|
اعتراف صهیونیستها به قدرت بازدارندگی حزبالله
رسانههای صهیونیستی گزارش دادند: حزبالله لبنان موفق شده است معادله بازدارندگی واقعی در برابر ارتش اسرائیل ایجاد کند و این معادله دست ارتش تلآویو را بسته است. این رسانهها اعتراف کردند در جنگهای احتمالی آینده، اسرائیل با دشمنی چندین برابر خطرناکتر از آنچه در لبنان در سال ۲۰۰۶ میشناختیم، روبهرو خواهد شد.
ارسال به دوستان
گزارشی درباره جدیدترین تحولات خاندان سعودی
بایدن و نبایدهای بنسلمان
ولیعهد سعودی حمایت همهجانبه رئیس جمهور بعدی آمریکا را نخواهد داشت و این امر احتمالا منجر به کاهش رفتارهای تهاجمی وی خواهد شد
رضا عدالتیپور: بدون شک عصبانیت محمد بنسلمان از نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اگر بیشتر از ترامپ نباشد، کمتر از او نیست. بنسلمان در شرایطی شاهد شکست مهمترین همپیمان و حامی خود در نظام بینالملل و حتی فضای داخلی عربستان سعودی است که حساب ویژهای روی پیروزی ترامپ و حمایت وی از او در مسیر رسیدن به پادشاهی عربستان باز کرده بود. ولیعهد جوان سعودیها که در یک سال گذشته اقدامات عملی جدیای در محدود کردن مخالفان و بازداشت رقبای خود داشته است، پس از اعلام نتایج انتخابات آمریکا حلقه محاصره را علیه رقبای جدی خود تنگتر کرده و با وجود وضعیت وخیم این کشور در جنگ با یمن، اخیرا با اتهام فساد مالی دست به تسویه سازمانی در بدنه ارتش و وزارت دفاع این کشور زده است؛ اقداماتی که به نظر میرسد ناشی از نگرانی او بابت رویکرد دولت بعدی آمریکا نسبت به شخص او است. البته که این تغییر رویکرد آمریکا به منزله خارج شدن عربستان و بنسلمان از دایره حمایت دولت آمریکا نیست اما از آنجا که ولیعهد سعودی رابطه نزدیک و منحصربهفردی با ارکان دولت ترامپ بویژه شخص رئیسجمهور و داماد وی داشته است و با توجه به انتقادات بایدن نسبت به سیاست خارجی ترامپ، این گزاره که بایدن به دلیل مسائل راهبردی و همچنین مقابله با میراث ترامپ، سعی در محدود کردن ولیعهد و سیاستهای او داشته باشد، دور از انتظار نیست. از این رو است که بنسلمان تلاش دارد از حداقل فرصت باقیمانده در دولت ترامپ، حداکثر منافع را کسب و تغییرات مورد نظرش را در این پادشاهی تا حد امکان اجرایی کند.
* دور تازه بازداشت نظامیان سعودی
به گزارش «وطن امروز»، سازمان موسوم به نظارت و مبارزه با فساد دولت سعودی اعلام کرد ۵۱ افسر نظامی، کارمند و چند تبعه خارجی متهم به فساد مالی شدهاند. این خبر پس از افشای طرح بنسلمان برای اعدام محمد بننایف و احمد بنعبدالعزیز ۲ شاهزاده بزرگ و صاحبنفوذ خانواده آلسعود منتشر شد. به نوشته خبرگزاری رسمی سعودی، ۱۹ افسر وزارت دفاع، ۳ کارمند دولتی، ۱۸ تاجر و سرمایهگذار، 8 کارمند بخش خصوصی و ۳ تبعه خارجی در 6 پرونده فساد مالی جمعا به ارزش ۳۲۸ میلیون دلار تحت بازجویی و تحقیقات قرار گرفتهاند. یک مقام سازمان مبارزه با فساد سعودی در این باره گفت این سازمان تاکنون ۱۵۸ مورد فساد را کشف و ۲۲۶ شهروند سعودی و تبعه خارجی را بازداشت کرده است. بر اساس خبر منتشرشده، شماری از افسران و کارمندان غیرنظامی شاغل در وزارت دفاع با مشارکت تعدادی دیگر، معاملات مالی شبههبرانگیزی داشتهاند و مرتکب جرم دریافت رشوه و سوءاستفاده از موقعیت خود در کنار جعل اسناد و حیف و میل اموال عمومی شدهاند.
* مقابله با فساد یا تسویهحساب با رقبا؟
برخی کارشناسان با توجه به پیشینه محمد بنسلمان در باجگیری از شاهزادههای سعودی احتمال مرتبط بودن رسانهای شدن این پرونده را با رفتار اخیر وی در آمادهسازی برای افزایش فشار بر احمد بنعبدالعزیز و محمد بننایف ۲ شاهزاده صاحبنفوذ سعودی که اتفاقا تاثیر قابل توجهی بر بخشهایی از ارتش عربستان هم دارند، بیارتباط نمیدانند. «هشام جابر» کارشناس نظامی و مسائل استراتژیک در گفتوگو با شبکه الجزیره در این باره گفته است معمول نیست دولت سعودی مسائل مرتبط با فساد در برخی وزارتخانهها از جمله وزارت دفاع را با جزئیات اعلام کند و پشت پرده این اقدام، اهداف سیاسی نهفته شده و قرار است پروندههای قدیمی برای محکومیت مسؤولان سابق بازگشایی شود و این مسأله با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا همزمان شده است. محمد بنسلمان از زمان رسیدن به ولیعهدی در ژوئن ۲۰۱۷، بسیاری از رقبا و شاهزادگان و مقامات سعودی را به اتهام فساد، کنار زده یا حذف کرده است. از جمله این افراد احمد بنعبدالعزیز ۷۸ ساله برادر ملکسلمان و محمد بننایف ۶۱ ساله ولیعهد سابق و برادرزاده ملکسلمان هستند که از 6 ماه پیش به اتهام تلاش برای کودتا علیه محمد بنسلمان در زندان به سر میبرند.
* بنسلمان به دنبال چیست؟
محمد بنسلمان که در 4 سال گذشته تحت حمایت همهجانبه ترامپ، از هر اعتراض و اتهامی در رابطه با جنایات حقوق بشری و جنگی علیه معترضان داخلی و خارجی و حمله به یمن مصون مانده است و با انعقاد قراردادهای هنگفت تسلیحاتی با آمریکا این حمایت را دوچندان کرده بود، رسیدن بیدردسر به پادشاهی عربستان را در لوای این حمایت متصور بود اما با اعلام نتایج انتخابات آمریکا و احتمال بالای معرفی جو بایدن به عنوان رئیسجمهوری جدید ایالات متحده آمریکا، اکنون ولیعهد جوان نگران اجرای بدون دردسر برنامههای خود است. از این رو محمد بنسلمان در رویکرد خود 2 هدف کوتاهمدت و بلندمدت را در دستور کار قرار داده است.
بر این اساس بنسلمان در تلاش است تا زمان تحلیف رئیسجمهوری جدید تا حد امکان تغییرات مدنظرش را در مسیر انحصار و تثبیت قدرت در داخل اعمال کند و در بلندمدت با نزدیکی بیشتر به رژیم صهیونیستی و گسترش همکاریهای اقتصادی و امنیتی با این رژیم، حمایت حداکثری دولت بعدی آمریکا را هم داشته باشد و خود را به عنوان تنها گزینه پادشاهی عربستان از منظر آمریکا حفظ کند. از این رو است که هفته گذشته خبر دیدار نتانیاهو و بنسلمان رسانهای شد. هر چند این خبر از سوی وزیر خارجه سعودیها تکذیب شد ولی مانور رسانههای صهیونیستی پس از این دیدار روی این خبر نشان از برنامه بنسلمان برای ارزیابی بازخورد این ملاقات در جامعه عربستان دارد. روزنامه فرانسوی لوموند هم در گزارشی با اشاره به این مساله نوشته است صحبت از دیدارهای مستقیم محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی مساله تازهای نیست، آنچه تازگی دارد این است که این دیدارها برای نخستینبار تایید میشود. این روزنامه هدف از رسانهای شدن این ملاقات را اعلام آمادگی بنسلمان برای نزدیکی هر چه بیشتر با بایدن قلمداد کرده است.
* دولت بعدی آمریکا و ملاحظات رابطه با ولیعهد سعودی
صرفنظر از تحولات داخلی آمریکا، چنانچه بایدن به عنوان رئیسجمهوری بعدی این کشور معرفی شود طبیعتا تغییرات بنیادینی در سیاست خارجی آمریکا رخ نخواهد داد. بیان این نکته ضروری است که گزینه حداکثری دولت بایدن تغییر ولیعهد سعودیهاست اما این موضوع به واقع اغراقآمیز است، چرا که واقعیت فعلی سیاست و حکومت در عربستان و همچنین وضعیت آشفته داخلی آمریکا امکان تغییر ولیعهد با اعمال فشار خارجی در کوتاهمدت را میسر نخواهد کرد و این مسأله احتمالا از دستور کار خارج است. اما این گزاره به معنای عدم تغییر در رویکرد دولت آمریکا در قبال سیاستهای بنسلمان و عربستان نیست. بنا بر آنچه در دوران رقابتهای انتخاباتی از سوی بایدن مطرح شد، او منتقد سیاستهای عربستان در یمن است و همچنین در موضوعاتی نظیر قتل جمال خاشقجی نیز هرگز رویه ترامپ را پیگیری نخواهدکرد. بر این اساس، رابطه آمریکا با عربستان در دولت جدید این کشور را میتوان از منظر سیاست داخلی و منطقهای مورد بررسی قرار داد.
در بعد داخلی، بایدن درصدد است مخالفت خود با عملکرد ترامپ را به شکل عملی نشان دهد و از این رو حمایتهای واشنگتن از شخص ولیعهد و جنایات جنگی و حقوق بشری دولت سعودی را حداقل در ظاهر کاهش خواهد داد اما این به معنای کاهش سطح روابط ۲ کشور نخواهد بود.
دلیل این رویکرد هم اوضاع اقتصادی آمریکا و وابستگی دولت این کشور به انعقاد قراردادهای تسلیحاتی است. عربستان سعودی از سال 2010 تا 2014 تنها 5/7 درصد تسلیحات صادراتی آمریکا را در اختیار داشت و از سال 2014 تا 2019 این عدد به 25 درصد رسیده است. از این جهت آنها ملاحظه مربوط به رفتار با ولیعهد را در دستور کار قرار خواهند داد.
در بعد منطقهای مهمترین مسألهای که بایدن در مواجهه با بنسلمان باید حلوفصل کند جنگ یمن است. این موضوع هم به لحاظ راهبردی و هم از منظر حقوق بشری دولت بایدن را تحت فشار قرار میدهد. اما از آنجا که مسائل حقوق بشری برای دولت آمریکا نسبت به مسائل اقتصادی در اولویت نیست، مشخصا اگر تغییر رویهای از سوی آمریکا در قبال جنگ یمن رخ دهد، معطوف به مسائل راهبردی و تاثیر قدرت مقاومت در این نبرد است. در این راستا احتمالا ایالات متحده فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان را محدود خواهد کرد و با توجه به نیاز راهبردی به عربستان به عنوان شریک استراتژیک و نقش آن در تامین انرژی، فروش تسلیحات دفاعی را برای آن مدنظر قرار میدهد. این رویکرد سبب خواهد شد عربستان سعودی ضمن برخورداری از تجهیزات دفاعی، در کاربرد سیاستهای تهاجمی در منطقه محدود شود.
ارسال به دوستان
«ماهر الاخرس» اسیر فلسطینی:
از حزبالله آموختم با صهیونیستها مذاکره نکنم
گروه بینالملل: اسیر فلسطینی که طی ۳ ماه و نیم گذشته در اعتصاب غذا به سر برده بود، سرانجام روز پنجشنبه آزاد شد. نکته قابل توجه در این بین تاکید «ماهر الاخرس» بر الگوگیری از مقاومت لبنان و سیدحسن نصرالله در مقابله با رژیم صهیونیستی است.
* هیچگونه مذاکرهای با اشغالگران در کار نیست
به گزارش «وطن امروز»، ماهر الاخرس که ۱۰۴ روز در اعتراض به حکم بازداشت اداری یا موقت خود اعتصاب غذا کرده بود، پنجشنبه گذشته (۲۶ نوامبر) آزاد شد. ماهر الاخرس با تشکر و قدردانی از جریان مقاومت گفت: «مردم و مقاومت لبنان چیزهای بسیاری به ما آموختند. آنگاه که اشغالگران در سال ۲۰۰۰ از سیدحسن نصرالله خواستند بر سر خارج شدن و عقبنشینی مذاکره کند، نصرالله به آنها گفت همانطور که بدون مذاکره به لبنان آمدید، جنگیدید و ویران کردید، بدون مذاکره نیز خارج خواهید شد. هیچ نوع اعمال فشاری در جهان نمیتواند حزبالله را وادار به مذاکره کند». الاخرس در ادامه گفت: «من این درس را از آنها آموختم، اینکه هیچگونه مذاکرهای با اشغالگران در کار نیست و این مثال را باید الگوی خود قرار دهیم و ما الگوی خود قرار دادیم».
* سکوت سازشگران در برابر ظلم به فلسطینیها
ماهر الاخرس ۴۹ ساله اهل شهرک سیلهالظهر جنین از ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۰ در مخالفت با بازداشت اداری خود اعتصاب غذا کرده بود. در این مدت دادگاههای رژیم صهیونیستی به رغم وخامت وضعیت سلامت الاخرس و درخواست نهادهای بینالمللی و حقوقی برای توقف سیاست بازداشت اداری، با آزادی او مخالفت میکردند. الاخرس در شرایطی در این مدت تحت بازداشت و اعتصاب بود که جز جریان مقاومت، هیچ یک از مقامات کشورهای عربی و جریان رسانهای آنها اقدامی در راستای انتشار اخبار الاخرس و اعتصاب غذای او نداشتند. این در حالی است که نزدیک به 5 هزار اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی هستند که در میان آنها ۳۹ زن و ۱۷۰ کودک و دهها سالخورده وجود دارند.
ارسال به دوستان
ترامپ ضمن ابراز امیدواری نسبت به تغییر نتایج تا زمان تحلیف ریاستجمهوری جدید، از ترک کاخ سفید در صورت انتخاب بایدن از سوی مجمع گزینندگان صحبت کرد
پلهپله تا خروج
گروه بینالملل: رئیسجمهور آمریکا بامداد جمعه گفت چنانچه مجمع گزینندگان به جو بایدن رأی بدهد، او کاخ سفید را ترک خواهد کرد. البته ترامپ تاکید کرد تا زمان تحلیف رئیسجمهوری جدید (20 ژانویه) اتفاقات زیادی خواهد افتاد. اظهارات ترامپ هر چند از سوی برخی رسانهها به عنوان چراغ سبز مجدد وی برای انتقال قدرت برآورد شده است اما امیدواری او به تغییر نتایج و همچنین تاکید ترامپ بر وقوع حتمی تقلب در انتخابات را میتوان در ادامه سناریوی آیندهنگری او برای انتخابات 2024 و حفظ انسجام طرفدارانش قلمداد کرد.
* ترامپ: انتخابات هنوز تمام نشده
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا بامداد دیروز (جمعه) به وقت تهران برای نخستینبار گفت چنانچه مجمع گزینندگان به رقیبش «جو بایدن» رأی بدهد او کاخ سفید را ترک خواهد کرد. به گزارش «وطن امروز»، وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید «اگر مجمع گزینندگان جو بایدن را [به عنوان رئیسجمهور] انتخاب کند، شما ساختمان [کاخ سفید] را ترک نمیکنید؟» گفت: «مطمئنا این کار را خواهم کرد و شما این را میدانید ولی فکر میکنم از الان تا ۲۰ ژانویه (روز تحلیف) اتفاقات زیادی خواهد افتاد؛ تخلفات زیادی کشف شدهاند». ترامپ در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا به انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ فکر میکند، گفت این انتخابات هنوز به پایان نرسیده است. او افزود هزاران رأی وجود دارد که ممکن است نتیجه را تغییر دهد. رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا در مراسم تحلیف جو بایدن شرکت میکند یا خیر، گفت: «الان نمیتوانم بگویم».
* ترامپ: کل دنیا به روند انتخاباتی ما میخندد
ترامپ علاوه بر اظهارنظر درباره احتمال انتقال قدرت، بار دیگر ادعایی را که در توئیتر درباره «جو بایدن»، رئیسجمهور منتخب آمریکا مطرح کرده بود تکرار کرد و گفت: «او کاندیدایی نیست که ۸۰ میلیون رأی آورده باشد». رئیسجمهور آمریکا پنجشنبهشب در توئیتر نوشته بود: «همین الان جدولبندی آرا[ی انتخاباتی] را دیدم. امکان ندارد بایدن ۸۰ میلیون رأی آورده باشد. این یک انتخابات صددرصد متقلبانه بود». رئیسجمهور آمریکا در ادامه گفت تنها روشی که جو بایدن ممکن است ۸۰ میلیون رأی آورده باشد، تقلب است. او در بخش دیگری از سخنانش گفت: «کل دنیا دارد به روند انتخاباتی ما میخندد». ترامپ سپس گفت که این انتخابات «تقلبی» بوده است.
* دادگاه پنسیلوانیا تأیید نتایج انتخابات را فعلاً متوقف کرد
همزمان با اظهارات ترامپ و یک روز پس از آنکه تام وولف، فرماندار پنسیلوانیا جو بایدن دموکرات را به عنوان برنده انتخابات ریاستجمهوری در پنسیلوانیا تأیید کرد، یک قاضی دادگاه تجدیدنظر پنسیلوانیا به مقامات ایالتی دستور داد اقدامات بعدی را برای تأیید نتایج انتخابات متوقف کنند. در این راستا دولت آمریکا به سرعت از دیوان عالی ایالت پنسیلوانیا خواست جلوی اجرای این حکم را بگیرد و اشاره کرد که «هیچ توجیه قابل تصوری برای آن وجود ندارد». پاتریشیا مککالاگ، قاضی جمهوریخواه دیوان عالی پنسیلوانیا این حکم را صادر کرد. هنوز مشخص نیست آیا هدف این قاضی توقف تایید این ایالت درباره رایگیری است یا ایجاد تغییر در نشست برنامهریزی شده ۱۴ دسامبر ۲۰ برگزیننده این ایالت.
* وضعیت آرای ترامپ و بایدن در انتخابات
همزمان با انتقاد ترامپ از وضعیت آرا و بعد از توقف اعلام نتایج در پنسیلوانیا، رسانههای آمریکا گزارش دادند در حالی که شمارش آرا در برخی ایالتهای این کشور همچنان ادامه دارد، تعداد آرای «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات از ۸۰ میلیون رای فراتر رفته است. بر اساس آمار پایگاه «کوک پلتیکال ریپورت» بایدن تاکنون 80.033.996 رای به دست آورده که ۵۱ درصد کل آرای اخذشده را شامل میشود. همچنین «دونالد ترامپ» رئیسجمهور مستقر در کاخ سفید نیز تاکنون 73.878.907 رای به دست آورده که 1/47 درصد از کل آرا به شمار میآید. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سوم نوامبر برگزار شد.
برآورد رسانهها حاکی است جو بایدن با ۳۰۲ رأی الکترال به عنوان رئیسجمهور بعدی آمریکا انتخاب شده است. ترامپ ۲۳۲ رأی الکترال به دست آورد. ترامپ از پذیرش نتیجه انتخابات خودداری کرده و شکایتهایی را درباره تقلب در فرآیند رأیگیری در چند ایالت کلیدی مطرح کرد؛ اکثر این شکایتها رد شدهاند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
هشدار مقاومت فلسطین به رژیم صهیونیستی درباره تداوم محاصره غزه
گروههای مقاومت فلسطین به تشکیلات خودگردان درباره اعمال تحریمها بر نوار غزه و به رژیم اشغالگر درباره ادامه یا تعمیق محاصره خود بر نوار غزه هشدار دادند. گروههای مقاومت فلسطین همچنین اقدام تشکیلات خودگردان برای از سرگیری هماهنگی امنیتی با رژیم صهیونیستی و نیز بازگشت سفرای فلسطینی به کشورهای سازشگر را محکوم کردند. تشکیلات خودگردان فلسطین سهشنبه هفته گذشته اعلام کرد همکاریهای امنیتی را با رژیم صهیونیستی از سر میگیرد و مجددا سفرایش را به کشورهای عربی خواهد فرستاد. جنبشهای حماس و جهاد اسلامی فلسطین در بیانیههای جداگانه تصمیم تشکیلات خودگردان فلسطین برای از سرگیری هماهنگیهای امنیتی با رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. همچنین مقاومت فلسطین از مواضع حماس در برابر رژیم اشغالگر، تأکید این جنبش بر وحدت ملی و دیدگاهش نسبت به مشارکت ملی، برگزاری انتخابات همزمان مجلس ملی و شورای قانونگذاری و تشکیل یک رهبری واحد برای مقاومت مردمی قدردانی کرد. این گروهها خواستار تجدیدنظر فوری تشکیلات خودگردان فلسطین درباره روابطش با رژیم صهیونیستی شدند؛ آن هم زمانی که رژیم اشغالگر در حال کشتار، اشغالگری و هتک حرمت مقدسات اسلامی است. این نیروها همچنین بر لزوم دستیابی به وحدت ملی و مشارکت کامل برای مقابله با معامله قرن، طرح الحاق کرانه باختری و موضوع سازش تأکید کردند.
***
اخراج کیسینجر و آلبرایت از وزارت دفاع
شبکه خبری سیانان به نقل از منابع آگاه گزارش داد دولت ترامپ در ادامه روند تغییرات گسترده در وزارت دفاع آمریکا که از 17 روز قبل با برکناری «مارک اسپر» وزیر دفاع این کشور آغاز شده، چندین عضو بلندپایه گروه مشاوران سیاستگذاری دفاعی آمریکا از جمله «هنری کیسینجر» و «مادلین آلبرایت» را که از وزرای خارجه اسبق آمریکا هستند، برکنار کرده است. منابع آگاه به سیانان گفتهاند برکناری اعضای ارشد گروه مشاوران سیاستگذاری دفاعی آمریکا در راستای سیاست پاکسازی وزارت دفاع آمریکا از شخصیتهای امنیتی و کارشناسان سیاست خارجی و جایگزین کردن آنها با افراد وفادار به دونالد ترامپ است. گروه مشاوران سیاستگذاری دفاعی یک گروه مشاوره برای وزارت دفاع آمریکاست که اعضای آن را مقامات بلندپایه سابق این کشور در حوزههای سیاست خارجی و امنیت ملی تشکیل میدهند.
***
پرتاب آزمایشی موشک مافوق صوت «زیرکن» در روسیه
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ناوچه «دریاسالار گارشکوف» از ناوگان دریای شمال، شلیک آزمایشی موشک کروز مافوق صوت از نوع «زیرکن» را در آبهای ساحلی دریای سفید به سمت یک هدف پیچیده تعیینشده در دریای بارنتس با موفقیت انجام داد. آزمایش قبلی این نوع موشک ماه اکتبر انجام شده بود. وزارت دفاع روسیه یادآور شد شلیک این موشک در چارچوب بخشی از آزمایشات انواع جدید تسلیحات نظامی در روسیه انجام شده است. بر اساس دادههای کنترل عینی، سرعت پرواز موشک کروز مافوق صوت زیرکن در این آزمایش از 8 برابر سرعت صوت فراتر رفته و این موشک با پیمودن مسافتی 450 کیلومتری، با موفقیت یک هدف دریایی تعیین شده در آبهای دریای بارنتس را مورد اصابت قرار داده است. وزارت دفاع روسیه افزود، در آزمایش قبلی در اوایل ماه اکتبر (اواسط مهر ماه) هم ناوچه آدمیرال گارشکوف موشک مافوق صوت زیرکن را پرتاب کرده بود که موشک با موفقیت به هدفی در فاصله 450 کیلومتری در دریای بارنتس اصابت کرده بود. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه در پیام سالانه خود به مجمع فدرال در فوریه سال 2019 اعلام کرد موشک زیرکن قادر است سرعتی در حدود 9 برابر سرعت صوت داشته باشد و قادر خواهد بود اهداف مورد نظر را در فاصله بیش از 1000 کیلومتر مورد اصابت قرار دهد.
***
یک دادگاه فدرال در آلمان:
مسؤولیتی در قبال حملات هوایی آمریکا نداریم
یک دادگاه فدرال در آلمان با صدور حکمی اعلام کرد این کشور درباره ارتکاب جنایات حقوق بشری به وسیله پهپادهای آمریکایی با استفاده از پایگاهی هوایی در آلمان هیچ مسؤولیتی ندارد. دادگاه دولت فدرال لایپزیش در این حکم آورده است دولت آلمان درباره تضمین مطابقت حملات هوایی آمریکا (از طریق خاک آلمان) با قوانین بینالمللی تعهدی ندارد. این حکم در نتیجه رسیدگی به شکایتی صادر شده است که سال ۲۰۱۴ علیه حمله پهپادی آمریکا به غیرنظامیان یمن در سال ۲۰۱۲ تنظیم شده بود. «فیصل بن علی جابر» مطرحکننده این شکایت در اعتراض به رد آن گفت: «زمانی که این پهپادها با کمک آلمان به پرواز درآمده و بر فراز سر مردم ما در یمن جولان میدهند و تهدید به مرگ و ویرانی را با خود به همراه میآورند، خانواده من نمیتواند بدون هراس به زندگی ادامه دهد». «جنیفر گیبسون» مدیر پروژه نقض حقوق بشر در حملات پهپادی در این باره گفت: «بحث ما درباره برنامههای محرمانه تروری است که هر سال شماری از شهروندان را به کام مرگ میکشاند. بر خلاف حکم امروز دادگاه، چنین کاری به وضوح غیرقانونی است». حکم جدید دادگاه لایپزیش درباره این پرونده در حالی صادر شده است که پیشتر دادگاهی در رسیدگی به همین پرونده، دولت آلمان را در قبال حملات هوایی از طریق خاک این کشور مسؤول دانسته بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|