|
دیدار سفیر ایران در صنعا با برخی مقامات یمنی
حسن ایرلو، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن با انتشار تصاویری در صفحه توئیتر خود نوشت روز یکشنبه با سلطان السامعی، عضو شورای عالی سیاسی یمن و عبدالعزیز الترب، مشاور این شورا و همچنین حسین زید، استاندار ابین در دفتر خود دیدار و گفتوگو کرده است. وی همچنین نوشت این دیدارها مثمر ثمر و در راستای تقویت و گسترش روابط بود.
ارسال به دوستان
برخی چهرههای نزدیک به بایدن از تلاش وی برای افزایش محدودیتهای هستهای ایران خبر دادند
زمزمههای پیششرط
گروه سیاسی: بازگشت احتمالی دولت بایدن به برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام از پربسامدترین موضوعاتی است که طی هفتههای اخیر در فضای داخلی و بینالمللی جریان دارد. با اینکه هنوز از برنامههای رسمی سیاست خارجی دولت جو بایدن رونمایی نشده اما با نگاه به اظهارات طیفی از افراد نزدیک به معاون پیشین دولت اوباما و همچنین مشاوران سابق بایدن، میشود رئوس اصلی رویکرد دولت بعدی آمریکا نسبت به برجام را استخراج کرد.
به گزارش «وطن امروز»، فهم صحیح از رویکرد احتمالی برجامی بایدن از این جنبه اهمیت دارد که میتواند از ورود مجدد کشور به یک سیکل معیوب و آزمودهشده در خوشبینی به طرف آمریکایی جلوگیری کند، بویژه آنکه جریاناتی در داخل کشور تلاش وسیعی در سفیدنمایی بایدن به عمل آوردهاند.
در چنین شرایطی مشاور ارشد سابق جو بایدن در گفتوگویی ادعا کرد بازگشت به برجام در اولویت دستور رئیسجمهور بعدی آمریکا خواهد بود و بایدن قصد دارد بلافاصله بعد از در اختیار گرفتن قدرت، آن را در زمان کوتاهی پیش ببرد. «آموس هاچسن» در مصاحبه با کانال 12 رژیم صهیونیستی افزود: «من معتقدم در ماه اول ریاستجمهوری بایدن شاهد پیوستن کامل آمریکا و دولت وی به برنامه جامع اقدام مشترک خواهیم بود». هاچسن که در دولت «باراک اوباما» مسؤول تحریمهای مربوط به بخش انرژی ایران در وزارت خارجه آمریکا بود، اضافه کرد بایدن همچنین به دنبال برخی تغییرات در برجام مانند تاریخ انقضای آن است.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه اما در واکنش به این ادعا در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران اظهار کرد: اینکه کدام مشاور با چه مشخصاتی، چه چیزی میگوید اصلا برای ما ملاک نیست و ما اینها را شرط کسی نمیدانیم. مباحث و کارزارهای انتخاباتی و مباحثی که توسط اندیشکدهها و... عنوان میشود، نمیتواند مبنای قضاوت قرار گیرد.
ادعاهای هاچسن از آن جهت اهمیت پیدا میکند که دستگاه سیاست خارجی کشورمان در روزهای اخیر مشغول تثبیت این گزاره است که سیاست بایدن و ترامپ حتما تفاوت دارد.
با این حال اگر چه سیاست خارجی امری سیال و انعطافپذیر است و دولتهای ایالاتمتحده هم از این قاعده مستثنا نیستند اما حداقل خوانش بین سطور مطالب منتشرشده از سوی بایدن و تیمش نسبت به انتظاراتی که از برجام دارند، نمایانگر این است که بایدن و ترامپ در یک همگرایی آشکار قرار دارند. بعید است دولت و وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در فهم این راهبردهای مشترک دچار کژتابی باشند. تفاوتی که مردان سیاست خارجی کشور از سیاستهای دولت ترامپ و دولت بایدن نسبت به ایران و برجام از آن صحبت میکنند، فقط در اتخاذ راهبرد سخت و نرم است.
با این وجود بایدن از سال گذشته هر بار نه تنها به طور شفاف از بازگشت به برجام با پیششرط صحبت کرده، بلکه دقیقا در انطباق با خواستههای دونالد ترامپ خواهان گنجانده شدن برنامه موشکی و مسائل منطقهای به توافق و برچیده شدن بند غروب آفتاب برجام بوده است.
در این راستا باید یادداشت شهریورماه بایدن در سیانان را مانیفست دولتش قلمداد کرد. بر خلاف گفتههای سخنگوی وزارت امور خارجه که مباحث و کارزارهای انتخاباتی و مباحثی که توسط اندیشکدهها و... عنوان میشود، نمیتواند مبنای قضاوت قرار گیرد، کارشناسان آمریکایی میگویند یادداشت بایدن در سیانان در ارتباط با سیاست خارجی مورد نظرش درباره ایران ذکر محورهای مهم گزارش موسسه امنیت آمریکای نوین است؛ گزارشی که اواخر جولای به ستاد انتخاباتی بایدن تحویل شد.
بایدن در این یادداشت مینویسد روش هوشمندانهتری برای سختگرفتن به ایران وجود دارد! در یادداشت بایدن میخوانیم: «هیچ توهمی درباره چالشهایی که رژیم ایران برای منافع امنیتی آمریکا، برای شرکای ما و برای مردم خودش دارد، ندارم اما راه هوشمندانهتری برای سختگرفتن به ایران وجود دارد». در بخش دیگری از یادداشت نامزد دموکرات پیروز در انتخابات آمده است: «خبر خوب اما این است که راه بهتری هم وجود دارد. اگر رئیسجمهور شوم، ابتدا تعهد تزلزلناپذیری برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی میدهم. دوم اینکه به تهران راهی معتبر برای بازگشت به دیپلماسی پیشنهاد میکنم».
وی ادامه میدهد: «اگر ایران به پایبندی محض به توافق هستهای بازگردد، ایالات متحده هم دوباره به توافق میپیوندد تا نقطه شروعی برای مذاکرات متعاقب آن باشد. با متحدان خود همکاری میکنیم تا مفاد توافق هستهای را تقویت و تمدید و همزمان دیگر مسائل مورد نظر را نیز برطرف کنیم. این شامل همکاری مجدانه برای آزادی آمریکاییهایی که غیرعادلانه [در ایران] بازداشت شدند، میشود... همچنین با شرکای خود کار میکنیم تا تنشها را کاهش داده و به مناقشات منطقهای پایان دهیم که شامل جنگ در یمن نیز میشود».
بایدن همچنین ادعا میکند: «به عقب راندن فعالیتهای ثباتزدای ایران که دوستان و شرکای ما در منطقه را تهدید میکند، ادامه خواهیم داد... آمریکا با اسرائیل همکاری نزدیکی خواهد داشت تا مطمئن شود میتواند از خود در برابر ایران و گروههای نیابتیاش دفاع کند. ما به استفاده از تحریمهای هدفمند علیه نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و برنامه موشکی بالستیک ایران ادامه میدهیم».
در همین حال پایگاه خبری آکسیوس شامگاه یکشنبه ۱۸ آبان در گزارشی ادعا کرد دولت ترامپ قصد دارد در هماهنگی با اسرائیل مجموعهای از تحریمهای جدید علیه ایران وضع کند. بر اساس این گزارش، این تحریمها قرار است در ۱۰ هفته آینده تا پایان دولت ترامپ و روی کار آمدن دولت بایدن در ۲۰ ژانویه اعمال شود. آکسیوس به نقل از ۲ منبع اسرائیلی که نام آنها افشا نشده است، نوشت: دولت ترامپ معتقد است چنین «سیلی» از تحریمها فشار بر ایران را افزایش میدهد و کار دولت بایدن برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ را دشوار میکند.
البته در حقیقت این تحریمهای احتمالی در راه، قرار نیست کار را برای بازگشت بایدن به برجام دشوارتر کند، بلکه آخرین خدمت ترامپ به دولت بایدن در قرار دادن اهرم فشاری در اختیار بایدن برای فشار به کشورمان است. خبرگزاری رویترز پس از اعمال تحریمهای اخیر دولت ترامپ علیه صنعت نفت ایران در گزارشی نوشت که این تحریمها میتواند به برگ چانهزنی برای دولت بعدی آمریکا تبدیل شود.
همچنین نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران ۲ هفته قبل به مقامات دولت روحانی هشدارهای لازم را داد! «الیوت آبرامز» به پایگاه خبری نشنال گفت: اگر جو بایدن در انتخابات سوم نوامبر پیروز شود لغو تحریمها علیه ایران برای دولت وی آسان و سریع نخواهد بود. آبرامز که با 4 دولت آمریکا کار کرده است، افزود: تحریمهای آمریکا علیه ایران بویژه آن تحریمهایی که خارج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) وضع شده است به این زودیها لغو نخواهد شد.
آبرامز در ادامه مصاحبه با این نشریه آمریکایی اضافه کرد: آنهایی که معتقدند وقتی رئیسجمهور بایدن در ماه ژانویه قدرت را در دست بگیرد تا روز سوم همه تحریمها از بین خواهد رفت، خواهند فهمید حتی اگر بخواهند هم نمیتوانند این کار را بکنند.
وی ادامه داد: «ایالات متحده اکنون یک ساختار تحریمی جامع دارد که مدتها پابرجا خواهد ماند. بعضی از این تحریمها از سال 1979 وضع شده است و هیچ ارتباطی با برنامه هستهای ایران ندارد. در بعضی از این موارد ما تحریمها را ذیل مجوزهای ضدتروریسم قرار میدهیم. برای لغو این تحریمها نیاز به این مساله است که تایید شود ایران حامی تروریسم نیست. چگونه میخواهید آن را تغییر دهید؟ نه، نمیتوانید.
در مسکو هم «کنستانتین کوساچف» رئیس کمیته خارجه شورای فدراسیون روسیه پنجشنبه در یک برنامه تلویزیونی گفت که پیروزی «جو بایدن» نامزد دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا احتمالا به بازگشت ایالات متحده به برجام منجر خواهد شد. این دیپلمات روس اما هشدار داد که بازگشت آمریکا به برجام به مفهوم کاهش «فشار آمریکا بر ایران نیست».
کوساچف در این باره توضیح داد: «ایالات متحده در این منطقه (غرب آسیا) همچنان بر منافع نزدیکترین همپیمان خود یعنی اسرائیل تکیه دارد. روابط با اسرائیل به هیچ وجه تغییری نمیکند و اسرائیل همچنان ایالات متحده را تحت فشار قرار میدهد و سیاست آمریکا در قبال ایران حتیالامکان خشن خواهد بود».
ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه با اشاره به لزوم اجرای عدالت نسبت به عوامل ترور حاجقاسم سلیمانی:
عقبنشینی نمیکنیم
این برخلاف عقلانیت در حکمرانی است که برنامه ملی خود را در گرو آمدورفت افراد در خارج از کشور بگذاریم
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه با خلاف عقلانیت دانستن اینکه برنامه ملی خود را در گرو آمدورفت افراد در خارج از کشور بگذاریم، اظهار داشت: صیانت از حقوق ملت، منابع ملی و رفاه ملی در گرو توانمندی ملی است.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه روز گذشته شورای عالی قوه قضائیه اظهار داشت: بر اساس تأکید رهبر معظم انقلاب، راهبرد و سیاست جمهوری اسلامی مأیوس کردن دشمن در حوزه اقتصاد، امنیت و فرهنگ است که با توانمند شدن ما در این حوزهها تحقق مییابد. رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه امروز کاملا مشخص شده صیانت از حقوق و منافع ملت و تأمین امنیت و دستیابی به رفاه ملی در گرو افزایش توان ملی است، تصریح کرد: این برخلاف عقلانیت در حکمرانی است که برنامه ملی خود را در گرو آمدورفت افراد در خارج از کشور بگذاریم.
آیتالله رئیسی اظهار داشت: درست است تروریستی که دستش به خون قهرمان ملی ما آلوده بود، از کاخ نمرودیاش بیرون انداخته شد اما جمهوری اسلامی از عزم راسخ خود برای اجرای عدالت نسبت به عوامل ترور حاجقاسم سلیمانی و تروریستهای اقتصادی که در قالب تحریم علیه ملت ایران مرتکب جنایت شدند، عقبنشینی نخواهد کرد. رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد با ترور چهره شاخص مبارزه با تروریسم در دنیا، نهتنها به ملت ایران که به ملتهای منطقه و همه ملتهای مسلمان جفا شد و حمله خونبار گروهک تروریستی داعش به دانشگاه کابل را نمونهای از این جفا دانست. آیتالله رئیسی تصریح کرد: افراد جاهلی که به کانون علم و اندیشه حمله کردند و دانشجویان بیگناه و بیپناه را به خاک و خون کشیدند، تروریستهایی بودند که به دست دموکراتهای آمریکا ساخته شدند و جمهوریخواهان هم از آنها بهرهبرداری کردند و ما این جنایت را از جانب داعش میدانیم.
* ابراز همدردی با دولت و ملت افغانستان
رئیس قوه قضائیه با ابراز همدردی با دولت و ملت افغانستان و جامعه حقوقی این کشور و بازماندگان قربانیان این حادثه، همدلی و همنوایی ملت ایران با ملت مظلوم افغانستان را که با نوای «جان پدر کجاستی؟» شکل گرفت، اقدامی قابل ستایش و نشانه پیوند عمیق ۲ ملت دانست. آیتالله سیدابراهیم رئیسی با حکیمانه خواندن رهنمودهای مقام معظم رهبری برای افزایش قدرت ملی تأکید کرد: همه مسؤولان و دستاندرکاران باید با کار و تلاش مضاعف برای ارتقای توان ملی تلاش کنند و هر چه در ابعاد مختلف توانمندتر شویم دشمن بیشتر مأیوس میشود و عقبنشینی میکند.
* ضرورت تسریع دولت در ارسال «لایحه ساماندهی شوراهای حل اختلاف» به مجلس
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به «روز شوراهای حل اختلاف»، شوراهای حل اختلاف را ابتکار مرحوم آیتالله شاهرودی، رئیس اسبق قوه قضائیه دانست و گفت: شوراهای حل اختلاف مجموعهای اثربخش است که خدمات ارزشمندی در حوزه صلح و سازش انجام داده است. آیتالله رئیسی با اشاره به مشکلات قانونی و لجستیک شوراهای حل اختلاف و با بیان اینکه لایحه ساماندهی شوراهای حل اختلاف تقدیم دولت شده و مدتهاست در کمیسیون لوایح دولت قرار دارد، خواستار تسریع در ارسال این لایحه به مجلس شد. رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه دستگاه قضا بر اساس اختیارات قانونی خود میتواند لوایح معطل مانده را پس از طی مدت زمانی مشخص مستقیما به مجلس بفرستد، در عین حال متذکر شد: اکنون که دولت برای بررسی لایحه شوراهای حل اختلاف وقت گذاشته، بنای ما این است که با یک کار جامع کارشناسی و با توافق ۲ قوه به مجلس برود. آیتالله رئیسی با اشاره به اهمیت مساله صلح و سازش در کاهش اختلافات و دعاوی حقوقی و پروندههای قضایی گفت: در بسیاری از پروندههای خانوادگی یا دعاوی مالی، قضات مکلف هستند قبل از انجام هر کاری طرفین را به صلح و سازش دعوت کنند. رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در نظام خانواده قرآنی که بر مبنای رحمت و مودت استوار شده، نخستین راه برای حل مشکلات بین زوج و زوجه، حکمیت و داوری است و اگر یک خانوادهای به هر دلیلی دچار آسیب شد، رجوع به دستگاه قضایی و دادگاه باید آخرین راهکار باشد.
* فعال کردن نظامات حل اختلاف در اولویت برنامههای تحولی دستگاه قضا
آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه هم در قانون اساسی و هم در سیاستهای مصوب نظام و قوانین موضوعه، بر تحکیم نظام خانواده تأکید شده است، اظهار داشت: میانجیگری و حل اختلافات از مسیر داوری نیازمند سازوکار است و فعال کردن نظامات حل اختلاف با همین نگاه در اولویت برنامههای تحولی دستگاه قضا قرار گرفته است. رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از همکاری دادستانی استان هرمزگان با دولت برای ترخیص کالاهای اساسی دپوشده در بندر شهید رجایی تأکید کرد «تأمین کالاهای اساسی و تسهیل دسترسی مردم به کالاهای مورد نیازشان، مانع سوداگری و اجحاف به مردم میشود» و به همکاران دستگاه قضا در سراسر کشور دستور داد در همکاری با دولت هر اقدامی که لازم است برای تسریع دسترسی مردم به کالاهای مورد نیازشان انجام دهند.
ارسال به دوستان
اخبار
نامه قالیباف به روحانی درباره تخصیص یک میلیارد دلار به وزارت بهداشت
رئیس مجلس شورای اسلامی از نامه به رئیسجمهور درباره تخصیص کامل یک میلیارد دلار صندوق توسعه ملی به وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش تسنیم، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی از نامه به رئیسجمهور درباره تخصیص کامل یک میلیارد دلار صندوق توسعه ملی به وزارت بهداشت خبر داد. وی در توئیتر نوشت: هفتهای نبوده است که کمیسیون بهداشت پیگیر معیشت کادر درمان نباشد، چه در جلسات با وزیر بهداشت و معاونان ایشان، چه در نامه بنده به رئیسجمهور این موضوع بویژه تخصیص کامل یک میلیارد دلار صندوق توسعه ملی پیگیری شده است. امیدوارم با همدلی دولت، حل مشکل معیشت کادر درمان به نتیجه ملموس برسد.
***
دومین پیام ظریف به همسایگان ایران بعد از شکست ترامپ
وزیر امور خارجه کشورمان بامداد روز دوشنبه در توئیتی خطاب به همسایگان ایران نوشت: «پیامی صادقانه به همسایگانمان:
ترامپ ۷۰ روز دیگر رفته است اما ما برای همیشه اینجا میمانیم. شرط بستن روی خارجیها برای تأمین امنیت هرگز قمار خوبی نیست. دست خود را برای گفتوگو جهت حل اختلافات به سوی همسایگانمان پیش میآوریم. تنها با هم است که میتوانیم آیندهای بهتر برای همه بسازیم». ظریف یکشنبهشب نیز در توئیتی به زبان عربی خطاب به همسایگان ایران نوشته بود: «ترامپ رفت؛ ما و همسایگانمان ماندیم. تکیه به بیگانگان امنیت نمیآورد بلکه امید را بر باد میدهد. دستهای خود را برای همکاری جهت تحقق منافع مشترک مردم و کشورهایمان دراز میکنیم. ما همه را به گفتوگو دعوت میکنیم، چرا که تنها راه پایان دادن به اختلافات و تنشهاست. همه با هم برای ساخت آیندهای بهتر برای منطقهمان».
***
آمریکا باید خسارت خروج از برجام را بپردازد
سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در نشست خبری خود با خبرنگاران در ارتباط با اهمیت جبران خسارتهای وارده به ایران به خاطر خروج آمریکا از برجام و پیگیری این موضوع از سوی ایران در صورتی که دولت جدید آمریکا بخواهد به برجام بازگردد، گفت: یک دولت یاغی و یک رژیم سرکش در کاخ سفید از برجام خارج شد. بسیاری از تعهدات بینالمللی را نقض کرد و به صورت طبیعی این اقدامات خسارتهای بسیار جدی به ایران و ملت ایران وارد کرده است و این موضوع متضمن مسؤولیت حقوقی و قطعی آمریکا است و هر دولتی که بخواهد مسیر را تغییر دهد باید به واقعیتها توجه و گذشته را جبران کند. سعید خطیبزاده با تاکید بر اینکه ما به اقدامات توجه میکنیم و تمام انرژی ما صرف این میشود که منافع مردم ایران حفظ شود، ادامه داد: در این چند سال که اقتصاد تابآور را در پی فشارهای حداکثری آمریکا پیگیری کردیم شوکهای زیادی را پشت سر گذاشتیم، تجربیات زیادی را به دست آوردیم و هزینههای زیادی را نیز پرداختیم. باید هزینههای واردشده به ملت ایران جبران شود و این حق ملت ماست که بهترین زندگی را در بهترین فضا تجربه کنند و ما در این زمینه متعهد هستیم و تلاشمان در راستای تحقق این موضوع است.
***
مأموریت جدید دبیرکل نجبای عراق پس از شهادت سردار سلیمانی
اندیشکده آمریکایی موسوم به بنیاد مطالعات جهانی و تحلیل تروریسم «جیمز تاون» در گزارشی سفر اخیر دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی النجبا به ایران را مورد بررسی قرار داد. به گزارش دفاع پرس، مرکز ارتباطات و امور رسانهای النجبا در ایران با بازنشر این گزارش به قلم «جان فولکس» کارشناس ارشد این اندیشکده، نوشت که در این گزارش آمده است: «اکرم الکعبی» دبیرکل نجبا که یک روحانی شیعه است، در کنفرانسی مطبوعاتی در تهران اعلام کرد نیروهای آمریکایی باید خاک عراق را برای همیشه ترک کنند، در غیر این صورت باید منتظر حملات مرگبار باشند.
اندیشکده مذکور با اشاره به کارنامه ضدآمریکایی دبیرکل النجبا، نوشت: «شیخ اکرم الکعبی که سالهاست با جنبش النجبا علیه نفوذ آمریکا فعالیت میکند، پیش از تشکیل این جنبش جزو فرماندهان اصلی «جیش المهدی» و سپس از پایهگذاران گروه «عصائب اهلالحق» بود و به همین دلیل نخستینبار در سال ۲۰۰۸ از سوی دولت آمریکا بهعنوان یک تروریست معرفی شد». بنیاد آمریکایی «جیمز تاون» در پایان گزارش خود آورده است: اکرم الکعبی رهبر دستکم ۱۰ هزار رزمنده عراقی است که اغلب آنان کهنهسربازان جنگ علیه داعش محسوب میشوند. در صورت آغاز درگیری با آمریکا، او و نیروهای النجبا در صف مقدم این جنگ خواهند بود.
***
تأکید پوتین بر کارآیی روند آستانه برای حل مسأله سوریه
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، فعالیت آستانه با مشارکت این کشور و ایران و ترکیه را برای حل مسائل سوریه، موثر خواند. به گزارش ایرنا به نقل از دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین روز دوشنبه در دیدار وبیناری با بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه گفت: در این رابطه باید به کارهای موثر انجامشده در چارچوب فرمت آستانه با مشارکت شرکای ایرانی و ترکیهای اشاره کرد.
وی با بیان اینکه با تلاشهای مشترک اقدامات زیادی شد، افزود: کانون تروریسم بینالمللی در سوریه از بین رفته است، سطح خشونتها به طور قابل توجهی کاهش یافته و کشور به حالت عادی برمیگردد و روند حل و فصل مسائل سیاسی سوریه تحت نظارت سازمان ملل جریان دارد.
مذاکرات آستانه از بهمن سال ۱۳۹۵ و با ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و روسیه و همراهی ترکیه، به منظور حلوفصل منازعات سوریه و پایان بخشیدن به 6 سال کشتار و آوارگی و ویرانی در این کشور آغاز شد.
ارسال به دوستان
پس از استقرار یگان زرهی سپاه در نواحی مرزی شمال غرب کشور، یگان واکنش سریع پدافند هوایی نیز به این منطقه اعزام شد
آرایش تهاجمی
قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص): تمام تحولات نظامی منطقه قرهباغ به صورت 24 ساعته رصد میشود
گروه سیاسی: فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال از اعزام یگان واکنش سریع منطقه پدافند هوایی شمال به نواحی مرزی شمال غرب کشور خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، درگیریها در مرزهای شمال غرب کشور در جریان نزاع میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان و انتشار اخباری که حاکی از حضور و نفوذ نیروهای مزدور تروریستی و تکفیری در مناطق درگیری بود، باعث توجه بیش از پیش مبنی بر لزوم امنیت این مرزها شد. در این میان اصابت تعدادی خمپاره جنگی به روستاهای مرزی ایران و ساقط شدن یک پهپاد در خاک ایران نیز باعث شد تا لزوم ایستادگی در برابر هرگونه تعدی خارجی بیش از پیش حس شود. بر همین اساس ۲ هفته قبل بعد از به درازا کشیدن درگیریهای میان ۲ همسایه شمالی کشورمان بود که سپاه پاسداران از استقرار تیپ مکانیزه امام زمان(عج) نیروی زمینی سپاه پاسداران در مناطق خداآفرین و جلفا خبر داد. پس از این اقدام سپاه، رهبر انقلاب نیز در جریان سخنرانی روز 13آبان با اشاره به لزوم حفظ امنیت مرزی کشورمان خاطرنشان کردند: «تروریستهایی که بر اساس گزارشهای قابل اطمینان وارد منطقه شدهاند، نباید به هیچ وجه نزدیک مرز ایران شوند و اگر آنها نزدیک مرز شوند، قطعا برخورد قاطع خواهد شد». حال با گذشت یک هفته از خط و نشان ایشان، بزرگترین ستونکشی یگانهای موشکی و توپخانهای ارتش به سمت مرزهای شمال غرب کشور عملی شد تا پیام روشن ایران مبنی بر خط قرمز بودن هرگونه تعدی به محدوده مرزی خود را به طرفهای دیگر برساند. در همین زمینه روز گذشته امیر سرتیپ دوم علیاکبر عباستجدد، فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال ضمن اعلام اینکه یگان واکنش سریع منطقه پدافند هوایی شمال به نواحی مرزی شمال غرب کشور اعزام شده است، گفت: این یگان برای پایش، حفاظت و صیانت از امنیت پایدار فضای هوایی جمهوری اسلامی ایران و تقویت نیروهای شمال غرب به این منطقه اعزام شد. امیر عباستجدد خاطرنشان کرد: خط قرمز نیروهای مسلح ایران تهدید امنیت و آسایش مردم و تمامیت ارضی کشور است. دشمنان بدانند اگر کوچکترین حرکتی علیه امنیت نظام اسلامی انجام دهند بشدت با آنها برخورد خواهد شد. امیر سرتیپ قادر رحیمزاده، جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور هم روز گذشته در بازدید از مناطق مرزی شهرستان پارسآباد با اشاره به استقرار این یگان گفت: در حال حاضر با استقرار تجهیزاتی از یگانهای پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نوار مرزی استان اردبیل بویژه شهرستانهای پارسآباد و اصلاندوز، نیروهای مسلح جمهوریاسلامی ایران در آمادگی کامل به سر میبرند. وی افزود: برای برقراری امنیت و آرامش پایدار در مناطق مرزی ایران اسلامی بویژه در شمال استان اردبیل تمام تحولات نظامی منطقه قرهباغ بهصورت 24 ساعته رصد میشود. امیر سرتیپ رحیمزاده با تاکید بر اینکه تلاش شبانهروزی مرزبانان قابل تقدیر است، بیان کرد: در حال حاضر در سایه تلاش شبانهروزی مرزبانان در نوار مرزی شمال استان اردبیل و آمادگی یگانهای مستقر در این مناطق، امنیت و آرامش پایدار در این مناطق مرزی وجود دارد. جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) تصریح کرد: به طرفین درگیر در منطقه مورد مناقشه قرهباغ هشدار جدی میدهیم که در صورت ورود بدون هماهنگی هر پرندهای به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران، قاطعانه با نقضکنندگان مرزهای کشور برخورد خواهیم کرد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|