|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
گزارشی از فعالیتهای اهالی موسیقی برای قدردانی از مدافعان سلامت
ساز کوک برای پرستاران
حسین حقیقی در گفتوگو با «وطنامروز»: امیدوارم «قرنطینه» را به طور زنده در همه بیمارستانها اجرا کنم
عباس اسماعیلگل: اواسط اسفندماه سال گذشته همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، فعالیت کنسرتهای موسیقی هم مانند سایر فعالیتهای فرهنگی- هنری کشور با تعطیلی مواجه شد که این اتفاق تلخ برای اهالی موسیقی یک نکته تاریک و ناامیدکننده محسوب میشود، چرا که با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کنسرتهای موسیقی، بسیاری از هنرمندان این حوزه از کار بیکار شدهاند.
تعطیلی کنسرتها از اسفندماه سال گذشته تاکنون ۲ پیامد منفی در پی داشته است؛ یکی بیکاری بسیاری از نوازندهها و عوامل فنی کنسرتها در این ایام است که امیدواریم وعدههای وزارت ارشاد درباره بهبود وضعیت معیشتی هنرمندان بیکارشده بزودی محقق شود و پیامد دیگر بعد روانی این قضیه است که نبود فعالیتهای موسیقایی، موجب سرخوردگی اهالی موسیقی و همچنین عدم نشاط علاقهمندان به موسیقی شده است.
اما در این چند ماه اخیر که حتی از انتشار آلبومهای جدید هم خبرهای زیادی درز نمیکند، برخی هنرمندان موسیقی بیکار ننشسته و تهدید کرونا را به نوعی فرصت تبدیل کردهاند؛ برخیها با هدف تزریق نشاط در جامعه از همان اواخر اسفندماه در صفحههای شخصیشان در فضای مجازی بهتنهایی برای مخاطبانشان برنامه اجرا کردند که بشدت مورد استقبال قرار گرفت. این عده از خوانندگان کاملا دلی و در ارتباطی صمیمی و بیواسطه با مخاطبانشان، آهنگهای درخواستی آنها را برایشان اجرا کردند تا هم تحمل قرنطینههای خانگی را برای آنها سادهتر کنند و هم به مدافعان سلامت کشور روحیهای مضاعف تزریق کنند. فعالیت دومی که برخی هنرمندان در دوران کرونا از آن بهره بردند و تهدید کرونا را به فرصتی ارزشمند تبدیل کردند، تولید آثاری درباره کرونا یا در وصف فداکاری و ازخودگذشتی کادر درمانی کشور به عنوان مدافعان سلامت بود که شاید تولیدات منتشرشده باکیفیت در این باره به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد اما همین تعداد اندک هم اقدامی ارزشمند است که نشان میدهد هنرمندان خالق این آثار از حس مسؤولیتپذیری بالایی برخوردار هستند که خود را ملزم میدانند در این شرایط سخت کرونایی در کنار مردم و جهادگران سلامت باشند.
تولیدات موسیقایی در وصف «مدافعان سلامت» را میتوان به چند دسته تقسیم کرد؛ برخی تولیدات را هنرمندان مطرح موسیقی اصیل ایرانی منتشر کردهاند، دسته دوم بازمیگردد به فعالیت گروههای سرود درباره مدافعان سلامت و جهادگران که نماهنگهای این گروههای سرود طی ماههای اخیر بارها از شبکههای مختلف سیما روی آنتن رفته و مورد اقبال واقع شده است، دسته سوم هم بازمیگردد به فعالیت خوانندههای موسیقی پاپ که متاسفانه آنچنان که باید این خوانندههای در این باره فعال نبودند اما دسته آخر به موسیقی کلاسیک مربوط میشود که در این زمینه دو، سه اتفاق مهم رخ داده است. به هر حال امسال «روز پرستار» به واسطه جهاد مدافعان سلامت در خط مبارزه با ویروس کرونا از اهمیت دوچندانی بهرهمند است که در این میان شاهد 2 اتفاق ویژه از سوی اهالی موسیقی در این روزها هستیم.
یکی از این موارد به پروژه جشن ملی «سپاس» برای تقدیر از مدافعان سلامت کشور بازمیگردد. امروز همزمان با روز پرستار شاهد اجرای زنده گروههای سرود برای تقدیم به پرستاران خواهیم بود. اعضای چندین گروه سرود قرار است امروز همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار، جشن ملی «سپاس» را با اجرای سرود و اهدای شاخه گل به کادر درمان بیمارستانهای خط مقدم مبارزه با کرونا برگزار کنند.
دفتر موسیقی و سرود صداوسیما با مشارکت مرکز رسانه و عملیات ویژه سازمان تبلیغات اسلامی، جشن و پویش «سپاس» را برای قدردانی از زحمات مدافعان سلامت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خط مقدم مبارزه با کرونا برگزار میکند.
در این ویژهبرنامه، گروههای سرود در سراسر کشور به بیمارستانها رفته و با اجرای سرودهایی که به پرستاران تقدیم میشود، از زحمات آنان تقدیر میکنند. این گروهها همچنین با اهدای شاخه گل به آنان خسته نباشید گفته و از تلاشهای شبانهروزی مدافعان سلامت در سراسر کشور سپاسگزاری میکنند.
تاکنون استانهای تهران، تبریز، قم، مشهد، سیستانوبلوچستان، اصفهان، همدان، یزد، ساری، کرمانشاه، کرمان، بوشهر، یاسوج، بندرعباس، سمنان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، قزوین، البرز، لرستان و مرکزی به این پویش پیوسته و در روزهای اخیر گروههای سرودی را به بیمارستانهای خط مقدم مبارزه با کرونا فرستادهاند.
اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، سهم موسیقی پاپ از تولید آثار در وصف جهادگران دوران کرونا با توجه به ظرفیتهای بالایی که برای جذب مخاطب دارد باید بیش از سایر ژانرهای موسیقی باشد اما متاسفانه اینچنین نیست و در میان صدها خواننده پاپ، تنها چند خواننده با تولید آثاری در وصف فداکاریهای مدافعان سلامت، جدیدترین قطعات خود را منتشر کردهاند، البته در میان این آثار جای خالی خوانندههای مطرح و شناختهشده پاپ بشدت احساس میشود؛ خوانندگانی که در دوران قبل از کرونا، یکی پس از دیگری کنسرتهای گرانقیمت خود را در سراسر کشور برگزار میکردند اما در این ایام سکوت پیشه کردهاند، اکنون که باید به صورت خودجوش پا به میدان بگذارند و این روزهای سخت کرونایی را در کنار مردم و محافظان سلامت کشور باشند، حضور ندارند و میدان را خالی کردهاند. مسلما زمانی که کرونا از کشور رخت بربندد این خوانندگان با اعلام سانسهای پیاپی کنسرتها دوباره سروکلهشان پیدا میشود. اما بهتر است در ادامه به نیمه پر لیوان هم نگاهی بیندازیم؛ جایی که اندک خوانندگان شناختهشده پاپ به تولید آثاری در وصف جهاد مدافعان سلامت پرداختهاند که از این میان میتوان به چهرههایی چون قاسم افشار، مجید اخشابی، غلامرضا صنعتگر و حسین حقیقی اشاره کرد.
مجید اخشابی از نخستین خوانندههای پاپ بود که ابتدای سال جاری با تولید قطعه «تموم میشه روزای سخت» به وصف شرایط سخت کرونایی پرداخت. قاسم افشار، خواننده باسابقه موسیقی پاپ هم که دهه 70 اوج فعالیت موسیقاییاش بود، چندی پیش با انتشار قطعهای در وصف فداکاریهای مدافعان سلامت، دوباره نامش بر سر زبانها افتاد. افشار که بتازگی قطعه آهنگ «پرستار» را در فضای مجازی منتشر کرده، در یادداشتی اعلام کرده است برای پاسداشت تلاش پزشکان و پرستاران بیمارستانهای میزبان افراد مبتلا به کرونا قطعه «پرستار» را به تولید رسانده است. غلامرضا صنعتگر، خواننده جنوبی و محجوب موسیقی پاپ هم در این روزهای سخت با تولید قطعه «طبیب»، همدلی خود را با جامعه پزشکی کشور نشان داد. این خواننده که چند وقتی است با بیماری سختی دست و پنجه نرم میکند و پیش از این نیز با تولید قطعه «قاسم هنوز زنده است» در رثای شهید قاسم سلیمانی، حس مسؤولیتپذیری خود را در ایام سخت جامعه به اثبات رسانده بود، این بار با خواندن تیتراژ برنامه تلویزیونی «طبیب» ارادت خود به جامعه پزشکی را بخوبی نشان داد.
اما حسین حقیقی از آن دسته خوانندگان جوانی است که در سالهای اخیر نشان داده برای تولید آثار خود دغدغههای خاصی دارد. او این بار نیز با تولید نماهنگ «قرنطینه» به آهنگسازی انوشیروان تقوی و ترانهای از سیدجواد پرئی در وصف مدافعان سلامت پا به عرصه گذاشته است. حقیقی، خواننده موسیقی پاپ که طی سالهای گذشته عمده آثارش معطوف به مسائل اجتماعی یا انقلابی بوده است، در تازهترین فعالیت خود به عنوان خواننده نماهنگ «قرنطینه» حضور یافت.
نماهنگ جدید از موزیک «قرنطینه» به مناسبت یلدا با هدف قدردانی از مدافعان سلامت و کادر درمان، مقابل بیمارستان امام خمینی(ره) اجرا و تقدیم پرستاران شد. در این اجرا حسین حقیقی خواننده، مهران علوی کارگردان، طاها چوگانباز تهیهکننده و موسسه باریتون به عنوان مجری طرح، گروه اجرایی نماهنگ را تشکیل داده بودند که برای ضبط این نماهنگ به بیمارستان امام خمینی(ره) مراجعه کردند. این نماهنگ که در فضایی رئال با حضور کادر درمان به تولید رسید بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است.
حسین حقیقی در گفتوگو با «وطن امروز» درباره نماهنگ «قرنطینه» گفت: این نماهنگ ابتدای اردیبهشتماه در فضای مجازی پخش شد که بنا به دلایلی آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفت و حق مطلب ادا نشد، بر همین اساس تصمیم گرفتیم این اثر را در حال و هوایی واقعی ضبط کنیم که ادای دینی به مدافعان سلامت داشته باشیم.
وی ادامه داد: ماجرای شکلگیری این نماهنگ از آنجا شروع شد که به مسؤولان وزارت بهداشت و درمان پیشنهاد دادیم در یکی از بیمارستانها کنسرتی کوتاه ویژه کادر درمان برگزار کنیم که در نهایت با همکاری وزارت بهداشت، بیمارستان امام خمینی(ره) تهران برای اجرای زنده قطعه «قرنطینه» انتخاب شد.
این خواننده درباره حال و هوای طبیعی ضبط این نماهنگ گفت: اغلب سکانسهایی که در این نماهنگ وجود دارد، از واکنشهای طبیعی مردم حاضر در بیمارستان یا کادر درمان ضبط شده است و گروه تولید نماهنگ تمام تلاش خود را کرد تا آنجا که امکانش هست فضای نماهنگ طبیعی باشد.
وی همچنین درباره بازخوردهای پخش این نماهنگ گفت: از آنجا که این نماهنگ در فضایی واقعی به تولید رسیده، در فضای مجازی با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده است و از سوی دیگر کادر درمان هم پس از ضبط این نماهنگ با ابراز لطفشان ما را شرمنده کردند.
حقیقی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم اتفاقات اینچنینی از سوی سایر خوانندههای موسیقی هم در بیمارستانهای مختلف انجام شود تا هم ادای دینی به کادر درمان کشور باشد و هم اینکه موجب افزایش روحیه پرستاران شود. بنده همچنین امیدوارم این توفیق دوباره نصیبم شود که «قرنطینه» را به طور زنده در بیمارستانهای مختلف اجرا کنم.
ارسال به دوستان
تلویزیون
«شبهای هنر» یلدایی شد
نادر مشایخی، افشین هاشمی و امیرشهاب رضویان، میهمان ویژهبرنامه شب یلدای شبکه 4 سیما میشوند. به گزارش «وطن امروز»، اجرای این ویژهبرنامه را که از ساعت ۲۲ یکشنبه ۳۰ آذر الی ۳۰ دقیقه بامداد به صورت زنده روی آنتن میرود، جواد مولانیا، رضا مهدوی و علیرضا بهرامی برعهده دارند. نادر مشایخی آهنگساز، افشین هاشمی بازیگر و امیر شهاب رضویان از جمله میهمانانی هستند که در شب یلدا دور میز موسیقی و ادبیات، یک شبنشینی با طعم فرهنگ و هنر را برای مخاطبان شبکه دانایی و خردورزی رقم خواهند زد. در بخش دیگری از این ویژهبرنامه استاد نصرالله حدادی روایتپژوه و استاد زبانشناس دانشگاه حضور دارد. ویژهبرنامه شبهای هنر ویژه «شب چله» به تهیهکنندگی مشترک محمد علیبازی و علیرضا وحیدزاده محصول گروه ادب و هنر شبکه 4 سیما است.
***
ناگفتههای یک پرستار جانباز در «عشق یعنی...»
مستند «عشق یعنی...» یکشنبه ۳۰ آذرماه در سالروز ولادت بانوی صبر و استقامت حضرت زینب(س) و روز پرستار، فداکاریها و ایثار پرستار دوران جنگ تحمیلی (جانباز 40 درصدی) را به تصویر میکشد. به گزارش «وطن امروز»، بتول خورشاهی پرستار جانباز 8 سال دفاعمقدس، ساکن مشهد است و فعالیتهای مذهبی و قرآنی بسیاری دارد. این مستند که امروز ساعت 14 به روی آنتن شبکه 5 سیما میرود، بخشی از زندگی این بانوی فداکار را تصویر خواهد کرد. خورشاهی در دیدار با مقام معظم رهبری کتاب خاطرات خود را به نام «راهی برای رفتن» به ایشان اهدا کرده است.
ارسال به دوستان
ویراست تازهای از کتاب «سلوک سعادت» در بازار نشر
انتشارات کتابستان معرفت ویراست تازهای از کتاب «سلوک سعادت»، برگرفته از کتابهای مرحوم آیتالله سعادتپرور را به قلم علی سعادتپرور منتشر و روانه بازار نشر کرد. به گزارش تسنیم، ویراست چهارم کتاب «سلوک سعادت» از سوی انتشارات کتابستان معرفت روانه بازار نشر شد. کتاب حاضر مجموعهای مختصر از کلمات قصار و جملاتی است که توشه سالکان کوی دوست است و از مجموعه آثار آیتالله سعادتپرور (بالغ بر 40 جلد) جمعآوری شده است. تلاش اصلی در این کتاب گردآوری مواعظ کوتاه و موثر است که مخاطب بتواند براحتی آن را مطالعه کند. آیتالله حاجشیخ علی سعادتپرور در تهران چشم به جهان گشود. تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خود آغاز و سپس برای ادامه تحصیل و تهذیب به قم مهاجرت کرد. ایشان از محضر اساتید بزرگی همچون امام خمینی، آیتالله بروجردی و آیتالله نجفی مرعشی بهره علمی و معنوی برد. انتشارات کتابستان معرفت چاپ چهارم این کتاب را به قیمت 25 هزار تومان منتشر کرده است.
ارسال به دوستان
اخبار
انتشار فراخوان جشنواره آنلاین «هنر زنده است»
اولین دوره جشنواره آنلاین «هنر زنده است» در 4 بخش فیلم، تئاتر، موسیقی و دیجیتال آرت برای عرضه آثار هنری در سراسر ایران در پلتفرمهای نمایشی برگزار میشود. به گزارش «وطن امروز»، جشنواره «هنر زنده است» مولود شرایطی است که بیماری «کووید-19» بر جامعه جهانی تحمیل کرده. با وجود مصائبی که این پاندومی به بار آورد، انگیزهای ایجاد شد تا ضمن توجه به راههای ارتباطی سنتی، راههای پرامکان ارتباط مجازی از نو مورد توجه قرار گیرد. پیام این جشنواره چندوجهی است؛ «جهان زنده است، هنر زنده است، هنرمندان زندهاند، مخاطبان زندهاند». کمال تبریزی دبیر بخش فیلم، بهروز غریبپور دبیربخش تئاتر، فردین خلعتبری دبیربخش موسیقی و محمود کلاری دبیر بخش دیجیتال آرت این جشنواره، در نشست رسانهای جزئیات جشنواره آنلاین «هنر زنده است» را اعلام خواهند کرد. متن کامل فراخوان در آدرس فرم ثبتنام این جشنواره portal.aafestival.ir موجود است. علاقهمندان جهت شرکت در بخشهای مختلف جشنواره «هنر زنده است» تا یکم بهمنماه 99 میتوانند آثار خود در بخش فیلم بلند را به نشانی دبیرخانه ارسال و سایر آثار خود در بخشهای مختلف را در فرم ثبتنام جشنواره بارگذاری کنند.
***
«یلدای دور از هم، نه دور هم» شنیدنی شد
همزمان با شب یلدا و شرایط خاص همهگیری ویروس کرونا و لزوم پرهیز از برگزاری دورهمیهای خانوادگی به مناسبت این آیین باستانی ایرانی، فرهنگسرای ارسباران با مشارکت رادیوسلامت پادکست «یلدای دور از هم، نه دور هم» را تولید و در فضای مجازی منتشر کرد. به گزارش «وطن امروز»، در این پادکست توصیههای حفظ سلامت و ایمنی در برابر شیوع کرونا را از زبان مردم و پرستاران میشنویم. نویسنده و تهیهکننده این اثر فاطمه بیتقصیر و گزارشگر آن شیوا اسدی است. همچنین گویندگی پادکست برعهده مرتضی پرنیان، مژگان واعظیان و لاله ضیایی است. علاقهمندان میتوانند برای بهره بردن از سایر برنامههای مجازی فرهنگسرای ارسباران به صفحه اینستاگرام این فرهنگسرا به نشانی farhangsara_arasbaran مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
بزرگترین رویداد نوجوانانه کشور با محوریت ساخت ایران قوی برپا شد
«از 20» مسابقهای برای سازندگان ایران 1420
آرمیتا رضایینژاد، دبیر رویداد «از ۲۰» گفت: مسابقه از ۲۰، تمرین نقشآفرینی نوجوانان ایران برای آینده ایران قوی است. به گزارش «وطن امروز»، یکی از دغدغههای همیشگی در ارتباط با نسل نوجوان به عنوان آیندهسازان این کشور توجه به روحیه خودباوری در آنهاست؛ موضوعی که به عنوان یکی از محورهای اصلی راهاندازی رویداد «از 20» انتخاب شده است. آرمیتا رضایینژاد، دختر شهید داریوش رضایینژاد که خود یکی از این نوجوانان است، به عنوان دبیر این رویداد انتخاب شده است؛ رویدادی که با همت ستاد از 20 و با مشارکت تشکلهای فرهنگی تربیتی کشور اجرا خواهد شد.
آرمیتا رضایینژاد درباره دلایل برپایی این رویداد گفت: «مقام معظم رهبری همواره در فرمایشاتشان به نوجوانان، آنها را به قوی شدن توصیه میکنند و در همین راستا یکی از آرمانهای بزرگ ما در بزرگترین رویداد نوجوانانه کشور، توجه به نوجوانان برای رسیدن به ایرانی قوی در سال ۱۴۲۰ است».
رضایینژاد مخاطبان رویداد بزرگ «از ۲۰» را همه نوجوانان دختر و پسر ۱۲ تا ۱۷ ساله کشور عنوان کرد و گفت: «این رویداد در بازه زمانی آذر تا بهمنماه سال جاری برگزار میشود و مخاطبان آن میتوانند پس از ورود به سایت و ایجاد حساب کاربری به صورت هفتگی با ابعادی از زندگی یک الگوی وارسته، در قالب تولیدات و محصولات فرهنگی آشنا شوند». وی خلاصه کردن مطلب و پاسخ به سؤالها، تولید نما آوا، تولید موشنگرافی، تولید فیلم کوتاه و کلیپ، عکاسی و... را از برخی مأموریتهای تعریف شده در این رویداد عنوان کرد و گفت: «پس از پایان هر مرحله، نوجوان با توجه به امتیازی که کسب میکند، از کدهای تخفیف برخوردار میشود که قابلیت خرید و استفاده از خدمات سایتهای معتبر و جذاب مخصوص نوجوان را خواهد داشت. علاوه بر این، در مرحله آخر نیز، آثار به صورت کیفی بررسی و از طریق داوری تخصصی نمرهگذاری خواهند شد و جوایز ویژهای چون گوشی، تبلت و ساعت هوشمند اهدا خواهد شد و علاوه بر این به افراد منتخب و برگزیده جوایز فوقالعاده ویژهای نیز تعلق خواهد گرفت. همچنین 20 تشکل و گروه برتر که اعضای معرفی شده توسط آنها نیز در مجموع، بیشترین امتیاز را کسب کرده باشند برنده جوایز نقدی خواهند شد و تشکلها میتوانند با مجموع امتیازهای اعضایشان از جوایز غیرنقدی تشکلی رویداد نیز بهرهمند شوند». او تقویت روحیه خودباوری، مثبتاندیشی و ترغیب به تلاش بیشتر را از ارکان اصلی این رویداد عنوان کرد و گفت: «این رویداد در راستای دغدغههای مقام معظم رهبری درباره تربیت آیندهسازان تمدن اسلامی طراحی شده و هدف آن آمادهسازی نسل جدید به عنوان محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی و ساخت ایران قوی است». دبیر این رویداد از علاقهمندان دعوت کرد برای پیوستن به این مسابقه از سایت az-bist.ir دیدن کنند.
ارسال به دوستان
محمد حمیدیمقدم خبر داد
برپایی اختتامیه «سینماحقیقت»؛ سوم دیماه
دبیر چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» در برنامه «هفت» از برگزاری مراسم اختتامیه این جشنواره در روز چهارشنبه سوم دیماه خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، محمد حمیدیمقدم در تازهترین صحبتهای خود درباره برگزاری این دوره از جشنواره گفت: امسال سال متفاوتی بود و پر از درد و رنج. سینمای ایران افراد زیادی را از دست داد و خیلی از رویدادهای فرهنگی در همه جای دنیا دچار وقفه شد. به دلیل تعطیلی ۲ هفتهای در تهران، یک هفته جشنواره را عقب انداختیم و جشنواره که از ۲۵ آذرماه شروع شده تا دوم دیماه ادامه دارد. «سینماحقیقت» یک جشنواره پیشتاز در این راه است و توانستیم سینما را زنده نگه داریم. برگزاری آنلاین خطرهایی داشت اما از آنها عبور کردیم؛ در طول روز ۱۰ تا ۱۲ فیلم در این سامانهها به نمایش درمیآید و آمار مخاطبان امیدوارکننده است. در شکل فعلی، مستند با توده بیشتری از مردم ارتباط میگیرد. آیپی پخش مستندها را برای کشور خود تغییر دادیم و امیدواریم این فرهنگسازی اتفاق بیفتد و همه بدانند با قاچاق فیلمها به دسترنج یک گروه لطمه میزنند. برای اختتامیه هم استودیوی تلویزیونی در نظر گرفتیم و صداوسیما نیز از ما حمایت کرد. هیچ حضور فیزیکی در این دوره نداشتیم و در اختتامیه هم همین گونه خواهد بود. در سوم دیماه مراسم اختتامیه با حضور برخی اهالی رسانه، برگزیدهها و داوران انجام میشود. چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدیمقدم به صورت آنلاین از ۲۵ آذرماه تا دوم دیماه برگزار میشود. ارسال به دوستان
سیاسیترین جشنواره فیلم جهان با ۲ ماه تأخیر برگزار میشود
برگزاری مجازی «برلیناله ۲۰۲۱»
مقامات برگزارکننده جشنواره فیلم برلین به طور رسمی اعلام کردند این جشنواره به صورت مجازی ماه مارس برگزار میشود. به گزارش «وطن امروز»، در شرایطی که بحث برگزاری فیزیکی یا مجازی بسیاری از جشنوارههای فیلم در جهان در این مدت اخیر در میان اهالی سینما داغ بوده و برگزاری جشنواره فیلم فجر نیز یکی از همین موارد به شمار میآید، جشنواره فیلم برلین که از آن به عنوان سیاسیترین جشنواره فیلم جهان یاد میشود، اعلام کرد این رویداد به صورت فیزیکی در ماه فوریه برگزار نمیشود. بر اساس آنچه ورایتی گزارش داده، به جای آن جشنواره قرار است از یکم تا ۵ مارس برای دستاندرکاران صنعت فیلم برگزار شود و بازار فیلم اروپا نیز به صورت مجازی در کنار آن این دوره را برگزار میکند. رویداد فیزیکی یا جشنواره برای عموم مردم در ماه ژوئن برگزار خواهد شد. گفته شده برنامه جشنواره در ماه فوریه اعلام میشود و داوران بینالمللی ناظر بر بخش رقابتی آن در ماه مارس برندگان این دوره را انتخاب میکنند. برندگان و فیلمهای منتخب در ماه ژوئن به صورت فیزیکی در برابر دید مخاطبان قرار میگیرند. این جشنواره قرار بود از ۱۱ تا ۲۱ فوریه به صورت فیزیکی برگزار شود اما شیوع دوباره ویروس کرونا در آلمان موجب شد تا برنامهریزی جدیدی برای این دوره صورت بگیرد. ارسال به دوستان
دهنمکی از سختیهای ساخت اثر نمایشی پیرامون شهدا و قهرمانان ملی گفت
همه توقع دارند از شخصیتهای واقعی مستند ببینند تا درام!
مسعود دهنمکی درباره اینکه چرا کمتر به قهرمانان شهید پرداخته شده است، به مشکلات در این زمینه اشاره و بیان کرد بسیاری دوست دارند درباره این قهرمانان ملی آثار مستند ببینند تا درام. به گزارش مهر، مسعود دهنمکی، کارگردان سینمای ایران که تاکنون چند سریال تلویزیونی را کارگردانی کرده و این روزها سریال «دادستان» را در دست ساخت دارد، درباره اینکه چرا در سریالسازی کمتر به قهرمانان شهید همچون سردار قاسم سلیمانی پرداخته شده است، بیان کرد: «به نظرم یک اصل وجود دارد که متاسفانه بیشتر به تعمیم برمیگردد و اگر شما مثلا درباره یک قاضی بد فیلم و سریال بسازید همه شاکی میشوند یا اگر درباره وکیل بد باشد همه وکلا شاکی خواهند شد. معمولا هم درباره لهجه دیدهایم که درباره هر لهجهای باشد صاحبان آن دلخور میشوند، در حالی که در دنیا درباره هر قشر و گروهی درام بسازید چنین ذهنیتی وجود ندارد و با هر کسی میتوان شوخی کرد یا درباره او فیلم و سریال ساخت». دهنمکی در ادامه با تاکید بر این حساسیت نسبت به شخصیتهای واقعی تصریح کرد: «همین نگاه درباره شخصیتهای حقیقی هم وجود دارد و افرادی که زندگیشان در تاریخ معاصر بوده است، خانواده، دوستان و همرزمانش همه توقع دارند به جای درام، از آن شخصیت اثری «مستند» ببینند. این نگاه تناقضها و تعارضاتی را برای شما به وجود میآورد و از فیزیک بازیگر تا خصوصیات و ویژگیهای روحی او دستخوش این ذهنیتها میشود. هر جا هم که به کاراکترها به صورت مستقیم پرداخته شده خیلی سخت بوده است که خانوادهها واکنشی نشان ندهند».
کارگردان فیلمهای «اخراجیها» و «رسوایی» با اشاره به سختی پرداخت نسبت به قهرمانان شهید، اظهار کرد: «مطالباتی که وجود دارد کار را سخت میکند و به نظرم به خاطر این سختیهاست که هنرمندان بیشتر احتیاط میکنند که بخواهند به صورت مستقیم درباره قهرمانان فیلم و سریال بسازند». دهنمکی درباره ضرورتی که با همه این سختیها، نسبت به پرداخت و به تصویر کشیده شدن این قهرمانان وجود دارد، عنوان کرد: «بیشتر از ضرورتی که وجود دارد باید به این هم دقت کرد که قهرمانان و اسطورهها در ذهن مردم شکسته نشوند. حتی ممکن است کاراکتری هم به صورت واقعی پرداخته شود اما وقتی به او نزدیک میشوند در ذهن مردم خراب شود».
کارگردان «دادستان» درباره اینکه درام چه کمکی به شناخت قهرمانان میکند، با ذکر مثالی بیان کرد: «مجید سوزوکی که در «اخراجیها» شاید رزمندهای معمولی بود اما در ذهن مردم به یک قهرمان تبدیل شد و این همان کارکرد درام است». دهنمکی درباره اینکه آیا خودش تمایلی برای ساخت سریال حاجقاسم سلیمانی دارد یا خیر نیز گفت: «خانواده ایشان در این زمینه صاحب نظر هستند با این حال فکر میکنم دوستان نزدیکتر سردار سلیمانی هستند که در این زمینه ورود کنند و به نظرم چنین افرادی اولویت دارند».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|