|
ارسال به دوستان
نگاهی به 4 کتاب منتشرشده «انتشارات راه یار» درباره خاطرات مردم از شهید سلیمانی
از کاظمین تا کرمان در فراق «حاجقاسم»
گروه فرهنگ و هنر: در یک سالی که از شهادت سپهبد قاسم سلیمانی میگذرد، کتابهای متعددی حول محور این شهید بزرگوار از سوی ناشران و نویسندگان مختلف منتشر شده است که هر کدام با نگاهی متفاوت به ابعاد گوناگون شخصیت حاجقاسم پرداختهاند. نویسندگان آثار با هدفگذاریهای متنوع، سعی در جذب مخاطبان با سلایق گوناگون داشتهاند و برخی از آنان در راستای رسیدن به این هدف موفق هم بودهاند. اما انتشارات «راهیار» بتازگی با انتشار چند کتاب با محوریت خاطرات مردم شهرهای مختلف از ایام تشییع باشکوه شهید قاسم سلیمانی، سعی در انتشار آثار متفاوتی در وصف شهید قاسم سلیمانی داشته که بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. به همین بهانه در ادامه روایت محمد حکمآبادی (نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی) از این مجموعه آثار از نظرتان میگذرد: از کاظمین که به کربلا و نجف و اهواز بروی، از آنجا به مشهد و بعد تهران، یه تُکپا هم زیارت حضرت معصومه(س) و آخرِ سر هم کرمان، میشود 4224 کیلومتر. کتابهای رده «آیینهای انقلاب اسلامی» که توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده، همراهتان میکند با مردم در این 4 هزار و 200 کیلومتری که حاجقاسم سلیمانی و سایر شهدای مقاومت تشییع و بدرقه شدند؛ از کاظمین تا کرمان. کتاب «یزله بر دجله» خاطرات مردم عراق از تشییع پیکر شهدای مقاومت، بیشتر از همه به دلم نشست؛ هم روایتها متنوع بود و هم قلم خوبی داشت. علاوه بر اینها، گاهی استفاده از زبان عربی و گویش عراقی متن را خوشمزهتر کرده بود. شاید برای منی که چندین بار به عراق سفر داشتم، شارعالرسول تا حرم خیلی ملموس بود. اطلاعاتی هم که از فضای سیاسی عراق دستت را میگیرد، مزید بر علت شد. فکرش را میکردید که مراجع تقلید نجف به پیشواز پیکر شهدا در حرم امیرالمومنین(ع) رفته باشند و آنجا هم نماز بر پیکر شهدا، همراه شده باشد با اشک و ناله؟ از خواندن کتاب خیلی لذت بردم، البته گاهی خاطرات گیجکننده میشد و باید برمیگشتم و دوباره میخواندم. «بر شانههای کارون» خاطرات مردم اهواز است؛ نخستین شهری که در ایران میزبان پیکر شهدای مقاومت بود. کنار ازدحام مردم و فضاسازی خوب روز تشییع، پرداختن به بوم خوزستان و رسم و رسوماتشان مثل عشیرهها، روایتها را شیرینتر کرده است. حاجقاسم هم در دهه 60 توی اهواز بوده و هم در سیلهای اخیر کنار مردم. توقعم این بود که خاطراتی از این روزها با تشییع حاجقاسم تلفیق شود ولی ندیدم. گاهی تکرار خاطرات روز تشییع برایم خستهکننده بود. خاطرات مردم سبزوار هم «سردار سربدارها» نام دارد. شروعش مزین شده به نام شهدای مدافع حرم و خاطرات همسران شهدا از حاجقاسم سلیمانی. جای تعجب دارد در شهری که حاجقاسم هیچ وقت رسما حضور نداشته، اینقدر فعالیت و مراسم برگزار شده. در روند کتاب، خاطرات گفتمانسازی مثل فعالیتهای فرهنگی و منش حاجقاسم به چشم میخورد. یکی از نقاط قوت کتاب، مصاحبه با پاسدارها بود که در بقیه کتابها ندیدم. مانند «بر شانههای کارون» گاهی حس میکنی راویها، همه قشر مذهبی هستند. نداشتن فصلبندی هم یکی از نقاط ضعف کتاب است. کتاب به خاطرات اهالی سبزوار که به تهران و مشهد سفر کردند هم اشاره میکند و خاطرات جالبی هم از تشییع پیکر شهدا نقل کرده است.
«حافظ دلها» چهارمین کتاب انتشارات «راه یار» در رده «آیینهای انقلاب اسلامی» است که به خاطرات اهالی شیراز پرداخته است. فصل اول به خاطرات سفر حاجقاسم به شیراز میپردازد و در همین قدم اول، مخاطب جذب کتاب میشود. در ادامه، پرداختن به سفر مردم شیراز به کرمان دوباره قلهای شده که مخاطب را مشتاق به خواندن ادامه خاطرات میکند. خاطرات شهدای شیرازی هم که در تشییع کرمان جان خود را از دست دادند، خمیرمایه خوبی برای کتاب بوده که حقیقتا خوب ورزَش دادند و توی کتاب آوردهاند. غرق خواندن کتاب بودم که روایتهای زنانه توجهم را جلب کرد. به راویها دقت کردم. فصل ۲ و ۳ تعداد راویهای خانم زیاد بود و خستهکننده، البته خاطرات گفتمانساز خوبی هم در فصل یک و در ادامه به نقل از معلمها و مادرها روایت شده است. گاهی ارتباط خاطرات را با شیراز نمیفهمیدم. به نظرم تعدادی از خاطرات شروع خوبی نداشت. از حق نگذریم پاورقیهای خوبی هم داشت. در مجموع دست مریزاد به همه دستاندرکاران این کتابها. پروسه تحقیق و تدوین و چاپ این کتابها که یک ماهه انجام شده، فرصت بسیار کمی است. این کار توان عملیاتی محققان و فعالان تاریخ شفاهی را بخوبی نشان میدهد.
***
روایت سبزواریها از سردار سربدارها
کتاب «سردار سربدارها» که روایتگر خاطرات مردم سبزوار از ایام شهادت حاجقاسم سلیمانی در این شهر است، یکی از آثار شاخص تولیدشده مجموعه تاریخ شفاهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در وصف شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی محسوب میشود. این کتاب که حاصل بخشی از ساعتها مصاحبه و تحقیق از خاطرات مردم سبزوار در ایام شهادت و تشییع حاجقاسم سلیمانی است، به نویسندگی سیدسعید آریانژاد در 184 صفحه منتشر شده است.
***
بر شانههای کارون با مردم اهواز
کتاب «بر شانههای کارون» خاطرات مردم اهواز را از ایام شهادت حاجقاسم در این شهر روایت میکند. مصطفی شالباف، هادی سلامات، سیدمحمد آل عمران، جعفر الهایی، ایمان یوسفی، حسین فرجپهلو، فاطمه جنانی و زینبسادات سیدموسوی کارهای تحقیقی این کتاب و علیرضا اشرفینسب، محمدعلی بخشیپور، مهرزاد قویفکر، علی هاجری، نرگس اسکندری و فرانک صفآرا نیز تدوین و نگارش آن را بر عهده داشتهاند. «بر شانههای کارون» در 152صفحه به چاپ رسیده است.
***
حافظ دلهای شیرازیها
«حافظ دلها» دیگر کتاب تازه منتشرشده انتشارات «راه یار» است که خاطرات مردم شیراز از روزهای شهادت حاجقاسم را روایت میکند. سیدمحمد هاشمی، محمدصادق رویگر، زهراسادات هاشمی، طاهره بشاورز، رسول محمدی و سیدحامد ترابی کارهای تحقیقی و علیرضا اشرفینسب، محمدجواد رحیمی، صادق شریفی، اسماء میرشکاریفرد، زهرا قوامیفر و حسین عظیمی، تدوین این کتاب را انجام دادهاند. «حافظ دلها» در 160صفحه، روانه بازار نشر شده است.
***
ارادت عراقیها به حاج قاسم
به جرات میتوان گفت کتاب «یزله بر دجله» یکی از خاصترین آثار مکتوب در وصف شهید قاسم سلیمانی به حساب میآید، زیرا در این کتاب روایتهای تاثیرگذاری از مردم عراق درباره شهادت حاجقاسم و ابومهدی المهندس به رشته تحریر درآمده است. جعفر الهایی کار تحقیق و نرگس لقمانیان و فاطمه ملکی، تدوین و نگارش این کتاب را بر عهده داشتهاند. این کتاب در 192صفحه توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است. ارسال به دوستان
ساخت سریال آیتالله شهید صدوقی
معاون امور استانهای رسانه ملی تفاهمنامهای برای پرداخت به مبارزههای مردم یزد در دوران انقلاب در قالب سریال امضا کرد. به گزارش «وطن امروز»، علی دارابی، معاون امور استانهای صداوسیما ۲۲ دیماه در آیین امضای تفاهمنامه ساخت سریالی با موضوع مبارزات انقلابی استان یزد در دوران انقلاب، اظهار کرد: لازم است جایگاه و سیره اخلاقی و مبارزاتی شهدای شاخص انقلاب بویژه شهید والامقام آیتالله شهید صدوقی در قالبهای گوناگون هنری- رسانهای برای نسل امروز بخوبی ترسیم شود و یکی از بهترین ساختارها برای این مهم، قالب نمایشی است. وی افزود: در ساخت این سریال باید به نقش تاثیرگذار شهدای شاخص و مردم انقلابی یزد در پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته شود و برای این منظور باید از همه ظرفیتها بهره گرفت. معاون امور استانهای صداوسیما بیان کرد: هر چند قهرمان داستان این مجموعه زندگی یکی از شخصیتهای شاخص و انقلابی کشور در استان یزد است ولی باید با نگاهی هنرمندانه، سریالی قصهگو و جذاب داشته باشیم تا نسل جوان برای تماشای آن مشتاق باشند.
ارسال به دوستان
«یدو» تحویل جشنواره فجر شد
نسخه نهایی فیلم سینمایی «یدو» به کارگردانی مهدی جعفری و ساختهشده در ژانر سینمای دفاعمقدس، تحویل سیونهمین جشنواره فیلم فجر شد. به گزارش «وطن امروز»، کارگردان فیلم سینمایی «یدو» گفت: از آنجا که خاطرات نوجوانی من در خوزستان با وقایع این دوران گره خورده است، همیشه خود را موظف میدانستم اگر کاری از دستم برمیآید برای ثبت این واقعیتها و نمایش چهره نسل جوانی که در آن زمانه زیستهاند، انجام دهم. شاید به همین خاطر این بار فیلمی را در این خطه دوستداشتنی ساختهام. کارگردان فیلم سینمایی «۲۳ نفر» در ادامه یادآور شد: بعد از آنکه داستان کوتاه «زخم شیر» را خواندم بشدت شیفته آدمها و فضایی شدم که «صمد طاهری» نویسنده این داستان خلق کرده بود. آشنایی من با خاطرات برخی از شهدای نوجوان شهر آبادان و نیز خاطرات خودم از روزهای ابتدایی جنگ در اهواز، با آدمها و فضای این داستان کوتاه ترکیب شد و حاصل همکاری من و همسرم مهین عباسزاده بعد از حدود یکسال کار، فیلمنامه فیلم «یدو» شد. جعفری گفت: پیش از هر چیز خدا را شاکرم که به ما این توفیق را داد که در سختترین شرایطی که در تمام طول عمر حرفهای خود تجربه کرده بودم یعنی در گرما و رطوبت بالای تابستان آبادان و در دوران سخت کرونا، توانستیم بدون هیچ حادثه یا اتفاق ناگواری فیلم سینمایی «یدو» را به سرانجام برسانیم. ارسال به دوستان
حمید کنگرانیفراهانی از جزئیات ساخت تندیس شهید قاسم سلیمانی گفت
تندیسی در شأن حاج قاسم
حمید کنگرانیفراهانی انگیزه اصلیاش از ساخت مجسمه سردار شهید سلیمانی را مجسمههای بسیار بد ساخته شده از سردار دانست و بیان کرد: قصد داشتم کاری در شأن و منزلت این شهید بزرگوار ارائه شود. به گزارش «وطن امروز»، حمید کنگرانیفراهانی، هنرمند مجسمهسازی است که اخیرا مجسمهای از سردار شهید سلیمانی با هنر او ساخته و رونمایی شد؛ هنرمندی که تجربه طراحی و ساخت مجسمههای هایپررئال بسیاری از چهرههای فرهنگی، سیاسی، علمی و ورزشی را هم در کارنامه حرفهای خود دارد. کنگرانی تاکنون مجسمههای هایپررئال چهرههایی چون امام خمینی(ره)، شهید مدرس، محمد مصدق، شهید شیخ فضلالله نوری، شهید بهشتی، شهید رجایی، دکتر شریعتی، پروفسور رحیم رحمانزاده، ناصر حجازی، عزتالله انتظامی، علی حاتمی، مرتضی ممیز، حمید سمندریان، داوود رشیدی، محمود فرشچیان، علی نصیریان، رضا کیانیان، غلامحسین بنان، سیدمحمدحسین شهریار و طیب حاجرضایی را ساخته است. این هنرمند از تجربه بینالمللی قابل تاملی هم برخوردار است، وی مجسمههای بسیاری به سفارس موزه توسوی لندن ساخته است. حمید کنگرانیفراهانی درباره ساخت تندیس شهید سلیمانی به مهر گفت: خانواده حاجقاسم و دکتر اکبری از طرف بنیاد شهید سلیمانی، برای این کار به من سفارش دادند و من هم این مجسمه را طی ۴۰ روز ساختم. کنگرانی تأکید کرد: انگیزه اصلی من از ساخت مجسمه سردار، مجسمههای بسیار بدی بود که از ایشان در اقصی نقاط ایران ساخته و رونمایی شد. قصد داشتم کاری در شأن و منزلت این شهید بزرگوار ساخته شود؛ کاری که قابل دفاع باشد. وی افزود: پیش از این نیز قصد داشتم مجسمه ایشان را بسازم اما شخص سردار برای ساخت آن موافقت نمیکرد. پس از اعلام شهادت ایشان، با مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برای ساخت تندیس شهید سلیمانی مکاتبه و اعلام آمادگی کردم که حاصل آن مجسمهای بود که ساختم. کنگرانی با اشاره به واکنشهای رسانههای خارجی پس از رونمایی مجسمه سردار در برج میلاد، بیان کرد: این کار آنقدر قابل دفاع بود که رسانههای خارجی نتوانستند خبری منفی درباره آن منعکس کنند اما بیبیسی همچنان که از پیشینهاش بر میآید، خبری منعکس کرد مبنی بر اینکه «به جای هزینه کردن برای ساخت مجسمه سردار، بهتر بود مجسمه فلان شخصیت را میساختند!» این در حالی است که هر کدام از شخصیتهای ایرانی جایگاه خودشان را دارند اما آنها میخواهند چیزهای دیگری را القا کنند. وی در پایان در پاسخ به اینکه در روند ساخت و رونمایی آثار بیکیفیت و غیرواقعی که در ارتباط با سردار شهید سلیمانی در کشور اتفاق افتاد، هنرمندان مقصر هستند یا سفارشدهندگان، به مهر گفت: هر قرارداد کاری، ناظری دارد و در قراردادها نیز قید شده که اگر اثری مورد پسند نباشد، میتوانند آن را نپذیرند. همچنین برخی هنرمندان نیز وقتی در کارشان ایرادی وجود دارد اما سفارشدهنده سختگیری نمیکند، به سمت درست کار کردن نمیروند و به مرور کارهایشان باری به هر جهت میشود و نگاه بلندی به هنر و کارشان پیدا نمیکنند و همان سبک کارشان را ادامه میدهند، بنابراین در این باره، مقصر هر دوطرف هستند. ارسال به دوستان
شرایط و ضوابط خرید کتاب از نمایشگاه مجازی تهران اعلام شد
نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اول بهمنماه آغاز به کار خواهد کرد و تا ششم بهمنماه ادامه خواهد داشت. به گزارش «وطن امروز»، برخی شرایط و ضوابط مهم خرید کتاب در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به شرح زیر اعلام شد: در این نمایشگاه، کتابهای منتشرشده از سال ۱۳۹۲ تاکنون از سوی ناشران شرکتکننده در نمایشگاه عرضه شده است، سفارش و خرید کتاب به صورت ۲۴ ساعته در ایام نمایشگاه قابل انجام است، پیامکهای مربوط به این نمایشگاه تنها از طریق شماره ۳۰۰۰۴۱۴۱ و به صورت یکطرفه و بدون قابلیت دریافت پیام ارسال میشود، در این نمایشگاه ارسال کتاب توسط ناشر، چه از طریق پست یا به روشهای دیگر، برای خریدار رایگان است و خریدار فقط باید مبلغ نهایی خرید کتابها را طبق سفارش و فاکتور، صرفا از طریق درگاههای سامانه نمایشگاه مجازی پرداخت کند و هرگونه درخواست وجه از خریدار خارج از این روال ممنوع و تخلف است. علاقهمندان میتوانند برای اطلاعات بییشتر از ضوابط برپایی نمایشگاه مجازی کتاب با شماره ۹۱۰۰۹۸۹۸-۰۲۱ تماس بگیرند.
ارسال به دوستان
با رعایت پروتکلهای بهداشتی
ضبط مرحله نیمهنهایی «عصر جدید» آغاز شد
«عصر جدید» دوباره به آنتن شبکه ۳ بازمیگردد اما عوامل این برنامه از تغییر در روش تولید آن بر اساس رعایت شیوهنامههای ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا خبر دادهاند. به گزارش «وطن امروز»، پس از شیوع کرونا و تأخیری که در ساخت برنامهها و آثار تلویزیونی رخ داد، با اندکی وقفه، تولید مسابقه «عصر جدید» هم از سرگرفته شد اما تولید این برنامه نسبت به گذشته متفاوتتر، سختتر و حتی پرهزینهتر شده است. در ضبط سری جدید این مسابقه تلویزیونی که بر اساس شیوهنامههای ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا تغییراتی در آن انجام شده است، اجرای هر گروه یا فرد شرکتکننده به طور مجزا در یک روز خاص ضبط میشود و داوری بر اساس ویدئوی تصویربرداریشده از اجرا در روزی دیگر، توسط هیات داوران متشکل از امین حیایی، سیدبشیر حسینی، آریا عظیمینژاد و رویا نونهالی صورت میگیرد. عصرجدیدیها این تغییر را هر چند مسالهساز و زمانبر میدانند اما معتقدند در این روزها که جامعه نیاز به تفریح و سرگرمی دارد، برای اوقات فراغت آنها و احترام به بیننده این شیوه تولید را برگزیدهاند و به این شیوه، گروههای پرتعداد مجبور به حضور همزمان در محل استودیوی ضبط برنامه نیستند، زمان حضور هر گروه شرکتکننده در فضای تولید برنامه کاهش یافته است و در زمان ضبط بخش داوری اصلی نیز از هر گروه تنها یک نماینده در برابر داورها حاضر میشود. مرحله مقدماتی و مرحله دوم «عصر جدید»، در نیمه اول امسال پخش شد و حالا پس از ۵ ماه وقفه، بزودی مرحله نیمهنهایی این مسابقه استعدادیابی روی آنتن شبکه ۳ خواهد رفت. ارسال به دوستان
انتخاب بهترین فیلمهای مستقل ۲۰۲۰
«سرزمین آوارهها» برگزیده شد
جایزه گاتهام به عنوان یکی از نخستین رویدادهای فصل جوایز سینمایی در مراسمی ترکیبی از فیزیکی و آنلاین برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، فیلم «سرزمین آوارهها» به کارگردانی کلویی ژائو، یک جایزه مهم دیگر به مجموع جوایزش اضافه کرد و این بار جایزه بهترین فیلم را از سیامین دوره جوایز سالانه فیلم مستقل گاتهام به خود اختصاص داد. این دومین بار است که کلویی ژائو جایزه گاتهام را از آن خود میکند. وی با «سوارکار»- نخستین فیلمی که کارگردانی کرد- نیز در سال ۲۰۱۸ همین جایزه را دریافت کرده بود. در مراسم جوایز سالانه فیلم مستقل گاتهام همچنین از 4 سینماگر تجلیل شد و یاد چادویک بوزمن، بازیگری که در ۴۳ سالگی از دنیا رفت گرامی داشته شد و نیز از وایولا دیویس بازیگر برنده اسکار، استیو مککویین کارگردان و تهیهکننده فیلم و رایان مورفی تقدیر شد. فهرست برندگان جوایز فیلم مستقل گاتهام چنین است: بهترین فیلم بلند داستانی: «سرزمین آوارهها» ساخته کلویی ژائو؛ بهترین مستند (به طور مشترک): «هزاران برش» ساخته رامونا اس. دیاز و «زمان» به کارگردانی گرت بردلی؛ بهترین فیلم بلند بینالمللی: «شناسایی ویژگیها» ساخته فرناندا والادس از مکزیک؛ کارگردان نوظهور: اندرو پترسن برای «گستردگی شب»؛ بهترین فیلمنامه (به طور مشترک): «نسخه چهل ساله» نوشته رادا بلنک و «چهارده» نوشته دن سالیت؛ بهترین بازیگر مرد: ریز احمد برای «صدای فلز»؛ بهترین بازیگر زن: نیکول بهاری برای «خانم جونتینت»؛ بهترین بازیگر نوظهور: کینگزلی بن-ادیر برای «شبی در میامی»؛ سریال بلند: «نگهبانان» سریال کوتاه: «شاید نابودت کنم». ارسال به دوستان
معرفی آثار بخش صحنهای سیونهمین جشنواره تئاتر فجر
آثار راهیافته به بخش مسابقه نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند. به گزارش «وطن امروز»، آثار راهیافته به بخش مسابقه نمایشهای صحنهای سیونهمین جشنواره تئاتر فجر به شرح زیر معرفی شدند:
نمایش «آبگوشت زهرماری» به نویسندگی آرش آبسالان و کارگردانی حسین اسدی، «اتول سورون» به نویسندگی باقر سروش و کارگردانی شهروز دلافکار، «اسموکینگ روم» به نویسندگی مهدی زندیه و کارگردانی سعید زارعی، «بیستمتری جوادیه» به نویسندگی کهبد تاراج و کارگردانی رضا بهرامی، «پنهانخانه پنج در» به نویسندگی حسین کیانی و کارگردانی آرش فلاحتپیشه، «پینوکیو» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا (اوشان)، نمایش «تنها» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معروفی، نمایش «راشومون» به نویسندگی و کارگردانی احسان عبدالملکیدارایی، «سگدو» به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی عباس غفاری، «سهشنبههای لعنتی» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی، «کمدی زا» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی، «نسخ» به نویسندگی امید غفاری و کارگردانی امیرحسین غفاری، «هار یا مردی که به هنگامه تولد هر دو دستش پر از خون بود» به نویسندگی و کارگردانی افشین زمانی.
ارسال به دوستان
مصطفی محدثیخراسانی:
رهبرانقلاب تنها مقامی هستند که اهمیت شعر را درک میکنند
مصطفی محدثیخراسانی میگوید به دلیل نداشتن راهبرد کلان در نظام فرهنگی کشور فتیله جشنواره شعر «فجر» پایین آمد که مهمترین عامل آن هم نداشتن پشتیبانی مالی است. این شاعر و عضو هیات علمی دورههای پیشین جشنواره شعر «فجر» درباره وضعیت برگزاری این جشنواره در سالهای اخیر اظهار کرد: طرح برگزاری جشنواره شعر «فجر» اگر چه با سالها تاخیر شکل گرفت ولی در نهایت انجام شد و خوشبختانه در 4-3 دوره اول به دلیل فضای فرهنگی و اوضاع اقتصادی کشور رونق و شکوه خاصی داشت. وی به ایسنا گفت: من فکر میکنم بعدها به دلیل اینکه راهبرد کلان و تعریفشدهای در نظام فرهنگی کشور برای شعر نداریم، به مرور فتیله این جشنواره پایین آمد که مهمترین عامل آن هم نداشتن پشتیبانی مالی بود، اگرنه عشق و ارادت بین شاعران بوده است و متولیان جشنواره شعر «فجر» در تمام این سالها از خبرهها و اهل ادب تراز اول کشور بودهاند و نقدی در این حوزه بر آن وارد نیست، بلکه بیشتر به نداشتن راهبرد کلان در نظام فرهنگی کشور و نبود حمایتهای مالی خوب از این جشنواره مربوط است. شاعر «هزار مرتبه خورشید» همچنین درباره برخی انتقادها نسبت به انتخاب دبیر علمی پانزدهمین جشنواره شعر فجر از جامعه دانشگاهی و اینکه گفته شده در میان جامعه شاعران نامآشنا نبوده است نیز بیان کرد: از دوره اول این جشنواره که آقای قزوه دبیری آن را بر عهده داشت و دوره دوم که آقای اکرامی بود تا دوره گذشته دبیری جشنواره شعر «فجر» هر سال دست شاعران بوده و من منافاتی در اینکه یک سال هم فردی از چهرههای آکادمیک دبیری را بر عهده بگیرد، نمیبینم. حتی این موضوع به نحوی شاید به توسعه شعر و ترویج جریان آن و جشنواره شعر «فجر» در حوزههای آکادمیک کمک کند. بهرغم اینکه شنیدم امسال عدهای با دبیری یکی از استادان دانشگاه مخالفت کردهاند، من مخالف نیستم و این را کار آسیبزایی نمیبینم و فکر میکنم اگر درست عمل شود، میتواند برکاتی هم داشته باشد. او سپس با بیان اینکه حق شعر در نظام فرهنگی ما بویژه در مقایسه با سایر هنرها بدرستی ادا نشده، گفت: اگر بودجه یک فیلم سینمایی را به شعر اختصاص میدادند، به نظر من شعر ظرفیت زیادی در برنامهسازی و نفوذ بین مردم دارد. همانطور که میبینیم چند برنامه ادبی که صداوسیما دارد، مثل قندپهلو یا مشاعره بین مردم خیلی جا باز کردهاند با اینکه بیشتر مبتنی بر سلیقههای فردی و با علاقه یکی، دو نفر تولید میشوند، بنابراین اگر روی شعر سرمایهگذاری درست و حسابی شود، آنقدر ظرفیت نفوذ در بین مردم دارد و آنقدر برنامههای متنوع مبتنی بر شعر در رسانه ملی و فضای فرهنگی کشور میتوان تولید کرد که چیزی از بعضی سریالها و فیلمهای سینمایی کم ندارد و میتواند به همان گستردگی بین مردم نفوذ کند. محدثیخراسانی در ادامه اظهار کرد: تنها فردی که اهمیت شعر را در نظام ما میدانند و میدانند که هر چقدر بر شعر سرمایهگذاری شود باز هم ظرفیت دارد، مقام معظم رهبری هستند که به نظر من اگر حمایتهای ایشان نبود، وضعیت شعر از آنچه حالا هست تاریکتر بود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|