|
انتقاد نماینده سازمان ملل از شهرکسازیهای جدید
تصمیم کابینه رژیم صهیونیستی برای توسعه شهرک گیوعات هاماتوس واقع در قدس شرقی، با انتقاد شدید نیکلای ملادنوف نماینده ویژه سازمان ملل در امور غرب آسیا و فلسطین مواجه شد. ملادنوف دیروز گفت از تصمیم اسرائیل برای ساختوساز در شهرک مذکور بسیار نگران و معتقد است که این اقدام تشکیل یک دولت فلسطینی یکپارچه را دشوارتر از گذشته میکند.
ارسال به دوستان
آیا خروج گسترده نظامیان آمریکایی از غرب آسیا مهمترین نقشه دولت فعلی آمریکاست؟
دام ترامپ برای بایدن
روزنامه تایمز: انتظار میرود دونالد ترامپ قبل از ماه ژانویه دستور خروج تمام نیروهای آمریکا از عراق و افغانستان را صادر کند
گروه بینالملل: ترامپ این روزها به صورت همزمان مشغول پیشبرد اهداف خود است؛ در بعد انتخاباتی دعوای حقوقی گستردهای را با دموکراتها به راه انداخته و با اعتماد به نفسی که از راهپیمایی هوادارانش در روز شنبه گرفته همچنان خود را برنده انتخابات میداند و در فضای سیاسی هم وی با اخراج توئیتری مارک اسپر، وزیر دفاع و احتمالا برکناری رئیس سیا، گمانهزنیهای فراوانی را درباره اهداف خود ایجاد کرده است.
یکی از مهمترین این گمانهزنیها که سبب شده انتقادات زیادی درباره زمان و شرایط آن در سطح متحدان آمریکا در ناتو ایجاد شود، بحث خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و احتمالا عراق تا قبل از آغاز به کار رئیسجمهوری بعدی است.
روزنامه تایمز آمریکا دیروز در تحلیلی از این موضوع نوشت: انتظار میرود دونالد ترامپ قبل از ترک سمتش در ماه ژانویه دستور خروج تمام نیروهای آمریکا از عراق و افغانستان را صادر کند. این روزنامه نوشت: در اقدامی به منظور انجام قول انتخاباتی ترامپ مبنی بر بازگرداندن تمام سربازان به خانه و پایان دادن به تمام «جنگهای بیپایان»، به نظر میرسد تغییرات انجام شده در ردههای بالای پنتاگون بخشی از طرح او برای این امر باشد.
به نوشته رسانههای آمریکایی، تغییرات اخیر در پنتاگون و برکناری مقامهای ارشد این نهاد نیز بخشی از برنامه ترامپ برای عملی کردن وعدهاش در زمینه بازگرداندن نظامیان آمریکایی به کشور تلقی میشود. روزنامه نیویورکر هم در تحلیلی نوشت: مشخص نیست آیا دولت ترامپ در فرصت باقیمانده تا بیستم ژانویه و تحویل قدرت به بایدن، فرصت کافی برای خروج کامل نیروهای آمریکا از افغانستان را در اختیار دارد یا خیر. با این حال، بسیاری از دیپلماتها و فرماندهان نظامی آمریکایی مدعیاند بدون حمایت مالی و نظامی آمریکا، دولت افغانستان و نیروهای نظامی این کشور سقوط خواهند کرد. پیشتر رسانههای آمریکایی از جمله «آکسیوس» و روزنامه «نیویرکتایمز» هم دلیلی اصلی اخراج اسپر را مخالفت او با تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و خاورمیانه اعلام کردند.
* دام برای بایدن؟
بایدن و به طور کل دموکراتها مخالف خروج یکباره نیروهای آمریکا از افغانستان و عراق هستند. ترامپ با اطلاع از این موضوع میکوشد به وعده انتخاباتی خود عمل کند و به نوعی دموکراتها را در عمل انجام شده قرار دهد. حال باید دید اگر بایدن به کاخ سفید برود در برابر این اقدام ترامپ چه خواهد کرد.
* دعوا بر سر فروپاشی ساختار آمریکا
2 هفته بعد از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، آنچه پیروزی بایدن توسط رسانههای آمریکایی اعلام شده، به واسطه شکایت حقوقی و به رسمیت شناخته نشدن پیروزی بایدن توسط کمپین دونالد ترامپ، در هالهای از ابهام قرار گرفته است. ترامپ همچنان از پیروزی خود در انتخابات و تقلب گسترده دموکراتها میگوید و در سوی دیگر ماجرا هر دو کاندیدا با لشکرکشی خیابانی که اوج آن روز شنبه در واشنگتن بود، تلاش میکنند همچنان در میدان رقابت باقی بمانند.
در این میان آنچه بیش از همه دیروز به چشم آمد، سخنان ترامپ درباره تکهتکه شدن قانون اساسی آمریکا و سخنان بولتون -که این روزها دشمن ترامپ است- درباره آسیبوارد شدن به سیستم حاکمیت و قانون اساسی آمریکا بود. هر یک از طرفین ماجرای انتخابات آمریکا این روزها خود را نماد قانونمداری میدانند و طرف دیگر را به قانونشکنی متهم میکنند. جنگ طرفداران 2 کاندیدا در فضای مجازی هم با شدت فراوان ادامه دارد و در درون ساختارهای امنیتی و نظامی آمریکا هم به واسطه اخراج اسپر و افزایش احتمال اخراج رئیس سیا، آشفتگی بیش از هر زمانی است. در میان این اوضاع مصاحبه جان بولتون با فرید زکریا در سیانان، از نگاه تحلیلگران آمریکایی اهمیتی دوچندان یافت که آن هم با واکنش ترامپ مواجه شد.
* بولتون: جمهوریخواهان دست از نازکردن ترامپ بردارند
در شرایطی که ترامپ با وجود فشارهای گسترده رسانهای همچنان خود را پیروز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میداند، سخنان کسی مثل جان بولتون که با او به عنوان مشاور امنیت ملی از نزدیک کار کرده و از جمهوریخواهان باسابقه است، میتواند به نفع بایدن باشد، حتی اگر خود بولتون این را نخواهد. فرید زکریا، مجری و کارشناس مطرح سیانان با سومین مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت دونالد ترامپ مصاحبه کرد. بولتون در این مصاحبه گفت: سران حزب جمهوریخواه باید به ناز کردن دونالد ترامپ پایان دهند و به شکست او در انتخابات اذعان کنند. من همیشه این حس را داشتم که او از اتاق بیضی خارج خواهد شد اما او تا قبل از اینکه آسیبهای زیادی نزند، این اتاق را ترک نخواهد کرد. او سخاوتمندانه منصب را ترک نخواهد کرد و آسیبهای زیادی وارد خواهد کرد؛ آسیب به دولت خودش که با اخراج مقامهای ارشد شروع شده است، آسیب زدن به دولت آتی با تاخیر ایجاد کردن در شروع دوره انتقال قدرت و صادقانه بگویم آسیب زدن به حزب جمهوریخواه با این ادعاهای بیاساس مبنی بر اینکه انتخابات را از او دزدیدهاند.
بولتون افزود: اگر مردم فقط صدای دونالد ترامپ را بشنوند، این غیرطبیعی است که افراد حاضر در طیف ما (اعضا و سران حزب جمهوریخواه) با ترامپ مخالفت نکنند، در آن صورت آنها (رایدهندگان حزب جمهوریخواه) فکر میکنند حرفهای او درست است و این موضوع پایهای برای بیاعتمادی واقعی به سیستم و بیاعتمادی به صحت فرآیند انتخاباتی ما و فرآیند قانون اساسی ما ایجاد خواهد کرد. بولتون گفت: بیایید به مثال آریزونا و جورجیا نگاه کنیم. در هر دوی این ایالتها بایدن در انتخابات پیروز شد. در هر دوی این ایالتها، فرمانداران جمهوریخواه هستند و در هر دوی آنها در مناصب مختلف رهبری ایالت، اعضای حزب جمهوریخواه حضور دارند. آیا واقعا اینطور بوده که همه آنها در روز انتخابات و هفتههای قبل از انتخابات، خواب بودند؟! آنها باید این را بگویند که ما معتقدیم انتخابات به روشی منصفانه و صحیح برگزار شد. ما همین اخیرا وزارت امنیت داخلی را داشتیم که اعلام کرد همه این داستانها درباره هک رایانهها و الگوریتمهایی که سیستم رایگیری را از بین برد و فاسد کرد، نادرست است. حقایق دارد به صورت نمایان خودش را نشان میدهد اما به نظرم رهبران جمهوریخواه باید به این واقعیتها اعتبار ببخشند و این موضوع مهمی است. این فقط برای دموکراتها نیست که چنین کاری را انجام دهند، بلکه جمهوریخواهان هم باید این کار را انجام دهند و ما به این نیاز داریم که جمهوریخواهان هم حقایق را بگویند، این کار آنقدرها هم سخت نیست.
* حمله ترامپ به جان بولتون
انتقادهای فراوان جان بولتون از ترامپ و کتابی که به باور خیلیها تیر آخر بولتون به ترامپ بود و روندی که ادامه دارد، سبب شد ترامپ در میان داستان انتخابات و درگیری با دموکراتها در یک توئیت دوباره از بولتون انتقاد کند. وی در توئیتی نوشت: جان بولتون یکی از زبانبستهترین کسانی در دولت بود که افتخار کار کردن با او را داشتهام. یک مرد عبوس و حوصلهبر و ساکت که چیزی به امنیت ملی اضافه نکرده جز اینکه هی برویم بجنگیم. اطلاعات طبقهبندی شده زیادی را هم فاش کرده. یک خنگ واقعی.
* ترامپ: قانون اساسی آمریکا تکهتکه شد
ترامپ همچون 2 هفتهای که از انتخابات ریاستجمهوری این کشور میگذرد، همچنان خود را پیروز انتخابات میداند و علیالظاهر حاضر به کوتاه آمدن از آن نیست. وی دیروز هم در توئیتی نوشت: من در انتخابات پیروز شدم. شبکه اجتماعی توئیتر هم در پایین این نوشته با الصاق برچسبی توضیح داده است منابع رسمی نتایج این انتخابات را متفاوت با این ارزیابی کردند. دونالد ترامپ شامگاه یکشنبه هم در پیامی توئیتری گفت: پروندههای حقوقی بزرگ در واقع «مغایرت انتخابات ۲۰۲۰ با قانون اساسی» را نشان میدهد. ترامپ همچنین گفت بسیاری از شکایتها علیه تخلفات نه از سوی دولت او، بلکه از سوی آمریکاییهایی به جریان افتاده که شاهد «سوءاستفادههای وحشتناک» بودند. او همچنین نوشت: چرا رسانه اخبار جعلی مدام تصور میکند جو بایدن به ریاستجمهوری میرسد و حتی به ما اجازه ظهور نمیدهد، به ما که تازه آماده این کار شدیم. قانون اساسی بزرگ ما در انتخابات ۲۰۲۰ چقدر بد تکهتکه و نقض شد؛ مورد حمله قرار گرفت، شاید طوری که هرگز پیش از این نبوده است! از تعداد بالایی از ناظران که از اتاقهای شمارش در بسیاری از ایالات بیرون انداخته شدند، تا میلیونها رایی که به نفع دموکراتها تغییر کرد، تا رای دادن بعد از اتمام انتخابات، تا استفاده از سیستمهای رای دومینیون متعلق به چپ رادیکال که در تگزاس و دیگر نقاط از آن استفاده نشد، چون خوب یا ایمن نیستند. آن کسانی که مسؤول حراست از قانون اساسی ما هستند، نباید اجازه دهند نتایج ساختگی انتخابات پستی ۲۰۲۰ پای بر جا بماند. جهان در حال تماشای ما است!
* وکیل ترامپ: نتیجه انتخابات تغییر میکند
در همین حال رودی جولیانی، وکیل ترامپ در مصاحبهای صراحتا اعلام کرد: نتایج انتخابات ریاستجمهوری لغو خواهد شد. وی گفت: مدرکی دارم که تقلب گسترده در انتخابات میلیونها رای ترامپ را حذف کرده اما نمیتوانم این مدارک را فاش کنم. شهردار پیشین نیویورک در مصاحبهای با شبکه خبری فاکسنیوز که از رسانههای طرفدار ترامپ است، گفت ترامپ در ایالتهای کلیدی برنده انتخابات بوده است؛ ایالاتی که جو بایدن پیروز آن خوانده شده است. جولیانی گفت: ما در هر یک از این ایالتها بیش از اندازه آرای غیرقانونی داریم که میتواند نتایج انتخابات را لغو کند. وی همچنین همانند ترامپ رایگیری پستی را غیرقانونی خواند. وکیل شخصی ترامپ در این مصاحبه افزود: آنها (دموکراتها) به جمهوریخواهان در مناطق مهم اجازه نظارت بر رایگیری ندادهاند و همین امر رایگیری پستی را نامعتبر کرده است. جولیانی همچنین اصرار داشت شاهدانی دارد که به چشم خود تقلب را دیدهاند. وی به مجری فاکسنیوز گفت: ما استشهادنامههای بسیاری هم جمع کردهایم که تقلب گسترده و دستکاری در آرا را ثابت میکند.
* انتقاد معاون بایدن از شکایتهای ترامپ
جو بایدن، نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری بر اساس آنچه رسانههای آمریکایی اعلام کردهاند خود را پیروز انتخابات ریاستجمهوری این کشور میداند و طبیعی است واکنش چندانی به هر آنچه پیروزیاش را به چالش بکشد، نداشته باشد. با این حال اما دیروز کاملا هریس، معاون بایدن در توئیتر خود نوشت: ترامپ و جمهوریخواهان با شکایتهای بیاساس به دنبال نابودی پیروزی قاطع ما هستند.
* طعنه رئیس کارکنان بایدن به ترامپ
توئیت یکشنبهشب ترامپ که در آن از پیروزی بایدن با تقلب سخن گفته بود، اگر چه بلافاصله با توئیتهای بعدی درباره پیروزی خودش همراه بود، اما فورا در فضای مجازی ترند شد و دموکراتها هم به آن واکنش نشان دادند. در همین ارتباط ران کلین که از سوی جو بایدن، رئیسجمهوری منتخب آمریکا به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید تعیین شده، به شبکه سیانان گفت توئیت ترامپ که اذعان کرده به پیروزی بایدن، قبل از اینکه حرفش را پس بگیرد، هیچ تاثیری بر واقعیت انتخابات ندارد. این مقام معتمد بایدن اضافه کرد: آنچه دونالد ترامپ در توئیتر مینویسد مشخص نمیکند که آیا بایدن رئیسجمهوری خواهد بود یا نه؛ مردم آمریکا این کار را کردند.
***
[اوباما: در این انتخابات برخی ارزشهای نهادی نقض شد]
چند روز پیش بخشهایی از مصاحبه باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا با شبکه سیبیاس منتشر شد. دیروز متن کامل این مصاحبه منتشر شد که اوباما در بخشی از آن گفته است: ترامپ در ارتباط با ایجاد اعتماد عمومی به دولت «مجموعه کاملی از هنجارها» را نادیده گرفت و نسبت به تمامیت نهادهای اساسی کشور تردید ایجاد کرد. ما در این انتخابات در شرایطی بودیم که برخی هنجارها و برخی ارزشهای نهادی که فوقالعاده مهم هستند، نقض شدند.
ارسال به دوستان
با فروکش کردن هیجانات اولیه، اکنون در جمهوری آذربایجان هم توافق 9 نوامبر مخالفان قابل توجهی دارد
نارضایتی 2 طرف دعوای قرهباغ از توافق آتشبس
گروه بینالملل: یک هفته از امضای توافق آتشبس بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان میگذرد و اکنون با فروکش کردن هیجانات روزهای اول توافق در آذربایجان، به نظر میرسد همانند ارمنستان این توافق در آذربایجان نیز مخالفان جدی دارد.
با وجود اینکه نخستوزیر ارمنستان دیروز رسما اعلام کرد مسؤولیت شکستها در قرهباغ را میپذیرد اما نظرسنجیها در جمهوری آذربایجان نشان میدهد مردم این کشور نسبت به پیروزی کشورشان در این مناقشه مطمئن نیستند و عمده دلیل آنها نیز نامشخص بودن وضعیت قرهباغ کوهستانی است. این کشمکش و نارضایتیها در شرایطی است که دولت ترکیه هم دیروز از عزم خود برای استقرار نیرو در مناطق مورد مناقشه خبر داد.
* پاشینیان: مسؤولیت شکست را میپذیرم
به گزارش «وطن امروز»، نخستوزیر ارمنستان در نشست خبری روز گذشته خود با رسانهها که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: من مقام ارشد دولت هستم که مسؤولیت آنچه را رخ داده است میپذیرم. هیچ تفاوتی در این باره وجود ندارد. میدانم باید در مقابل دادگاه مردم خودم قرار بگیرم. در این باره، مردم قاضی هستند که باید از تمام شرایط آگاه باشند. وی ادامه داد: ما به گفتوگو با ارتش، اپوزیسیون و دولت نیاز داریم. باید به وضعیت قرهباغ و مسائل انسانی در این منطقه رسیدگی شود. ما تلاش کردیم این منطق را تغییر دهیم. من تلاش کردم مقاومت خود را تقویت کنیم اما شکست خوردیم. نیکول پاشینیان همچنین گفت در پی شکست در جنگ قرهباغ برنامهای برای کنارهگیری ندارد. نخستوزیر ارمنستان اظهار کرد کشورش در جنگ اخیر شکست خورد، زیرا فقط با ارتش آذربایجان نمیجنگید، بلکه با نیروهای ترکیه و مزدورانی از خاورمیانه مبارزه میکرد. وی تصریح کرد صدها نیروی نظامی این کشور در نتیجه تشدید مناقشه اخیر قرهباغ همچنان مفقود هستند.
* نارضایتیها در آذربایجان از امضای توافق
با وجود اینکه در زمان امضای توافقنامه و روزهای پس از آن رسانهها و مقامات سیاسی جمهوری آذربایجان، این کشور را پیروز مناقشه معرفی کردند اما واقعیت امر این است که در داخل این کشور دودستگی شدیدی درباره ماحصل این توافق وجود دارد. بخشی از جامعه و تحلیلگران معتقدند این توافقنامه و مفاد آن نهایت چیزی بود که دولت این کشور در مناقشه میتوانست به دست آورد و آن را یک پیروزی بزرگ قلمداد میکنند و بخش دیگر جامعه و کارشناسان معتقدند جمهوری آذربایجان توفیق قابل توجهی در این مناقشه نداشته، چرا که همچنان مساله قرهباغ کوهستانی در هالهای از ابهام قرار دارد و مشخص نیست سرنوشت این سرزمین چه خواهد شد. این بخش از جامعه، روسیه را پیروز این مناقشه میدانند، چرا که در پی آن توانسته است نیروهای نظامی خود را در قرهباغ مستقر کند و عملا کنترل منطقه را بر عهده داشته باشد.
ارسال به دوستان
ولیدالمعلم، وزیر خارجه سوریه در ۷۹ سالگی درگذشت
ضدآمریکاییترین وزیر خارجه خاورمیانه
ولید بنمحیالدین المعلم، وزیر خارجه و معاون نخستوزیر سوریه بامداد دیروز در ۷۹ سالگی درگذشت. ولیدالمعلم یکی از طولانیترین سوابق وزارت خارجه را در تاریخ سوریه بر عهده داشت و در بحران چند سال اخیر این کشور دوشادوش بشار اسد و مردم این کشور ایستاد و در جبهه دیپلماسی تلاش کرد به مقابله با داعش و سایر جریانهای افراطی بپردازد. وی همواره تأکید داشت بحران سوریه، معلول دخالتهای عبری - غربی- عربی است که هدفی جز اشغال این کشور ندارد. المعلم متولد ۲۶ تیرماه ۱۳۲۰ خورشیدی در دمشق بود. او سال ۱۹۶۰ میلادی از طرطوس دیپلم گرفت و پس از آن، وارد دانشگاه قاهره شد و در سال ۱۹۶۳ مدرک خود را در اقتصاد و علوم سیاسی اخذ کرد. وی سال ۱۹۶۴ وارد وزارت خارجه سوریه شد و در هیأتهای دیپلماتیک تانزانیا، عربستان، اسپانیا و انگلیس فعالیت داشت. سال ۱۹۷۵ به عنوان سفیر سوریه در رومانی انتخاب شد و تا سال ۱۹۸۰ در این منصب باقی ماند. وزیر فقید خارجه سوریه از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۴ در وزارت خارجه به عنوان مدیر بخش ترجمه، از ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۰ به عنوان مدیر دفاتر ویژه و از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۹ به عنوان سفیر دمشق در آمریکا مشغول فعالیت بود. المعلم سال ۲۰۰۰ به عنوان معاون وزیر خارجه و سال ۲۰۰۵ به عنوان معاون نخستوزیر انتخاب شد. او در آن دوران، مأمور پرونده روابط سوریه و لبنان بود. پس از آن، بشار اسد، رئیسجمهور سوریه به المعلم مأموریت داد به کشورهای عربی سفر و با رهبران این کشورها دیدار کند. وی از ۱۱ فوریه سال ۲۰۰۶ به عنوان وزیر خارجه سوریه انتخاب شد. سایت وزارت خارجه سوریه درباره وی نوشت: المعلم در دوران وزارتش با گامهای بلند، دیپلماسی سوریه را پیش برد و موفق شد سوریه را از انزوا خارج کند. در دوران المعلم، مهمترین روابط با چند کشور برقرار شد بویژه با روسیه و کشورهای بریکس. وی در کنار فعالیتهای دیپلماتیک، از فعالیتهای علمی غافل نبود و به عنوان نمونه کتابهای «فلسطین و صلح مسلحانه»، «سوریه در مرحله قیمومت از ۱۹۱۷ تا ۱۹۴۸»، «سوریه از استقلال تا اتحاد از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۸» و «جهان و خاورمیانه از منظر آمریکا» را تألیف کرد. المعلم در مواضع خود همیشه علیه آمریکا و محور غربی- عربی-صهیونیستی بود. وی تأکید داشت همه کشورهایی که تحت تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار دارند باید جبهه واحدی برای مقابله با این تحریمها تشکیل دهند.
مسأله مهم دیگری که باید بدان اشاره کرد، موضع وی درباره منطقه جولان اشغالی است. معلم در این باره تأکید داشت که رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ تاکنون دست به تخلفات گسترده در جولان سوریه زده اما شرایط هر چقدر برای سوریه سخت باشد بالاخره روزی فرا میرسد که دمشق وضعیت فعلی را تغییر خواهد داد و سوریه تأکید میکند جولان سوری بوده و سوری خواهد ماند.
المعلم همیشه درباره مسأله فلسطین اعلام داشت موضع دمشق، حمایت از ملت فلسطین است. وی اخیرا درباره طرح اشغال جدید رژیم صهیونیستی در فلسطین نیز گفته بود طمعورزی اسرائیل در فلسطین و منطقه بدون حد و مرز است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آمادگی کامل حزبالله برای مقابله با صهیونیستها
یک وبگاه لبنانی در گزارشی به مانور اخیر رژیم صهیونیستی در مرز لبنان و اهداف آن و نیز چرایی آمادهباش حزبالله همزمان با این مانور پرداخت. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله در سخنرانی هفته گذشته خود اعلام کرد: مقاومت از زمان آغاز رزمایش ارتش اسرائیل و تا امروز در آمادهباش صددرصد بوده است. ما آمادهایم و انگشتمان روی ماشه است. هر حماقتی که دشمن بکند، پاسخ ما سریع و آماده خواهد بود. وبگاه لبنان دیبیت در گزارشی درباره آخرین تحولات در این باره مدعی شد: در سایه صحبتهای چند روز اخیر مبنی بر قصد اسرائیل برای انجام عملیات نظامی محدود در داخل روستاهای مرزی جنوب لبنان یا حتی بالاتر از آن اجرای تروری که ممکن است نصرالله هدف آن باشد، بویژه پس از مانور اخیر ارتش اسرائیل در نزدیکی مرزهای لبنان، یک منبع سیاسی شناختهشده وابسته به محور مقاومت گفتدر زمان اجرای این مانور گسترده توسط ارتش اسرائیل سوالی در میان سران حزبالله درباره دلایل انجام آن مطرح شد؛ آیا این صرفا یک مانور است یا پوششی برای اقدام نظامی که ممکن است شامل لبنان، سوریه و ایران شود یا اینکه شبیهسازی یک عملیات نظامی پیچیده برای خدمت به ترامپ بحرانزده است؟ لبناندیبیت در ادامه گزارش کرد: اما بحث امروز و با تمام شدن انتخابات آمریکا این است که آیا رژیم صهیونیستی باز هم به این طرح روی خواهد آورد تا منطقه را دچار آشفتگی کند؟ با در نظر گرفتن این فرضیه که آمریکا و نه رژیم اسرائیل قصد بر هم زدن وضعیت منطقه را دارد، آمادهباش حزبالله طبیعی است. این وبگاه لبنانی سپس به نقل از منبع مذکور نوشت: هنگامی که مقاومت در پی مانور اسرائیل، آمادهباش محرمانه خود را انجام داد، برخی موشکها و سلاحها از مخفیگاه خارج شد و در برابر چشم اسرائیل قرار گرفت و این بهمثابه پیامی واضح بود مبنی بر آنکه مقاومت برای مقابله با هر اقدام دشمن اسرائیلی آماده است، همانطور که تعدادی از نیروها در میدان قرار گرفتند تا به اسرائیل هشدار داده شود هر اقدامی تحت عنوان مانور با پاسخی قدرتمند روبهرو خواهد شد.
***
دفاع دوباره مکرون از انتشار کاریکاتورهای توهینآمیز
در حالی که هنوز آتش خشم مسلمانان جهان از انتشار کاریکاتورهای توهینآمیز به پیامبر خاتم(ص) توسط نشریههای فرانسوی فروکش نکرده، امانوئل مکرون مجددا به دفاع از این اقدامات موهن و شنیع پرداخت. شبکه «اسکاینیوز» گزارش داد، مکرون دیروز طی اظهاراتی با دفاع از انتشار محتوای نامناسب در این کشور، مدعی شد: فرانسه حق آزادی بیان خود را فقط به دلیل اینکه در خارج بحران ایجاد میکند، تغییر نخواهد داد. چندی پیش به دنبال اقدام تکراری نشریه «شارلی ابدو» فرانسه، خشم جامعه مسلمانان برانگیخته شد اما مکرون به جای عذرخواهی از مسلمانان در پی افزایش احساسات ضدفرانسوی در میان کشورهای اسلامی، در توئیتر به ۲ زبان عربی و انگلیسی و در حمایت از این اقدام موهن به بهانه آزادی بیان گفته بود که هیچ چیزی سبب عقبنشینی فرانسه نخواهد شد. با این حال، پس از شدت گرفتن انتقادات و برپایی تظاهرات در کشورهای اسلامی علیه رئیسجمهور فرانسه، مکرون در گفتوگو با شبکه الجزیره ضمن عقبنشینی از موضع پیشین خود، گفت: به نظر من منشأ عکسالعملها به این موضوع دروغ، تحریف سخنانم و این برداشت مردم بود که من این کاریکاتورها را تأیید میکنم.
***
آینده معاهده نیو استارت از نگاه روسها
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه دیروز درباره تمدید معاهده کاهش و محدودسازی تسلیحاتی راهبردی موسوم به نیو استارت صحبت کرد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، ریابکوف در این باره گفت: روشن است که دولت فعلی آمریکا تصمیم گرفته معاهده نیواستارت را تمدید نکند. اظهارات ریابکوف در حالی مطرح شده که سرگئی لاوروف هفته گذشته ابراز نگرانی کرده بود که ممکن است نه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و نه جو بایدن، نامزد دموکراتها در انتخابات آمریکا پیشنهادی درباره تمدید این معاهده به روسیه ارائه ندهند. پیمان نیواستارت فوریه ۲۰۲۱ منقضی میشود و مارشال بیلینگزلیا، نماینده آمریکا در امور کنترل تسلیحات گفته واشنگتن و مسکو به توافق موقت درباره تمدید این توافق رسیدهاند. 10 سال پیش دولتهای روسیه و آمریکا معاهدهای با هدف کاهش و محدودسازی تسلیحات راهبردی به امضا رساندند که به معاهده «نیو استارت» یا «استارت جدید» معروف شد. این پیمان در حال انقضاست و آمریکا پیش از این هم از تمدید آن طفره میرفت.
***
ژاپن: به گفتوگو با کرهشمالی ادامه میدهیم
توشیمیتسو موتگی، وزیر خارجه ژاپن روز دوشنبه گفت این کشور به گفتوگو با کرهشمالی ادامه میدهد. موتگی گفت: نخستوزیر پیشین آبه شینزو در زمان تصدی قدرت و نخستوزیر کنونی یوشیهیده سوگا، هر دو گفتهاند آمادگی گفتوگوی رودررو با کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی را دارند. وزیر خارجه ژاپن افزود: نهتنها از طریق سفارتمان در پکن، بلکه از مسیرهای دیگری نیز ارتباطات پشتپرده مختلفی با کرهشمالی داریم. نخستوزیر ژاپن نیز ماه گذشته در یک پیام ویدئویی در جلسه مجازی مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد آمادگی دارد بدون پیششرط با رهبر کرهشمالی دیدار و گفتوگو کند. سوگا ضمن تأکید بر لزوم توسعه روابط توکیو - پیونگیانگ گفت: برقراری روابط سازنده بین ژاپن و کرهشمالی نهتنها به نفع هر 2 کشور است، بلکه نقش بسیار مهمی در صلح و ثبات منطقه نیز ایفا میکند. دولت ژاپن از یک سو خواستار خلع سلاح اتمی شبهجزیره کره است و از سوی دیگر مدعی است شماری از شهروندان ژاپنی در کرهشمالی ربوده شدهاند و باید وضعیت این افراد مشخص شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|