|
مدیر اطلاعات ملی آمریکا: چین، بزرگترین تهدید برای ماست
مدیر اطلاعات ملی آمریکا، چین را بزرگترین تهدید برای دموکراسی و آزادیهای جهانی از زمان جنگ دوم جهانی توصیف کرد. جان راتکلیف، مدیر اطلاعات ملی آمریکا در سرمقالهای برای وبسایت والاستریت ژورنال نوشت: اطلاعات واضح است؛ پکن به دنبال تسلط بر آمریکا و مابقی جهان از لحاظ اقتصادی، نظامی و فناوری است.
ارسال به دوستان
پیشروی مقاومت در استان مأرب، مهمترین پایگاه مزدوران سعودی در یمن
انصارالله در آستانه فتح مأرب
گروه بینالملل: در آستانه ششمین سال تجاوز ائتلاف سعودی- اماراتی به یمن، شواهد میدانی و تحولات سیاسی در این کشور نشاندهنده این واقعیت است که از ائتلاف تحت فرمان سعودیها جز یک نام چیزی باقی نمانده است. ولیعهد جاهطلب سعودی در حالی سال 2015 تجاوز از زمین و آسمان و محاصره دریایی یمن را در دستور کار قرار داد که گمان میکرد با پیروزی بر مقاومت یمن خواهد توانست به عنوان یک قهرمان ملی در این کشور جایگاه خود را تثبیت کند. اکنون با گذشت 6 سال از آغاز این نبرد نابرابر و با تکیه انصارالله و کمیتههای مردمی یمن بر توان داخلی، صحنه نبرد به طور کامل به نفع جریان مقاومت تغییر کرده است. پیشرویهای اخیر انصارالله در مناطق مرکزی یمن که به احتمال زیاد با تسلط انصارالله بر مأرب، منجر به شکست کامل جریان سعودی در این منطقه خواهد شد تا حد زیادی کفه ترازو را به نفع مقاومت تغییر خواهد داد. در کنار این اقدامات، حملات موشکی به نقاط راهبردی عربستان و همچنین رایزنیها و اقدامات سیاسی انصارالله در عرصه دیپلماتیک سبب شده افکار عمومی نیز یمنیها را در انجام عملیاتهای خود محق بدانند. جمیع این موارد منجر به این خواهد شد که نهتنها سعودیها، بلکه حامی اصلی آنها در این جنگ یعنی ایالات متحده آمریکا نیز در آیندهای نهچندان دور صحنه نبرد را ترک کند.
* انفجار مهیب در پادگان ائتلاف سعودی در مأرب
در همین حال شبکه خبری المیادین دیروز از وقوع انفجار مهیب در پادگان نظامی «تداوین»، متعلق به ائتلاف سعودی در مأرب خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، چند روز پیش هم نیروهای مسلح یمن از عملیات موفق جدید علیه ائتلاف سعودی و مزدورانش در جبهه استان مأرب در مرکز یمن خبر داده بودند. «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن یکشنبه هفته گذشته گفت: «به لطف و تایید الهی، یگان موشکی یمن شامگاه شنبه موفق شد اتاق عملیات مشترک در پادگان تداوین استان مأرب را با یک فروند موشک بالستیک بدر هدف بگیرد و الحمدلله این موشک دقیقا به هدف مدنظر اصابت کرد». این مقام نظامی یمن تصریح کرد: «در عملیات مذکور بیش از ۱۵ فرمانده و نظامی دشمن سعودی کشته و زخمی شدند که شامل 8 کشته از جمله چند سرکرده و زخمی شدن 7 نفر دیگر بود». پیشرویهای انصارالله و کمیتههای مردمی یمن در مارب و عملیات پیرامون پایگاه نظامی تداوین سبب شده تا شکاف عمیقی در بدنه ائتلاف سعودی در این استان مهم در مرکز یمن به وجود آید تاجایی که جمعی از فرماندهان آن با جدایی از ائتلاف به یمنیها پیوستند.
* 25 نفر دیگر از صفوف مزدوران ائتلاف سعودی جدا شدند
در پی افزایش حملات به ائتلاف سعودی از سوی انصارالله در مأرب، دسته جدیدی از مزدوران ائتلاف سعودی با جدا شدن از صفوف این نیروها به صفوف ارتش و کمیتههای مردمی یمن پیوستند. بر این اساس ۲۵ نفر از مزدوران ائتلاف سعودی عضو تیپ ۳ موسوم به عروبه در منطقه مرزی «الخوبه» در استان «جیزان» عربستان سعودی با ابراز ندامت از گذشته خود، به نیروهای مسلح یمن در صنعا ملحق شدند. ۳ نفر از آنها که از فرصت فرمان عفو عمومی دولت صنعا استفاده کردند، از فرماندهان نیروهای ائتلاف سعودی بودند. مرکز ملی بازگشت فریبخوردگان به آغوش وطن در صنعا نیز خبر داد 15 نفر از نیروهای منصور هادی و در رأس آنها سرتیپ «حمد راشد الحزمی» رئیس شورای قبایل دهم و فرمانده تیپ «العز» در استان «الجوف» در چارچوب فرمان عفو عمومی به صفوف نیروهای ملی یمن بازگشتند. سرتیپ الحزمی به خبرگزاری سبأ گفت: «امروز یمنیها هیچ راهی ندارند جز اینکه در صفی واحد در برابر نیروهای متجاوز ایستاده و وطن را از تجاوز متجاوزان جاهطلب که به دنبال اشغال یمن و چپاول ثروتها و منابع آن هستند، حفظ کنند». همزمان با پیشرویهای انصارالله و کمیتههای مردمی یمن در مأرب، از ۲ هفته قبل تاکنون اخبار متعددی از عقبنشینی لجستیکی ائتلاف سعودی حامی منصور هادی مخابره شده است.
* باز هم تأسیسات نفتی آرامکو؛ این بار جازان
خبرگزاری عربستان به نقل از مقامات آرامکو، غول نفتی این کشور، از وقوع نقص فنی در یکی از پمپاژها در ایستگاه توزیع مشتقات نفتی در جازان واقع در جنوب این کشور خبر داد. خبرگزاری رسمی عربستان (واس) به نقل از مقامات این شرکت اعلام کرد تیم فنی آرامکو روی رفع مشکل فنی کار میکند تا فعالیت این ایستگاه در اسرع وقت از سرگرفته شود و مشتقات نفتی که منطقه جازان نیاز دارد، تامین شود و انتقال نفت به صورت تدریجی به روال عادی بازگردد. شرکت نفتی آرامکو در این باره اعلام کرد در نتیجه این نقص فنی، شماری از جایگاههای سوخت با کمبود برخی فرآوردههای نفتی مواجه شده است. با اینکه شرکت آرامکو به عامل بروز خرابی در تاسیسات نفتی جازان هیچ اشارهای نکرده است اما بسیاری از تحلیلگران آن را نتیجه حملات موشکی و پهپادی انصارالله میدانند. وزارت انرژی عربستان ۱۱ نوامبر از وقوع حریق در ایستگاه توزیع تولیدات نفتی در منطقه جازان در نتیجه حمله انصارالله یمن خبر داده بود.
* سخنگوی انصارالله: فرانسه در تجاوز به یمن نقش دارد
سخنگو و رئیس هیأت مذاکرهکننده انصارالله یمن در توئیتی، ادعای دولت فرانسه را درباره حمله اخیر نیروهای یمنی به تأسیسات نفتی آرامکو در عربستان که آن را نقض قوانین بینالمللی دانسته بود، رد کرد. «محمد عبدالسلام» در توئیتی نوشت: فرانسه خود را به عنوان یکی از کشورهایی که در ادامه تجاوز به یمن نقش دارد، نشان میدهد. وی افزود: محکومیت فرانسه درباره حمله به آرامکو مردود است؛ در حالی که این محکومیت با تأخیر انجام شد، شاید برای گرفتن امتیاز. پیشتر فرانسه مدعی شده بود حمله موشکی ۲ هفته قبل نیروهای مسلح یمن به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی نقض قوانین بینالمللی است و ثبات منطقه را برهم میزند. این در حالی است که حمله موشکی نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن به تأسیسات نفتی آرامکو در پاسخ به موج حملات سنگین هوایی ائتلاف سعودی به مناطق مسکونی و غیرنظامیان یمن بوده است.
* سازمان ملل: میلیونها یمنی در آستانه قحطی جدیدی قرار دارند
در حالی که تجاوز ائتلاف سعودی به یمن در آستانه ششمین سال خود قرار گرفته است، سازمان برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل با انتشار بیانیهای تأکید کرد میلیونها نفر در یمن در آستانه قحطی جدیدی قرار دارند. بر اساس گزارش این سازمان، تعداد افرادی که در یمن امنیت غذایی ندارند از 3میلیون و 600 هزار نفر به 5 میلیون نفر در نیمه نخست سال ۲۰۲۱ خواهد رسید. بر اساس این بیانیه، تعداد افرادی که با نبود فاجعهبار امنیت غذایی روبهرو هستند 3 برابر بیشتر خواهد شد. این سازمان تأکید کرد یمن در حال حاضر با شرایطی روبهرو است که شبیه به شرایط قحطی است که 2 سال پیش شاهد آن بودیم. «دیوید بیزلی» رئیس برنامه جهانی غذا هم گفت این آمارها باید ندایی برای بیداری مردم جهان باشد. بیزلی تأکید کرد یمن در آستانه قحطی قرار دارد و جامعه بینالملل نباید میلیونها خانواده را که نیاز مبرمی به کمک دارند، به حال خود رها کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بایکوت خبری یک ترور در سرزمینهای اشغالی
برخی رسانههای صهیونیستی پنجشنبهشب از یک ترور در شهرکی نظامی در نزدیکی تلآویو خبر دادند. نام فرد ترور شده «فهمی هیناوی» اعلام شده است که در یک کمین قربانی ترور شده است. اسرائیل شدیدا این موضوع را بایکوت خبری کرده است و درباره هویت و مسؤولیت مقتول و علت ترور توضیحی نداده است. هنوز مشخص نیست او چه مسؤولیتی داشته است.
***
درخواست رئیسجمهوری بولیوی برای بخشودگی بدهیهای خارجی
لوئیس آرچه، رئیسجمهور بولیوی پنجشنبه از جامعه بینالملل خواست بدهیهای خارجی این کشور را پاک کنند تا این کشور بتواند از بحران اقتصادی که در پی همهگیری «کووید-۱۹» تشدید شده است، عبور کند. آرچه در پیامی ویدئویی که از تلویزیون دولتی این کشور منتشر شد، گفت: ما امیدواریم از درک صحیح و همبستگی و همکاری بینالمللی بهرهمند شویم؛ بسیج منابع و ابزارهای گوناگون مالی و همچنین حذف بدهیهای خارجی ضروری است. لوئیس آرچه که جانشین اوو مورالس، رئیسجمهور چپگرای سابق بولیوی شده است، پیش از این در زمان کارزارهای انتخاباتی هم توقف بازپرداخت بدهیهای خارجی بولیوی به مدت 2 سال را مطرح کرده بود. مارچلو مونتهنگرو، وزیر اقتصاد وی ماه گذشته اعلام کرد در حال بررسی تعلیق موقتی بازپرداختها است. طبق آمار بانک مرکزی بولیوی، بدهی دولتی خارجی این کشور تا ۳۰ آوریل، 6/11 میلیارد دلار بود که برابر با 3/27 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. آرچه اعلام کرد علاوه بر همهگیری «کووید-۱۹» یکی دیگر از دلایل مشکلات اقتصادی این کشور مدیریت این کشور توسط جنین انیس، رئیسجمهور موقت است که به مدت یک سال پس از برکناری اوو مورالس قدرت را در اختیار داشت. آرچه در شبکههای اجتماعی گفت: بحران سیاسی نوامبر سال ۲۰۱۹ و مدیریت نامطلوب دولت، اقتصاد بولیوی را تخریب و همهگیری هم اوضاع را وخیمتر کرد.
***
ادعای مقام اماراتی درباره فروش «اف35» به ابوظبی
پس از مخالفت برخی افراد در آمریکا با فروش جنگندههای اف۳۵ به امارات، یوسف العتیبه سفیر این کشور در واشنگتن به این اظهارات واکنش نشان داد. سفیر امارات در پیامی که سفارت امارات آن را منتشر کرده است، گفت امارات نیازمند جنگندههای نسل پنجم است تا منافع امنیتی مشترک با آمریکا و همپیمانان آن را توسعه دهد. العتیبه در این باره گفت: معامله جنگندهها بیش از مسأله فروش تجهیزات نظامی به یک شریک است، زیرا این مسأله به خاورمیانهای امنتر و با ثباتتر مربوط میشود و به آمریکا کمک میکند که با چالشهای جهانی مقابله کند. منابع خبری در این باره گزارش دادند این پیام در پاسخ به اظهارات اخیر کریس مورفی، سناتور آمریکایی است که مخالفت خود را با فروش جنگندههای اف۳۵ به امارات اعلام کرده است. کریس مورفی در حساب کاربریاش در توئیتر درباره علت مخالفت خود نوشته است امارات با چین و روسیه شراکت دفاعی بسیار مستحکمی دارد.
***
آلمان یک ناو پیشرفته به تلآویو تحویل داد
اسرائیل پیشرفتهترین کشتی ناو خود را به نام «سپر» از آلمان تحویل گرفت. این ناو در کلاس «ساعر» در بندر حیفا پهلو گرفت. رژیم صهیونیستی قرار است ۳ فروند دیگر از همین مدل کشتی جنگی را در سال آینده تحویل بگیرد. این ناو گشتی دارای توپ اتو ملا را، گنبد آهنین دریایی و موشکهای سطح به سطح باراک -۸ است. این ناو همچنین قابلیت حمل یک بالگرد را دارد. رویترز مینویسد: یکی از اهداف اسرائیل برای به خدمت گرفتن این کشتیهای جنگی محافظت از منابع و میدانهای گازی در مرز آبی با لبنان است. این گزارش میافزاید تلآویو نگران حمله احتمالی حزبالله لبنان به منابع انرژی خود است.
***
لغو سفر هیأت امنیتی رژیم صهیونیستی به عربستان
منابع عبری از لغو سفر یک هیات امنیتی عالیرتبه رژیم صهیونیستی به عربستان سعودی به دلیل خشم مقامات ریاض نسبت به درز خبر دیدار اخیر ولیعهد این کشور و نخستوزیر رژیم صهیونیستی خبر دادند. المیادین به نقل از رسانههای عبری فاش کرد عربستان به طور غیرمنتظره سفر برنامهریزی شده یک هیأت امنیتی عالیرتبه رژیم صهیونیستی به ریاض را لغو کرد. طبق گفته منابع صهیونیستی مطلع، بعید نیست موضوع به یوسی کوهن، رئیس سازمان جاسوسی موساد مربوط باشد که شخصیتی اصلی در روابط بین دو طرف است و همین مساله باعث شده که لغو این سفر یک اتفاق بسیار مهم باشد. رسانههای عبری درباره دلایل لغو این سفر توسط عربستان نیز گزارش دادند که این اتفاق چند روز پس از درز نشست و دیدار بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی در ریاض رخ داده است. طبق گفته منابع مذکور، هدف از لغو این سفر توسط عربستان اعلام نارضایتی سعودیها نسبت به درز خبر این دیدار توسط رژیم صهیونیستی بوده است و آنها از افشای آن توسط اطرافیان نتانیاهو خشمگین هستند. رسانههای رژیم صهیونیستی از جمله رادیو ارتش این رژیم هفته گذشته فاش کردند بنیامین نتانیاهو همزمان با حضور مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در عربستان، مخفیانه به این کشور رفت و با محمد بنسلمان دیدار و گفتوگو کرد. اگر چه مقامات عربستان از جمله فیصل بنفرحان، وزیر خارجه این کشور با وجود گزارشهای متعدد رسانهای این دیدار را تکذیب کردند اما در مقابل نتانیاهو از ارائه توضیح در این باره خودداری کرد که به باور تحلیلگران این سکوت نوعی بیانگر تایید سفر وی به عربستان و ملاقات با بنسلمان است.
ارسال به دوستان
دور جدید فشار پاریس بر مسلمانان این بار با ادعای مبارزه با تجزیهطلبی
آغاز پروژه مکرون برای تعطیلی مساجد فرانسه
گروه بینالملل: فرانسه در چند ماه گذشته دور جدیدی از فشار علیه مسلمانان را آغاز کرده که اوج آن حمایت امانوئل مکرون، رئیسجمهوری این کشور از کاریکاتورهایی بود که به ساحت نورانی پیامبر مکرم اسلام توهین کرده بود. در همین ارتباط وزیر کشور فرانسه در ادامه مواضع اسلامستیزانه کاخ الیزه، اعلام کرد ۷۶ مسجد در روزهای آتی در این کشور بازرسی میشوند. این موضوع به بهانه مبارزه با تجزیهطلبی در این کشور مطرح شده است. بر اساس اعلام رسانهها، «ژرارد درمنین» در این باره اعلام کرد در صدد است برخی مساجد این کشور را در راستای اقدام گسترده و قاطع علیه تجزیهطلبی تعطیل کند! وزیر کشور فرانسه در این باره گفت پاریس در صدد است ۷۶ مسجد را که ۱۶ مورد آن در پاریس و ۶۰ مورد نیز در دیگر نقاط این کشور اروپایی است مورد بازرسی قرار دهد. به گزارش روزنامه فرانسوی فیگارو، ژرارد درمنین حکمی را درباره بازرسی مساجد برای فرمانداران این کشور ارسال کرده است.
* ریاکاری مکرون
این خبر در حالی منتشر میشود که امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه پس از آنکه به دلیل مواضع اسلامستیزانه خود بسیار تحت فشار قرار گرفت، در مناسبتهای مختلفی مدعی شد به هیچ عنوان با مسلمانان و دین اسلام مشکلی ندارد و تنها در صدد مقابله با اسلامگرایی افراطی است. درمنین 3 نوامبر هم اعلام کرد در 3 سال گذشته و از زمانی که مکرون به عنوان رئیسجمهور فرانسه آغاز به کار کرده است، ۴۳ مسجد تعطیل شده است. چندی پیش به دنبال اقدام تکراری نشریه شارلی ابدو، در توهین به ساحت پیامبر اسلام خشم مسلمانان جهان برانگیخته شد اما مکرون به جای عذرخواهی از مسلمانان در پی افزایش احساسات ضد فرانسوی در کشورهای اسلامی، در توئیتر به ۲ زبان عربی و انگلیسی و در حمایت از این اقدام موهن به بهانه آزادی بیان گفته بود هیچ چیزی سبب عقبنشینی فرانسه نخواهد شد.
پس از شدت گرفتن انتقادات و برپایی تظاهرات در کشورهای اسلامی علیه رئیسجمهور فرانسه، مکرون در گفتوگو با شبکه الجزیره ضمن عقبنشینی از موضع پیشین خود گفت: به نظر من منشأ عکسالعملها [به این موضوع] دروغ، تحریف سخنانم و این برداشت مردم بود که من این کاریکاتورها را تأیید میکنم. پس از آن نیز اخیرا «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه در گفتوگو با روزنامهای سعودی «الشرق الاوسط» گفت پاریس با اسلام و مسلمانان مشکلی ندارد اما چیزی که با آن مخالف است، تلاش برخی کشورها برای کنترل مسلمانان در فرانسه است.
* انتقاد حقوق بشری روسیه از فرانسه
در همین حال«ماریا زاخارووا» سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد حقوق بشر در فرانسه به بهانه منافع امنیت ملی به طور فزایندهای در حال محدود شدن است. وی گفت: به رغم این واقعیت که حمایت از حقوق بشر به طور مرسوم از سوی مقامات فرانسه به عنوان یکی از اولویتهای اصلی سیاست این کشور اعلام میشود، اخیرا تعداد بیشتری از مردم فرانسه با مشکل محدود شدن حقوق شهروندی و آزادیهای اجتماعیشان مواجه هستند و این اقدام به بهانه تأمین منافع امنیت ملی توضیح داده میشود. این دیپلمات یادآور شد امروز مساله خشونت پلیس و سرکوب شدید اقدامات اعتراضآمیز که اغلب به درگیری با نیروهای اجرای قانون تبدیل میشود، در کشور فرانسه به طور گستردهای مورد بحث قرار گرفته است.
* مرگ رئیسجمهوری پیشین فرانسه
گفتنی است«والری ژیسکاردستن» رئیسجمهوری پیشین فرانسه به دلیل ابتلا به کرونا در ۹۴ سالگی درگذشت. خانواده ژیسکاردستن در بیانیهای اعلام کردند مراسم خاکسپاری وی به شکل خصوصی در منطقه «لوار» برگزار خواهد شد. ژیسکاردستن در سال ۱۹۷۴ با پیروزی مقابل «فرانسوا میتران» سوسیالیست به ریاست جمهوری رسید. وی را در فرانسه عمدتا به دلیل اصلاحات رادیکال از جمله قانونی کردن سقط جنین، آزادی طلاق و پایین آوردن سن رای به ۱۸ سال به یاد میآورند. ژیسکاردستن همچنین در اروپا به دلیل همکاری با «هلموت اشمیت» صدراعظم پیشین آلمان برای حرکت به سوی وحدت پولی معروف شد. وی همچون اشمیت خواستار روابط قوی با آمریکا بود. ژیسکاردستن در ۱۸ سالگی به مقاومت فرانسه پیوست و در جنگ دوم جهانی در جریان آزادسازی پاریس از وجود اشغالگران نازی شرکت داشت. وی فعالیت سیاسی خود را سال ۱۹۵۹ آغاز کرد و در سال ۱۹۶۹ وزیر دارایی شد.
ارسال به دوستان
وزیر خارجه قطر: ما به حل بحران خوشبین هستیم ولی نمیتوانیم بگوییم همه مشکلات یک روزه حل خواهد شد
میانجیگری داماد ترامپ در روابط دوحه - ریاض
گروهبینالملل: در پی سفر «جرد کوشنر» داماد و مشاور عالی ترامپ به قطر، اخباری مبنی بر پایان اختلافات بین دوحه و ریاض مطرح شد که روز گذشته از سوی وزیر خارجه قطر با موضعی مبهم مواجه شد. وزیر خارجه قطر با اعلام اینکه اختلافات یکروزه حل نخواهد شد، نشان داد این عربستان است که نیازمند بهبود روابط منطقهای است. آنچه مسلم است تحریم قطر از سوی سعودیها و چند کشور عربی همراه آن به شکست منجر شده است و حال باید دید قطر در پی این تحولات چه مطالباتی خواهد داشت.
* وزیر خارجه قطر: اختلافات یکروزه حل نخواهد شد
به گزارش «وطن امروز»، پس از گزارشهای خبری چند روز گذشته مبنی بر اقداماتی جهت رفع اختلافات میان دوحه و کشورهای عربی، روز گذشته محمد بن عبدالرحمن آلثانی، وزیر خارجه قطر با اشاره به تحرکاتی برای حل بحران میان کشورش با عربستان، امارات، بحرین و مصر گفت: ما نمیتوانیم پیشبینی کنیم آیا تحرکات کنونی کاملا بحران ادامهدار از سال ۲۰۱۷ را حل خواهد کرد یا خیر. او همچنین تاکید کرد هر گونه راهحلی باید فراگیر و تضمینکننده وحدت کشورهای حوزه خلیجفارس باشد. وی افزود: ما به حل بحران خوشبین هستیم اما نمیتوانیم بگوییم همه مشکلات یک روزه حل خواهد شد. بحران خلیجفارس ارتباطی با توافقات آبراهام یا هر گونه عادیسازی با اسرائیل ندارد. عادیسازی روابط با اسرائیل در حال حاضر کمکی به ملت فلسطین نخواهد کرد.
در روزهای اخیر تنها نشانهای که از کاهش سطح تنش بین عربستان و قطر به چشم میخورد، کاستن از دعوای رسانهای بین ۲ کشور است.
* سفر بحثبرانگیز کوشنر به قطر
اخبار مربوط به امیدواری به گشایش در روابط قطر و عربستان در حالی مطرح میشود که شبکه الجزیره قطر چهارشنبهشب به نقل از برخی منابع عربی اعلام کرد احتمالا شاهد گشایشی در بحران حوزه خلیجفارس خواهیم بود. این خبر در پی دیدار چهارشنبه گذشته تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر با جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا و هیات همراهش منتشر شد. نکته قابل توجه در این ملاقات، حضور «آوی برکوویچ» نماینده آمریکا در خاورمیانه، «برایان هوک» نماینده سابق آمریکا در امور ایران و همچنین «آدام بوئلر» رئیس اجرایی شرکت مالی توسعه بینالمللی آمریکا در هیات همراه کوشنر بود. برخی منابع از سفر قریبالوقوع کوشنر به عربستان و دیدار با بنسلمان در شهر نئوم هم خبر دادهاند. تا لحظه تنظیم این گزارش اخبار موثقی از نتایج و اهداف سفر وی منتشر نشده بود. با توجه به نزدیک شدن به پایان عمر دولت ترامپ، گمانهزنیها از اهداف این سفر چندان قطعی نیست اما به نظر میرسد ملاحظات آمریکا در قبال این موضوع بیشتر ناظر بر مسائل امنیتی- نظامی و منافع رژیم صهیونیستی است.
* اختلاف قطر با کشورهای عربی بر سر چیست؟
۴ کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر ژوئن ۲۰۱۷ روابط خود را با قطر قطع و تحریمهایی را علیه این کشور اعمال کردند و ۱۳ شرط از جمله تجدید نظر در روابط منطقهای، عدم حمایت از جریانهای اخوانالمسلمین و پایان جنگ رسانهای را برای توقف این محاصره و قطع روابط مطرح کردند. این تحریم در پی اظهارنظر امیر قطر در رابطه با تاثیر مثبت ایران بر ثبات منطقه شکل گرفت. در مقابل این تحریم، دوحه بر مخالفت خود با هر اقدامی که نقض تصمیم ملیاش باشد، تاکید کرد. این نخستین بار نبود که کشورهای عربی حوزه خلیجفارس با قطر وارد تنش جدی میشوند. پیرو این چالش در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۱۷ روابط تمام راههای زمینی، دریایی و هوایی عربستان و کشورهای همسو با قطر بسته شد.
* آیا قطر شروط سیزدهگانه را پذیرفته؟
خبرگزاری بلومبرگ به نقل از برخی منابع آگاه گزارش داده است نزدیک شدن روابط میان ریاض و دوحه احتمالا شامل بازگشایی آسمان و مرزهای زمینی، پایان جنگ رسانهای و دیگر اقدامات جهت اعتمادسازی در چارچوب طرحی دقیق برای بازسازی تدریجی روابط خواهد بود. در همین حال روزنامه رأیالیوم هم به نقل از منابع آگاه نوشت: در حال حاضر عربستان در وضعیتی نیست که بتواند شروط سیزدهگانه را مطالبه کند و به نظر میرسد قطر در این مذاکرات دست بالا را دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|