در روز انتخابات
مردم آمریکا اما صبح روز انتخابات را با خبر تیراندازی آغاز کردند. صبح دیروز در نزدیکی هتل «هالیدی این کاپیتال» واشنگتن دیسی و محل استقرار خبرنگاران روس تیراندازی رخ داد. هیچ اطلاعاتی درباره قربانیان این حادثه در دست نیست. با این حال، خبرگزاری تاس به نقل از خبرنگاران شبکه «انتیوی» که در هتل محل حادثه مستقر بودند، گزارش کرد هیچکس در این حادثه زخمی نشده است.
* اتفاقات روز انتخابات
از دوشنبهشب چند اتفاق مهم سبب حساسیت کارشناسان و تحلیلگران شد. اول اینکه ترامپ در شام انتخابات(صبح امروز) یعنی به محض پایان رایگیریها 400 میهمان در کاخ سفید دارد و بسیاری در آمریکا نگرانند وی اعلام پیروزی زودهنگام کند. اتفاق دیگر اینکه ترامپ اعلام کرده بعد از پایان رایگیری با وکلای خود جلسهای خواهد داشت که اگرچه محتوای آن فاش نشده اما میتوان حدس زد که ارتباط مستقیمی با واکنش رئیسجمهوری آمریکا در صورت خوشایند نبودن اوضاع کمپین او دارد.
* فضای مشوش رسانهای
در سطح رسانههای اجتماعی هم فضای آمریکا آنقدر مشوش است که ترس از اعلام پیروزی زودهنگام توسط هر یک از کاندیداها میتواند سبب بحرانی عجیب و غریب در ساختار سیاسی و اجتماعی آمریکا شود. رقابت فشرده بایدن و ترامپ بویژه در ایالات خاکستری سبب شد توئیتر ۷ رسانه معتبر را تنها مرجع اعلام فرد پیروز این دوره از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا معرفی کند که آسوشیتدپرس، سیانان، فاکسنیوز، ایبیسی، انبیسی و سیبیاس از آن جملهاند.
* جنگ هواداران ترامپ و بایدن در شبکههای مجازی
درگیری هواداران 2 کاندیدا برای مرعوب کردن رقیب در 2 سطح خیابانی و فضای مجازی تا لحظه آخر تبلیغات انتخاباتی ادامه داشت. همزمان با آخرین روز رقابتهای تبلیغاتی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا ۲۰۲۰ و شروع رایگیری در این کشور، هواداران دونالد ترامپ و جو بایدن بویژه شخصیتهای سیاسی و اجتماعی، سلبریتیها و هنرمندان، در یک کارزار تمامعیار و شدید و عمدتا در شبکههای مجازی فالوئرهای خود را به حضور در انتخابات و رای دادن ترغیب کردند. تمرکز این افراد بیشتر بر ساکنان ایالتهای خاکستری بود.
* چرا رسانهها مرجع اعلام نتایج هستند؟
در آمریکا نتایج بتدریج به صورت محلی اعلام میشود؛ یعنی در مراکز رأیدهی، مناطق و ایالتها. بنابراین رسانههای مهم ایالات متحده نقش مهمی در جمعآوری نتایج محلی و در برخی موارد ترکیب آنها با سایر دادهها به منظور پیشبینی پیروزی در انتخابات دارند. در این باره نتایج به دست آمده توسط شبکههای خبری و خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) بسیار قابل اعتماد تلقی میشود.
* احتمال اعلام پیروزی زودهنگام کاندیداها چقدر است؟
هر دو کاندیدای انتخابات بارها از قطعی بودن پیروزی خود در انتخابات سخن گفتهاند و در این بین ترامپ با صراحت بیشتری گفته است فقط در صورت تقلب دموکراتها بازنده انتخابات میشود. با این حال دموکراتها بشدت نگران اعلام پیروزی ترامپ در شام انتخابات و در حالی که شمارش آرا ادامه دارد، هستند. وبسایت آکسیوس در همین ارتباط گزارش داد ترامپ قصد دارد در شام انتخابات در صورتی که نتایج بیانگر پیشتازی وی باشد، اعلام پیروزی کند. ترامپ روز دوشنبه در جمع خبرنگاران این گزارش را رد کرد اما همچنان به انتقاد از برخی ایالتها پرداخت که اجازه دارند پس از روز انتخابات نیز به شمارش آرا ادامه دهند. ترامپ گفت: به نظر من این موضوع که پس از انتخابات نیز این امکان وجود دارد، بسیار فاجعهآمیز است. به نظر من این موضوع که مردم یا ایالتها اجازه دارند برای یک مدت طولانی پس از پایان انتخابات همچنان به اخذ و شمارش آرا ادامه دهند، بسیار وحشتناک است، چرا که این مساله تنها منجر به یک چیز میشود. جو بایدن درباره این گزارش وبسایت آکسیوس گفت: پاسخ من این است که ترامپ دیگر نمیتواند این انتخابات را نیز بدزدد.
* واکنش اوباما به احتمال اعلام پیروزی زودهنگام ترامپ
ادامه تشکیک ترامپ در هر نتیجهای جز پیروزی خودش در انتخابات سبب شد باراک اوباما، رئیسجمهوری سابق آمریکا که این روزها برای معاون سابق خود سنگتمام گذاشته است، ساعتی پیش از آغاز رسمی انتخابات از ترامپ انتقاد کرده و او را دیکتاتوری بیفایده بخواند. اوباما که در یک تجمع انتخاباتی در میامی به نیابت از جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری 2016 صحبت میکرد، گفت: ترامپ ممکن است قبل از شمارش همه آرا اعلام پیروزی کند. این کاری است که یک دیکتاتور بیفایده انجام میدهد. اگر کسی به دموکراسی اعتقاد داشته باشد باید بخواهد همه آرا شمارش شود. باراک اوباما افزود چنانچه یک سیاستمدار دموکرات همانند ترامپ عمل کند او از وی حمایت نخواهد کرد. وی سپس درباره جو بایدن و معاونش، کاملا هریس گفت: با بودن جو و کاملا لازم نیست شما هر روز نگران باشید. لازم نیست درباره یک توئیت دیوانهکنندهای که رئیسجمهور امروز صبح منتشر کرده نگران باشید.
* شرکت 100 میلیون نفر در انتخابات پستی
نزدیک به ۱۰۰ میلیون آمریکایی آرای خود را به صورت پیش از موعد در صندوقهای رای انداخته یا در انتخابات پستی شرکت کردهاند؛ آماری که حکایت از بالاترین میزان مشارکت در انتخابات دوران معاصر آمریکا دارد. این تعداد بیسابقه برابر با ۷۰ درصد کل تعداد رایدهندگان در انتخابات ۲۰۱۶ میلادی است. کارشناسان پیشبینی میکنند میزان مشارکت در انتخابات ۲۰۲۰ براحتی از ۱۳۸ میلیون نفری که در انتخابات ۲۰۱۶ میلادی شرکت کردند، خواهد گذشت. در انتخابات ۲۰۱۶ میلادی تنها ۴۷ میلیون رای پیش از روز انتخابات اخذ شده بود.
***
[پلوسی: اگر مشکلی به وجود آید، برای انتخاب رئیسجمهور آمادهام]
پیچیدگی اوضاع انتخاباتی آمریکا سبب شده هر دو جناح آمریکا از همه پتانسیلهای خود برای پیروزی نامزد خویش استفاده کنند. یکی از گزینهها کشیده شدن اعلام نتیجه انتخابات به مجلس نمایندگان است که آنجا دموکراتها دست برتر را دارند. صبح دیروز در حالی که مردم آمریکا خود را آماده رفتن پای صندوقهای رای میکردند، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبهای با رادیوی عمومی ملی NPR گفت: وقتی موضوع شمارش آرا مطرح میشود، خیلی خوب میدانیم قانون چیست و برتری نقش کنگره بویژه مجلس نمایندگان چیست. اگر انتخابات ریاستجمهوری از طریق آرای انتخاباتی یک پیروز مشخص را ارائه ندهد، آن وقت تصمیمگیری درباره رئیسجمهور بعدی آمریکا برعهده مجلس نمایندگان خواهد بود. پلوسی گفت: ما آماده هستیم. ما آماده شدهایم. از آنجا که شاهد بیمسؤولیتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و بیاحترامیهایش به قانون اساسی، دموکراسیمان و درستی انتخاباتمان بودهایم، مدتی است برای این مساله آماده هستیم.
ارسال به دوستان
وزیر کشور اتریش: مهاجم کشته شده مقدونیهای و هوادار شبهنظامیان تروریست داعش بود
وین؛ قربانی جدید افراطیگری
گروه بینالملل: وین، پایتخت اتریش دوشنبه شب شاهد حملات تروریستی از سوی چند نفر از حامیان داعش بود. این حملات که منجر به کشته و زخمی شدن دستکم 17 نفر شد، نگرانیها درباره رشد دوباره اقدامات تروریستی در اروپا را افزایش داده است. در همین حال اظهارات تنشآفرین و اسلامستیزانه برخی مقامات اروپایی نیز به این مساله دامن زده است. کشورهای اروپایی چون فرانسه، آلمان و انگلیس بیشترین عضو داعش را پس از کشورهای غیراروپایی دارند.
به گزارش «وطن امروز»، منابع خبری دوشنبهشب به وقت تهران از وقوع تیراندازی در مرکز وین، پایتخت اتریش خبر دادند. برخی رسانهها نیز گزارش دادند این حادثه در میدان «شوئدنزپلاتز» در مرکز وین به وقوع پیوست و طی آن یک نیروی پلیس بشدت مجروح شده است. پلیس اتریش خبر داد بر اثر این حملات ۲ نفر کشته شده که یکی از کشتهها از حملهکنندگان بوده است.
بر اساس اعلام پلیس اتریش در این حمله ۱۵ نفر نیز مجروح شده که حال ۷ نفر وخیم است. وزارت کشور اتریش نیز اعلام کرد نمیتوان این موضوع را تایید یا تکذیب کرد که یکی از مهاجمان کمربند انفجاری داشته است. در همین حال «کارل نهامر» وزیر کشور اتریش صبح سهشنبه مهاجم کشته شده این حمله را هوادار شبهنظامیان تروریستی داعش معرفی کرد. وی همچنین گفت: عامل مسلح حمله وین ریشه مقدونیهای داشته و پیش از این تلاش کرده به سوریه برود. رسانههای اتریش همچنین خبر دادهاند افراد مسلح به ۶ نقطه در وین حمله کردهاند. پلیس اتریش دستکم ۴ تروریست را که در این عملیات دست داشتهاند بازداشت کرده است. دفتر نخستوزیر اتریش نیز اعلام کرد ارتش این کشور وارد عملیات ویژه در مرکز شهر وین شده است.
* پاسخ صدراعظم اتریش به نفرتافکنی دوباره مکرون علیه مسلمانان
پس از وقوع حادثه امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه در صفحه توئیتر خود با اشاره به حمله تروریستی وین، بار دیگر تروریسم را به اسلام نسبت داد. او در پیامش نوشت: «اروپا در عزاست. یکی از ما (اروپاییها) به سختی از تروریسم اسلامگرا ضربه خورده است». مکرون در پیامش افزود فرانسه در کنار اتریش بوده و آماده حمایت است. توئیت مکرون در حالی منتشر شد که دیروز «سباستین کورتس» صدراعظم اتریش در واکنش به حمله تروریستی وین در اظهاراتی تاکید کرد حمله وین نبرد بین تمدن و وحشیگری بود نه جنگ بین اتریشیها و مهاجران. بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کورتس گفت: «این یک نبرد بین مسیحیان و مسلمانان یا بین اتریشیها و مهاجران نبود، این مبارزه بین تمدن و وحشیگری است».
ارسال به دوستان
در حمله داعش 19 دانشجو کشته شدند
روز سیاه دانشگاه کابل
گروه بینالملل: افغانستان اگر چه به واسطه حضور نیروهای غربی با کشتار روزانه غیرنظامیان غریبه نیست اما کشتار بزرگ در دانشگاه کابل، روز دوشنبه افغانستان را به روزی سیاه در تاریخ این کشور تبدیل کرد. دلیل انتخاب دانشگاه کابل توسط مهاجمان این بود که در این دانشگاه نمایشگاه کتاب بزرگی برپا شده بود و به همین بهانه بسیاری از مقامات افغانستان در این دانشگاه رفتوآمد میکردند. داعش که خود دستپرورده کشورهای غربی بویژه آمریکاست، به بهانه حضور نیروهای خارجی در افغانستان نیروهای خود را به این کشور گسیل داشته اما صرفا به کشتار غیرنظامیان میپردازد. حمله تروریستی به دانشگاه کابل در روز دوشنبه با کشته شدن 19 دانشجو و 3 فرد مهاجم به پایان رسید و بیش از 20 نفر هم زخمی شدند. داستان از آنجا آغاز شد که ساعت 12 روز دوشنبه مقامهای پلیس کابل اعلام کردند صدای انفجار از داخل دانشگاه کابل شنیده شد و به دنبال آن صدای شلیک گلوله از دروازههای شمالی و جنوبی این دانشگاه به گوش رسید. خبرگزاری دولتی «آژانس باختر» نیز لحظاتی بعد از آغاز حمله نوشت دانشگاه کابل هدف حمله تروریستی قرار گرفته است و درگیری در داخل دانشگاه همچنان ادامه دارد. برخی منابع خبری گفتهاند هدف مهاجمان دانشکدههای حقوق و الهیات بوده است.
* پایان حمله
ساعاتی پس از حمله و بعد از ردوبدل شدن آتش میان مهاجمان و نیروهای امنیتی، سخنگوی وزارت کشور افغانستان در حالی از پایان حمله تروریستی به دانشگاه کابل با کشته شدن مهاجمان گفت که معاون اول رئیسجمهور این کشور اعلام کرد این حادثه یک ناکامی اطلاعاتی بود. امرالله صالح، معاون اول رئیسجمهور افغانستان در واکنش به این حمله در صفحه توئیتر خود نوشت: «این حمله برای ما یک ناکامی اطلاعاتی به شمار میرود اما برای طالبان فضاحت وجدان». گفتنی است همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب در دانشگاه کابل که با حضور مقامات بلندپایه دولت افغانستان در حال برگزاری بود، این محل صحنه وقوع انفجار و تیراندازی شد. حمله به مراکز آموزشی در پایتخت افغانستان پیش از این جان چندین نفر را گرفته بود. انفجار بمبی خارج از محوطه اصلی دانشگاه کابل در سال ۲۰۱۶ سبب مرگ ۸ نفر شد و حمله مردان مسلح به دانشگاه آمریکایی این شهر نیز ۱۳ قربانی داشت. ماه گذشته نیز انفجاری انتحاری در مرکز آموزشی محله عمدتا شیعهنشین «دشت برچی» کابل جان ۲۴ دانشآموز را گرفت و بیش از یکصد نفر دیگر را زخمی کرد. داعش با انتشار بیانیهای در شبکههای اجتماعی اعلام کرد مسؤولیت حمله به دانشگاه کابل را برعهده میگیرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
روایت رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه از آشوبهای آمریکا
از نظر رئیس یک نهاد اطلاعاتی ارشد روسیه، هدف اعتراضات و آشوبها در آمریکا ضدیت و مخالفت با نخبگان و نظام حاکم در این کشور است. سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه درباره اعتراضات و تنشها در آمریکا گفت: ما میتوانیم این را بگوییم که تظاهرات و آشوبهای اخیر، تلاشی شبیه به «انقلاب رنگی» علیه نظام اجتماعی (حاکم در آمریکا) و علیه نخبگانی است که ارتباطشان را با واقعیات از دست دادهاند. این مقام ارشد اطلاعاتی روسیه در مصاحبه با اسپوتنیک اعلام کرد هم دونالد ترامپ و هم جو بایدن ۲ نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا با توجه صرف به خواستهها و نظرات پایگاههای رای خودشان، در وضعیت جاری و هرج و مرج اخیر در این کشور نقش داشتهاند. رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد از نظر این نهاد اطلاعاتی فارغ از اینکه ترامپ یا بایدن در انتخابات پیروز شود، احتمال تقویت و تشدید تفرقه در جامعه آمریکا وجود دارد. او همچنین اعلام کرد هیچ نشانهای مبنی بر اینکه آمریکا بعد از انتخابات ریاستجمهوری خودش، علاقهای به بهبود روابط با روسیه داشته باشد، دیده نمیشود. ناریشکین تصریح کرد: موضع فدراسیون روسیه این است که ما قطعا به یک گفتوگوی گستردهتر و توسعه روابط بر اساس برابری و همکاری متقابل بین کشورهایمان (بین روسیه و آمریکا) علاقه مندیم اما متاسفانه ما هنوز هیچ نشانهای از چنین رویکردی از طرف طیف سیاسی آمریکا نمیبینیم و این موضوع هم درباره دموکراتها و هم جمهوریخواهان صادق است. این مسؤول بلندپایه اطلاعاتی روس از تلاش برخی مقامهای آمریکایی برای انجام برخی اقدامات تحریکآمیز به منظور ایجاد اختلاف بین روسیه و چین و توقف همکاریهای دوجانبه مسکو - پکن خبر داد.
***
خودشیرینی اردن برای آمریکا و ناتو
سرلشکر ستاد یوسف الحنیطی، رئیس ستاد مشترک اردن در نشست سالانه انجمن ارتش آمریکا درباره شراکت نیروهای مسلح اردن با گارد ملی ایالت کلرادوی آمریکا به مساله همکاری اردن با نیروهای آمریکایی پرداخت. رئیس ستاد مشترک اردن در نشست یادشده گفت: «هواپیماهای ما آماده حمایت از عملیاتهایی هستند که آمریکا و ناتو در خارج از اردن آن را رهبری میکنند». یوسف الحنیطی در ادامه گفت: شراکت راهبردی نیروهای مسلح اردن با گارد ملی کلرادو از 16 سال پیش بوده و همچنان قوی است. در همین ارتباط، جینی کارینیان، فرمانده نیروهای ائتلاف ناتو در عراق نیز روز گذشته در همایشی در ارتباط با همکاریهای ناتو با اردن اعلام کرده بود این کشور در مواقعی از تجربه ناتو در آموزش نیروهای خود کمک میگیرد.
***
فریب جوانان سودانی توسط امارات
سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد شرکت خدمات امنیتی «بلاک شیلد» امارات جوانان سودانی را فریب داده و آنها را برای جنگ در صفوف نیروهای ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی به این کشور اعزام کرده است. در این گزارش آمده است که این شرکت اماراتی با حدود ۲۷۰ جوان سودانی قراردادی جهت کار در امارات به عنوان نگهبان امنیتی امضا کرده اما آنها را به جای کار در امارات به لیبی اعزام کرده است. تعدادی از جوانان گفتهاند که سپتامبر ۲۰۱۹ پس از آنکه به ابوظبی رسیدند، گذرنامهها و تلفن همراه آنها مصادره شده و تحت آموزشهای نظامی قرار گرفته و سپس آنها را به یک اردوگاه نظامی در رأس لانوف لیبی منتقل کردهاند. امارات از جمله کشورهای حامی خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای شرق لیبی است و از آن حمایتهای مالی و تسلیحاتی به عمل میآورد. لیبی از سال ۲۰۱۱ و زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر پیشین این کشور با گسست سیاسی مواجه شده و تحت کنترل ۲ دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ یکی از این دولتها، دولت وفاق ملی به ریاست السراج است که در طرابلس قرار دارد و از حمایت ترکیه برخوردار است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی است که «خلیفه حفتر» فرمانده شبهنظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» آن را رهبری میکند و از حمایت امارات و مصر برخوردار است. به رغم اینکه دولت وفاق ملی لیبی در سال ۲۰۱۵ بر اساس توافق و زیر نظر سازمان ملل تشکیل شده، نیروهای ژنرال خلیفه حفتر که مورد حمایت پارلمان دولت طبرق است، این دولت را به رسمیت نمیشناسند و از ۱۵ فروردین ۱۳۹۸، عملیاتی را با هدف اشغال شهر طرابلس آغاز کردند که با حمایتهای ترکیه از دولت وفاق، این حملات به شکست انجامید.
***
موافقت با درخواست الجبری درباره علنی کردن پرونده بنسلمان
منابع خبری شامگاه دوشنبه خبر دادند قاضی فدرال آمریکا با درخواست سعد الجبری، مشاور امنیتی ولیعهد پیشین سعودی درباره شکایت از بنسلمان موافقت کرده است. سعد الجبری، معاون محمد بننایف پیش از کودتای بنسلمان در ژوئن ۲۰۱۷ بود و پست مشاور امنیت ملی وی در وزارت کشور سعودی را برعهده داشت و گفته میشود با اسنادی که در دست دارد، میتواند برای حذف کامل بننایف و دیگر رقبا مفید باشد و همزمان میتواند بشدت علیه بنسلمان به کار گرفته شود، بنابراین لزوم بازگشت وی به عربستان برای بنسلمان مسجل است. شبکه «الجزیره» خبر داد قاضی فدرال آمریکا با درخواست سعد الجبری درباره خارج کردن شکایت علیه بنسلمان از حالت محرمانه موافقت کرده است. طبق این گزارش، پیشتر سعد الجبری درخواست کرده بود آن دسته اسنادی را که تلاش ولیعهد سعودی برای ربایش، شکنجه و قتل او را نشان میدهد، رونمایی شود. پیشتر «سیانان» نیز در این باره گزارش داده بود که دادگاهی در آمریکا به اتهام تلاش برای ترور سعد الجبری در پیامرسان واتساپ احضاریهای برای بنسلمان ارسال کرده بود که بنسلمان 20 دقیقه پس از ارسال پیام آن را رویت کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|