|
تداوم آلودگی هوا در پایتخت
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا، شاخص آلودگی هوای پایتخت دیروز روی عدد ۱۴۶ قرار گرفت که بر اساس این شاخص، هوای پایتخت برای گروههای حساس ناسالم اعلام شد. پایتخت از ابتدای سال تاکنون ۱۸۲ روز هوای قابل قبول، ۸۹ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵ روز هوای پاک و ۸ روز هوای ناسالم داشته است.
ارسال به دوستان
حسن روحانی: وزارت بهداشت با آزمایش واکسن کرونای خارجی روی مردم ما مخالفت کرد
تست واکسن خارجی ممنوع!
واکسنهایی در اختیار ما بود که میتوانستیم زودتر به کشور وارد کنیم، منتها واکسنی بود که میخواستند روی مردم ما آزمایش کنند
گروه اجتماعی: «وزارت بهداشت با درخواست آزمایش واکسن خارجی بر روی مردم ایران مخالفت کرد». حسن روحانی روز گذشته جمله بالا را در حالی گفت که مقام معظم رهبری روز جمعه واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی را ممنوع اعلام کردند.
مقام معظم رهبری روز جمعه به صراحت واردات واکسن کرونا از آمریکا و انگلستان را ممنوع اعلام کردند و گفتند: «آمریکاییها اگر توانسته بودند واکسن تولید کنند، این افتضاح کرونایی در کشورشان به وجود نمیآمد که در یک روز ۴ هزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اینکه اساسا به آنها اعتمادی نیست و گاهی این واکسنها برای آزمایش بر روی ملتها است. البته با سابقهای که فرانسویها در قضیه خونهای آلوده دارند، به آنها هم خوشبین نیستم اما تهیه واکسن از کشورهای دیگر هیچ مشکلی ندارد».
بدبینی به آمریکاییها، انگلیسیها و فرانسویها که سابقه تاریخی در دشمنی با ملت ایران دارند، بسیار طبیعی است. آنها حتی برای واردات داروی بیماران پروانهای کارشکنی کردند و از هر کاری برای ایجاد مانع در مسیر واردات داروهای خاص و کالاهای بشردوستانه دریغ نکردند! اما حالا که زمزمه آزمایش واکسن ایرانی شنیده شده، آمریکاییها برای صادرات واکسن مشکلی ندارند.
حسن روحانی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از چند زاویه به این موضوع پرداخت و حتی اعلام کرد آنها میخواستند واکسن خود را روی ایرانیها آزمایش کنند.
موضوع آزمایش واکسنها روی مردم کشور چیزی نیست که بتوان براحتی از کنار آن گذشت. به گفته روحانی، موضوع آزمایش واکسنها روی مردم اصلا پنهان نبود و آنها صراحتا درخواست تست واکسن را داده بودند. وی در این باره گفت: واکسنهایی در اختیار ما بود که میتوانستیم زودتر به کشور وارد کنیم، منتها واکسنی بود که میخواستند روی مردم ما آزمایش کنند. شرکتهایی بودند که به ما پیشنهاد دادند و وزارت بهداشت ما به حق نپذیرفت و قبول نکرد و بعضی از شرکتها هم قبول کردند و کاری به آنها نداریم.
رئیسجمهور تاکید کرد: مردم مطمئن باشند آنها وسیله آزمایش برای شرکتهای سازنده واکسن قرار نخواهند گرفت. درباره شایعاتی هم که درباره واکسن مطرح میشود، صداوسیما و رسانهها همه باید تلاش کنند با این شایعات مقابله شود که مثلا فلان جا واکسن دارند، فلان جا وارد شده و قیمتش فلان است. خواهش ما این است که مردم به متخصصان وزارت بهداشت و درمان و قرارگاه و ستاد گوش دهند و گول افرادی که قصد سوءاستفاده در این شرایط را دارند، نخورند. روحانی بیان کرد: حتما خرید و تهیه واکسن جزو اولویتهای ماست و انشاءالله با زمان و شرایطی که اعلام میشود، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
نکتهای که باید در نظر داشت اینکه خیلی طبیعی است که آمریکایی که مانع ورود داروهای حیاتی به ایران میشود، نخواهد واکسن کرونا به ایران برسد. در همین ارتباط حسن روحانی دیروز به کارشکنیها برای انتقال پول و ثبت سفارش واکسن کرونا هم اشاره کرد. روحانی درباره اینگونه کارشکنیها گفت: امروز یکی از مطالبات مردم این است که ما واکسن را سریعتر در اختیار مردم قرار دهیم؛ واکسنی که مورد اطمینان است و مرجع آن سازمان بهداشت و درمان است. اگر در داخل بتوانیم هرچه سریعتر واکسن کرونا را به نتیجه برسانیم یا در خارج هم واکسن مطمئنی را بخریم و وارد کشور کنیم، این کار را خواهیم کرد. بیش از یک ماه و 40 روز گرفتار نقل و انتقال پول بودیم، یعنی یکی از مثالهای روشن جنایتی که آمریکا علیه ملت ایران انجام داد، تهیه واکسن کرونا بود. آنقدر مشکلات ایجاد کردند تا پولی که داریم را به حساب یک شرکت دیگر جابهجا کنیم تا در واکسن کوواکس سهیم باشیم و زمانی که نوبت ما میشود، واکسن را وارد کشور کنیم. چه آنجایی که میخواهیم واکسن مشترک بسازیم، چه واکسن بخریم و چه در داخل قصد تولید داشته باشیم، هر جا ارز و ریال نیاز بوده است دولت بهرغم سختیها بدون هیچ مضایقهای با دست باز وارد شده است. تاکید میکنم برای ساخت و خرید واکسن، هر ارز و ریالی نیاز باشد بلافاصله تامین خواهیم کرد.روحانی دیروز جزئیات استفاده از واکسن وارداتی را هم اعلام کرد و گفت قرار نیست بدون بررسی و کاوش، واکسنهای وارداتی استفاده شود.
وی افزود: زمانی که واکسن در اختیار ما قرار میگیرد و میخواهیم از آن استفاده کنیم، نیاز به یک سند و مقررات داریم. در سندی که امروز در جلسه مورد بحث قرار گرفت و نکاتی هم مورد نظر اعضای جلسه بود، 4 فاز را در آن مدنظر قرار دادیم. وقتی واکسن در اختیار ما قرار گیرد در فاز اول، اجرای این واکسیناسیون برای حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت خواهد بود.
رئیسجمهور عنوان کرد: فاز اول شامل کادر درمان است که در خط مقدم هستند و سپس افرادی که شرایط پرخطر دارند مانند کسانی که جزو سالمندان، معلولان، جانبازان و افراد پرریسک هستند، میشود؛ اینها جزو فاز و گروه اول خواهند بود. در فاز دوم جمعیت بالاتری یعنی حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت وجود دارد که اولویتهای خاص خود را دارند، مثلا دارای سن بالا یا بیماری زمینهای هستند. روحانی اضافه کرد: در فاز سوم و چهارم هم جمعیت حدود ۱۹ میلیون نفر هستند. تلاش ما این است که این فازها کوتاه شود و در حداکثر زمانی که میتوانیم، آن را اجرا کرده و زمان را کوتاه کنیم. انشاءالله در سالی که در آن هستیم و در سال آینده بتوانیم این 4 فاز را انجام دهیم. البته مردم میدانند اگر واکسن هم در اختیار ما باشد، اینطور نیست که اجرای آن در یک روز بخواهد انجام شود؛ ما اگر به ۶۰ میلیون نفر بخواهیم در ۲ نوبت واکسن بزنیم، ۱۲۰ میلیون بار باید واکسن تزریق شود. در مکانهای مختلف، با شیوههایی که داریم این امر زمانبر است و اگر روزی به ۵۰۰ هزار نفر واکسن تزریق کنیم ۶۰ میلیونش حدود ۲ تا ۳ ماه زمان میبرد و ۲ برابر شدنش باز زمان بیشتری خواهد برد. به هر حال خود واکسن و اجرای آن زمان میبرد که همه در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
* واکسن کرونا را گران میفروشند ولی تأییدیه بهداشت جهانی را ندارند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره واردات واکسن کرونا به کشور گفت: هر گونه واکسنی که به کشور وارد شود، باید تاییدیه نهایی سازمان جهانی بهداشت را داشته باشد نه اینکه شرکت تولیدکننده واکسن کرونای خارجی همزمان با فروش آن از خریداران به عنوان آزمایششدگان واکسن خود بهرهبرداری کند. همایون سامهیح نجفآبادی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: برخی کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا آن را بدون تاییدیه سازمان جهانی بهداشت به متقاضیان با قیمت گزاف میفروشند، در حالی که کشورهای متقاضی واکسن کرونا از نتیجه و تاثیرگذاری آن بیخبرند. وی اضافه کرد: رهبر انقلاب و رئیسجمهور به دلیل اینکه ایرانیها نباید ابزاری برای تست آزمایش شرکتهای تولیدکننده واکسن کرونا باشند از واردات برخی واکسنها از بعضی کشورها ممانعت کردند. این در حالی است که باید به توان تولید داخل در ساخت واکسن تکیه کرد و در صورت واردات این دارو آن را از کشورهای آسیایی تهیه کرد.
* واکسن ایرانی تا خرداد ۱۴۰۰ به بازار میآید
عضو کمیته علمی مقابله با کرونا گفت: تصمیم استفاده از واکسن ایرانی در راستای حفظ عزت ملی گرفته شد.
طبرسی، عضو کمیته علمی تحقیقات واکسن کوویران درباره اینکه چرا ترجیح داده شد واکسن آمریکایی و انگلیسی خریداری نشود، اظهار کرد: در بیانات مقام معظم رهبری ۲ نکته مهم وجود داشت؛ یکی اینکه ایشان واکسن را تأیید کردند، یعنی برخلاف آنچه گروهی مدام ضد واکسن صحبت و تبلیغات میکردند ولی ایشان واکسن را تأیید و از واکسن ایرانی تقدیر کردند و همچنین اعلام کردند اگر از کشورهای دیگری غیر از این ۲ کشور واکسن خریداری شود در این باره مشکلی وجود ندارد. وی ادامه داد: البته من دقیقا نمیدانم چرا ولی حدس میزنم این کار به دلیل حفظ عزت ملی ایران است، چون وقتی واکسن آمریکایی تولید شد صحبتی از اینکه به ما بدهند وجود نداشت، حتی برای انتقال پول آن مشکل داشتیم اما به محض اینکه واکسن ایرانی رونمایی و قرار شد ایران از کشوری مثل چین واکسن بخرد، اعلام کردند یکسری خیّر آمریکایی میخواهند ۱۵ هزار دوز واکسن به ایران هدیه کنند.
فوقتخصص بیماریهای عفونی عنوان کرد: یعنی به کشوری که واکسن تولید میکند اعلام میشود میخواهیم ۱۵ هزار دوز واکسن اهدا کنیم، این به نظر من عزت ملی ما را به مخاطره میاندازد که کشوری بخواهد به ملت ایران اعانه بدهد. ملت ایران نیازی به اعانه ندارد، خودش درست میکند و بهترین آن را هم درست میکند و ممکن است از کشورهایی غیر از این کشورها هم خریداری کند.
طبرسی با اشاره به اینکه در بحث دارو همین کشورها با ما خیلی بد برخورد کردند، افزود: یعنی همین داروی «رمدسیویر» را اگر شرکتهای داخلی تولید نکرده بودند به طور مثال ناصر خسرو دنبال آن میگشتیم. درباره همه داروها این مشکل وجود دارد، حالا اگر میخواهند به ما ۱۵ هزار دوز اهدا کنند این در شأن ملت ما نیست و مقام معظم رهبری هم بر اساس همین اصل و در راستای حفظ عزت ایرانی این تصمیم را اتخاذ کردند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اینکه مشکل بزرگی هم در این باره نخواهد بود، گفت: میتوان آن را از کشورهای دیگر وارد کرد، الان هند، چین و روسیه واکسن تولید کردهاند و تا 4-3 ماه آینده واکسن ایرانی هم خواهد آمد و مشکلی در این باره نخواهد بود.
وی درباره عوارض واکسنهای فایزر و مدرنا توضیح داد: این واکسنها در اثربخشی خوب بوده اما چون واکسنهای نوع جدید است، عوارض طولانیمدت آن مشخص نیست، کما اینکه در فرانسه اعلام کردند نباید استفاده شود، چون ممکن است ایجاد سرطان کند، در همان کشورها هم عده بسیاری ترجیح دادند آن را نزنند.
طبرسی در پایان تصریح کرد: واکسن تولید شده ایرانی از نوع شناختهشده و مکانیسم آن از ویروس کشتهشده است، حال افرادی که به آنها تزریق شده در حال حاضر خوب است، انشاءالله اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ۹۹ به بازار میآید، تنها یک نوع هم نیست و انستیتو پاستور، مؤسسه رازی و چند شرکت دیگر هم روی آن کار میکنند که به مرور وارد بازار خواهد شد. ضمن اینکه واکسن چینی هم واکسن خوبی است و در حال حاضر امارات و ترکیه از آن استفاده میکنند و در چین هم تعداد زیادی آن را تزریق کردند. به دلیل اولویت داشتن تزریق به گروههای پرخطر حتما واکسن را از این کشورها هم خریداری میکنیم.
***
[تخلفات دارویی شرکت فایزر فاش شد]
طبق اطلاعات جدیدی، شرکت فایزر طی سالهای گذشته به دلیل تخلفات با بیش از ۴میلیارد دلار جریمه روبهرو شده که مهمترین آن تبلیغ برای فروش داروهای تایید نشده بوده و بیش از ۳ میلیارد دلار است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از Violation tracker، در این اواخر واکسن «کووید-۱۹» که با همکاری شرکت فایزر توسعهیافته، خبرساز شده است. این نخستین واکسن تأیید شده در انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپایی برای تزریق به شهروندان بود اما با شروع واکسیناسیون باگهای آن بیش از پیش نمودار شد؛ از زمان تزریق آن تاکنون موارد متعددی از بروز آلرژی و مرگومیر در آمریکا و اروپا رصد شده که آخرین موارد آن مرگ ۲ سالمند در نروژ و یک پرستار ۴۱ ساله در پرتغال است. تمام این موارد حاکی از آن است که محصول شرکت فایزر با چالشهایی روبهرو است. در همین راستا اطلاعات وبسایت Violation trackerدرباره فایزر نشان میدهد این شرکت از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون با بیش از ۴ میلیارد و۷۱۲ میلیون و ۲۱۰ هزار دلار جریمه روبهرو شده است. بر اساس این گزارش، جریمه مذکور مربوط به ۷۴ مورد تخلف از قوانین بوده است! بر اساس دستهبندی این وبسایت، فایزر در ۲۱ سال گذشته ۱۰ مورد تخلف مربوط به خدمات درمانی داشته که شامل ترویج محصولات دارویی تأیید نشده است و بابت آن ۳ میلیارد و ۳۷۳ میلیون و ۶۷۵ هزار دلار جریمه شده است. همچنین این شرکت ۲۳ مورد تخلف مربوط به پیمانکاری دولت، ۱۰ مورد تخلف مربوط به ایمنی، ۶ تخلف مربوط به رقابت و ۱۹ تخلف مربوط به محیطزیست انجام داده است.
ارسال به دوستان
اخبار
ورود ۷ نفر دیگر به تست واکسن ایرانی کرونا
دبیر کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت از صدور مجوز تزریق واکسن کرونای ایرانی به ۷ نفر دیگر از امروز یکشنبه خبر داد. دکتر احسان شمسیکوشکی در گفتوگو با ایسنا گفت: با آغاز فاز اول مطالعه بالینی واکسن کرونای ایرانی، در مرحله اول این واکسن به ۳ نفر از داوطلبان تزریق شد و بعد از بررسی وضعیت آنها و ارائه نتایج و مستندات، در کمیته پایش ایمنی دادهها، در مرحله دوم ۴ نفر دیگر وارد مطالعه انسانی شدند. وی در ادامه با بیان اینکه عوارض جدی در داوطلبانی که واکسن کرونای ایرانی را دریافت کردهاند، دیده نشده و حال عمومی آنها خوب است، افزود: با توجه به بررسیهای انجامشده در کمیته پایش ایمنی دادهها، مجوز ورود ۷ نفر دیگر به فاز اول مطالعه بالینی و تزریق واکسن کرونا صادر شد. بر این اساس قرار است طی امروز و فردا (۲۱ و ۲۲ دیماه) واکسن به 7 نفر دیگر از داوطلبان تزریق شود. به گفته وی، داوطلبان دریافت واکسن کرونای ایرانی در فاز اول مطالعه بالینی بتدریج وارد مطالعه میشوند، چراکه در فاز یک کارآزماییهای بالینی نکته مهم اطمینان از ایمنی فرآورده است. البته درباره اثربخشی فرآورده هم بررسیهایی انجام میشود اما هدف اصلی در مرحله اول ایمنی فرآورده است. بر همین اساس از آنجا که نخستینبار است تست واکسن کرونا در کشور آغاز شده، باید با احتیاط بالایی آزمایشها را پیش بریم؛ به طوری که ابتدا آزمایش با تزریق دوز کمتر واکسن در نخستین داوطلبان آغاز میشود و بعد بتدریج اگر دوز بالاتری وجود داشته باشد، آن را روی داوطلبان بعدی آزمایش میکنند و افراد هم به صورت تکتک یا در قالب گروههای کوچک وارد مطالعه میشوند تا اگر ریسکی هم وجود دارد، افراد کمتری دچار این ریسک شوند. شمسیکوشکی همچنین گفت: در فاز اول مطالعه بالینی واکسن کرونا در کشور، ۵۶ نفر شرکت خواهند کرد که بتدریج وارد مطالعه میشوند. این فاز تا ۲ ماه طول میکشد. بعد از این مدت اگر کار انجامشده و نتایج به دست آمده در فاز اول مطالعه بالینی درست باشد، وارد فاز دوم مطالعه بالینی میشویم.
***
20 درصد مدارس کشور فرسودهاند
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از مشارکت ۲۰۰ هزار نفر در طرح آجر به آجر خبر داد. مهرالله رخشانیمهر با اشاره به اجرای طرح آجر به آجر گفت: در این طرح تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار نفر همکاری کردهاند و طبیعی است که هر چه میزان مشارکت مردم با اعداد کمتر بیشتر باشد، خروجی آن در آینده اعداد بزرگتر و مدارس بزرگتری خواهد بود. وی در ادامه بر نقش مهم و اقدامات خوب مجمع خیرین مدرسهساز کشور تأکید و بیان کرد: با توجه به رشد اعتبارات عمرانی کشور اقدامات خوبی در زمینه مدرسهسازی و مقاومسازی مدارس انجام شده است به صورتی که طبق آخرین آمار، میانگین مدارس فرسوده و نیاز به بازسازی کشور حدود 5/19 درصد است. رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور گفت: باید ساخت پروژههای آموزشی را به سمت مجتمعهای آموزشی با زیربنای ۳ تا ۵ هزار مترمربع پیش ببریم تا شاهد یک تحول در امر مدرسهسازی باشیم.
***
بررسی جزئیات مرگ پزشک آمریکایی پس از تزریق واکسن فایزر
در پی مرگ پزشک آمریکایی پس از تزریق واکسن کروناویروس فایزر، بررسیها درباره جزئیات بیشتر این حادثه آغاز شد. به گزارش ایسنا، این پزشک ۱۸ دسامبر واکسن کرونا را تزریق کرده بود. همسر این پزشک درباره وضعیت او بعد از تزریق واکسن گفته است: ۳ روز پس از تزریق واکسن متوجه پارگی شدید رگهای خونی در پاها و دستهای او شدم و به بیمارستان مراجعه کردیم. در بیمارستان عارضه ترومبوسیتوپنی ایمنی تشخیص داده شد که از لخته شدن خون جلوگیری میکند. پس از ۲ هفته درمان او دچار سکته مغزی ناشی از کمبود پلاکت شد و فوت کرد. ۲ شرکت داروسازی «فایزر» و «بیو ان تک» در حالی دنبال تکذیب این موضوع هستند که پیش از این نیز نیویورکپست از مرگ ۲ نفر از دریافتکنندگان واکسن کروناویروس این شرکت در یک خانه سالمندان در نروژ خبر داده بود. بنا بر اعلام آژانس دارویی نروژ، این ۲ نفر تنها چند روز پس از تزریق واکسن کروناویروس فایزر- بیون تک فوت کردند. هر چند جزئیات بیشتری در این رابطه ارائه نشده است.
***
تولید همه داروهای کرونا در کشور
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: اگرچه داروی قطعی درمان کرونا وجود ندارد اما با تلاش متخصصان حوزه داروسازی کشور، تمام داروهای مورد استفاده درمان کرونا در داخل تولید میشود. سیدحیدر محمدی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد داروهای کرونا در ابتدای شیوع وارداتی بود، گفت: به عنوان مثال داروهایی مانند رمدسیویر، فاویپیراویر و ریتاناویر در ابتدا وارداتی بود که در حال حاضر تمام این داروها در داخل تولید میشود و به خودکفایی رسیدهایم. وی با تاکید بر اینکه امروز هیچ داروی درمان کرونا مصرفی در کشور وارداتی نیست، افزود: تنها بخش کوچکی از مواد اولیه تولید این داروها وارد میشود. از طرفی ظرفیت تولید ماهانه فاویپیراویر به ۳۰ میلیون عدد میرسد که از نیاز حوزه درمان کشور بیشتر است و ۷ کارخانه در حال حاضر تولیدکننده رمدسیویر هستند که بزودی یک شرکت نیز به جمع این تولیدکنندگان اضافه میشود. وی ابراز امیدواری کرد با توجه به افزایش تولید داروهای درمان کرونا، بزودی آمادگی صادرات داروهای درمان کرونا وجود داشته باشد. محمدی با اشاره به وضعیت تامین داروهایی که داروی اختصاصی کرونا نبوده اما توسط پزشکان تجویز میشوند، خاطرنشان کرد: دارویی مانند IVIG داروی اختصاصی بیماران نقص سیستم ایمنی است که البته برای درمان کرونا نیز مصرف میشود؛ در برههای از زمان با کمبودهایی مواجه بودیم که در حال حاضر این دارو در تمام داروخانههای بیمارستانی سانتر کرونا در دسترس بیماران است.
ارسال به دوستان
دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا اعلام کرد
تردد بین استانی آزاد ، سفر به شمال ممنوع
با کاهش آمار مرگ و میر و بستری شدن کرونایی در کشور، بسیاری از شهرهایی که در وضعیت نارنجی کرونا قرار داشتند، اکنون در وضعیت زرد قرار دارند و محدودیت ترددها در این شهرها برداشته شده است. به گزارش «وطن امروز»، دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا با اشاره به قرارگیری تهران در وضعیت زرد، گفت: برای تردد بین شهرهای زرد نیاز به مجوز تردد نیست. حسین قاسمی در گفتوگو با ایسنا، در تشریح آخرین وضعیت اعمال محدودیتهای کرونایی در طرح «هوشمند مدیریت کرونا» گفت: بر اساس این طرح، ورود خودرو با پلاکهای غیربومی به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است و از سوی دیگر ورود پلاکهای بومی شهرهای قرمز و نارنجی به شهرهای دیگر ممنوع و تا زمانی که وضعیت شهرهای قرمز و نارنجی به وضعیت عادی بازگردد، شرایط به همین منوال است. وی افزود: تهران در وضعیت زرد قرار گرفته است، لذا اگر همشهریان تهرانی بخواهند از تهران به شهرهای زرد بروند نیازی به برگه تردد بینشهری نیست اما بیتردید ورود به شهرهای نارنجی و قرمز برای پلاکهای غیربومی ممنوع است. وی تاکید کرد: با وجود اینکه در چند هفته گذشته شهر قرمز نداشتیم اما متاسفانه ۵ شهر استان مازندران قرمز است، همچنین 30 شهر در کشور نارنجی و ۲۱۲ شهر هم زرد است. قطعا در 7 شهر قرمز کشور اصناف به جز گروه یک، نمیتوانند فعالیت کنند و جلسات ادارات با توجه به محدودیتهای کرونایی باید برگزار شود.
* سفر به شمال ممنوع
استاندار تهران با اشاره به وضعیت زرد در استان تهران، از استمرار ممنوعیت تردد به استانهای شمالی خبر داد. انوشیروان محسنیبندپی در حاشیه جلسه ستاد ملی کرونا گفت: با رعایت پروتکلهای بهداشتی و همکاری مردم و مسؤولان، خوشبختانه استان تهران در وضعیت زرد قرار دارد. وی با تشریح محدودیتهای وضعیت زرد، تاکید کرد: دورکاری یکسوم کارکنان دستگاههای اجرایی در استان تهران اعمال میشود و محدودیت تردد خودروها از ۹ شب تا ۴ صبح استمرار دارد. استاندار تهران با اشاره به ممنوعیت فعالیت مشاغل گروه ۴ درباره وضعیت تردد بیناستانی تاکید کرد: با توجه به اینکه اکثر درخواستها مربوط به تردد به استانهای شمالی است که بعضا در شرایط قرمز و نارنجی قرار دارند، محدودیت تردد به این استانها ادامه دارد و تردد به سایر استانها مجاز است.
* ۷ شهر قرمز و ۳۰ شهر نارنجی
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا دیروز با اشاره به کاهش آمار مرگ و میر کرونا گفت: اکنون به جز استانهای شمالی، بقیه استانها وضعیت مناسبی دارند که امیدواریم این وضعیت تداوم داشته باشد. استان مازندران یکی از استانهایی است که بیشترین موارد ابتلا را در آنجا داریم و استان گلستان و گیلان هم نیاز به مراقبت بیشتر دارند. وی گفت: ۷ شهر قرمز، ۳۰ شهر نارنجی و ۴۱۱ شهر زرد و آبی در کشور داریم. از ۷ شهر قرمز ۵ شهر آمل، ساری، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران هستند و ۲ شهر بندرگز و کردکوی در استان گلستان هستند که نیاز به مراقبت بیشتر دارند.
ارسال به دوستان
۸۲ فوتی جدید کرونا در کشور
کرونای انگلیسی، قاتل جوانان
سیر نزولی آمار فوتیهای ناشی از کرونا در کشور همچنان ادامه دارد و با آنکه هنوز 7 شهر استان مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند اما تعداد زیادی از شهرهای نارنجی درحال تبدیل شدن به وضعیت زرد هستند. به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۵۹۲۴ بیمار جدید «کووید-۱۹» در سراسر کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۲۰ دی و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۹۲۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۴۵۶ نفر از آنها بستری شدند. لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۸۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۶ هزار و ۱۰۰ نفر رسید. به گفته وی، خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۶۷ هزار و ۴۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری افزود: ۴۶۸۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: تاکنون ۸ میلیون و ۹۹ هزار و ۱۹۱ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. وی همچنین گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۷ شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: همچنین ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
* جوانان در معرض خطر کرونای جهشیافته
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به کاهش بار بیماری کرونا در کشور گفت: بر این اساس وضعیت جدیدی تحت عنوان رنگ آبی یا کمخطر برای شهرها تعریف شده که پس از گذر از وضعیت زرد، شهرها به یکباره به رنگ سفید نمیرسند و به وضعیت آبی خواهند رفت که به معنای از بین رفتن ویروس در آن منطقه نیست. دکتر مسعود مردانی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت ورودی مبتلایان کرونا به بیمارستانها، اظهار کرد: خوشبختانه وضعیت بسیار خوب است و ورودی کمی به بیمارستانها داریم و به دنبال آن موارد مرگومیر نیز کاهش یافته است. وی افرود: با توجه به جهش ویروس کرونا در کشورهای مختلف مانند انگلستان، آفریقا و... نگرانیهایی وجود دارد که منطقی است اما تاکنون موارد گزارش شده از نوع جهشیافته آن در کشور تغییری در روند کل بیماری در کشور ایجاد نکرده است. سرایتپذیری نوع جهشیافته ویروس کرونا بسیار بالاست و جوانان در معرض خطر بیشتری هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|