|
سردیس شهید سپهبد سلیمانی در میدان ولیعصر (عج) نصب شد
شهردار منطقه 6 تهران گفت: سردیس شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی دیروز (سهشنبه) در میدان ولیعصر(عج) رونمایی و نصب شد. تورج فرهادی شهردار منطقه 6 تهران در گفتوگو با فارس گفت: این سردیس در ضلع شمالی میدان ولیعصر(عج) رونمایی شد. وی گفت: همچنین این سردیس به تأیید خانواده شهید و بنیاد حفظ آثار سردار سلیمانی رسیده و با حضور مسؤولان بسیج ناحیه حضرت ولیعصر(عج) رونمایی شد.
ارسال به دوستان
نگرانیها به واقعیت تبدیل شد؛ وزیر بهداشت از شناسایی نخستین فرد مبتلا به ویروس جهشیافته کرونا در کشور خبر داد
کرونای انگلیسی در ایران
رئیس کمیسیون بهداشت در گفتوگو با «وطن امروز»: نسبت به ورود کرونای جدید از ۲ هفته قبل هشدارداده بودیم؛ پروتکلهای جدید باید وضع شود
گروه اجتماعی: سرانجام کرونای انگلیسی که سرعت انتقال آن بسیار بیشتر از کرونای معمولی است وارد ایران شد تا زنگ خطر جدید برای سلامت کشور به صدا درآید.
به گزارش «وطن امروز»، از یک ماه قبل زمزمه شیوع ویروس جهش یافته کرونا در انگلستان شنیده میشد و در نهایت این کشور شیوع یک ویروس تازه و خطرناک را تایید کرد. بسیاری از کشورها پروازها به انگلستان را ممنوع و محدود کردند اما گویا این اقدامات فایده نداشته و کرونای انگلیسی مانند کرونای چینی در بسیاری از کشورها شایع شده است. با این وجود ۲ هفته طول کشید تا کرونای انگلیسی در ایران هم دیده شود. طبق اعلام وزارت بهداشت در ایران کیت تشخیص کرونای انگلیسی وجود دارد. سعید نمکی، وزیر بهداشت دیروز در این باره گفت: کرونای انگلیسی از طریق یک مسافر از انگلیس وارد ایران شد. متأسفانه نخستین مورد ابتلا به کووید جهشیافته انگلیسی را در یکی از هموطنانی که از انگلیس به ایران آمده بود شناسایی کردیم. وی ادامه داد: این فرد در یک بیمارستان خصوصی بستری بود. تست وی تأیید شد البته حال وی خوب است، چون از همان ابتدا با آگاهی بالا با وجود تست منفی در بدو ورود، خود را ایزوله کرده بود و هیچ ترددی نداشته است. خوشبختانه رد و نشانی از این ویروس را در نزدیکان این فرد ندیدهایم. علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت در صفحه شخصی خود درباره ورود کرونای انگلیسی به ایران نوشت: با پنهانکاری ۳ ماهه انگلیس درباره شیوع ویروس جهشیافته کرونا در این کشور و عدم پیشگیری و واکنش سریع برای مقابله با انتشار این ویروس، بالاخره کرونای انگلیسی به ایران هم رسید.
* فرد مبتلا به کرونای جهشیافته در قرنطینه کامل است
دیروز وزیر بهداشت در مورد فرد مبتلا به کرونای انگلیسی توضیح بیشتری نداد اما عضو مجمع نمایندگان استان کردستان اعلام کرد فرد مبتلا یک پزشک است و در این استان بهسر میبرد. پرویز اوسطی نماینده قروه در این باره گفت: وزارت بهداشت ایران ابتلای یک پزشک به کرونای جهشیافته انگلیسی را تأیید کرده است. وی در بیمارستان تحت درمان، مراقبت و در شرایط قرنطینه کامل به سر میبرد؛ شهروندان نگران نباشند. وی در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت یک پزشک مبتلا به کرونای جهشیافته انگلیسی گفت: وزارت بهداشت ایران ابتلای وی به کرونای جهشیافته را تشخیص داده است. این پزشک در بیمارستان تحت درمان، مراقبت و در شرایط قرنطینه کامل به سر میبرد. با توجه به حساسیت موضوع، وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا به جد پیگیر این مساله هستند.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس ادامه داد: امکانات این بیمارستان کامل است؛ درباره امکانات قرنطینه مشکلی نداریم.
عضو مجمع نمایندگان استان کردستان اظهار کرد: نگرانی ما این بود که این فرد شناسایی و قرنطینه نشود که به امید خدا نگرانی ما رفع شد. بنده از دور اتاق ایشان را رصد کردم. شهروندان مطمئن باشند ایشان طبق پروتکلهای بهداشتی در اتاق مخصوص خود و در شرایط قرنطینه تحت درمان و مراقبت است.
* سرایت وحشتناک
از همان روز تایید وجود کرونای انگلیسی چندین کشور اروپایی پروازهای خود از انگلیس را به دلیل ترس از کروناویروس جدید، ممنوع کردند. آلمان، هلند، بلژیک، اتریش و ایتالیا محدودیتهای سفر به انگلیس را اعلام کردند، زیرا دانشمندان هشدار دادند سویه جدید کروناویروس با سرعت بیشتری نسبت به نسل قبلی خود در حال گسترش است. این ویروس موجب شد بوریس جانسون از روز دوشنبه قرنطینه ملی اعلام کند. آخرین آمار مبتلایان و مرگومیر کرونا در انگلستان نشان میدهد این کشور چهارمین رتبه را در تعداد مبتلایان روزانه در جهان دارد. در انگلیس روزانه بیش از 58 هزار نفر به کرونا مبتلا و بیش از 400 نفر کشته میشوند.
مقامات بهداشت انگلستان برای نخستینبار نوع جدیدی از کرونا ویروس را که دانشمندان انگلیسی آن را VUI–01/202012 نامیدهاند، در این کشور شناسایی کردند.
این نوع ویروس کرونا برای نخستینبار حدود ۳ ماه پیش در بدن بیماران انگلیسی مشاهده شده اما توالی کامل ژنوم آن اخیرا انجام شده است.
احسان مصطفوی، اپیدمیولوژیست و رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران درباره مشخصات کرونای انگلیسی گفت: نوع جدید ویروس کرونا که تاکنون در مناطق مختلف انگلستان مخصوصا در مناطق جنوبی آن گزارش شده و اخبار پراکندهای از شیوع آن در سایر کشورهای اروپایی منتشر شده است، گفته میشود حدود ۷۰ درصد از نوع رایج این ویروس قدرت سرایتپذیری بیشتری دارد.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران افزود: این ویروس جهشیافته در ابتدا ویژگی خاصی از خود بروز نداد و به همین دلیل محققان آن را در زمره جهشهای متعددی که یک ویروس به طور عادی انجام میدهد، میدانستند.
مصطفوی بیان کرد: اما حدود یک ماه پیش این سؤال برای محققان انگلیسی مطرح شد که چرا با وجود افزایش محدودیتهای عمومی، گسترش ویروس در برخی مناطق این کشور کاهش پیدا نکرده است؛ این سوال باعث انجام یکسری تحقیقات وسیع شد و با تعیین توالی ژنوم ویروس مشخص شد که ویروسی جهشیافته در آن مناطق گسترش یافته است.
وی ابراز داشت: ویروس جدید چندین جهش نسبت به ویروس رایج داشته است. یکی از این جهشها زمینه را برای انتشار بیشتر ویروس در بدن فراهم کرده است. جهش دیگر قابلیت اتصال گیرنده ویروس به سطح سلولهای بدن را افزایش داده و مقابله با آن را دشوارتر کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران اضافه کرد: در نهایت یکی از این جهشها باعث حذف بخشی از ویروس شده که نتیجه آن افزایش سرایتپذیری ویروس بوده است. مصطفوی یادآور شد: گفته میشود این حذف ممکن است باعث شده باشد که آنتیبادی تولید شده در بدن بهبودیافتگان از کرونای رایج، محافظت کمتری در برابر ویروس جدید داشته باشد.
* قرنطینه ملی در انگلیس
با توجه به اینکه مشخصات کرونای انگلیسی با کرونای رایج متفاوت است، به نظر میرسد ستاد ملی مقابله با کرونا باید پروتکل جدید بهداشتی وضع کند. انگلستان برای مقابله با این کرونا برای سومین بار قرنطینه ملی اعلام و این کشور را تعطیل کرده است. دوشنبهشب بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس مقابل دوربینهای تلویزیونی قرنطینه ملی را اعلام کرد.
وی گفت: ویروس جدید 50 تا 70 درصد سریعتر سرایت میکند و چون با سرعت نگران کنندهای در حال انتشار است، بدیهی است که به سومین تعطیلی ملی نیاز است. مقامات بهداشتی انگلیس اکنون سطح وخامت شیوع کرونا را به 5 ارتقا دادهاند که حاکی از به حداکثر رسیدن ظرفیت مراکز بهداشتی و درمانی برای رسیدگی به بیماران «کووید-19» است. بیمارستانهای انگلیس در حال حاضر بیشترین فشار را از آغاز شیوع کرونا تاکنون متحمل میشوند.
جانسون گفت: مردم میتوانند در طول قرنطینه کرونایی برای خرید اقلام ضروری و نیز ورزش کردن از خانه خارج شوند؛ بسیار بعید است کودکان به گونه جدید کرونا مبتلا شوند.
او وعده داد که صدها هزار نفر از سالمندان، افراد در معرض خطر و کارکنان بخشهای پزشکی و ضروری تا میانه ماه آینده، فوریه، واکسینه خواهند شد.
بوریس جانسون گفت از خستگی مردم نسبت به این محدودیتها آگاه است اما آمارها و شیوع این گونه جدید ویروس کرونا راه دیگری به غیر از قرنطینه ملی باقی نگذاشته است.
به گزارش آسوشیتدپرس، از روز سهشنبه مدارس انگلیسی به دورکاری رو میآورند و فقط فرزندان مشاغل «کلیدی» (پزشکان، مددکاران اجتماعی، آتشنشانان، افسران پلیس، پیکها، فروشندگان و...) میتوانند به مدارس بروند.
ساکنان منطقه فقط برای پیادهروی، نزد پزشک رفتن و فروشگاه مجاز به ترک خانههای خود هستند. به افرادی که بیماریهای مزمن شدید دارند توصیه میشود به هیچ وجه از خانه بیرون نروند. تعطیلی فعلی شبیه بهار است و بسیار سختتر از ماه نوامبر است.
***
[محدودیتها با ورود کرونای انگلیسی باید شدیدتر شود]
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره ورود ویروس جهشیافته موسوم به کرونای انگلیسی به کشورمان به «وطن امروز» گفت: ۲ هفته قبل، زمانی که اعلام شد این ویروس در انگلیس تشخیص داده شده است، اعلام کردیم علاوه بر لغو پروازها به این کشور، همه مسافرانی که از خارج قصد ورود به ایران را دارند قبل از ورود به جامعه در فرودگاهها قرنطینه شوند و از آنها تست کرونای جهشیافته گرفته شود اما متاسفانه کسی گوش نکرد. حسینعلی شهریاری با بیان اینکه ویروس کرونای انگلیسی از قدرت سرایت بسیار بالایی برخوردار است، اظهار داشت: اکنون باید خود را برای مقابله با این بیماری کشنده بیش از پیش آماده کنیم و در شرایطی که آمار فوتیها و مبتلایان بیماری «کووید-19» در کشور به نسبت ماههای گذشته بشدت نزولی شده است، باید محدودیتها همچنان ادامهدار باشد و رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی بیشتر شود. وی تنها راه علاج این بیماری را که خیلی از کشورهای دنیا را نیز درگیر کرده است، خودمراقبتی و پیشگیری عنوان کرد و افزود: بیتوجهی به استفاده از ماسک، عدم رعایت اصول بهداشتی، خروج غیر ضرور از منزل، حضور در اماکن پرجمعیت، همچنین برگزاری دورهمیها و شبنشینیها موجب میشود کرونای انگلیسی جامعه را فرا گیرد و دوباره شاهد مرگ عزیزان و هموطنانمان باشیم. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت بویژه تصمیمگیران ستاد ملی مقابله با کرونا باید در ایجاد محدودیتها و تداوم برنامههایی که از قبل برای مقابله با این بیماری در حال انجام است، حساستر شوند، ادامه داد: به نظر میرسد هیچ محدودیتی نباید لغو شود. از طرفی افرادی نیز که علائم سرماخوردگی دارند باید علاوه بر رعایت فاصلهگذاریها در منزل و محل کار، فورا به مراکز درمانی برای تست کرونا رجوع کنند. شهریاری اقدام بسیجیان، کادر پزشکی و هلالاحمر را در اجرای طرح شهید سلیمانی برای مقابله با بیماری «کووید-19» در کشور قابل تحسین و بسیار موثر دانست و اظهار داشت: شناسایی دقیق افراد مشکوک به کرونا، قرنطینه و درمان آنها کمک خوبی به جلوگیری از شیوع این بیماری و کاهش زنجیره انتقال آن در جامعه کرده است و انشاءالله به همت بسیجیان جهادی و جامعه پزشکی، در صورت شیوع ویروس انگلیسی در کشور، تداوم اجرای این طرح میتواند مانع از گسترش بیماری شود.
ارسال به دوستان
هشدار به دولت
برای حل مشکل آلودگی هوای تهران توصیه کافی نیست
«ما نیازمند مدیریت صحیح در حوزه هوای تهران هستیم، همه از این وضعیت آلودگی آگاه هستند ولی شخص یا نهادی مدیریت آن را بر عهده نمیگیرد؛ سازمان محیطزیست موضوع را به گردن وزارت نفت یا وزارت نیرو میاندازد و این ۲ وزارتخانه هم میگویند موضوع به سازمان محیطزیست مرتبط است و هر شخصی موضوع را به دیگری مرتبط میداند». رئیس مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به وضعیت نامساعد هوای پایتخت بر لزوم تعیین مرجع مدیریت هوای تهران تاکید کرد و از مسؤولان خواست برای رفع این مشکل اقدام کنند. سیدرضا تقوی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مشکلات پایتخت بویژه وضعیت آلودگی هوا گفت: بخش عمدهای از ناوگان حملونقل ما چه در بخش اتوبوسها و چه در بخش تاکسیها از رده خارج هستند، بر همین اساس باید به فکر تعویض و نوسازی در این بخشها باشیم. وی تصریح کرد: مسؤولان مرتبط با این موضوع باید طرحی را در دولت تدارک ببینند و دولت هم اقدامات لازم را انجام دهد، این موضوع امری جدی است و باید به فکر آن بود، چرا که مردم دچار مشکل هستند. تقوی گفت: یک ابر سیاه آسمان تهران را فرا گرفته و آقایان صرفا توصیه میکنند کودکان و بیماران قلبی از خانه خارج نشوند، آیا این کار کافی است؟
* افزایش غلظت آلایندهها در شهرهای صنعتی
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: روز چهارشنبه در بیشتر مناطق کشور آسمان صاف خواهد بود و برای شهرهای صنعتی و پرجمعیت غبار صبحگاهی دور از انتظار نیست. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طی روزهای پنجشنبه و جمعه (۱۸ و ۱۹ دی) در بیشتر مناطق کشور جوی آرام و پایدار پیشبینی میشود و غبار محلی پدیده غالب در شهرهای پرجمعیت است. ضیاییان با اشاره به اینکه از بعدازظهر روز شنبه (۲۰ دی) در ارتفاعات زاگرس مرکزی و شمالی ابرناکی، گاهی وزش باد و بارش پراکنده خواهیم داشت، گفت: طی این روز در شهرهای صنعتی کشور مانند تهران، کرج، اراک، قم و اصفهان افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا دور از انتظار نیست.
* خطرات جدی ورود ذرات آلاینده هوا به خون
دبیر ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مردم میتوانند با رعایت اصول ساده مثل در خانه ماندن، نوشیدن مایعات، خودداری از انجام فعالیتهای فیزیکی و ورزشی، مصرف میوه و سبزیجات و حذف غذاهای بیارزش تا حد زیادی از آسیبهای ناشی از آلودگی هوا جلوگیری کنند. علیرضا سلیمانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه البرز در وضعیت آلودگی هوا و وارونگی دما قرار دارد، مردم بویژه گروههای حساس باید از تردد غیرضروری در شهر خودداری کنند. وی با اشاره به اینکه ورود ذرات آلاینده هوا به خون خطراتی جدی به همراه دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه سردی هوا شیوع بیماریهای ویروسی را افزایش میدهد، شهروندان باید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از حضور در مکانهای عمومی حساسیت بیشتری داشته باشند.
ارسال به دوستان
اخبار
ملک جماران بلندمرتبهسازی میشود
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تراکمفروشی در دستور کار دولت قرار گرفته است، گفت: با وجود هشدارهای اعضای شورای شهر درباره ملک جماران، مسؤولان دولتی اقدام به تصویب مجوز بلندمرتبهسازی در محله جماران کردند. به گزارش فارس، محمدجواد حقشناس افزود: اعضا شورای عالی شهرسازی و معماری به جای متوقف کردن روند تراکمفروشی در تهران، بدون توجه به آثار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این امر سقف تراکمهای ساختمانی را به صورت فاجعهآمیز افزایش دادند. وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه در هفتههای اخیر رویکرد مخرب طرح تفصیلی و تراکمفروشی در دستور کار دولت قرار گرفته است، گفت: پس از اعتراض و هشدارهای بیش از نیمی از اعضای شورای شهر درباره قانونشکنیهای آشکار دولت درباره ملک جماران، دولت به جای توجه به دغدغه قانونی شورای شهریها و رعایت مصلحت شهر اما در یک گروکشی و زورگویی آشکار اقدام به تصویب مجوز بلندمرتبهسازی در محله جماران کرده است. وی همچنین گفت: آیا آثار و تبعات اجتماعی و فرهنگی و همچنین محیطزیستی و اقتصادی این شهرفروشیها مطالعه و پیشبینی شده است؟ چطور میشود در یک دوره شهرداری، از دل ساختمانهای ۳ تا ۴ طبقه یکمرتبه صدها برج 10 طبقه سر بلند کند. عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: متأسفانه با وجود تذکر اعضای شورای شهر تهران، عدم محدودیت ارتفاع محله جماران شنیده شده است و مدیران شهرداری تهران با مسؤولان شورای عالی شهرسازی و مسؤولان نهاد ریاستجمهوری جلساتی را با رویکرد مغایر نظرات اعضای شورای شهر و مفاد طرح تفصیلی مبتنی بر صیانت از بافت قدیمی و سنتی جماران برگزار کردهاند. حقشناس تصریح کرد: تذکر شدید خود را به این رویه انفعالی شهرداری اعلام میکنم و پیگیری حقوق مردم و شهر را از حناچی مطالبه دارم.
***
رئیس پلیس فتای پایتخت خبر داد
انهدام باند کپی و فروش کارتهای مسافری مترو
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از شناسایی و دستگیری اعضای باند کپی و فروش کارتهای تردد مسافری یکساله مترو بدون محدودیت سفر خبر داد. سرهنگ داوود معظمیگودرزی گفت: با مراجعه نماینده شهرداری تهران به پلیس فتا و ارائه شکایت درباره کپی کارتهای تردد مسافری مترو بدون محدودیت و فروش گسترده این کارتها در سراسر تهران بزرگ، موضوع به صورت ویژه در دستور کار این پلیس قرار گرفت. این مقام انتظامی افزود: طی هماهنگی با مراجع قضایی، در گام نخست نحوه کپیبرداری کارتهای مذکور توسط تیم اسکیمر پلیس فتای پایتخت مورد بررسی قرار گرفت و افسران تیم مبارزه با اسکیمر این پلیس اقدامات تخصصی خود را در این باره آغاز کردند. گودرزی در ادامه افزود: کارشناسان پلیس فتای تهران بزرگ با بررسیهای گسترده متوجه فعالیت یک باند حرفهای ۴ نفره در زمینه کپی و فروش کارتهای نامحدود مترو در سراسر تهران شده و در ادامه با اقدامات فنی و پلیسی موفق به شناسایی و دستگیری اعضای این باند شدند.
***
آلودگی هوا و کمبارشی پدیده جوی غالب کشور تا اواخر بهمن
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی گفت: بر اساس مدلهای اقلیمی، جو ایران تا 6 هفته آینده کماکان کمبارش و پایدار خواهد بود. از اینرو دور از انتظار نیست که مشکل آلودگی هوا در کشور ادامه داشته باشد. احد وظیفه در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: پیشبینی میشود کمبارشی در ایران تا 6 هفته آینده (اواخر بهمنماه) ادامه یابد، این درحالی است که دی و بهمنماه زمان ورود سامانههای بارشی از جنوب و جنوب غرب به کشور است و متاسفانه آنومالی (بیهنجاری) بارشها طی روزهای آینده بویژه در نوار غربی و جنوبی کشور منفی خواهد بود. وی ادامه داد: برقراری جوی آرام در کشور سبب افزایش غلظت آلایندههای جوی میشود. از اینرو دور از انتظار نیست مشکل آلودگی هوا در کشور طی نیمه دوم دی و بهمنماه ادامه داشته باشد. وظیفه با اشاره به اینکه بر اساس بررسیهای سازمان هواشناسی طی هفتههای اخیر در تهران در سطوح بالای جو - فاصله حدود ۱۲ تا ۱۳ کیلومتری از سطح زمین - وزش باد نداشتهایم و جو کاملا پایدار بوده است، گفت: پیشبینی میشود طی هفته آینده نیز کماکان کلانشهرهای کشور با آلودگی هوا مواجه باشند.
***
در صورت تداوم روند فعلی
اسقاط خودروهای فرسوده ۱۰۰۰ سال طول میکشد!
رئیس هیاتمدیره انجمن صنفی کارفرمایی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۴ تعداد خودروهای فرسوده در کشور به 8 میلیون دستگاه میرسد، تصریح کرد: با توجه به اینکه سال گذشته تنها ۸۰۰۰ دستگاه خودروی فرسوده اسقاط شده، اگر همین روند ادامه پیدا کند، اسقاط این 8 میلیون خودروی فرسوده هزار سال طول میکشد! محمود مشهدیشریف در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در تفاهمنامهای که سال گذشته در رابطه با اسقاط موتوسیکلت منعقد شد، مقرر شد خرداد امسال به ازای شمارهگذاری هر موتوسیکلت یک موتوسیکلت فرسوده اسقاط شود اما با توجه به اینکه امکان اسقاط موتوسیکلت فراهم نیست طی این مدت هیچ موتوسیکلتی اسقاط نشده است. وی در ادامه از تردد ۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور خبر داد و گفت: اگر تمام وسایل نقلیه را معادلسازی و شاخص را گواهی خودرو در نظر بگیریم، میتوان گفت در حال حاضر ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار گواهی اسقاط در کشور وجود دارد. به گفته وی، تا سال ۱۴۰۴ تعداد خودروهای فرسوده در کشور به ۸ میلیون دستگاه میرسد که با معادلسازی میتوان گفت ۴ سال بعد ۲۰ میلیون گواهی اسقاط در کشور وجود خواهد داشت. با توجه به اینکه در سال گذشته تنها ۸۰۰۰ خودروی فرسوده اسقاط شده، اگر همین روند ادامه پیدا کند، اسقاط ۸ میلیون خودروی فرسوده هزار سال طول میکشد.
ارسال به دوستان
شناسایی ۶۱۱۳ بیمار جدید در یک شبانهروز
تعداد فوتیهای کرونا ۲ رقمی شد
گروه اجتماعی: سرانجام بعد از ۴ ماه، میزان مرگومیر روزانه ناشی از کرونا در ایران ۲ رقمی شد و به 98 نفر کاهش یافت.
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز گفت: از دوشنبه تا سهشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۱۱۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۶۸۶ نفر از آنها بستری شدند.
وی گفت: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به یک میلیون و ۲۵۵ هزار و ۶۲۰ نفر رسید.
لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۵ هزار و ۷۴۸ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۲۹ هزار و ۲۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری گفت: ۴۸۲۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته وی، تاکنون ۷ میلیون و ۸۸۵ هزار و ۴۱۶ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
لاری ادامه داد: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۴ شهرستان ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴۰۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
* وضعیت نگرانکننده کرونا در مازندران
لاری گفت: شهرستانهای ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در استان مازندران تنها شهرستانهای قرمز در کشور یعنی در وضعیت «بسیار پرخطر» هستند و مابقی شهرستانهای این استان نیز در وضعیت نارنجی یا پرخطر قرار دارند.
وی افزود: نمودار موارد بستری و مرگومیر ناشی از کرونا در استان مازندران برخلاف روند نزولی بیماری در کشور، در حال صعود است و مطمئنا در صورت ادامه روند افزایشی، شهرستانهای بیشتری از این استان در وضعیت قرمز قرار میگیرند. لاری ادامه داد: افزایش تعداد موارد غربالگری، انجام گسترده تستهای سریع، توسعه مراقبتهای منزل به منزل و محله به محله در قالب طرح شهید سلیمانی با تلاش شبانهروزی همکاران نظام سلامت استان، هلالاحمر و بسیج در حال اجراست و امیدواریم با هماهنگی تیمهای نظارتی و حمایتی در قالب طرح مذکور و همکاری جدی مردم در عمل به توصیههای بهداشتی بویژه پرهیز از دورهمی خانوادگی و خودداری از ملاقات محلی در مناطق روستایی، شاهد توقف روند نگرانکننده بیماری در این استان باشیم.
* پیشروی آزمایشهای بالینی واکسن کرونا با احتیاط بالا
دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت با اشاره به جزئیات فرآیندهای فاز اول مطالعه بالینی واکسن کرونا، گفت: از روز دوشنبه تا سهشنبه ۴ نفر دیگر از داوطلبان شرکت در فاز اول مطالعه بالینی واکسن کرونا در کشور واکسن را دریافت کرده و وارد مطالعه شدند. احسان شمسیکوشکی در گفتوگو با ایسنا، درباره فرآیند فاز اول مطالعه بالینی واکسن ایرانی کرونا، گفت: هدف اصلی فاز اول مطالعات و کارآزماییهای بالینی و اثبات ایمنی فرآورده تولید شده است. به این معنا که استفاده آن فرآورده برای افراد ایمن بوده و دچار واکنشهای بسیار جدی و عوارض ناخواسته جدی نمیشوند.
وی افزود: در فاز یک کارآزماییهای بالینی، نکته مهم اطمینان از ایمنی فرآورده است. بر همین اساس از آنجایی که نخستینبار است تست واکسن کرونا در کشور آغاز شده، باید با احتیاط زیادی آزمایشهای مربوطه را پیش ببریم، به طوری که اولا آزمایش با تزریق دوز کمتر واکسن به نخستین داوطلبان آغاز میشود و بتدریج اگر دوز بالاتری وجود داشته باشد، روی داوطلبان بعدی آزمایش میشود و افراد هم به صورت تکتک یا در قالب گروههای کوچک وارد مطالعه میشوند تا اگر ریسکی هم وجود دارد، افراد کمتری دچار این ریسک شوند. دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت اظهار کرد: مردم به این مساله مهم اطمینان داشته باشند. ۵۶ نفری هم که قرار است در فاز اول مطالعه بالینی واکسن کرونای ایرانی را دریافت کنند، بتدریج و با دقت بسیار زیاد وارد مطالعه میشوند. وی گفت: فاز اول تست کرونا بین یک ماه و نیم تا ۲ ماه طول میکشد. بعد از این مدت اگر کار انجام شده و نتایج به دست آمده در فاز اول مطالعه بالینی درست باشد، وارد فاز دوم مطالعه بالینی میشویم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|