|
تولید تمام داروهای درمان کرونا در کشور
رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت تاکید کرد تولید تمام داروهای مورد استفاده درمان کرونا در داخل کشور انجام میشود. به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا شانهساز با تاکید بر اینکه محققان بسیاری در کشور در مسیر تولید داروهای مورد نیاز بیماران کرونا تلاش میکنند، گفت: بیش از ۹۰ درصد داروهای کرونا در ابتدای شیوع این بیماری وارداتی بود و در این خصوص مشکلاتی وجود داشت اما در حال حاضر شرایط با گذشته تفاوتهای بسیاری کرده است.
ارسال به دوستان
توانمندی دانشمندان ایرانی در ساخت واکسن کرونا خبر مهم رسانههای دنیا شد
شگفتی جهان از واکسن ایرانی
گروه اجتماعی: انجام نخستین مرحله آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشت، به گونهای که فعالان رسانهای، این دستاورد مهم دانشمندان ایرانی را موجب شگفتی جهان توصیف کردند. به گزارش« وطن امروز»، آغاز تست انسانی کرونا در ایران که به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و دانشمندان توانای داخلی انجام شد، رسانههای معتبر جهان را مجبور به انعکاس این دستاورد مهم کرد. روز سهشنبه واکسن ایرانی کرونا روی طیبه مخبر، فرزند رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و مدیران این ستاد آزمایش شد. طبق گزارشهای موجود، تاکنون هیچ عوارضی از این واکسن گزارش نشده است و این موفقیت بزرگ در شرایط تحریم سخت اقتصادی موجب تحسین جهانیان شد. این گام بلند ایران در ساخت واکسن کرونا با وجود فشار تحریمها و کوتاهتر شدن مسیر رسیدن به خط پایان برای مهار این همهگیری، در رسانههای مختلف جهان بازتاب داشت. سهشنبه هفته جاری نخستین تست انسانی واکسن ایرانی کرونا با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی ریاستجمهوری، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و تیم تحقیقاتی مربوط انجام شد. انجام نخستین تست انسانی این واکسن که ثمره تلاش شبانهروزی جوانان دانشمند و مستعد ایران اسلامی است در مرکز توجه رسانههای مختلف جهان قرار گرفت و اغلب آنها این رویداد را با انتشار تصاویری از مراسم انجام تست انسانی آن گزارش دادند؛ آزمایشی که ایران را بهرغم فشارهای تحریمی آمریکا و مشکلات ناشی از آن برای تامین نیازهای دارویی و بهداشتی، در زمره معدود کشورهایی قرار داد که خود برای تولید واکسن اقدام کرده و تا این مرحله (آزمایش انسانی) پیش رفتهاند. خبرگزاری «رویترز» در بازتاب این رویداد با تیتر «ایران آزمایش انسانی نخستین واکسن «کووید-۱۹» داخلی را آغاز کرد» در گزارشی به جزئیات مراسم آزمایش واکسن ایرانی کرونا روی داوطلبان پرداخت. این خبرگزاری با انتشار تصویری از دختر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) که نخستین داوطلب این آزمایش بود، نوشت: در تلاش برای افزایش اعتماد عمومی به واکسن، نخستین داوطلبان دریافت واکسن، مقامات این نهاد [ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)] و دختر رئیس آن بودند. شبکه خبری «الجزیره» هم ضمن بازتاب خبری انجام نخستین آزمایش انسانی واکسن کرونا در ایران، نوشت: این آزمایش در حالی انجام شد که ایران توانسته شمار فوتیهای ناشی از کرونا را به کمترین میزان در ۳ ماه اخیر برساند و همچنین در حالی بوده که این کشور با مشکلات واردات به میزان کافی واکسن به دلیل تحریمهای آمریکا روبهرو است. «علی هاشم» خبرنگار الجزیره انگلیسی و ستوننویس پایگاه خبری المانیتور آمریکا هم در پیامی توئیتری به آغاز آزمایش بالینی واکسن کرونای ساخت ایران اشاره کرد. وی در این پیام توئیتری نوشت: «احترام به دانشمندان ایرانی که با وجود تحریمها و فشارها قادر به آغاز آزمایشهای انسانی واکسن «کووید-۱۹» خود هستند. تنها چند کشور در سراسر جهان به چنین مرحلهای رسیدند. مهم نیست که آنها موفق شوند یا شکست بخورند، این شهامت ادامه دادن است که مهم است». خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» هم به گزارش خصوصیات این واکسن پرداخت و نوشت: این واکسن با نام «کووایران» اصطلاحا واکسن غیرفعال شده است به این معنا که از ویروس کرونایی ساخته شده که با مواد شیمیایی ضعیف یا کشته شده است، مشابه نحوه ایمنسازی در مقابل فلج اطفال.
آسوشیتدپرس در ادامه افزود: مقامات ایرانی انتظار دارند این واکسن تا اواخر بهار ۲۰۲۱ در دسترس عموم قرار گیرد. پایگاه اینترنتی شبکه روسی «آرتی» هم نوشت: داوطلبان در ایران نخستین دوزهای واکسن تولید داخل را روز سهشنبه دریافت کردند. شبکه «ایبیسی نیوز» در این باره گزارش داد نخستین مطالعه درباره ایمنی و اثربخشی واکسن کرونا در ایران آغاز شد و دهها نفر قرار است این واکسن تولید داخلی را دریافت کنند. «خبرگزاری فرانسه» نیز ضمن بازتاب این رویداد، با بیان جزئیاتی نوشت: تلویزیون دولتی ایران تصاویری از آزمایش واکسن روی ۲ مرد و یک زن در حضور وزیر بهداشت و معاون علمی رئیسجمهور این کشور را پخش کرد. این خبرگزاری در ادامه به نقل از رسانههای ایرانی گزارش داد این واکسن قرار است به ۵۶ داوطلب دیگر هم در ۲ نوبت به فاصله ۲ هفته تزریق شود و نتیجه ۲۸ روز بعد از تزریق دوم اعلام خواهد شد. خبرگزاری رسمی دولتی چین «شینهوا» هم از ورود واکسن ایرانی کرونا به فاز آزمایش انسانی خبر داد. چندی پیش «سعید نمکی» وزیر بهداشت اعلام کرد این وزارتخانه ۳ روش را برای تهیه و تأمین واکسن مورد نیاز مردم در پیش گرفته است: اول برنامه «کوواکس» سازمان جهانی بهداشت، دوم خرید از کمپانیهای معروف واکسنساز بینالمللی و روش سوم تهیه واکسن با اتکا به توان دانشمندان ایرانی. وزیر بهداشت روز سهشنبه در حاشیه مراسم آغاز تست انسانی واکسن کرونای ایرانی گفت: امروز یکی از روزهای بسیار امیدوارکننده برای ملت ایران و روزی است که ما بعد از مدتها تلاش و پیگیری همکاران و دانشمندان برجسته کشور در حوزه تکنولوژی و داروهای بایوتک، واکسن «کووید-۱۹» را بعد از طی مراحل مختلف، اعم از مطالعات و مدلهای حیوانی تولید کردیم و خوشبختانه توانستیم نخستین تزریق را روی انسان انجام دهیم.
* درد ضدانقلاب از تزریق واکسن ایرانی
از آنجا که رسانههای معاند چشم پیشرفت ایران را در عرصههای علمی ندارند، پس از تست اول واکسن کرونای ایرانی تاب نیاوردند و دور جدیدی از هجمههای پوچ خود را آغاز کردند. این در حالی است که اکثر رسانههای قدرتمند جهان ساخت واکسن کرونای ایرانی را دستاوردی بزرگ برای ایرانیها عنوان کردند. در همین باره، یک شبکه چینی اعلام کرد: ایران با ساخت «واکسن کرونا» اهداف به ظاهر غیرممکن را محقق کرده و در پیشرفتهای تحقیقاتی درباره کرونا، در کنار چین، آمریکا، روسیه و اروپا قرار گرفته است؛ امری که انسان را به شگفتی و تحسین وامیدارد. آنچه موجب قدرت و پیشرفت ایران شده، روحیه عدم ظلمپذیری ایرانیهاست. اما در این باره شبکههای ماهوارهای فارسیزبان ضدانقلاب هجمههایی را که از چند روز پیش آغاز کرده بودند، شدت بخشیدند. آنها در روزهای گذشته درحالی که ایران بارها اعلام کرده به موازات تولید واکسن، در حال خرید و تهیه بهترین واکسن خارجی است، هجمه و دوگانه واکسن ایرانی- خارجی به راه انداختهاند. ایران اینترنشنال پس از این اتفاق تاریخی که کشورهای منطقه حتی نمیتوانند به این تکنولوژی نزدیک شوند، برای خوشامد صاحبان سعودی خود، بحث «رعایت نشدن فاصلهگذاری اجتماعی در مراسم تست واکسن کرونای ایرانی» را تیتر کرد. این رسانه حتی برای کمرنگ جلوه دادن این دستاورد پزشکی، رونمایی از این واکسن را شتابزده خواند. شبهرسانههایی مانند منوتو نیز برای اینکه موضوع آغاز تست واکسن کرونای ایرانی را به حاشیه ببرند، این دستاورد را فقط ادعای رسانههای حکومتی نامیدند. البته رسانههای غیررسمی و کاربران ضدانقلاب هم از این موفقیت دانشمندان ایرانی شوکه شدند و از روی دستپاچگی شایعاتی از جمله واکسن زدن نمایشی و تزریق واکسن از روی چادر را به میان کشیدند.
***
[دومین واکسن ایرانی کرونا هم در راه است]
رئیس انستیتو پاستور ایران از انجام مرحله دوم کارآزمایی واکسن کرونای این مجموعه خبر داد و گفت: با بررسی مزایا و معایب واکسن فایزر، خرید آن عاقلانه نیست. به گزارش فارس، علیرضا بیگلری با اشاره به قدمت انستیتو پاستور ایران و نقش این مجموعه در حوزه سلامت گفت: انستیتو پاستور ایران با قدمت 100 ساله همواره در حوزه سلامت پرچمدار مبارزه با بیماریها بوده است و با شیوع کرونا هم شبکه ملی تشخیص این بیماری توسط این مجموعه راهاندازی شد و به دنبال آن اطلاعات لازم فنی را برای خرید بهترین واکسن در اختیار مسؤولان قرار داد. این واکسن از مجموعه کوواکس خریداری شده و بزودی وارد کشور خواهد شد. در زمینه تولید داخلی سعی کردیم به شرکتهای مختلف کمک کنیم به طوری که شاهد هستیم چندین واکسن ایرانی در صف کارآزمایی بالینی قرار دارند. وی با اشاره به طرحهای اختصاصی انستیتو پاستور اظهار داشت: این مجموعه قدیمیترین واکسنساز خاورمیانه است و سابقهای طولانی در کنترل کیفی و تولید واکسن دارد. ما با همکاری کشوری دیگر به تولید واکسن اقدام کردیم. فاز حیوانی واکسن طی شده و فاز یک کارآزمایی بالینی هم با نظارت انستیتو پاستور در آن کشور انجام شده و فاز دوم هم در حال انجام است و پس از آنکه تحلیل نتایج فاز ۲ انجام شد فاز 3 که بیخطرترین فاز است روی حدود 50 هزار نفر بین ماههای بهمن و اسفند توسط مجموعه انجام خواهد شد و امیدواریم تولید انبوه را پس از فاز 3 آغاز کنیم. رئیس انستیتو پاستور از کرونا به عنوان پیچیدهترین بیماری قرن نام برد و گفت: هنوز ابهامات زیادی درباره ایجاد این بیماری، نحوه کنترل و ساخت واکسن آن وجود دارد. در کشورهای دیگر برای ساخت واکسن اقدام میشود ولی موضوع مهم این است که با گذر زمان تاثیر هر یک از این واکسنها مشخص خواهد شد. به همین دلیل واکسنهایی که در دنیا ساخته میشوند از نظر ایمنی طبقهبندی میشوند و باید انتخاب کرد کدام واکسن برای ما مناسبتر است.
ارسال به دوستان
اخبار
۱۵ بیمارستان برکت با ۲۵۰۰ تخت در خدمت محرومان کشور
بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) اقدام به احداث و تکمیل ۱۵ بیمارستان با ۲۵۰۰ تخت در مناطق محروم کشور کرده است. به گزارش «وطن امروز»، طبق گفته مدیرعامل بنیاد برکت، این بنیاد اقدام به احداث و تکمیل ۱۵ بیمارستان در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته کشور کرده که از این تعداد، ۷ بیمارستان به بهرهبرداری رسیده و ۸ بیمارستان دیگر نیز در حال احداث و تکمیل است. امیرحسین مدنی در تشریح بیمارستانهای افتتاحشده برکت اظهار کرد: بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی امام خمینی(ره) در شهرستان میانه آذربایجان شرقی، بیمارستان ۹۰ تختخوابی رازی در شهرستان بانه کردستان، بیمارستان ۹۶ تختخوابی فاطمهالزهرا در مینودشت گلستان، بیمارستان ۱۶۴ تختخوابی معتمدی در گرمسار استان سمنان، بیمارستان ۹۰ تختخوابی شهید ستاری در قرچک ورامین، بیمارستان ۱۴۱ تختخوابی حضرت رسول در شهرستان فردوس خراسان جنوبی و بیمارستان ۹۶ تختخوابی امام خمینی(ره) در شهرستان درگز خراسان رضوی، بیمارستانهای به بهرهبرداری رسیده بنیاد برکت را شامل میشوند. وی تصریح کرد: بنیاد برکت ساخت و تکمیل ۸ بیمارستان دیگر را در شهرستانهای نیریز استان فارس، بهار استان همدان، دزفول خوزستان، نجفآباد اصفهان، مهر استان فارس، نهبندان خراسان جنوبی، تیران و کرون استان اصفهان و تهران در دست اقدام دارد که در حال انجام است. مدیرعامل بنیاد برکت تعداد تختخواب بیمارستانهای این بنیاد را ۲ هزار و ۵۰۰ تختخواب ذکر کرد و افزود: میزان سرمایهگذاری بنیاد برای احداث و تکمیل بیمارستانهای برکت ۴۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است. مدنی خاطرنشان کرد: بنیاد برکت طراحی و ساخت ۳ باب بیمارستان جامع درمان سرطان در شهرهای تهران، نجفآباد و اهواز را نیز در دستور کار دارد که هر ۳ بیمارستان تکمیل شده و آماده افتتاح است. وی همچنین از ساخت بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی برکت در جنوب غرب تهران خبر داد و افزود: احداث این بیمارستان با ۴۰ درصد پیشرفت کار در حال انجام است. اعتبار پیشبینی شده برای ساخت این بیمارستان ۴۰ هزار میلیارد ریال است.
***
«سردار دلها»؛ برنامههای سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران مجموعهبرنامههای فرهنگی این سازمان به مناسبت نخستین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی با عنوان «سردار دلها» را تشریح کرد. سیدعلیرضا فاطمیانپور گفت: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا برنامهها به صورت مجازی برگزار میشود. وی در ادامه به جشنواره محصولات فرهنگی «جهان بیتو» اشاره کرد و گفت: تولیدات مجازی در رشتههای ویدئو، پادکست، اینفوگرافیک، عکسنوشته، استوری و موشنگرافیک با محوریت ترویج مکتب شهید سلیمانی و مفاهیم عمیق انقلاب برگزار میشود. شرکتکنندگان میتوانند از ۱۳ دی تا ۱۰ بهمنماه محصولات خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. زمان داوری آثار از ۱۲ تا ۲۰ بهمن است و مراسم اختتامیه ۲۱ بهمن برگزار میشود. همچنین به نفرات اول تا سوم هر بخش لوح تقدیر و جوایزی اهدا میشود.
***
ممنوعیت ورود خودروهای پلاک بومی شهرهای نارنجی به شهرهای زرد
دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا گفت: همچنان ورود خودروهای پلاک بومی شهرهای قرمز و نارنجی به شهرهای زرد ممنوع است. حسین قاسمی در گفتوگو با ایسنا، در تشریح محدودیتهای اعمال شده در شهرهای نارنجی و قرمز بویژه منع ترددها گفت: ورود خودروهای شخصی با پلاک بومی شهرهای نارنجی و قرمز به شهرهای زرد همچنان ممنوع است. ورود خودروهای با پلاک بومی از شهرهای زرد نیز به شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع اعلام شده است. وی افزود: در جلسه روز شنبه ۶ دیماه سال جاری ستاد ملی مدیریت کرونا مصوب شد منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ الی ۴ بامداد در شهرهای زرد هم اعمال شود، در حالی که پیشتر تنها در شهرهای نارنجی و قرمز اعمال میشد، لذا فارغ از وضعیت سهگانه زرد و نارنجی و قرمز، منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ الی ۴ بامداد در همه جا اجرا خواهد شد.
***
بررسی سناریوهای تشخیص منبع انتشار بوی نامطبوع
مدیرکل محیطزیست شهرداری اظهار کرد: ارتباط بین نقاط انفصال فاضلاب شهری با بوی نامطبوع تهران به عنوان یکی از سناریوها، همواره مطرح است. به گزارش مهر، نشست تخصصی بررسی سناریوهای محتمل بوی نامطبوع شهر تهران با حضور مدیرکل محیطزیست و توسعه پایدار، نمایندگان شرکت آب و فاضلاب تهران، دبیر کمیته محیطزیست شورای اسلامی شهر تهران و نمایندگان معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران و شرکت خاکریز آب برگزار شد. شینا انصاری با اشاره به پارامترهای تشدیدکننده انتشار بوی نامطبوع شهر تهران مانند رطوبت هوا، وارونگی دما و آلودگی هوا بویژه در فصول پاییز و زمستان، گفت: بحث بو پیچیدگیهای زیادی دارد و بسادگی قابل اندازهگیری نیست. وی در ادامه یادآور شد: سال گذشته دستگاههایی توسط سازمان مدیریت بحران خریداری شد و در چند منطقه منتخب از جمله منطقه ۷، میزان بو اندازهگیری شد که نشان داد میزان گوگرد در زمان انتشار بوی نامطبوع بالا بوده اما همچنان منبع و کانون این آلودگی مبهم مانده است. وی افزود: با وجود اینکه دستگاههای پایش کیفیت هوا نیز نشان از بالا بودن میزان دیاکسید گوگرد در زمان استشمام بوی نامطبوع دارند اما برخی اساتید دانشگاهی که در این پروژه همکاری میکنند، هنوز به قطعیت ارتباط بین میزان ترکیبات گوگردی با بوی نامطبوع تهران نرسیدهاند.
ارسال به دوستان
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران: شهروندان از ترددهای غیرضرور خودداری کنند
وضعیت «قرمز» هوای تهران در شرایط «نارنجی» کرونا
هوای پایتخت و چند کلانشهر دیگر آلوده است؛ به شکلی که دیروز آلودگی هوای تهران از مرز هشدار گذشت و در شرایط ناسالم برای همه افراد قرار گرفت.
به گزارش«وطن امروز»، تهران به دلیل هوای آلوده چند روزی است سیمایی کدر به خود گرفته است به طوری که کوههای شمال تهران در پی آلودگیها و غلظت آلایندهها ناپدید شده و مشاهده اجسام از 100 متری به سختی انجام میشود، البته آلودگی هوای پایتخت، پدیده جدیدی نیست و شهروندان تهرانی به موجب بیتوجهی مسؤولان، نسبت به رفع این مشکل امیدوار نیستند. دیروز بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، هوای پایتخت با شاخص میانگین ۱۶۲ در شرایط ناسالم برای همه افراد قرار گرفت و کیفیت هوا تقریبا در تمام ایستگاههای سنجش در مناطق مختلف تهران در وضعیت قرمز بود. در این شرایط این شرکت نسبت به خودداری از ترددهای غیرضروری تاکید کرد.
بنا بر این گزارش، شاخص کیفیت هوا (AQI) به 5 دسته اصلی تقسیمبندی میشود. بر اساس این تقسیمبندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول (سالم) یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروههای حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم برای همه گروهها»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است. همچنین روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با صدور اطلاعیهای از اوجگیری آلودگی هوا و قرار گرفتن کیفیت هوای تهران در شرایط ناسالم برای همه خبر داد و از عموم شهروندان درخواست کرد از ترددهای غیرضروری در سطح شهر اکیدا خودداری کنند.
از ابتدای پاییز، دیروز (۱۰ دی) نخستین روزی بود که به علت افزایش آلاینده ذرات معلق، شاخص کیفیت هوا به شرایط ناسالم برای همه رسید و این در شرایطی بود که از ابتدای سال تنها ۲ روز (طی روزهای ۲۶ تیر و اول مرداد) شرایط ناسالم برای همه را شاهد بودیم که البته آلودگی هوا طی هر ۲ روز به دلیل افزایش آلاینده «ازن» بود. بر اساس این اطلاعیه دیروز با توجه به انباشت آلایندهها، کیفیت هوا در بیشتر مناطق تهران در محدوده ناسالم قرار گرفت. روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در اطلاعیه خود از عموم شهروندان ساکن در ۲۲ منطقه تهران درخواست کرده است که تا جای ممکن - جز موارد ضروری - از منازل خود خارج نشوند.
* مدیریت آلودگی هوای تهران با استاندار و جلوگیری از تخلفات با دادستان است
رئیس سازمان محیطزیست گفت: وضعیت آلودگی هوای تهران قرمز است و در این شرایط استاندار تهران باید بر اساس اختیارات خود تصمیم بگیرد.
عیسی کلانتری دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: امروز وضعیت آلودگی هوای تهران برای همه اقشار قرمز است و در این شرایط استاندار تهران باید براساس اختیارات خود تصمیم بگیرد. در چنین شرایطی باید از رفتوآمد خودروهای دیزلی جلوگیری و فعالیت نیروگاهها کنترل شود. ما نمیتوانیم به صرف اینکه میخواهیم برق تولید کنیم و گاز نداریم، مازوت دهیم و هوای شهر را به این روز بیندازیم.
وی در رابطه با اینکه آیا از سوی استاندار تهران در این زمینه درخواستی شده است، اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه شنبه تصمیماتی اتخاذ کرد و دادستان تهران صراحتا اعلام کرد هیچکس حق ندارد قانون را زیر پا بگذارد. در تهران قانون هوای پاک در حال زیر پا گذاشته شدن است و مسؤول رسیدگی به آن دادستانی کل است.
* غلظت دیاکسید گوگرد باز هم بالا رفت
اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان میدهد با وجود منع تردد خودروهای دیزلی در تهران از روز شنبه (۶ دیماه) غلظت آلاینده دیاکسید گوگرد افزایش یافته است. مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میگوید: با توجه به این شرایط میتوان نتیجه گرفت که منابع ثابت آلاینده از جمله نیروگاهها، صنایع و... از سوخت غیراستانداردی استفاده میکنند که گوگرد زیادی دارند، مانند گازوئیل پرگوگرد یا سوخت مازوت. درحالی آلودگی شدید هوا طی هفتههای اخیر در شهرهای صنعتی و پرجمعیت کشور به مصرف سوختهای غیراستاندارد از جمله مازوت در نیروگاهها و صنایع نسبت داده میشود که سازمان حفاظت محیطزیست بارها تاکید کرده در شهرهایی مانند تهران و اصفهان هیچ یک از صنایع و نیروگاههای مهم و تاثیرگذار بر آلودگی هوا تاکنون از سوخت مازوت استفاده نکردهاند. محمد رستگاری، معاون نظارت و پایش اداره حفاظت محیطزیست استان تهران در آخرین اظهارنظر خود درباره آلودگی هوای تهران و افزایش غلظت آلاینده دیاکسید گوگرد در تهران - که ارتباط مستقیمی با مصرف سوختهای غیراستاندارد در نیروگاهها و صنایع دارد - گفته بود اگر چه افزایش دیاکسید گوگرد اهمیت زیادی دارد اما عامل اصلی آلودگی هوای تهران ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون است که خودروهای دیزلی مهمترین نقش را در انتشار آن دارند. گفتنی است طبق گزارشهای موجود هوای تهران تا پایان هفته با جوی پایدار همراه بوده و احتمال استمرار آلودگی بسیار زیاد است.
ارسال به دوستان
149 نفر طی ۲۴ ساعت بر اثر کرونا جان باختند
لزوم تداوم محدودیتها تا پایان اپیدمی
آمار قربانیان بیماری «کووید-19» چند روز است پس از سیر نزولی روزانه در یک ماه گذشته دوباره بر مدار رشد البته با شیبی اندک در حرکت است. به گزارش «وطن امروز»، روند رو به رشد شمار جانباختگان کرونا که طی 2 روز گذشته تا حدودی افزایشی شده، بیانگر هشدار جدی است تا مردم همچنان پروتکلهای بهداشتی را با جدیت رعایت کنند. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز جدیدترین موارد ابتلا و فوتی ناشی از «کووید-19» در کشور طی ۲۴ ساعت را اعلام کرد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز سهشنبه تا ظهر امروز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۲۷۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۸۰۷ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۲۱۸ هزار و ۷۵۳ نفر رسیده است که متاسفانه در طول ۲۴ ساعت (ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه) ۱۴۹ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۵ هزار و ۹۵ نفر رسید. به گفته وی، خوشبختانه تاکنون ۹۷۸ هزار و ۷۱۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۰۸۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها ۱۰۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
* کاهش مراجعه بیماران بدحال کرونایی به بیمارستانها
فوقتخصص مراقبتهای ویژه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری گفت: با توجه به کاهش بیماران بدحال کرونایی، آیسییوی حاد تنفسی بیمارستان مسیح دانشوری به حالت عادی برگشت و از این پس بیماران بدحال سل را پذیرش میکند. سیدمحمدرضا هاشمیان با اشاره به کاهش محسوس تعداد بیماران کرونایی بستری در بخشهای عادی و ویژه بیمارستانهای کشور، عنوان کرد: خوشبختانه اعمال محدودیتهای کرونایی، سختگیریهای مرتبط با ترددهای شبانه و بینشهری و همچنین افزایش سطح رعایت اصول بهداشتی و پروتکلها از سوی مردم به کاهش روند ابتلا و شیوع بیماری منجر شده است. به گفته وی، محدودیت تردد شبانه به کاهش تجمعات شبانه، دورهمیهای خانوادگی و همچنین کاهش مراجعه افراد به رستورانها، در نهایت به کم شدن آمار ابتلا و بستری بیماران در بیمارستانها منتهی شده است. هاشمیان در همین رابطه از بازگشت آیسییوی حاد تنفسی بیمارستان مسیح دانشوری به حالت عادی خبر داد و به ایسنا گفت: روند در پیش گرفته شده یعنی اعمال محدودیتهای جدی و بهکارگیری داروهای موثر، عامل این وضعیت خوشایند، یعنی بازگشت آیسییوی اصلی بیمارستان به شرایط عادی است که امیدواریم با تداوم محدودیتها این وضعیت ادامه داشته باشد. وی با تاکید بر اینکه تداوم محدودیتها تا پایان اپیدمی الزامی است، اظهار کرد: اگر محدودیتها را لغو کرده یا شدت آن را کم کنیم، مجددا شرایط ناگوار گذشته تکرار میشود، بویژه اینکه در فصل سرد سال همزمانی اپیدمی با سایر بیماریهای تنفسی و ریوی مشکلات را چندبرابر میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|