|
حشدالشعبی: داعش در ایجاد نسل دوم خود ناکام ماند
صادق الحسینی، سخنگوی سازمان حشدالشعبی عراق در محور استان دیالی گفت داعش در ایجاد نسل دوم عناصرش شکست خورده است. وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: اعترافات شمار زیادی از سرکردههای گروه تروریستی داعش بیانگر آن است که این گروه تروریستی در تولید نسل دوم خود ناکام مانده و فرزندان آنها حاضر نیستند به حرفهای آنها گوش دهند و به داعش بپیوندند.
ارسال به دوستان
در آستانه جلسه مهم کنگره برای تأیید آرای مجمع برگزینندگان
ترامپ: شکست را نمیپذیرم
هواداران ترامپ امروز در واشنگتندیسی تظاهرات خواهند کرد
گروه بینالملل: در حالی که 2 هفته دیگر تا تحلیف رئیسجمهوری بعدی آمریکا زمان باقی است، دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهوری مستقر آمریکا همچنان تلاش میکند بلکه بتواند در ایام باقیمانده بر نتیجه انتخابات تاثیر بگذارد و یکی از این تلاشها تظاهراتی است که هواداران ترامپ قرار است امروز به وقت آمریکا در واشنگتن دیسی برگزار کنند.
این تظاهرات درست در زمان و مکانی است که قرار است کنگره آمریکا به ریاست مایک پنس، معاون ترامپ جلسه تایید آرای الکترال کالج و معرفی نهایی رئیسجمهوری بعدی را برگزار کند، آن هم در شرایطی که حداقل 11 عضو جمهوریخواه کنگره گفتهاند به پیروزی بایدن اعتراض خواهند کرد. از سویی بر اساس برخی شواهد و اخبار، ترامپ هم شخصا در تظاهرات امروز شرکت خواهد کرد. خبر حضور ترامپ در این تظاهرات میتواند هواداران وی را برای شرکت جدیتر در آن ترغیب کند.
همزمان با این تظاهرات فایل صوتی ترامپ درباره درخواست وی از مقام انتخاباتی جورجیا برای دستکاری در نتیجه این ایالت همچنان خبرساز است و برخی دموکراتها خواستار بررسی و محاکمه ترامپ هم شدهاند.
* آمادهباش گارد ملی آمریکا در واشنگتن دیسی
در آستانه تظاهرات هواداران ترامپ در پایتخت، همزمان با جلسه تأیید نهایی بایدن به عنوان رئیسجمهور بعدی، گارد ملی آمریکا در واشنگتن دیسی به حالت آمادهباش درآمد و درباره حمل هرگونه سلاح گرم هشدار داد. طبق این گزارش، پلیس واشنگتن دیسی در سراسر مرکز شهر تابلوهایی را نصب کرده که در آن درباره حمل هرگونه سلاح گرم هشدار داده و آن را غیرقانونی اعلام کرده است. از طرف دیگر، «رابرت کونتی» رئیس موقت پلیس واشنگتن دیسی از شهروندان آمریکایی درخواست کرده است در صورت مشاهده هرگونه فرد مسلح، فوری به پلیس گزارش دهند.
وی روز دوشنبه در این باره گفت: افرادی هستند که قصد دارند مسلح وارد شهر ما شوند.
* ترامپ: کاخ سفید دست دموکراتها نمیافتد
کمتر از ۲ هفته دیگر ساکن بعدی کاخ سفید باید کلیدها را از ترامپ تحویل بگیرد. با گذشت بیش از 2 ماه از انتخابات، ترامپ نه فقط نتیجه را نپذیرفته، بلکه در سخنرانی پرشور خود در جورجیا وعده داد: کاخ سفید دست دموکراتها نمیافتد و من شکست را نمیپذیرم.
وی گفت: لیبرال دموکراتها کاخ سفید را تصاحب نخواهند کرد. ترامپ که در یک سخنرانی در ایالت جورجیا برای حمایت از نامزدهای حزب جمهوریخواه در انتخابات مجلس سنا حضور داشت، گفت: امکان ندارد ما در جورجیا باخته باشیم. ۲ تا انتخابات داشتیم و در هر ۲ برنده شدم.
او در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه به تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ادامه خواهد داد، به صورت تلویحی گفت جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا به عنوان رئیسجمهور وارد کاخ سفید نخواهد شد. او گفت: اگر مجلس سنا و کاخ سفید دست دموکراتها بیفتد - البته این کاخ سفید دست آنها نخواهد افتاد- با تمام توانمان مبارزه خواهیم کرد. ترامپ در بخشی از سخنانش هم تأکید کرد شکست در انتخابات را نمیپذیرد.
* مایک پنس؛ آخرین امید ترامپ؟
ترامپ همچنین ابراز امیدواری کرد مایک پنس، معاون رئیسجمهور آمریکا از جایگاهش به عنوان رئیس تشریفاتی مجلس سنا استفاده کرده و به او برای تغییر نتیجه انتخابات کمک کند. او گفت: امیدوارم مایک پنس به کمکمان بیاید. امیدوارم معاون عالیقدر رئیسجمهور به کمکمان بیاید. او آدم بزرگی است. البته اگر کمک نکند، اینقدر دوستش نخواهم داشت.
هفته پیش رسانهها گزارش داده بودند ترامپ از مایک پنس که ریاست مجلس سنا در جلسه تأیید آرا را هم به عهده دارد، خواسته نتایج رأیگیری در مجمع گزینندگان را تأیید نکند. ترامپ چهارشنبه ۲ هفته پیش در حساب کاربری خود در توئیتر درخواست یکی از هوادارانش را که در آن از مایک پنس خواسته شده بود در جلسه روز ۶ ژانویه از تأیید رأیگیری مجمع گزینندگان خودداری کند، بازنشر کرد.
شبکه سیانان چند روز بعدتر گزارش داد دونالد ترامپ چند ساعت قبل از بازنشر این پیام در توئیتر، دیداری در دفتر کارش با مایک پنس داشته است.
ترامپ اخیرا به اطرافیانش گفته پنس به اندازه کافی به او برای رسیدن به اهدافش جهت برگرداندن نتیجه انتخابات کمک نمیکند. او در روزهای اخیر روی نقش سنتیای متمرکز شده که پنس قرار است روز ۶ ژانویه (امروز به وقت محلی) در راستای تأیید نتیجه رأیگیری الکترال انجام دهد. مایک پنس، رئیس سناست و روال تأیید آرای الکترال زیر نظر او انجام میشود. منابع آگاه میگویند ترامپ در روزهای اخیر مساله را با مایک پنس مطرح کرده و از شنیدن اینکه پنس نمیتواند نتیجه انتخابات را در جلسه ۶ نوامبر تغییر بدهد، متحیر شده است. پنس و مقامهای کاخ سفید تلاش کردهاند به ترامپ بگویند ریاست او بر آن جلسه جنبه تشریفاتی دارد و او نمیتواند به صورت یکنفره نتیجه آرای الکترال را رد کند.
* جو بایدن: ترامپ به وظایفش در مقام رئیسجمهور عمل نمیکند
جو بایدن به عنوان رئیسجمهوری منتخب آمریکا هم که با دقت تحرکات ترامپ را مدنظر دارد دیروز گفت: دونالد ترامپ به وظایف خود بهعنوان رئیس دولت عمل نمیکند. وی در جمع خبرنگاران در جورجیا گفت: نمیفهمم ترامپ چرا دوست دارد کارش را نگه دارد. او حتی به وظایفش هم عمل نمیکند. بایدن افزود: ترامپ به جای آنکه به پاندمی کرونا در آمریکا بپردازد، تمام توجهش را معطوف به «اعتراض» به نتایج انتخابات ریاستجمهوری کرده است.
***
[دردسر فایل صوتی برای ترامپ]
شاید هیچ چیزی مثل آنچه این روزها نقل جلسات سیاسی در آمریکاست نمیتوانست ضربهای کاری به ترامپ بزند؛ فایلی صوتی که وی رسما در آن خواستار تقلب به نفع خود میشود. حالا ۲ عضو حزب دموکرات آمریکا هم از «افبیآی» خواستهاند پرونده تحقیقات کیفری علیه دونالد ترامپ بابت مناقشه مربوط به تماس تلفنیاش با هدف اعمال فشار بر مقامهای ایالت جورجیا به منظور لغو نتایج انتخابات ریاستجمهوری به نفع خودش باز کند. «تد لیو» و «کاتلین رایس» ۲ عضو حزب دموکرات آمریکا گفتند: ما معتقدیم دونالد ترامپ دست به جلب شراکت یا دسیسهچینی برای ارتکاب چند جرم انتخاباتی زده است. این افشاگری سبب به راه افتادن بحثی شدید شده درباره اینکه آیا این تماس ناقض قوانین فدرال ممنوعکننده مداخله در انتخابات بوده است یا نه. تد لیو که نماینده کالیفرنیا در مجلس نمایندگان است و کاتلین رایس که نماینده نیویورک در این مجلس است، خواستار باز کردن یک پرونده در این باره شدهاند. آنها خطاب به کریستوفر رای، مدیر «افبیآی» نوشتند: ما به عنوان نمایندگان کنگره و دادستانهای سابق معتقدیم دونالد ترامپ دست به جلب شراکت یا دسیسهچینی برای ارتکاب چند جرم انتخاباتی زده است. ما از شما میخواهیم فورا یک تحقیقات کیفری درباره رئیسجمهور باز کنید. بر اساس قوانین آمریکا، محروم کردن رایدهندگان از یک انتخابات آزاد یا عادلانه «به صورت عمدی و از روی قصد» جرم است. بر اساس فایل صوتی منتشرشده، دونالد ترامپ به مقام انتخاباتی ارشد جورجیا برای «یافتن» آرای کافی به منظور تغییر شکست او در این ایالت جنوبی فشار آورده است. به گزارش رویترز، تماس تلفنی روز شنبه تازهترین اقدام در تلاش ۲ ماهه ترامپ بود که تاکید دارد در نتیجه تقلب انتخاباتی گسترده در انتخابات سوم نوامبر، مقابل جو بایدن دموکرات شکست خورده است. تماس تلفنی ترامپ با «برد رافنسپرگر» مقام انتخاباتی ارشد جورجیا که جمهوریخواه است، در شرایطی انجام شد که برخی متحدان او در کنگره قصد دارند با تایید رسمی پیروزی بایدن در روز چهارشنبه مخالفت کنند. در جریان این تماس که روزنامه واشنگتنپست آن را منتشر کرد، ترامپ چند بار رافنسپرگر را تحت فشار میگذارد که اعلام کند او بیش از بایدن رای آورده است. بر اساس این فایل صوتی، ترامپ میگوید: فقط همین را میخواهم که ۱۱ هزار و ۷۸۰ رای پیدا کنی که یکی بیشتر از آن چیزی باشد که ما میخواهیم. هیچ چیز اشتباهی درباره گفتن آن وجود ندارد. خب میدانی! شما دوباره حساب و کتاب کردهاید. ترامپ در فایل صوتی منسوب به او میگوید: مردم جورجیا عصبانی هستند، مردم در کشور عصبانی هستند، ایرادی ندارد که این را بگویید.
ارسال به دوستان
منابع آگاه از صدور دستور تعلیق کار «هشام داوود» مشاور نخستوزیر عراق به دلیل اظهارات سخیف درباره فرماندهان مقاومت خبر دادند
انتقادات گسترده به هتاکی مشاور مصطفی الکاظمی
گروه بینالملل: اظهارات سخیف و موهن مشاور نخستوزیر عراق درباره فرماندهان مقاومت باعث انتقادات بسیاری شده و در این میان برخی منابع آگاه از تعلیق کار وی به دستورمصطفیالکاظمی خبر دادند. اظهارات مشاور نخستوزیر عراق که بشدت از سوی افکار عمومی و گروههای سیاسی مورد انتقاد واقع شد، نگرانیها درباره افزایش حضور نیروهای مخالف استقلال و حاکمیت عراق را در بدنه دولت افزایش داده است. نکته قابل تامل اینکه اقدامات و مواضع دولت الکاظمی و شخص نخستوزیر عراق در یک سال گذشته مخالفتهای جدی از سوی پارلمان، مقامات مذهبی و سیاسی عراق و ملت این کشور را در پی داشته است؛ انتقاداتی که عموما متوجه اجرا نشدن مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج آمریکاییهاست.
* واکنش به سخنان هتاکانه مشاور الکاظمی
به گزارش «وطن امروز»، پایگاه خبری «بغداد الیوم» دیروز از قول یک منبع آگاه دولت عراق بدون ذکر نام نوشت: «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق دستور تعلیق کار «هشام داوود» مشاور خود در امور گفتوگوی ملی و تحقیقات درباره اظهارات اخیرش در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی درباره [شهید] قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس را صادر کرد».
هشام داوود، مشاور نخستوزیر عراق اخیرا در گفتوگویی ادعاهایی را درباره سردار سپهبد سلیمانی مطرح کرده بود که با محکومیت و انتقادهای شدیدی در عراق روبهرو شده است. در آخرین مورد، «مهدی الامرلی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در این باره گفت: آیتالله سیستانی از شهید سلیمانی به عنوان یکی از فرماندهان پیروزی در عراق یاد کرده است. میخواهم به داوود (مشاور الکاظمی) بگویم وقتی تروریسم عراق را درمینوردید، تو در عشرتکدههای اروپا لَم داده بودی و سلیمانی با ما در خاکریزهای شرافت و عزت و جهاد در منطقه آمرلی بود و عراق را ترک نکرد و در همه عملیاتهای آزادسازی شرکت کرد و در خاک این کشور به شهادت رسید.
در پی این انتقادها هشام داوود در بیانیهای درصدد توجیه ادعاها و تبرئه خود برآمد و اعلام کرد گفتههایش در جریان فیلم مستند شبکه یادشده به عنوان مشاور نخستوزیر نبوده است.
* هشدار درباره اقدامات مرموز در پایگاههای نظامی آمریکا
اقدامات مرموز آمریکا در عراق وارد فاز جدیدی شده است. در همین ارتباط، یکی از اعضای کمیسیون حقوقی پارلمان عراق درباره تبدیل پایگاههای نظامی آمریکا در عراق به پایگاههای دائمی در صورت تداوم سکوت در قبال آن هشدار داد. به نوشته پایگاه خبری «المعلومه»، «حسین العقابی» عضو این کمیسیون تصریح کرد رابطه میان عراق و آمریکا غیرمتوازن است. نماینده عراقی تصریح کرد: پایگاههای نظامی آمریکا در صورتی که یک موضع ملی در قبال آنها اتخاذ نشود، به صورت دائمی باقی خواهند ماند. ۲ روز پیش یک منبع آگاه عراقی از ورود بیش از ۲۰۰ خودرو و کامیون نظامی آمریکایی به پایگاه «عینالاسد» در الانبار خبر داد و اعلام کرد همزمان با حرکت این کاروان بزرگ از خودروها و کامیونهای نظامی به سوی عینالاسد، جنگندهها، بالگردها و پهپادهای آمریکایی نیز امنیت این کاروان را بر عهده داشتند. پایگاه هوایی عینالاسد در ۱۶۰ کیلومتری غرب بغداد، در استان الانبار قرار دارد. مساحت این پایگاه ۱۰ کیلومتر مربع یعنی چیزی برابر با مساحت منطقه سبز بغداد است و بزرگترین پایگاه فعلی نیروهای آمریکایی در عراق به شمار میرود که نیروهای عراقی نیز در بخشی از آن حضور دارند.
* لزوم پاسخ بغداد به تروریستهای آمریکایی
«مختار الموسوی» عضو کمیسیون روابط خارجه پارلمان عراق ضمن انتقاد از سکوت دولت این کشور در قبال جنایت آمریکا در به شهادت رساندن سردار حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در فرودگاه بغداد تأکید کرد پاسخ ندادن دولت به این جنایت نشانه ضعف دولت است. الموسوی گفت پارلمان عراق درباره این جنایت، حرف خود را زد و تصمیم به پایان حضور نیروهای بیگانه از جمله آمریکا در عراق گرفت و در همین ارتباط تلاشهایی نیز برای به جریان انداختن این موضوع پس از تحویل قدرت در آمریکا به «جو بایدن» در حال انجام است. الموسوی تصریح کرد که پاسخ ندادن دولت عراق به این جنایت آمریکا نشانه ضعف دولت و رهبری عراق است.
* انفجار مجدد در مسیر نظامیان آمریکا
یک کاروان لجستیکی ائتلاف آمریکایی بار دیگر پیش از ظهر دیروز (سهشنبه) در استان صلاحالدین هدف انفجار بمب کنار جادهای قرار گرفت. به نوشته کانال تلگرامی صابریننیوز، هنوز از میزان تلفات و خسارات احتمالی خبری منتشر نشده و هیچ گروهی نیز مسؤولیت این حمله را بر عهده نگرفته است. دوشنبهشب نیز یک کاروان ائتلاف آمریکایی در جاده شهر «دجیل» در ۶۰ کیلومتری بغداد هدف انفجار قرار گرفت و گروه «قاصم الجبارین» مسؤولیت آن را بر عهده گرفت. این برای دومین بار در این هفته است که کاروانهای لجستیکی ائتلاف آمریکایی در بخش شمالی عراق هدف قرار میگیرد، در حالی که تمام عملیاتهای پیشین در استانهای جنوبی رخ میداد.
ارسال به دوستان
چهلویکمین جلسه سران شورای همکاری خلیجفارس در شهر العلای عربستان در حالی برگزار شد که اغلب سران کشورهای عضو در آن حاضر نبودند
شکست سیاست تحریمی آل سعود
گروه بینالملل: چهلویکمین جلسه سران شورای همکاری خلیجفارس در شهر العلای عربستان در غرب این کشور در حالی برگزار شد که باز هم سایه اختلاف و شکاف بین اعضای این شورا بر این جلسه سنگینی کرد. عربستان پس از شکست راهبرد تنشآفرین چند سال اخیر خود در منطقه، مجبور به برچیدن سیاست محاصره و تحریم قطر شد. از این رو در یک تغییر رویکرد بحثبرانگیز، ملکسلمان شخصا امیر قطر را پس از 4 سال به کشورش دعوت کرد تا در اجلاس شورای همکاری خلیجفارس مشارکت داشته باشد؛ اقدامی که به هیچوجه از سوی متحدان سنتی سعودی یعنی امارات، مصر و بحرین مورد استقبال قرار نگرفت، تا جایی که حتی پادشاهی بحرین نیز در سطح ولیعهد در این نشست حضور یافت. از سوی دیگر اماراتیها نیز نگاه مثبتی به این نشست نشان ندادند. به نظر میرسد عربستان در وضعیت فعلی که متحدان منطقهای و جهانی خود را در موضع ضعف میبیند، بدون در نظر گرفتن تبعات تصمیمات خود بر روابط با همپیمانان قبلی، به هر ابزاری برای تغییر در رویکرد قبلی دست میبرد.
* دست نیاز سعودی به سوی قطر
به گزارش «وطن امروز» به نقل از روزنامه رایالیوم، غیبت «حمد بنعیسی آلخلیفه» پادشاه بحرین، «هیثم بنطارق» سلطان عمان و عقبنشینی احتمالی «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهوری مصر و نیز ابهام درباره سطح نمایندگی امارات در چهلویکمین دوره اجلاس شورای همکاری خلیجفارس که در عربستان سعودی برگزار میشود، بحث آشتی عربی را با چالش مواجه کرده و نشان میدهد این آشتی در واقع یک آشتی دوجانبه میان ریاض و دوحه بوده و کشورهایی که به تبعیت از عربستان سعودی، قطر را تحریم کردند، تمایلی به این آشتی ندارند. این رویکرد کشورهای عربی در حالی است که «تمیم بن حمد آلثانی» امیر قطر به دعوت مستقیم ملکسلمان، پادشاه سعودی و برای نخستینبار بعد از سال 2017 در این جلسه شرکت کرد. بر این اساس محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان از تمیم بنحمد بنخلیفه آلثانی، امیر قطر و هیات همراهش در فرودگاه العلا استقبال کرد. در این زمینه یک مقام کویتی اعلام کرد عربستان سعودی مرزهای زمینی و حریم هوایی خود را به روی قطر باز میکند اما در این میان اشارهای به باز شدن حریم هوایی امارات و بحرین به روی قطر نشد.
* شکاف عینی در شورا
منابع مطلع از کشورهای عربی حوزه خلیجفارس در این زمینه به روزنامه رایالیوم گزارش دادند غیبت پادشاه بحرین در این نشست و مامور کردن «سلمان بنحمد آلخلیفه» ولیعهد خود برای شرکت در اجلاس ریاض بیانگر عدم رضایت منامه از روند آشتی عربی است. از این رو به نظر میرسد بحرین ترجیح میدهد از مشارکت در این روند فاصله بگیرد و در کنار مصر و امارات در اردوگاه تحریم دولت قطر بایستد. از امارات نیز حمدبن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی و معاون بنزاید در این نشست شرکت کرد اما «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات عربی متحده در واکنشی سرد به توافق ریاض - دوحه برای بازگشایی مرزها، در ارتباط با اجلاس سران شورای همکاری خلیجفارس گفت کشورهای عضو این شورا کارهای زیادی پیش رو دارند. همچنین هیثم بنطارق، پادشاه عمان نیز در این اجلاس حضور نیافت و «فهد بنمحمود» معاون نخستوزیر را به عنوان رئیس هیات سلطاننشین عمان برای شرکت در این اجلاس انتخاب کرد که این امر نشان میدهد عمان قصد دارد از هر گونه حواشی این نشست فاصله بگیرد. به نظر میرسد هیثم بنطارق قصد دارد روش سلطان قابوس در عدم مشارکت در نشستهای خلیجفارس و عربی و اسلامی جز در موارد استثنایی را در پیش بگیرد. روزنامه فرامنطقهای القدس العربی نیز در گزارشی به نقل از منابع مطلع نوشت دلیل این غیبت، نبود شفافیت در رویکردها و انگیزههای برگزاری این نشست است که هدف اصلی آن حل بحران بین کشورهای عربی حوزه خلیجفارس (عربستان، امارات، بحرین و امارات) با قطر است که از سال ۲۰۱۷ در پی اعمال محاصره علیه قطر آغاز شد.
عربستان، مصر، بحرین و امارات عربی متحده ۵ ژوئن ۲۰۱۷ تمام روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و علیه این کشور تحریمهای اقتصادی اعمال کردند. این کشورها قطر را به «حمایت از گروههای تروریستی» متهم و یک لیست ۱۳ مادهای را جهت عادیسازی روابط با این کشور به دوحه تحمیل کردند. قطر نیز اتهامات این کشورها را رد و اعلام کرد هیچ درخواست مغایر حقوق بینالمللی را نخواهد پذیرفت. روابط این کشورها با قطر، به رغم تمام تلاشهای کویت برای میانجیگری هنوز به حالت عادی بازنگشته است.
ارسال به دوستان
یک مقام دولت مستعفی یمن اعلام کرد امارات از سومین فرودگاه بزرگ یمن به عنوان زندان استفاده میکند
شکنجهگاه اماراتیها در جنوب یمن
گروه بینالملل: انتشار خبر مربوط به استفاده اماراتیها از یک فرودگاه بینالمللی به عنوان زندان غیرقانونی علیه یمنیها برگ دیگری از جنایات متجاوزان علیه مردم یمن است؛ جنایاتی که در تلافی شکستهای مکرر متجاوزان سعودی- اماراتی از نیروهای مقاومت، علیه مردم و غیرنظامیان یمنی صورت میگیرد.
* دولت مستعفی یمن: امارات فرودگاه الریان را شکنجهگاه کرده است
به گزارش «وطن امروز» به نقل از روزنامه عربی۲۱، یک مسؤول دولت مستعفی یمن، امارات را به اخلال و کارشکنی در روند راهاندازی سومین فرودگاه بزرگ یمن و استفاده از آن به عنوان یک «زندان غیرقانونی» متهم کرد. مختار الرحبی، مشاور وزیر اطلاعرسانی در دولت مستعفی یمن در توئیتی نوشت: نیروهای اماراتی از این فرودگاه به عنوان یک زندان غیرقانونی استفاده کرده و در آن مرتکب شنیعترین شکنجهها در حق مردم یمن میشوند. وی همچنین در توئیت دیگری نوشت: نیروهای اماراتی با دستورالعملهای دولت (مستعفی) یمن درباره راهاندازی دوباره فرودگاه الریان در شهر المکلا مخالفت کردند. مسؤولان اماراتی تاکنون اظهارنظری در این باره نداشتهاند. فرودگاه بینالمللی الریان سومین فرودگاه بزرگ در یمن پس از فرودگاههای صنعا و عدن محسوب میشود که از آوریل ۲۰۱۵ به دلیل کنترل نیروهای القاعده بر شهر المکلا، پروازها در این فرودگاه متوقف شد.
* انصارالله: سیاست محاصره به بنبست خورده است
در همین حال «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن بهدنبال توافق دوحه - ریاض برای بازگشایی مرزها و برچیده شدن محاصره قطر از سوی عربستان، در توئیتی نوشت: سیاست محاصره و جنگ محتوم به شکست است. محمدعلی الحوثی، رئیس کمیته عالی انقلاب یمن هم در واکنش به توافق قطر و عربستان سعودی برای بازگشایی مرزها و رفع محاصره قطر، لغو محاصره و ازسرگیری روابط این کشور با عربستان سعودی را به ملت قطر تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد این موضوع آغازی بر پایان جنگ و تنش در منطقه و توقف جنگ علیه یمن و رفع محاصره آن باشد. وی در این باره گفت: معیار سنجش آشتی (کشورهای حاشیه) خلیجفارس با قطر و با نظارت کویت ۳ موضوع است که در صورت عدم وقوع هر کدام این آشتی رخ نخواهد داد؛ اول آنکه این لغو محاصره صوری نباشد به معنای آنکه پس از نشست (شورای همکاری) محاصره دوباره برقرار شود. دوم؛ توافق به خاطر عادیسازی روابط نباشد، به نحوی که این همان هدف نشست و مهمترین خروجی آن بویژه با توجه به حضور هیأت آمریکایی در این نشست باشد و سوم برگرفته از استقلال هر کشوری با حفظ روابط برابر بینالمللیاش باشد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
احداث 4 مقر نظامی ترکیه در شمال سوریه
منابع نظامی وابسته به گروه معارض و تروریستی «الجبهه الوطنیه للتحریر» از اقدامات جدید ترکیه در سوریه خبر دادند و اعلام کردند نظامیان این کشور در حال احداث پایگاه در اطراف مسیر بینالمللی «ام-۴» هستند. این منابع که خواستند هویتشان فاش نشود، به روزنامه العربی الجدید گفتند نظامیان ترکیه در ارتفاعات «تله قسطون» واقع در شمال «سهل الغاب» در حد فاصل شمال غرب حماه و جنوب غرب ادلب، گشتزنی انجام دادند. به گفته منابع مذکور، نظامیان ترکیه قصد دارند در این منطقه محل مناسبی برای احداث مقر پیدا کنند، کما اینکه مقرهایی در طول مسیر ام-۴ احداث کردهاند. این مقرها از «الترمبه» در شرق ادلب تا منطقه «عین الحور» در غرب این استان امتداد دارد. این منابع ادامه دادند ارتش ترکیه در مناطق «الزعینیه»، «الغسانیه»، «جسر الشغور» و «جسر الکفیر» واقع در مسیر ام-۴، چهار مقر احداث کرده است و قصد دارد مقرهای بیشتری نیز احداث کند. به گفته این منابع، گروههای تروریستی وابسته به ارتش ترکیه در این مقرها مستقر خواهند شد.
***
آغاز دور دوم مذاکرات بینالافغانی
شورای عالی مصالحه ملی افغانستان اعلام کرد اعضای هیأت جمهوری اسلامی افغانستان دیروز برای پیشبرد مذاکرات صلح با گروه طالبان به قطر رفتند. فریدون خزون، سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در توئیتی نوشت اعضای این هیأت قبل از ظهر دیروز به شهر دوحه، پایتخت قطر رفتند. دور دوم مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و گروه طالبان نیز دیروز در قطر آغاز شد. این مذاکرات ۲۲ شهریور سال جاری در دوحه آغاز شد و در تاریخ ۲۲ آذر برای ۲۰ روز متوقف شد. در دور نخست این مذاکرات که 3 ماه زمان برد، هیأتهای مذاکرهکننده افغانستان و گروه طالبان روی دستورالعمل مذاکرات به توافق رسیدند. هیأتهای ۲ طرف پس از توافق روی دستورالعمل، بهمنظور مشورتهای بیشتر روی برنامه مذاکرات، با توقف ۳ هفتهای مذاکرات موافقت کردند. همزمان با آغاز دومین دور مذاکرات بینالافغانی و اتمام ریاستجمهوری ترامپ، نماینده ویژه آمریکا و فرمانده ارتش پاکستان درباره صلح افغانستان تبادلنظر کردند. در این تماس تلفنی خلیلزاد از نقش پاکستان در صلح منطقه بویژه نقش این کشور در افغانستان قدردانی کرد و ۲ طرف تعهد خود بر حمایت از روند گفتوگوهای بینالافغانی را اعلام کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|