|
بازگشایی مراکز تعویض پلاک در مراکز استانهای نارنجی
رئیس مرکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا از بازگشایی مراکز تعویض پلاک در مراکز استانهای نارنجی و افزایش اعتبار ۱۵ روزه به وکالتنامههای منقضی خبر داد. سرهنگ علی محمدی از آغاز به کار مراکز تعویض پلاک و شمارهگذاری در مراکز استانهایی که به وضعیت نارنجی درآمدهاند خبر داد. وی تصریح کرد: از روز شنبه (امروز) در تمام مراکز استانها به غیر از ۱۰ مرکز استان که هنوز در وضعیت قرمز قرار دارند خدمات شمارهگذاری و تعویض پلاک انجام میشود.
ارسال به دوستان
همزمان با هشدار مسؤولان وزارت بهداشت از امروز فعالیت بسیاری از صنوف در شهرهای نارنجیشده کرونایی آغاز میشود
نارنجی ناپایدار
زالی: با وجود کاهش آمار مرگ و میر، وضعیت تهران همچنان ناپایدار است
گروه اجتماعی: همزمان با ابراز نگرانی مسؤولان وزارت بهداشت، از امروز فعالیت اکثر صنوف در تهران و سایر شهرهای نارنجیشده، بعد از ۲ هفته تعطیلی کرونایی از سر گرفته میشود.
به گزارش «وطن امروز»، با اعلام وزارت بهداشت، تهران و بیش از 80 شهر کشور که در وضعیت قرمز کرونایی به سر میبردند به وضعیت نارنجی درآمدند تا بازار و سایر صنوف گروه شغلی ۲ رسما بعد از ۲ هفته بازگشایی شود. وضعیت نارنجی بنا بر اعلام ستاد مقابله با کرونا بدین معناست که محدودیتهای تردد و مسافرتها همچنان برقرار است اما فعالیت صنوف از سر گرفته میشود. بدین ترتیب از باشگاههای ورزشی و استخرهای روباز گرفته تا رستورانها و پاساژهای با سقف بلند میتوانند فعالیت خود را از امروز آغاز کنند.
در ۲ هفتهای که محدودیتهای شدید اعمال میشد، آمار مرگومیر کرونایی از حدود 480 نفر در روز به حدود ۳۵۰ نفر رسیده و به همین علت اغلب مناطق کشور از وضعیت قرمز خارج شده و به وضعیت نارنجی رسیده اما نکتهای که وجود دارد این است که این آمار نمیتواند نتیجه محدودیتهایی باشد که از ابتدای آذرماه اجرا شده است. به گفته متخصصان و مسؤولان وزارت بهداشت، نتیجه محدودیتهای شدید در روزهای آینده مشخص خواهد شد و قطعا کاهش بیشتر آمار قربانیان کرونایی را در روزهای آینده شاهد خواهیم بود. با این وجود مسؤولان وزارت بهداشت نسبت به بازگشاییهایی که قرار است از امروز رخ دهد، هشدار دادند، چرا که بازگشاییهای ابتدای بهار امسال موجب انتشار و انتقال بیشتر کرونا شد و این ویروس منحوس از آن تاریخ آمارهای فاجعهباری برجای گذاشت.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در اینباره گفت: شرایط تهران هنوز شکننده و ناپایدار است و بازگشاییهای شتابزده میتواند باعث تکرار تجربه تلخ اردیبهشتماه شود. به گزارش مهر، علیرضا زالی درباره وضعیت بیماری کرونا در تهران، تاکید کرد: خوشبختانه آمار حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد نسبت به هفته گذشته کاهش داشته است. وی عدد مولد پایه در تهران را 3/1 اعلام کرد و افزود: شرایط تهران هنوز شکننده و ناپایدار است و بازگشاییهای شتابزده میتواند باعث افزایش شیوع بیماری و تکرار تجربه تلخ اردیبهشتماه شود. زالی رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی و ازدحام حملونقل عمومی را ۲ عامل خطر مهم در افزایش شیوع و انتقال «کووید-۱۹» برشمرد و یادآور شد: فضاهای مسقف و بدون تهویه مناسب با حضور بیش از ۱۵ نفر از جمله کانونهای خطر بیماری محسوب میشود. وی به عنوان یکی از مداخلات مهمی که هر چه سریعتر باید انجام پذیرد به افزایش ناوگان اتوبوسرانی و واگنهای مترو اشاره کرد که میتواند به طور چشمگیری میزان سرایت بیماری را کاهش دهد. فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در پایتخت گفت: از شنبه شرایط تهران به عنوان شهر نارنجی تلقی میشود اما باید توجه داشت که برخی محدودیتها مثل حضور حداکثر ۵۰ درصد کارکنان، تعطیلی برخی مشاغل گروههای 3 و 4 و عدم برگزاری و مراسم و برنامههای تجمعی آیینی کماکان پابرجاست. زالی خواستار نگاه ویژه ستاد ملی کرونا به تهران شد و گفت: تهران گرانیگاه کنترل بیماری «کووید-۱۹» است و بیتردید کنترل این بیماری در کشور بدون مهار و جلوگیری از طغیان آن در تهران امکانپذیر نیست. وی بر لزوم اجرای برنامههای راهبردی برای کنترل بیماری نظیر عدم حضور افراد در مجامع غیرضروری و ارائه خدمات مدنی و شهری به صورت الکترونیکی تاکید کرد و یادآور شد: اجرای طرح شهید سلیمانی در تهران به منظور شناسایی و ردیابی سریع بیماری، درمان سریعتر و قرنطینهسازی و ایزولاسیون اولیه و هوشمند انجام میشود. زالی در ادامه خواستار رفع چالشهای استان تهران در حوزه زیرساختهای بهداشتی و درمانی شد و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال شاهد افزایش بیش از ۲۵۰۰ تخت بیمارستانی برای درمان بیماران و همچنین تکمیل و فعالسازی بخشی از ۲۷۰ پروژه بهداشتی مغفول مانده در تهران برای ارتقای ارائه خدمات بهداشتی باشیم. به هر حال مسؤولان باید مراقب تصمیماتی که گرفته میشود باشند، چرا که هر تصمیم آنها با آمار مرگومیرهای روزانه ارتباط مستقیم خواهد داشت. اگر بار دیگر دولت به محدودیتها بیتوجه شود و عملا عادیسازی کند، موج شیوع کرونا در زمستان بسیار سختتر از پاییز امسال خواهد بود. بنا به گفته مسؤولان، شهر تهران از وضعیت قرمز کرونایی خارج و وارد مرحله نارنجی شده است؛ تغییر وضعیتی که در کارکرد صنوف، ادارات و... تغییراتی ایجاد میکند. در ادامه تمام تمهیدات در نظر گرفته شده از محدودیتهای تردد تا نحوه فعالیت مشاغل و صنوف در تهران و سایر شهرهای استانهای کشور بیان شده است.
* از امروز چه اتفاقی میافتد؟
قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا در اطلاعیه خود، کلیات روند اعمال محدودیتهای مبارزه با کرونا از امروز را اعلام و تاکید کرده است: شرایط تعدادی از شهرها از وضعیت قرمز به نارنجی و برخی دیگر از وضعیت نارنجی به زرد تغییرکرده است اما برآوردهای علمی و تخصصی، بر این واقعیت تاکید دارد که شرایط کنونی، کاملا شکننده بوده و با کمترین سستی و سهلانگاری در اجرای دستورالعملها، مجدد به حالت نامطلوب قبلی باز خواهد گشت و در آن صورت، اعلام مجدد وضعیت قرمز در این شهرها و اجرای کامل محدودیتها و تحمل دشواریهای ناشی از آن برای عموم مردم اجتنابناپذیر خواهد بود. بر همین اساس از ابتدای هفته آینده، کماکان ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی، به شهرهای قرمز و نارنجی و همچنین ورود خودروهای شخصی پلاک بومی شهرهای قرمز و نارنجی به سایر شهرها ممنوع است و سایر محدودیتهای پیشبینی شده درباره ترددها، منطبق برطرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها اعمال خواهد شد. ضمنا همچون ۲ هفته قبل، تردد شبانه خودروهای مشمول، از ساعت ۲۱ الی ۴ بامداد، در همه شهرهای قرمز و نارنجی با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر، ممنوع است و متخلفان براساس تشخیص دوربینهای پلیس، جریمه و اعمال قانون میشوند. همچنین در اطلاعیهای که از سوی کمیته اجتماعی- انتظامی ستاد مقابله با کرونا اعلام شده، آمده است که ممنوعیت ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهرهای نارنجی و قرمز، ممنوعیت ورود خودروهای شخصی پلاک بومی شهرهای نارنجی و قرمز به سایر شهرها، تداوم منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ لغایت ۴ صبح در شهرهای نارنجی و قرمز با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر و فعالیت ادارات و دستگاههای دولتی ضروری در شهرهای نارنجی، با تشخیص بالاترین مقام مسؤول (در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا یکسوم کارکنان و دستگاههای غیرضرور تا یک دوم (۵۰ درصد) کارکنان، برگزاری جلسات اداری در فضای سربسته شهرهای زرد حداکثر تا سقف ۳۰ نفر، در شهرهای نارنجی ۲۰ نفر و قرمز ۱۵ نفر، با رعایت دستورالعملهای ابلاغی، اعمال میشود. همچنین همه مراکز آموزشی اعم از مدارس، دانشگاهها، موسسات آموزش عالی، آموزشگاههای خصوصی و حوزههای علمیه در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز تعطیل بوده و خدمات را به صورت غیرحضوری ارائه میکنند و برپایی نمازهای جمعه، مراسمهای مذهبی و آیینی در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز کماکان امکانپذیر نیست.
* فعالیت 50 درصدی ادارات و پاساژها
بعد از صدور اطلاعیه رسمی از سوی کمیته اجتماعی- انتظامی ستاد مبارزه با کرونا، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران نیز با اشاره به وضعیت نارنجی تهران اعلام کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، فعالیت پاساژها و مجتمعها با توجه به اینکه در گروه مشاغل ٢ هستند برای هفته آتی امکانپذیر است اما همانطور که در این ۲ هفته همکاری کردهاند باید از این پس نیز با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی به گونهای فعالیت کنند که دوباره به وضعیت قرمز بازنگردیم و شاهد توقف فعالیت آنها نباشیم. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه شاخص ستادملی مدیریت کرونا در هر ١٠٠ هزار نفر تعداد بستری ٤ نفر برای شهر زرد، ٦ نفر برای شهر نارنجی و ١٠ نفر برای شهر قرمز است، ادامه داد: به حمدالله با همکاری و مشارکت مردم، کلانشهر تهران و استان تهران به جز پیشوا از وضعیت قرمز خارج شده است لذا فعالیت گروههای ٣ و٤ در این وضعیت ممنوع و گروه ١ و ٢ امکانپذیر است و فعالیت ادارات نیز به صورت ٥٠ درصد خواهد بود.
***
[رفع محدودیتها زمینهساز پیک تازه کرونا نشود]
محدودیتهای جدید در حالی برداشته میشود که کارشناسان بهداشت از احتمال دوباره شیوع این بیماری در صورت عدم رعایت دستورالعملهای گذشته توسط مردم خبر میدهند. نماینده مردم در مجلس گفت: اعمال محدودیتهای ۲ هفته گذشته خیلی تاثیری بر کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا نداشته است، چرا که محدودیتهای شبانگاهی هر چند بر کاهش دورهمیهای شبانه تاثیرگذار است اما این شیوه نمیتواند برای قطع زنجیره کامل این بیماری موثر شود. معصومه پاشاییبهرام، پزشک و نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: اکنون که بازگشایی مشاغل و کسبوکارها اتفاق افتاده، بهتر است مشاغل پرخطر همچنان محدود بمانند. به طور مثال بازگشایی رستورانها و کافهها در فضای سربسته آن هم بدون پوشش ماسک، بیشک سلامت افراد حاضر در این مکانها را به خطر میاندازد. در چنین شرایطی دولت باید با حمایتهایی چون بخشودگی مالیات، پرداخت وام بیبهره یا حمایتهای معیشتی و مالی مانع از بازگشایی این اماکن شود. وی با بیان اینکه دولت در برنامهریزیهای مقابله با کرونا باید سلامت را در اولویت قرار دهد، گفت: اهمیت به سلامت و حفظ جان هموطنان در این شرایط سخت بیماری، نیازمند تصمیمگیری درست و کارشناسانه مسؤولان دولتی است، زیرا اگر محدودیتها برچیده شود مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی کمتوجه میشوند و شیوع بیماری دوباره در جامعه گسترده خواهد شد. پاشاییبهرام در ادامه خاطرنشان کرد: با برداشته شدن محدودیتها و بازگشایی مشاغل و کسبوکارها مردم نباید فکر کنند ویروس کرونا ضعیف شده است و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکنند. هر چقدر هم دولت محدودیت ایجاد کند تا مردم خودشان نخواهند زنجیره انتقال این بیماری قطع شود محدودیتها بیفایده است. البته زمانی که دولت اعلام میکند آمار مرگومیر پایین آمده در حالی که تختهای آیسییوی خیلی از بیمارستانها پر از بیماران کرونایی با شرایط وخیم است، بیتردید تاثیر منفی یعنی کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و رفتن به سوی عادیانگاری بر جا میگذارد. وی اضافه کرد: محدودیتهای کرونایی در حالی برداشته میشود که علاوه بر مرگ نزدیک به 400 نفر در روز، کادر پزشکی بشدت خسته است و روزبهروز بر آمار مرگ پرستاران و پزشکان خدماترسان در بیمارستانها اضافه میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
بارش باران و برف در بیشتر مناطق کشور طی ۳ روز آینده
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از بارش باران و برف در بیشتر مناطق کشور طی 3-2 روز آینده خبر داد و گفت: سامانه بارشی فعال در کشور طی روز سهشنبه از مرزهای شرقی خارج میشود. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه از امروز (۱۵ آذر) فعالیت سامانه بارشی به مناطقی از غرب و مرکز کشور نیز کشیده میشود، تصریح کرد: روز شنبه در استانهای ایلام، لرستان، مرکزی، قم، زنجان، اردبیل و شمال استانهای سمنان و اصفهان بارش پراکنده پیشبینی میشود. وی گفت: طی روز یکشنبه در کل کشور جز جنوب سیستانوبلوچستان ابرناکی و بارش پیشبینی میشود. همچنین روز دوشنبه (۱۷ آذر) از فعالیت سامانه بارشی در بیشتر مناطق کشور کاسته میشود. ضیاییان در ادامه تصریح کرد: طی روز سهشنبه این سامانه بارشی بتدریج از مرزهای شرقی کشور خارج میشود.
***
بالا بودن نرخ اعتیاد در دانشآموزان ۹ استان
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت دانشآموزی کشور بسیار کمتر از میانگین جهانی است، گفت: از نظر ما، ابتلای حتی یک دانشآموز هم به اعتیاد زیاد است.
به گزارش ایسنا، دکتر اسکندر مؤمنی در نشست مشترک با وزیر آموزشوپرورش که با محوریت «رونمایی از مستندات برنامه کانون یاریگران زندگی» برگزار شد، گفت: نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت دانشآموزی کشور 1/2 درصد است که با اعلام وزارت آموزشوپرورش، آهنگ رشد اعتیاد در این قشر متوقف شده است. وی با بیان اینکه نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت دانشآموزی در میانگین جهانی ۲۰ درصد است، افزود: نرخ شیوع دانشآموزی در ایران بسیار کمتر از میانگین جهانی است اما از نظر ما، ابتلای یک دانشآموز هم زیاد است و اگر مراقبت نکنیم، نرخ شیوع بیشتر خواهد شد.
مومنی در ادامه بیان کرد: نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در دانشآموزان دوره دوم متوسطه و هنرستان در استانهای تهران، خراسان جنوبی، فارس، سمنان، البرز، خوزستان، کرمان، خراسان رضوی و کرمانشاه از میانگین کشوری بالاتر است و مابقی برابر و مساوی هستند. وی قلیان و سیگار را دروازه ورود به مصرف مواد مخدر در دانشآموزان خواند و گفت: این دو تأثیر بسیار جدی در شروع اعتیاد دارند که در ادامه، دانشآموز به مصرف مخدر گل و دیگر مواد مخدر از خانواده کانابیس رو میآورد.
***
کیفیت نامطلوب هوا در تهران
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای پایتخت دیروز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت. بهگزارش ایسنا، پیشبینیهای انجامشده در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران حاکی از آن است که طی صبح دیروز (۱۴ آذر) با حاکمیت جو پایدار و آرام همراه با انباشت آلایندهها، کیفیت هوا در بیشتر مناطق در محدوده ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت. عدم وزش باد مؤثر تا صبح امروز (۱۵ آذر) همراه با آغاز تردد خودروها در نخستین روز هفته سبب افزایش غلظت ذرات معلق میشود و در نتیجه کیفیت هوا در برخی مناطق در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار میگیرد. حاکمیت جو پایدار و آرام طی روز نیز سبب تجمع آلایندهها میشود و با افزایش تردد خودروها در ساعات پایانی شنبه بر غلظت آلایندهها بویژه ذرات معلق افزوده خواهد شد. از اینرو احتمال میرود کیفیت هوای شهر تهران بویژه در مناطق پرتردد در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار گیرد.
***
نوزاد ایلامی گواهی فوت گرفت اما در غسالخانه زنده شد
دادستانی ایلام برای روشن شدن ماجرای نوزاد آبدانانی که به دلیل اشتباه پزشکی، گواهی فوتش صادر شده بود، مهلت 48 ساعته داده است. به گزارش فارس، در روزهای اخیر ویدئویی در شبکههای مجازی ایلام در حال انتشار است که نشان میدهد نوزاد 51 روزه آبدانانی پس از اعلام فوت و صدور گواهی و انتقال به غسالخانه، دوباره جان میگیرد. هنگامی که والدین، فرزند خود را برای تدفین به آبدانان با فاصله حدود 175 کیلومتر از ایلام انتقال میدهند، مسؤول غسالخانه آبدانان متوجه تپش قلب نوزاد میشود و عملیات احیای نوزاد را شروع میکند. پس از حضور اورژانس بیمارستان رسول اکرم(ص) آبدانان، زنده بودن نوزاد تایید و برای مراقبت بیشتر به بیمارستان انتقال داده میشود. مراد ایمانی، پدر نوزاد ۵۱ روزه در گفتوگو با فارس گفت: چند روز پیش بچه را به علت تشنج به بیمارستانی در آبدانان بردیم که به علت کمبود امکانات از آنجا نوزادمان را به بیمارستان امام ایلام انتقال دادند؛ آنجا به دلیل عدم رسیدگی و نگه داشتن نوزادمان با حال وخیم در بخش عمومی، متاسفانه با کمبود اکسیژن مواجه شد و به کما رفت.
پدر نوزاد ادامه داد: بعد از ۳ روز که نوزادمان در کما بود اطلاع دادند که فوت شده است. ما برای تحویل جنازه به بیمارستان رفتیم که از ما خواستند کتبا بنویسیم از تیم پرستاری هیچ شکایتی نداریم؛ بعد از اینکه نوزادمان 2 ساعت و نیم در سردخانه بود از ایلام تا آبدانان (175 کیلومتر) با ماشین خودم نوزاد را به غسالخانه انتقال دادم. وی گفت: در غسالخانه، غسال متوجه علائم حیاتی نوزاد میشود که با اطلاع اورژانس و بعد از تایید زنده بودن نوزاد، برای مراقبت بیشتر به بیمارستانی در آبدانان انتقال داده شد و از آنجا نوزادمان را به اهواز انتقال دادند و اکنون در حالت کما بهسر میبرد.
رضا امیریمقدم، جانشین دادستان استان ایلام نیز در این باره گفت: به دستور دادستان تیم ویژهای متشکل از دادستانی، بازرسی و نظام پزشکی تشکیل شد تا سریعا به موضوع ورود و نسبت به بررسی موضوع اقدام کنند. وی افزود: دادستانی به علوم پزشکی برای روشن شدن ماجرای نوزاد آبدانانی 48 ساعت مهلت داده است.
ارسال به دوستان
فوت ۳۴۷ بیمار کرونایی در یک شبانهروز
مجموع جانباختگان به ۴۹۶۹۵ تن رسید
با آنکه آمار مرگومیر بیماران کرونایی طی ۲ هفته اخیر روندی نزولی به خود گرفته است اما این کاهش آمار نباید به حساب تضعیف ویروس کرونا در کشور تلقی شود. به گزارش «وطن امروز»، بیمارستانها همچنان مملو از مبتلایان به ویروس کروناست و خیلی از شهرها در وضعیت قرمز این بیماری هستند. کارشناسان بهداشت معتقدند با حذف محدودیتها در صورت بیتوجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی، آمار مرگومیر و مبتلایان به ویروس «کووید-19» دوباره اوج میگیرد. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از فوت ۳۴۷ بیمار کرونایی در یک شبانهروز (ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه) خبر داد و گفت: با این حساب مجموع جانباختگان کرونا در کشورمان به ۴۹۶۹۵ نفر رسید. سیماسادات لاری گفت: طی این مدت و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۳ هزار و ۳۴۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۱۹۹۶ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۱۶ هزار و ۸۳۵ نفر رسید. وی افزود: متاسفانه در طول این 12 ساعت ۳۴۷ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۹ هزار و ۶۹۵ نفر رسید. لاری گفت: خوشبختانه تاکنون ۷۰۸ هزار و ۱۰۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی تاکید کرد: ۵۸۲۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: تاکنون ۶ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۴۳۸ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. وی در خاتمه گفت: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|