|
گفتوگوهای ایران و چین در ارتباط با سند 25 ساله ادامه دارد
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: گفتوگوها بین ایران و چین در ارتباط با سند ۲۵ ساله که به نوعی نقشه راه برای همکاری بلندمدت است، ادامه دارد. گفتوگوهای جدی بین ۲ طرف انجام شده و به محض اینکه این سند نهایی شود، در این زمینه به رسانهها اطلاعرسانی میکنیم و با جدیتی که در طرفهای چینی سراغ داریم، امیدواریم هر چه زودتر به این نقشه راهبردی دست یابیم.
ارسال به دوستان
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود بر نامعتبری پاسخ ایران به سؤالات آژانس تأکید کرد
پاس گل ظریف به گروسی
گروه سیاسی: متن کامل گزارش نوامبر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره راستیآزمایی و نظارت بر جمهوری اسلامی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مورخ ۱۱ نوامبر ۲۰۲۰ منتشر شد. این متن دارای 40 بند مربوط به بخشهای مقدمه، سابقه، فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت بر برجام، اقدامات شفافسازی، سایر اطلاعات مرتبط و خلاصه تشکیل میشود.
به گزارش «وطن امروز»، نکته قابل تامل این گزارش اما به بندهای 33 تا 35 اختصاص دارد؛ جایی که آژانس توضیحات ارائه شده از سوی ایران درباره ۲ مکان تازهای که اخیرا رافائل گروسی در سفرش به تهران مجوز دسترسی و بازرسی آژانس به آنها را دریافت کرده بود را رضایتبخش ندانسته و همچنین به لحاظ فنی نامعتبر ارزیابی کرده است و خواستار شفافیت بیشتر و اطلاعات تکمیلیتر از سوی تهران شده است.
در بند 33 این گزارش آمده: «در فوریه ۲۰۱۹ آژانس ذرات اورانیوم طبیعی ساخت بشر در مکانی که توسط ایران به آژانس اظهار نشده بود را شناسایی کرد. بر اساس اطلاعات تکمیلی ارائه شده از سوی ایران، آژانس از ۲ تاسیسات اظهار شده ایران نمونهبرداری محیطی انجام داد. ارزیابی آژانس از تحلیل این نمونهبرداریها این بوده که برخی یافتهها با اطلاعات دریافتی از ایران عدم همخوانی نداشتهاند اما تعدادی از یافتهها وجود دارند که درباره آنها لازم است ایران به سوالاتی پاسخ دهد و شفافسازی و ارائه اطلاعات کند. این یافتههای دیگر، شامل حضور ذرات با ایزوتوپهای تغییر یافته اورانیوم با غنای پایین در یک محل اظهار نشده از سوی ایران، با حضور قابل تشخیص U-236 و اورانیوم کمی تهی شده هستند».
در ادامه و بند 34 میخوانیم: «در ۲۱ اکتبر ۲۰۲۰ ایران اطلاعات و توضیحات بیشتری را در این باره ارائه کرد. درباره ذرات اورانیوم با غنای پایین یافت شده، ایران اظهار داشت که شواهد مربوط به چنین آلودگی در دست تحقیقات است».
همچنین بند 35 این گزارش به این شرح است: «آژانس توضیحات ارائه شده از سوی ایران را رضایتبخش محسوب نمیکند، چرا که از لحاظ فنی دارای اعتبار نبودند و بر همین مبنا، درخواست اطلاعات و شفافیت بیشتری از ایران کرد. آژانس، همچنین مدت زمانی که این موضوعات در دست بررسی است را مدنظر دارد. در ۵ نوامبر ۲۰۲۰ ایران اطلاعات بیشتری درباره توضیحات خود به آژانس ارائه کرد. در مکاتبه مورخ ۹ نوامبر ۲۰۲۰ متعاقب ارزیابی این اطلاعات جدید، آژانس به ایران اطلاع داد که کماکان اطلاعات ارائه شده از سوی ایران را از لحاظ فنی معتبر محسوب نمیکند. ارائه توضیحات کامل و فوری از سوی ایران درباره وجود ذرات اورانیوم ساخت بشر به شمول ذراتی که ایزوتوپهایشان تغییر یافته است، در مکانی که به آژانس اظهار نشدهاند، لازم است».
این ادعاهای آژانس در شرایطی در گزارش درج شده است که این سازمان در دوره جدید خود به مدیریت رافائل گروسی نشان داده در مواجهه با پرونده هستهای کشورمان از رویه فنی فاصله گرفته و جنبههایی از سیاسیکاری به فعالیتهای آژانس اضافه کرده که باعث فاصله گرفتن از بیطرفی آژانس در ماموریتهای خود شده است.
آژانس بینالمللی انرژی هستهای در رویکرد جدید خود تلاش میکند برای بهانهجویی بیشتر زمینهسازی کرده و با ایجاد سوالات جدید و ابهامات تازه پرونده کشورمان را وارد یک مناقشه با چرخه درخواستهای تازه کند و به این وسیله ایفاکننده مأموریت نانوشتهای برای فشار آمریکا و غرب به ایران باشد.
بر این اساس بود که آژانس با اتکا به گزارشهای رژیم صهیونیستی خرداد سال جاری قطعنامهای ضدایرانی در شورای حکام تصویب کرد. اما این پایان داستان نبود و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با سفر به ایران موفق شد به توافق با سازمان انرژی هستهای و وزارت امور خارجه دست یابد و مجوز دسترسی بازرسان آژانس به ۲ مکان ادعایی تازه را از تهران کسب کند. بویژه اینکه سفر مدیر کل آژانس به تهران در مقطعی که موضوع تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت شکست خورد این شائبه را به وجود آورد که گروسی در ازای این اتفاق امتیاز جدیدی از دولت روحانی کسب کرده است. با این حال رافائل گروسی که طی این مدت با مصاحبههای متعدد علاقه زیادی از خود نشان داده که در کانون توجهات رسانهای باشد در گفتوگو با برنامه «هارد تاک» بیبیسی طی ادعایی عجیب و بحثبرانگیز رسما اعلام کرد توافق اخیر این آژانس با تهران «پایان داستان» نیست.
این ادعای مدیر کل آژانس در حالی بیان شد که صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی 29 شهریور در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت اعلام کرد: مسؤولان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کردند براساس اطلاعاتی که دارند، بعد از بازرسی از ۲ محل تعیین شده، درخواست دیگری ندارند.
ادعای تازه آژانس مندرج در گزارش نوامبر درباره مکانهای تازه بازرسی شده در ایران که سخاوتمندانه توسط محمدجواد ظریف و عباس عراقچی به آژانس واگذر شده سوالهای تازهای درباره تسامح دولت و وزارت امور خارجه روحانی با رویکرد غیرحرفهای و مغرضانه آژانس ایجاد میکند.
از جمله این سوال که بهتر نبود وزارت امور خارجه و سازمان انرژی هستهای دولت دوازدهم با دسترسی دادن به یک مکان، مجوز آژانس برای دسترسی به مکانهای بیشتر را منوط به حلوفصل مکان اول میکردند و به چه اعتباری لازم است در شرایطی که هزینه اجرای برجام از جمله بازرسیهای سنگین و فراپروتکلی یکطرفه بر عهده ایران است امتیازهای جدید به آژانس واگذار شود؟ ادعاهای نامربوط آژانس در عدم رضایت آژانس از توضیحات فنی ایران نمایانگر به سوخت دادن کارتهای برنده ایران توسط ظریف و عراقچی در مواجهه با طرفهای مقابل کشورمان است و جواب بهانهجویی تازه آژانس پس از سخاوت و تسامح دولت روحانی بر عهده ظریف و عراقچی به عنوان مقامات ارشد مذاکرهکننده است.
***
[غریبآبادی: یکپنجم بازرسیهای آژانس از ایران است]
کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمانملل و سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در گفتوگو با خبرآنلاین اظهار کرد: طبق موافقتنامه جامع پادمان، تزریق گاز به سانتریفیوژها باید از قبل به اطلاع آژانس برسد. ایران، شفافترین کشور در فعالیتهای هستهای خود است. ما بیش از یکپنجم کل بازرسیهای آژانس در سطح جهان را پذیرا هستیم. به خاطر این سطح از همکاری و شفافیت است که اظهارات برخی کشورها را صادقانه تلقی نمیکنیم. وی افزود: ما به صورت شفاهی و کلی، مدیر کل آژانس را در جریان حادثه نطنز قرار دادیم. برای پیگیری حقوقی، نیاز به تدوین گزارش و جمعبندی نهایی این حادثه است که مراحل خود را طی میکند. به طور همزمان، ایران اقدامات مختلفی را برای ارتقای مداوم امنیت تاسیسات هستهای و ایمنی کارکنان آنها و محیط و همچنین اقدام متناسب علیه مسببان این حادثه اتخاذ میکند.
ارسال به دوستان
نارضایتی عمومی از سوءمدیریت دولت روحانی به شکل بیسابقهای افزایش یافته است با این حال اصلاحطلبان بر سر معرفی کاندیدا برای انتخابات 1400 دچار اختلاف و تشتت شدهاند
رقابت در زمین بازندهها
گروه سیاسی: اعلام اسامی 19 کاندیدای بالقوه اصلاحطلبان برای انتخابات ریاستجمهوری سال 1400 با واکنش منفی جامعه و بالا گرفتن جدلها در اردوگاه اصلاحات همراه شد.
به گزارش «وطن امروز»، اواسط مهرماه سال جاری بود که محسن هاشمی در واکنش به سوال خبرنگارانی که از او پیرامون احتمال حضور در میدان رقابتی سال 1400 سوال میکردند پاسخ عجیبی داد و گفت: «علاقهای به این کار ندارم. با وضعیتی که الان هست فکر نمیکنم هیچ عاقلی کاندیدا شود. شرایط کشور بسیار سخت است و کسی که خود را کاندیدا میکند به قول غربیها باید سوپرمن باشد»، اما گویا 45 روز زمان کافی بود تا رئیس شورای شهر تهران 19سوپرمن را برای حضور در انتخابات 1400 پیدا کند. رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی روز شنبه در گفتوگویی انتخاباتی با خبرگزاری ایسنا، ضمن اشاره به عزم این حزب برای مشارکت فعال با نیت به دست آوردن صندلی ریاست دولت سیزدهم و با اشاره به اسامی کاندیداهای مدنظر حزب کارگزاران، اظهار کرد: در حال حاضر نام حدود 20 کاندیدا در این فهرست حضور دارد که عبارتند از آیتالله سیدحسن خمینی، اسحاق جهانگیری، محمدرضا خاتمی، محمدرضا عارف، محمدجواد ظریف، علی مطهری، رضا اردکانیان، علی لاریجانی، مسعود پزشکیان، محمدجواد آذریجهرمی، محمدباقر نوبخت، سورنا ستاری، عبدالناصر همتی، علیاکبر صالحی، محمد صدر، مجید انصاری و عبدالواحد موسویلاری؛ همچنین معصومه ابتکار و شهیندخت مولاوردی نیز در این فهرست قرار دارند.
لیست نامتناهی محسن هاشمی برای میدان رقابتهای انتخاباتی از نخستین ساعات انتشار خبر، با واکنشهای متعددی در فضای مجازی روبهرو شد. کارگزارانیها که در ۲ سال گذشته تلاش زیادی کرده بودند تا با فاصلهگیری از دیگر طیفهای اصلاحطلب (بویژه حزب اتحاد ملت) برای خود جایگاهی مستقل تعریف کنند و در جریان انتخابات مجلس در اسفندماه سال گذشته نیز اختلاف تاکتیکی خود با دیگر همقطارانشان را با انتشار لیست انتخاباتی نشان داده بودند، باز هم در مرکز سیبل دعواها قرار گرفتند. عمده روزنامهها و رسانههای اصلاحطلب شماره روز گذشته خود را به شکلی به مقابله با موضع هاشمی اختصاص دادند. روزنامه «شرق» سراغ محسن هاشمی رفت و وی مدعی کژتابی در تفسیر سخنانش شد. اما روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «شوخی با طعم کارگزارانی» از رضا ملکزاده، معاون مستعفی وزیر بهداشت به عنوان بیستمین چهره مدنظر کارگزاران یاد کرد که به دلیل حوادث روزهای اخیر اشارهای به نام او نشده است.
با تمام این اوصاف و فارغ از کم و کیف کاندیداهایی که اصلاحطلبان روانه کارزار انتخاباتی 1400 میکنند، چند ابهام بیپاسخ پیرامون تصمیم اصلاحطلبان وجود دارد.
1- شکست آشکار دولت روحانی و تجربه بدترین روزهای اقتصادی پس از پیروزی انقلاب در دوران دولت مورد حمایت اصلاحطلبان، آنان را اکنون بیش از هر زمان دیگری در جایگاه پاسخگویی قرار خواهد داد. اگر آنها پیش از این با در دست داشتن شعارهایی حول محور سیاست خارجی و رابطه با آمریکا موفق به کسب آرای مردم برای حضور در پاستور شدند حالا اما باید در جایگاه پاسخگویی نسبت به نتیجه این شعارها قرار بگیرند. هر چند اصلاحطلبان در ماههای گذشته تلاش زیادی کردند تا با فاصلهگذاری میان خود و روحانی از ضرب این هممسیری بکاهند اما یکی از 19چهره اعلامی محسن هاشمی یعنی محمدرضا خاتمی در جریان انتخابات ریاستجمهوری سال96 اصلاحطلبان را تضمین روحانی خوانده بود. دیگر چهرههای این فهرست همانند جهانگیری، ظریف، همتی، ستاری، صالحی، ابتکار و مولاوردی نیز مشارکت مستقیمی در دولت روحانی داشتند.
2- تلاش این روزهای اصلاحطلبان برای تغییر وجهه و اعتبار اجتماعی خود با نیت خیز برداشتن برای انتخابات 1400 در حالی است که چهرهها و جریانات رسانهای شناختهشده آنها، پس از ناکامی روحانی و شکست آشکار سیاستهایش، بارها تلاش کردند تا با تکرار گزاره «تشریفاتی بودن دولت» (که در سالهای پایانی دولت محمد خاتمی نیز مطرح شده بود) از خود مسؤولیتزدایی کنند و وضعیت موجود را به نهادهای موهومی همانند دولت پنهان و... نسبت دهند. در چنین وضعیتی آنها پیش از رجوع به لیست بلندبالای خود و طرح وعدههای جدید انتخاباتی، باید پاسخگوی این استاندارد دوگانه باشند. تلاش برای «در قدرت» بودن و متقابلا تقلا برای «بر قدرت» نشان دادن خود، استراتژی آشنای اصلاحطلبان برای فرار از پاسخگویی است که عزم آنها برای حضور در میدان انتخاباتی 1400، خلافش را نشان میدهد.
3- نزاع ظاهری اصلاحطلبان بر سر جایگاه خود در میدان انتخابات و تقلا برای ضریببخشی به این حضور با مانوری که این روزها روی تغییرات کاخ سفید میدهند، در شرایطی است که آنها در حمایت از دولت مستقر هیچگونه اختلاف نظری نداشتهاند. آنها قبل از هر گونه ادعایی برای دولت آینده باید نقطه تمایز خود با وضعیت مدیریتی موجود را تبیین کنند. نتیجه آشکار سیاست خارجی، الگوی مدیریتی و اقتصادی دولت تبدیل به تندیس کاملی از ناکارآمدی و شکست شده است؛ تندیسی که نمیتوان میان آن و نقشه راه اصلاحطلبان هیچ تمایز آشکاری یافت!
ارسال به دوستان
فرمانده کل سپاه در مراسم معارفه فرمانده جدید سپاه محمد رسولالله:
آمریکا در دوران فرسودگی و پیری است
سردار حسن حسنزاده با حکم سرلشکر سلامی به عنوان فرمانده جدید سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ منصوب شد
گروه سیاسی: سردار سرتیپ دوم پاسدار حسن حسنزاده با حکم سرلشکر سلامی به عنوان فرمانده جدید سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ منصوب شد. آیین تکریم و معارفه فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ روز گذشته با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از فرماندهان و مسؤولان لشکری، کشوری و استان تهران برگزار شد. در این مراسم با تقدیر از تلاشها و زحمات سردار سرتیپ دوم پاسدار محمدرضا یزدی در مدت تصدی مسؤولیت، سردار سرتیپ دوم پاسدار حسن حسنزاده به عنوان فرمانده جدید سپاه محمد رسولالله(ص) منصوب شد. سردار حسنزاده پیش از این مسؤولیت فرماندهی سپاه سیدالشهدا علیهالسلام استان تهران را بر عهده داشت؛ فرماندهی سپاه قائم آلمحمد(عج) استان سمنان نیز در کارنامه سردار حسنزاده وجود دارد.
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین تکریم و معارفه فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ که در ستاد فرماندهی سپاه حضرت محمد رسولالله برگزار شد، با اشاره به تلاش استکبار برای ضربه زدن به کشور گفت: متاسفانه در دنیا این قاعده ظالمانه حاکم است که هر ملت ضعیفی محکوم به ذلت است و هیچ ملتی نیست که دشمن در عمق سرزمینش نفوذ کند و این ملت ذلیل نشود؛ لذا برای عزیز بودن باید قوی بود، چراکه ضعف نقطه تسلیم است و قدرت و قوت عامل اقتدار، عزت و سربلندی.
فرمانده کل سپاه گفت: آنچه ما را در برابر دنیای استکبار به پیروزی رسانده تفکر بسیجی است که بیانگر شرف، مردانگی، جوانمردی، غیرت و تعصب مومنانه و دیندارانه بوده و سبب شده در برابر قدرتهای بههمپیوسته بزرگ به پیروزی برسیم.
وی گفت: امروز ما برای اینکه بتوانیم در برابر این همه قدرت انباشته شده که برای تسلط بر جهان متراکم شدهاند بایستیم، باید خطی از یک مقاومت گسترده و پایانناپذیر در برابرشان ترسیم میکردیم تا بدین واسطه قدرت استکباری آنان را فرسوده کنیم و استخوانهایشان را پوک و اندیشهشان را باطل و آرزوهایشان را از بین ببریم. وی افزود: این کار بزرگ به واسطه بسیج و اشاعه تفکر بسیجی انجام شد و اگر این توفیقات و پیروزیهای مستمر به دست آمد به واسطه همین تفکر بود و این مساله نیز به برکت چند عامل تحقق یافته است که مهمترین آن بهرهگیری از رهبری حکیم با حکمت بالغه الهی، سنتشناس، خداشناس، وارسته و آراسته به فضایل، ژرفاندیش و دشمنشناس با روحی نافذ و کلامی طیب و عملی صالح بوده که سکان انقلاب اسلامی را بعد از امام امت در دست گرفته است. وی ادامه داد: هر ملتی که از نعمت رهبری حکیم، شجاع و مدبر برخوردار باشد هرگز شکست نخواهد خورد، چرا که شخصیت هر ملتی بازتاب هویت رهبرش است، چراکه رهبر روح تکثیرشونده در میان ملت است. شخصیتی است که جامعه را در تراز تفکر و آرزو به اهداف والا میرساند.
سرلشکر سلامی گفت: عامل دیگر مکتب اسلام است که رهبری آن را تعلیم میدهد، مکتبی که معلم جهاد و مروج روح شهادت است و این ۲ عامل سبب شکستناپذیری یک ملت هستند و تبیینکننده این پیامها که ملتی که شهادت دارد قطعا اسارت ندارد، جهاد عامل نجات، رمز سرافرازی و شهادت عامل شکستناپذیری است. وی گفت: امروز بسیج پیشانی و خط مقدم مقابله با مستکبران جهان است و هر جا دشمن قد علم کرده، تفکر بسیجی بدون محدودیت جغرافیایی در برابر آن ایستاده و از حیثیت و ناموس مسلمانان جهان دفاع کرده و امروز به واقع همین تفکر بسیجی عامل فرسایش و زوال دشمن شده است.
سرلشکر سلامی تاکید کرد: امروز وقتی به جبهه مقابله با کفار مینگریم، درمییابیم چقدر پیشانی این جبهه وسیع شده است. هر جا مستکبران آمدهاند یاوران ولی امر در مقابلشان حاضر شدند و از حیثیت و ناموس مسلمانان بدون توجه به محدودیتهای جغرافیایی دفاع کردند و همین وسعت و عرصه نبرد، امروز عامل فرسایش و زوال دشمن شده است.
وی با طرح این سوال که امروز چه چیزی در شخصیت آمریکا به عنوان قدرت درجه یک دهههای اخیر مشاهده میکنیم؟ گفت: آیا احساس نمیکنید این قدرت در حال فرسوده و پیر شدن است و لاغری و پوکی استخوان گرفته و از درون متلاشی شده و بیصاحب است و در بیرون نیز کمخاصیت شده و میدان اثرگذاریاش کوچک و شعاع عملیاتیاش محدود شده است و دیگر قدرتش قاهر نیست؛ در سیاست تخلیه شده است و در برخی حوادث دیگر حضور ندارد.
فرمانده کل سپاه گفت: امروز آمریکا از نظر اقتصادی دچار مشکلات بزرگی شده و قدرت نظامیاش نیز فرسوده شده است، چرا که یک مقاومت فرسایشگر توانمند ظرف ۴۰ سال او را از قرارگاه راهبردیاش خارج کرده و در میدان نبرد از نزدیک با او دست به گریبان شده و بارها او را شکست داده است و امروز نیز این قدرت فرسایشگر در برابرش با اقتدار ایستاده است.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجتالاسلام جعفری
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم پارسا و با اخلاص حجتالاسلام حاجسیدیحیی جعفری را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم پارسا و با اخلاص جناب حجتالاسلام آقای حاجسیدیحیی جعفری رحمهاللهعلیه را به عموم مردم عزیز کرمان و ارادتمندان آن مرحوم و به خاندان مکرم و معزز ایشان تسلیت عرض میکنم. سالها خدمت به مردم در مسؤولیتهای گوناگون و شئون متعدد روحانی، همراه با صفا و صدق در گفتار و رفتار، شاخصه این شخصیت عزیز و معتمد بود. رحمت و رضوان الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۲ آذر ۱۳۹۹
***
اجرایی شدن ۳۶ تکلیف قانونی دستگاه قضایی در برنامه ششم توسعه
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم اجرای احکام برنامههای توسعه، خاطرنشان کرد: برخی کوتاهیها و ترک فعلها، خسارتبارتر از انجام برخی کارهاست و گاهی بیتوجهی یک مسؤول یا مدیر و عدم انجام بهموقع وظیفه، به مردم خسارت میزند. آیتالله رئیسی تأکید کرد قوه قضائیه در اجرای قوانین مربوط به برخورد با ترک فعلها، دستورالعملهایی را به بخشهای مختلف قضایی ابلاغ کرده است که بر اساس آنها، ترک فعلهایی که موجب خسارت و ضرر و زیان به منافع ملی میشود، در محاکم قضایی مورد رسیدگی قرار میگیرند. رئیس قوه قضائیه با اشاره به اجرایی شدن ۳۶ تکلیف قانونی دستگاه قضایی در برنامه ششم توسعه در یک سال و نیم اخیر، از همه مسؤولان اجرایی و قانونگذاران خواست قبل از تدوین برنامه هفتم توسعه بازنگاهی به قانون برنامه ششم داشته باشند و احکام بر زمین مانده را احصا و بهسرعت عملیاتی کنند.
آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه اجرای قانون ضعیف بهتر از بیقانونی است، متذکر شد: گاهی برخی قوانین به بهانه وجود ابهام، اجرایی نمیشوند اما اگر قانونی ابهام داشت باید نسبت به آن رفع ابهام شود و هیچ کسی نباید به این بهانه به خود اجازه دهد به قانون عمل نکند.
***
فشار پارلمان عراق بر الکاظمی برای ارائه نتایج تحقیقات ترور سردار سلیمانی
عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق از تلاش پارلمان و فشار بر دولت مصطفی الکاظمی برای ارسال هر چه سریعتر نتایج تحقیقات در رابطه با ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس خبر داد. به گزارش فارس، مهدی تقی آمرلی، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در گفتوگو با خبرگزاری المعلومه تاکید کرد: کمیسیون امنیت و دفاع به دولت عراق فشار خواهد آورد تا گزارش مربوط به پرونده ترور فرماندهان پیروزی (سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس) را در سریعترین زمان ممکن به پارلمان بفرستد. وی گفت: دولت عراق ملزم است در چند روز آینده نتایج تحقیق در رابطه با ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در نزدیکی فرودگاه بغداد را ارسال و طرفهایی را که در این جنایت با آمریکاییها دست داشتند مشخص کند. آمرلی با بیان اینکه پارلمان عراق پیگیر این مسأله بوده و خواهان ارسال سریع نتایج تحقیقات است، افزود: زمانی که نتایج به دست ما برسد، پارلمان تصمیمات خود را در این رابطه اتخاذ خواهد کرد. پیش از این نیز ایناس المکصوصی، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق از مصطفی الکاظمی، نخستوزیر این کشور درخواست کرد نتایج تحقیقات در رابطه با حادثه فرودگاه بغداد و ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس و نتایج دیگر تحقیقات در اسرع وقت به کمیسیونهای پارلمان ارسال شود. وی گفت: قوانین داخلی پارلمان عراق تمام وزارتخانهها و ادارات دولتی را ملزم کرده نتایج تحقیقات را ارسال کنند. دولت الکاظمی بهرغم وعدههای مداوم در رابطه با اعلام نتایج تحقیقات درباره حادثه فرودگاه بغداد و کشتن تظاهراتکنندگان و اخراج نیروهای آمریکایی و... تاکنون این اقدام را انجام نداده است، این در حالی است که دولت کنونی برای پیگیری همین پروندهها تشکیل شده است. پیشتر «ایناس المکصوصی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز از مصطفی الکاظمی خواسته بود نتایج تحقیق درباره پرونده حمله آمریکا به فرودگاه بغداد و دیگر تحقیقات را در اسرع وقت به کمیتههای پارلمانی بفرستد، زیرا طبق آییننامه پارلمان، همه وزارتخانهها و نهادهای دولتی موظف هستند نتایج تحقیقات را بدون نیاز به نامهنگاریهای رسمی، به مجلس ارسال کنند.
***
حسامالدین آشنا مجرم شناخته شد
سخنگوی هیأتمنصفه جرائم مطبوعاتی و سیاسی از رسیدگی به پرونده حسامالدین آشنا - مشاور رئیسجمهور- در دادگاه کیفری یک تهران خبر داد. به گزارش مرکز اطلاعرسانی قوه قضائیه، سخنگوی هیأتمنصفه جرائم مطبوعاتی و سیاسی از رسیدگی به یک پرونده جرم سیاسی در دادگاه کیفری یک استان تهران خبر داد و گفت: در تاریخ دوم آذرماه ۹۹، پرونده جرم سیاسی در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران با حضور هیأت قضایی به ریاست قاضی محمدیکشکولی و هیأتمنصفه جرائم مطبوعاتی و سیاسی برگزار شد. احمد مومنیراد اظهار کرد: در این جلسه دادگاه، پس از قرائت قرآن ابتدا نماینده دادستان کیفرخواست را قرائت کرد. وی افزود: پس از تفهیم اتهام، حسامالدین آشنا به عنوان متهم جرم سیاسی بابت ۲ مورد اتهام نشر اکاذیب با شکایت معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و همچنین شکایت سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه، دفاعیات خود را شرح داد. مومنیراد گفت: هیأتمنصفه رسیدگی به جرائم سیاسی پس از استماع دفاعیات متهم و وکیل وی، به اتفاق آرا حسامالدین آشنا را در هر ۲ مورد اتهامی مجرم شناخت ولی با اکثریت آرا وی را مستحق تخفیف دانست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|