|
فرمانده کل ارتش: خلیجفارس را تبدیل به دریای وحدت و اقتدار امتهای اسلامی میکنیم
امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش در پیامی به مناسبت روز نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: اگر دشمن به خیال توان دریاییاش مستی کند و راهش کج شود، ضربتی توفانی از عزیزان نیروی دریایی راهبردی ارتش دریافت خواهد کرد. وی در ادامه ضمن تاکید بر خروج بیگانگان از منطقه خاطرنشان کرد: خلیجفارس عزیز را تبدیل به دریای وحدت و اقتدار امتهای اسلامی میکنیم.
ارسال به دوستان
فرمانده کل سپاه بر تمرکز دشمنان ایران بر جنگ اقتصادی و معیشتی تأکید کرد
خروج جنگ نظامی از دستور کار دشمن
گروه سیاسی: فرمانده کل سپاه تاکید کرد جنگ نظامی از برنامههای دشمنان ایران خارج شده است. به گزارش «وطنامروز»، سرلشکر حسین سلامی روز گذشته همزمان با سالروز بسیج مستضعفین و آغاز هفته بسیج در آیین رونمایی از 2887 طرح خدمترسانی بسیج، اظهار کرد: خدمت ما به مردم بدون منت است و رسم و مرام بسیجیها شرف، جوانمردی، غیرت و ایثار است.
سرلشکر سلامی با اشاره به عرصههای دشمنی با ملت ایران و تمرکز نظام سلطه و استکبار بر جنگ اقتصادی و معیشتی علیه مردم تأکید کرد: دشمن از ضربه به فیزیک نظام جمهوری اسلامی ایران ناامید و مأیوس شده و جنگ نظامی از برنامههایش خارج شده است ولی در جریان دشمنی با نظام، دین، فرهنگ، معیشت و سلامت مردم را هدف قرار داده است.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه دفاع برجستهترین فراز تاریخ ما است و تا انتهای این مسیر ایستادهایم، انتهای این ایستادگی، زوال دشمنی است که غروب را تجربه میکند، ادامه داد: بسیج ایستاده است تا تحت فرمان رهبری از این ارزشهای نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران دفاع کند.
وی تأکید کرد: لباس جهاد از تن ما بیرون نخواهد آمد و بر اندام جوانان ما زینت یافته است و از ارزشهای نظام جمهوری اسلامی و حیثیت ملت دفاع میکنیم.
وی افزود: جوانان بسیجی ما مروجان سعادت جامعه و مجاهدانی هستند که از حیثیت این ملت دفاع میکنند و ما تا آخر این ماجرا که غروب مطلق دشمنان ماست، ایستادهایم و به پیروزی ایمان داریم و آن را تعقیب خواهیم کرد.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه بسیج یک نیروی قدرتمند تمامکننده و پایانناپذیر است، عنوان کرد: قرار گرفتن در این طریق درخشان و نورانی بر بسیجیان مبارک باد.
وی با اشاره به نقش تعیینکننده سازمان بسیج مستضعفین در حل مشکلات مردم گفت: بسیج امروز به صحنه آمده است تا با پیامدهای معیشتی و اقتصادی ناشی از بیماری کرونا مقابله کند و امیدواریم با اجرای اینگونه طرحها و برنامهها فشارهای اقتصادی روی بخشی از طبقات جامعه ما کاهش پیدا کند.
فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه بسیج خاتمهدهنده مشکلات و مخاطراتی است که برای ملت ایران ایجاد میشود، تصریح کرد: کار بسیج نجاتبخشی است. ما از یک نیروی قدرتمندی برخورداریم که هرجا با مشکلی مواجه شویم از آن برای حل مشکلات استفاده میکنیم و بسیج واقعا مرتفعکننده مشکلات جامعه است.
سرلشکر سلامی با اشاره به پیشینه بسیج از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون گفت: همانطور که مشاهده کردیم در دوران دفاعمقدس نیز بسیج نقطه مرکزی خاتمه جنگ به نفع ملت ایران بود.
وی افزود: بسیج بعد از دوران دفاعمقدس نیز در همه بحرانهای سخت از جمله حوادث طبیعی یا فشارهایی که توسط دشمنان بر ملت ایران تحمیل میشود همچنان با نشاط و بالنده کار خود را در خدمترسانی به مردم انجام میدهد.
سرلشکر سلامی تصریح کرد: فعالیتی که امروز بسیجیان انجام میدهند در امتداد فعالیتهایی است که از گذشته تاکنون انجام دادهاند و در واقع فعالیت آنان حرکت در یک مسیر طولانی و بدون انتهاست که آن هم ارائه خدمت به مردم است.
وی تاکید کرد: امروز هزاران گروه از بسیجیان به همراه عزیزانمان در وزارت بهداشت و درمان در واقع طرح شهید حاجقاسم سلیمانی را که همان غربالگری خانه به خانه است جهت مقابله با بیماری کرونا انجام میدهند.
فرمانده کل سپاه افزود: در این مراسم به شکل نمادین بخشی از این تیمها را در تهران مستقر کردیم. این تیمها به شکل محلهمحور پایگاههای سلامت را در پایگاههای مقاومت بسیج ایجاد میکنند و این نهضت تا انتها و تا زمانی که ویروس کرونا از بین برود ادامه دارد.
وی در ادامه گفت: همچنین در بخش دیگری از این برنامه کمکهای مومنانهای که در مقاطع مختلف، بسیج به کمک نهادهای حمایتی و مردم خیر که از روح انفاق بهره میبرند جمعآوری و آماده کرده است را میان مردم و هموطنانمان تقسیم میکند.
وی افزود: در این برنامه صدها هزار بسته حمایتی آماده و به مردم عزیزمان تقدیم میشود و این راه نیز همچنان ادامه خواهد داشت.
همچنین روز گذشته با حضور سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه ۲ هزار و ۸۸۷ طرح عمرانی خدمترسانی بسیج، به مناسبت هفته بسیج به صورت تصویری افتتاح شد. این پروژهها در استانهای مختلف و در زمینههای ورزشی، فرهنگی، آبرسانی، عمرانی و مسکن محرومان اجرا شده است. در این مراسم با فرماندهان سپاه استانهای خوزستان، آذربایجان شرقی، مرکزی و بوشهر ارتباط مستقیم تصویری برقرار شد.
ارسال به دوستان
پیام رهبر انقلاب بهمناسبت سالروز تشکیل بسیج مستضعفان
بسیجیان خود را موظف به ابطال کید دشمنان بدانند
در سالروز تشکیل بسیج مستضعفان، حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی بسیج را ثروت بزرگ و ذخیره خداداد ملت ایران خواندند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر رهبر معظم انقلاب، متن پیام آیتاللهالعظمی خامنهای که سردار سرتیپ بسیجی محمد شیرازی، رئیس دفتر فرماندهی معظم کل قوا آن را در ارتباط ویدئوکنفرانس با بسیج مراکز استانها و اقشار بسیج قرائت کرد، به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
بسیج یادگار بزرگ و درخشان امام راحل و مظهر اقتدار ملی و نمایشگاه صفا و اخلاص و بصیرت و مجاهدت است.
در دفاع از کشور و استقلال و ثبات آن، در خدمات حیاتی با مقیاس گستره کشوری، در فعالیتهای پیشرو علمی و فناوریهای نوین، در رویکردهای ارزشی و ایجاد فضای معنوی، همه جا نام بسیج برده میشود و حضور بسیج جلوه میکند. ایمان و عزم و احساس مسؤولیت و اعتماد به نفس، پایههای اصلی این تواناییها و گرهگشاییهاست و اینها خود نعمتها و موهبتهای خداوند است که باید با شکر الهی و مراقبت دائمی، آنها را حفظ کرد و بر آن افزود. بسیج، ثروت بزرگ و ذخیره خداداد ملت ایران است. دشمنان این ملت، اکنون و همیشه در این اندیشه بودهاند و خواهند بود که آن را نابود یا بیاثر کنند. مسؤولان سازمانی و یکایک بسیجیان عزیز خود را موظف به ابطال کید دشمن بدانند و با توکل و اخلاص و برنامهریزی به پیش روند. موفق باشید انشاءالله.
سیدعلی خامنهای
ارسال به دوستان
روحیه بسیجی پشتوانه مبارزه با فساد است
رئیس قوه قضائیه در پیامی به مناسبت هفته بسیج، روحیه بسیجی را حلال بسیاری از مشکلات کشور دانست.
به گزارش «وطن امروز»، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در پیامی به مناسبت هفته بسیج تاکید کرد: اگر روحیه بسیجی در زمینه مبارزه با فساد، مطالبه حقوق عامه بر زمین مانده و نادیده گرفته شده و مقابله با ترک فعل مسؤولان به کمک قوه قضائیه بیاید، بسیاری از مشکلات امروز کشور براحتی قابل حل است. رئیس قوه قضائیه همچنین خاطرنشان کرد: بسیج و همه اجزای آن مومنانه به انقلاب اسلامی و آرمانهایش عشق میورزند و آماده هر نوع فداکاری برای تداوم و اتصال این نهضت خونین به انقلاب جهانی مهدوی هستند.
ارسال به دوستان
یادی از آیتالله سعادتپرور
آیتالله محمدباقر تحریری*: 5 آذرماه سالروز ارتحال ملکوتی عالم ربانی، آیتالله سعادتپرور تهرانی رضوانالله علیه بود. مرحوم آیتالله سعادتپرور از علمای برجسته تهرانی بودند که در تهران چند سالی خدمت مرحوم آیتالله برهان که از شاگردان مرحوم آیتالله العظمی قاضی بودند، تلمذ کردند. روح لطیف آیتالله سعادتپرور همواره دغدغه مسائل معنوی و اخلاقی را داشت و این دغدغه از روزهای اول طلبگی نیز در ایشان بروز و ظهور داشت تا جایی که در همان دوران، پس از ورودشان به شهر مقدس قم برای ادامه تحصیل، از مرحوم آیتالله حاجشیخ عباس تهرانی که از شاگردان مرحوم میرزا جوادآقا ملکیتبریزی بودند، دعوت میکنند در جلسات دعای ندبه سخنرانی و محفل انسی برپا کنند.
این شاکله معنوی و عرفانی از ابتدای دوره طلبگی در مرحوم آیتالله سعادتپرور مستحکم و راسخ میشود، البته نباید از نقش خانواده ایشان نیز غافل شد، چرا که ایشان در خانواده متدینی به دنیا آمدند که زمینه این سیر معنوی را در ایشان ایجاد کرد. به علاوه ایشان در همان ایام طلبگی دوستانی بسیار خوب و معنوی پیدا کردند، از جمله حضرت آیتالله جعفری که تا آخر با هم همبحث و رفیق راه بودند. یا آیتالله خوشوقت که هر دوی این بزرگواران نیز از شاگردان خاص اخلاقی و عرفانی مرحوم علامه طباطبایی بودند.
روح تشنه و دغدغهمند آیتالله سعادتپرور که عطش تحصیل معارف الهی را داشت، سرانجام ایشان را به درسهای حضرت علامه طباطبایی رضوانالله علیه کشاند. آیتالله سعادتپرور تعریف میکردند که روزی از علامه طباطبایی سوال میکنند آیا شما غیر از این درسهای عمومی، درسهای خصوصی هم دارید یا خیر؟ در واقع از علامه طباطبایی درخواست میکنند ایشان را به صورت خصوصی به شاگردی قبول کنند. علامه طباطبایی در آن لحظه پاسخی نمیدهند اما یکی دو هفته بعد جواب مثبت میدهند و به این ترتیب آیتالله سعادتپرور تحت تربیت خاص علامه طباطبایی قرار میگیرند.
آیتالله سعادتپرور از دوستان صمیمی پدر بنده بودند که هر دو جزو شاگردان علامه طباطبایی بودند. ایشان به همراه بعضی دوستانشان از مرحوم علامه درخواست میکنند جلسه خصوصیای پیرامون سیر و سلوک و مسائل معنوی تشکیل دهند. این را باید تذکر داد که حضرت علامه جلسات خصوصیای هم با چند تن از فضلا و شاگردانشان مانند علامه حسنزادهآملی، آیتالله جوادیآملی و آیتالله مصباحیزدی داشتهاند که حول محور مباحث فلسفی و حکمی و توضیح روایات معارفی بوده است اما جلسه خاصی که به درخواست آیتالله سعادتپرور برگزار میشود، حول محور مسائل عرفانی و سلوکی بوده است.
در این جلسات که به پیشنهاد آیتالله سعادتپرور تشکیل میشود، خود ایشان محوریت جلسه را در پرسیدن سوال از مرحوم علامه طباطبایی داشته و علامه نیز به این سوالات پاسخ میداده است. اینگونه نبوده که همواره علامه خودش شروع به صحبت کند و مثلا متنی و کتابی را تدریس کند. جلسات پرسش و پاسخی بوده که آیتالله سعادتپرور محوریت پرسیدن سوال را بر عهده داشته است. این جلسات 25 سال ادامه پیدا میکند. آیتالله سعادتپرور مطالب و نکاتی را که در این جلسات مطرح میشده ثبت و ضبط میکرده که بعدها به انواع مختلفی به صورت کتاب به چاپ رسیده است. به طور مثال در بخشی از این جلسات معانی غزلهای حافظ را از علامه سوال میکرده و علامه پاسخ میداده است. علامه طباطبایی نزدیک به 200 غزل حافظ را در این جلسات شرح میدهد که آیتالله سعادتپرور این شرحها را ثبت و ضبط میکند و بعد بر اساس مبنای شرحهای علامه، مابقی غزلها را نیز خودشان شرح میدهند که ماحصل آن کتاب «جمال آفتاب» میشود که در 10 جلد منتشر میشود. یا مثلا کتاب ثمرات حیات که تاکنون ۲ جلد آن منتشر شده، شامل سوالات متنوعی است که آیتالله سعادتپرور از علامه طباطبایی پرسیده و علامه پاسخ گفتهاند.
به هر ترتیب باید گفت حضرت آیتالله سعادتپرور خود را وقف بررسی و تحقیق و رسیدن به معارف توحیدی کرده بود و با تمام وجود در خدمت علامه مشغول طی مدارج علمی و عملی در مسیر توحید بود. پیشرفت علمی و سلوکی حضرت آیتالله سعادتپرور به آنجا رسید که علامه طباطبایی علاوه بر اینکه ایشان را به «فخرالمحققین» ملقب کردند، در اواخر حیاتشان برخی افراد را برای تربیت سلوکی به ایشان ارجاع میدادند.
آیتالله سعادتپرور میراثدار روش تربیتی بزرگانی چون علامه طباطبایی، آیتالله قاضی، آیتالله سیداحمد کربلایی و ملاحسینقلی همدانی بود که همگی از استوانههای فقاهت، حکمت و عرفان بودند و این روش را تا آخر عمر ادامه داد و حیاتش را وقف آموختن معارف توحیدی و تعلیم و تربیت سلوکی و توحیدی کرد.
اگر بخواهم شرح بیشتری از مکتب سلوکی و تربیتی آیتالله سعادتپرور بدهم، باید بگویم مکتب ایشان، همان مکتب «تربیت توحیدی» نجف بود؛ مکتبی که ما از آن به عنوان مکتب عرفانی نجف یاد میکنیم؛ مکتبی که رهبر معظم انقلاب در ۲ سفری که به قم مشرف شدند، تاکید کردند آموزهها و روشهای این مکتب باید مورد توجه طلاب و الگوسازی از آن برای مردم قرار بگیرد. خوب است این را هم بدانید که جد مادری مقام معظم رهبری که الان در مشهد دفن هستند، از شاگردان مرحوم آیتالله قاضی بودهاند و معظمله کاملا با این سبک سلوکی آشنا هستند و بر ترویج عالمانه آن تاکید و اصرار دارند.
در این روزگار خیلی از جوانان ما به دنبال استاد معنوی میگردند، به دنبال رشد و تعالی روحی و معنوی هستند، اگرچه خودم را کوچکتر از آن میدانم که بخواهم به جوانان توصیهای بکنم اما به این عزیزان مطلبی را عرض میکنم. من 30 سال خدمت آیتالله سعادتپرور بودم، از نزدیک با زندگی و روش ایشان که همان روش اولیای خدا و بزرگان مکتب نجف بود آشنا شدم، حقیقت و اساس روش این بزرگان، بندگی خدا بود. اول و آخر همین بندگی خداست؛ زندگی خداپسندانه داشتن. هرکس هرجایی که هست، به هر شغلی که مشغول است، هدفش را خدایی کند و در تمام جزئیات کارش رضای خدا را در نظر بگیرد. سلوک یک امر خیلی پیچیدهای نیست که افرادی بخواهند بازارگرمی کنند و برای خود دکان درست کنند و با نقل خواب و رؤیا و مکاشفه و کرامات، دیگران را به خود دعوت کنند و مدام از سیر و سلوک یک تصویر خاص و عجیب و غریب بسازند. خیر! این بزرگانی که ما دیدیم مثل مردم عادی زندگی میکردند اما تفاوتشان این بود که در جزئیات رفتار و افکارشان به دنبال رضای خدا و تبعیت کامل از دستورات دین الهی بودند.
* تولیت حوزه علمیه مروی
ارسال به دوستان
روحانی دیروز باز هم از خوشبینی به غرب گفت
محکوم به تکرار تاریخ
گروه سیاسی: با مشخص شدن نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و اعلام پیروزی جو بایدن، نامزد دموکرات، همانطور که قابل پیشبینی بود دولت روحانی بهرغم گرفتن ژست بیطرفی در این انتخابات، با تغییر ادبیاتی فاحش طی هفتههای اخیر و استقبال از پیروزی دموکراتها، تلاش میکند مطابق الگوی شکستخورده سالهای قبل خود در این چند ماه باقیمانده از عمر دولت دوازدهم، سرنوشت کشور و ملت را دوباره به تغییرات در کاخ سفید پیوند بزند.
به گزارش «وطن امروز»، بر این اساس حسن روحانی، رئیسجمهور در جلسه روز گذشته هیأت دولت مجددا با بازگشت به حرفها و آرزوهای برجامی خود، اظهار کرد: «دولت آتی آمریکا باید بتواند کارهای بزرگی انجام دهد و در برابر آن همه اقداماتی که چهره آمریکا را تخریب کرد، باید بتواند تا حدی شرایط و اشتباهات گذشته را نسبت به ملت ایران، جبران کند. امیدواریم دولت آینده آمریکا در نخستین قدمهایش سیاستهای ترامپ را نسبت به ایران با صراحت محکوم کند. اقدامات ضد حقوق بشری و تروریستی این دولت را به صراحت محکوم و جبران کند؛ سیاستهای نادرستی که دولت فعلی در طول 4 سال اعمال کرده است».
روحانی در ادامه افزود: «سیاست جمهوری اسلامی ایران روشن است، سیاست جمهوری اسلامی ایران همانطور که بارها تأکید کردیم، تعهد در برابر تعهد، اقدام در برابر اقدام، کاهش تنش در برابر کاهش تنش، احترام در برابر احترام، تعهدات بینالمللی در برابر تعهدات بینالمللی است و اگر چنین ارادهای در حاکمان آینده آمریکا وجود داشته باشد، به نظرم حل مسأله بسیار آسان است».
رئیسجمهور همچنین اعلام کرد: «ایران و آمریکا هر ۲ میتوانند تصمیم بگیرند و اعلام کنند به شرایط 20 ژانویه 2017 برمیگردند؛ هم ایران برمیگردد به شرایط 20 ژانویه 2017 هم آمریکا و این میتواند گشایش بزرگی برای بسیاری از مسائل و مشکلات باشد و مسیر و شرایط را کاملا تغییر دهد و بعد مراحل بعدی را میشود در بخشهای مختلف ادامه داد. گره اصلی با یک اراده و یک تصمیم، گشاده و باز میشود».
روحانی همچنین گفت: دولت برنامه 9 ماههای را بر مبنای شرایط سخت تدوین کرده است اما در عین حال همواره اینچنین بوده که اگر مشکلی برای مردم در زندگی پیش آمده به خاطر فشارهای ناحق و غیرانسانی کاخ سفید بوده و هر زمانی که آنها به تعهدات بینالمللی برگردند، آن شرایط عوض خواهد شد.
نکته حائز اهمیت در میان ادبیات حسن روحانی ذوقزدگی مفرط از زمزمههای بازگشت دولت بعدی آمریکا به برجام است که این ذوق و شوق علاوه بر کند کردن تیغ بازخواست کشورمان از دولت بایدن، پالس مناسبی برای طرف آمریکایی جهت جبران خسارات ایران ارسال نمیکند. همچنین اعلام آمادگیهای متعدد رئیسجمهور و دیپلماتها در بازگشت ایران از کاستن از تعهدات برجامی قابل تأمل و عجیب به نظر میرسد. رئیسجمهور که اردیبهشت 97 با ابراز خشنودی از خروج آمریکا از توافق هستهای این اقدام را کم شدن شر مزاحمی از سر این توافق ارزیابی میکرد، در شرایط فعلی طوری اظهارنظر میکند که ایران را نیازمند بازگشت ایالاتمتحده به برجام نشان میدهد. بنابراین در این قسمت حسن روحانی تلاش میکند مزاحمتهای آمریکا را به موضوعی به نام ترامپیسم آمریکایی تخفیف دهد تا نشان دهد سیاست خارجی دولت دوازدهم همچنان با تقسیمبندی آمریکای متعهد و غیرمتعهد در همان سیکل معیوبی قرار دارد که یک بار با تحمیل هزینهای گزاف به منافع ملی کشور آزمون خود را پس داده است. بر این مبنا رئیسجمهور در بخشی از اظهارات روز گذشته خود گفت: یکی از مظاهر بزرگ پیروزی ملت ایران و شکست حتمی و قطعی دشمن در این جنگ اقتصادی پایان دوران ترامپیسم است.
دولت روحانی در حالی با تبدیل مساله تحریمها به رفراندوم سیاست خارجی در انتخابات سال 92 با شعار رفع تمام تحریمها روی کار آمد که 7 سال پس از این تاریخ، تحریمها نهتنها رفع نشد که به اعتراف شخص رئیسجمهور به جنگ اقتصادی تغییر کاربری داده است و در چنین شرایطی روحانی روز گذشته گفت: در تاریخ ایران 2 دفاع مقدس، یک دفاعمقدس 8 ساله در برابر صدامیان و یک دفاعمقدس در برابر جنگ اقتصادی داشتیم در برابر ترامپیان و بحمدالله ملت در هر2 جنگ موفق و پیروز شد، در این جنگ 3 ساله هم تقریبا تنها بودیم؛ کسی ملت ایران را یاری و کمک نکرد.
در میانه بیم و امیدهای رئیسجمهور و مردان سیاست خارجیاش در بازگشت ایران و آمریکا به 20 ژانویه 2017- روزی که ترامپ سر کار آمد- مسالهای که اهمیت دارد این است که شرایط ۲ طرف در برجام در این تاریخی که حسن روحانی میگوید به چه شکل بوده است. ۲ ماه قبل از تاریخ مورد نظر روحانی دولت اوباما نهتنها به هیچ یک از تعهدات خود در توافق هستهای عمل نمیکرد، بلکه با تمدید تحریم ایسا، برجام را نقض کرد و دولت روحانی به خاطر سازوکار عجیب حل اختلاف در برجام موسوم به مکانیزم ماشه توانایی محکوم کردن آمریکا را نداشت!
محمدجواد ظریف همان موقع درباره موضع ایران درباره اجرایی شدن تمدید تحریمهای ایسا گفت: همانطور که رئیسجمهور عنوان کرده است، ما از گذشته اعلام کردیم که تمدید این تحریمها مغایر برجام است.
همچنین حمید بعیدینژاد، رئیس سابق تیم کارشناسی هستهای و سفیر فعلی ایران در انگلستان، در آن مقطع- سال 95- در کنفرانس تجاری ایران در لندن مشکلات بانکی ایران را «دردسرساز» توصیف کرد و بعدتر نیز در اظهارنظری مهم گفت: حساب بانکی سفارت ایران در لندن هنوز بسته است.
همچنین نشریه آمریکایی نیویورکر، مهرماه 96 روایتی جالب توجه از نشست مشترک وزرای خارجه ایران و 1+5 که در حاشیه اجلاس امسال سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، منتشر کرد؛ نشستی که محمدجواد ظریف برای نخستینبار از زمان انتخاب دونالد ترامپ به ریاستجمهوری ایالاتمتحده با رکس تیلرسون وزیر وقت خارجه و نیکی هیلی دور یک میز نشستند. به گزارش نیویورکر، در جایی از جلسه محمدجواد ظریف خطاب به همتایان خود با گلایه از اینکه ایالاتمتحده آنطور که در توافق هستهای مقرر شده تحریمها را رفع نکرده، میگوید: «ما هنوز نمیتوانیم در انگلستان یک حساب بانکی باز کنیم».
ولیالله سیف، رئیس وقت بانک مرکزی هم اواخر فروردینماه سال 95 به تلویزیون بلومبرگ گفت «تقریبا هیچ چیز» از برجام عاید ایران نشده است. وی میگوید: «یکی از نیازهایی که قطعا ما داریم تبدیل کردن ارز است برای اینکه بتوانیم به تامینکنندگان (کالا) پول پرداخت کنیم. این، نیازمند دسترسی به نظام مالی آمریکاست».
سیف اظهار کرده بود ایران ۳ ماه بعد از اجرایی شدن برجام، توان دستیابی به ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی ضبطشدهاش در خارج از کشور را نداشته و برای پرداخت صورتحسابهایش در مبادلات خارجی به دنبال راهی برای استفاده از دلار است.
رئیس بانک مرکزی ایران اضافه کرده بود با آنکه قرار است سپردههای ایران در بانکهای خارج از کشور قابل دسترس باشند، بانکهای اروپایی کماکان نگران نقض قوانین آمریکا و مواجه شدن با جریمههای سنگین این کشور هستند. سیف، بر همین اساس از «دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا» خواست با صدور دستورالعملی، بانکهای اروپایی را به استقبال بیشتر از ایران دعوت کند.
ارسال به دوستان
ممانعت آمریکا از ارسال نتایج تحقیقات پرونده ترور سردار سلیمانی به پارلمان عراق
سنگاندازی تروریستها
گروه سیاسی: یکی از نمایندگان عراقی اعلام کرد سفارت آمریکا در بغداد مانع ارسال نتایج تحقیقات درباره پرونده ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس به پارلمان میشود.
به گزارش ایسنا، عبدالامیر التعیبان، نماینده فراکسیون صادقون در پارلمان عراق در گفتوگو با خبرگزاری المعلومه گفت: سفارت آمریکا در بغداد دیدگاههای خود را به دولت عراق تحمیل میکند و مانع رسیدن نتایج تحقیقات در رابطه با پرونده ترور فرماندهان پیروزی (سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس) به پارلمان میشود.
پیش از این مهدی تقی امرلی، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق تاکید کرده بود: کمیسیون امنیت و دفاع به دولت عراق فشار خواهد آورد تا گزارش مربوط به پرونده ترور فرماندهان پیروزی (سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس) را در سریعترین زمان ممکن به پارلمان بفرستد. دولت عراق ملزم است طی چند روز آینده نتایج تحقیق درباره ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در نزدیکی فرودگاه بغداد را ارسال و طرفهایی را که در این جنایت با آمریکاییها دست داشتند، مشخص کند.
در همین حال عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق گفت دولت کشورش از پیگیری برخی پروندههای سرنوشتساز مانند پرونده ترور فرماندهان پیروزی چشمپوشی میکند. مختار الموسوی، عضو کمیسیون روابط خارجی در پارلمان عراق در گفتوگو با خبرگزاری المعلومه گفت: دولت عراق از برخی پروندههای سرنوشتساز از جمله مسأله حاکمیت کشور و ترور فرماندهان مقاومت (سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس) چشمپوشی میکند. وی گفت: دولت به دنبال ایفای نقشهایی است که در راستای رویکردهای پارلمان نیست. پیش از این نیز برخی نمایندگان عراقی از دولت مصطفی الکاظمی درخواست کرده بودند در سریعترین زمان ممکن نتایج تحقیقات در پرونده ترور سردار سلیمانی و ابومهدی را به پارلمان ارسال کند. در همین راستا «ایناس المکصوصی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز از مصطفی الکاظمی خواسته بود نتایج تحقیق درباره پرونده حمله آمریکا به فرودگاه بغداد و دیگر تحقیقات را در اسرع وقت به کمیتههای پارلمانی بفرستد، زیرا طبق آییننامه پارلمان، همه وزارتخانهها و نهادهای دولتی موظفند نتایج تحقیقات را بدون نیاز به نامهنگاریهای رسمی، به مجلس ارسال کنند. وی تصریح کرده بود: «دولت الکاظمی به رغم وعدههای مستمر خود مبنی بر اعلام نتایج جنایت در فرودگاه بغداد و کشف تحقیقات درباره قاتلان تظاهراتکنندگان و همچنین مسأله اخراج نیروهای آمریکایی و سایر تحقیقات، این کار را انجام نداده است، بویژه که این پرونده یکی از مهمترین پروندههایی است که دولت الکاظمی بر اساس آن تشکیل شده است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|