|
فیصل مقداد در مسکو
وزیر خارجه سوریه دیروز برای دیدار با مقامات روس وارد مسکو شد. این نخستین سفر وی به مسکو از زمان برعهده گرفتن این پست است. وزارت خارجه روسیه اعلام کرد در این سفر درباره حلوفصل بحران سوریه و تقویت همکاری دوجانبه گفتوگو خواهد شد. قرار است سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه امروز کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با مقداد درباره وضعیت سوریه داشته باشد. ۲ طرف در این دیدار درباره مسائل منطقهای و بینالمللی گفتوگو خواهند کرد.
ارسال به دوستان
سخنگوی پنتاگون دیروز حمله سایبری به این وزارتخانه را تأیید کرد
هکرها سوار بر اسناد سری آمریکا
خبرگزاری آسوشیتدپرس از به سرقت رفتن اسناد سری نهادهای نظامی و امنیتی آمریکا در پی حملات سایبری خبر داد
گروه بینالملل: ابعاد حمله سایبری به چند وزارتخانه و نقاط امنیتی آمریکا در چند روز گذشته آنقدر سروصدا کرد که حتی تایید ریاست جمهوری جو بایدن در مجمع برگزینندگان و ادامه جنجال بر سر نتیجه انتخابات هم نتوانست آن را به حاشیه ببرد.
لابی قدرت در آمریکا حالا با مشخص شدن تدریجی ابعاد نفوذ سایبری و دسترسی هکرها به اسناد کاملا سری این کشور، در شوک بزرگتری فرو رفته است.
برای درک ابعاد ماجرا همین بس که «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی آمریکا که در حال انجام آخرین سفر خود در این سمت در منطقه خاورمیانه بود، مجبور شد بلافاصله سفر خود را نیمهتمام گذاشته و به آمریکا بازگردد تا بتواند در جلسات مهمی که برای چارهاندیشی درباره این پرونده در حال برگزاری است شرکت کند.
با توجه به پنهانکاری گسترده آمریکاییها، درباره اسنادی که به دست هکرها افتاده، نمیتوان برآورد کاملا دقیقی داشت اما با تایید حمله به پنتاگون به عنوان مغز عملیات جنگی آمریکا در دنیا و بعد خبر آسوشیتدپرس از به یغما رفتن اسناد سری در جریان این حملات، میتوان تصور کرد آمریکاییها چیزی را از دست دادهاند که احتمالا نتوانند تا سالها آن را جبران کنند.
* تأیید حمله هکری به پنتاگون
به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز گذشته اعلام کرد این وزارتخانه هدف حملات سایبری قرار گرفته است. «راسل گوئماره» در بیانیهای گفت این وزارتخانه در جریان حملات سایبری قرار گرفته و اکنون در حال ارزیابی خسارتهای وارده است. در همین ارتباط روزنامه نیویورکتایمز با اشاره به سخنان گوئماره درباره حمله سایبری به این سازمان، نوشت: وزارت دفاع آمریکا از جمله سازمانهایی است که چند روز پیش هدف حملات سایبری قرار گرفت. به نوشته نیویورکتایمز، هکرها موفق شدند سایت وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا را هک و اطلاعات مربوط را در اختیار بگیرند. اظهارات سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در حالی است که روز سهشنبه «کریس میلر» وزیر موقت دفاع آمریکا به سیبیاسنیوز گفته بود تاکنون مدرکی از نفوذ به دست نیامده است. طی روزهای گذشته 5 نهاد مهم در ایالات متحده آمریکا از جمله وزارت خزانهداری، وزارت امنیت داخلی آمریکا و وزارت خارجه هدف حملات سایبری قرار گرفتهاند. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نگرانند هکرهایی که وزارت خزانهداری آمریکا را هدف قرار دادهاند ممکن است از ابزار مشابه برای نفوذ به دیگر سازمانهای آمریکایی استفاده کرده باشند. شدت حساسیت این حملات به حدی بود که نشست اضطراری شورای امنیت ملی در کاخ سفید درباره آن برگزار شد.
* سفر نیمهکاره مشاور امنیت ملی ترامپ در پی حمله سایبری
در پی حملات گسترده سایبری به سازمانهای دولتی آمریکا که اکنون مشخص شده چندین ماه ادامه داشته و بتازگی کشف شده، مشاور امنیت ملی کاخ سفید سفر غرب آسیا و اروپای خود را برای رسیدگی به این مسأله نیمهکاره گذاشت و زودتر از موعد به واشنگتن بازگشت. به گفته سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی این کشور مجبور شده سفر خود به منطقه غرب آسیا و اروپا را نیمهکاره بگذارد و برای بررسی حملات سایبری زودتر از موعد به کشورش بازگردد. به گفته یک منبع آگاه، قرار بود وی روز شنبه به واشنگتن بازگردد اما فقط توانست به فلسطین اشغالی و فرانسه برود و توقفهای خود در ایتالیا، آلمان، سوییس و انگلیس را لغو کرد. به گزارش بلومبرگ، «جان الیوت» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در این باره گفت: اوبراین برای رسیدگی به حادثه هک، سفر خود را نیمهکاره گذاشت و این هفته یک جلسه سطح بالای بینسازمانی تشکیل خواهد داد. به گفته یک منبع آگاه، این جلسات برای بررسی حملات سایبری علیه وزارت خزانهداری، خارجه، تجارت، امنیت داخلی، دفاع و موسسه ملی سلامت آمریکا برگزار میشود.
* آسوشیتدپرس: عملیات هکری اخیر ممکن است اسرار عمیق آمریکا را فاش کرده باشد
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم دیروز در گزارشی با اشاره به تبعات حمله سایبری انجام شده، نوشت: آیا ممکن است هکرها به اسرار هستهای دست یافته باشند؟ اطلاعات واکسن کرونا چطور؟ نقشه راه سامانههای تسلیحاتی نسل بعدی؟ شاید چند هفته یا چند ماه زمان نیاز باشد که کارشناسان حوزه دیجیتال و دولت آمریکا و شبکههای صنعتی خصوصی به پاسخهایی دست یابند. کارشناسان میگویند این هکرها کاملا در پوشاندن رد پای خودشان استاد هستند و برخی از سرقتهای آنها ممکن است هرگز شناسایی نشود. آنچه واضح به نظر میرسد این است که این عملیات گسترده سایبری که به گفته کارشناسان امنیت سایبری تاکتیکها و فنون آژانس اطلاعاتی خارجی SVR روسیه را به نمایش میگذارد، در فهرست قدرتمندترین موارد در تاریخچه جاسوسی سایبری قرار خواهد گرفت. این در حالی است که وزارت خارجه روسیه هر گونه دست داشتن در این عملیات را تکذیب کرده است. آژانسهای دولتی ایالات متحده از جمله وزارت خزانهداری و تجارت، جزو دهها هدف با ارزش بالا در بخش دولتی و خصوصی آمریکا بودند. در ماههای پس از بهروزرسانی، هکرها اطلاعات را به دقت خارج و اغلب آنها را رمزگذاری کردند، بنابراین مشخص نیست چه چیزی سرقت شده است و آنها به طرزی ماهرانه رد پای خود را پنهان کردند.
«توماس رید» متخصص حملات سایبری در دانشگاه جان هاپکینز میگوید کارایی احتمالی این حمله را میتوان با هک ۳ ساله در دهه ۱۹۹۰ مقایسه کرد که اهدافی در دولت ایالاتمتحده از جمله ناسا و پنتاگون را هدف قرار داد. تحقیقات آمریکا آن زمان مشخص کرد ارتفاع اسناد به سرقت رفته، در صورتی که آنها را چاپ کرده و روی هم میچیدند، ۳ برابر ارتفاع بنای یادبود واشنگتن میشد.
به گفته کارشناس حملات سایبری، در این مورد «برآوردی مبنی بر اینکه چندین ستون از بنای یادبود واشنگتن را میتوان درباره هر کدام از آژانسهای دولتی ساخت، برآوردی واقعی است». او افزود: آنها چطور قرار است از این اسناد استفاده کنند؟ به احتمال زیاد آنها خودشان هم هنوز نمیدانند. توماس رید گفت دولت ترامپ هنوز اعلام نکرده است کدام آژانسها هک شدهاند. همچنین تاکنون هیچکدام از شرکتها در بخش خصوصی به عنوان قربانی معرفی نشدهاند. به لحاظ تاریخی، مقاطعهکاران دفاعی و شرکتهای ارتباط از راه دور، هدفهای اصلی جاسوسان سایبری تحت حمایت کشورها هستند.
***
[نگرانی پنتاگون از آسیبپذیری پایگاههای ارتش]
به نوشته روزنامه واشنگتنتایمز، مقامات ارشد پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در گزارشی 16 صفحهای اعلام کردند دشمنان این کشور قادرند به طور مستقیم پایگاههای نظامی آمریکا را هدف قرار دهند. پنتاگون هشدار داده حملات سایبری، دامن زدن به اعتراضات و حتی حمایت مالی از فعالیتهای جنایتکارانه از سوی دشمنان آمریکا، تهدیدهای مهم این کشور در قرن 21 محسوب میشود. در بخشی از این گزارش آمده است: دشمنان از شبکههای پیچیده اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی برای هدف قرار دادن تأسیسات نظامی و اهداف مرتبط با نیروهای دوست، از جمله سازمانهای بخش خصوصی و زیرساختهای غیرنظامی استفاده میکنند. در این گزارش همچنین آمده است: برای مقابله با حملات احتمالی، ارتش باید یک راهبرد چهارجانبه متکی به فناوری پیشرفته داشته باشد. این راهبرد چهارجانبه شامل مراقبت از مردم، تقویت آمادگی، نوینسازی و نوآوری در تاسیسات ارتش و ترویج نظارت است. در بخش دیگر این گزارش آمده است: افزایش دسترسی به فضای مجازی، تواناییهای فضایی و سلاحهای کشتار جمعی به طور چشمگیری خطر عملیات دشمن را در آمریکا افزایش میدهد. راهبرد ارتش آمریکا نیز شامل این فرضیه اصلی است که دشمنان آمریکا تاسیسات داخل و خارج از کشور را با استفاده از روشهای مختلف از جمله حملات سایبری، دامن زدن به اعتراضات و... هدف قرار میدهند.
******
چاک شومر، نماینده اقلیت سنا با اشاره به آمار دانشگاه جان هاپکینز از شمار فوتیهای ناشی از کرونا مطرح کرد
قربانیان کرونا بیشتر از تلفات آمریکا در جنگ دوم جهانی
گروه بینالملل: کرونا در آمریکا همچنان با سرعت شگفتانگیزی قربانی میگیرد و هر روز رکوردهای تازهای از تعداد مبتلایان و قربانیان اعلام میشود. بر اساس آخرین آمارها تاکنون نزدیک به 17 میلیون آمریکایی به این بیماری دچار شده و بیش از 300 هزار نفر نیز بر اثر آن از بین رفتهاند. در این میان، اظهارات مقامات اجرایی و بهداشتی آمریکا درباره روند ابتلا به «کووید-19» با وجود اجرای عملیات واکسیناسیون حاکی از این است که سایه مرگبار کرونا همچنان شهروندان ایالات متحده را تهدید میکند.
* کرونا در آمریکا؛ نزدیک به 17 میلیون مبتلا و بیش از 300 هزار کشته
به گزارش «وطن امروز»، چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات مجلس سنای آمریکا با اشاره به بحران همهگیری ویروس کرونا در این کشور و عبور شمار قربانیان این ویروس در آمریکا از 300 هزار نفر، آمار جانباختگان ناشی از این بیماری را از شمار نظامیان آمریکایی کشته شده در جنگ دوم جهانی بیشتر دانست. وی در پیامی در توئیتر نوشت: «بیش از 300 هزار آمریکایی به دلیل «کووید-19» فوت کردهاند. این بیش از تعداد سربازان آمریکایی است که در نبرد جنگ دوم جهانی کشته شدند...». آمار قربانیان و مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا همچنان روند افزایشی دارد و بر اساس آمار دانشگاه جان هاپکینز، تعداد قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به حدود 300 هزار نفر رسیده است. بر اساس اعلام دانشگاه جان هاپکینز، آمریکا هفته گذشته به طور متوسط بیش از ۲۱۵ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در روز را به ثبت رساند. موارد ابتلا به کرونا در آمریکا از زمان برگزاری جشنهای روز شکرگزاری به طور قابل توجهی افزایش یافته است. دانشگاه جان هاپکینز اعلام کرد ۳۰۳ هزار نفر در آمریکا ظرف ۱۰ ماه بر اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند. همچنین انستیتو ارزیابی و معیارهای بهداشتی دانشگاه واشنگتن اعلام کرد پیشبینی میشود ۱۸۶ هزار نفر دیگر نیز طی ۳ ماه آینده فوت کنند. جان هاپکینز همچنین آمار مبتلایان به این ویروس در این کشور را بیش از 16 میلیون و 570 هزار نفر اعلام کرد.
* تداوم بحران کرونا در آمریکا
سازمان غذا و داروی آمریکا هم با ابراز نگرانی از افزایش شمار مبتلایان و تلفات ناشی از ابتلا به کرونا در آمریکا، همزمان با نزدیک شدن به روز کریسمس، اعلام کرد روز سهشنبه در یک رکورد عجیب ۱۱۲ هزار و ۸۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانهای آمریکا بستری شدند. از این رو این سازمان اجازه داد تست کرونا به طور کامل در منزل انجام شود. با وجود توزیع دوزهای بیشتری از واکسن فایزر/ بایونتک در سراسر ایالات متحده، مقادیر کافی واکسن برای همه موجود نیست. علاوه بر این ماهها زمان میبرد تا مردم واکسینه شوند. «ریچارد بسر» سرپرست سابق مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا گفت: این واکسن با وجود فوقالعاده بودن، قرار نیست مسیر آنچه را که زمستان امسال تجربه میکنیم، تغییر دهد. وی افزود: قرار نیست این واکسن لزوم استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستن دستها را برای ما تغییر دهد. «کووید-19» هر دقیقه بیش از یک آمریکایی را به کام مرگ میکشاند و این رقم با توجه به رسیدن آمار مرگومیر به ۳۰۳ هزار نفر رو به تشدید است.
* کالیفرنیا و پیشبینی هزاران قربانی دیگر
مقامات کالیفرنیا علاوه بر خرید 5 هزار کیسه حمل جسد، دهها کانکس یخچالدار آماده کردهاند تا بتوانند رشد فزاینده قربانیان ویروس کرونا را مدیریت کنند. به گزارش انبیسی نیوز، «گاوین نیوزوم» فرماندار کالیفرنیا گفت: سفارش 5هزار کیسه حمل جسد و 60 کانکس یخچالدار به طول 53فوت باید هشداردهنده باشد. وی افزود: اگر چه واکسنها در حال رسیدن هستند اما خیلی مانده تا این بحران تمام شود. فرماندار کالیفرنیا خاطرنشان کرد: «در انتهای تونل نور دیده میشود اما ما هنوز در داخل تونل هستیم و این بدان معنی است که شاید در حال گذراندن شدیدترین و اضطراریترین مرحله این بیماری همهگیر هستیم». از سوی دیگر «بیل د بلاسیو» شهردار نیویورک هم با ابراز نگرانی از افزایش شمار مبتلایان به کرونا گفت: ما از بابت وضعیت بیمارستانها و محافظت از توان بیمارستانها در خدمت به مردم نگران هستیم. «فیل مورفی» فرماندار نیوجرسی هم روز دوشنبه ضمن ابراز امیدواری درباره دور اول توزیع واکسن کرونا گفت، هفتههای آینده مانند جهنم خواهد بود. به نوشته پایگاه خبری «هیل»، مورفی در مصاحبهای درباره توزیع واکسن کرونا در ایالت نیوجرسی گفت: «چند هفته آینده [مانند] جهنم خواهد بود».
ارسال به دوستان
دور دنیا
استقبال گرم مردم لبنان از سفیر آمریکا!
در 2 روز گذشته قرار بود سفیر آمریکا در بیروت برای بازدید از شهرداری صیدا به این شهر برود. تدابیر امنیتی گستردهای هم برای این سفر اتخاذ شد که تجمع دهها لبنانی در مقابل ساختمان شهرداری صیدا و شعار دادن علیه آمریکا در نهایت به لغو این دیدار منجر شد.
***
گفتوگوی تلفنی ولیعهد سعودی با شاه اردن
محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی با عبدالله دوم، شاه اردن تلفنی گفتوگو کرد. این گفتوگوی تلفنی روز سهشنبه انجام شده و ۲ طرف در آن، روابط برادرانه و مکانیسمهای توسعه این روابط را مورد بحث و بررسی قرار دادند. طبق این گزارش، ۲ طرف در این تماس تلفنی بر ادامه هماهنگیها و رایزنی میان خود در ارتباط با مسائل مورد اهتمام مشترک تأکید کردهاند.
***
مخالفت مجلس نمایندگان بحرین با آشتی با قطر
مجلس نمایندگان بحرین در بیانیهای ادعا کرد اقدام گشتیهای گارد ساحلی قطر و تعرض آنها به حقوق ماهیگیران و ملوانان بحرینی را با نگرانی دنبال میکند. در این بیانیه آمده است: ما رفتارهای جائرانه و مردود گشتیهای گارد ساحلی قطر با ماهیگیران بحرینی را که برخلاف ارزشها و اصول اخلاقی و حسن همجواری است، محکوم میکنیم. چند روز پیش رسانههای بحرینی مدعی شدند گارد ساحلی قطر دومین قایق ماهیگیران بحرینی را توقیف کرده است. در بیانیه مجلس نمایندگان بحرین آمده است: مجلس نمایندگان به آشتی با قطر پیش از حل این مسائل از طریق مذاکره و بازگشت امور به روال طبیعی و حفظ حقوق ماهیگیران، توصیه نمیکند و خواستار پایبندی همه به توافقنامه ریاض است که همه کشورها از جمله قطر به منظور حفظ انسجام شورای همکاری خلیجفارس آن را امضا کردهاند. 4 کشور عربی (عربستان، مصر، امارات و بحرین) از خرداد سال ۹۶ به بهانه حمایت قطر از تروریسم روابط خود با این کشور را قطع کرده و تمام گذرگاههای زمینی، هوایی و دریایی خود را به روی این کشور بستهاند. کشورهای مذکور فهرستی از شروط سیزدهگانه خود را برای آشتی با قطر اعلام کردهاند که از جمله آن قطع روابط با ایران، توقف حمایت از گروه اخوانالمسلمین و حماس و تعطیلی شبکه الجزیره است.
***
الکاظمی امروز در ترکیه
احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق دیروز از دیدار فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق با مولود چاووش اوغلو همتای ترکیهایاش خبر داد. سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد وزیر خارجه این کشور با همتای ترکیهای خود در ارتباط با همکاریهای دوجانبه و همچنین موضوعات مورد اهتمام در زمینه آب، اقتصاد و امنیت گفتوگو کرده است. این دیدار در حالی انجام شده است که پیشتر، سفیر عراق در آنکارا اعلام کرده بود نخستوزیر این کشور هفدهم دسامبر (امروز) عازم ترکیه خواهد شد. حسن الجنابی همچنین خبر داده است که جلوگیری از نفوذ تروریستها، عملیات نظامی مرتبط با این مسأله، فعالسازی و افزایش مبادلات تجاری که در حال حاضر ارزش آن به ۱۵ میلیارد دلار میرسد، قضایای همکاری در زمینه آبها، مرزها، صادرات و واردات نفتی و اقتصاد از مهمترین محورهای گفتوگوی نخستوزیر عراق در گفتوگو با مقامهای ترکیه خواهد بود.
***
انتصاب تیم تحقیقات درباره جنایات استرالیا در افغانستان
پس از اعترافات دولت استرالیا به جنایات نظامیان این کشور در افغانستان، دولت اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا تیم 4 نفرهای را برای هدایت تحقیقات گسترده درباره جنایات جنگی نیروهای ویژه استرالیا در افغانستان معرفی کرد. اواخر آبانماه گزارش مستقلی درباره جنایات جنگی منتسب به نظامیان استرالیا صادر شد که در آن تأکید شده بود قتلهای رقابتی و خونخواهی در بین نیروهای ویژه استرالیا در افغانستان امری عادی بوده است. در این گزارش آمده، شواهدی موجود است که نشان میدهد ۱۹ نظامی استرالیایی در قتل و کشتار ۳۹ زندانی و غیرنظامی غیرمسلح افغان نقش داشتهاند.
***
انتقاد از بیتوجهی آمریکا به حقوق خبرنگاران
نماینده روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا با اشاره به عدم توجه آمریکا به شکایات متعدد مسکو درباره حمله به خبرنگاران روس، گفت: سال جاری، ۹۶۰ مورد حمله به روزنامهنگاران و ۱۱۰ مورد بازداشت کارکنان رسانهها در آمریکا ثبت شده است. الکساندر لوکاشویچ، نماینده دائم روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا اعلام کرد طرف روس هنوز پاسخی از سوی وزارت خارجه آمریکا در رابطه با شکایات مربوط به حملات متعدد به خبرنگاران و روزنامهنگاران روس در ایالات متحده در طول سال جاری دریافت نکرده است. این دیپلمات در مصاحبهای با شبکه «روسیا-24» با اشاره به این مطلب، افزود: مسکو درخواستهای رسمی خود درباره حملات افراد شورشی و حتی نیروهای پلیس آمریکا به گروه فیلمبرداران و گزارشگران روس در جریان اعتراضات خیابانی امسال در ایالات متحده را به طرف آمریکایی ارسال کرده است ولی مقامات واشنگتن عملا هیچ اقدامی در زمینه دفاع از خبرنگاران روس انجام نداده و درخواستهای طرف روس هم بدون پاسخ مانده است.
ارسال به دوستان
ایاد علاوی به حمایت از مواضع عادل عبدالمهدی در مقابل حیدر العبادی پرداخت
ناکامی توطئه العبادی
گروه بینالملل: سخنان هفته گذشته حیدرالعبادی، نخستوزیر اسبق عراق درباره مجوز دولت عراق به پرواز پهپادهایی که حاجقاسم سلیمانی و همراهانش را به شهادت رساندند همچنان با واکنش مقامات عراقی روبهرو است. حیدرالعبادی در میان سیاستمداران عراقی در کنار مصطفی الکاظمی از حامیان جبهه غرب در عراق محسوب میشود و به تلاش برای محدود کردن جریان مقاومت در این کشور شهره است. همین هم سبب شد تا سخنان هفته گذشته وی به نوعی انتقام از عادل عبدالمهدی محسوب شود. بعد از بیانیهای که عادل عبدالمهدی در واکنش به سخنان حیدرالعبادی منتشر کرد، دیروز هم ایاد علاوی، نخستوزیر اسبق عراق به حمایت از موضع عادل عبدالمهدی پرداخت. در همین ارتباط ایاد علاوی، رئیس ائتلاف الوطنیه در پارلمان عراق که زمانی نخستوزیر بود، در واکنش به اظهارات ضد و نقیض درباره نقض حریم هوایی عراق از سوی هواپیماهای نظامی و پهپادها بیانیهای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: حرکت پهپادها در آسمان عراق که طی سالهای اخیر بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، با موافقتهای رسمی صورت نمیگیرد، زیرا با کنترل از راه دور هدایت میشوند، لذا برای جلوگیری از نقض احتمالی قانون، ورود پهپادها نیز باید به صورت شفاف و روشن در توافقات مربوط به قواعد درگیری گنجانده شود. گفتنی است دفتر رسانهای عادل عبدالمهدی، نخستوزیر سابق عراق هم طی بیانیهای مفصل این ادعا را که طرفهای رسمی عراق به هواپیماهای آمریکایی (پهپادها) برای این اقدام تروریستی اجازه صادر کردند، رد و اعلام کرد ائتلاف بینالمللی در نامهای رسمی خواستار پرواز این هواپیماها شده بود اما دولت عراق اجازه صادر نکرد. ائتلاف الفتح به ریاست «هادی العامری» نیز در واکنش به این اظهارات العبادی از طرفهای قضایی و امنیتی ویژه خواست از العبادی که زمانی نخستوزیر عراق بوده درباره این اظهاراتش بازپرسی کنند. معین الکاظمی، از رهبران ائتلاف الفتح هم توضیح داد: دولت عراق با ورود هواپیمای آمریکایی که اقدام به ترور سلیمانی و المهندس کرده، موافقت کرده بود نه با عملیات ترور. طرف آمریکایی حاکمیت عراق و حقوق بینالملل را نقض کرده است. این رهبر ائتلاف الفتح عراق البته افزود: بعید نیست که طرفهای عراقی مزدور طرف آمریکایی در عملیات ترور سلیمانی و المهندس نقش داشته باشند. نظامیان تروریست آمریکایی سیزدهم دیماه سال گذشته در اقدامی تروریستی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و نایبرئیس سازمان حشدالشعبی عراق را به همراه چند نفر از رزمندگان مقاومت هنگام خروج از فرودگاه بغداد به شهادت رساندند. این اقدام آمریکا باعث شد پارلمان عراق 2 روز بعد به طرح اخراج نیروهای بیگانه از جمله آمریکا از عراق رأی دهد.
* آمریکا همچنان به داعش سلاح میدهد
ابومجتبی القریشی، سخنگوی گردان قاصم الجبارین عراق اعلام کرد آمریکاییها برای حمایت از داعش و افزایش فعالیتهای آنها، اقدام به انتقال سلاح به عراق میکنند. وی افزود: آمریکاییها به صورت محرمانه به عراق سلاح ارسال میکنند. القریشی ادامه داد: آنها موشک، سلاح و تجهیزات نظامی وارد عراق کردند تا با واگذاری آنها به تروریستها و انجام حملات، گروههای مقاومت را به خرابکاری و کشتار متهم کنند. وی بیان کرد: هفته گذشته یک فروند هواپیمای C130 در پایگاه عینالاسد به زمین نشست که از کویت وارد عراق شد و حامل ۳۲ سامانه پرتاب راکت و تجهیزات مربوط به آن بود. سخنگوی گردان قاصم الجبارین عراق به انتقال تجهیزات نظامی توسط هواپیمای آمریکایی به عراق طی اکتبر گذشته نیز اشاره کرد. وی گفت: بعد از ورود این هواپیمای آمریکایی حامل سلاح به عراق، فعالیتهای داعش در این کشور افزایش یافت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|