|
اجازه وارد شدن خدشهای به انقلاب را نمیدهیم
حجتالاسلام عبدالله حاجیصادقی، نماینده ولی فقیه در سپاه در مراسم گرامیداشت روز دانشجو و یادواره شهدای مدافع حرم دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین علیهالسلام در جمع دانشجویان این دانشگاه گفت: در هر زمان باید در برابر حمله و تهاجم دشمن سنگر زد و با اقداماتش مقابله کرد. در همه صحنهها، مسؤولیتها و نبردهای سخت و نرم باید بایستیم و نگذاریم سر سوزنی به این انقلاب خدشه وارد شود.
ارسال به دوستان
3 کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان که به بهانه فشار دولت آمریکا تعهدات خود در برجام را انجام نمیدهند با صدور بیانیهای مصوبه هستهای مجلسشورای اسلامی را محکوم کرده و آن را اقدامی علیه توافق هستهای دانستند
مثلث وقاحت
گروه سیاسی: کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیهای مشترک نسبت به تصمیم ایران برای نصب سانتریفیوژهای جدید در تاسیسات غنیسازی نطنز ابراز نگرانی کردند.
به گزارش «وطن امروز»، با برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و پیروزی جو بایدن، تروئیکای اروپا ملاحظات خود را- که به واسطه خروج غیرقانونی ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک ایجاد شده بود- کنار گذاشته و مجددا به مسیر تقابل و خصومتورزی با برنامه صلحآمیز هستهای ایران روی آورده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، تروئیکای اروپا روز دوشنبه با ادعای اینکه تصمیم ایران برای نصب سانتریفیوژهای جدید در نطنز نقض توافق هستهای است، گفت: «اگر ایران درباره حفظ فضای دیپلماسی جدی است، باید از توافق تبعیت کند». ۳ کشور اروپایی در واکنش به قانون مجلس شورای اسلامی تحت عنوان «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» مدعی شدند: «اطلاعیه اخیر ایران به آژانس اتمی درباره تصمیم نصب ۳ آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته در تاسیسات غنیسازی نطنز، مخالف برجام و بسیار نگرانکننده است».
در ادامه این بیانیه آمده است: «با نگرانی شدید به قانون اخیر که توسط پارلمان ایران تصویب شده، توجه میکنیم. [قانونی که] اگر اجرا شود، به طور اساسی برنامه هستهای ایران را توسعه داده و دسترسیهای نظارتی آژانس اتمی را محدود میکند».
نگرانی ۳ کشور اروپایی از قانون اخیر مجلس پس از آن صورت میگیرد که حسن روحانی، محمدجواد ظریف و برخی مقامات دولتی به این قانون مجلس که در واکنش به ترور دانشمند هستهای کشورمان شهید محسن فخریزاده تصویب شد، بشدت حمله کردند. تروئیکای اروپا همچنین افزود: «این اقدامات با برجام و تعهدات گستردهتر هستهای ایران همخوانی ندارد. اگر ایران درباره حفظ فضای دیپلماسی جدی است، نباید چنین گامهایی را اجرا کند». کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس در این بیانیه همچنین هشدار دادند: «چنین اقدامی، تلاشهای مشترک ما برای حفظ برجام را به خطر میاندازد و فرصت مهم برای بازگشت به دیپلماسی به همراه دولت جدید آمریکا را تضعیف میکند». این بیانیه سپس با لحنی تهدیدآمیز اضافه کرد: «ما این عدم تبعیت ایران را در چارچوب برجام مطرح خواهیم کرد. ما از بیانیههای رئیسجمهور منتخب [جو] بایدن درباره برجام و راه دیپلماتیک برای رسیدگی به نگرانیهای گستردهتر درباره ایران، استقبال میکنیم. این به نفع همه ما است». ابراز نگرانی تروئیکای اروپا از تصمیم ایران برای نصب سانتریفیوژهای جدید در نطنز پس از آن رخ میدهد که گزارش محرمانه اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این باره روز جمعه در رسانهها درز کرد! خبرگزاری رویترز روز جمعه با انتشار گزارشی اعلام کرد ایران به اطلاع نهاد دیدهبان هستهای سازمان ملل رسانده که قصد نصب ۳ آبشار دیگر از سانتریفیوژهای پیشرفته IR-2m در تأسیسات غنیسازی نطنز را دارد؛ اتفاقی که باعث اعتراض کاظم غریبآبادی، نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد. وی در واکنش به ادامه درز اطلاعات محرمانه برنامه هستهای ایران از آژانس بینالمللی انرژی اتمی به رسانهها و سرویسهای جاسوسی، طی نامهای خواستار بازنگری در سازوکارهای محرمانگی آژانس شد.
بیانیه توهینآمیز ۳ کشور اروپایی در حالی است که چندی قبل هم این ۳ کشور در نشست اخیر شورای حکام آژانس، بیانیهای عجیب و غیرمسؤولانه صادر کرده بودند. در بیانیه ۳ کشور انگلیس، فرانسه و آلمان آمده بود: همواره صراحت داشتهایم که از خروج آمریکا از برجام و احیای تحریمها متأسفیم. ما تحریمها را به نحو پیشبینی شده در برجام رفع کرده و مضاف بر آن از طریق ایجاد سازوکار مالی اینستکس، تلاشهایی اضافی جهت مجاز کردن تجارت مشروع با ایران به کار بستهایم. این ۳ کشور اروپایی بهرغم وعدههای فراوانی که به دولت روحانی برای عمل به تعهدات برجامیشان و جبران خلأ حضور آمریکا در توافق دادهاند، تاکنون نهتنها به هیچ یک از این وعدهها عمل نکردهاند که با اتلاف وقت، امید داشتند با تاثیرگذاری کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران، توافق گستردهتری از برجام شکل بگیرد و با روی کار آمدن دموکراتها در کاخ سفید و در سایه بیعملی دیپلماتیک دستگاه سیاست خارجی ایران، فضا را برای زیادهخواهی خود مناسبتر میبینند. «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان هفته گذشته در گفتوگو با نشریه اشپیگل با اشاره به برجام اظهار کرد: آلمان به دنبال یک جایگزین و توافق هستهای گستردهتر با ایران است، زیرا توافق فعلی دیگر کافی نیست. وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با مجله اشپیگل مدعی شد: شکلی از «توافق هستهای پلاس» نیاز است که مطابق با منافع ما است. هشدارهای پیاپی انگلیس، آلمان و فرانسه به ایران مبنی بر بازگشت به تعهدات یک طرفه و سنگین در برجام در حالی است که این ۳ کشور بعد از خروج غیرقانونی ترامپ از برجام در هیچ یک از بیانیههای رسمی و اظهارات دیپلماتیک خود حاضر نشدند آمریکا را ناقض برجام بنامند و فقط از خروج دولت آمریکا از توافق هستهای ابراز تاسف کردند! با این حال حتی در همراهی با کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ، این ۳ کشور شرکتهای خود را از ایران خارج و خرید نفت از کشورمان را متوقف کردند؛ درست در همان زمان دولتیها و حامیان رسانهای آنها، از شروع خزان در روابط اروپا و آمریکا صحبت میکردند و محمدجواد ظریف معتقد بود بین آمریکا و متحدان اروپایی آن شکاف افتاده و ما باید از این شکاف استفاده کنیم. وزیر امور خارجه 7 مرداد 97 تصریح کرد: «تمام قوای کشور با یکدیگر متحد و منسجم شدهاند برای اینکه بتوانیم از وضعیت خطیر کنونی عبور کنیم». ظریف یکی از راهکارهای عبور از این وضعیت را تعامل با اروپا و استفاده از اختلاف کشورهای اروپایی و آمریکا عنوان کرد.
همچنین ۳ ماه پس از خروج آمریکا از برجام حسن روحانی مرداد 97 در دیدار رابرت مکایر، سفیر لندن در ایران، مذاکرات میان مسؤولان ۲ کشور را سازنده توصیف کرد و گفت: «امروز در مقطع تاریخی بسیار مهمی در رابطه با برجام قرار داریم و بیان شفاف موضع اروپا نسبت به اقداماتی که باید برای جبران خروج غیرقانونی آمریکا از برجام انجام دهد، برای ملت ایران بسیار حائز اهمیت است».
بهرام قاسمی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه هم در نشست خبری هشتم مرداد 97 نسبت به بسته پیشنهادی اروپا که نهایتا به کانال محدود مالی اینستکس تقلیل یافت ابراز خوشبینی کرد و افزود: «در کلیات علائم مثبتی دیده میشود و گامهایی برداشته شده است». با گذشت یک سال از وعدههای یازدهگانه ۳ کشور اروپایی در برجام، تمام این وعدهها و بستههای پیشنهادی فقط روی کاغذ ماند تا نهایتا دولت دوازدهم که پاسخ ندادن به بدعهدی غربیها را صبر استراتژیک و فرصت به دیپلماسی نامیده بود را وادار کرد با کاستن از گامهای تعهدات برجامی در 5 مرحله به اقدامات آنها پاسخ دهد. دولت دوازدهم 16 دیماه 98 طی بیانیهای گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در برجام را اعلام کرد که مشروح این بیانیه به قرار زیر است: جمهوری اسلامی ایران در گام پنجم کاهش تعهدات خود، آخرین مورد کلیدی از محدودیتهای عملیاتی خود در برجام، یعنی «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها» را کنار میگذارد. بدین ترتیب برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنیسازی، درصد غنیسازی، میزان مواد غنی شده و تحقیق و توسعه) مواجه نیست و منبعد برنامه هستهای ایران صرفا بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت. همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی کمافیالسابق ادامه خواهد یافت. در صورت رفع تحریمها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، جمهوری اسلامی ایران آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود است. سازمان انرژی اتمی موظف است در این چارچوب اقدامات و تمهیدات لازم را با هماهنگی رئیسجمهور اتخاذ کند. البته این گامهای کاهشی دولت در برجام با ملاحظات و احتیاط خاصی برداشته شد و دولتهای اروپایی را وادار به بازگشت به انجام تعهدات خود نکرد، در برخی مواقع هم مقامات آمریکایی و غربی اقدامات اجرایی ایران در این باره را نمادین و بازگشتپذیر خواندند. برای نمونه «برایان هوک» مسؤول سابق گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا اسفند 98 در یک مصاحبه تلویزیونی اذعان کرد گامهای برجامی ایران خارج از این توافق نبوده و قابل بازگشت است. برایان هوک در گفتوگو با تلویزیون فرانس24 گفت: گامهای هستهای ایران در کاهش تعهدات برجامی قابل بازگشت است. 8 روز پس از اعلام گام نهایی و پنجم ایران در کاهش تعهدات کشورمان در قبال برجام، روز سهشنبه ٢٤ دی 1398/ ١٤ ژانویه 2020، ۳ کشور اروپایی امضاکننده این قرارداد با انتشار بیانیهای اعلام کردند در پاسخ به این تصمیم، مکانیزم ماشه را علیه جمهوری اسلامی فعال کردند. در متن بیانیه منتشرشده توسط وزارتخانههای خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا آمده است: «ایران تعهدات برجام را نقض میکند و با توجه به این موضوع، ما هیچ گزینه دیگری برای نشان دادن نگرانیهای خود نداریم. بنابراین با مراجعه به کمیسیون مشترک، مکانیزم ماشه را با هدف بازگرداندن ایران به تعهدات برجامی این کشور فعال کردیم». اگر چه مکانیزم ماشه اروپاییها فعال نشد ولی آنها با این اقدام خواستند به دولت روحانی هشدار دهند و تیغ فعالیتهای مجدد هستهای کشورمان را کند کنند.
این اقدام از سوی اروپاییها اعتراض شدید ظریف را به دنبال داشت. وزیر امور خارجه در آن مقطع در پیامی در توئیتر به ادعای کشورهای اروپایی در این باره که به تعهداتشان تحت برجام پایبند بودند واکنش نشان داد.
وی در این پیام توئیتری با زبانی تند نوشت: «۳ کشور اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) ادعا کردهاند به تعهداتشان تحت برنامه جامع اقدام مشترک پایبند بودند. [اما] بررسی واقعیت:
* واردات صفر نفت ایران
* تحریم بانکهای ایرانی و عدم اتصال به سوئیفت
* عدم اجرای وضعیت مسدودسازی (حمایت از شرکتهای اروپایی در قبال تحریمهای آمریکا علیه ایران)
* خروج شرکتهای اروپایی از ایران
* شکست حتی در فروش کالاهای معاف شده از تحریمها نظیر غذا و دارو».
ظریف در ادامه پیام توئیتری خود نوشت: «این چیزی است که ۳ کشور اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام به آن مشغول بودهاند. بررسی واقعیت ۲:
* صدور بیانیههای پوچ
* نقض قوانین خود با سر فرود آوردن در برابر تحریمهای فراسرزمینی آمریکا
* نادیده گرفتن ۳ بار اعلام ایران برای فعالسازی مکانیزم حل اختلاف
* ایجاد سازوکار اینستکس بدون حتی یک تراکنش مالی.
دیگر بس است».
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس اسبق سازمان سیا:
اینکه اسرائیل عامل ترور فخریزاده بوده نباید موجب محکوم نکردن آن شود
جان برنان، رئیس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در گفتوگو با فاکسنیوز درباره نقش اسرائیل در ترور محسن فخریزاده گفت: «فکر میکنم که هنجارها و استانداردهایی از رفتارهای بینالمللی برای کشورهای مستقل وجود دارد که ما به آن پایبند هستیم و [طبق این استانداردها] ترور را باید محکوم کرد».
برنان افزود: «طبق هنجارهای بینالمللی، ترور فخریزاده باید محکوم شود؛ در صورتی که چین یک دانشمند هستهای تایوان را ترور میکرد یا اینکه روسیه یک دانشمند هستهای اوکراین را ترور میکرد، به صراحت محکوم میشد و [محکوم کردن] اقدام درستی هم است. صرف اینکه ممکن است اسرائیل پشت این ترور بوده باشد، موجب نمیشود این اقدام (ترور دانشمند ایران) به یک اقدام درست تبدیل شود».
رئیس پیشین سیا تصریح کرد: «ایران یک کشور مستقل است و در سازمان ملل کرسی دارد، بنابراین یک دولت مستقل تنها به واسطه اینکه میتواند یا اینکه میخواهد، نباید مقامهای ارشد یک کشور دیگر را به قتل برساند، در غیر این صورت در چنین شرایطی، جو بینالمللی آشفته خواهد شد».
***
دیدار وزرای امور خارجه ایران و سوریه در تهران
وزرای خارجه ایران و سوریه روز گذشته در تهران با یکدیگر دیدار و رایزنی کردند.
به گزارش ایسنا، در دیدار محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه مسائل مختلف دوجانبه، منطقهای و بینالمللی و همچنین مبارزه مشترک علیه تروریسم مورد بررسی و گفتوگو قرار گرفت.
ظریف در ابتدای ملاقات یاد و خاطره مرحوم ولید معلم، وزیر فقید خارجه سوریه را گرامی داشت و ضمن تبریک به فیصل مقداد، آمادگی خود برای همکاری با وزیر جدید خارجه سوریه را ابراز داشت.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با ابراز خرسندی از ادامه روند سیاسی در سوریه، حمایت جمهوری اسلامی ایران از روند آستانه را مورد تاکید قرار داد و برگزاری اجلاس اخیر آوارگان را مثبت ارزیابی کرد.
ظریف با تشریح شرایط و تحولات اخیر منطقه، ضرورت هوشیاری و همفکری میان ایران، سوریه و سایر کشورها را بیش از پیش ضروری دانست.
فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه نیز در این دیدار مراتب تسلیت بشار اسد رئیسجمهور و ملت سوریه به دولت و ملت ایران به مناسبت شهادت شهید فخریزاده و همچنین سردار شهید سلیمانی را ابراز و برای این ۲ شهید والامقام رحمت واسعه الهی مسالت کرد.
***
آیتالله ری شهری در دیدار جمعی از نمایندگان:
مسؤولان در مسیر حل مشکلات اقشار ضعیف گام بردارند
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: مردم شهرری همواره در سالیان متمادی دچار مشکلات متعدد معیشتی بودهاند ولی در سختترین شرایط در مسیر نظام و انقلاب محکم و استوار حرکت کردهاند.
به گزارش «وطن امروز»، جمعی از نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، با آیتالله محمد محمدیریشهری دیدار کردند.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با اشاره به مشکلات مردم شهرستان ری در سالیان گذشته اظهار کرد: از سال ۱۳۶۹ که بنده توسط رهبر معظم انقلاب توفیق خدمتگزاری در این حرم اهلبیت را کسب کردهام، همواره مردم ری در شرایط سخت و محرومیتها بودهاند؛ در حالی که در تمام مقاطع از یاری انقلاب و رهبری دست نکشیدهاند؛ لذا توقع میرود نمایندگان مردم بیش از گذشته با بررسی مشکلات این منطقه و بررسی کارشناسی، معضلات این مردم شریف را حل کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: طبق آیات قرآن کریم و روایات اهلبیت علیهمالسلام، خداوند وعدههایی برای آنان که با نیت الهی به مردم خدمت میکنند، بیان کرده؛ از همین رو باید همه ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن این آموزه دینی همیشه برای خداوند در مسیر خدمت به مردم و حل مشکلات اقشار ضعیف گام بردارند.
***
شایعهسازی هدفمند برای آشفته کردن افکار عمومی
داستان تکراری شایعهسازی رسانههای خارجی و ضدانقلاب درباره سلامتی رهبر حکیم انقلاب باز هم اتفاق افتاد. این بار هفتهنامه آمریکایی نیوزویک در حساب توئیتری خود خبر از اوضاع نابسامان جسمی رهبر انقلاب داد! توهم این رسانه آنقدر بالا گرفت که موضوع انتقال قدرت را هم مطرح کرد! به گزارش فارس، داستان تکراری شایعهسازی رسانههای خارجی و ضدانقلاب درباره سلامتی رهبر انقلاب باز هم اتفاق افتاد. این بار هفتهنامه آمریکایی نیوزویک در حساب توئیتری خود خبر از اوضاع نابسامان جسمی معظمله داد! توهم این رسانه آنقدر بالا گرفت که موضوع انتقال قدرت را هم مطرح کرد! اما برای اینکه سناریوی ساختگی ضدانقلاب، طبق برنامه پیش برود و این خبرسازی، تأثیر خود را بر افکار عمومی ایران بگذارد، سایر اضلاع نیز دست به کار شدند و خط شایعهسازی درباره رهبر انقلاب را در داخل کشور پی گرفتند تا همه چیز واقعی جلوه داده شود.
بر همین اساس، صبح دیروز تصویری جعلی از زیرنویس شبکه خبر در شبکههای اجتماعی دست به دست شد که از جلسه فوری مجلس خبرگان رهبری خبر میداد. در واکنش به این خبرسازیها، یک عضو دفتر رهبر معظم انقلاب در توئیتی از سلامتی کامل رهبر انقلاب خبر داد و شایعه رسانههای خارجی را تکذیب کرد.
ارسال به دوستان
دکتر علیاصغر زارعی، نماینده ادوار مجلس و چهره خوشنام انقلابی درگذشت
اشکهای غیرت
گروه سیاسی: دکترعلیاصغر زارعی که گریههایش پس از تصویب 20 دقیقهای برجام در مجلس نهم، در حافظه تاریخ سیاسی ایران ثبت شد، شامگاه یکشنبه چشم از جهان فروبست. به گزارش «وطن امروز»، علیاصغر زارعی، نماینده ادوار هشتم و نهم مجلس در 64 سالگی و در پی یک عمل جراحی از ناحیه سر، دار فانی را وداع گفت. تصویر گریههای علیاصغر زارعی پس از تصویب 20 دقیقهای برجام در مجلس نهم، در حافظه تاریخ سیاسی ایران برای همیشه محفوظ خواهد ماند. علیاصغر زارعی علاوه بر افتخار جانبازی و حضور در جبهههای 8 سال دفاعمقدس، مسؤولیتهایی چون فرماندهی ستاد جنگ الکترونیک سپاه پاسداران، ریاست دانشکده فنی دانشگاه امام حسین(ع) و جانشینی سازمان پدافند غیرعامل را نیز در کارنامه اجرایی خود داشت. در پی درگذشت علیاصغر زارعی، رئیس مجلس با صدور پیامی این ضایعه را به خانواده وی تسلیت گفت. محمدباقر قالیباف در پیام تسلیت خود نوشت: درگذشت جانباز و رزمنده سرافراز دوران دفاعمقدس دکتر علیاصغر زارعی، نماینده ادوار هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی موجب تأسف و تأثر گردید. ایشان از چهرههای دلسوز نظام بودند که سالهای متمادی در عرصههای مختلف و مسؤولیتهای متعدد از جمله فرماندهی ستاد جنگ الکترونیک سپاه و جانشینی سازمان پدافند غیرعامل مشغول انجام خدمت بودند. اینجانب ضمن عرض تسلیت به همرزمان، خانواده محترم و سایر وابستگان، از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر مسألت میکنم.
* زندگی علمی دکتر علیاصغر زارعی
دکتر علیاصغر زارعی تحصیلات ابتدایی خود را در تهران در دبستان «ادب» و دوران متوسطه را در دبیرستان «حافظ» و دبیرستان دکتر «هشترودی» طی کرد. در همان دوران با گروههای سیاسی و انقلابی مرتبط بود و در فعالیتهای مذهبی منطقه مشارکت جدی داشت. وی سپس در رشته «انفورماتیک» دانشگاه تهران پذیرفته شد. به دلیل فشارها و آزار ساواک تهران را ترک کرده و عازم آبادان میشود و در رشته مهندسی برق دانشکده نفت به تحصیل میپردازد. وی در دانشکده نفت فعالیتهای مذهبی و سیاسی خود را ادامه داد و با گسترش فعالیتهایش در منطقه خوزستان در توسعه جنبشهای دانشجویی این منطقه نقش مؤثر و فعالی داشت. زارعی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در جبهههای دفاعمقدس حاضر شد و به افتخار جانبازی نایل شد. علیاصغر زارعی سال 1377 در مقطع دکترای مدیریت (گرایش سیستم) دانشگاه تهران پذیرفته شد و این دوره را با موضوع پایاننامه «تبیین مدلی برای تبدیل سازمانهای فعلی به سازمان چابک» به پایان رساند.
* فعالیتهای انقلابی زارعی پس از پیروزی انقلاب
علیاصغر زارعی با پیروزی انقلاب اسلامی به کمیته انقلاب پیوست. با تشکیل سپاه پاسداران مسؤول آموزش سپاه آبادان و مسؤول بسیج آبادان شد. پس از شروع جنگ تحمیلی به سازماندهی نیروهای مردمی در آبادان و منطقه خوزستان پرداخت. در همین دوران بود که ۲ بار زخمی شد و به افتخار 45 درصد جانبازی نایل آمد. سال 1379 در حالی که قائممقام دانشگاه امام حسین(ع) بود با مجموعه اعضای هیأت علمی دانشگاهها که در حرکتی خودجوش نسبت به تشکیل بسیج اساتید اقدام کردند، همکاری کرد و یک سال بعد به ریاست سازمان بسیج اساتید دانشگاهها و مراکز آموزشی- پژوهشی کشور انتخاب شد و تا سال 1385 در این مسؤولیت انجام وظیفه کرد. وی در دورههای هشتم و نهم به عنوان نماینده مردم تهران به مجلس راه یافت. آخرین تصویری که از دکتر زارعی در حافظه سیاسی ایران ثبت شد، گریههای او پس از تصویب 20 دقیقهای برجام در مجلس نهم بود.
ارسال به دوستان
به خاطر تصویب قانون راهبردی لغو تحریمها مطرح شد
تقدیر رئیسی از مجلس
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه در جلسه روز گذشته شورای عالی این قوه، از نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی به خاطر تصویب قانون راهبردی کاهش تحریمها و وادار کردن دشمن به پایبندی و انجام وظایف و تعهداتش در توافقات و قراردادهای بینالمللی تقدیر کرد.
به گزارش «وطن امروز»، آیتالله سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه بیگانگان باید بدانند هر گونه فشار بر ملت بزرگ ایران اسلامی برای آنها هزینه خواهد داشت، تاکید کرد: هر چه دست ما در برخورداری از اهرمها و مؤلفههای قدرت پر باشد، هزینههای دشمن برای دشمنی و اعمال فشار بر ملت افزایش مییابد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه افزود: در شرایطی که آلمان با موضع سخیف خود نشان داد اروپاییها از آمریکا پیروی میکنند، آنچه با مقاومت ملت ایران تناسب دارد، تولید قدرت در عرصههای اقتصادی، علمی، امنیتی و دفاعی است تا همراهان و همگامان آمریکا متوجه شوند به جای فشار بر ملت ایران باید به تعهدات خود عمل کنند.
قانون راهبردی لغو تحریمها که سهشنبه 11 آذرماه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، قانونی است که به موجب آن دولت مکلف میشود غنیسازی 20 درصد اورانیوم را ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون از سر بگیرد. همچنین در صورت عدم پایبندی طرف غربی به تعهداتش، بر اساس تصویب مجلس، ایران از پروتکل الحاقی خارج خواهد شد. این قانون که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس پنجشنبهشب گذشته در گفتوگوی ویژه خبری اعلام کرد مجلس برای تدوین آن با شورای عالی امنیت ملی هماهنگیهای لازم را انجام داده است، مورد توجه ویژه طرفهای غربی برجام قرار گرفته است. روز گذشته فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیه مشترک به ایران نسبت به اجرای این قانون هشدار دادند. این در حالی است که رئیس قوهقضائیه روز گذشته اعلام کرد آنچه با مقاومت ملت ایران تناسب دارد، تولید قدرت است تا همگامان آمریکا متوجه شوند به جای فشار بر ملت ایران باید به تعهدات خود عمل کنند.
* جنس آرمانخواهی دانشجویان با مطالبات احزاب سیاسی تفاوت دارد
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت روز دانشجو، بر نقش دانشجویان در تولید علم و جنبش نرمافزاری تأکید کرد و اظهار داشت: دانشگاه باید در تحقق پیشرفت و عدالت در گام دوم انقلاب اسلامی پیشگام بوده و نقشی فعال و مؤثر در این زمینه داشته باشد.
رئیس قوهقضائیه با بیان اینکه عدالتخواهی و اجرای عدالت در همه لایههای کشور مهم است، تصویب قوانین عادلانه در نهاد تقنین و اجرای عادلانه قوانین توسط دستگاههای اجرایی و همچنین داوری عادلانه در دستگاه قضا را از الزامات حکمرانی شایسته دانست. آیتالله رئیسی از دانشجویان به عنوان جوانان بانشاط، آرمانخواه، صادق و دغدغهمند یاد کرد و با بیان اینکه آرمانخواهی دانشجویان از جنس مطالبات احزاب و گروههای سیاسی نیست، تصریح کرد: روحیه انقلابی دانشجویان ایجاب میکند فضای دانشگاهها هم انقلابی باشد و بنا بر تأکید رهبر معظم انقلاب، دانشجویان هم در تحقق پیشرفت و هم در مطالبه اجرای عدالت باید پیشگام باشند.
وی با اشاره به آثار و برکات تعامل دستگاه قضا با نخبگان جهت تبیین اقدامات و برنامههای عدلیه و اطلاع از نظرات و دیدگاههای آنها، بر لزوم ارتباط مستمر همکاران مجموعه قوه قضائیه و سازمانهای تابعه با دانشجویان و طلاب و سایر اقشار جامعه تأکید کرد.
***
[تأکید رئیس قوه قضائیه بر اجرای کامل سند تحول قضایی پیش از سال 1403]
آیتالله رئیسی عصر روز یکشنبه در دیدار نمایندگان تشکلهای دانشجویی درباره برنامههای تحولی قوه قضائیه اظهار داشت: اجرای سند تحول قضایی از روز نخست تصدی مسؤولیت دستگاه قضا توسط بنده آغاز شد و بیش از ۷۰ دستورالعمل و آییننامهای که تاکنون صادر شده، بر بستر همان سند تحول ارائه شده به مقام معظم رهبری است. رئیس قوه قضائیه در عین حال گفت: در هفته قوه قضائیه امسال سند تحول قضایی ارتقا یافت که مبنا و مستند اقدامات تحولی جدید خواهد بود، چرا که ما معتقدیم سند تحول هر ۲ سال لازم است با توجه به شرایط به روز شود. آیتالله رئیسی با اعلام اینکه این سند بزودی برای اطلاع همگان منتشر میشود، گفت: همه هم و غم من اجرایی شدن این سند تا پایان دوره پنج ساله مسؤولیتم در دستگاه قضایی است تا انشاءالله تحول مدنظر رهبر انقلاب در بستر گام دوم در قوه قضائیه محقق شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|