|
آغاز بارش برف و باران در کشور از فردا
از روز چهارشنبه سامانه بارشی وارد کشور شده و در شمال غرب، غرب و جنوب غرب و بتدریج در دامنههای جنوبی البرز مرکزی موجب بارش برف و باران خواهد شد. به گزارش مهر، بر اساس پیشبینی آخرین مدلهای هواشناسی، این سامانه روز پنجشنبه علاوه بر این نواحی، استانهای ساحلی خزر، نواحی مرکزی بوشهر، شمال فارس و غرب خلیجفارس را نیز دربرمیگیرد. همچنین روز جمعه تمرکز بارش در استانهای ساحلی خزر، شمال شرق و شرق است.
ارسال به دوستان
هدفگذاری برای خرید ۵۰ میلیون دوز واکسن کرونا طی ۳ ماه
واردات واکسن قطعی است
رئیس سازمان نظام پزشکی: واردات واکسن کرونا امری قطعی، پزشکی، انسانی و اقتصادی است، چرا که مرگ و میر حتی یک نفر هم زیاد است
گروه اجتماعی: از هفته جاری تست انسانی واکسن ایرانی کرونا آغاز میشود و پیشبینی شده بهار سال آینده واکسن ایرانی قابل استفاده خواهد شد اما با توجه به میزان مرگومیرهای کرونایی در کشور، دولت نباید تا آن زمان برای واردات واکسن تعلل کند.
به گزارش «وطن امروز»، با توجه به تحریمهای اقتصادی و محدودیت انتقال پول، دولت اعلام کرده توانایی واردات واکسن را ندارد، این در حالی است که واردات بیارزشترین کالاها نیز در حال انجام است. سوالی که پیش میآید این است: چرا واردات چوب بستنی(!) امکانپذیر است اما دولت نمیتواند واکسن وارد کند. با توجه به آمار مرگومیر کرونایی، دولت نباید تا زمان ساخت واکسن ایرانی صبر کند، چرا که روزانه حدود 200 ایرانی بر اثر ابتلا به «کووید-19» فوت میکنند. دکتر مینو محرز، محقق اصلی پروژه تولید واکسن ایرانی کرونا و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا روز گذشته اعلام کرد واکسن ایرانی برای تست آماده است اما اگر این تستها موفقیتآمیز هم باشد باید برای استفاده از آن تا بهار صبر کنیم. وی به «وطن امروز» گفت: فاز اول تست انسانی واکسن کرونای ایرانی با ۵۶ نفر هفته اول دیماه آغاز میشود. در این فاز ۲ تزریق برای داوطلبان در فاصله ۲ هفته انجام میشود. یعنی ابتدا یک تزریق و ۲ هفته بعد هم تزریق دوم انجام میشود.
محرز ادامه داد: از آنجایی که شیوع بیماری «کووید-19» در سطح جامعه زیاد است و ممکن است آنتیبادی افراد دچار اشکال شود، در سری اول داوطلبان در یک جای خاص نگهداری میشوند و بعد از اینکه نوبت دوم تزریق را انجام دادند، وضعیت آنتیبادیشان چک میشود. البته برخی کارشناسان معتقدند به افرادی هم که به «کووید-19» مبتلا شدهاند، بعد از ۳ ماه میتوان واکسن تزریق کرد، زیرا نمیتوان همه را تست کرد. وی درباره شرایط داوطلبان شرکت در تست انسانی واکسن کرونا، گفت: این افراد باید کاملا سالم باشند؛ تمام تستهای لازم روی آنها انجام میشود، در عین حال نباید سابقه ابتلا به «کووید-19» را داشته باشند و آنتیبادیشان باید منفی باشد و بین ۱۸ تا ۵۰ سال باشند. محرز گفت: فکر میکنم اگر همه چیز با موفقیت پیش رود و تایید آن را هم از سازمان جهانی بهداشت دریافت کنیم، نهایتا در بهار سال آینده بتوانیم واکسن کرونای ایرانی را برای تزریق عموم در اختیار داشته باشیم.
* داوطلب انجام تست؛ بیش از حد نیاز
وی درباره برخی فضاسازیهای رسانههای معاند درباره عدم وجود داوطلب برای تست انسانی واکسن کرونای ایرانی، گفت: اینها اصلا درست نیست. میخواهند مردم را تحریک کنند و برخی رسانههای آن طرفی کارشان همین است. داوطلب تست واکسن کرونا از تمام ایران بسیار زیاد است؛ بسیاری داوطلب شدهاند و داوطلب بیش از حد نیاز وجود دارد.
محرز با تاکید بر اینکه ایران باید واکسن کرونای خودش را تولید کند، گفت: باید بتوانیم خودمان واکسنهای مورد نیازمان را بسازیم، دانش و تکنولوژی این کار هم وجود دارد. در حال حاضر فقط ۲ واکسن کرونای فایزر و مدرنا تاییدیه دریافت کردهاند که در آمریکا واکسیناسیون را آغاز کردهاند. ابتدا پرستاران و کادر بهداشت و درمان را واکسینه میکنند و بعد سراغ افراد مسن و در معرض خطر میروند. بالاخره تعداد تولید واکسن آنقدر نیست که در همه جای دنیا در دسترس باشد. واکسن آسترازنکا هم مقداری عقب افتاد که آن هم اگر بزودی تاییدیه دریافت کند، تعداد واکسن برای دنیا بیشتر میشود. وی گفت: در دنیا معتقدند حتی اگر واکسن ۶۰ تا ۷۰ درصد هم مفید باشد، باید آن را تزریق کرد. بنابراین واکسن ویروسهای ضعیف شده و کشته شده هم ایمنی بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد ایجاد میکنند و تمام علمای اپیدمیولوژی دنیا معتقدند هرنوع واکسنی موجود هست، تزریق کنید تا مصونیت ایجاد کند. البته اینکه زمان مصونیت چقدر است هنوز کاملا مشخص نیست. آنطور که در مقالات گفته میشود، معتقدند زمان مصونیت شاید از یک سال هم بیشتر باشد و تا ۳ سال هم مصونیت ایجاد کند یا اینکه حداقل مانند آنفلوآنزا ممکن است سالی یک بار واکسن تزریق شود.
وی درباره نحوه ثبتنام افرادی که تمایل به شرکت در تست انسانی واکسن کرونا دارند، گفت: موسسهای که این اقدام را انجام میدهد، وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام(ره) است و افراد باید به این موسسه مراجعه کنند و اگر شرایط لازم را داشته باشند، انتخاب میشوند. تمام آزمایشاتی که در پروتکل نوشته شده، روی آنها انجام میشود، به طور کامل معاینه میشوند و اگر واجد شرایط باشند، واکسن تزریق میشود. محرز همچنین گفت: در فاز اول بعد از تزریق مرحله اول واکسن، یک بار آنتیبادی افراد چک میشود تا ببینیم میزان آنتیبادی آنها چقدر افزایش مییابد. بعد از ۲ هفته تزریق دوم انجام میشود و دوباره بررسیها انجام میشود؛ همه این موارد به طور دقیق در پروتکلی تدوین شده که انجام میشود.
* نباید صبر کرد
با وجود آغاز تست انسانی واکسن ایرانی کرونا اما بازه زمانی 6 ماهه برای تایید نهایی آن، موجب شده ضرورت واردات واکسن بیش از پیش حس شود. در این شرایط دولت وظیفه دارد با تدبیر درست و دیپلماسی، موانع سر راه واردات واکسن را بردارد اما گویا همتی برای واردات واکسن نیست و همچنان بهانه تحریمها در دستور کار دولتیها قرار دارد. در همین حال دکتر محمدرضا ظفرقندی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به تلاش کشورها برای خرید هر چه زودتر واکسن کرونا و واکسیناسیون جمعیتشان، گفت: این واکسن که تزریق آن در دنیا شروع شده، لازم است بهسرعت، به میزان کافی و در مدت زمان مشخص برای مردم ایران با اولویت اقشار آسیبپذیر و کادر درمان تامین شود و در این راستا همه امکانات کشور باید بسیج شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه با اشاره به بحث واکسن گفت: بحث مهم این روزهای ما واکسن است. حرف اولیه ما این است که تامین واکسن برای مردم یک اولویت حیاتی، قهری و قطعی است و این تامین باید در ابعاد وسیع و در بازه زمانی مشخص و محدود برای مردم فراهم شود. تامین ۵۰ میلیون واکسن در طول 8 ماه خیلی موثر نیست، بلکه این تعداد باید در عرض ۳ ماه تامین و تزریق شود، زیرا اگر فاصله بیفتد زنجیره ویروس قطع نمیشود.
وی افزود: استراتژی مهم سازمان نظام پزشکی و رسانههای سلامت امروز باید این باشد که واکسن کرونا که تزریق آن در دنیا شروع شده، بهسرعت و به میزان کافی و در مدت زمان مشخص برای مردم ایران با اولویت اقشار آسیبپذیر و کادر درمان تامین شود. البته طبیعی است که در این بخش همه امکانات کشور باید بسیج شود. فقط بخش دولتی نمیتواند در این حوزه اقدام کند، بلکه نهادها و بخش خصوصی باید در تهیه و توزیع واکسن ورود کنند و پیشنهاد سازمان هم در این زمینه کتبا به وزیر بهداشت منعکس شده و ما هم آمادگی سازماندهی آن را داریم مانند توزیع واکسن آنفلوآنزا تا این اتفاق خوب برای مردم بیفتد.
* مسابقه جهانی برای خرید واکسن
کشورهای جهان با وجود تردید فراوان در مورد تأثیر واکسن کرونا درخواست بسیاری برای واردات آن انجام دادهاند و ایران هم طبیعتا باید برای واردات واکسن تلاش مضاعف کند. رئیس سازمان نظامپزشکی در این باره گفت: با تامین واکسن، اقتصاد و معیشت مردم به شرایط عادی برمیگردد. مسابقهای که در حال حاضر در جهان وجود دارد، این است که بسیاری از کشورها تلاش میکنند زودتر تمام مردمشان را واکسینه کنند و بعد گشایش اقتصادی و رفتوآمدی را اعلام کنند و طبیعتا به شرایط عادی بازمیگردند. ظفرقندی در پاسخ به سوال ایسنا درباره ارزیابی از چرایی تاخیر در تامین واکسن کرونا و منابع پیشنهادی برای تامین این واکسن و در عین حال ورود نظام پزشکی جهت کمک به واردات این واکسن از بعد دیپلماسی سلامت، گفت: هر واکسنی که مورد تایید مراجع قانونی علمی مانند WHO و FDA قرار گیرد، طبیعتا باید آن را تهیه کرد و ربطی به شرکت یا کشوری ندارد، بلکه هر کشور یا شرکتی که میتواند یک واکسن مورد اعتماد را برای ما تامین کند، وظیفه کشور ما تامین آن است. پیشنهاد ما به دلیل مشکلات تبادل ارزی در همین زمینه است. در حال حاضر دولت عمدتا از سبد WHO یعنی کوواکس تهیه واکسن خواهد کرد که عمدتا ۲ واکسن آکسفورد و چین در دستور کار تامین از طریق کوواکس است که هر زمان تاییدیه دریافت کنند، واکسن تهیه میشود.
* دست بخش خصوصی را باز بگذارید
وی ادامه داد: کشور ما برای تهیه ۲۰ میلیون واکسن با کوواکس قرارداد بسته است اما به نظر ما کافی نیست، چرا که هر واکسن در فاصله ۳ هفته تا یک ماه باید یک دوز تکرار داشته باشد و این میزان واکسن برای ۱۰ میلیون نفر جمعیت است در حالی که ما حداقل برای کشور۵۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم. کشورهایی که دست بازتری دارند، چندین برابر جمعیتشان واکسن پیشخرید کردهاند. به عنوان مثال کانادا ۷ برابر جمعیت خود واکسن پیشخرید کرده است. مقدار کنونی واکسن، یعنی ۲۰ میلیون کافی نیست و باید مسیرهای دیگری برای تامین واکسن باز شود و دست بخش خصوصی در این زمینه باز گذاشته شود.
* مرگ یک نفر هم زیاد است
شاید این سؤال به وجود بیاید که چرا با وجود ساخت واکسن ایرانی باید مبادرت به واردات واکسن کرونا کنیم. رئیس سازمان نظام پزشکی در این باره اینگونه توضیح داد: کسی معتقد نیست که نباید واکسن وارد کنیم. هر روزی که میگذرد، مرگومیر افزایش مییابد. حتی مرگ یک نفر هم زیاد است. اینکه باید واکسن را در زمان مشخص وارد کنیم، امری قطعی، پزشکی، انسانی و اقتصادی است. آسیب اقتصادی این که با همین شرایط تا تابستان ادامه دهیم، به امید تولید مکفی واکسن در کشور، بسیار بیشتر است. باید برای نجات جان انسانها واکسن را وارد کنیم. وی درباره عوارض واکسنهای ایرانی گفت: شرکتها فعلا تست حیوانی را طی کردهاند. صدها میمون را وارد کردند و روی میمون و موش آزمایشات انجام شده و به لحاظ علمی نتایج خوب بوده است. فاز اول تست انسانی نیز روی ۵۰ تا ۶۰ نفر است که نتایج آن باید بررسی شود تا بعد وارد فاز دوم شوند. فاز سوم هم باید طی شود که انجام و ارزیابی هر یک از اینها حدود ۲ ماه زمان میبرد. تاکنون فاز انسانی نداشتهایم و امیدواریم فاز انسانی واکسنها مانند فاز حیوانی با موفقیت انجام شود. ظفرقندی درباره احتمال ورود ویروس جهشیافته در انگلیس به ایران گفت: رفت و آمد از انگلیس به ایران زیاد نیست و در دستور کار وزارت بهداشت است که کنترل روی افرادی که رفت و آمد به انگلیس داشتند، انجام شود. رئیس کل سازمان نظام پزشکی درباره قیمت واکسن کرونا و تزریق رایگان آن، اظهار کرد: باید بخشهای خصوصی و دولتی به روند تامین واکسن کرونا ورود کنند و تامین واکسن با همراهی و همدلی باید انجام شود. این اقدامات با همیاری پیش میرود. باید توجه کرد که واکسنها از ۴ تا ۴۰ دلار قیمت دارند. حال واکسن باید رایگان در اختیار اقشار آسیبپذیر قرار گیرد. وی افزود: باید توجه کرد که کل هزینه تامین واکسن کرونا در ایران کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار است. تاکنون ۵۲ میلیون دلار برای تامین ۲۰ میلیون دوز واکسن برای 10 میلیون نفر در نظر گرفته شده است، در عین حال برخی افراد هم به کرونا مبتلا شدهاند و برخی هم مشمول واکسیناسیون نمیشوند. به طور کلی ۲۰۰ میلیون دلار برای تامین واکسن بودجه لازم است و این عددی نیست که کشور نتواند آن را تامین کند. در دوران کرونا یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برداشته شد، بنابراین این عدد اگر در زمان مناسب تامین شود، میتواند اقتصاد کشور را راه بیندازد. ظفرقندی در پاسخ به اینکه آیا حاضر است واکسن داخلی را تزریق کند، گفت: واکسنی را که با ضوابط علمی تولید شود تزریق میکنم. البته من به کرونا مبتلا شدهام و فعلا کسانی که مبتلا شدهاند تزریق برای آنها ممنوع است. وی درباره بحثهای مطرح شده در رابطه با خرید واکسن فایزر از جمله اینکه شرایط انتقال و خرید این واکسن را نداریم، گفت: انتقال واکسن فقط مربوط به بحث حملونقل هوایی نیست و شرکت هواپیمایی کشوری میتواند واکسن را منتقل کند اما واکسن باید به اقصی نقاط کشور منتقل شود. این واکسن زنجیره انتقال منفی ۷۰ درجه را میخواهد و این امکانات در داخل کشور وجود ندارد. این موضوع را ما اعلام نمیکنیم بلکه اینها اظهارات دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا است که شرایط انتقال واکسن فایزر را برای تزریق نداریم. ظفرقندی درباره بحث ایمنی جمعی، گفت: تنها راه ایمنی جمعی واکسیناسیون است. در بیماریای که مرگومیر بالا دارد، هیچ پزشکی که در ابعاد علمی قابل قبول باشد به ایمنی جمعی جز از طریق واکسیناسیون اعتقاد ندارد. باید توجه کرد که برخوردهای ناموفق در زمینه کنترل رفت و آمد و تامین ماسک و اقلام حفاظتی بوده است اما اینکه ایمنی جمعی در سیاستها تاثیرگذار بوده باشد، ما چیزی ندیدیم.
ارسال به دوستان
اخبار
فاضلاب و مازوت 2 علت احتمالی انتشار بوی نامطبوع تهران
عضو شورای شهر تهران با اشاره به علل بوی نامطبوع در پایتخت گفت: به نظر میرسد مشکل فاضلاب تهران عمده دلیل این مسأله باشد ولی احتمال تأثیر مازوت در این قضیه نیز رد نشده است. زهرا صدراعظمنوری در گفتوگو با فارس، درباره ماجرای انتشار بوی نامطبوع در پایتخت اظهار داشت: بررسیهای مختلفی جهت یافتن علت بوی نامطبوع در تهران انجام گرفته ولی آنچه مورد توجه بوده این است که دقیقا بیشترین انتشار بوی نامطبوع در پایتخت در پاییز و زمستان و هنگام بارندگیها ایجاد میشود. وی افزود: بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که انتشار بوی نامطبوع در پایتخت به دلیل مشکل فاضلاب است و با توجه به این مسأله شورای شهر تهران از شرکت آب و فاضلاب خواسته که بررسیهای بیشتری در این زمینه انجام دهد. رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: برخی کارشناسان نیز اعلام کردهاند که مازوت کارخانهها عامل انتشار بوی نامطبوع در تهران است که البته ما هنوز نسبت به این قضیه مطمئن نیستیم و این علت نیز رد نشده است لذا باید این موضوع نیز مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.
***
آلودگی هوای تهران مساوی شرایط اضطرار است
کارشناس محیطزیست با اشاره به تداوم روزهای ناسالم هوا در تهران گفت: طبق قانون هوای پاک با توجه به پایداری جوی، تهران باید تعطیل شود. بهزاد اشجعی، کارشناس آلودگی هوا و دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست در گفتوگو با مهر، با اشاره به تداوم روزهای ناسالم هوا در تهران گفت: در این شرایط باید حتما کمیته اضطرار تشکیل و برای تعطیلی تهران فکری شود. وی با اشاره به اینکه طبق آییننامههای قانون هوای پاک، تداوم ۲ روز با شرایط نارنجی و قرارگیری شاخص کیفیت هوا بالاتر از عدد ۱۰۰ مساوی با شرایط اضطرار است، ابراز داشت: بنابراین تصمیمات اتخاذ شده هم باید مساوی با شرایط قرمز باشد. اشجعی با اشاره به اینکه بنا بر پیشبینی هواشناسی تداوم آلودگی هوا تا روز چهارشنبه در شهرهای صنعتی از جمله تهران ادامه خواهد داشت، گفت: بر این اساس روز سهشنبه در تهران باید محدودیتهای عبور و مرور در نظر گرفته و فعالیتهای عمومی شهر تعطیل شود.
***
جریمه کرونایی ۶۰ هزار خودرو
نیروی انتظامی از کاهش ۲۴ درصدی میانگین تردد خودروها در آخرین روز پاییز سال ۹۹ خبر داد. نیروی انتظامی در تشریح عملکرد خود در اجرای طرح کاهش زنجیره انتقال بیماری کرونا در آخرین روز از پاییز امسال اعلام کرد ۳۰ آذرماه امسال 8 هزار و ۵۸۹ مامور پلیس در ۱۹۵۸ نقطه از کشور این طرح را اجرا کردند که در نتیجه آن میانگین تردد با خودرو در کشور نسبت به تاریخ مشابه سال قبل ۲۴درصد کاهش داشت. روز یکشنبه همچنین از ۲۰ هزار و ۴۴۹ واحد صنفی نیز بازدید شد که در جریان آن برای ۱۴هزار و ۵۳۱ واحد تذکر و صورتجلسه صادر و ۴۰۳ واحد نیز پلمب شد. ۵۲ هزار و ۹۵۲ مورد تذکر لسانی به رانندگان خودروها و جلوگیری از سفر ۳۴ هزار و ۶۵۶ دستگاه خودرو و بازگرداندنشان به مبدا از دیگر نتایج اجرای این طرح در روز یکشنبه ۳۰ آذرماه بود. در این روز همچنین ۵۹ هزار و ۱۲۹ خودرو نیز در طرح محدودیت شبانه جریمه شدند. ۴۵۰۲ دستگاه خودرو نیز در مناطق نارنجی و ۱۱۷ دستگاه خودرو نیز در مناطق قرمز جریمه شدند.
***
بازگشایی مجموعههای ورزشی شهرداری تهران
مجموعههای ورزشی شهرداری تهران بر اساس ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و در رشتههای مجاز، از ابتدای دیماه فعالیت خود را از سر خواهند گرفت. به گزارش ایسنا، بر این اساس فعالیت سالنهای ورزشی چندمنظوره، مجموعههای ورزشی الزهرا(س)، زمینهای چمن و مجموعههای سوارکاری در مناطق بیستودوگانه مجاز خواهد بود. بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان ورزش شهرداری تهران، رشتههای ورزشی پر برخورد مانند کشتی و رزمی و نیز استخرهای سرپوشیده همچنان منع فعالیت خواهند داشت و با توجه به محدودیت عبور و مرور خودروها به دلیل شیوع ویروس کرونا، زمان فعالیت مجموعههای ورزشی تا ساعت ۲۰ تعیین شده است.
ارسال به دوستان
قدردانی جامعه پرستاری از رهبر انقلاب
گروه اجتماعی: رئیس کل، رئیس و اعضای شورای عالی و هیأتمدیرههای سازمان نظام پرستاری سراسر کشور، در نامهای از بیانات رهبر حکیم انقلاب در روز پرستار قدردانی کردند.
در نامه رئیس کل، رئیس و اعضای شورای عالی و هیأتمدیرههای سازمان نظام پرستاری سراسر کشور آمده است:
بیانات گهربار، حکیمانه و تعابیر و تفاسیر والای حضرتعالی از پرستاری و پرستاران به مناسبت روز پرستار امسال و نیز در ماهها و ایام صعب و نفسگیر ناشی از ویروس منحوس کرونا، هر بار جان تازهای در کالبد مدافعان سلامت بویژه جامعه پرستاری کشور دمید و بر قدر و منزلت معنوی، فرهنگی و اجتماعی پرستار و پرستاری و چندین و چند مرتبه و درجه بر درجات علم، هنر و حرفه پرستاری افزود. همچنین رهنمودهای راهگشای حضرت مستطابعالی به عنوان فصلالخطاب، درباره «تکلیف مسؤولان کشور به اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری» و «استخدام حداقل ۳۰ هزار نیروی گروه پرستاری»؛ به عنوان ۲ اصل زیربنایی در نظام سلامت کشور، نشان از عمق و وسعت عنایت و توجه شما امام بزرگوار به مدافعان سلامت و در خط مقدم آن پرستاران عزیز دارد. در بخش دیگر این نامه آمده است: امروز فرزندان پرستارتان بعد از حدود یک سال دفاعمقدس سلامت و سالها تلاش بیوقفه جهت ارتقای سلامت و مراقبت از بیماریهای آحاد امت اسلامی ایران عزیز، جان خویش را سپر حفظ سلامت یکایک مردم عزیز ایران کردهاند و به عنوان فداییان خط مقدم نظام، انقلاب و مردم عزیز کشورمان از هیچ کوششی فروگذار نمیکنند و به آن افتخار میکنند. امروز فرزندان خدمتگزارتان در سازمان نظام پرستاری که خود مبدع، مبتکر و پیگیر اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری میباشند، پس از چند سال فراز و نشیب برای نیل به عدالت در نظام سلامت امیدوار شدند و در جهت اجرای فرمان اخیر ولی و مقتدایمان، تمام اهتمام خود را به کار خواهیم گرفت و از شورای عالی بیمه و وزارت بهداشت نیز میخواهیم به تکلیف خود عمل کنند. همچنین در پایان نامه جامعه پرستاری به مقام معظم رهبری آمده است: امام بزرگوار؛ رهبر عزیز! امروز با شنیدن پیام و توصیفات بینظیر و پرمغز و پر رمز و رازتان که پرستاران را مورد تفقد قرار دادید، بار دیگر جامعه پرستاری و پرستاران در اوج مبارزه با ویروس کرونا از زلال چشمه ولایت سیراب شدند و برای ادامه مبارزه، توان و قوت مضاعف گرفتند.
لذا سر تعظیم بر درگاه حضرت حق فرود میآوریم که به لطف خداوند متعال از وجود مبارک نعمت ولایت برخوردار هستیم و در سایهسار این شجره طیبه و مبارک تمام توان خود را به کار میبریم تا برخورداری آحاد ملت بزرگ ایران اسلامی از مراقبتهای پرستاری ایمن، پاسخگو، گسترده و در دسترس و در نهایت رضایت و سلامت امت ایران اسلامی، مایه سرافرازی ما باشد. همچنین سازمان نظام پرستاری بر خود فرض میداند در اجرای فرامین و رهنمودهای حضرتعالی مبنی بر رفع مشکلات و موانع خدمتی پرستاران، با تمام توان خود جهت عملیاتی کردن این تکالیف مهم (اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری و استخدام فوری نیروی انسانی) از هیچ کوششی دریغ نورزد. مجددا از فرمایشات گهربارتان به مناسبت روز پرستار سال جاری و قدرشناسی مکررتان از مدافعان سلامت در طول 10 ماه دفاعمقدس سلامت، قدردانی و تشکر میکنیم و با حضرتعالی تجدید عهد و تجدید میثاق میکنیم و اعلام میداریم تا آخرین نفر و تا آخرین نفس در هر شرایطی با اولویت «مردم، نظام سلامت، پرستاری و پرستاران» انجام وظیفه خواهیم کرد و جان ناقابلمان هدیهای است که آمادهایم در مسیر خدمت به مردم و کسب رضای حق تعالی، فدای سلامت مردم ایران عزیزمان کنیم.
ارسال به دوستان
فوت 191 نفر و شناسایی 6151 بیمار «کووید-19» طی 24 ساعت
افزایش آمار جانباختگان و کاهش میزان مبتلایان به کرونا
آمار جانباختگان کرونا دیروز به نسبت روزهای گذشته افزایش یافت. این افزایش در حالی بود که میزان مبتلایان به این بیماری کمتر شد. به گزارش«وطن امروز»، با وجودی که حدود یک ماه است سیر فوتیهای ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور بر مدار نزولی قرار گرفته است اما دیروز این آمار با رشد همراه شد. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز آخرین موارد شناسایی افراد مبتلا به «کووید-19» در کشور را در یک شبانهروز اعلام کرد. دکتر سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز یکشنبه تا ظهر امروز (دیروز) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۱۵۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۹۹۱ نفر از آنها بستری شدند. وی در ادامه افزود: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۱۶۴ هزار و ۵۳۵ نفر رسید. لاری گفت: متاسفانه در این مدت زمان، ۱۹۱ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۳ هزار و ۸۱۶ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه تاکنون ۸۹۴ هزار و ۳۶۶ نفر از بیماران مبتلا نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی همچنین ادامه داد: ۵۵۱۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته لاری، تاکنون ۷ میلیون و ۹۷ هزار و ۵۵۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۲۰۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد بیماری «کوویدـ۱۹» قرار دارند.
* بیمارستانها و مطبها؛ محلی برای انتقال کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره چگونگی مراجعه به بیمارستانها، مطبها و کلینیکها در دوران شیوع کرونا گفت: مطب پزشکان، بیمارستانها و کلینیکها به دلیل تجمع بیماران میتوانند محلی برای شیوع بیماری کرونا باشد، بنابراین غیر از موارد اورژانسی از مراجعه بدون وقت قبلی به پزشک و مراکز درمانی خودداری کنید. وی ادامه داد: در صورت مراجعه از پزشک بخواهید اگر در درمان شما مشکلی ایجاد نمیشود اقدامات تشخیصی-درمانی را به تعویق اندازد. در صورت مراجعه به پزشک از حضور در فضاهای انتظار شلوغ خودداری کرده و در صورت امکان تا رسیدن نوبت در فضای آزاد منتظر بمانید. همچنین ضروری است در صورت حضور در سالن انتظار فاصلهگذاری فیزیکی را رعایت کنید. از حضور بیش از یک نفر در اتاق پزشک خودداری کنید مگر در شرایط ضروری که فردی نیاز به همراه دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|