|
بهبود حال آیتالله مصباحیزدی نسبت به روزهای گذشته
دفتر رئیس «موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)» به دنبال انتشار برخی شایعات درباره درگذشت آیتالله مصباحیزدی، اعلام کرد حال ایشان نسبت به روزهای گذشته بهتر شده است. آیتالله مصباح نسبت به روزهای گذشته حال عمومی مساعدتری دارد اما همچنان ضعف جسمانی مفرط و علائم آن با ایشان همراه است. آیتالله محمدتقی مصباحیزدی از یازدهم آذرماه در منزل خود به دلیل شدت یافتن بیماری گوارشی بستری شده است.
ارسال به دوستان
روحانی در واکنش به مصوبه هستهای مجلس: عجله نکنیم، هول نشویم دولت اگر موفقیتی به دست آورد کاملاً تقدیم شما میکند. بگذارید کسانی که در دیپلماسی موفق بوده اند کارشان را انجام دهند
هول نشوید!
گروه سیاسی: حسن روحانی که پس از انتخاب بایدن به ریاستجمهوری آمریکا، دور جدید تجلیلهایش از اقدامات دولت خود و همچنین حمله به منتقدان را از سر گرفته است، پنجشنبه گذشته نیز در اظهاراتی این رویه را ادامه داد.
به گزارش «وطن امروز»، حسن روحانی پنجشنبه گذشته در آیین بهرهبرداری از طرحهای ملی وزارت نیرو، بار دیگر منتقدان به برنامههای اقتصادی دولت و همچنین برخی مسؤولان کشور در سایر قوا را مورد هجمه قرار داد.
وی در این مراسم طی اظهاراتی با تاکید بر اینکه «ما در شرایط تحریم هستیم و کلمه تحریم هم دقیق نیست و ما در شرایط جنگ تمامعیار اقتصادی هستیم؛ جنگی که در این ۳ سال به ما تحمیل شد از لحاظ اقتصادی بهمراتب بدتر است»، گفت: جنگ هر سال نظامی - اقتصادی بود و البته جنگ سیاسی هم بود ولی عمدتا جنگ اقتصادی بود و هیچکس نه آمریکا و نه اروپا فکر نمیکرد ایران در این جنگ اقتصادی ۳ سال گذشته بخوبی مقاومت کند و بسیاری از رهبران دنیا به صراحت از من سوال کردند که شما کشور را چگونه اداره میکنید و چگونه توانستید اداره کنید.
روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه «برادران عزیز و همه آنهایی که در کشور و در مجلس و قوه قضائیه و نیروهای مسلح مشغول خدمت هستید همه دست به دست هم بدهیم و در پی ایجاد امید و ثبات باشیم و برای حل این مساله عجله نکنیم و هول نشویم»، تصریح کرد: دولت اگر موفقیتی به دست آورد کاملا تقدیم شما میکند و اصلا غصه این را نخورید که این دولت مسائل را تمام میکند. نه؛ شما حل کنید و ما دست همه آنهایی را که به ملت ما کمک کنند میبوسیم و بگذارید کسانی که تجربه بیستوچند ساله در این باره دارند و میدانند باید چه کار کنند و در دیپلماسی موفق بودهاند و دیپلماسی آمریکا را بارها در این ۳ سال در سازمان ملل شکست دادهاند، با تأنی و دقت کارشان را انجام دهند و از شما هم خواهش میکنیم که یاری و کمک کنید چون همه برادر هستیم و هدف واحد داریم. رئیسجمهور در عین حال افزود: البته ما میدانیم که هر قوه هر کاری که میکند نیتش خیر است و میخواهد کمک کند و کار را سریعتر انجام دهد اما با هم مشورت کنیم و هماهنگ باشیم و همفکری کنیم تا کارها را دقیقتر و پختهتر پیش ببریم و پیش خواهیم برد.
اظهارات روحانی در هجمه به مسؤولان سایر قوا ۲ روز پس از ابلاغ طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها انجام شد؛ طرحی که به موجب آن نمایندگان مجلس دولت را مکلف کردند در صورتی که ۲ ماه پس از لازمالاجرا شدن این طرح، کشورهای 1+5 تغییری در سیاستهای تحریمی خود علیه ایران به وجود نیاوردند دولت باید نظارتها بر مبنای پروتکل الحاقی و همچنین نظارتهای فراپروتکلی را لغو و همچنین فرآیند غنیسازی 20 را آغاز کند. حال روحانی معتقد است طرح مجلس طرحی از روی شتاب است و در کار دیپلماتهای باتجربه و موفق و بادقت دولتش ایجاد خلل میکند؛ دیپلماتهایی که «تجربه بیستوچند ساله در این باره دارند و میدانند باید چه کار کنند و در دیپلماسی موفق بودهاند و دیپلماسی آمریکا را بارها در این ۳ سال در سازمان ملل شکست دادهاند».اظهارات روحانی و تاکید وی بر تخصص دولتش در مذاکره در حالی است که وی 13/9/98 در «همایش بیمه و توسعه» اظهاراتی به زبان آورد که بیانگر فریب خوردن تیم مذاکرهکننده ایرانی در مذاکرات هستهای است. روحانی در اظهارات خود با اشاره به تلاش سران برخی کشورها برای فراهم آوردن مقدمات مذاکره میان او و رئیسجمهور آمریکا گفته بود: این حربه را از دست آمریکاییها گرفتیم و اعلام کردیم که اگر آمریکا همه تحریمها علیه ایران را بردارد، ساعتی بعد میتوانیم ملاقات داشته باشیم، چرا که همه سران 1+5 در نیویورک حضور داشتند، منتها آمریکاییها میخواستند ابتدا ملاقات انجام شود و پس از آن درباره لغو تحریمها گفتوگو کنند و این بدان معنا بود که میخواستند به هوش ایرانی و ملت ایران تردید وارد کنند، ما دیگر حاضر نیستیم سرمان کلاه برود و قصد کلاه گذاشتن بر سر کسی هم نداریم.
تاکید روحانی بر این نکته که «ما دیگر حاضر نیستیم سرمان کلاه برود» احتمالا اشاره به نوع رفتار کشورهای اروپایی و آمریکا پس از امضای برجام دارد، چرا که بر اساس برجام ایران موظف شد اول محدودیتها و اقدامات خود را اجرایی سازد سپس کشورهای 1+5 تعهدات خود را از جمله برداشتن تحریمهای مالی انجام دهند (همانند پیشنهادی که سران کشورها به روحانی برای ملاقات با ترامپ داده بودند) اما در ماجرای برجام پس از آنکه ایران تعهدات خود را اجرایی کرد، کشورهای غربی و آمریکا به گفته رئیس وقت بانک مرکزی تقریبا هیچ یک از اقدامات خود از جمله لغو تحریمهای مالی را انجام ندادند و هیچ امتیازی نصیب ایران نشد.
محمدجواد ظریف نیز که مسؤول تیم مذاکرهکننده هستهای بود دیماه سال گذشته در توئیتی درباره دستاوردهای برجام نوشته بود: «۳ کشور اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) ادعا کردهاند که به تعهداتشان تحت برنامه جامع اقدام مشترک پایبند بودند. (اما) بررسی واقعیت: واردات صفر نفت ایران، تحریم بانکهای ایرانی و عدم اتصال به سوئیفت، عدم اجرای وضعیت مسدودسازی (حمایت از شرکتهای اروپایی در قبال تحریمهای آمریکا علیه ایران)، خروج شرکتهای اروپایی از ایران، شکست حتی در فروش کالاهای معافشده از تحریمها نظیر غذا و دارو».
ظریف در ادامه پیام توئیتری خود نوشت: «این چیزی است که ۳ کشور اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام به آن مشغول بودهاند. بررسی واقعیت: صدور بیانیههای پوچ، تقض قوانین خود با سر فرود آوردن در برابر تحریمهای فراسرزمینی آمریکا، نادیده گرفتن ۳ بار اعلام ایران برای فعالسازی مکانیزم حل اختلاف، ایجاد سازوکار اینستکس بدون حتی یک تراکنش مالی، دیگر بس است». تاکید روحانی در اظهارات اخیرش مبنی بر تجربه تقریبا 20 ساله دیپلماتهای دولتش نیز اشاره به مذاکراتی دارد که وی خود در زمان دبیری شورای امنیت ملی در اوایل دهه 80 ریاستش را بر عهده داشت. مذاکرات هستهای میان ایران و ۳ کشور اروپایی که در نهایت منجر به توافق سعدآباد، بروکسل و پاریس شد که در نتیجه این ۳ توافق، همانند تجربه اخیر روحانی در برجام، برنامه هستهای ایران با محدودیتهای شدید مواجه و سختترین نظارتهای آژانس علیه ایران اعمال شد.
***
[خفه شوید!]
ظریف: تا زمانی که آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان نتوانند آماده متوقف کردن حمایتشان از یک رژیم تروریست
و تکهتکه کردن یک خبرنگار در ترکیه توسط نزدیک ترین متحدشان عربستان سعودی شوند، باید خفه شوند
وزیر امور خارجه در ششمین کنفرانس مجازی «گفتوگوهای مدیترانه» با انتقاد از عملکرد کشورهای غربی در عدم محکومیت ترور دانشمند هستهای ایران، گفت: چرا اسرائیل علیه ایران اقدامات تروریستی انجام میدهد؟ از جمله ترور دانشمند هستهای ما در هفته گذشته در داخل ایران که با محکومیت غرب همراه نبود. آیا غرب آماده متوقف کردن رفتار مخربش در منطقه ما هست؟ از آنجا که آنها آماده کنار آمدن با این نیستند، تصمیم گرفتیم آن موضوعات را کنار بگذاریم. او ادامه داد: وقتی آنها آماده حل کردن مشکلات رفتار مخربشان در منطقه باشند، وقتی آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان آماده متوقف کردن حمایتشان از رژیمی تروریست، تخطی از حقوق بشر در یمن، تکهتکه کردن یک خبرنگار در ترکیه توسط نزدیکترین متحدشان عربستان سعودی شوند، سپس میتوانند درباره بقیه چیزها صحبت کنند. تا زمانی که نتوانند اینها را مطرح کنند باید خفه شوند. ظریف علاوه بر این مطرح کرد: ما باور داریم که حساسیتهای ملی بسیار جدی هستند. اقدام تروریستی علیه دکتر فخریزاده یکی از بزرگترین دانشمندان ما یک اقدام خصومت بینالمللی بود که باید محکوم میشد. ما هنوز منتظر هستیم اروپا بویژه تروئیکا (آلمان، فرانسه و انگلیس) آن را محکوم کنند. قدردان این هستیم که برخی این کار را کردند اما تروئیکا یک اقدام تروریستی واضح را علیه ایران محکوم نکرد. این موقعیت ما است. یک مصوبه در مجلس است که ما از آن رضایت نداشتیم و به وضوح گفتیم اما مانند هر دموکراسی دیگری وقتی این طرح تمام روندهای قانونیاش را طی کند، به قانون تبدیل میشود و وظیفهای برای دولت میشود که آن را اجرا کند و ما آن را اجرا خواهیم کرد چون قانون کشور است. این قانون بازگشتناپذیر نیست. عنوان این مصوبه احیای حقوق ایران و اطمینان حاصل کردن از لغو تحریمهاست. اروپا و آمریکا میتوانند به پایبندی به برجام بازگردند و (در آن صورت) نهتنها این قانون اجرا نخواهد شد، بلکه اقداماتی که ما طبق پاراگراف 36 برجام انجام دادیم به حالت قبل بازخواهد گشت. ما به پایبندی کامل بازخواهیم گشت. چاره کار بسیار آسان است و در برجام مقرر شده است؛ به پایبندی کامل بازگردید، روابط اقتصای ایران را با بقیه جهان عادیسازی کنید و شرایط جدید اعمال نکنید، درخواستهای غیرمعقول نداشته باشید و به محض اینکه این کار را انجام دهید، ما هم به پایبندی کامل بازمیگردیم.
ارسال به دوستان
قالیباف در واکنش به ادعای روحانی درباره هول شدن مجلس و لغو تحریمها در ماههای آینده:
7 سال است منتظریم
محمدباقر قالیباف پنجشنبهشب گذشته در برنامه گفتوگوی ویژه خبری اظهار داشت: عدهای میگویند مجلس هول شده، کسی هول نشده است، همه ما 7 سال است منتظریم کاری انجام بدهید و مردم آرزویشان این است با دولت دوازدهم با خاطره خوش خداحافظی کنند.
به گزارش «وطن امروز»، پنجشنبهشب گذشته رئیس مجلس با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری به بحث و بررسی پیرامون مهمترین مسائل جاری کشور پرداخت. محمدباقر قالیباف در بخشی از سخنانش درباره موضعگیریهای اخیر دولت نسبت به قانون راهبردی لغو تحریمها گفت: آقای رئیسجمهور در موضوع ملی، امنیت ملی و منافع ملی کشور باید با مجلس همصدا باشد. آنها گفتند عدهای هول شدهاند و باید اجازه دهند ما کارمان را انجام دهیم. همه مردم 7 سال است منتظر انجام کاری از جانب دولت هستند و آرزو داریم در 8 ماه باقیمانده از دولت کاری انجام دهند که مردم با خاطره خوش با دولت دوازدهم خداحافظی کنند. ما نیز میخواهیم رفع تحریم به دست این دولت اتفاق بیفتد و در مجلس در حوزه اقتصادی نیز خود را برای مقابله با اثرات تحریمها قوی میکنیم، زیرا اگر قوی نشویم عزتمان لگدمال میشود.
این سخنان قالیباف ناظر به اظهارات سیزدهم آذر حسن روحانی در مراسم افتتاح طرحهای وزارت نیرو بود. حسن روحانی در این مراسم اظهار داشت: برادران عزیز که در کشور مشغول خدمت هستید! همه باید دست به دست هم دهیم تا در کشور امید و ثبات ایجاد کنیم. هیچ عجله نکنیم و هول نشویم که کاری انجام دهیم. اشکالی ندارد اگر دولت موفقیتی به دست آورد، آن موفقیت را تقدیم شما میکند. غصه نخورید که دولت مسائل را حل کرده و تمام میکند.
همچنین قالیباف در پاسخ به این سوال که عدهای معتقدند مجلس چرا به جای کمک به دولت، مصوبه اقدام راهبردی برای رفع تحریم را آن هم در فضای بینالمللی ایجاد شده بعد از پیروزی بایدن تصویب کرده و کشور را با چالش مواجه کرده است؟ گفت: این حرف را غیرکارشناسی میدانم و اصلا اینطور نیست. ما 4 ماه در مجلس روی این موضوع کار کارشناسی انجام دادیم و این موضوع ربطی به انتخاب بایدن ندارد. هر چند این موضوعات کار مجلس نیست و از شئونات شورای عالی امنیت ملی است و ما یک بحثی در کمیسیون امنیت ملی داشتیم و این موضوع در شورای عالی امنیت ملی بحث شد که در آن یک مصوبه هفت بندی وجود دارد که مجلس با اخذ نظر از وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی و با محوریت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و کمیسیون امنیت ملی مجلس این کار را انجام دهد.
* طرح مجلس خروج از برجام نیست
قالیباف در ادامه ضمن رد این ادعا که طرح مجلس خروج از برجام است، گفت: ما در این طرح به دنبال خروج از برجام نیستیم. در این طرح از بند 36 و 37 برجام استفاده شده است. این دو بند میگوید هر کدام از طرفین به تعهدات خود عمل نکردند، طرف مقابل میتواند به همان میزان تعهدات خود را کاهش دهد.
رئیس مجلس افزود: ما به همه تعهداتمان عمل کردیم اما آیا طرف مقابل نیز عمل کرده است؟ از روزی که انجام تعهدات آغاز شد ما پایبند به تعهدات بودیم. هدف ما در این طرح کمک به دولت در برجام است.
قالیباف همچنین تاکید کرد: از مدتها قبل و با اجرای تعهدات، حادثه نطنز با نفوذ ایجاد شد. همچنین شهادت دکتر فخریزاده و شهادت سردار سلیمانی که رئیسجمهور آمریکا رسما نقشش را در این ترور تایید کرد. اطلاعات ما و امنیت ما را میبرند، شخصیتهای ما را ترور میکنند، خرابکاری میکنند و به تعهداتشان هم عمل نمیکنند.
رئیس مجلس در ادامه سخنانش با یادآوری نشست وزیر امور خارجه با مقامات کشورهای اروپایی که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: آقای ظریف در این نشست صراحتا اعلام کردند شاید نقدی به قانون مجلس داشته باشیم اما قانون لازمالاجراست و آن را اجرا خواهیم کرد، البته برخی نیز درباره این قانون گفتند که در اختیار شورای عالی امنیت ملی است اما دیدیم که شورای نگهبان آن را تصویب کرد. محمدجواد ظریف در نشست مجازی «گفتوگوهای مدیترانهای ایتالیا 2020» که پنجشنبه گذشته برگزار شد، اعلام کرده بود آمریکا از برجام خارج شده اما از سازمان ملل متحد خارج نشده است و باید به تعهدات خود در قبال شورای امنیت پایبند باشد. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین تاکید کرده بود: در صورتی که غرب و آمریکا به تعهداتشان بازنگردند و در صورت تبدیل طرح مجلس به قانون، ما آن را اجرا خواهیم کرد و گزینهای جز اجرای قانون نداریم.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش درباره قانون لغو تحریمها این نکته را هم اضافه کرد که در قانون لغو تحریمها، بازگشت ایران به تعهداتش در صورت عمل طرف قبلی به تعهدات قانونی خود، پیشبینی شده است. محمدباقر قالیباف در پایان تاکید کرد: مصوبه اخیر مجلس اصلا دخالت در کار دولت نبود. در حل مشکلات مردم، پایکار و همراه دولتیم.
ارسال به دوستان
وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی: دانشمندان هستهای ایران خواب آرامی ندارند، آنها میدانند آنچه این هفته رخ داد میتواند برای هر یک از آنها نیز رخ دهد
سیگنالِ زدن
گروه سیاسی: «الی کوهن» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی، روزجمعه در اظهاراتی به طور ضمنی تهدید کرد که ترورهای بیشتری علیه دانشمندان هستهای ایران رخ خواهد داد.
به گزارش «وطن امروز»، پایگاه خبری شبکه المیادین به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش داد که وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی در این باره گفته است: «فخریزاده را شناسایی کردیم و او را تعقیب میکردیم. میدانستیم آنچه انجام میدهد اقدامی در قالب یک طرح است که خاورمیانه و تمام جهان را به خطر میاندازد».
طبق این گزارش، او همچنین در بخشی از اظهاراتش مدعی شده است: «فکر میکنم دانشمندان هستهای ایران خواب آرامی ندارند. آنها میدانند آنچه این هفته رخ داد، میتواند برای هر یک از آنها نیز رخ دهد». الی کوهن همچنین ادعا کرد: «برای ما روشن است که ایران با تمام قدرت تلاش خواهد کرد قدرت هستهای به دست آورد و اسرائیل ابدا این اجازه را نخواهد داد».
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در یک نشست ویدئوکنفرانسی در «اندیشکده هادسون» تاکید کرد که بازگشت به «توافق ناقص هستهای ایران» اشتباه خواهد بود. وی در سخنرانی خود در این اندیشکده آمریکایی افزود: تحت توافق قبلی(برجام) به ایران اجازه داده شده سانتریفیوژهای مدرن خود را توسعه دهد و توانایی غنیسازی خود را دو برابر کند که میتواند به آنها توان ساخت فوری بمب دهد.
در جریان پرسش و پاسخ در این ویدئوکنفرانس، از نتانیاهو درباره اتهامات موجود به رژیم صهیونیستی برای ترور محسن فخریزاده، دانشمند هستهای ایران نیز سوال شد.
نتانیاهو در پاسخ به این سوال از پاسخ دقیق طفره رفت و گفت: آنها(ایرانیها) همیشه ما را سرزنش میکنند؛ درست یا غلط. هر چیزی که در ایران اتفاق میافتد ما را سرزنش میکنند.
این اظهارات نتانیاهو در حالی مطرح میشود که روزنامه نیویورکتایمز به نقل از چند منبع آگاه از دست داشتن رژیم صهیونیستی در ترور دانشمند هستهای ایران خبر داده بود.
نتانیاهو اخیرا در جلسه کابینه از اعضای دولت خود خواسته است درباره ترور دانشمند هستهای- دفاعی ایران اظهار نظر نکنند.
اظهارات مقامات ارشد رژیم صهیونیستی که بیپرواتر از گذشته به تهدیدات بیشتر در عملیات تروریستی روی آوردهاند در حالی است که حسن روحانی هفته گذشته در واکنش به ترور شهید فخریزاده گفته بود: ملت ایران هوشمندتر و حکیمتر از آن هستند که در دام توطئه صهیونیستها بیفتند. روحانی با بیان اینکه آنها در فکر یک آشوب و بلوا بودند و بدانند ما دست آنها را از پیش خواندیم و آنها موفق نخواهند شد به اهداف خبیثانه خودشان دست پیدا کنند!
در عین حال جو بایدن پس از چند روز سکوت نسبت به ترور شهید محسن فخریزاده، دانشمند هستهای ایران موضعگیری کرد. رئیسجمهور منتخب آمریکا در این باره گفت سخت است بگوید ترور محسن فخریزاده، چه میزان تعاملات او با ایران را پیچیده خواهد کرد.
بایدن در گفتوگو با شبکه سیانان با انتقاد از سیاستهای ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران از جمله خروج از برجام در سال ۲۰۱۸، گفت: نقطه پایانی این است که ما به ایران اجازه دستیابی به تسلیحات اتمی ندهیم. او (ترامپ) [از توافق] خارج شد تا چیز بهتری به دست بیاورد، [ولی] چه کاری انجام دادند؟ آنها (دولت ترامپ) توانمندی [ایران] برای داشتن مواد اتمی را افزایش دادند. آنها (ایران) در حال حرکت به سمت توانایی داشتن میزان کافی مواد برای ساخت سلاح اتمی هستند و البته مساله موشکی هم که هست. بایدن در ادامه افزود: با تمام این چیزها، به نظرم بسیار سخت خواهد بود. اما یک چیز را میدانم؛ ما نمیتوانیم این کار را تنها انجام دهیم. به همین دلیل است که باید بخشی از گروه بزرگتری باشیم تا نهتنها با ایران، بلکه با روسیه و چین و بسیاری از مسائل دیگر مقابله کنیم.
بایدن چند روز قبل هم در گفتوگو با نیویورک تایمز شرطهایی را برای بازگشت دولتش به برجام گذاشت که این شروط میتواند توافق هستهای سال 2015 را وارد شرایط جدید و پیچیدهای کند. علاوه بر بایدن، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در گفتوگو با نشریه اشپیگل به طور تلویحی از ترور شهید محسن فخریزاده، دانشمند دفاعی و هستهای کشورمان حمایت کرد. وزیر خارجه آلمان در پاسخ به این سوال اشپیگل که آیا حمله به محسن فخریزاده را به عنوان امری مجاز تلقی میکنید، گفت: از لحاظ ذهنی میتواند شرایطی به وجود بیاید که برای پیشگیری از جرمی که افراد بخواهند مرتکب شوند، حقوق ملل آن را بپذیرد.
ماس همچنین با اشاره به برجام اظهار کرد: آلمان به دنبال یک جایگزین و توافق هستهای گستردهتر با ایران است، زیرا توافق فعلی دیگر کافی نیست. وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با مجله «اشپیگل» مدعی شد: شکلی از «توافق هستهای پلاس» نیاز است که مطابق با منافع ما است. ما از ایران انتظارات روشنی داریم: نبود سلاح هستهای و همچنین نبود برنامه موشک بالستیک که کل منطقه را تهدید میکند. ایران همچنین باید نقش دیگری در منطقه بازی کند. او در ادامه ادعا کرد توافق گستردهتر نیاز است، زیرا نمیتوان به ایران اعتماد کرد.
ادعاهای مقامات اروپایی و تعیین شرط و شروط جدید برای ایران در برجام در شرایطی اتفاق میافتد که تروئیکای اروپا در سایه مماشات و انفعال دستگاه سیاست خارجی کشورمان، نهتنها به هیچ یک از تعهدات خود در توافق هستهای عمل نکرده است، بلکه حتی از پوسته محافظهکاری هم که با خروج ترامپ از برجام در پیش گرفته بود، بیرون آمده است.
سفیر رژیم صهیونیستی در آلمان هم طی مصاحبه با دویچه وله گفت، در برجام شکافهایی وجود دارد که باید پر شود و برنامه موشکی و حضور ایران در منطقه در آن لحاظ شود.
جرمی ایزاکاروف در این باره ادعا کرد: «در توافق هستهای با ایران شکافهایی وجود دارد که باید به آن رسیدگی شود و مشخصا گامهای دولت ایران در راستای بیثبات کردن خاورمیانه، تداوم برنامه موشکی و نقض شروط درجشده در توافق، به ما تضمینی درباره عملی بودن این توافق نمیدهد».
ارسال به دوستان
اخبار
جلیلی: پاسخ ندادن به دشمن تهدید بیشتری متوجه منافع و امنیت ما میکند
سعید جلیلی در بزرگداشت مجازی شهید محسن فخریزاده، دانشمند هستهای کشورمان که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران برگزار شد، با بیان اینکه برخی صحبت از تنشزدایی میکنند، گفت: امروز هیچ عاملی به اندازه تردید، تنشزا نیست. وی تصریح کرد: برخی میگویند دشمن را تحریک نکنید تا تنش ایجاد نشود. باید گفت چه چیزی دشمن را تحریک میکند؟ اینکه دشمن احساس کند میتواند حقوق شما را زیر پا بگذارد، این تحریکزاست یا زمانی که دشمن احساس کند تعرض به شما هزینه دارد؟ اگر دشمن احساس کرد تعرض به شما هزینه ندارد، این تنشزاست. جلیلی تصریح کرد: پاسخ ندادن به دشمن است که او را جریتر میکند و تهدیدهای بیشتری را متوجه منافع و امنیت ما میکند. اگر برای رفتارهای تهدیدزای دشمن، هزینه ایجاد نشود، او هر روز تهدید جدیدتری را متوجه ما میکند. رئیس سابق تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان درباره تزویر آمریکاییها در برجام گفت: در بند ۵ برجام آمده که اگر میخواهید همین فعالیت علمی و تحقیق و توسعه را راجع به فلان موضوع علمی داشته باشید، صرفا باید آن را در نطنز انجام دهید. در واقع آنها میگویند این کار را بکنید تا اگر خواستیم، بتوانیم در آن اخلال ایجاد کنیم! اگر در جاهای مختلف تحقیق و توسعه علمی داشته باشید، کار من سخت میشود و نمیتوانم قوای تروریستی خود را به همه جا بفرستم. ایران این فعالیتها را صرفا در تأسیسات نطنز انجام دهد تا وقتی که این فعالیتها در یک جا متمرکز شد، عناصر خرابکار خودش را میفرستد و در آنجا خرابکاری میکنند. دیدید که چند وقت پیش این اقدام را انجام دادند. جلیلی ادامه داد: غربیها میگویند تحقیق و توسعه شما نباید به فردو برود، چرا؟ چون در زیر زمین است و نمیتوان آن را بمباران کرد. این استدلال دشمن در سال ۲۰۲۰ است.
***
آمریکا یکی از زیرمجموعههای شهید فخریزاده را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد یک فرد و یک نهاد را در فهرست تحریمها قرار داده است.
به گزارش فارس، دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری آمریکا از اعمال تحریمهای جدید علیه ایران خبر داد. وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد «گروه شهید میثمی» و مدیر آن را تحریم کرده است. واشنگتن گفته «گروه شهید میثمی» از زیرمجموعههای «سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» (SPND) است که سال ۲۰۱۴ در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفته است. در این بیانیه تصریح شده، با اعمال این تحریمها تمام داراییهای تحت تملک آنها که در ایالات متحده قرار دارند باید مسدود شده و به دفتر کنترل داراییهای خزانهداری آمریکا گزارش شود.
***
بورل: ایران دوباره با همان کارتها بازی نمیکند
«جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در مصاحبهای با شبکه یورونیوز درباره اقدام تروریستی اخیر در به شهادت رساندن شهید محسن فخریزاده، دانشمند دفاعی و هستهای ایران گفت: ما باید ایرانیها را درک کنیم، چون حق دارند احساس کنند به آنها خیانت شده است و احتمالا آنها هستند که نمیخواهند دوباره با همان کارتها بازی کنند اما باید منتظر بمانیم. او در پاسخ به سوالی درباره دست داشتن رژیم صهیونیستی در این جنایت گفت: من اطلاعات دیگری غیر از آنچه میتوانم در عموم درباره آن اظهار نظر کنم، ندارم.
***
برگزاری دومین جلسه دادگاه اسدالله اسدی در بلژیک
دومین جلسه دادگاه اسدالله اسدی، دیپلمات کشورمان به اتهام برنامهریزی برای حمله به گردهمایی گروهک تروریستی منافقین برگزار شد. اسدالله اسدی در جلسه دوم دادگاه هم به دلیل مصونیت دیپلماتیک حاضر نشد و وکیل وی وظیفه دفاع از او در دادگاه را به عهده داشت. دادستان فدرال بلژیک از دادگاه درخواست ۲۰ سال زندان برای دیپلمات کشورمان کرده است. نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اسدی از دیپلماتهای ایرانی مستقر در وین و ۳ متهم دیگر این پرونده روز جمعه ۷ آذر در شهر آنتورپ بلژیک برگزار شد که اسدی با قید داشتن مصونیت دیپلماتیک از شرکت در جلسه دادگاه خودداری کرد.
***
مقدمفر: دانشجوی تراز انقلاب باید پاسخگوی نیازهای مردم باشد
حمیدرضا مقدمفر، کارشناس فرهنگی و رسانهای با بیان اینکه دشمنان همواره سعی کردهاند صفت بیداری و استکباریستیزی را از نماد 16 آذر بگیرند، گفت: در ادبیات سیاسی اروپاییها و آمریکاییها عموما از دانشجو به عنوان معترضان جهانی حکومتها یاد میشود، یعنی معمولا از دانشجویان به عنوان ابزاری برای سرنگونی حکومتها استفاده میکنند. وی ادامه داد: امروز با حرکتهای علمی و پیشرفتهای علمی در جهان، نظام سلطه همواره سعی دارد از پیشرفت علم و فناوری، علیه ملتها استفاده کند. ما چارهای نداریم تا برابر دسیسههای آنها مقاومت کنیم و اگر 16 آذر سال 1332 دانشجویان ما به خیابان آمدند و علیه آمریکاییها فریاد زدند، امروز نیز این فریاد را باید در عرصههای علمی و فناوری داشته باشیم. چرا نظام سلطه، شهید فخریزاده و شهید سلیمانی و شهید طهرانیمقدم را ترور میکند؟ شهید طهرانیمقدم یک دانشمند بود و شهید فخریزاده، فخر دانشگاه به شمار میآمد. در پاسخ باید گفت زیرا امروز دانشگاهیان ما مسیر را پیدا کردهاند. مقدمفر تصریح کرد: از ویژگیهای دانشجوی تراز انقلاب این است که پاسخگوی نیازهای مردم و انقلاب اسلامی باشد. دانشجوی انقلابی باید با مردم ارتباط خوبی داشته باشد. امروز وقتی دانشجویان در اردوهای جهادی و در بحرانها در کنار مردم حضور پیدا میکنند، تأثیرات بسزایی را به ارمغان میآورند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|