|
ایمنیزایی واکسن کرونا ۱۰۹ روز است
عضو هیات علمی ستاد مبارزه با کرونا با بیان اینکه ایمنیزایی واکسن کرونا ۱۰۹ روز است، گفت: واکسن در هر کشوری توزیع شود، بر اساس گروهبندی خواهد بود که گروه اول در خطر، کادر درمان است. به گزارش مهر، مجید مختاری اظهار داشت: افراد سالم و ناقل، ویروسهای وحشیتری دارند. برای ایجاد ایمنی در برابر این ویروس تولید واکسن را دنبال میکنیم که در این مسیر با چالشهایی مواجه بودهایم.
ارسال به دوستان
محدودیت تردد شبانه و سفر بین استانی برای شهرستانهای با وضعیت نارنجی در زمستان هم باقی ماند
ایران بدون نقطه قرمز
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «وطن امروز»: دورهمیهای یلدایی برگزار شود، باید منتظر موج جدید کرونا در کشور باشیم
گروه اجتماعی: در روزهای پایانی آذر مسؤولان اعلام کردند وضعیت قرمز در ایران به پایان رسیده و هیچ نقطه قرمزی در کشور باقی نمانده است.
به گزارش «وطن امروز»، در ابتدای آذرماه که محدودیتهای شدید کرونایی آغاز شد، روزانه بیش از 450 قربانی کرونایی در ایران ثبت میشد و اکثر مناطق ایران در وضعیت قرمز قرار داشت اما بعد از محدودیتها و تعطیلیهای ۲ هفته ابتدایی، روند مرگومیر کاهش یافت به طوری که هماکنون به کمترین میزان در 3 ماه اخیر رسیده است. در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در آذرماه امسال که دیروز برگزار شد، روحانی رسما اعلام کرد دیگر هیچ نقطه قرمزی در کشور وجود ندارد. وی گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده در اجرای محدودیتها و همکاری خوب مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی، امروز در روزهای پایانی ماه آذر هیچ شهر قرمزی در سراسر کشور نداریم که این بسیار خوشحالکننده است و نتیجه همت و همکاری خوب مردم بوده است.
روحانی در عین حال خاطرنشان کرد: البته اینکه امروز شهر قرمز نداریم به این معنی نیست که این وضعیت پایدار و دائمی است و بیاعتنایی و کمتوجهی به مقررات بهداشتی قطعا ما را دوباره با مشکل مواجه خواهد کرد، لذا استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری به عنوان یک عمل معروف همچنان باید در دستور کار باشد و از برگزاری اجتماعات و دورهمیها که در شرایط امروز جامعه به عنوان عمل منکر شناخته میشود، حتما باید پرهیز شود.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا برای پرداخت کمک معیشتی به کسانی که حقوق و درآمد ثابت ندارند و از کرونا متضرر شدهاند، گفت: با هماهنگیهای بهعمل آمده با مجلس شورای اسلامی و تلفیق ۲ مصوبه مجلس و ستاد کرونا برای کمک به آسیبدیدگان از کرونا، مصوبه ستاد ملی در این زمینه اصلاح و مقرر شد به گروههایی همچون افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد به جای ماهانه ۱۰۰ هزار تومان به هر فرد ۱۲۰ هزار تومان پرداخت شود. روحانی همچنین با اشاره به در پیش بودن ایام فاطمیه، افزود: شرایط ما به گونهای است که همچنان کمکهای مؤمنانه باید به افراد نیازمند افزایش یابد و مردم خیر میتوانند با استفاده از ایام فاطمیه پیش رو نسبت به ارائه کمکهای مؤمنانه خود اقدام کنند. بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا قرار شد مقررات و پروتکلهای لازم برای برگزاری مراسم فاطمیه طراحی و پیشبینی شود.
* اعمال محدودیتهای جدید کرونایی
دیروز آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در آذرماه برگزار شد و محدودیتهای شب یلدا نیز به تصویب نهایی رسید. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به برگزاری جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: خوشبختانه به دنبال اقدامات انجام شده در سطح کشور، اکنون هیچ شهر قرمزی نداریم. اکنون ۲۰۵ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهر در وضعیت زرد کرونا قرار دارند و این نشاندهنده آن است که وضعیت مطلوب است و امیدواریم این ۲۰۵ شهر نارنجی هم تبدیل به زرد و زردها هم تبدیل به سفید شوند. وی افزود: البته در این میان ۴ شهر نیازمند توجه ویژه هستند و امروز هم به استانداران و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی در این زمینه توصیههای لازم صورت گرفت. این ۴ شهر عبارتند از کردکوی در گلستان، بافت در کرمان، آمل و گلوگاه در مازندران. این ۴ شهر نیازمند توجه بسیار ویژه هستند و حتما باید رعایت شود و میتوانند در آستانه قرمز شدن باشند. توصیه دارم به مردم این شهرها که پروتکلها را رعایت کنند. رئیسی گفت: هفته گذشته ۴ استان مازندران، گلستان، گیلان و اردبیل در وضعیت قرمز بودند و خوشبختانه به دنبال اقدامات صورت گرفته، همه از وضعیت قرمز خارج شدند و اکنون این ۴ شهر وضعیتشان ناپایدار است.
وی درباره مصوبات دیروز ستاد ملی کرونا گفت: برای امروز 30 آذر بحث منع ترددهای درونشهری از ساعت ۸ شب و تعطیلی همه مشاغل به جز گروه شغلی یک از ۶ بعدازظهر تصویب شد. پس از شب یلدا هم مجددا منع ترددها در شهرهای نارنجی از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح ادامه پیدا میکند. همچنین منع تردد بیناستانی و استانی مطابق قانون مربوط به شهرهای در وضعیت نارنجی وجود دارد و تخلف از آن مشمول جریمه خواهد شد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین درباره برگزاری آزمون استخدامی نیز گفت: به دلیل شرایط کرونا در کشور، این آزمون قبلا ۲ بار به تعویق افتاده بود. صد هزار نفر بعد از برگزاری این آزمون جذب مراکز دولتی خواهند شد. به همین دلیل با توجه به وضعیت آرامش نسبی ایجاد شده، این آزمون در بیش از ۲۷۰۰ حوزه امتحانی و با رعایت پروتکلها و حداقل جمعیت در موعد مقرر و در دیماه برگزار خواهد شد. وی تصریح کرد: پیشنهاد بازگشایی مدارس برای پایههای اول و دوم ابتدایی در شهرهای نارنجی و زرد مطرح شد که این دانشآموزان بتوانند حضوری در کلاسهای درس شرکت کنند، این بحث مخالفان و موافقانی دارد که در این باره ۲ هفته دیگر تصمیمگیری خواهد شد.
* پروتکلها رعایت نشود موج جدید کرونا را خواهیم داشت
متخصص بیماریهای عفونی گفت: در حال حاضر شهر آمل (مازندران) که فاصله چندانی با تهران ندارد بحرانی است. اگر رعایت نکنیم شرایط دیگر شهرها میتواند باعث بدتر شدن وضعیت تهران شده و موج جدیدی را در دیماه ایجاد کند.
پیام طبرسی با اظهار ناراحتی از جمعهای خانوادگی پیش رو در شب یلدا گفت: آمار مراجعه به اورژانس بیمارستانها کم شده ولی همچنان آمار بستریهای بالاست. در حال حاضر حدود 5 تا 6 هزار نفر بستری داریم ولی کوچکترین تغییری میتواند موج جدیدی را آغاز کند. شهر آمل (مازندران) که فاصله چندانی با تهران ندارد در وضعیت بحرانی است و چنانچه رعایت نکنیم شرایط دیگر شهرها میتواند باعث بدتر شدن وضعیت تهران شده و موج جدیدی را در دیماه ایجاد کند. وی افزود: بر اساس پژوهشهای جدید که در دیگر کشورها از جمله انگلیس انجام شده، سرعت انتقال در ویروس به اثبات رسیده است لذا با توجه به در پیش بودن شب یلدا، توصیه میشود از دورهمیها پرهیز شود و یلدا را مجازی برگزار کنیم.
طبرسی در ادامه اظهار داشت: ۲ راه پیش رو داریم؛ اگر محدودیتها را به طور کامل رها کنیم، فوتیهای روزانهمان به 500 تا 600 نفر میرسد، پس باید محدودیتها بدرستی اجرا شود تا به وضعیت عادی برگردیم. بسیاری از افراد قادر به دورکاری هستند، بنابراین با عدم حضور آنها شاید بتوان ترافیک و تراکم جمعیت را کم کرد. در حال حاضر که مدارس و دانشگاهها بسته است خیابانها قفل است و نمیدانیم این ترافیک برای چیست. در تجمعات انتقال ویروس صورت میگیرد و به تبع آن شیوع افزایش مییابد. رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره وضعیت این بیمارستان هم گفت: خوشبختانه در وضعیت ثابت قرار داریم و تخت به تعداد کافی موجود است. برخی بیمارستانها به واسطه کاهش تعداد مبتلایان از تختهای ویژه کروناییها کم کردهاند. طبرسی در ادامه با اشاره به مصرف بالای اکسیژن توسط بیماران کرونایی گفت: دستگاههای اکسیژنسازی که برای بیماران کرونایی استفاده میشود برخی مواقع دچار افت فشار میشوند و برخی هم فرسوده شدهاند. طبرسی با اشاره به نتیجه تحقیقات دانشمندان به دنبال ترکیب ۲ داروی آرتریت به مواد داروهای ضدکرونا از جمله رمدسیویر گفت: این داروها اثر معجزهآسایی ندارد و فقط حدود 10 تا 15 درصد بهبودی دارند، ضمن اینکه در این تحقیقات هم متاسفانه تعدادی فوت کردهاند. برخی داروها نیز به خاطر عوارض زیاد برای تعداد زیادی از بیماران قابل استفاده نیست. در ایران بیشتر از رمدسیویر و دگزامتازون استفاده میشود.
* امروز و فردا آموزش مجازی دانشآموزان تهرانی تعطیل است
سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران از تعطیلی آموزش مجازی دانشآموزان در روزهای یکشنبه و دوشنبه جهت صیانت از سلامت جسمی و روانی معلمان و دانشآموزان خبر داد. مسعود ثقفی، سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران اظهار کرد: در راستای فرهنگسازی و صیانت از سلامت جسمی، روحی و روانی معلمان و دانشآموزان در برابر آسیبهای فضای مجازی، تحکیم روابط خانواده و همکاری با کادر درمانی در ایام کرونا و تقارن شب یلدا با ایام ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار، در آموزشوپرورش شهر تهران روزهای یکشنبه و دوشنبه روزهای بدون تلفن همراه، تبلت و رایانه و همراهی با پرستاران تعیین شد. وی افزود: دانشآموزان در این ۲ روز با مراقبت از عدم برگزاری دورهمیها و رعایت پروتکلهای بهداشتی، گزارشی از روند برنامههایشان را تهیه و به صورت تصویری برای معلمان در روز سهشنبه صبح ارسال کنند.ثقفی تأکید کرد: این دستورالعمل شامل تمام مدارس دولتی و غیردولتی بوده و لازمالاجراست و در ارزیابی مدیران و مؤسسان لحاظ میشود.
***
[پرسه کرونا در اجتماعات یلدایی]
نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چنانچه دورهمیها و میهمانیهای شب یلدا برگزار شود با پیک جدید بیماری «کووید-19» سختتر از پیکهای گذشته مواجه خواهیم شد، به «وطن امروز» گفت: اگر کسی پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ و اقوام خود را دوست دارد، نباید در این شب به آنها سر بزند یا مراسم شب چله برگزار کند، چرا که دورهمیها و برگزاری میهمانیها در این شرایط که کرونا در کمین سلامت همه ما نشسته است، جز استقبال از مرگ خود و عزیزان، چیز دیگری به همراه ندارد. دکتر سیدمحمد پاکمهر به کاهش زنجیره انتقال و آمار فوتیها ناشی از کرونا در کشور طی ۲ تا ۳ هفته اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: اکنون که آمار فوتیها از حدود 500 نفر در یک شبانهروز با رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم به زیر 200 نفر رسیده است، نباید یکشبه با یک دورهمی دوباره به شرایط گذشته برگردد. با وجود این شرایط «دورهمی شب یلدا» باید به «دور از همی» تبدیل شده و از طریق فضای مجازی برگزار شود. وی در ادامه خاطرنشان کرد: دورهمی شب چله با میهمانیها و دورهمیهای دیگر متفاوت است، چرا که در این شب هم جمعیت زیادی دور هم جمع میشوند و هم شبنشینی طولانی است و از طرفی چون مصرف تنقلات و میوه در این شب رسم است، بنابراین فاصلهگذاریها کمتر میشود و رعایت اصول بهداشتی چون برداشته شدن ماسک اتفاق میافتد که این موضع خود به خود به شیوع گسترده ویروس کرونا میانجامد. نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دورهمیهای احتمالی شب یلدا کافی است یک نفر حامل ویروس کرونا باشد، در چنین شرایطی کل اعضای مجموعه حاضر به کرونا مبتلا میشوند و اگر دورهمیهای یلدایی برگزار شود، باید منتظر موج جدید کرونا در کشور باشیم. وی با بیان اینکه برگزاری دورهمی شب یلدا به موجب پرسه کرونا در اجتماعات استقبال از مرگ است، افزود: هنوز خستگی کادر پزشکی به دلیل کاهش مراجعات بیماران کرونایی به مراکز درمانی و بیمارستانها در نرفته است، با این وجود مردم باید برای جان خود، اعضای خانواده و دیگران ارزش قائل شوند و از دورهمی شب چله پرهیز کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
بیش از یک میلیون خودرو در ممنوعیتهای کرونایی جریمه شدند
نیروی انتظامی در تشریح عملکرد خود در محدودیتها و ممنوعیتهای مرتبط با کرونا از اول آذرماه تا دیروز از جریمه یک میلیون و ۱۸۳ هزار دستگاه خودرو در طرح ممنوعیت تردد شبانه خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، نیروی انتظامی اعلام کرد طی این مدت در مجموع بیش از ۲۶۸ هزار نیرو برای اجرای این طرح در ۱۹۵۸ نقطه از کشور به کار گرفته شدند که مجموع این اقدامات منجر به کاهش ۲۹ درصدی تردد خودروها در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل در معابر درونشهری و برونشهری شده است. همچنین نیروی انتظامی درباره اقدامات انتظامی مرتبط با صنوف نیز اعلام کرد طی این مدت از ۹۱۸ هزار و ۹۰ واحد صنفی در سراسر کشور بازدید به عمل آمده که به ۴۹۰ هزار و ۸۶۶ مورد تذکر داده شد و برای ۷۷ هزار و ۱۴۱ مورد نیز صورتجلسه تشکیل شده است. همچنین ۲۵ هزار و ۸۱۱ واحد صنفی نیز پلمب شده است. در طول این 4 هفته نیز ۲ میلیون و ۶۶ هزار و ۶۵۶ راننده خودروی سواری تذکر لسانی دریافت کرده و از سفر یک میلیون و ۱۷۸هزار و ۱۵۱ دستگاه خودرو نیز جلوگیری شد و آنان به مبدا خود بازگشتند. همچنین تعداد یک میلیون و ۱۸۳هزار و ۳۶۶ دستگاه خودروی سواری در طرح ممنوعیت و محدودیت تردد شبانه جریمه شدهاند. ۷۷۶ هزار و ۶۹۲ دستگاه خودرو نیز در مناطق نارنجی و ۵۲۲ هزار و ۲۵ دستگاه خودرو نیز در مناطق قرمز جریمه شدهاند.
***
ورود سامانه بارشی به کشور از چهارشنبه
هواشناسی اعلام کرد از روز دوشنبه تا چهارشنبه آسمان بیشتر مناطق کشور صاف خواهد بود. به گزارش مهر، بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، امروز یکشنبه در برخی مناطق استانهای گیلان، هرمزگان و جنوب کرمان بارش باران و در خراسان جنوبی و خراسان رضوی بارش پراکنده پیشبینی میشود. از روز دوشنبه تا بعدازظهر چهارشنبه نیز آسمان بیشتر مناطق کشور صاف خواهد بود و این شرایط موجب افزایش آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا در کلانشهرها و شهرکهای صنعتی میشود اما از بعدازظهر چهارشنبه سامانه بارشی از شمال غربی کشور وارد شده و بتدریج نوار غربی و دامنههای البرز و غرب سواحل دریای خزر را در بر خواهد گرفت. روز پنجشنبه نیز در اغلب مناطق کشور جز سیستانوبلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان جنوبی، شاهد بارش باران و برف خواهیم بود.
***
جریمه 200 هزارتومانی برای تردد خودروها بعد از ساعت ۲۰
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ اعلام کرد با توجه به کاهش یکساعته زمان شروع محدودیتهای تردد شبانه در تهران برای امروز، لازم است رانندگان زمان سفر خود را مدیریت کنند تا جریمه نشوند. سردار محمدحسین حمیدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ابلاغ ستاد کرونا درباره ممنوعیت تردد خودروهای شخصی از ساعت ۲۰ تا ۴ بامداد در روزهای شنبه و امروز یکشنبه که برای کاهش ترددها در شب یلدا اتخاذ شده است، گفت: ساعت اتمام فعالیت تمام صنوف به غیر از گروه یک، تا ساعت ۱۸ بوده و از ساعت ۲۰ نیز ممنوعیتهای تردد شبانه آغاز خواهد شد، از این رو پیشبینی پلیس این است که شاهد ترافیک سنگین عصرگاهی در معابر داخل شهری پایتخت باشیم. وی در ادامه اضافه کرد: برابر مصوبه ابلاغشده در روزهای شنبه و یکشنبه ساعت آغاز محدودیتهای تردد شبانه از ۲۱ به ۲۰ تغییر کرده و خودروهایی که پس از این ساعت در معابر باشند، از طریق دوربینها و نیز ماموران پلیس ۲۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.
***
دماوند لرزید
به دنبال وقوع زمینلرزه ۴ ریشتری که محدوده دماوند را تحت تاثیر قرار داد، سازمان مدیریت بحران کشور از اعزام تیمهای ارزیاب به مناطق متاثر از زلزله خبر داد. به گزارش ایسنا، سازمان مدیریت بحران کشور پس از وقوع زلزله 4 ریشتری که در ساعت ۳:۰۵ بامداد دیروز مرز میان ۲ استان تهران و مازندران در محدوده دماوند را لرزند، اعلام کرد: این زلزله در شهرهای پردیس و رودهن نیز احساس شده اما تاکنون خسارتی برجا نگذاشته است. همچنین بنا بر اعلام این سازمان، تیمهای ارزیاب از سوی دستگاههای امدادی و فرمانداری به مناطق متاثر از زلزله اعزام شده و بررسیهای خود را آغاز کردهاند اما خوشبختانه تاکنون گزارشی از وقوع خسارت مخابره نشده است.
***
رئیس پلیس پایتخت خبر داد
دستگیری زورگیرانی که فیلمشان در فضای مجازی پخش شد
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری زورگیرانی خبر داد که تصاویر زورگیری و سرقت آنها در فضای مجازی پخش شد. به گزارش ایسنا، سردار حسین رحیمی در جمع خبرنگاران درباره جزئیات دستگیری متهمان ۲ پرونده زورگیری که تصاویرشان در فضای مجازی هم پخش شده بود، اظهار کرد: هیچ سرقتی بدون نتیجه کنار گذاشته نمیشود، در ۲ مورد اخیر زورگیری نیز که در فضای مجازی پخش شد بهسرعت اقدامات را از سطح کلانتری آغاز کردیم و لحظهبهلحظه در کلانتری، پلیس پیشگیری و آگاهی، موضوع دنبال شد. وی با بیان اینکه پرونده نخست مربوط به ۲ خانمی بود که از کادر درمان و زحمتکشان عرصه سلامت بودند، گفت: این ۲ خانم پس از اتمام کار و مراجعه به منزل، گرفتار ۳ سارق زورگیر شدند، بلافاصله بعد از این موضوع ماموران کلانتری ۱۰۸ نواب اقدامات خود را شروع کردند و به لطف خدا در کمتر از ۴ روز توانستیم این متهمان را در درگیری مسلحانه و حین سرقت جدید بازداشت کنیم. رحیمی ادامه داد: در پرونده دوم، فردی با وجود تلاش برای فرار از دست سارقان، متاسفانه با وقاحت تمام توسط سارقان مورد زورگیری و سرقت قرار گرفت که توسط همکاران در پلیس آگاهی، مجرمان بازداشت شدند.
ارسال به دوستان
۱۷۵ فوتی و 6421 مبتلای جدید کرونایی طی یک شبانهروز
تداوم روند نزولی جانباختگان «کووید-۱۹»
سیر نزولی آمار فوتیهای ناشی از کرونا در کشور به دلیل رعایت شیوهنامههای بهداشتی از سوی مردم، ادامهدار شده است تا جایی که طبق اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، تمام شهرستانها از وضعیت قرمز کرونا در کشور خارج شدهاند. به گزارش«وطن امروز»، هر چند آمارها حکایت از کاهش جانباختگان کرونایی در کشور دارد اما به عقیده کارشناسان بهداشت، چنانچه مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند و نسبت به عدم دورهمیها و برگزاری میهمانیها بویژه در شب چله بیتوجه شوند، موج جدید کرونا دوباره کشور را فرا میگیرد. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۶۴۲۱ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز جمعه تا ظهر دیروز ۲۹ آذر و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۴۲۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۸۲۲ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۲ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت زمان، ۱۷۵ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۳ هزار و ۴۴۸ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه تاکنون ۸۷۵ هزار و ۹۴۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. به گفته وی، ۵۵۹۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه درباره وضعیت کرونا در شهرهای مختلف گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۲۰۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد این بیماری قرار دارند. وضعیت بیماری «کووید-۱۹» در کشور همچنان ناپایدار، حساس و شکننده بوده و هر گونه عادیانگاری شرایط زمینهای را جهت خیز مجدد بیماری فراهم میکند. لاری گفت: خوشبختانه برای نخستینبار شاهد خروج تمام شهرستانهای کشور از وضعیت قرمز بیماری هستیم به طوری که اکنون ۲۰۵ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی یعنی پرخطر و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد، یعنی با خطر متوسط بیماری قرار دارند. وی افزود: در هفته گذشته میانگین بروز هفتگی موارد مثبت بستری و همچنین میانگین بروز هفتگی موارد مرگومیر ناشی از بیماری نسبت به هفته ماقبل دارای روند کاهشی بوده است. لاری ادامه داد: بهرغم خروج شهرستانهای کشور از وضعیت قرمز و همچنین تداوم روند کاهشی در موارد ابتلا، بستری و مرگومیر ناشی از بیماری در کشور که مرهون همکاری مردم در عمل به پروتکلهای بهداشتی، توسعه همکاریهای بین بخشی و تلاشهای شبانهروزی پرسنل نظام سلامت بوده است، وضعیت بیماری در کشور همچنان ناپایدار، حساس و شکننده بوده و هر گونه عادیانگاری شرایط زمینهای را جهت خیز مجدد بیماری فراهم میکند.
* افزایش 40 درصدی مرگومیر در تهران طی آذر 99
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه آمار مرگومیر در پایتخت در آذرماه 99 نسبت به آذر 98، 40 درصد افزایش یافت، گفت: از ابتدای اسفندماه سال گذشته تا 27 آذرماه امسال 22 هزار و 393 نفر به دلیل کرونا در تهران جان باختهاند. ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران درباره وضعیت کرونا در پایتخت گفت: از حدود ۳ هفته پیش تاکنون، شیب ابتلا به کرونا و متوفیان ناشی از این بیماری در پایتخت نزولی شده است و پنجشنبه گذشته برابر با 27 آذر، 56 نفر در تهران بر اثر کرونا جان باختند. وی در ادامه افزود: 31 نفر از جانباختگان پنجشنبه گذشته مرد و 25 نفر زن بودند، همچنین از اول اسفند 98 تا 27 آذر سال جاری 22 هزار و 393 مرگ ناشی از کرونا در بهشتزهرا(س) تهران ثبت شده است که از این آمار 13 هزار و 629 مرد و 8764 زن بودهاند. رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران ادامه داد: در عین حال آمار مرگومیر در آذر 99 نسبت به آذر 98 حدود 40 درصد افزایش یافته که البته مقایسه آماری با رقم 57 فوتی ناشی از کرونا در پایتخت در نظر گرفته شده است و اگر فوتیهای ماههای قبل را در نظر بگیریم، آمار مرگومیر در تهران نسبت به قبل از کرونا بیش از 40 درصد افزایش داشته است. خداکرمی خاطرنشان کرد: به طور طبیعی سالانه در بهشت زهرا(س) 167 تا 200 هزار فوتی ناشی از دلایل معمولی ثبت میشود که این آمار با در نظر گرفتن فوتیهای کرونای امسال 40 درصد افزایش یافت. وی با اشاره به اینکه با افزایش محدودیتهای کرونا 50 درصد سفر با مترو و اتوبوس کاهش یافته است، گفت: در ۲ مرحله در پایتخت طی آبان و آذر محدودیت اجرا شده که در آذرماه این محدودیتها تشدید شده و امیدواریم تا دیماه امسال این روند رو به کاهش تداوم داشته باشد، البته مردم جهت مقابله با کرونا سنگ تمام گذاشتند و تقریبا 100 درصد شهروندان از ماسک استفاده میکنند؛ حتی در بسیاری از موارد جهت مقابله با کرونا جلوتر از سیاستمداران حرکت کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|