|
۱۱ درصد مدارس کشور فرسوده و تخریبی است
معاون وزیر آموزشوپرورش از فرسودگی و تخریبی بودن ۱۱ درصد مدارس کشور خبر داد. مهرالله رخشانیمهر با اشاره به نقش مهم خیران در مشارکت در امر مدرسهسازی گفت: امسال خیران با ۲۴۰۰۰ میلیارد ریال در امر مدرسهسازی مشارکت داشتند و پیشبینی میشود تعهدات خیران تا پایان سال به ۳۰۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یابد. وی گفت: سهم سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور از بودجه سال ۱۴۰۰ برای عمران مدارس 5 درصد است.
ارسال به دوستان
با وجود خروج از وضعیت قرمز کرونایی اما کارشناسان بر رعایت پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری ازموج چهارم تأکید دارند
وضعیت: آبی شکننده
گروه اجتماعی: نقشه کرونایی کشور نشان میدهد وضعیت کشور آبیتر از قبل شده و دیگر هیچ نقطه قرمزی وجود ندارد و این به معنای ادامه روند نزولی ابتلا و مرگومیر ناشی از کروناست.
به گزارش «وطن امروز»، در جدیدترین نقشه کرونایی وزارت بهداشت، مشخص شد استانهای مازندران، گلستان و گیلان که در هفتههای گذشته وضعیت قرمز داشتند به وضعیت نارنجی تغییر یافتهاند و دیگر هیچ شهر قرمزی وجود ندارد اما مسؤولان وزارت بهداشت چنین وضعیتی را ناپایدار و بیتوجهیها را آغازگر موج جدید شیوع کرونا میدانند. اگر چه انتشار این خبر میتواند نقطه امیدی در مقابله با این ویروس منحوس باشد اما با توجه به برآوردهای انجام شده مسؤولان بهداشت و درمان، این شرایط شکننده است و با در نظر گرفتن روند کاهش محسوس دما در اکثر نقاط کشور، میتواند درصورت بیتوجهی هموطنان به پروتکلهای بهداشتی، دوباره به سمت ایجاد بحران تغییر مسیر دهد.
نکته قابل توجه در این زمینه ایجاد فضایی مناسب برای بازیابی توان کادر درمان است که از ابتدای سال تا امروز بدون هیچ چشمداشتی برای مدیریت و کنترل همهگیری تلاش کردهاند.
به هر حال نگاهی گذرا به نقشه منتشرشده برای وضعیت شیوع نشان میدهد اکنون تنها استانهای مازندران، گلستان و گیلان درگیر وضعیت نارنجی شیوع کرونا هستند و با در نظر گرفتن گردشگرپذیر بودن این استانها، لازم است هموطنان برای تثبیت شرایط در این مناطق همچون نقاط دیگر، از سفرهای غیرضروری به مناطق یادشده خودداری کنند البته نباید فراموش کنیم که مأموران پلیس راهور نیز با استناد به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا از تردد خودروهای با پلاک غیربومی در مناطق نارنجی جلوگیری میکنند و جریمه 500 هزار تومانی در انتظار متخلفان است.
هماکنون وضعیت کرونایی شهرستانهای گلوگاه، میاندورود، سیمرغ، سوادکوه شمالی، سوادکوه، عباسآباد و کلاردشت زرد است. پیش از این وضعیت سوادکوه قرمز و بقیه 6 شهرستان هم نارنجی بود. نقشه رنگبندی کرونایی همچنین نشان میدهد وضعیت مابقی 15 شهرستان مازندران هماکنون نارنجی است.جالب اینکه طبق نقشه وزارت بهداشت، استان قم که انتقادات زیادی به آن شده بود و حواشی بسیاری حول آن وجود داشت نیز وضعیت آبی دارد و مانند بسیاری از استانهایی که سابقا بحرانی بودند، مانند خوزستان، میزان مرگومیر و ابتلا در آنها همچنان نزولی است.
* طغیان مجدد کرونا با کوچکترین بیاحتیاطی
اکثر مناطق کشور در حال حاضر در وضعیت آبی هستند اما اگر بیاحتیاطی شود، این وضعیت بار دیگر از بین میرود.
عضو کمیته کشوری علمی مبارزه با کرونا با بیان این ضربالمثل که «آزموده را آزمودن خطاست»، عنوان کرد: دستاورد حاصلشده یعنی کاهش بار اپیدمی را مدیون همکاری مردم و اعمال محدودیتهای شدید کرونایی هستیم؛ لذا باید توجه داشته باشیم که کاهش موارد فوتی و ابتلا به معنای از بین رفتن یا تضعیف ویروس نبوده و با کوچکترین بیاحتیاطی، وضعیت وخیم اپیدمی قابل برگشت است.
دکتر مجید مختاری، فوقتخصص ریه در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تغییر رفتار انسانها مبنی بر عدم رعایت اصول بهداشتی و رهاسازی پروتکلها مستقیما در نوع رفتار ویروس اثرگذار است، عنوان کرد: با رصد رفتار ویروس در جوامع مختلف به وضوح مشاهده شده که با تغییر رفتار انسان، ویروس وحشیتر شده و انواع جهشها و تغییرات در آن رخ میدهد.
این فوقتخصص ریه در ادامه با انتقاد از بازگشاییهای زودهنگام، عنوان کرد: به عنوان نمونه بارها وزارت بهداشت و ستادهای کرونا نسبت به تبعات بازگشایی زودهنگام مدارس، سفرهای غیرضروری و تغییر رفتار مردم در افزایش بار بیماری و اپیدمی هشدار دادهاند، بیتوجهی به این محدودیتها مطمئنا منجر به وقوع پیکهای بعدی بیماری شده و در آینده نزدیک ما را با چالش جدی روبهرو میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه نظام سلامت و کادر درمان کشور بعد از ۱۰ ماه تلاش بیوقفه و تحمل بار شدید این بیماری تازه در حال تجدید قوا و ریکاوری بوده و تحمل پیک جدید بیماری را ندارند، عنوان کرد: از طرف دیگر کاهش بار بیماری کرونا در بیمارستانها باعث شده است بیماران غیرکرونایی همچون بیماران قلبی، کلیوی، سرطانها و سایر بیماریها- که تا به امروز از ترس ابتلا به کرونا به بیمارستانها مراجعه نمیکردند- الان برای ادامه درمان خود به بیمارستانها مراجعه کنند.
* فعال شدن چرخه انتقال ویروس منجر به بروز جهش میشود
دکتر مختاری در ادامه با اشاره به رفتار بسیار پیچیده کروناویروس، اظهار کرد: فعال شدن چرخه انتقال ویروس و افزایش بار آن منجر به بروز جهش و واریانتهای جدید ویروس میشود. به عبارت دیگر، زمانی که تعداد زیادی ویروس کنار هم قرار میگیرد، پروتئینهای متفاوتی را به هم قرض داده و ساختار ویروس برای بقا و تهاجم بیشتر جهش یافته و به انواع متفاوت دیگر تبدیل میشود. به گونهای که امروز واریانتهای مختلف کروناویروس در آفریقای جنوبی، بریتانیا، ژاپن و برزیل گزارش شده است.
عضو کمیته کشوری علمی مبارزه با کرونا تاکید کرد: پیشبینی میشود پیک چهارم بسیار شدیدتر از قبلیها باشد، چرا که انواع جدیدی از ویروس کرونا ظهور کردهاند که میزان انتقال و بیماریزایی آن ۷۰ درصد قویتر است. علاوه بر این مطالعات نشان داده چسبندگی این ویروس به بافت ریه و گیرندههای داخل ریه بسیار سفتتر و سمجتر بوده و همین مساله میتواند منجر به وخامت شرایط بیماری شود.
فوقتخصص ریه با بیان اینکه انواع نوظهور ویروس سنین پایینتر را نیز درگیر میکند، گفت: نوع جدید ویروس جهشیافته بیشتر گروههای سنی زیر ۶۰ سال را درگیر میکند که این افراد بیشتر بدون علامت بوده و لذا این مساله ضرورت رعایت جدی پروتکلهای بهداشتی را تایید میکند.
مختاری در پایان ضمن انتقاد از صحبتهایی که در رابطه با بازگشاییهای زودهنگام مدارس یا حتی برگزاری کنسرتها و حضور در استادیومها مطرح میشود، گفت: بازگشایی مدارس همانگونه که قبلا تجربه شد منجر به افزایش درگیری کودکان میشود و اگر چه درگیری و مرگومیر در کودکان کمتر است ولی میتواند به عنوان منبع عظیم انتقال ویروس به سایرین محسوب شود، لذا با توجه به خستگی شدید کادر درمان و ناپایدار بودن شرایط واکسنها از نظر مدت زمان ایمنیزایی، همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعمال محدودیتها، تنها راهکار شکست این اپیدمی است.
در همین حال عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمار مرگومیر ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور اگر چه به زیر 100 نفر رسیده است اما حتی مرگ یک نفر از هموطنان هم به دلیل ابتلا به کرونا زیاد است به «وطن امروز» گفت: کاهش میزان مرگومیر ناشی از کرونا به دلیل توجه مردم به پروتکلهای بهداشتی و ایمنی جامعه در پی همهگیری در کشور است.
ملک فاضلی به سیاستهای متناقض دولت در قبال مقابله با کرونا در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: مسؤولان دولتی از یک طرف نسبت به ایجاد شیوع موج چهارم بیماری کرونا در آینده نزدیک در صورت بیتوجهی مردم به دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی هشدار میدهند، از طرف دیگر اقدام به بازگشایی مدارس، مراکز علمی و صنوف و کسبوکارها میکنند. وی با بیان اینکه کرونا همچنان در کشور فعال است و در حال گرفتن جان هموطنان است، افزود: برداشته شدن محدودیتها و بازگشاییها اگر چه ضرورتی اجتنابناپذیر است اما تا زمانی که این بیماری در کشور وجود دارد نباید نسبت به این موضوع بیتوجه شد، چرا که کرونا با کسی شوخی ندارد و موجهای بعدی این بیماری در راه است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت برای جلوگیری از شیوع دوباره کرونا در کشور نباید محدودیتها را در اماکن پرتردد و استانهایی که مستعد این بیماری هستند بردارد، از طرفی نیز باید مردم تا از بین رفتن کامل این ویروس در جامعه همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. فاضلی اضافه کرد: احتمال ورود موج چهارم کرونا به کشور دور از انتظار نیست؛ این موج متاسفانه با ویروس جهشیافتهای جامعه را دربر میگیرد و اثرگذاری زیادی در انتقال سریع دارد. در چنین شرایطی تا تولید انبوه واکسن ایرانی و واکسینه شدن جمعیت کل کشور نباید نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی کمتوجهی شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: حتی بعد از واکسینه شدن، مردم باید همچنان به رعایت پروتکلهای بهداشتی پایبند باشند.
***
[افزایش بستریهای کرونا در تهران]
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران از رشد شاخص مرگومیر کودکان زیر ۱۰ سال و مبتلایان بالای ۸۰ سال نسبت به اسفندماه سال گذشته خبر داد. علیرضا زالی روز پنجشنبه از افزایش 8/1 درصدی همه شاخصهای ابتلا به کرونا نسبت به هفته گذشته خبر داد. وی افزود: طی هفته گذشته، ۴۱ درصد موارد بستری و ۷۴ درصد موارد مرگومیر در افراد بالای ۶۰ سال رخ داده است. همچنین میزان مرگومیر در کودکان زیر ۱۰ سال در دیماه، 4/4 درصد گزارش شده که این آمار در اسفندماه سال گذشته 5/0 درصد بوده است. زالی درباره تصمیمات اخیر مبنی بر بازگشاییهای برخی مراکز بهرغم شکننده بودن وضعیت پایتخت، اظهار کرد: شتابزدگی در روند لغو محدودیتها در این شرایط بیثبات، میتواند بازگشت موج بیماری را به همراه داشته باشد. از طرفی روز گذشته بالغ بر ۹۸۵ هزار نفر از مترو استفاده کردند که صرفا۲۹۰ هزار نفر در خط یک تردد داشتند و این آمار خطرناکی است. وی با بیان اینکه تعداد بستریشدگان کرونا در تهران افزایش یافته است، اضافه کرد: ریتم بازگشاییها باید متوازنتر، منطقیتر و با شیب ملایمتر صورت گیرد، بویژه در پایتخت که شرایط ناپایدارتر و شاخصها رو به افزایش است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
واکسن موجود در ایران نسبت به کرونای انگلیسی مقاوم است
معاون کل وزیر بهداشت و درمان گفت: واکسنهایی که در حال حاضر در ایران و جهان موجود است، نسبت به تغییری که در کشور انگلیس رخ داده مؤثرند ولی اگر ویروس دچار تغییرات دیگری شود، ممکن است تأثیر واکسنها هم تغییر کند یا نیاز به تغییر در روش ساخت باشد.
ایرج حریرچی در جمع خبرنگاران افزود: شرکتهای خصوصی و دولتی ایرانی در حال انجام اقدامات لازم برای تولید واکسن هستند؛ گروههای متعددی در این زمینه فعالند که به پیشرفتهای مطلوبی نیز دست پیدا کردهاند و به محض نزدیک شدن به فاز انسانی اسامی آنها اعلام میشود.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۶ مورد کرونای انگلیسی در کشور شناسایی شده است اما ممکن است دوباره همانطور که در انگلیس و آفریقای جنوبی یا برزیل ویروس تغییر کرده، در هر کشور دیگری هم تغییر کند و احتمال اینکه این ویروس از کشورهای دیگر به کشور ما انتقال داده شود، وجود دارد.
***
انهدام باند فروش سلاح در فضای مجازی
رئیس پایگاه سوم پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ از انهدام باند فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی و دستگیری ۳ عضو این باند خبر داد. سرهنگ علی شاملو اظهار کرد: هفته گذشته ماموران پایگاه سوم پلیس امنیت عمومی پایتخت اخباری درباره فروش سلاح جنگی و شکاری و سایر ادوات مربوط به آن در فضای مجازی دریافت کردند.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع، بلافاصله ماموران دست به کار شده و پس از انجام تحقیقات گسترده، هویت اعضای این باند و مخفیگاه آنها را در حوالی میدان سبلان شناسایی کردند. با هماهنگیهای قضایی یکم بهمنماه ماموران پایگاه سوم پلیس امنیت عمومی پایتخت به مخفیگاه متهمان اعزام و در یک عملیات پلیسی موفق شدند هر ۳ عضو باند فروش سلاح در فضای مجازی را در مخفیگاهشان دستگیر کنند. سرهنگ شاملو توضیح داد: در بازرسی از مخفیگاه متهمان تعداد ۲ قبضه سلاح جنگی، یک قبضه سلاح شکاری غیرمجاز، بیش از ۵۰ عدد فشنگ جنگی، ۶ قبضه سلاح سرد و سایر ادوات کشف شد.
***
مرگ ۷ نفر در ۴۸ ساعت گذشته به دلیل گازگرفتگی
سخنگوی سازمان اورژانس کشور دیروز اعلام کرد: در ۴۸ ساعت گذشته ۷ نفر به دلیل مسمومیت با گاز منواکسید کربن فوت کردند. مجتبی خالدی روز جمعه درباره گزارش مسمومیت با منواکسید کربن (CO) طی ۴۸ ساعت گذشته، افزود: در این مدت ۱۴۱نفر مسموم شدند و ۱۰۵ نفر از این مسمومان به مراکز درمانی و بیمارستانی اعزام و ۲۹ نفر نیز در محل درمان شدند. وی ادامه داد: بیشترین مسموم گزارش شده با CO در استانهای کرمان با ۱۶ نفر، تهران با ۱۵ نفر و آذربایجان شرقی با ۱۵ نفر گزارش شده است. همچنین در این مدت بیشترین فوتی گزارش شده با CO در استان خراسان رضوی با ۴ نفر بوده است.
***
۵۷ هزار و ۲۲۵ قربانی کرونا در کشور
آمار مرگومیر ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور مدتی است نوسانی است تا جایی که شمار قربانیان این بیماری روز پنجشنبه 93 نفر در یک شبانهروز گزارش شد و دیروز این آمار به 75 نفر رسید. به گزارش« وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۶۰ هزار و ۸۲۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۷۵ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان این بیماری در کشور به ۵۷ هزار و ۲۲۵ نفر رسیده است.
سیماسادات لاری افزود: از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر امروز (سوم بهمنماه ۱۳۹۹) براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۳۰۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۵۸۹ نفر در مراکز درمانی بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۳۶۰ هزار و ۸۵۲ نفر رسید. وی افزود: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۶۷۶ نفر از بیماران نیز بهبود یافتهاند. همچنین ۴ هزار و ۱۳۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» به دلیل شرایط نامناسب بالینی در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند. لاری ادامه داد: همچنین ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی هستند که تمام این ۲۳ شهر نیز در استانهای شمالی کشور شامل مازندران، گیلان و گلستان قرار دارند. وی گفت: در حال حاضر شرایط شکننده است و نیاز است همکاری و همدلی مردم تقویت شود. همچنین همه افراد با رعایت پروتکلهای بهداشتی کمک کنند شاهد موج و خیز جدیدی از کرونا نباشیم.
ارسال به دوستان
کاهش شدید دما در 28 استان کشور
یخبندان ایران
گروه اجتماعی: برف و کولاک و یخبندان موجب گرفتاری و سرگردانی بسیاری از هموطنان در اکثر نقاط کشور شد.
به گزارش «وطن امروز»، 28 استان کشور آخر هفته سرد و برفی را سپری کردند به شکلی که در بیشتر نقاط کشور شاهد یخبندان بودیم و در این میان با آنکه راهنمایی و رانندگی ناجا از چند روز پیش هشدار داده بود با توجه به پیشبینی سازمان هواشناسی، مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند، بسیاری از مردم در جادههای کشور گرفتار شدند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در این باره گفت: بر اساس تلاش امدادگران و نجاتگران هلالاحمر به یکهزار و ۸۶۷ نفر از هموطنان در۱۰ استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، ایلام، قزوین، کردستان، کرمانشاه، گلستان، لرستان و همدان امدادرسانی شد. مهدی ولیپور درباره امداد به گرفتارشدگان در برف و کولاک گفت: طی ۷۲ ساعت با تلاش امدادگران و نجاتگران هلالاحمر به یکهزار و ۸۶۷ نفر از هموطنان در ۱۰ استان، امدادرسانی شد. وی توضیح داد: ۶۱ تیم امداد و نجات متشکل از ۲۰۱ امدادگر و نجاتگر در ۳۶ محور کوهستانی مشغول امدادرسانی به هموطنان گرفتار شده در برف و کولاک بودند و توانستند ۱۷ نفر از مصدومان را به مراکز امن منتقل کنند و 7 نفر هم به مرکز درمانی منتقل شدند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر به رهاسازی ۱۴۰ دستگاه خودرو گرفتار شده در برف اشاره کرد و افزود: ۵۱ بطری آب معدنی، ۸۸ بسته بیسکویت و ۲۲ بسته غذایی در بین آسیبدیدگان توزیع شد.
ولیپور همچنین از اسکان اضطراری و موقت تعدادی از مسافران زمستانی در پایگاههای امداد و نجات جادهای و بینشهری هلالاحمر در جادههای سختگذر و مسیرهای مواصلاتی صعبالعبور کوهستانی خبر داد.
وی همچنین درخواست کرد مردم هنگام قرار گرفتن در وضعیتهای اضطراری عمومی و پیچیده انواع حوادث و سوانح طبیعی، غیرطبیعی و انسانساخت، با شماره ۱۱۲ مرکز پاسخگویی به کمک اضطراری سازمان امداد و نجات تماس بگیرند. همچنین در این طرح یکهزار و ۲۶۳ مرکز شامل ۵۶۱ پایگاه ثابت، ۱۷۹ پایگاه موقت، ۲۲ مرکز امداد هوایی، ۴۳۳ شعبه در مراکز ۳۲ استان و ۳۴ تیم آموزش و نگهداری سگهای تجسس(آنست) به همراه یکهزار و ۵۵۳ تیم تخصصی هلالاحمر با به کارگیری یکهزار و ۴۳ دستگاه آمبولانس، ۱۹ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۴۵۶ دستگاه خودروی نجات، ۵۰ دستگاه خودروی ویژه عملیاتی (آرگو)، ۱۱ دستگاه خودروی فرماندهی عملیات، ۱۶ دستگاه خودروی ارتباطات، ۱۲ هزار و ۱۸ دستگاه خودروی امدادی، ۱۲۲ دستگاه موتورلانس و ۴۸۰ دستگاه موتوسیکلت فعالیت داشته و دارند.
* برف و کولاک ادامه دارد؟
سازمان هواشناسی ضمن هشدار درباره وزش بادهای خیلی شدید (۶۰ تا ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت) در برخی استانها، از یخزدگی معابر و احتمال وقوع بهمن در دامنههای البرز خبر داد. بر اساس نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی، تا ظهر امروز در استانهای خراسان جنوبی، شرق کرمان، سیستانوبلوچستان و شرق هرمزگان وزش باد شدید، گاهی گردوخاک پیشبینی شده است. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی تا چهارشنبه آسمان بیشتر مناطق کشور صاف است و غلظت آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت افزایش مییابد. همچنین از دوشنبه تا اواخر هفته افزایش دما در اکثر مناطق کشور پیشبینی شده است. همچنین طی امروز و فردا دریای عمان، خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای خزر، مواج پیشبینی شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|