|
ارسال به دوستان
بررسی ادامه مشکلات ارزی شبکههای برونمرزی و تعدیل خبرنگاران این شبکهها در گفتوگو با نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس
کمبود بودجه شبکههای برونمرزی جبران شود
عباس اسماعیلگل: مدتی پیش خبر قطع پخش شبکه الکوثر توسط شرکت ماهوارهای یوتلست و همچنین قطع پخش شبکه سحر از روی ماهواره پاکست به دلیل بدهیهای انباشته سازمان صداوسیما به این شرکتهای ماهوارهای، خبرساز شد. این اتفاق امکان دسترسی مخاطبان در کشورهای عرب منطقه در غرب آسیا و شمال آفریقا به شبکه الکوثر و همچنین صدها میلیون مخاطب به شبکه سحر اردویی در منطقه شبهقاره را برای مدتی قطع کرد؛ البته با پرداخت بخشی از بدهیها به صورت مشروط قطعی این شبکهها رفع شد. پخش شبکه عربزبان بینالمللی الکوثر روی ماهواره یوتلست، امکان دسترسی مخاطبان کشورهای عرب منطقه در غرب آسیا و شمال آفریقا را به برنامههای این شبکه فراهم میکرد که چند وقتی با توقف پخش آن روی ماهواره یوتلست، این شبکه در حوزه عربی غرب آسیا و شمال آفریقا قابل دریافت نبود. در ادامه ماهوارههای گالکسی 19 و پاکست پخش شبکههای ایرانی «آیفیلم» انگلیسی و «پرستیوی» را به دلیل بدهی به طور موقت قطع کردند، همچنین ماهواره پاکست، کانال اردوی شبکه سحر را هم با قطعی مواجه کرد که این شبکهها هم به صورت مشروط و با پرداخت بخشی از بدهیها مجددا وصل شدند.
اصل ماجرا اما حکایت از عدم همکاریها دارد؛ از سویی مسؤولان دولت و مسؤولان اجرایی تصمیمگیرنده مدعیاند بخشی از بودجه صداوسیما را در این باره تخصیص دادهاند و مشکلات مالی صداوسیما به خاطر عدم همکاری مسؤولان رسانه ملی با دستگاه نظارتی دولتی به وجود آمده است اما از سوی دیگر، مسؤولان صداوسیما با رد این ادعا، اسناد و مدارکی ارائه میدهند که حکایت از تخصیص ناکافی بودجه ارزی آنها بویژه در 2 سال گذشته دارد. البته این موضوع علاوه بر بحران قطعی موقت شبکههای برونمرزی به علت انباشت بدهی به ماهوارهها، موجب تعدیل شدید خبرنگاران شبکههای برونمرزی نیز شده است. نکتهای که فارغ از این هیاهوها باید در اولویت قرار گیرد، به خطر افتادن منافع جمهوری اسلامی ایران در پی توقف پخش شبکههای استراتژیک برونمرزی برای مخاطبان خارجی است؛ شبکههایی که در دوران حساس با تولید و پخش برنامههای مختلف، بازویی مهم برای حضور در جنگ نرم دشمنان محسوب میشوند.
* بیمهریهای زیادی به شبکههای برونمرزی شده است
نایبرئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: نباید صداوسیما و شبکههای برونمرزی آن را از کم کردن بودجه بترسانیم، بلکه باید برای صداوسیما و شبکههای برونمرزی - به عنوان یک رکن مهم و اثرگذار- منابع بودجهای پایدار در نظر بگیریم، لذا این امر محقق نخواهد شد مگر با یک عزم ویژه ملی و همکاری قوی میان نهادهای کشور. عباس مقتدایی با اشاره به مهمترین و اصلیترین ماموریت شبکههای برونمرزی در کشور گفت: رسانههای برونمرزی جمهوری اسلامی ایران را باید با ترازوی ماموریت انقلاب اسلامی ارزیابی کنیم. وی افزود: قرار بوده و هست که جمهوری اسلامی ایران به عنوان سمبل انقلاب اسلامی و الهامبخش سایر ملل باشد، لذا اکنون این سوال مطرح است که آیا ابزارهای لازم را برای تحقق این رسالت و مأموریت در اختیار داریم یا خیر؟ به نظر میرسد سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی و در ذیل آن شبکههای برونمرزی ایران از منظر زیرساخت باید تکمیلتر شود.
نایبرئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سازمان صداوسیما ظرفیتهای قابلتوجهی دارد، اظهار کرد: از اینرو اگر نهادهای متولی به نحو شایسته و در قد و قواره نیازهای امروز به آن توجه کنند، ما میتوانیم مأموریتهایی را که برعهده جمهوری اسلامی در عرصه تولید قدرت نرم قرار گرفته، بیش از پیش و بهتر از گذشته عملیاتی کنیم.
نماینده مردم در مجلس بیان داشت: متاسفانه بیمهریهای عظیمی نسبت به سازمان صداوسیما و زیرمجموعههای آن از جمله شبکههای برونمرزی شده است.
وی اضافه کرد: جبران این کمبودها در بخش شبکههای برونمرزی هم برعهده دولت است و هم بر عهده مجلس.
نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه هم مجلس و هم دولت در برابر قدرت نرم آینده جمهوری اسلامی ایران باید پاسخگو باشند، تصریح کرد: ما فعالیت گذشته را به نحو شایسته حمایت نکردهایم و برای آینده به نحو دقیق برنامهریزیهای منظم نداشتهایم و این به عنوان یک نقیصه شناخته میشود.
مقتدایی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اکنون با همه ضعفهایی که در این بخش وجود داشته، به عنوان یک کشور الهامبخش در میان ملتهای مسلمان شناخته میشود، لذا ای کاش همه تصمیمگیرندگان نظام و متولیان امور، اهمیت موضوع و آیندهنگری در بخش رسانههای برونمرزی کشور همچون پرستیوی، العالم، هیسپان تیوی و... را متوجه میشدند.
وی افزود: اکنون فعالیتهایی که در حوزه رسانههای برونمرزی صداوسیما روی زمین مانده است، به جهت کمبود بودجه است که باید جبران شود. این در حالی است که سایر رقبای ما از همین فعالیتهای محدود ما به هراس افتادهاند و شاید جریان نفوذ در درون کشور ما یکی از اهدافش کند کردن حرکت رسانه ملی در ابعاد برونمرزی بوده است، لذا ما باید هوشیارانه به این امر توجه کنیم و در تقویت بودجه شبکههای برونمرزی بکوشیم، چرا که شبکههای برونمرزی نهتنها یک انتخاب نیستند، بلکه ضرورت حال و آینده قلمداد میشوند.
نایبرئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: ما باید در مواجهه با نظام سلطه شبکههای برونمرزیمان را بیش از پیش تقویت کنیم.
مقتدایی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شبکههای برونمرزی ابزارهای لازم را برای جنگ نرم رسانهای با دشمن دارند یا خیر؟ گفت: پیام انقلاب اسلامی آنقدر جذابیت و گیرایی دارد که کافی است رسانهای بتواند فقط این مفاهیم را منتقل کند؛ امروز پیام انقلاب اسلامی درباره استقلال، عزت و مردمسالاری و در ارتباط با ساختارسازی مبتنی بر نظام اخلاقی - اسلامی برای بسیاری از ملتهای جهان اعم از مسلمان و غیرمسلمان جذابیتهایی دارد ولی ما نتوانستیم به نحو شایسته در جهت انعکاس آنها حرکت فعالانه داشته باشیم.
نایبرئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: بنده منکر فعالیتهای مثبت در این زمینه نیستم اما فعالیتهای گذشته در تراز نیازهایمان نبوده است که دلیل آن را میتوان در کم بودن شناخت مدیران از ماموریتی که رسانههای برونمرزی صداوسیما برعهده دارند، دانست، لذا این موضوع باید در بالاترین سطوح تصمیمگیری کشور برنامهریزی شود.
نماینده مردم در مجلس گفت: مجلس یازدهم زمینه رفع این نقص را دارد اما این دولت است که باید از طریق لایحه ملزومات صداوسیما و شبکههای برونمرزی آن را تقدیم مجلس کند.
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با اشاره به تقویت بودجه شبکههای برونمرزی بیان کرد: بخشی از بدنه مدیریتی ما، اطلاعرسانی شبکههای برونمرزی و ایجاد ارتباط با افکار عمومی بینالمللی را به عنوان یک امر فانتزی یا غیرضرور میشناسد. این در حالی است که ایجاد ارتباط با افکار عمومی و پیگیری دیپلماسی فرهنگی و بهرهگیری حداکثری از هنر و رسانه به عنوان یک ضرورت آنی و به عنوان یک امر بسیار مهم تلقی میشود.
مقتدایی در ادامه با اشاره به مقوله استقلال بودجهای شبکههای برونمرزی تاکید کرد: نباید صداوسیما و شبکههای برونمرزی را از کم کردن بودجه بترسانیم، بلکه باید برای صداوسیما و شبکههای برونمرزی آن- به عنوان یک رکن مهم و اثرگذار- منابع بودجهای پایدار در نظر بگیریم، لذا این امر محقق نخواهد شد مگر با یک عزم ویژه ملی و همکاری قوی میان نهادهای کشور.
نایبرئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: شبکههای برونمرزی به عنوان بخشی از جدول فعالیت صداوسیما شناخته میشوند، لذا ما هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی باید صداوسیما و شبکههای برونمرزی را با بالاترین حد و تراز حمایتی مورد تقویت و حمایت قرار دهیم.
وی با اشاره به برنامهریزیهای مجلس پیرو تقویت شبکههای برونمرزی رسانه ملی اظهار کرد: اگر کمیسیون فرهنگی مجلس در زمینه تقویت و استقلال بودجه شبکههای برونمرزی پیشگام شود، یقین داریم که نمایندگان نسبت به اهمیت موضوع وقوف دارند و اقدام خواهند کرد.
ارسال به دوستان
سازنده تندیس سردار سلیمانی:
بابت بیمهریها گلهمندم
حمید کنگرانیفراهانی که اخیرا تندیس شهید سلیمانی را طی ۴۰ روز ساخته است، بابت بیمهریهایی که طی سالها فعالیت هنریاش با آنها مواجه شده، گلهمند است. به گزارش «وطن امروز»، سازنده تندیس بسیاری از چهرههای بزرگ کشور در پاسخ به این پرسش که چرا عضو انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران نیست، به فارس گفت: با اینکه ۲ بار درخواست رسمی برای عضویت دادم، چون برای ارسال رزومه به کشورهای خارجی و همچنین بیمه هنرمندان به آن نیاز داشتم اما انجمن مجسمهسازان ایران درخواست مرا رد کرد و به همین دلیل از آنها گلهمندم. این در حالی است که نهتنها در ایران، بلکه در کشورهای آلمان، کانادا، بلاروس، ترکیه و عراق آثار من موجود است.
این سرخوردگیها باعث شده بود کنگرانی از ایران مهاجرت کند. مدتی در آلمان بود؛ یک سالی را هم بلاروس گذراند و سپس در ترکیه مستقر شد و آنجا کارگاه برپا کرد. خودش در این باره میگوید: حقیقتش رفته بودم که به ایران برنگردم، چون گلهمند بودم. حتی از انجمنهای یهودی پیشنهاد تغییر دین و حمایت را داشتم اما نپذیرفتم.
ارسال به دوستان
یادداشت «حاجقاسم» برای لشکر 8 نجف در وصف شهید «احمد کاظمی»
یادداشت حاجقاسم سلیمانی برای لشکر ۸ نجف در رثای حاج احمد کاظمی برای نخستین بار از سوی انتشارات شهید کاظمی منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، در بخشی از این یادداشت آمده است: دوستی در حماء از من خواست درباره لشکر نجف که امروز در نبرد سوریه مشغول فداکاری است چیزی بنویسم. خواستم خواسته این برادر مجاهد را با کلامی ناقص و غیرکافی در حق این لشکر فداکار ادا کرده باشم. وقتی نام لشکر نجف را میشنوم قامتی بسیار زیبا و رعنای عرشی که بوی بهشت از آن همیشه استشمام میشد، که قامت مردانهاش همچون کوهی پناهگاه سختیها و دشواریها بود، مردی که نجفآباد با همه بزرگانش مفتخر به نام و یاد اوست. احمد عزیز، احمدی که وقتی در جلسهای بود اطمینان در آن حاکم و غیابش نقصی بزرگ در قرار داشت. مردی که مشارکتش در نبردی موجب استحکام عمل و تضمین پیروزی بود، مجاهد بزرگی که فاتح خرمشهر بود. مردی که رقابیه را درنوردید. مردی که بارها با حکمت و شجاعتش دشمن را به تحقیر انداخت. ردپای او در 20 هزار کیلومتر مناطق اشغالی توسط دشمن بعثی مشهور است. نور به جامانده، تابش مستمری که امروز میلیونها نفر راهی آن میشوند و به این دلیل آن را قافله راهیان نور نامیدهاند.
ارسال به دوستان
اعلام فهرست فیلمهای راهیافته به جشنواره 39 فیلم فجر
اسامی ۶۲ فیلم بلند سینمایی حائز شرایط شرکت در بخش سودای سیمرغ سیونهمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد. به گزارش «وطن امروز»، وضعیت پروانه نمایش فیلمهای این دوره نیز در این فهرست مشخص شده که در این بین برای ۱۴ فیلم تاکنون پروانه نمایش صادر شده و ۴۸ فیلم نیز در دست بررسی شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی قرار دارند. گفتنی است طی روزهای گذشته، از بین فیلمهای متقاضی شرکت در سیونهمین جشنواره فیلم فجر، ۵ فیلم روشنایی (کامشاد کوشان)، ترانههای پدری (محمد بصیری)، بانکزدهها (جواد اردکانی)، موافقت اصولی (امیر پورکیان) و کوسه (علی عطشانی) به علت مسائل فنی و آماده نبودن از شرکت در جشنواره انصراف دادند. همچنین هیأت داوران سیونهمین جشنواره فیلم فجر پیش از آغاز داوری خود، متنی را خطاب به مخاطبان سینمای ایران منتشر کرد. در بخشی از بیانیه هیات داوران جشنواره سیونهم فجر آمده است: امسال در شرایط همهگیری ویروس کرونا هزاران جان عزیز را از میان هموطنانمان از دست دادهایم. در چنین زمانی، چه انگیزهای برای تماشا و قضاوت و تشویق سینمای ایران میماند جز ایمان راسخ به این باور که هرگز نباید تسلیم تاریکی و مرگ شد و تسلیم شدن، تنها مایه خوشحالی آنانی است که سینمای ایران را از اساس نمیخواهند.
ارسال به دوستان
آثار راهیافته به بخش «سرباز انقلاب» جشنواره تئاتر فجر مشخص شدند
انگشتری «ژنرال» در راه جشنواره
۱۲ اثر به بخش ویژه «سرباز انقلاب» نمایشهای خیابانی سیونهمین جشنواره تئاتر فجر راه یافتند. به گزارش «وطن امروز» به نقل از روابط عمومی جشنواره، آثار راهیافته به بخش «سرباز انقلاب» نمایشهای خیابانی سیونهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند. عناوین این آثار به شرح زیر است: نمایش «آن سالها» به نویسندگی مرتضی اسدیمرام و کارگردانی بهاره سعیدیپناه از کرمانشاه (مشروط)، نمایش «انگشتری» به نویسندگی مصطفی جعفریجوزانی و کارگردانی نسا سلیمانی از خمینیشهر، نمایش «او پهلوان اکبره» به نویسندگی افشین سلطانی و کارگردانی مصطفی دهشت و بهار بردبار از کرمانشاه (مشروط)، نمایش «به نام» به نویسندگی و کارگردانی اکبر قهرمانی از تهران، نمایش «پیله انقلاب» به نویسندگی محمدجواد صرامی و کارگردانی سیدپویا امامی از اصفهان (مشروط)، نمایش «زندگی با طعم باروت» به نویسندگی و کارگردانی مجتبی خلیلی از اصفهان، نمایش «زهی خیال باطل» به نویسندگی و کارگردانی سیدمهرداد کاوسیحسینی از همدان (مشروط)، نمایش «ژنرال» به نویسندگی و کارگردانی سعید بادینی از زاهدان، نمایش «سرباز سردار» به نویسندگی مرتضی شاهکرم و کارگردانی امین پورمند از ساری (مشروط)، نمایش «سردار حرم» به نویسندگی و کارگردانی امیر امینی از لاهیجان، نمایش «قاصد» به نویسندگی روحالله اریس و کارگردانی حسامالدین ایرانمنش از کرمان و نمایش «هیچکس همچون تو مرد میدان نیست» به نویسندگی و کارگردانی بهنام کاوه از آبادان.
ارسال به دوستان
معرفی داوران جشنواره موسیقیها و نغمههای محمدی
دبیر علمی نخستین جشنواره ملی موسیقیها و نغمههای محمدی، با اشاره به تمدید مهلت ارسال اثر و ثبتنام در جشنواره ملی موسیقیها و نغمههای محمدی تا پایان دیماه ۱۳۹۹، اعضای شورای داوران این جشنواره را معرفی کرد.
به گزارش «وطن امروز»، میلاد عرفانپور درباره اعضای شورای داوران این جشنواره گفت: سیدمحمد میرزمانی، هادی آرزم، سعید بیابانکی، سیدعماد توحیدی و پیام عزیزی و بنده، هنرمندانی هستند که داوری این جشنواره را به عهده خواهند داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|