|
محمد خادم درگذشت
محمد خادم، پیشکسوت باسابقه کشتی ایران و پدر امیررضا و رسول خادم در 85 سالگی به دیار باقی شتافت. حاجمحمد خادمازغدی، پیشکسوت کشتی ایران، مربی سابق تیم ملی و پدر امیررضا و رسول خادم، قهرمانان جهان و المپیک و روسای سابق فدراسیون کشتی صبح دیروز به دیار باقی شتافت. خادم متولد سال 1314 در مشهد که در کارنامه افتخاراتش مدال نقره مسابقات کشتی آزاد جهان در سال 1962 تولیدوی آمریکا را داشت، به دلیل نارسایی قلبی درگذشت.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با سهراب انتظاری درباره وضعیت پرسپولیس و پیشنهاد او به سیدجلال
بعد از فینال خداحافظی کن!
زهره فلاح زاده*: تیم فوتبال پرسپولیس در هفته دوم لیگ برتر بیستم به نخستین برد خود رسید و توانست با یک گل از سد صنعت نفت آبادان عبور کند. قرمزها این روزها با وجود آنکه مهرههای زیادی را خیلی زود خریداری کردند اما با کمبود بازیکن مواجه هستند. پس از محرومیت آلکثیر و رفتن خلیلزاده، این تیم در ۲ پست دفاع و مهاجم بازیکن شاخصی ندارد؛ پرسپولیسی که ۳ هفته دیگر باید در فینال لیگ قهرمانان آسیا حاضر شود و این کمبود بازیکن ممکن است برای آنها دردسرساز شود. «وطن امروز» برای بررسی وضعیت پرسپولیس با سهراب انتظاری، پیشکسوت این باشگاه گفتوگو کرد.
***
* پرسپولیس توانست در هفته دوم لیگ برتر به نخستین برد خود در لیگ بیستم برسد؛ بازی با صنعت نفت چطور بود؟
الان اوایل فصل است و نمیتوان توقع داشت تیمها بازی زیبایی را انجام دهند. آنها در 6-5 هفته اول تنها به دنبال امتیاز گرفتن هستند و اقتصادی بازی میکنند، چون تازه از شرایط بدنسازی خارج شدهاند. پرسپولیس به دلیل اینکه بازی آسیایی داشته، همچنان روند خوب خودش را ادامه داده است. به نظرم پرسپولیس بد بازی نکرد و صنعت نفت آمده بود یک امتیاز کسب کند. پرسپولیس موقعیتهای خوبی داشت و مستحق پیروزی بود.
* در این بازی پرسپولیس مهاجم شاخصی نداشت و مهدی عبدی، بازیکن جوانان تیم در ترکیب اصلی قرار گرفت؛ به نظر شما تیم بزرگی مثل پرسپولیس نباید به فکر خرید مهاجم بزرگ میبود؟
با نظر شما موافقم. تیم بزرگی مثل پرسپولیس، بازیکنان بزرگ هم میخواهد، البته بیاحترامی به بازیکنان جوان تیم نشود. پرسپولیس به یک مهاجم ششدانگ نیاز دارد. مقابل صنعت نفت آبادان هم موقعیتهای زیادی خلق شد اما به گل منتهی نشد. ما آخر این ماه باید در فینال لیگ قهرمانان بازی کنیم که قطعا این همه موقعیت ایجاد نمیشود و باید از کمترین موقعیتها بهترین استفاده را کرد. مهدی عبدی بازیکن جوانی است و فکر میکنم خوششانس است که دارد فیکس بازی میکند. به او میخواهم بگویم این فرصت را غنیمت بشمارد. شانس فیکس شدن در خانه هر بازیکنی را نمیزند. اگر نتواند توانایی خودش را نشان دهد، این شانس و فرصت از دست میرود. اگر عبدی بتواند یکی دو گل در لیگ بزند، قطعا با انگیزه بیشتر در فینال آسیا بازی خواهد کرد. به هر حال اگر ما بخواهیم با همین نفرات و بدون مهاجم ششدانگ مسیر را ادامه دهیم، به چالشی بزرگ برخواهیم خورد. امیدوارم تدبیری اندیشیده شود که پرسپولیس بتواند بازیکن آزاد خریداری کند.
* مهدیخانی به کار پرسپولیس میآید؟
نمیتوان بازیکنی را که در شهرخودرو بازی کرده با بازیکنی که در پرسپولیس بازی میکند، مقایسه کرد؛ بازی کردن در تیمهای بزرگ شرایط متفاوتی دارد. امیدوارم مهدیخانی خودش را سریعتر با تیم وفق دهد و بتواند به کمک پرسپولیس بیاید.
* پرسپولیس خیلی زود خریدهایش را انجام داد اما با وجود خریدهای خوب، تیم در ۲ پست دفاع و حمله دچار کمبود بازیکن شده است.
ببینید! سیدجلال حسینی برای فوتبال ایران خیلی زحمت کشیده است اما به نظر من یک فوتبالیست باید در اوج فوتبالش را کنار بگذارد و راه را برای جوانان باز کند. سیدجلال قرار نیست تا ۵۰ سالگی بازی کند. متأسفانه پرسپولیس دست و بالش بسته است و ناچار است با رفتن خلیلزاده از تیم، از او استفاده کند. بازیکن هر چقدر هم خوب باشد توانایی زمان ۳۰ سالگی خود را ندارد. به نظر من سیدجلال باید فینال لیگ قهرمانان را به عنوان بازی خداحافظی انتخاب کند. ما قطعا برای ادامه راه به مدافع نیاز داریم، اگرنه به مشکل میخوریم. ۲ بازیای که از پرسپولیس دیدیم برخلاف بازی در لیگ قهرمانان آسیا، شاداب بازی نکرد. ما هم در پست دفاع و هم در پست حمله نیاز به بازیکنان جدید داریم.
* صحبت از لیگ قهرمانان آسیا کردید؛ فکر میکنید پرسپولیس بتواند این بار از سد شرقیها عبور کند و قهرمان این رقابتها شود؟
پرسپولیس کار واقعاً سختی در فینال لیگ قهرمانان خواهد داشت اما قهرمانی دور از دسترس نیست. این دیدار تکبازی و به نظرم بهترین فرصت برای قهرمانی در آسیا همین امسال است. با غیرت بازیکنان قهرمانی امکانپذیر خواهد بود.
* مدیریت جعفر سمیعی را در پرسپولیس چطور میبینید؟
من اصلا ایشان را نمیشناسم. ما دقیقا از چاله افتادیم به چاه. این تغییرات فرقی به حال پرسپولیس نکرده و همه این انتخابها با نظر وزیر ورزش است. آنطور که من شنیدهام سمیعی مدیر حراست وزارت ورزش بوده است و فکر میکنم او نمیداند مدیریت کردن در پرسپولیس چگونه است. به نظرم وضعیت پرسپولیس بدتر هم خواهد شد. ما سرمایههای خوبی امثال دادکان، مایلیکهن، کلانی، پروین و... را داریم که فوتبالی هستند اما از آنها استفاده نمیکنیم. فکر میکنم با وجود مدیرانی که در پرسپولیس هستند، اتفاق مثبتی در تیم نخواهد افتاد.
* در خبرها شنیدیم حکم پرونده گابریل کالدرون، مربی فصل گذشته پرسپولیس هم بزودی صادر میشود؛ این همه بدهی ناشی از چیست؟
وقتی یک نفر را به عنوان مدیر انتخاب میکنید باید از او حساب و کتاب بخواهید. هر مدیری که به این تیم میآید، بدهی به جا میگذارد و میرود. هیچ موقع از مدیر سوال نمیشود درآمد و هزینههای باشگاه در زمان شما چقدر بوده است؟ کسی از انصاریفرد و رسولپناه و مدیران فصول گذشته سوالی کرده است؟ متأسفانه هر کسی میآید، ساز خودش را میزند و میرود. هیچ موقع حسابرسی در باشگاه انجام نمیشود، چون وزارت خودش این مدیران را انتخاب کرده و هیج موقع چاقو دسته خودش را نمیبرد. چرا پرسپولیس به عنوان تیمی بزرگ باید این همه بدهی و مشکلات داشته باشد؟
* با این حجم از بدهی، به نظر شما وزارت ورزش به وعده خود عمل میکند و امسال سرخابیها خصوصی میشوند؟
من سال ۸۰ به پرسپولیس آمدم و از آن زمان میگفتند این تیم قرار است خصوصی شود. ۲۰ سال از آن ماجرا گذشته و همچنان تیم دولتی است. من فکر نمیکنم حالا حالاها پرسپولیس و استقلال خصوصی شوند. آنها دارند با این صحبتها هواداران را بازی میدهند. مطمئن باشید این ۲ تیم خصوصی نخواهند شد.
* خبرنگار ورزشی
ارسال به دوستان
اخبار
دعوای مدیریتی استقلال و فولاد در فوتبال برتر
مدیران ۲ باشگاه استقلال و فولاد در برنامه فوتبال برتر علیه یکدیگر صحبت کردند که هر کدام به نحوه مدیریت دیگری انتقادات شدیدی داشتند. اتفاقاتی که در دیدار اخیر فولاد خوزستان و استقلال تهران رخ داده بود، موجب شد برنامه فوتبال برتر شبکه ۳ در بخشی از برنامه به این موضوع بپردازد و با برقراری ارتباط تصویری با احمد مددی، سرپرست باشگاه استقلال و سعید آذری، مدیرعامل باشگاه فولاد، در این باره سوالاتی را مطرح کند. احمد مددی در گفتوگوی اسکایپی با برنامه فوتبال برتر با بیان اینکه اظهارات اخیر سعید آذری بیشتر فرافکنی بود، ابراز کرد: دوست داشتم ایشان حقایق را میگفت و فرافکنی نمیکرد. آذری در این مدت چندین بار علیه مدیریت باشگاه صحبت کردند. من از ایشان سوال دارم؛ در تیمهایی که بودند، چه منبعی از درآمدزایی ایجاد کردند که حالا مدعی نحوه مدیریت استقلال هستند و راجع به مدیریت این باشگاه حرف میزنند؟ او درباره اینکه فولادیها عنوان کردند جواد نکونام گزینه سرمربیگری استقلال بوده است، گفت: چه کسی با جواد نکونام درباره سرمربیگری استقلال صحبت کرده؟ تا جایی که من به عنوان مسؤول اجرایی باشگاه در جریان هستم، هیچ یک از اعضای هیأتمدیره با جواد نکونام صحبتی نکردهاند و از ابتدا مدنظر ما فکری بود. سرپرست باشگاه استقلال تاکید کرد: سعید آذری برای چه چیزی محروم شد؟ اگر محبت کنند پاسخ را در همین برنامه بگویند تا همه چیز روشن شود. دلیل محرومیت سعید آذری در کمیته اخلاق چه بوده است؟
سعید آذری، مدیرعامل باشگاه فولاد نیز در گفتوگوی تصویری با برنامه فوتبال برتر ابراز کرد: آقای مددی! شما آنقدر استرس داشتید که با ۱۲-۱۰ دستمال کاغذی عرق خود را پاک میکردید. ضمنا شما در جایگاهی نیستید که بگویید چرا کمیته اخلاق من را محروم کرد. او یادآور شد: سوابق شما (مددی) را که میخواندم یک آدم فرهنگی هستید و سردبیر روزنامههای مختلف بودید. شما صورتمسأله را پاک نکنید. به جای اینکه بگویید الفاظ محمود فکری را شنیدیم و نگران آن باشید، نگران بقیه تیمها هستید. شما نگران دیگران نباشید. ما رفتیم و در شهرهای دیگر بازی کردیم و دیگر تیمها نیز آمدند و مشکلی نداشتند.
آذری خطاب به مددی گفت: شما درباره این مسأله غیراخلاقی مربی خودتان باید صحبت کنید، مسائل فولاد را من مدیریت میکنم و نگران بقیه تیمها نباشید. من انتظار داشتم به عنوان یک آدم فرهنگی خودتان در شب بازی این کار را میکردید. وقتی هم فیلم بیرون آمد، خود محمود فکری از همه شما در مورد این قضیه بیشتر متاسف بود ولی از شما هیچگونه ابراز تاسف نمیبینیم. شما هنوز نتوانستید به خودتان مسلط باشید. مدیرعامل باشگاه فولاد ادامه داد: در این
یکی، دو روز فکری صحبتی نکرده اما جناب مددی توهین ناموسی به ما را به کوه یخ تشبیه میکند. اگر توهین به نوامیس بازیکنان و مربیان که برای من توهین تلقی میشود را به کوه یخ تبدیل میکنید، الفاظ توهینکننده را به چه چیزی تشبیه میکنید؟
البته این پایان کار نبود، چرا که بعد از وقفهای مجددا طرفین روی خط آمدند و باز همان اتهامات را این بار با دوز بیشتری نثار یکدیگر کردند.
***
تارتار و دستیارانش از هدایت پیکان استعفا کردند
سرمربی تیم فوتبال پیکان با این تیم خداحافظی کرد. به گزارش فارس، مهدی تارتار که حدود 20 روز قبل به عنوان سرمربی جدید تیم پیکان جانشین عبدالله ویسی شد و همراه با این تیم در ۲ هفته ابتدایی لیگ برتر یک باخت و یک برد به دست آورد، در پایان تمرین دیروز خودروسازان با بازیکنانش خداحافظی کرد. مهدی تارتار در گفتوگو با فارس تایید کرد به دلیل مسائل فنی قادر به ادامه همکاری با این تیم نیست.
ارسال به دوستان
قطر چگونه بدبینی جهانی را تغییر داد؟
میزبان لایق
در فاصله ۲ سال تا آغاز جامجهانی ۲۰۲۲ قطر، این کشور تورنمنتهای مهمی را میزبانی میکند. پس از اینکه بازیهای منطقه غرب لیگ قهرمانان آسیا به صورت متمرکز با موفقیت در این کشور به انجام رسید، حالا نوبت به دیدارهای منطقه شرق آسیا رسیده و البته این موضوع با جنجالهایی نیز همراه بوده است.
اما در کنار این جنجالها، اتفاقات جالبی هم رخ داده که بشدت مورد توجه هواداران فوتبال در کشورهای شرق قرار گرفته است. در تورنمنت جاری، قطریها روی ۲ موضوع تاکید ویژه داشتند؛ ابتدا موضوع سرمایش استادیومها و دیگری مسأله ترمیم چمن.
موضوع نخست از آن جهت اهمیت دارد که قطر جزو کشورهای گرمسیری است و کشورهای مختلف نگران بازیهای جامجهانی در این کشور بودند اما حالا با امکاناتی که برای تهویه هوا به وجود آمده، هیچ نگرانی از این بابت وجود نخواهد داشت. در طول بازیهای لیگ قهرمانان آسیا هم کمیته برگزاری جامجهانی هر بازی با یک دماسنج، اختلاف هوای داخل استادیوم و خارج از آن را نشان میدادند تا توانایی خود را به رخ بکشند. درباره موضوع دوم قطریها ادعای خاص و عجیبی دارند. برگزاری ۲ روز یک بار بازی در استادیومهای این کشور (و ۲ بازی در یک روز) و در عین حال حفظ کیفیت چمن، سبب تعجب بسیاری از طرفداران شده اما حالا مسؤولان این کشور به شکلی جالب از راز خود رونمایی کردهاند. ویدئوی چند ثانیهای مربوط به ترمیم چمن ورزشگاه «اجوکیشن» که در شبکههای اجتماعی چینی منتشر شده، حدود ۱۵ میلیون بار دیده شده و به پربازدیدترین ویدئوی مربوط به جامجهانی بدل شده است. در این ویدئو ۲ نفر از کارکنان استادیوم اجوکیشن، بخشی از چمن ورزشگاه را با دستگاه خاص جدا میکنند و به خودرویی انتقال میدهند تا با تابش نور مصنوعی خورشید، وضعیت آن بهبود یابد و آماده بازی بعد شود. بنابراین به نظر میرسد قطریها با گامهای مثبت و همچنین نمایش توانایی خود، توانستهاند بدبینی بخشی از جامعه جهانی نسبت به میزبانی این کشور از جامجهانی را تغییر دهند، البته هنوز جامجهانی باشگاهها و جام کنفدراسیونها باقی مانده و کشور قطر با میزبانی این رقابتها، بیش از پیش آماده جامجهانی خواهد شد.
ارسال به دوستان
چه کسی مسؤول این چهره زشت است؟
«فوران» بداخلاقی
مرتضی احمدی: خشم و بداخلاقی حالا ۲ عنصری است که در رگهای فوتبال ایران جریان دارد و باشگاهها آن را از طریق مصاحبهها و بیانیههایشان به جامعه پمپاژ میکنند. براستی مسؤول این اتفاقات ضدفرهنگی کیست؟ هر چه بر عمر مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران افزوده میشود، عمر بداخلاقیها و خشم باشگاهها به هفتههای ابتدایی تقلیل پیدا میکند. لیگ برتر به عنوان ویترین فوتبال باشگاهی ایران که باید محلی برای لذت بردن و سرگرمی مردم و هوادارانش باشد، به سرکردگی خود باشگاهها، مربیان و بازیکنان چنان خشمی را به جامعه پمپاژ میکند که تاثیرات اجتماعی و فرهنگی آن شاید حتی تا سالها باقی بماند. اتفاقا همین ۲ هفته نخست لیگ برتر شاید نمونه بسیار خوبی از ماهیت و ذات فوتبال ایران باشد که به یک رویه و عرف در جامعه تبدیل شده است. اعتراضهای پیاپی باشگاهها، درگیریهای مربیان و مدیران در ورزشگاهها و رسانهها، صدور بیانیههای پیاپی و کریخوانیهای بیپایه و اساس که با چند برابر قدرت اصلی خود در فضای مجازی و بین هواداران بازنشر داده میشود، فوتبال ایران را به «ناکجاآباد» کشانده است. صرفنظر از تاثیر پررنگ فضای کلی جامعه در این بداخلاقیها و نقش باشگاهها که هر کدام پیشوند «فرهنگی» را یدک میکشند، میتوان این پرسش را مطرح کرد که سایر نهادها و متولیان فوتبال چه کار میکنند؟ چرا سازمان لیگ به عنوان برگزارکننده مسابقات لیگ برتر اقدام و پیشبینی خاصی برای جلوگیری از این اتفاقات ندارد. فدراسیون فوتبال در سالهای اخیر به جای فرهنگسازی، بر جنبه تنبیهی و قضایی ماجرا متمرکز شده است و درمان را جایگزین پیشگیری کرده؛ در حالی که این اقدامات انضباطی هم تاثیری در رویه غلط فوتبال ایران نداشته و صرفا به درآمدزایی فدراسیون فوتبال کمک کرده است! باشگاهها نشان دادهاند برای رسیدن به عنوان قهرمانی، کسب سهمیه آسیا یا سقوط نکردن به لیگ دسته اول دست به هر کاری میزنند و برایشان هدف، وسیله را توجیه میکند. این عزم در باشگاههای ما برای جلوگیری از بداخلاقیها وجود ندارد و آنها حتی ثابت کردهاند در اشتباهات، گاهی پشت مربی و بازیکن خود درمیآیند. تکلیف سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال هم که مشخص است و اگر اقدامی هم میشود، تاثیرگذار نبوده است. براستی برای پایان دادن به این وضعیت و آرام کردن آتشفشان خشم و هیاهو، برای بازگرداندن فوتبال ایران به مسیر اخلاقی، برای کاهش تنشها و درگیریها و در یک کلام برای لذت بردن هواداران از این فوتبال چه کارهایی لازم است؟
ارسال به دوستان
منطق سرمایهگذاری دولت در زمان تحریم
حمید کمار: رهبر حکیم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار رؤسای ۳ قوه و دیگر اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی، برخی راهحلهای پیشنهادشده کارشناسان و متخصصان برای بیاثر کردن تحریم را برشمردند که یکی از آنها «افزایش سرمایهگذاری دولتی و نهادهای عمومی» بود. اما منطق سرمایهگذاری دولت در شرایط تحریم با توجه به افت درآمدهای حاصل از فروش نفت خام چیست؟
برای درک منطق این راهکار، میبایست ابتدا اثر تحریم بر اقتصاد کشور را تحلیل کرد. تحریم، اقتصاد کشور را در ۲ بعد داخلی و خارجی تحت تاثیر قرار میدهد. یکی از مهمترین کارکردهای تحریم در بعد داخلی، محدود کردن درآمد دولت از محل فروش نفت خام با هدف سوق دادن اقتصاد کشور به سمت رکود است. رکود مورد هدف تحریم به طور عمده از مسیر محدود شدن هزینهکرد دولت در بودجه میسر میشود. همین رکود به شکل شوک منفی عرضه به تشدید تورم دامن میزند. در چنین شرایطی بیاثر کردن تحریم، حفظ و حتی افزایش هزینهکرد دولت است. با این حال چند سوال در این رابطه مطرح میشود.
* تأمین مالی از کدام مسیر؟
با محدود شدن درآمد دولت از فروش نفت خام، موضوع تامین مالی دولت بیش از گذشته اهمیت مییابد. هر چند در نهایت هیچ منبعی سالمتر و کمهزینهتر از مالیات برای دولت وجود ندارد اما با توجه به اهمال دولت در اصلاح نظام مالیاتی در سالهای گذشته و زمانبر بودن افزایش درآمدهای مالیاتی بودجه، این مسیر در کوتاهمدت جوابگو نیست. از همین رو میبایست به فکر راههای دیگری برای تامین مالی فوری دولت بود. مسیرهای مختلفی برای تامین مالی دولت در قدرتهای بزرگ اقتصادی تجربه شده است؛ فروش اوراق بدهی نخستین راهی است که در این کشورها اجرا میشود. این روش، سادهترین راهکار تامین مالی فوری برای دولت است. از قضا دولت برای جبران کسری بودجه سال جاری بشدت بر استفاده از این روش تکیه کرده است. علاوه بر این روش، استفاده از اوراق مشارکت و صندوقهای پروژه میتواند کمک شایانی به تامین سرمایه برای دولت کند. این راهکار البته در کشور چندان مورد توجه قرار نگرفته به طوری که تعداد صندوقهای پروژه در کشور اکنون کمتر از انگشتان یک دست است. راهکار دیگر، بازنگری سریع و جدی در هزینههای دولت و شرکتهای دولتی است. حذف هزینههای غیرضرور دولت، منابع جدیدی برای تامین هزینههای طرحهای زیرساختی تامین میکند.
* محل مصرف منابع تأمین شده؟
تعیین محل هزینهکرد منابع به دست آمده از مسیرهای فوق اما اهمیت بسیاری دارد. اگر این منابع صرف هزینههای جاری شود، نتیجهای جز تشدید کسری بودجه ندارد، چنانکه اکنون دولت منابع حاصل از فروش اوراق بدهی را عموما صرف هزینههای جاری میکند. سیاست درست، تبدیل این منابع به سرمایههای مولد است. تبدیل این منابع به سرمایه مولد اما نیاز به تعیین اولویتهای سرمایهگذاری دارد. دولت به عنوان بازیگر عمده اقتصاد کشور و حافظ منافع عمومی میبایست از طریق سرمایهگذاری در زیرساختهای کشور، زمینه را برای رشد اقتصادی فراهم کند. موارد متعددی در کشور وجود دارد که در صورت سرمایهگذاری دولت، میتواند ثروت قابل توجهی را نصیب کشور کند. ساخت و تکمیل کریدور شمال-جنوب، تکمیل زنجیره پتروشیمی، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، افزایش کمی و کیفی بنادر و هوشمندسازی فرآیندهای مختلف کشور از طریق سامانهها، تنها برخی از مواردی است که نیازمند سرمایهگذاری دولت است. اینگونه سرمایهگذاریهای دولت، جریانی از ثروت را تا سالها برای کشور و دولت ایجاد میکند. نمونه بارز این سرمایهگذاری را میتوان در سرمایهگذاری دولت در ساخت پالایشگاه ستاره خلیجفارس مشاهده کرد. این پالایشگاه پس از بازگشت تحریمهای یکجانبه آمریکا در سال 97 علاوه بر اینکه کشور را از واردات سوخت بینیاز کرد، درآمد ارزی قابل توجهی را نصیب کشور کرد که تحریم آن برای دشمن تقریبا غیرممکن است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|