|
رأی کامل محرومیت آلکثیر دریافت شد
باشگاه پرسپولیس با دریافت گراندز (مشروح رای) حکم محرومیت مهاجم تیمش قصد دارد به دادگاه عالی ورزش اعتراض کند. پس از اینکه کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا عیسی آلکثیر را به خاطر خوشحالی بعد از گل در دیدار برابر پاختاکور ازبکستان محروم کرد، پرسپولیسیها به کمیته استیناف اعتراض کردند و اعتراض آنها رد شد. حالا باشگاه پرسپولیس مشروح رای محرومیت آلکثیر را دریافت کرده و قصد دارد به CAS اعتراض کند تا بلکه بتواند دستور موقت اجرا نشدن حکم را دریافت کند یا از محرومیت آلکثیر کم کند.
ارسال به دوستان
واکاوی اولین شکست استقلال در لیگ بیستم
یک باخت و چند حاشیه
زهره فلاحزاده: اولین شکست محمود فکری در حالی در هفته دوم لیگ بیستم رقم خورد که به یک دیدار جنجالی تبدیل شد. آبیها مثل فصل گذشته به اهواز رفتند و مقابل شاگردان نکونام صفآرایی کردند اما طرفین بدون حاشیه زمین را ترک نکردند. استقلال که یک بر صفر از میزبان پیش افتاده بود، ۲ بر یک شکست خورد تا فکری و تیمش خیلی زود باخت را تجربه کنند.
اما این باخت، یک باخت معمولی نبود و با بیانیههایی از سوی هر ۲ باشگاه مواجه شد. آبیها تیم حریف را به جاسوسی عکاس تیمشان و فحاشی کادر فنی آنها متهم کردند و در طرف مقابل فولادیها هم آرام ننشسته و طناب دعوا را به سمت خود میکشیدند.
اما داستان به همین جا ختم نمیشود. دلیل باخت محمود فکری پیش از آنکه به گفته خودش ارتباطی به نیمکت پرخاشگر و پرحاشیه حریف پیدا کند، به عملکرد ضعیف او در زمین مسابقه ارتباط دارد. فکری نتوانست تیمش را خوب ارنج کند. او که در این بازی مشکلی بابت استفاده از بازیکنان جدید نداشت، جز محمدحسین مرادمند مدافع جدید خود، از دیگر ابزارهای تازهنفس خود بهرهای در ترکیب اصلی نبرد. از آنجا که با رفتن علی کریمی، هافبک فصل گذشته تیم، کادر فنی باید هر چه سریعتر به جمعبندی میرسید و به نیروی از کار افتاده و امتحان پسدادهای مثل فرشید باقری در این پست حساس میدان نمیداد اما در چنین بازی حساسی که میهمان هم بود، از او در درون زمین استفاده کرد اما باقری هرگز نتوانست جای خالی کریمی را پر کند. در واقع باقری در این چند فصلی که در خدمت استقلال است چندان خادم خوبی نبوده و عملکرد ضعیفش بیشتر از عملکرد مثبتش به چشم میآید.
استقلال مقابل فولاد نمایش بسیار ضعیفی داشت به طوری که تنها یک موقعیت گل به دست آورد و دیگر طرح و برنامهای از تیم فکری در طول مسابقه ندیدیم. استقلال نه توانست از باقری استفاده مفید کند و نه حتی فرشید اسماعیلی و آرش رضاوند به عنوان هافبکهای پشت مهاجم، موقعیتی برای مهاجمان خود خلق کردند.
اما در ادامه بازی و پس از آنکه استقلال یک بر صفر از فولاد جلو افتاد، محمود فکری ۶ دقیقه بعد و خیلی زود تصمیم گرفت به همان یک گل بازی اکتفا کند و با تعویض رضاوند و آوردن دانشگر به تیمش فهماند که باید از اینجای بازی دیگر در لاک دفاعی فرو بروند. استقلال با همین اشتباه تاکتیک و سیستمش ۲ گل دریافت کرد تا بازی برده را با شکست تمام کند. نکته مهم بازی آنجا بود که فکری تعویضهایش را پس از دریافت ۲ گل، با تأخیر انجام داد. با تصمیم فکری، دیاباته آقای گل فصل گذشته استقلال تنها میتوانست از دقیقه ۸۸ به بعد بازی به میدان برود که البته به دلیل مصدومیت اسماعیلی و رفتن بدون اطلاع دیاباته به رختکن بابت تعویض کفش، باعث دلخوری فکری و درگیری لفظی با مهاجم خارجی شد. فکری اما باز هم در تعویضهای خود تعلل کرد و در دقیقه ۹۴ بازی از ۲ بازیکن جدیدش (بابک مرادی و متین کریمزاده) رونمایی کرد. این ۲ بازیکن تنها ۳ دقیقه زمان داشتند تا نشان دهند خریدهای خوبی برای تیم هستند!
فکری یادش رفته بود تیمی که عقب است و باید به فکر جبران نتیجه باشد استقلال است و تعویضهای دقیقه آخری برای تیمی است که از رقیب جلو است و میخواهد وقت تلف کند(!)
* مربی بازنده بیحاشیه نبود
استقلال نتیجه را به فولاد واگذار کرد اما محمود فکری هم بدون حاشیه زمین را ترک نکرد و مقابل دوربین از الفاظ رکیک برای بازیکن و تیم فولاد استفاده کرد که موجب شکایت تیم میزبان شد و بعید نیست این مربی با محرومیت مواجه شود.
فکری قطعا میداند اگر نتواند حواشی را کنترل و مدیریت کند، به سرنوشت فرهاد مجیدی و علیرضا منصوریان دچار میشود؛ سرنوشتی که نه برای او قابل جبران است و نه هوادارانی که روزهای اول از او بت ساخته بودند.
* دیاباته پس از محرومیت هم آرام است
فردای بازی خبر آمد شیخ دیاباته با دستور فکری اجازه تمرین ندارد و جلوی مهاجم خارجی استقلال برای تمرین کردن گرفته شده است. دیاباته به کمیته انضباطی فراخوانده شده و باید دید او میتواند روز چهارشنبه در هفته سوم لیگ تیمش را همراهی کند یا خیر.
دیاباته در این باره با خبرنگار «وطن امروز» صحبت کرد و تنها یک جمله را بیان کرد: هیچ مشکلی وجود ندارد.
رفتار بسیار حرفهای دیاباته به قدری ما را متحیر کرد که سالها چنین فرهنگی را از سوی بازیکنان داخلی ندیده بودیم. او میتوانست مثل دیگر بازیکنان داخلی و حتی خارجی یک مصاحبه جنجالی انجام دهد و عصبانیت خود را نشان دهد اما او نهتنها آرام بود، بلکه همچون یک بازیکن حرفهای به دنبال جمع کردن حواشی مربوط به خود بود.
* میلیاردیهایی که ستاره نشدند
البته در مورد این بازی از یک نکته هم نباید غافل بود، آن هم اینکه چندین بازیکن استقلال که برای این فصل قراردادهای سنگین بستهاند حالا تبدیل شدهاند به پرحاشیهترین و ضعیفترین بازیکنان استقلال، بویژه در دیدار مقابل فولاد.
گفتنی است بسیاری از هواداران به کم کردن رقم قرارداد بازیکنان تیم معترض بودند و از سرپرست باشگاه که به دستور نهادهای نظارتی مجبور به این کار شده، گله داشتند اما بد نیست حالا آنها بیانگیزگی و بیتوجهی بازیکنان گرانقیمت تیم محبوب خود را ببینند، بلکه متوجه شوند برخی از این بازیکنان با پول هنگفت هم رگ غیرت و تعصبشان بیرون نمیزند.
ارسال به دوستان
انقلاب کومان در بارسا دروغ است
با این مسی هیچ چیز تغییر نمیکند
روزنامه مارکا در آخرین گزارش خود به انتقاد شدید از تیم بارسلونا پرداخت و انقلاب در این تیم را دروغ دانست.
بارسلونا در هفته دهم مقابل اتلتیکومادرید با نتیجه یک بر صفر شکست خورد تا بدترین شروع تاریخ را پس از 25 سال تجربه کند.
«جیم رینکون» خبرنگار مارکا در آخرین گزارش خود به انتقاد از بارسلونای کنونی پرداخت و اظهار داشت این بارسا تفاوتی با بارسای سال گذشته ستین ندارد.
خبرنگار مارکا نوشت: چه انقلابی در بارسا رخ داده، وقتی همه بازیکنان اصلی همان بازیکنان سال گذشته هستند؟!
بارسلونا در تابستان کنونی «میرالم پیانیچ» و «سرجینیو دست» را خریداری کرد و در یک قدمی جذب «اریک گارسیا» از سیتی و «ممفیس دپای» از لیون قرار گرفت.
این انتقالها اما به دلیل شرایط اقتصادی ضعیفی که بارسلونا داشت، رخ نداد و این تیم با جوانهای گمنامی مثل پدری و ترینکائو فصل جدید را آغاز کرد.
* تغییرات ترکیب تیم در حضور کومان به چه میزان بوده است؟
در خط عقب، کومان دوباره به همان بازیکنانی که سال گذشته در ترکیب قرار داشتند بازی داد. سرجینیو دست که عملکرد مثبتی از خود به نمایش گذاشته، همچنان نیمکتنشین سرخی روبرتو است و آلبا نیز هیچ رقیبی در کنار خود نمیبیند و رقابتی در این پست وجود ندارد.
جونیور فیرپو تنها بازیکن جانشین دفاع چپ است که هم کیفیت پایینی از خود به نمایش گذاشته است و هم آمادگی بدنی کافی ندارد.
در دفاع وسط، اومتیتی همچنان آماده نیست و عملا بارسلونا 3 مدافع وسط به نامهای لنگله، پیکه و آراخو دارد.
البته با مصدومیت پیکه و آماده نبودن آراخو عملا بارسلونا مدافع وسط ندارد و برای بازی مقابل دیناموکییف در لیگ قهرمانان اروپا کومان باید از یک چینش متفاوت برای دفاع وسط خود استفاده کند.
در خط میانی اما میرالم پیانیچ که خرید جدید بارسا محسوب میشود زیاد در ترکیب قرار نگرفت و پیش از مصدومیت بوسکتس نیمکتنشین بود. بوسکتس با اینکه بسیار زیاد مورد انتقاد هواداران و رسانهها قرار میگرفت ولی در ترکیب اصلی بارسلونا جا داشت.
پیانیچ در غیاب بوسکتس در بازی مقابل اتلتیکو در ترکیب اصلی حضور پیدا کرد اما باز هم نتوانست درخششی از خود به نمایش گذارد و عملا در دقایق پایانی نیز تعویض شد.
فرانکی دییونگ نیز هنوز نتوانسته به آن بازیکن جوان آیندهداری که در آژاکس و تیم ملی هلند میدرخشید، تبدیل شود. با آمدن کومان یکی از نکاتی که مورد بررسی قرار میگرفت این بود که نقش دییونگ در ترکیب تغییر میکند و این بازیکن احیا خواهد شد ولی همچنان او یک بازیکن معمولی لقب گرفته و به آن بازیکن کلیدی که کومان میگوید بدل نشده است.
نیمکت نشینی «ریکی پوچ» نیز یکی از مسائلی است که باید مورد بررسی قرار گیرد و این بازیکن با اینکه فصل گذشته عملکرد خوبی داشت ولی نمیتواند در ترکیب بارسلونا حاضر شود.
در خط تهاجمی مسی همچنان در مسیر پرپیچ و خم خود سیر میکند و ذهن متمرکزی ندارد.
او تابستان امسال درخواست خروج داده بود ولی نتوانست تیم را ترک کند. همین مسأله، دلیلی شد تا در بازیها بسیار آشفته کار کند و از عملکرد درخشان خود فاصله گیرد. با توجه به حاشیههایی که اخیرا برای مسی و گریزمان پیش آمده، ستاره آرژانتینی عملا روزهای خوبی را نمیگذراند و باید دید چه اتفاقی پس از مدیریت جدید رخ خواهد داد. آیا مسی از بارسلونا میرود یا با تمدید به احیای بارسا کمک خواهد کرد؟
آنتوان گریزمان نیز با اینکه با انتقاد از جایگاهش در تیم توانست چینش کومان را تغییر دهد و به مهاجم مرکزی بدل شود ولی همچنان در گلزنی ناتوان است. ستاره فرانسوی در بازی مقابل اتلتیکومادرید نیز 2 موقعیت به دست آورد ولی نتوانست مقابل تیم سابق خود گلزنی کند.
خبرنگار مارکا نوشت: آرتورو ویدال و لوئیس سوارس تنها بازیکنانی از فصل گذشته بارسلونا هستند که دیگر در ترکیب اصلی حضور ندارند. او ایوان راکیتیچ را بازیکن نیمکتنشین ستین دانست و اظهار داشت تغییرات زیادی در ترکیب کومان رخ نداده است و این بارسا همان بارسای فصل گذشته است.
* بارسلونا با گذشت زمان بهتر میشود؟
برخی معتقدند باید به بارسلونای کومان زمان داد، زیرا این تیم پس از شکست سنگین مقابل بایرنمونیخ با مشکلات بزرگی مواجه شده است. از وضعیت مالی بسیار وخیم باشگاه گرفته تا مدیریتی که در راس کار وجود ندارد. با استعفای اجباری بارتومئو، انتخابات بارسلونا به اوایل ژانویه (دیماه) موکول شد و باید دید چه فردی به ریاست این باشگاه انتخاب میشود.
از طرف دیگر بارسلونا با مشکل بزرگ مصدومیت روبهرو است؛ ستارههایی چون آنسو فاتی و سرخیو بوسکتس را در اختیار ندارد. پیکه و سرخی روبرتو نیز در این بازی مصدوم شدند و شاید تا 3 - 2 ماه از میادین دور باشند.
خبرنگار مارکا در انتها نوشت: با یک تیم جوان بدون تجربه نمیتوان به درخشش رسید و اینجا، عملکرد مسی اهمیت پیدا میکند.
جیم رینکون متذکر شد با این عملکرد مسی، کادر فنی و دیگر بازیکنان، نباید انتظار اتفاقی بزرگ از بارسلونا را داشت.
ارسال به دوستان
بررسی حضور آلکنو در تیم ملی والیبال ایران
روس قابل اعتماد
فدراسیون والیبال ایران پس از کسب سهمیه المپیک توکیو و به بهانه صرفهجویی ارزی، عذر ایگور کولاکوویچ، سرمربی تیم ملی والیبال ایران و همکارانش را خواست و اعلام کرد برای حضور در المپیک به دنبال یک مربی درجه یک جهانی است. در طرف مقابل، فدراسیون والیبال روسیه پس از دوران نه چندان موفقی که با «سرگئی شلیاپنیکوف» سپری کرد، آماده بازگرداندن ولادیمیر آلکنو یا الکسی وربوف به رأس هدایت تیم ملی بود ولی در این بین تصمیم گرفت زمام امور را به دست توماس ساملوو، سرمربی اهل فنلاند بدهد. او با تیم ملی روسیه در سال 2019 به عنوان ناامیدکننده پنجمی اروپا رسید ولی کسب سهمیه المپیک با پیروزی 3 بر صفر مقابل ایران و فتح لیگ ملتهای والیبال باعث شد او همچنان به کار خودش ادامه دهد. مذاکرات فدراسیون والیبال ایران با مربیان بزرگ و بدون تیم جهان آغاز شد و در نهایت نامهای ولادیمیر رومانوویچ آلکنو و دانیل کاستلانی روی میز محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال ایران باقی ماند. داورزنی اما روی اسم بزرگتر دست گذاشت و سرانجام با رایزنی و استفاده از برگ برنده تیم ملی یعنی بلیت المپیک، رضایت ضمنی آلکنو را برای حضور کوتاهمدت در ایران گرفت. فدراسیون والیبال ایران اوایل ماه آوریل سال 2021 یعنی اواخر فروردین1400 در تهران منتظر آلکنو خواهد بود ولی مرحله نیمهنهایی لیگ قهرمانان اروپا 6 اردیبهشت 1400 به پایان میرسد و بازی فینال هم 12 اردیبهشت خواهد بود. داورزنی و آلکنو در حال مذاکره درباره حضور احتمالی تیم زنیت در مراحل پایانی لیگ قهرمانان اروپا هستند. ضمن اینکه لیگ ملتهای والیبال نیز قرار است از اواخر اردیبهشت آغاز شود. روسها برای آمادهسازی تیم ملی خود، لیگ برتر را یک ماه زودتر تعطیل خواهند کرد. برخورد باشگاه زنیت هم با پیشنهاد ایران، بسیار ملایم و دوستانه بود و اعلام کرد مشکلی از این بابت ندارد. آلکنو نیز گفت در صورت حضور در ایران، «تومازو توتولو» و «دیمیتری سوسنین» ۲ دستیار خود در زنیت را هم با خود به تهران میآورد. حداقل خواسته فدراسیون والیبال ایران، حضور تیم ملی در مرحله یکچهارم المپیک است که با توجه به همگروهی ایران با ژاپن، لهستان، ایتالیا، کانادا و ونزوئلا، دور از انتظار نیست. تیم ملی ایران میتواند در گروه خود، سوم یا چهارم شود. قسمت سخت کار، مرحله دوم مسابقات است، چون در گروه دیگر تیمهای برزیل، آمریکا، روسیه، فرانسه، آرژانتین و تونس قرار دارند. رویارویی با هر کدام از 4 تیم برتر این گروه برای ایران، آسان نیست. جدال احتمالی روسیه و ایران در یکچهارم المپیک بسیار دیدنی خواهد بود. موفقیت آلکنو با تیم ملی ایران در المپیک ممکن است ادامه همکاری این دو را در پی داشته باشد ولی این نکته را باید لحاظ کرد که سرمربی روس، تیم زنیت را رها نخواهد کرد و پزشکان نیز او را از کار پرفشار منع کردهاند. در این شرایط ادامه حضور آلکنو در ایران پس از المپیک چندان محتمل نیست. آلکنو میگوید: مدتهاست پیشنهاد تیم ملی ایران روی میز من است ولی چیزی که مرا وسوسه کرد، حضور در چهارمین المپیک بود. علاوه بر این، مسائل مالی هم برایم مهم است. اگر بگویم پیشنهاد مالی ایران برایم جذاب نبود، دروغ گفتهام. نکته مهم و شاید اساسیترین مساله درباره حضور آلکنو در ایران، ارتباط او با بازیکنان بویژه سعید معروف، کاپیتان و مغز متفکر تیم ملی است. آلکنو سال 2014 پس از جدایی موقت «متیو اندرسون» از زنیت به دلیل مسائل روحی، تصمیم گرفت یک پاسور تراز اول به ترکیب تیمش اضافه کند. پس از اینکه لوی بال، میکا کریستنسن، برناردو رزنده و بن تونیوتی هر کدام به دلایلی نتوانستند به زنیت ملحق شوند، سعید معروف مورد توجه این مربی قرار گرفت و پیراهن شماره 8 زنیت را پوشید. البته اگر معروف همان ابتدا به پیشنهاد زنیت پاسخ مثبت میداد، آلکنو سراغ بال، کریستنسن، رزنده و تونیوتی نمیرفت. شرایط معروف به عنوان یک سوپراستار ایرانی در کازان، چندان ایدهآل نبود. آلکنو به او توجه زیادی نمیکرد و او را به کرات با «ایگور کوبزار» تعویض میکرد. معروف تلاش میکرد تیم زنیت سریعتر بازی کند ولی این سیستم بازی در زنیت، معمول نبود. از طرف دیگر، معروف 189 سانتیمتری در میان غولهای تنومند روس، چندان در دفاع روی تور، کارآمد نبود و به همین دلایل، بند تمدید خودکار قرارداد او فعال نشد.
نخستین بازی رسمی آلکنو با تیم ملی ایران در لیگ ملتها مقابل ژاپن و سپس روسیه خواهد بود.
ارسال به دوستان
«کولینگ بریک» در سرمای آذر!
گم شدن در اجرای قانون
در حالی که دمای هوا در ایران کاهش پیدا کرده و تیمها از لباسهای گرمکن و حتی دستکش در تمرینات و بازیها استفاده میکنند، قانون «توقف برای خنک شدن» یا «cooling brake» در ۲ هفته نخست لیگ برتر اجرا شده است!
رقابتهای لیگ برتر ایران برخلاف سالیان گذشته به جای تیر و مرداد، از آبان شروع شد و به طور رسمی وارد بیستمین فصل خود شد. با این حال اتفاقی از هفته اول لیگ در حال رخ دادن است که بیشتر شبیه افتادن از سوی دیگر بام است.
با شروع فصل جدید و در طول بازیهای برگزار شده در هفته اول و دوم لیگ برتر، داوران در دقایق ۳۰ و ۷۵ بازی را طبق قانون «cooling brake» یا «توقف برای خنک شدن» متوقف میکنند؛ در شرایطی که در حال حاضر دمای هوا در اقصی نقاط ایران در حدود 5 تا 15 درجه سانتیگراد است.
حتی در طول تمرینات، بازیکنان و مربیان از لباسهای گرمکن برای در امان ماندن از سرمای هوا استفاده میکنند اما در هنگام مسابقات، داوران به استناد قانونی که برای تابستان و بهار و در مواجهه با گرمای هوا تجویز شده، بازی را برای دقایقی متوقف میکنند.
این اتفاق در شرایطی است که حتی در خلال لیگ قهرمانان آسیا که از اواخر شهریور تا اوایل مهر در قطر برگزار شد، هرگز قانون «توقف برای خنک شدن» اجرا نشد، چرا که دمای هوا داخل ورزشگاه به لطف تکنولوژی و استفاده از سیستمهای سرمایشی عدد ۲۵ درجه سانتیگراد را نشان میداد.
در حال حاضر بدون استفاده از تکنولوژی هم دمای هوا در ورزشگاههای ایران چیزی حدود ۵ تا ۱5 درجه سانتیگراد را نشان میدهد اما همچنان این قانون اجرا و بازیها متوقف میشود؛ بازیهایی که در شرایط معمول فاقد سرعت لازم هستند و با این اتفاق، همان اندک هیجان و سرعت هم از دست میرود.
مروری بر مسابقات باشگاهی در اقصی نقاط جهان هم حاکی از این است که این قانون هرگز اجرا نمیشود و فقط فدراسیون فوتبال ایران است که به سبک و سیاق خود قوانین را اجرا میکند(!)
حتی در بازیهای تیم ملی در مهر و آبان در ازبکستان و بوسنی هم «cooling brake» اجرا نشد اما مسؤولان سازمان لیگ طبق استدلالهای خود فعلا قانون فوق را اجرا میکنند.
با توجه به وضعیت جوی حاکم بر کشور و کاهش دمای هوا، انتظار میرود از این پس با اعلام سازمان لیگ، داوران بازیها را متوقف نکنند تا از سرعت و هیجان مسابقات کاسته نشود.
ارسال به دوستان
تنها راهکار نجات اقتصاد؛ نگاه دولت به داخل
دکتر مهدی بشارتدهسلوطی*: اقتصاد کشور در حال حاضر با چالشها و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند. یکی از چالشهای جدی که اقتصاد ایران را در سالهای اخیر درگیر کرده و برای کشور مسألهساز شده و بیش از هر چیز بخش تولید داخلی را تحت تأثیر خود قرار داده، نگاه دولت و مسؤولان برای گرهگشایی از مشکلات اقتصادی کشور به بیرون است به طوری که برخی دولتمردان گلوگاه حل مشکلات کشور را در کمک گرفتن از برخی کشورها و مذاکره با کشورهای خارجی میدانند.
نمونه بارز این نگاه، مذاکرات برجام است. این مذاکرات با وجود به نتیجه رسیدن و حاصل شدن توافق، عایدی خاصی برای اقتصاد بویژه بخش تولید نداشت و اکنون میبینیم با تشدید تحریمها این توافق به طور کامل بیخاصیت شده است.
یک- دولتمردان در حالی چشمانتظار گرهگشایی از اقتصاد در خارج از کشور هستند که سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که نقشه راه اقتصاد کشور را بخوبی نمایان کرده، بر روی زمین مانده است. این در حالی است که حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب در سالهای گذشته به شیوههای مختلف و تحت عناوینی چون تولید کالای داخلی و رونق تولید، نسبت به اجرای این سیاستها تذکر دادهاند.
به نظر میرسد مسؤولان آگاه نیستند کشورهایی که امروز جزو کشورهای توسعهیافته یا قدرتهای برتر اقتصادی شناخته شده و فعالیت میکنند، روزی سیاستهای مشابه اقتصاد مقاومتی را در دستور کار خود قرار دادهاند. اقتصاد مقاومتی یک محور اصلی دارد که همان تولید داخل است و کشورهای پیشرفته امروز نیز، در گذشته پیش از هر چیز به تولید داخل رونق بخشیدهاند تا امروز بتوانند مدعی اقتصاد در دنیا باشند.
دو- برخلاف باور بسیاری از افراد، اینگونه نیست که سیاستهای اقتصاد مقاومتی برای نخستینبار در ایران تدوین شده باشد بلکه همواره در بسیاری از کشورهای دنیا مانند چین، ژاپن، آلمان و آمریکا در حال اجرا بوده است و رهبر بزرگوار انقلاب برای این سیاستها در ایران عنوان «اقتصاد مقاومتی» را برگزیدند. توجه به تولید داخل به قدری مهم است که در آمریکا روزی برای توجه به تولید داخل در نظر گرفتهاند.
سه- واقعیت آن است که گره زدن حل مسائل اقتصادی و معیشتی به روابط خارجی، اشتباه محض است و به جای آن برای حل مشکلات، باید به رفع موانع تولید در داخل کشور بپردازیم. مهمترین موانع رونق تولید قاچاق و واردات است که باید به آنها توجه ویژه کرد.
برای رفع این ۲ مانع باید سیاستگذاری مناسبی اعمال شود که این مساله در حیطه وظایف مجلس است که باید برای مقابله با آن قانونگذاری کند اما مجالس ما تاکنون در این زمینه خوب عمل نکردهاند. از طرف دیگر دولت که وظیفه بخش اجرایی را برعهده دارد، نیز اهتمامی برای مقابله جدی با قاچاق و واردات بیرویه ندارد.
همانگونه که گفته شد امید واهی به بیرون از کشور برای تولید همچون زهر است. این تفکر باعث شد مسؤولان امکانات داخلی برای رفع مشکلات اقتصادی را نادیده گرفته و اینگونه تلقی شود که گرههای اقتصادی کشور تنها با همکاری با شرکای خارجی حل میشود، در حالی که چنین نیست.
از طرف دیگر وابستگی به نرخ دلار در اقتصاد باعث شده است با نوسانات قیمت آن، کشور با مشکل مواجه شود؛ از طرف دیگر آمریکا نیز از این مساله به عنوان یک اهرم برای فشار به کشور استفاده میکند، در حالی که واضح است در شرایط تحریمی، ما هیچ مبادله تجاری با آمریکا نداریم و میتوانیم مبادلات خود با سایر کشورها را با واحد پولی آن کشورها انجام دهیم.
در آخر باید گفت نگاه به بیرون برای حل مشکلات کشور در دولت فعلی در تمام دولتهای پس از انقلاب بیسابقه بوده است. دولت فعلی سرنوشت اقتصاد را به خارج از کشور و برجام گره زده و محصول این تفکر معطل ماندن کشور و تعطیل کردن اقتصاد معمولی و بومی کشور در دولت اول و دوم آقای روحانی است.
* کارشناس ارشد اقتصاد
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|