|
انتقاد دوباره ایران از ساختار شورای امنیت
مجید تختروانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی این سازمان که برای بحث درباره اصلاحات شورای امنیت برگزار شد، گفت: شورای امنیت عمدتاً تحت سلطه کشورهای غربی قرار داشته، مورد سوءاستفاده برخی اعضای دائم قرار گرفته و در قبال عملکرد خود نیز پاسخگو نبوده است و همچنین به خاطر حضور ضعیف کشورهای در حال توسعه در ترکیب اعضای آن، غیردموکراتیک است.
ارسال به دوستان
سفر وزیر دفاع عراق به ایران، نقطه عطف همکاریهای نظامی تهران- بغداد
امنیت عراق با سلاح ایران
گروه سیاسی: سفر وزیر دفاع عراق به ایران و طرح موضوعاتی از قبیل همکاریهای نظامی دفاعی میان ۲ کشور بازتاب گستردهای در رسانههای عراقی و منطقه داشته است. این سفر در برهه فعلی و در شرایطی اهمیت مضاعفی پیدا کرده است که دونالد ترامپ قصد دارد با صدور یک فرمان اجرایی، خروج نیروهای آمریکایی از عراق و افغانستان را سرعت ببخشد و مجموع نظامیان آمریکایی حاضر در این ۲ کشور را به ۵۰۰۰ نفر کاهش دهد. همین امر باعث شده رسانههای عراقی این سفر را اقدام رو به جلوی ایران در برابر عقبگرد آمریکا قلمداد کنند.
به گزارش «وطن امروز»، در این زمینه شبکه Utv عراق در تحلیلی که از سفر «جمعه عناد» وزیر دفاع عراق به ایران ارائه داد، آورد: با وجود سستی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در خروج از کاخ سفید بعد از شکست در انتخابات اما به نظر میرسد وزیر جدید دفاع او دست به اقدامات غافلگیرکنندهای بزند؛ عقبنشینی از خاورمیانه و پایان دادن به جنگهای خستهکننده. ترامپ، کریستوفر میلر، رئیس مرکز ملی مبارزه با تروریسم را به عنوان سرپرست وزارت دفاع منصوب کرد. او مأموریت خود را با اعلام خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و خاورمیانه و تبدیل نقش رهبری آمریکا به پشتیبانی آغاز کرد. این خبر فضای گیجکنندهای در بغداد ایجاد کرد، بهگونهای که سیاستمداران میپرسند آیا این خبر اعلام رسمی خروج آمریکا از عراق و منطقه است؟ اقدامی که برای رقیبان استراتژیک آمریکا در عراق یعنی روسیه، چین و ایران فرصتی را به وجود میآورد تا نفوذشان را بیشتر کنند.
در ادامه گزارش این شبکه عراقی آمده: اما در تهران، جایی که سیاستمدارانش در واکنش به اقدامات طرف مقابل، هیچ تحرکی را انجام نمیدهند مگر آنکه مصالحشان را در نظر میگیرند، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به جمعه عناد وزیر دفاع عراق پیشنهاد گسترش و بهبود همکاریهای نظامی و تامین تسلیحات مورد نیازشان را میدهد؛ امری که از نظر کارشناسان به عنوان اقدام رو به جلوی ایران در مقابل عقبگرد آمریکا که با نتایج نامعلوم انتخابات ریاستجمهوری مواجه است، ارزیابی میشود، اگر چه اقدام رو به جلوی ایران با استقبال رهبران گروههای مسلح عراق مواجه شده اما آنها نگران اقدامات خصمانه ترامپ هستند، چرا که ممکن است بعد از شکست در انتخابات به دنبال هدف قرار دادن این گروهها باشد و اینگونه جو بایدن را درگیر جنگ با آنها کند.
وزیر دفاع عراق که با هیاتی از مقامات نظامی این کشور از جمله فرمانده نیروی هوایی، فرمانده پدافند هوایی و هوانیروز ارتش این کشور به تهران سفر کرد، دیدارهای متعددی با مقامات نظامی کشورمان داشت. این مقام عراقی به ترتیب با امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، دریابان شمخانی، سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران و سردار حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه دیدار و گفتوگو کرد.
در این ملاقاتها طیفی از همکاریهای مشترک نظامی دفاعی مورد بحث قرار گرفت. در جریان این دیدارها امیر حاتمی اعلام کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران با داشتن ظرفیتها و زیرساختهای فراوان این آمادگی را دارد تا برای تقویت قدرت دفاعی عراق، نیازهای نیروهای مسلح عراق را تامین و برآورده کند.
همچنین سرلشکر محمد باقری در جریان دیدار این نظامی ارشد عراقی از تدوین سند همکاریهای دفاعی ایران و عراق خبر داد و گفت: در گذشته همکاریهایی در حوزه دفاعی و تجهیزاتی داشتیم و در این رابطه قراردادهایی را نیز منعقد و اجرا کردیم و محصولاتی که کشور عراق نیاز داشته، توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین شده است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: همچنین همکاریهای آموزشی، عملیاتی و مستشاری فراوانی با عراق داشتیم و در این رابطه مباحثی صورت گرفت که هر زمان طرف عراقی احساس نیاز و ضرورت کند، ما در کنار برادرانمان هستیم و خواهیم بود که مقدمات آن فراهم شده است و قرار شد به تناسب وضعیت و مناطق مورد نیاز، این همکاریها توسعه یابد.
در این دیدار وزیر دفاع عراق نیز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا لغو تحریم تسلیحاتی ایران و امکان خرید سلاح از ایران باعث این سفر شده است؟ گفت: عراق این اختیار را دارد که تعیین کند از چه کشوری سلاح بخرد یا نخرد و کشوری مستقل است. ما در این زمینه از هیچ کسی اجازه نمیگیریم. وی همچنین خاطرنشان کرد: در سفر به تهران برخی پیشرفتهای چشمگیر در حوزه دفاعی و نظامی را مشاهده کردیم و میتوانیم از این توانمندیها برای تقویت بنیه دفاعی خود بهره ببریم. کمک مستشاری ایران در عملیات ضدتروریسم داعش برای ما بسیار تعیینکننده و کارساز بود و ما در این زمینه روابطی دوستانه و برادرانه داشتیم.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی هم در ملاقات جمعه عناد با اشاره به همکاریهای خوب و موثر دفاعی و امنیتی ایران و عراق در مبارزه با تروریسم سازمانیافته از سوی آمریکا و ایادیاش در منطقه با تمجید از مصوبه مجلس عراق برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق، تصریح کرد یکی از مهمترین مولفههای ایجاد صلح و آرامش در این منطقه خروج کامل نظامیان آمریکاست.
بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای راهبردی نیروی هوافضای سپاه، از دیگر اقداماتی بود که وزیر دفاع عراق در جریان سفرش به ایران به عمل آورد. جمعه عناد سعدون، وزیر دفاع جمهوری عراق همراه با سرلشکر شهاب جاهد علی زنگنه فرمانده نیروی هوایی، سرلشکر زید ابراهیم علوان فرمانده پدافند هوایی و سرلشکر سمیر زکی حسین فرمانده هوانیروز ارتش این کشور همچنین با سردار امیرعلی حاجیزاده دیدار کردند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در این دیدار با اشاره به اهمیت توسعه و گسترش همکاریهای دفاعی، آموزشی و تبادل تجارب بین ۲ کشور، لزوم توجه به راهبردها و نقشههای پلید دشمنان امت اسلامی بویژه رژیم تروریست آمریکا برای منطقه از جمله کشور عراق را مهم ارزیابی کرد و افزود: آمریکا همواره در پی چاههای نفت و تجزیه عراق و تفرقه بین ملت و مسؤولان این کشور است.
سردار حاجیزاده همکاریهای آموزشی، عملیاتی و مستشاری سپاه با ارتش عراق طی دوران مبارزه با داعش و تروریسم تکفیری در این کشور را تعیینکننده و سرنوشتساز توصیف و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، دوست دوران سخت ملت عراق بوده و همواره به یکپارچگی و قدرتمندتر شدن این کشور میاندیشد.
روز گذشته هم در ادامه دیدارهای هیات عالیرتبه نظامی عراق با همتایان خود در کشورمان، سرلشکر خلبان شهاب جاهد علی زنگنه فرمانده نیروی هوایی عراق با سرتیب خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش دیدار و درباره زمینههای همکاری دوجانبه و همافزایی منطقهای گفتوگو کرد.
در این دیدار طرفین با تاکید بر وجود زمینههای همکاری مشترک عملیاتی، فنی، تعمیر و نگهداری سامانههای پروازی باسرنشین و بدون سرنشین و آموزش نیروی انسانی بر تعامل سازنده دوسویه تاکید کرد.
همکاری و همافزایی عملیاتی در مبارزه با نیروهای تروریستی تکفیری و سایر نیروهای تهدیدکننده امنیت پایدار ۲ کشور از دیگر محورهای مطرح شده در دیدار سرتیپ خلبان نصیرزاده با شهاب جاهد علی زنگنه فرمانده نیروی هوایی عراق بود.
***
[اعلام آمادگی دانشگاه پدافند هوایی ارتش برای آموزش دانشجویان عراقی]
سرلشکر ستاد زید ابراهیم علوان، فرمانده پدافند هوایی عراق با حضور در ستاد نیروی پدافند هوایی با امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار امیر سرتیپ صباحیفرد با تأکید بر تعامل بین ۲ کشور در تأمین امنیت هوافضای منطقه گفت: با ظرفیت دفاعیای که در ایران با کشور دوست و همسایه ما، عراق وجود دارد و با توجه به وجود ظرفیتهای مناسب انسانی، آموزشی و زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری در حوزه تخصصی علوم پدافند هوایی، پذیرش دانشجوی عراقی در دانشگاه خاتمالانبیا(ص) میتواند نخستین گام این تعامل باشد.
امیر صباحیفرد تصریح کرد: با همکاری ۲ کشور دوست و همسایه امنیت آسمان منطقه بخوبی تأمین میشود و همکاری با کشورهای همسایه در تأمین امنیت منطقه از راهبردهای جمهوری اسلامی ایران است.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنین از آمادگی این نیرو در جهت تجهیز و تقویت سامانههای پدافند هوایی کشور عراق خبر داد و گفت: ایران میتواند شبکه یکپارچه پدافند هوایی مشترک با عراق داشته باشد و ما میتوانیم در جهت تقویت شبکه راداری عراق کمک کنیم.
فرمانده پدافند هوایی عراق نیز در این دیدار گفت: ما از همکاری و تعاملات نظامی بین ۲ کشور در تأمین امنیت هوایی استقبال میکنیم و خواستار افزایش همکاریهای فنی، اطلاعاتی و عملیاتی بیشتر جهت تأمین امنیت هوافضای ۲ کشور هستیم.
ارسال به دوستان
سخنگوی دولت در توجیه عملکرد کابینه روحانی، بار دیگر پای تحریمها را وسط کشید
تحریم سواری
گروه سیاسی: تحریم و باز هم تحریم! شاید این را بتوان خلاصهای از تمام عمر دولت روحانی دانست؛ واژهای که هیچگاه از مرکزیت گفتههای مقامات دولتی خارج نمیشود؛ چه از روزی که روی کار آمدند و وعده برداشتن آن را دادند و چه حالا که در پایان عمر خود هنوز در پاسخ به هر نقد و پرسشی، مطالبات را به تحریمهای خارجی حواله میدهند. چند روز پیش بود که حسن روحانی به یاد سالهای نخست دولت خود از فرصتشناسی دولت برای رفع تحریمها سخن گفت تا مردم بدانند حتی اگر این دفتر نیز به پایان آمده باشد، کماکان حکایت تحریم برپاست و نباید پرسشی درباره عملکرد قوه مجریه داشته باشند. روز دوشنبه نیز محمدباقر نوبخت در پاسخی نهچندان مرسوم و با ادبیاتی انتخاباتی، خطاب به رئیس مجلس نامهای نوشت و از جانب مردم ایران گفت: امروز مردم ایران به جای اعانه و یارانه از مدیران خود رفع تحریم و برداشتن زانوی زور از گلوی اقتصاد ایران را با حفظ عزت ملی طلب میکنند. در این میان در نهایت روز گذشته نیز علی ربیعی، سخنگوی دولت در دفاعی تمام قد از عملکرد مقامات دولتی، مجددا همه مشکلات را به تحریمها حواله داد و گفت: امروز تفسیر نادرستی از تلاشهای دولت میشود. نمیدانم چرا عدهای از این میگویند که مساله آمریکا به ما ربطی ندارد اما خودشان خوشحال یا ناراحت میشوند. فارغ از اینکه در انتخابات آمریکا چه گذشته، یک تفسیر نادرست از فعالیتهای دولت شده است. اگر ما از تحریم صحبت کردهایم و از تحریمگران حرف زدهایم، این به عنوان چشم دوختن به خارج نیست. اگر ما از به دست آوردن حق ایرانیان از فرصت جهانی برای توسعه گفتیم و از عقب راندن تحریم حرف زدیم، باید به طور جدی با آثار تحریم مقابله کرد اما تحریم را هم باید عقب راند. ربیعی تاکید کرد: در شورای امنیت کاری کردیم که آمریکا حتی ۲ رای هم نداشته باشد؛ این کار بزرگی است. چرا نباید این کار را انجام دهیم؛ آیا این کار به منزله این است که شما چشم به خارج دوختهاید؟ این تفسیر نادرست ظلم به دولت و ستم به ملت است. ظلم به دولت است برای اینکه این واقعیت را کتمان میکنند که دولت به رغم تحریمها و تلاشهای دشمنان برای پاشیدن ناامیدی تلاش زیادی کرده است. وی گفت: علت بسیاری از نگرانیهای موجود در نسلهای دهه 60 به بعد، نبود امید است و وظیفه داریم در جهت امید فعالیت کنیم و زیرساختهای آن را باید آماده کنیم. حتی با فشارهای سخت متحمل شده در داخل تلاش کردیم اقتصاد ملی را تابآور کنیم. عدم این کار جفا به مردم است. ربیعی با بیان اینکه حتی دادگاههای بینالمللی، رژیم آمریکا را به واسطه آسیب زدن به ایران به واسطه تحریمها محکوم میکنند، ادامه داد: جامعه جهانی از قانونشکنی دولت ترامپ علیه مردم ایران به حقیقت رو آورده است. کماهمیت دانستن تحریمها بیرحمانهتر از اعمال تحریمهاست و کسانی که تحریمها را کماهمیت میشمارند، به شایستگی مردم ایران برای خودباوری اعتقاد ندارند. ما باید از مزیتهای جهانی استفاده کنیم و سیاستهای ظالمانهای که آمریکا علیه ما داشته را به عقب برانیم. سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به اینکه ما از رنج ناشی از تحریم آگاه هستیم و اساسا زندگی مردم مساله ملی و جدی همه ما است، اظهار داشت: اگر قرار باشد من میتوانم با آمار و ارقام از رنجهای بیشتری سخن بگویم ولی آیا این دلیل بر این است که شما تلاش دولت برای عقب راندن تحریم را مورد اتهام قرار بدهید؟ وی با اشاره به اینکه دولت از فرصتهای جهانی که حق مردم ایران است، کوتاه نخواهد آمد و از هر فرصتی که ایجاد شود، استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: متاسفانه برخی برای تضعیف دولت به گونهای حرف میزنند که انگار آمریکا سردار سلیمانی را ترور نکرده و ما را ترور اقتصادی نکرده است. ربیعی خاطرنشان کرد: دولت از نقد استقبال میکند اما تلاشهایی را که برای عقب راندن تحریم میشود بدون اینکه انگ و برچسب بزنید که این تلاش یعنی دلبستگی شما به فضای خارجی [ببیند]؛ این حرف نادرستی است.
* پرسش بیپاسخ
دومینوی اظهارات مقامات دولتی در سطوح مختلف برای تکمیل پازلی که تحریم را به عنوان متغیر اصلی تمام مسائل اقتصادی بازشناسی کند، در روزهای اخیر و پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شدت بیشتری گرفته است. در این میان هر قدر آنها تلاش میکنند با پیش کشاندن صورت مساله تحریمها از الگوی مدیریتی خود دفاع کنند، باز این سوال مطرح میشود که دستاورد این مدیریت در از این میان برداشتن یا کاهش تاثیرگذاری تحریمها چه بوده است؟ آیا تکرار این گزاره که تمام مشکلات کشور ناشی از تحریمهای آمریکاست و متقابلا نشان ندادن هیچ تجربه موفقی در مهار این تهدید به تعیینکنندگی بیش از پیش تحریمها منتهی نشده است؟ پاسخ به این پرسشها هر قدر هم که برای مقامات دولتی نامطلوب باشد، بخش اصلی واقعیت را برملا میکند. لحن ادبیات مقامات دولت در ماههای پایانی عمر خود هیچ شباهتی به دولتی که باید عملکرد خود را شرح دهد، ندارد. آنها هنوز همانند سال 92 فارغ از درست و غلط، نقطه کانونی همه مشکلات را در تحریمهای آمریکا مییابند و انتظار مردم برای بهبود شرایط را به تغییر رفتار آمریکا پیوند میزنند؛ رفتاری که البته در پایان عمر 8 ساله دولت بسیار تندتر از روزهای نخست دولت روحانی است. پاسخگویی به این پرسش که برای مهار فشار و ایجاد تغییر در رفتار آمریکا چه اقداماتی از سوی روحانی و کابینهاش شده است، به مراتب ضروریتر از تشریح نتایج تحریمهای آمریکا، آن هم از زبان مردم ایران است.
ارسال به دوستان
گزارش واشنگتنپست از شکست سیاستهای ترامپ در قبال ایران
ترامپ آمریکا را منزوی کرد نه ایران
گروه سیاسی: اخبار مربوط به شکست ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا همچنان مورد توجه رسانههای خارجی است. رسانهها و کارشناسان، کنار زده شدن ترامپ از قدرت را از جنبههای مختلف بررسی کرده و میکنند. در همین راستا روزنامه واشنگتنپست در تحلیلی به «شکست» رویکردهای سختگیرانه دولت دونالد ترامپ نسبت به ایران پرداخت.
روزنامه واشنگتنپست در تحلیلی درباره سیاست دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران با توجه به شکستش در انتخابات، ادعاهایی را درباره نقش ایران در منطقه مطرح کرد و نوشت: با وجود فقط ۲ ماه که به پایان دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ باقی مانده است، او با توجه به اتخاذ ۴ سال رویکرد تندروی ضدایرانی، دیگر چیز کمی برای رو کردن دارد. برخلاف اوج زمان روی کار بودن دولتش، اعمال دوباره تحریمها، موجب نشد ایران به میز مذاکره بازگردد تا درباره توافقی سختتر مذاکره کند. «فشار حداکثری» همچنین باعث متوقف شدن ایران نشد. حکومت ایران جایگاه مهمش در یمن، عراق، لبنان و سوریه را توسط نیروهای نیابتی و متحدانش حفظ کرده است که در برخی موارد حتی موقعیت این متحدان و نیروهای نیابتی نسبت به چند سال پیش قویتر هم شده است. واشنگتنپست همچنین به اقدام دولت ترامپ در به شهادت رساندن سردار شهید قاسم سلیمانی طی یک حمله پهپادی در بغداد اشاره کرد و نوشت: با وجود اینکه دولت ترامپ پس از این اقدام اعلام کرد موجب «احیای بازدارندگی» در برابر ایران شده است اما در واقع این اقدام موجب گسترش تنش میان آمریکا و ایران شد. این روزنامه در ادامه با اشاره به خروج دولت ترامپ از توافق هستهای که موجب کاهش سطح فعالیتهای هستهای ایران شده بود و پس از آن اعمال تحریمهای آمریکا بر ایران نوشت: در حالی که تحریمهای اقتصادی رنج زیادی بر اقتصاد ایران و مردم عادی این کشور تحمیل کرده است، همچنین موجب شد مقامات ایران میزان ذخایر اورانیوم غنیشدهشان را بالا ببرند که اکنون ممکن است از میزان ۱۲ برابر بیش از حد تعیینشده در توافق هستهای فراتر رود. ایران اکنون نسبت به زمان روی کار آمدن ترامپ، به طور نظری به ساختن یک سلاح هستهای نزدیکتر است. واشنگتنپست در بخش دیگری از این تحلیل به نقل از رابرت لیتواک، کارشناس یک موسسه تحقیقاتی آمریکایی نوشت: رویکردهای سختگیرانه ترامپ برای مقابله با ایران از جمله طرح شکستخورده دولتش در سازمان ملل برای بازگردانی سریع تحریمها علیه ایران تحت توافقی که آمریکا پیشتر آن را رد کرده بود، موجب انزوای دیپلماتیک آمریکا شد، نه ایران.
ارسال به دوستان
اخبار
تقدیر نمایندگان از وزارت اطلاعات در دستگیری سرکرده حرکه.. النضال
۲۲۶ نماینده مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیهای دستگیری سرکرده گروهک تجزیهطلب حرکه النضال را به ملت ایران تبریک گفتند و حمایت مجدد خود را از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند. به گزارش «وطن امروز»، متن این بیانیه که توسط علی کریمیفیروزجایی در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی قرائت شد، به شرح زیر است:
«شناسایی و به دام انداختن فرجالله چعب سرکرده گروهک تروریستی و تجزیهطلب حرکه النضال، عامل اصلی حمله تروریستی خونین ۳۱ شهریور ۹۷ اهواز و دیگر اقدامات ددمنشانه، که در تلاش برای برنامهریزی و هدایت عملیاتهای دیگری در تهران، خوزستان و دیگر شهرهای کشورمان بود با اقدامات تخصصی سربازان گمنام امام زمان در وزارت اطلاعات مایه فخر و مباهات و التیامی بر زخمهای برجای مانده از این گروهک جنایتکار و رذل است. ما نمایندگان مجلس ضمن محکوم کردن حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم دشمنان قسمخورده انقلاب اسلامی به سرکردگی آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب صهیونیستی و اذناب و عوامل زبون آنها در منطقه، این اقدام شجاعانه و انقلابی و دیگر موفقیتهای اخیر مثل دستگیری جمشید شارمهد و ضربات کاری به هستههای ترور علیه ملت ایران را محضر مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران تبریک عرض کرده و با اعلام حمایت مجدد خود از اقدامات قاطعانه و انقلابی سربازان گمنام امام زمان در وزارت اطلاعات، آمادگی خود را برای هر گونه اقدام در راستای نابودی کامل عوامل و هستههای تروریستی و ضدانسانی اعلام میکنیم».
***
ممکن است کرونا بر برگزاری انتخابات تأثیر بگذارد
سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت قانون جدید انتخابات و اینکه اصلاح قانون انتخابات به انتخابات سال آینده میرسد یا خیر؟ گفت: درباره اصلاح قانون انتخابات هنوز نمیتوانم اظهارنظر کنم، زیرا مصوبه مربوط به آن هنوز در مجلس نهایی نشده و ظاهرا قرار است از هفته آینده در دستور کار صحن قرار گیرد، بنابراین باید فعلا منتظر ماند. عباسعلی کدخدایی درباره الکترونیکی شدن انتخابات گفت: همچنان کارشناسان ما با دوستانمان در وزارت کشور در این زمینه در حال مذاکره هستند. سوالی شده بود که آیا شرایط کرونایی کشور ممکن است در این زمینه تاثیرگذار باشد که عرض کردم مثل همه اتفاقات مانند انتخابات مرحله دوم مجلس که با تدابیر خاصی برگزار شد و تبلیغات میدانی نبود و در فضای مجازی و صداوسیما انجام شد، لذا ممکن است در این زمینه هم تدابیر اینگونه اندیشیده شود ولی مطمئن نیستم و هنوز به نتیجه نهایی نرسیدهایم و به صورت قطعی نمیتوانم اظهارنظر کنم.
عباسعلی کدخدایی همچنین درباره آخرین وضعیت قانون جدید انتخابات و اینکه اصلاح قانون انتخابات به انتخابات سال آینده میرسد یا خیر؟ گفت: درباره اصلاح قانون انتخابات هنوز نمیتوانم اظهارنظر کنم، زیرا مصوبه مربوط به آن هنوز در مجلس نهایی نشده و ظاهرا قرار است از هفته آینده در دستور کار صحن قرار گیرد، بنابراین باید فعلا منتظر ماند.
***
تقدیر و تشکر قطر از ایران
وزیر خارجه قطر ضمن تقدیر و تشکر از کشورمان گفت ایران بخشی از منطقه است و باید اختلافات با این کشور حل شود.
به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، محمدبن عبدالرحمن، وزیر خارجه قطر گفت: تمام ادعاها علیه قطر که دلیل تحمیل تحریم علیه این کشور بود، جعلی است. وی گفت قطر از همان ابتدا خواهان گفتوگویی مبتنی بر احترام مشترک و احترام به حاکمیت هر کشوری بود. محمدبن عبدالرحمن در ادامه تاکید کرد: از اینکه ایران حریم هواییاش را در سایه تحریم به روی ما باز کرد تقدیر و تشکر میکنیم و ما برای ایجاد گفتوگویی نتیجهبخش برای حل اختلافات منطقه تلاش میکنیم. وزیر خارجه قطر با تقدیر از تلاشهای امیر فقید کویت در حل بحران قطر با دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس گفت: ایران بخشی از منطقه است و ایجاد توافق میان این کشور و دیگر کشورهای عضو شورای همکاری در راستای زندگی مسالمتآمیز امری ضروری است.
***
لاف در غربت عادل الجبیر!
وزیر مشاور دولت عربستان در امور خارجه گفت اگر از دستیابی ایران به سلاح هستهای ممانعت نشود، عربستان نیز برای دفاع از ملت و خاک خود حق دارد به این سلاح دست یابد. به گزارش ایسنا به نقل از القدس العربی، عادل الجبیر، وزیر مشاور دولت عربستان در امور خارجه گفت: اگر نمیتوان ایران را از دستیابی به سلاح هستهای منع کرد، حق عربستان نیز در مسلح کردن خود به سلاح هستهای محفوظ خواهد بود. وی در گفتوگو با یک خبرگزاری آلمانی خاطرنشان کرد: بیشک این یکی از گزینهها است، اگر ایران به یک قدرت هستهای تبدیل شود بسیاری از کشورها از آن الگوبرداری خواهند کرد. عربستان اعلام کرده است که تمام تلاش خود برای حمایت از ملت و خاک خود را به کار خواهد گرفت. الجبیر در حالی علیه ایران رجز میخواند که کشورش با گذشت 5/5 سال و با حمایت کامل کشورهای غربی در برابر گروه انصارالله یمن زمینگیر شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|