|
حمله رئیس مجمع عمومی سازمان ملل به شورای امنیت
«ولکان بوزکر»، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از شورای امنیت انتقاد کرد و گفت این شورا به خاطر منافع رقابتی، در پاسخ به بزرگترین چالشهای جهان شکست خورده است. این دیپلمات ترکیه در بحثی راجع به اصلاح شورای امنیت گفت: این شورا در بسیاری موارد در ایفای مسؤولیت خود نسبت به حفظ صلح و امنیت بینالمللی شکست خورده است.
ارسال به دوستان
عدم همراهی ترامپ با فرآیند انتقال قدرت به بایدن به معضل جدید دموکراتها تبدیل شده است
انتقال دردناک!
بایدن: مهم است که کار انتقال قدرت انجام شود؛ چنانچه این روند ادامه پیدا کند، انسانهای بیشتری میمیرند
مایک پمپئو بدون آنکه درباره برنده انتخابات آمریکا اظهار نظری کند، گفت: انتظار دارم روند انتقال انجام شود
گروه بینالملل: 15 روز بعد از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هر 2 سوی ماجرا خود را همچنان پیروز انتخابات ریاستجمهوری میدانند. جو بایدن به اتکای آنچه رسانههای آمریکایی اعلام کردهاند توانسته با کسب 290 رای الکترال در برابر 232 رای الکترال دونالد ترامپ، به عنوان رئیسجمهوری بعدی آمریکا انتخاب شود.
آنچه اما کماکان باقی است، اینکه ترامپ همچنان با قوت خود را رئیسجمهور منتخب مردم در انتخابات امسال میداند و روایت رسانهها از انتخابات را قبول ندارد.
همین موضوع در نهایت سبب شده حاکمیت و مجموعه ساختار آمریکا که بایدن را پیروز انتخابات میداند، با واقعیتی به نام «فلج شدن فرآیند انتقال قدرت» مواجه باشد. فرآیند انتقال قدرت به مفهوم فراهم کردن زمینه آشنایی رئیسجمهوری منتخب و تیم او با ساختار و سیستم و دادن گزارشهای مهم بویژه در حوزههای امنیتی و سیاسی به بایدن است.
هر چه باشد 20 ژانویه دردناکترین روند انتقال قدرت در تاریخ آمریکاست. ترامپ حتی اگر نتیجه را هم تحت فشارها بپذیرد، با ادامه جدال حقوقیاش بر سر نتیجه انتخابات میکوشد آبرویی برای بایدن در آغاز ریاستجمهوریاش نگذارد و او را منتخب متقلب نشان دهد.
* مهمترین مانع
مهمترین مانع برای آغاز فرآیند تحویل قدرت به بایدن شخص ترامپ و تیم خواص او در کاخ سفید است که چون خود را برنده انتخابات ریاستجمهوری میداند و به نتیجه پیگیریهای حقوقی و شکایات امیدوار است، همچنان مانع آغاز رسمی این فرآیند است. همین هم سبب شده بخشی از دولت که طبق قانون باید مجوز این موضوع را بدهد، تحت تاثیر فشار ترامپ همچنان حاضر به این موضوع نباشد.
* انتقاد بایدن از توقف روند انتقال قدرت
جو بایدن بامداد دیروز در جمع مدیران شرکتها و رهبران اتحادیههای کارگری سخنرانی کرد. انتقاد از عدم انتقال قدرت توسط ترامپ مهمترین محور مورد اشاره بایدن در این سخنرانی بود. بایدن گفت: چنانچه این روند ادامه پیدا کند، انسانهای بیشتری میمیرند. وی گفت: اگر ما همکاری نکنیم، آدمهای بیشتری خواهند مرد... چطور میخواهیم بیش از ۳۰۰ میلیون آمریکایی را واکسینه کنیم؟ وی اضافه کرد: اگر مجبور باشیم تا ۲۰ ژانویه -روز مراسم تحلیف رئیسجمهور جدید- برای آغاز برنامهریزی صبر کنیم، عقب میافتیم. بنابراین مهم است که کار انتقال قدرت انجام شود و همین الان هماهنگیها وجود داشته باشد.
در همین حال دکتر آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا در مصاحبهای گفت بهتر است مقامات بهداشت و درمان دولت بتوانند کارشان را با تیم انتقال قدرت بایدن- هریس آغاز کنند. همچنین جو بایدن در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: خودداری ترامپ از پذیرش نتیجه انتخابات، بیش از آنکه مانع انجام وظایف او شود، مایه آبروریزی برای آمریکاست. وی تصریح کرد: امیدوارم رئیسجمهور ترامپ قبل از آنکه به تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ برسیم، قدری فرهیخته شود!
* اولین گزارش به بایدن؟
به واسطه عدم اطلاعرسانی رسانههای آمریکایی اطلاع دقیقی از اوضاع فعلی ساختارهای نظامی و امنیتی آمریکا در دست نیست. اخراج وزیر دفاع و شایعه گسترده احتمال اخراج رئیس سیا میتواند دلیلی بر آشفتگیهای فراوان سیستم امنیتی و نظامی آمریکا در این روزها باشد که تا استقرار دولت بعدی احتمالا بیشتر هم میشود. همین آشفتگیها هم احتمالا سبب شد بخشی از سیستم امنیتی آمریکا دیروز نخستین گزارش خود به بایدن را به وی بدهد. هنوز مشخص نیست این گزارش با اطلاع یا رضایت ترامپ بوده یا خیر اما با توجه به اینکه ترامپ همچنان خود را پیروز انتخابات 13 آبان میداند، بعید است این اطلاعرسانی با اطلاع وی بوده باشد.
در همین ارتباط دیروز تیم جو بایدن در بیانیهای اعلام کرد رئیسجمهور منتخب آمریکا روز سهشنبه (به وقت آمریکا) درباره مسائل امنیت ملی آمریکا گزارشهایی دریافت خواهد کرد. در بیانیه روز دوشنبه تیم بایدن آمده است: روز سهشنبه ۱۷ نوامبر جو بایدن، گزارشی درباره امنیت ملی در ویلمینگتون ایالت دلاور دریافت خواهد کرد که در بخشی از آن حضور خبرنگاران و عکاسان هم هست. بر این اساس کامالا هریس، معاون رئیسجمهور منتخب هم حضور خواهد داشت اما مشخص نیست چه شخصی این جلسه را برگزار خواهد کرد و آیا عضوی از دولت ترامپ در آن مشارکت خواهد داشت یا خیر.
* معرفی 3 مسؤول ارشد کاخ سفید
در حالی که هنوز جدال حقوقی و رسانهای ترامپ با دموکراتها بر سر نتیجه انتخابات ادامه دارد، دیروز نیویورکتایمز گزارش داد یکی از منابع نزدیک به فرآیند انتقال قدرت به جو بایدن اعلام کرد «جنیفر بریجید اومالی دیلان» که مدیر کارزار انتخاباتی نامزد دموکراتها بود و ماموریت خود را با موفقیت به پایان رساند، جانشین مدیر کارکنان کاخ سفید خواهد بود. «سدریک آلریچموند» هم که نماینده ایالت لوییزیانا در مجلس نمایندگان آمریکاست، به احتمال بسیار زیاد صندلی نمایندگی را به مقصد کاخ سفید ترک میکند تا یکی از مشاوران ارشد بایدن باشد. همچنین «استیو ریچتی» که رئیس کارکنان معاون رئیسجمهوری آمریکا در دوران پیشین حضور بایدن در کاخ سفید بود، پس از ۴ سال بار دیگر به واشنگتندیسی بازمیگردد تا این بار مشاور رئیسجمهوری شود. با اعلام رسمی نخستین گروه از حلقه نزدیک بایدن، هر سه در کمترین فاصله از اتاق رئیسجمهوری آمریکا صاحب اتاق کار خواهند شد و از مقامهای ارشد بال غربی کاخ سفید به شمار میروند.
* میشل اوباما: امتناع ترامپ از انتقال قدرت شرمآور است
در همین حال میشل اوباما، همسر باراک اوباما که کمتر حاضر به اظهارنظرهای سیاسی میشود، دیروز مانعتراشی دونالد ترامپ در مسیر انتقال قدرت به دولت جدید جو بایدن را شرمآور توصیف کرد. میشل اوباما با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: دونالد ترامپ دروغهای نژادپرستانهای درباره شوهرم منتشر کرده بود که خانوادهام را به خطر انداخت. این چیزی نبود که من آماده بخشش آن باشم اما میدانستم که به خاطر کشورمان، باید قدرت و پختگی پیدا کنم تا عصبانیت خود را کنار بگذارم. همسر باراک اوباما یادآور شد به رغم دروغهای ترامپ، او پس از انتخابات سال ۲۰۱۶ ملانیا ترامپ را به عنوان بانوی اول آمریکا در کاخ سفید مورد استقبال قرار داد و درباره تجربیات خود با او صحبت کرد.
* مشاور امنیت ملی آمریکا: به نظر میرسد بایدن در انتخابات پیروز شده است
رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: در صورتی که پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا ثابت شود، انتقال قدرت به صورت بسیار حرفهای انجام خواهد شد. وی که با شبکه خبری انبیسینیوز مصاحبه میکرد، گفت: به نظر میرسد بایدن در انتخابات ریاستجمهوری پیروز شده است.
* سخنان پمپئو درباره روند انتقال قدرت
وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با نشریه فرانسوی لوفیگارو گفت: به قانون اساسی آمریکا ایمان کامل دارم و انتظار دارم روند انتقال انجام شود.
مایک پمپئو گفت: کاملا اطمینان دارم روزها و هفتههای آتی نشان خواهد داد ما تا چه حد به چارچوب قانون اساسی در این انتخابات علاقهمند هستیم. فرآیند گذار اجرا (انتقال قدرت) و وظایف داخلی و خارجی ما رعایت خواهد شد.
* افزایش جرائم نفرتمحور در آمریکا
پلیس فدرال آمریکا از افزایش آمار «جرائم نفرتمحور» از جمله قتل ناشی از تیراندازی در بخشهای مختلف این کشور سال ۲۰۱۹ خبر داد. به نوشته روزنامه «واشنگتنپست» بر اساس آماری که روز دوشنبه پلیس فدرال آمریکا منتشر کرد سال ۲۰۱۹، ۵۱ فقره قتل ناشی از جرائم نفرتمحور در این کشور رخ داده که از آغاز آمارگیری پلیس فدرال آمریکا در دهه 90 میلادی بالاترین رقم محسوب میشود. آمار سال ۲۰۱۹ همچنین از افزایش ۱۴ درصدی آن دسته از جرائم به نسبت میزان مشابه در سال ۲۰۱۸ حکایت دارد. بر اساس دادههای پلیس فدرال، میزان جرائم نفرتمحور در آمریکا در سال ۲۰۱۹، 7/2 درصد افزایش نشان میدهد. جرایم با گرایش جنسی نیز با ۱۱۹۵ مورد کماکان در سطح گذشته است. این دادهها همچنین نقش تیراندازیها را در ۲ سال گذشته به عنوان عامل مهم در قتل با انگیزه نفرت در آمریکا نشان میدهد. در تازهترین مورد و در پی تیراندازیهای مرگبار آخر هفته در شیکاگو، ۴ نفر از جمله یک جوان ۱۸ ساله کشته و ۲۶ نفر دیگر زخمی شدند.
* خطای انتخاباتی در ایالت جورجیا
پایگاه خبری AJC دیروز نوشت: مقامهای ایالت جورجیا پس از بازشماری آرای این ایالت متوجه شدهاند بیش از 2600 رأی در شهر فلوید در این ایالت شمرده نشده است. گابریل استرلینگ، از مقامهای ایالت جورجیا شمرده نشدن این آرا را «خطایی عجیب» توصیف کرد و گفت مقام مسؤول انتخابات در شهر فلوید باید از سمتش استعفا کند. بر اساس این گزارش، به حساب آوردن این 2600 رأی میتوانست 800 برگه رأی از اختلاف دونالد ترامپ را با رقیبش جو بایدن کم کند. از این 2600 برگه رای، 1643 رأی متعلق به ترامپ و 865 رأی متعلق به جو بایدن بوده است. علت بروز این اشتباه این بوده که مقامهای شهر فلوید، آرای موجود در یک کارت حافظه را وارد دستگاه شمارش آرا نکردهاند. با وجود این، «براد رافنسپنگر» وزیر کشور ایالت جورجیا (مقام مسؤول برگزاری انتخابات در این ایالت) گفت: رهبران حزب جمهوریخواه از جمله لیندسی گراهام برای حذف آرای قانونی در انتخابات، به او فشار آوردند تا رئیسجمهوری آمریکا برنده انتخابات در این ایالت اعلام شود و بتواند 16 رای الکترال آن را به دست آورد.
***
دکتر سید محمد مرندی در گفتوگو با «وطن امروز»:
رکود اقتصادی منجر به تداوم دوقطبی و اعتراضات در آمریکا خواهد شد
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات سال 2016 منجر به ظهور و بروز گفتمانی در ایالات متحده و بخشهایی از اروپا شد که از آن به عنوان راستگرایی یا ملیگرایی افراطی یاد میشود. تکیه اصلی این گفتمان هم بر پایه رفتارهای نژادپرستانه و تبعیضآمیز نسبت به اقلیتهای نژادی بود. همین مساله یکی از عوامل مهمی بود که اقلیتهای نژادی در انتخابات امسال از جو بایدن حمایت کنند. تا اینجای کار جو بایدن به عنوان رئیسجمهور منتخب آمریکا در رسانهها معرفی شده و احتمال معرفی شدن وی به عنوان رئیسجمهور جدید آمریکا در ژانویه 2021 بالاست. اما موضوعی که در این بین مغفول مانده این است که آیا پیروزی بایدن در انتخابات به معنای شکست قطعی و همیشگی گفتمان ترامپ و حامیان وی در آمریکاست یا اینکه باید منتظر تنشهای بیشتر در جامعه آمریکا به واسطه این شکاف و دوقطبی عمیق بود؟ «وطن امروز» در همین رابطه در گفتوگو با دکترسید محمد مرندی، استاد دانشگاه و کارشناس ارشد مسائل آمریکا به بررسی این موضوع پرداخت.
* * *
* از زمان اعلام نتایج انتخابات آمریکا شاهد برپایی تجمعات طرفداران ترامپ در شهرهای مختلف بویژه واشنگتندیسی و پنسیلوانیا هستیم. این تجمعات تاثیری بر روندهای سیاسی و اجتماعی آمریکا خواهد گذاشت؟
بیش از 70 میلیون نفر در این دوره انتخابات به ترامپ رای دادند و این آرا با وجود همه سانسورهای رسانهای علیه وی به او اختصاص پیدا کرده است. این امر به معنای کثرت قابل توجه طرفداران ترامپ و گفتمانی است که او هدایت میکند. ترامپ توانسته در ایالتهای مرکزی اکثریت مطلق آرا را هم به دست بیاورد و این هم مساله مهمی است. از این جهت طرفداران ترامپ قدرت زیادی دارند که میتواند منشأ تحولات سیاسی - اجتماعی باشد. این مهم زمانی جدیتر جلوه میکند که نگاهی به شرایط اقتصادی آمریکا بیندازیم. در حال حاضر ایالات متحده در یک رکود عمیق اقتصادی قرار گرفته و طبیعتا اگر این وضعیت در دوره رئیسجمهور بعدی بهبود پیدا نکند، معترضان فعلی به نتایج انتخابات، موضوعات مهمتری برای تجمع و تظاهرات علیه وضع موجود خواهند داشت و تاثیر آن حتما بیشتر از اعتراضات به انتخابات خواهد بود. بیان این نکته هم مهم است که بدانیم نژادپرستی در آمریکا با آمدن ترامپ شکل نگرفته و از ابتدای تاریخ آمریکا این گفتمان وجود داشته است اما نژادپرستان در دوره ترامپ فرصت بیشتری برای ظهور و بروز داشتهاند.
* یکی از سؤالات موجود درباره تظاهرات این است که بدنه حزب جمهوریخواه با ترامپ و طرفدارانش همراه خواهد بود یا خیر؟
رویکردی که بعد از اعلام نتایج و تاکید ترامپ بر تقلب از سوی حزب جمهوریخواه شاهد هستیم این است که جز چند سناتور، کلیت بدنه جمهوریخواهان تمایلی به حمایت از این ایده ترامپ ندارند و حتی در مواردی مخالف ترامپ هم هستند، هر چند حامیان وی خواستار تغییر نتیجه باشند. شاهد این مدعا هم رفتاری است که از سوی چهرههای شناختهشده حزب جمهوریخواه و رسانههای مطرح این حزب مثل فاکسنیوز میبینیم که توجه چندانی به اعتراضات ندارند. از این جهت میتوان گفت حزب جمهوریخواه در این عرصه حمایت قطعی و همهجانبه از ترامپ نمیکند.
* آیا میتوان این دودستگی در جامعه آمریکا و انشقاق در حزب جمهوریخواه را نشانهای از افول آمریکا دانست؟
واقعیت این است که کلید افول قدرت آمریکا از سالها قبل زده شده و این کشور سالهاست در مسیر افول قرار گرفته است و ربطی هم به یک حزب خاص ندارد. دموکراتها هم در سال 2016 بعد از باخت در انتخابات، روسیه را متهم به دستکاری در انتخابات کردند؛ موضوعی که هیچ وقت ثابت نشد. ترامپ هم چین را مقصر مشکلات کشورش معرفی میکرد. مساله آمریکا این است که این کشور به لحاظ اقتصادی نسبت به دوران پس از فروپاشی شوروی بسیار ضعیف شده است. زمانی آمریکا بیش از 40 درصد اقتصاد دنیا را در اختیار داشت اما اکنون سهم آن کمتر از 15 درصد است. ضعف اقتصادی آمریکا که بخشی از آن مربوط به سیاستهای جنگطلبانه در عراق و افغانستان و دیگر نقاط دنیاست سبب شده اوضاع به جایی برسد که آنها حتی با متحدان اروپایی خود بر سر سهمشان از تامین بودجه ناتو به مشکل بخورند. در کنار این موارد طبیعتا نارضایتیهای داخلی به این افول سرعت خواهد بخشید.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور ارمنستان در پی افزایش نارضایتیهای داخلی در این کشور نسبت به عملکرد دولت مطرح کرد
درخواست استعفای دولت ارمنستان
گروه بینالملل: فشارهای داخلی ناشی از تبعات شکست در مناقشه قرهباغ بر ارکان حکومت در ارمنستان به حدی سنگین شده است که رئیسجمهوری این کشور در هماهنگی با پارلمان از نخستوزیر غربگرای ارمنستان خواسته استعفا کند. به نظر میرسد قماری که نیکول پاشینیان 2 سال قبل در رابطه با متحدان و تکیه به غرب کرد، اکنون پیامدهای خود را نشان داده و او راهی جز استعفا نخواهد داشت.
* رئیسجمهور ارمنستان: دولت استعفا کند
به گزارش «وطن امروز»، در پی افزایش نارضایتیهای داخلی در ارمنستان نسبت به عملکرد دولت در جریان مناقشه اخیر، «آرمن سرکیسیان» رئیسجمهوری ارمنستان در پیامی، از دولت و مجلس شورای ملی این کشور خواست خود را برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی آماده کنند. وی در این پیام یادآور شد: «منطقه قرهباغ کوهستانی زخمی شد و جامعه ارمنستان از این بابت بسیار خشمگین است. اقتصاد زخمی غرق در مشکلات عظیم اجتماعی است. در نتیجه جریان عظیم مهاجران قرهباغ، یک فاجعه انسانی در حال وقوع است. ما نمیتوانیم این واقعیت را نادیده بگیریم و به زندگی عادی خود ادامه دهیم». وی افزود طی روزهای اخیر چندین نشست با نیروهای پارلمانی و احزاب سیاسی خارج از پارلمان، گروههای اجتماعی و نمایندگان مخالفان برگزار کرده است. به گفته وی، اکثریت مطلق در یک مورد با هم اتفاق نظر دارند و آن لزوم استعفای دولت کنونی و برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی است. علاوه بر این، سرکسیان اوایل روز گذشته نیز در دیدار با گروهی از مردم، تأکید کرد وی هیچ ارتباطی با بیانیه آتشبس که توسط نخستوزیر ارمنستان و روسایجمهوری روسیه و آذربایجان امضا شده است، ندارد. عصر روز دوشنبه، همچنین رئیسجمهوری ارمنستان، «زهراب منتساکانانیان» را از سمت وزارت خارجه این کشور و همچنین «گورگن دالاکیان» را از سمت فرماندهی نیروهای پلیس برکنار کرد. احکام مربوط در وبسایت دفتر ریاستجمهوری منتشر شده است. در این اسناد یادآوری شده که نیکول پاشینیان، نخستوزیر پیشنهاد برکناری وزیر خارجه را داده است.
* دیدار علیاف از مناطق آزادشده
در همین حال الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان در جریان سفر به شهر جبرائیل، از مناطق آزادشده از سوی ارتش جمهوری آذربایجان دیدن کرد. شهر جبرائیل واقع در نزدیکی مرز ایران در سال ۱۹۹۳ میلادی به اشغال نیروهای ارمنستان درآمد و در جریان درگیریهای اخیر در منطقه مورد مناقشه قرهباغ از سوی ارتش جمهوری آذربایجان آزاد شد. علیاف در این سفر همچنین با مشاهده مناطق مسکونی تخریب شده به طور کامل از سوی ارامنه گفت: باکو قصد دارد از ارمنستان برای خسارتهای وارد شده به ساختمانها و اموال غرامت مطالبه کند. علیاف گفت: ما در مرکز جبرائیل هستیم. حتی یک ساختمان آسیب ندیده وجود ندارد، حتی یکی! فقط یک واحد نظامی ساخته شده و سایر زیرساختها- خانهها، ساختمانها و مدارس- تخریب شدهاند. ارمنستان برای همه آنها در دادگاههای بینالمللی پاسخگو خواهد بود. وی افزود: کارشناسان بینالمللی دعوت خواهند شد و خسارات محاسبه میشود. ما خواستار غرامت خواهیم شد. رئیسجمهوری آذربایجان در این سفر همچنین از برخی مناطق آزاد شده شهر فضولی بازدید کرد. ارتش جمهوری آذربایجان در جریان درگیریهای نظامی ۴۴ روزه که از ششم مهرماه گذشته آغاز شد، چند شهر تحت اشغال نیروهای ارمنی از جمله شهر استراتژیک شوشا را که کانال زمینی ارتباط بین ارمنستان و قرهباغ کوهستانی بود، آزاد کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
استقرار جنگندههای «اف۱۶» آمریکا در امارات
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) شامگاه دوشنبه از استقرار جنگندههای اف۱۶ نیروی هوایی این کشور در پایگاه «الظفره» امارات خبر داد. ستاد تروریستهای سنتکام در صفحه خود در توئیتر به زبان عربی نوشت این جنگندهها پنجشنبه هفته گذشته از پایگاه هوایی اسپنگداهلم آلمان به امارات و در راستای افزایش قدرت واکنش و پاسخگویی نیروهای آمریکایی منتقل شدهاند. سنتکام توضیح بیشتری در این باره نداده است. جمعه گذشته نیز این ستاد در توئیتی از تمرین نظامی مشترک با 5 کشور عربستان سعودی، امارات، کویت، انگلیس و بحرین در آبهای خلیجفارس با هدف تأمین امنیت دریانوردی و صید خبر داد. استقرار جنگندههای اف۱۶ آمریکا در امارات در حالی است که قطر نیز به دنبال خرید جنگندههای اف۱۵ از آمریکاست و در این رابطه «غانم بنشاهین الغانم» رئیس ستاد مشترک ارتش قطر روز شنبه وارد آمریکا شد و در سفری به ایالت «میزوری» از خط تولید جنگندههای اف۱۵ که قرار است بزودی تحویل قطر شود، بازدید کرد.
***
انفجار در جنوب فلسطین اشغالی
منابع خبری دیروز اعلام کردند در یک کارخانه تولید فلز در جنوب فلسطین اشغالی انفجاری رخ داده است. به گزارش «العربیه»، این انفجار در یک کارخانه تولید فلز در «اشدود» رخ داد که به دنبال آن چند تن کشته و زخمی شدند. پلیس رژیم صهیونیستی در بررسیهای اولیه مدعی شده این حادثه در پی انفجار کپسولهای گاز به وقوع پیوسته است. العربیه به نقل از خبرنگار خود گزارش داد که در پی انفجار یادشده ۲ نفر کشته شدهاند. پایگاه خبری «عرب۴۸» نیز با گزارش اینکه در این انفجار ۲ نفر زخمی شدهاند، خبر داد خودروهای امدادی در محل حاضر شدهاند و پلیس در حال تحقیق درباره این انفجار است. در همین ارتباط، پیشتر منابع خبری در حادثهای مشابه خبر داده بودند که در پی انفجار در یک نیروگاه برق در شهر اشدود، برق بخشهای وسیعی از فلسطین اشغالی قطع شده است. در همین حال در سرزمینهای اشغالی، در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی از یک سو با بحران همهگیری ویروس «کووید-۱۹» در فلسطین اشغالی و از سوی دیگر با نگرانی فزاینده از عملیات گروههای مقاومت منطقهای مواجه است، مقامات نظامی این رژیم نیز درباره کمبود و عدم تصویب بودجه نظامی هشدار میدهند. امیر اشل، مدیر کل وزارت جنگ رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه (به وقت محلی) در گفتوگو با خبرنگاران، هشدار داد اگر بودجه سال ۲۰۲۱ تا پایان سال جاری تصویب نشود، ارتش و دیگر سازمانهای نظامی نمیتوانند برنامههای مهم و استراتژیک خود را پیش ببرند.
***
افشاگری درباره نقش سفیر آمریکا در بیدولتی لبنان
روزنامه لبنانی الاخبار دیروز جزئیاتی را از دیدار سعد حریری، مأمور تشکیل کابینه در لبنان با دورتی شیا، سفیر آمریکا در بیروت افشا کرد که نشان میدهد سفیر آمریکا در مسیر تشکیل دولت جدید سنگاندازی میکند. الاخبار در ادامه فاش کرد که سفیر آمریکا در لبنان به حریری اطلاع داده واشنگتن حضور حزبالله در دولت چه به صورت مستقیم و چه از طریق متخصصان را نمیپذیرد. این مساله در حالی است که حریری تا پیش از این دیدار بر چشمپوشی آمریکا از این مساله تکیه کرده بود. سفیر آمریکا که همواره به مداخله در امور لبنان میپردازد و دستورات واشنگتن را به مقامات لبنانی دیکته میکند، هفته گذشته نیز با طرح اتهامهایی تکراری علیه حزبالله لبنان و حامیان این جنبش، بر تداوم فشارهای خود علیه حامیان مقاومت در لبنان تأکید کرده بود. سعد حریری، نخستوزیر پیشین لبنان و رئیس جریان المستقبل در رایزنیهای اخیر پارلمانی این کشور با کسب ۶۵ رأی از مجموع ۱۲۰ رأی نمایندگان به عنوان مأمور تشکیل کابینه لبنان انتخاب شد.
***
دعوت به سرنگونی رژیم آلسعود
فعالان معارض سعودی در خارج با انتشار بیانیهای، رژیم سعودی را نظامی غیرقابل اصلاح یا تجدید خواندند و خواستار سرنگونی آن شدند. بر اساس گزارش «عربی 21»، در این بیانیه آمده، تمام مشکلات کنونی عربستان سعودی در نتیجه سیاستهای نظام کنونی است، این نظام اقدام به «قتل وحشیانه» در تمام مناطق کشور کرده، در گسترش روحیه نژادپرستی میان اهالی مناطق مختلف سهیم بوده و از تفاوتهای فرقهای و مذهبی در کشور به فجیعترین شکل ممکن سوءاستفاده کرده است. معارضان سعودی تأکید کردند باید از رژیم سعودی به صورت کامل خلاص شد و امیدی به این رژیم که مشروعیت خود را از دست داده، نیست. آنها افزودند ملت خود یک نظام سیاسی آزاد بهتر از رژیم آلسعود بنا خواهد نهاد تا از طرف خارج بویژه رژیم صهیونیستی حمایت نشود. بیانیه مذکور را ۲۲ معارض و شخصیت حقوقی و دانشگاهی امضا کردهاند.
***
اقدام احتمالی ترامپ علیه انصارالله یمن
یک رسانه آمریکایی به نقل از منابع آگاه گزارش داد دونالد ترامپ، قبل از کنار رفتن از قدرت در ژانویه ۲۰۲۱، گروه انصارالله یمن را در فهرست سازمانهای اصطلاحا «تروریستی» قرار میدهد. چند منبع دیپلماتیک در گفتوگو با مجله «فارینپالیسی» گفتهاند دولت ترامپ آماده است قبل از ژانویه ۲۰۲۱ حوثیهای یمن (انصارالله) را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد. منابع دیپلماتیک گفتهاند این اقدام ممکن است موجب ایجاد اخلال در کمکرسانیهای بینالمللی به یمن شده و تلاشهای تحت رهبری سازمان ملل برای برقراری صلح میان انصارالله و دولت مستعفی یمن را متوقف کند. سازمان ملل متحد و سازمانهای امدادرسان بینالمللی در ماههای گذشته تلاش کردهاند دولت ترامپ را از قرار دادن نام انصارالله در فهرست سازمانهای اصطلاحا تروریستی منصرف کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|