|
آلسعود فرزند شهید «نمر باقر النمر» را بازداشت کرد
نیروهای امنیتی عربستان سعودی در کمپین رژیم آلسعود علیه روحانیون در منطقه شیعهنشین قطیف و الاحساء، شیخ «حسینالنمر» را بازداشت کردند. شبکه «النباء» به نقل از یک فعال شیعه در استان قطیف در این زمینه نوشت: خبر بازداشت شیخ حسین النمر ۲ روز پس از ناپدید شدن وی در راستای کمپین مورد هدف قرار دادن روحانیون شیعه در عربستان منتشر شد.
ارسال به دوستان
شیوع کرونای جهشیافته انگلیسی و احتمال مقاومت آن در مقابل واکسن کرونا نگرانی مردم دنیا از این ویروس منحوس را بیشتر کرد
درست بشو هست؟!
بر اساس برخی گزارشها نسخه انگلیسی کرونا از 4 ماه پیش کشف شده بود اما انگلیسیها آن را از دنیا پنهان کردند
گروه بینالملل: کرونا در اروپا اگر چه موضوع جدیدی نیست اما کشف گونه جهشیافتهای از این ویروس در انگلیس آن هم درست زمانی که با کشف واکسن این بیماری امید به بهبود آن افزایش یافته بود، سبب نگرانی دنیا شد. برخلاف شیوع ویروس اولیه کرونا که رسانههای انگلیسی به نوعی پیشتاز فضای اطلاعرسانی در این باره بودند، این رسانهها درباره ویروس انگلیسی کرونا ورود چندانی نداشتهاند و به عنوان مثال بیبیسی فارسی که پروازهای ماهان را عامل انتشار ویروس کرونا در اروپا عنوان میکرد، تلاش میکند به کوچکنمایی نسخه انگلیسی کرونا بپردازد.
* قصه از کجا شروع شد؟
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس غروب شنبه به وقت انگلیس از کشف گونه جدید ویروس کرونا و پخش سریعتر این ویروس خبر داد و اعلام کرد از یکشنبه لندن و مناطق جنوب شرقی این کشور به علت تشدید شیوع ویروس کرونا در سطح ۴ هشدار و قرنطینه قرار میگیرد. جانسون در این باره گفت: گونه جدید ویروس کرونا ۷۰ درصد سریعتر از نوع قبلی پخش میشود. تا قبل از اظهارات جانسون، هشدار در برابر کرونا در سطح ۳ قرار داشت اما اکنون در انگلیس در سطح ۴ هشدار، بر ماندن در خانهها تاکید و فروشگاههای غیرضروری تعطیل شده است.
* ویروس انگلیسی چیست؟
به دلیل پنهانکاری انگلیسیها درباره ورژن جدید کرونا، هنوز جزئیات دقیقی از ماهیت ویروس انگلیسی یا ابعاد و خطرات آن منتشر نشده است. با این حال، آنچه فعلا میدانیم اینکه درصد احتمال انتقال ویروس انگلیسی از فردی به فرد دیگر بهمراتب بیشتر از ویروس کرونایی است که در یک سال گذشته دنیا درگیر آن بوده است. بر اساس آنچه تاکنون منتشر شده، ویروس انگلیسی نسبت به ویروس قبلی 70 درصد سریعتر منتقل میشود. سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرد در این رابطه با انگلیسیها در ارتباط است. هر چه هست انگلیسیها وارد قرنطینهای به مراتب سختتر از قرنطینههای قبلی شدهاند. نگرانی امروز جهان نه فقط کرونا، بلکه نسخه جدید کرونایی است که حالا در انگلیس شیوع یافته و نگرانی دنیا را افزایش داده است. بسیاری از کشورهای دنیا سفر به انگلیس یا ورود پروازها از مبدا انگلیس به کشورشان را ممنوع کردهاند. در حقیقت دنیا در حال قرنطینه انگلیس است.
* از ویروس انگلیسی کرونا چه میدانیم؟
تا عصر دیروز اطلاعات کمی از نسخه انگلیسی کرونا منتشر شده است اما تنها فاکتورهایی که درباره آن قطعیت وجود دارد به شرح زیر است:
1- سرعت انتقال ویروس انگلیسی کرونا از فردی به فرد دیگر چندبرابر ویروس معمولی کروناست.
2- از دیدگاه آزمایشگاههای علمی، بخشهای مهمی از ژنتیک ویروس کرونا در کرونای مدل انگلیسی جهش یافته که از نگاه دانشمندان موضوع مهمی است.
3- بررسیهای اولیه نشان میدهد ویروس جدید کرونا ۱۷ تحول و دگرگونی را به ثبت رسانده است. یکی از این دگرگونیها مربوط به پروتئین کلیدی این ویروس است که با نفوذ به سلولهای بدن انسان، زمینه را برای انتشار کرونا در بدن فراهم میکند.
* پنهانکاری 4 ماهه انگلیسیها
مت هنکاک، وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد: ویروس جهشیافته جدید کرونا از کنترل خارج است و محدودیتهای جدیدی برای میلیونها نفر در بخشهایی از انگلیس و ولز اعمال میشود. از سویی تا روز شنبه همین هفته که جانسون از کشندهتر بودن ویروس انگلیسی کرونا سخن گفت اطلاعات چندانی از این ویروس در دنیا نبود اما حالا مشخص شده انگلیسیها از شهریورماه یعنی 4 ماه پیش به کشندهتر بودن ویروس انگلیسی آگاه بودهاند اما نه فقط به دنیا اطلاعاتی درباره آن ندادند، بلکه حتی در انگلیس هم تا افشا شدن ابعاد آن قرنطینه سفت و سختی را برقرار نکردند.
به گزارش خبرگزاری تاس به نقل از رسانههای انگلیسی، کرونای انگلیسی نخستین بار شهریورماه شناسایی شد و تا ماه نوامبر یعنی آبانماه یک چهارم افرادی که بتازگی به ویروس کرونا مبتلا میشدند، حامل گونه جدید آن بودند اما تا اواسط ماه دسامبر یعنی یک هفته قبل این رقم به دوسوم کل مبتلایان به کرونا در انگلیس افزایش یافت. همانطور که گفته شد بررسیها نشان میدهد سرعت انتشار گونه جدید ویروس کرونا در انگلیس ۷۰ درصد بیشتر از گونههای قبلی است. به گفته پروفسور جاناتان بال، ویروسشناس دانشگاه ناتینگهام هنوز عموم مردم از خطرات و توان بالای ویروس کرونای جدید مطلع نیستند و باید اطلاعرسانی عمومی در این زمینه بیشتر شود. در حال حاضر جز ایرلند شمالی، این ویروس در کل انگلیس پخش شده ولی میزان آلودگی به آن در لندن و شرق انگلیس بیشتر است. همچنین گونه مذکور از انگلیس به دانمارک، استرالیا و هلند منتقل شده و لذا نگرانیها درباره تبدیل انگلیس به کانون انتشار گونه جهشیافته کرونا افزایش یافته است.
* راه چاره چیست؟
برخی دانشمندان بزرگ علم ویروسشناسی صراحتا گفتهاند بررسی ویروس جدید انگلیسی ممکن است ماهها طول بکشد. تنها راهی که به ذهن دانشمندان رسیده اعمال سیاستهای قرنطینهای شدیدتر است که آن هم در انگلیسی که دولتمردانش از ابتدا قائل به ایمنی گلهای بودند و با تاخیر چند ماهه حاضر به اعمال سختگیریها شدند داستان جالبی نیست. نمونه آن هم اتفاقی است که عصر شنبه به وقت انگلیس رخ داد و در آن رسانهها تصاویر و فیلمهایی از تلاش دقیقه نودی هزاران نفر از ساکنان لندن برای متواری شدن پیش از قرنطینه پایتخت انگلیس که از یکشنبه آغاز شد، منتشر کردند.
* واکسن کرونا با ویروس جدید چه میکند؟
رسانههای انگلیسی مدعی هستند واکسنهای جدید کرونا میتواند ویروس انگلیسی کرونا را هم شکست بدهد اما واقعیت این است که در این باره حتی یک مورد اظهارنظر قطعی از سوی دانشمندان وجود ندارد. تنها اظهارنظر در این باره را پروفسور «راوی گوپتا» از دانشگاه کمبریج داشته که گفته است: ویروس کرونا به طور بالقوه در مسیر فرار از تأثیرگذاری واکسنهاست و چند گام اولیه را در این زمینه برداشته است، بنابراین ممکن است در آینده با جهشهای بیشتر ویروس کرونا واکسنهای فعلی قادر به نابودی آن نباشند، لذا احتمالا واکسنهای کرونا هم باید طی ماههای آینده مانند واکسن آنفلوآنزا بروز شوند تا تأثیرگذاری خود را روی این ویروس حفظ کنند.
همین موضوع باعث شده نگرانیهای دنیا نسبت به ویروس کرونای انگلیسی بیشتر شود. در حالی که اخبار مربوط به توزیع واکسن کرونا تا حدودی به مردم دنیا نسبت به ریشهکنی و مهار ویروس کرونا، امید داده بود، حالا ویروس انگلیسی کرونا بار دیگر امیدها را به چالش کشیده و این بار موج ناامیدی شایع شده است.
هر چه هست هنوز مشخص نیست آیا جهش تازه، ویروس کرونا را مرگبارتر کرده یا خیر اما افزایش توان گسترش و بیماریزایی گونه جدید کرونا قطعی است و همین امر باعث خواهد شد بیمارستانها با مشکلات تازهای مواجه شوند. وقتی افراد بیشتری به سرعت کرونا بگیرند، نیاز به تختهای بیمارستانی برای بستری کردن آنها افزایش مییابد و ممکن است فضای کافی برای همه مبتلایان به کرونا وجود نداشته باشد.
* ایجاد محدودیتهای پروازی برای انگلیس
کرونای انگلیسی تا حالا در دانمارک، هلند و استرالیا نیز مشاهده شده است. به گزارش فرانس۲۴، چند کشور پروازهای خود به انگلیس را متوقف کردهاند. در حال حاضر آلمان، بلژیک، هلند، اتریش، ایتالیا، رومانی، بلغارستان، فرانسه، سوئد، ترکیه، هنگکنگ، کانادا، عربستان، السالوادور، ایرلند، چک، کلمبیا، مراکش، شیلی، فنلاند، آرژانتین و نروژ محدودیت پرواز برای انگلیس اعلام کردهاند. البته مدت محدودیت سفر به انگلیس در کشورها مختلف است. به عنوان مثال بلغارستان پرواز بین ۲ کشور را تا پایان ژانویه محدود کرده است اما بلژیک ممنوعیت یک روزه بر پروازها وضع کرده است. هلند نیز پروازها به این کشور را تا یکم ژانویه لغو کرده است. پروازهای از مبدا ایران به انگلیس و بالعکس هم تا 2 هفته لغو شده است.
شبکه تلویزیونی سیانان هم گزارش داد: ارتباط انگلیس با دیگر کشورهای جهان به صورت فزایندهای قطع میشود و کشورها یکی پس از دیگری مرزهای خود را به روی انگلیس میبندند. همچنین به گزارش شبکه تلویزیونی بیبیسی، پس از تصمیم قاطع کشورهای اروپایی، ترکیه، عربستان، کویت، کانادا و رژیم صهیونیستی نیز در مقابل گونه جدید ویروس کرونا در انگلیس موضع گرفتهاند.
* آلمان: اروپا مرزهایش را روی انگلیس ببندد
مقامات آلمانی با شیوع ویروس جدید کرونا در انگلیس، خواهان بسته شدن مرزهای همه کشورهای اروپایی به روی لندن شدند. وزارت بهداشت آلمان درباره شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا که بسیار قدرت سرایت بالاتری دارد ابراز نگرانی کرد و ارتباط هوایی خود را با انگلیس و آفریقای جنوبی به حال تعلیق درآورد. اکنون خبرها حاکی از این است که «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان نیز برای بسته شدن مرزها بین اتحادیه اروپایی و انگلیس تلاش میکند. همچنین بر اساس اعلام نشریه آلمانی بیلد، بسته شدن مرزهای اروپا به روی افراد از مبدا انگلیس پیشنهاد خواهد شد. نشریه بیلد افزود: مرکل همچنین قصد دارد با امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه درباره واکنش هماهنگ اروپا به تحولات مربوط به کرونا در انگلیس گفتوگو کند. فرانسه نیز تدابیر مشابهی درباره افراد و بار از مبدا انگلیس اتخاذ کرده است. «مادریو یز» اعلام کرد از بروکسل خواسته پاسخ هماهنگی از سوی اتحادیه اروپایی درباره لغو پروازها از مبدا انگلیس داده شود.
* حزب کارگر انگلیس: دولت روراست باشد
«کر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس از دولت خواست پاسخی قدرتمند به بحران شیوع نوع جدید ویروس کرونا بدهد. استارمر با هشدار درباره شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا در انگلیس گفت: این ویروس از کنترل خارج شده است. پروازهای ملی ممنوع و مرزهای ملی بسته شدهاند. وی افزود: ما به یک رهبری قدرتمند، شفاف و قاطع نیاز داریم. نخستوزیر باید با مردم درباره اینکه دقیقا چه اتفاقی در حال وقوع است و اینکه او قرار است در برابر آن چه اقدامی داشته باشد، روراست باشد.
* وحشت از کمبود مواد غذایی
در میان همه اخباری که از نسخه انگلیسی کرونا به دنیا مخابره شد، بوریس جانسون در نشست اضطراری با اعضای کابینه و دیگر مقامات دولتی، خواستار بررسی تأثیر فوری کمبود اقلام غذایی در انگلیس و کاستن از تاثیرات ناشی از آن شد.
* سقوط شدید ارزش پوند انگلیس
پوند انگلیس در معاملات روز دوشنبه تحت سایه سنگین کشف گونه جدیدی از ویروس کرونا و همچنین نامشخص بودن آینده مذاکرات برگزیت، بشدت سقوط کرد. تا عصر دیروز به وقت تهران نرخ برابری پوند با دلار آمریکا 06/2 درصد سقوط کرد و به 3241/1 واحد رسید. نرخ برابری پوند با یورو هم 58/1 درصد سقوط کرد و به 9212/0 واحد رسید. سهام شرکت هواپیمایی ایرفرانس - کی الام هم 2/10 درصد سقوط کرد.
ارسال به دوستان
مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا حملات سایبری اخیر به نهادهای کشورش را بسیار مخرب توصیف کرد
۵۰ سازمان آمریکایی قربانی حمله سایبری
گروه بینالملل: تبعات حملات سایبری علیه زیرساختهای فدرال و کمپانیهای بزرگ بخش خصوصی آمریکا همچنان ادامه دارد. در حالی که مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا حملات سایبری اخیر به نهادهای کشورش را بسیار مخرب توصیف کرده، مقامات ارشد تیم رئیسجمهوری منتخب آمریکا اعلام کردند واکنش دولت بعدی به این حملات فراتر از اقداماتی مانند تحریم است.
* واکنش تیم بایدن به حملات سایبری
در حالی که به اذعان مقامات آمریکایی، حملات سایبری اخیر به زیرساختهای نرمافزاری و شبکههای دولتی این کشور آسیب جدی وارد کرده و هنوز هم ادامه دارد، رئیس کارکنان کاخ سفید «جو بایدن» رئیسجمهور منتخب آمریکا به تهدید عاملان این حملات پرداخت. «ران کلاین»، گزینه بایدن برای تصدی سمت ریاست کارکنان کاخ سفید بامداد دوشنبه در مصاحبه با شبکه «سیبیسی» گفت واکنش بایدن به حملات سایبری اخیر چیزی بیش از تحریم عاملان آنها خواهد بود. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، کلاین با بیان اینکه بایدن در حال تدوین راههایی است تا هکرهای احتمالا روس را عقب براند، اظهار داشت: «فقط تحریمها نخواهد بود. گامها و چیزهایی است که میتوانیم برای تضعیف توانمندیهای بازیگران خارجی برای دخیل شدن در چنین حملاتی انجام دهیم». وی با بیان اینکه موارد نامشخص بسیاری درباره حملات سایبری اخیر به زیرساختهای آمریکا وجود دارد، گفت: «هنوز سوالات زیادی درباره مقصود، ماهیت و دامنه این حملات بیپاسخ مانده است». رویترز همچنین به نقل از منابع مطلع نوشت: گزینههای دولت احتمالی بایدن برای تنبیه مسکو به دلیل نقش [ادعایی] در این حملات سایبری، شامل جرایم مالی و حملات سایبری تلافیجویانه علیه شبکههای روسی خواهد بود. پیش از این روز جمعه مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد روسیه مسؤول حملات اخیر سایبری گسترده به سازمانها و نهادهای دولتی آمریکا بوده است. وی افزود: «این یک تلاش بسیار شدید بود و به نظر من این موردی است که ما به طور واضح میتوانیم بگوییم روسها در آن دست داشتند». این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در واکنش به این حملات درباره دست داشتن روسیه در این حملات ابراز تردید کرد و گفت ممکن است چین در این مساله دخیل باشد.
* مسکو: اتهام درباره حملات سایبری، «روسهراسی کورکورانه» است
همزمان با افزایش حملات لفظی مقامات آمریکایی علیه روسیه درباره عملیات سایبری اخیر، «دیمیتری پِسکوف» سخنگوی کرملین دیروز در نشستی بار دیگر به ادعای مقامهای آمریکایی درباره دست داشتن روسیه در حملات سایبری علیه نهادهای دولتی این کشور واکنش نشان داد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، پسکوف در این باره گفت: «اظهارات (درباره حملات سایبری) هیچ ارتباطی به ما ندارد، زیرا روسیه به طور کل در چنین حملاتی، از جمله این حمله خاص دخیل نبوده است». وی افزود: «ما رسما و قاطعانه میگوییم هر گونه اتهام در رابطه با دخیل بودن روسیه [در این حملات] بیاساس و در ادامه نوعی روسهراسی کورکورانه است که در پی هر حادثهای به آن متوسل میشوند». پسکوف پیشتر نیز هر گونه اتهام مبنی بر اینکه این کشور در حملات سایبری علیه نهادهای آمریکایی دخیل بوده را رد کرده بود.
* حملات سایبری اخیر بسیار مخرب است
در همین حال مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا حملات سایبری اخیر به نهادهای کشورش را بسیار مخرب توصیف کرد. «جیمز کلَپر» مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری سیانان، حملات سایبری اخیر به نهادهای کشورش را بسیار مخرب و همچنین نگرانکننده توصیف کرد. بحران حملات سایبری بهاندازهای جدی بود که آژانس امنیت اطلاعات آمریکا درخواست قطع برق در تمام نهادهای فدرال آمریکا را مطرح کرده بود. در روزهای اخیر رسانههای آمریکایی گزارشهای زیادی درباره نفوذ هکرها به سازمانهای دولتی در آمریکا با استفاده از نرمافزار شرکت «سولار ویندز» مستقر در تگزاس منتشر کردند. طبق گزارش رسانههای آمریکایی، هکرها به چندین وزارتخانه و نهاد فدرال از قبیل «سازمان امنیت ملی هستهای آمریکا» نفوذ کردهاند. سازمان امنیت ملی هستهای آمریکا یکی از سازمانهای فدرال است که نظارت بر زرادخانههای تسلیحات هستهای این کشور را بر عهده دارد. این در حالی است که شرکت فناوری و نرمافزاری «مایکروسافت» نیز از این حملات در امان نماند.
***
[تأیید قربانی شدن 18 هزار کاربر در عملیات سایبری]
دیروز همچنین مدیر ارشد اجرایی «فایرآی» با تایید خبر مربوط به آلوده شدن 18 هزار کاربر (سازمان) محصول نرمافزاری شرکت سولار ویندز گفت: هرچند در کل حدود ۱۸ هزار سازمان کد مخرب را در شبکههای خود کشف کردهاند اما ۵۰ سازمان بیش از بقیه خسارت دیدند. یکشنبه این هفته شرکت امنیت سایبری Recorded Future مستقر در ماساچوست اعلام کرد حدود 18 هزار کاربر شرکت Solar Winds آپدیتهای آلوده به بدافزار را دریافت کردهاند. هکرها با ارسال این آپدیتهای خرابکارانه قصد نفوذ به شبکههای رایانهای و اطلاعات حساس را داشتهاند.
ارسال به دوستان
بامداد دوشنبه منابع عراقی از حمله راکتی به منطقه سبز و سفارت آمریکا خبر دادند
چهارشنبهسوری در یلدای بغداد
در پی حمله راکتی بامداد دوشنبه به منطقه سبز بغداد، گروهها و شخصیتهای عراقی حمله به مراکز دیپلماتیک را محکوم کردند.
* محکومیت حمله راکتی از سوی«هادی العامری»
«هادی العامری» رئیس ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق با انتشار بیانیهای به حمله راکتی بامداد دوشنبه به منطقه سبز بغداد واکنش نشان داد. به گزارش «وطن امروز»، در این بیانیه که نسخهای از آن در پایگاه خبری «عینالعراق» منتشر شد، آمده است: «ما بشدت حمله به هیأتهای دیپلماتیک و تیراندازیهایی را که با آن همراه و موجب وحشت شهروندان در بغداد شد، محکوم میکنیم. چنین بمبارانهایی به هر بهانهای که انجام شود، غیرقابل توجیه است و دستگاههای امنیتی باید به مسؤولیت خود در قبال حفظ امنیت و اعمال قانون عمل کنند».
* واکنش گردانهای حزبالله به حمله راکتی
گردانهای حزبالله عراق هم با انتشار بیانیهای در واکنش به حمله راکتی بامداد دوشنبه به سفارت آمریکا در بغداد، بمباران بیهدف این منطقه را تهدیدی جدی برای جان شهروندان دانست. گردانهای حزبالله عراق با محکوم کردن این حمله این اقدام را در شرایط کنونی غیرقانونی خواند و از نهادهای مسؤول خواست عاملان آن را شناسایی و بازداشت کنند. گردانهای حزبالله عراق همچنین خواستار پایان فعالیت نظامی آمریکا در مناطق مسکونی امن در بغداد شد. در این بیانیه آمده است: «گلولهباران سفارت شر (شیطان) در زمان کنونی یک رفتار کنترل نشده و غیرمنضبط تلقی میشود و مقامات ذیصلاح باید عاملان این حمله را تحت پیگرد قرار داده و آنها را دستگیر کنند».
گروه «الاعلام الامنی» عراق (نهاد اطلاعرسانی امنیتی عراق) نیز اعلام کرد «یک گروه قانونشکن چند راکت به سمت منطقه الخضرای بغداد شلیک کرد. در بیانیه این نهاد آمده است: «معلوم شده است که منطقه شلیک راکت از سمت پادگان الرشید بوده است».
* واکنش سفارت آمریکا به حمله راکتی
مرکز اطلاعرسانی امنیتی عراق بامداد دوشنبه با تایید حمله راکتی به منطقه سبز بغداد اعلام کرد 8 راکت به سمت این منطقه شلیک شد و خساراتی به منازل مسکونی در محله القادسیه وارد آورد. در همین حال پایگاه خبری «صابرین نیوز» گزارش داد هدف حمله راکتی سفارت آمریکا در بغداد بود. سفارت آمریکا نیز طی بیانیهای این حمله راکتی را تایید و اعلام کرد: «راکتهایی که منطقه بینالمللی را هدف گرفت، پاسخ سامانههای دفاع هوایی سفارتخانه را به همراه داشت». بر اساس این بیانیه، خسارات اندکی بر اثر این حمله به ساختمان سفارتخانه وارد آمد اما تلفات جانی برجا نگذاشت. سفارت آمریکا در ادامه مدعی شد گزارشهایی دریافت کرده است که حاکی از وارد آمدن خسارت به مناطق مسکونی در نزدیکی سفارت آمریکا و احتمالا جراحت برخی غیرنظامیان بیگناه عراقی است. اما پایگاه خبری صابرین نیوز اعلام کرد این شلیکهای پدافند سفارت آمریکا بوده که به ساختمانهای مجتمع مسکونی القادسیه در منطقه الخضرا آسیبهایی را وارد کرده و منجر به وحشت اهالی منطقه الکراده، القادسیه و الجادریه شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
جوخههای مرگ آمریکا مسؤول کشتار کودکان افغانستانی
پایگاه تحلیلی «اینترسپ» آمریکا در گزارشی جوخههای مرگ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را مسؤول کشتار کودکان افغانستانی دانست و نوشت: شبهنظامیان تحت حمایت آمریکا برای تحقق راهبرد خروج آمریکا از یک جنگ بلندمدت در افغانستان دست به کشتار کودکان و نوجوانان این کشور زدهاند. در میان تعداد زیادی از غیرنظامیانی که طی حداقل ۱۰ حمله شبانه در ولایت «وردک» در مرکز افغانستان قتلعام شدند پسر بچههایی هستند که شب سرد زمستان در مدرسه «امر خیل» به قتل رسیدند. بر اساس این گزارش، اعتقاد عمومی بر این است این عوامل که کار خود را از دسامبر ۲۰۱۸ آغاز کرده و برای حداقل یک سال ادامه دادند، به یک واحد شبهنظامی آموزشدیده سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) موسوم به «۰۱» تعلق دارند که با مشارکت نیروهای عملیاتی ویژه ایالات متحده و نیروی هوایی، در افغانستان به ترور غیرنظامیان دست میزنند. اینترسپ این اطلاعات را بر اساس مصاحبه با بیش از ۵۰ نفر از ساکنان وردک از جمله ۲۰ بازمانده و شاهد و ۲۹ نفر از بستگان قربانیان و ساکنان محلی تهیه کرده است که پس از چند ساعت از وقوع قتلها، پیامدهای آنها را مشاهده کردهاند. چندی قبل ساکنان ۴ استان وردک، چاک، سیدآباد و دایمیرداد از یک رشته قتل عام، اعدام، مثله کردن، ناپدید شدن، حمله به مراکز درمانی و حمله هوایی به سازههایی که در آنها غیرنظامیان ساکن هستند صحبت کردند.
***
توافق دوحه و واشنگتن برای تقویت همکاری نظامی
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح قطر در دیدار همتای آمریکایی خود درباره راههای تحکیم مناسبات نظامی میان ۲ کشور گفتوگو کرد. این دیدار که در دوحه انجام شد، در چارچوب سفر جیمز مککانویل، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا صورت گرفت. در این دیدار، مسائل نظامی مورد توجه ۲ کشور و راههای تحکیم مناسبات مورد بررسی قرار گرفت. در این دیدار غانم بن شاهین الغانم، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح قطر و تعدادی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح این کشور نیز حضور داشتند. قطر و آمریکا اوایل دسامبر جاری توافق نظامی درباره فعالیتهای دریایی امضا کردند. در قطر حدود ۱۳هزار سرباز آمریکایی حضور دارند که بیشتر آنها از نیروی هوایی بوده و در پایگاه العدید در فاصله ۳۰کیلومتری جنوب غرب دوحه مستقرند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|