|
پلمب صنفوف متخلف در پایتخت
رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی پایتخت از صدور اخطار کتبی یا پلمب 22 واحد صنفی متخلف در تهران خبر داد. سرهنگ نادر مرادی در گفتوگو با فارس گفت: جمعه 3 بهمن، ماموران نظارت بر اماکن عمومی پایتخت از 437واحد صنفی بازدید به عمل آورده و به 18متصدی متخلف واحدهای صنفی اخطار کتبی داده شد. وی افزود: با هماهنگی قضایی 4 واحد صنفی نیز که بدون توجه به پروتکلهای بهداشتی سلامت شهروندان را به خطر انداخته بودند، پلمب شدند.
ارسال به دوستان
کشته و مصدوم شدن 21 نفر از هموطنان در برف و بوران چرا با وجود پیشبینی هواشناسی همچنان شاهد وقوع حوادث تلخ هستیم؟!
کولا مدیریت!
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در گفتوگو با «وطنامروز»: 5 نفر از هموطنانمان در نقطه صفر مرزی ایران و ترکیه مفقود شدند
گروه اجتماعی: برف و بوران آخر هفته گذشته موجب مرگ یک نفر، مفقود شدن ۵ نفر و مصدومیت 20 تن از هموطنانمان شد و با توجه به شرایط جوی عملیات نجات برای یافتن مفقودشدگان ادامه دارد.
به گزارش «وطن امروز»، از چهارشنبه سامانه بارشی در کشور فعال شد و دمای هوا در اغلب نقاط کشور بشدت کاهش یافت. با وجود هشدارهای هواشناسی اما بسیاری از هموطنانمان در جادههای کشور گرفتار و بسیاری از کوهنوران سرگردان شدند. تکرار این مشکلات نشان میدهد مدیریت بحران مشکل دارد و مسؤولان باید فکری به حال مشکلات به وجود آمده در برف و کولاک و یخبندان که اتفاقا قابل پیشبینی است انجام دهند.
در اینباره معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به شرایط نامناسب جوی گفت: 5 نفر از هموطنان ساکن روستای کوران آذربایجان غربی در منطقه صفر مرزی ایران ترکیه در پی سقوط بهمن مفقود شدهاند که هماهنگی با کشور ترکیه برای نجات آنها انجام شده است.
محمدباقر محمدی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: معلوم نیست این 5 نفر دچار چه حادثهای در این منطقه سرد و برفی شدهاند اما با توجه به اطلاعرسانی خانواده این افراد تلاشها برای امدادرسانی و نجات آنها ادامه دارد. امیدواریم با هماهنگیهای لازم با کشور ترکیه بتوانیم جان این 5 نفر را در این شرایط سخت جوی نجات دهیم. وی در باره وضعیت کشور با توجه به یخبندان اکثر استانهای کشور در چند روز اخیر در پی افت دمای هوا و بارش برف و باران در برخی استانها، گفت: وضعیت سراسری کشور از لحاظ جوی و ترددها به دلیل افزایش دمای هوا نسبت به روزهای گذشته عادی است اما به مردم توصیه میکنیم در این روزهای سرد حتیالامکان از مسافرت غیرضرور بویژه در مناطق کوهستانی خودداری کنند و در صورت مسافرت حتما تجهیزات لازم زمستانی و زنجیر چرخ را به همراه داشته باشند. از طرفی کوهنوردان نیز از رفتن به ارتفاعات خودداری کنند تا با سقوط احتمالی بهمن یا سرمای شدید مواجه نشوند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر گفت: همچنین همچنین در روزهای سرد زمستانی مردم به سالم بودن دودکشهای بخاریها توجه کنند تا خدایی نخواسته با گازگرفتگی مواجه نشوند.
* یک کشته و 20 مصدوم در حوادث جوی اخیر
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از جان باختن یک نفر و مصدوم شدند ٢٠ تن در پی وقوع کولاک و برف، توفان و آبگرفتگی 4 روز اخیر خبر داد. مهدی ولیپور در گفتوگو با ایسنا درباره اقدامات انجامشده در حوادث جوی 4 روز گذشته اظهار کرد: از ٣٠ دیماه تا 4 بهمن، برف و کولاک، توفان و آبگرفتگی ١٩ استان از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، ایلام، چهارمحالوبختیاری، خراسان رضوی و شمالی، خوزستان، زنجان، سمنان، قزوین، کردستان، کرمان، کرمانشاه، گلستان، لرستان، مازندران و همدان را تحت تاثیر قرار داده بود. وی گفت: در این مدت ۶۶۰٨٨ نفر در ٨٧ محور کوهستانی و ۴٠ شهر و روستا امدادرسانی شدند. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر افزود: همچنین ۴۴٧ نفر به صورت اضطراری اسکان داده شده و ٣٧ نفر به مناطق امن منتقل شدند.
ولیپور درباره تعداد مصدومان اعزامی به مراکز درمانی و جانباختگان اظهار کرد: ٢٠ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند و متاسفانه یک نفر بر اثر سقوط درخت در نکا جان خود را از دست داد. وی گفت: ۴١٢ خودرو نیز توسط نجاتگران از کولاک و برف رهاسازی شد.
به گفته رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر، این اقدامات توسط ٧٢۶ امدادگر و نجاتگر در قالب ٢٠٨ تیم صورت گرفته است. همچنین سازمان اورژانس نیز اعلام کرده است از ٢٩ دی تا ٤ بهمن در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستانوبلوچستان، کرمان، گیلان، گلستان و مازندران بر اثر سوانح جوی ١١ نفر دچار مصدومیت شدند که ١٠ نفر از آنها به مراکز درمانی منتقل شدند. بر اساس اعلام اورژانس، در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گلستان، سمنان و مازندران ٣١ خانم باردار و بیمار نیز که در محاصره برف گرفتار شده بودند به محل امن منتقل شدند. اورژانس همچنین اعلام کرده در پی وزش شدید باد و گرد و خاک در زابل ١٣٠ نفر به دلیل علایم تنفسی، قلبی و آسیب چشم به مراکز درمانی مراجعه کردند؛ وزش شدید باد در زابل و بم ادامه دارد.
* نصب مانیتورهای اطلاعرسانی در مبادی ورودی کوهستان
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از اتمام پروژه نصب مانیتورهای اطلاعرسانی و هشدار در مبادی ورودی کوهستان تا پایان بهمنماه خبر داد. به گزارش فارس، رضا کرمیمحمدی درباره اتمام نصب مانیتورهای اطلاعرسانی در مبادی ورودی کوهستان تا پایان بهمنماه در پایتخت گفت: پس از برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار، تعداد ۱۰ مانیتور اطلاعرسانی و هشدار برای نصب در نقاط مورد نیاز در نظر گرفته شده است. این نقاط شامل مناطق ۲،۱، ۵ و ۲۲ در سطح شهر تهران میشود.
وی افزود: با وقوع حادثه سقوط بهمن در ارتفاعات پایتخت در دیماه سال جاری، سازمان با صلاحدید شهردار تهران موظف به نصب مانیتورهای اطلاعرسانی و هشدار در مبادی ورودی کوهستان شد. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: تکمیل این پروژه میتواند هنگام بارش برف، نیاز پایتخت را به مکانیسمهای اجرایی هشدار و جلوگیری از ورود به کوهستان از مبادی داخل شهر مرتفع کند. بدین ترتیب میتوان بموقع هشدارهای لازم را متناسب با تغییرات جوی درباره کوهستان ارائه داد.
* نجات ۳۱ کوهنورد گرفتار در ارتفاعات رودان
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر هرمزگان از پیدا شدن ۳۱ کوهنورد گرفتارشده در ارتفاعات منطقه دهکار شهرستان رودان خبر داد. مختار سلحشور در تشریح جزئیات این خبر گفت: در پی اعلام خبری مبنی بر گرفتار شدن ۳۱ کوهنورد در ارتفاعات منطقه دهکار شهرستان رودان بلافاصله نیروهای امدادی هلالاحمر این شهرستان به محل اعزام شدند. وی با بیان اینکه در این امدادرسانی ۴ نفر از نیروهای نجاتگر به منطقه اعزام شدند، اظهار کرد: تیم امدادی مجهز به تجهیزات امداد و نجات کوهستان هلالاحمر بعد از ۶ ساعت جستوجو موفق شدند افراد گمشده را پیدا کنند. سلحشور تصریح کرد: حال عمومی همه کوهنوردان نجات یافته مساعد است. وی افزود: کوهنوردان ضروری است برای پیشگیری از وقوع چنین اتفاقاتی، قبل از عزیمت به مناطق کوهستانی، از وضعیت آب و هوای منطقه مورد نظر اطلاعات دقیقی کسب کنند.
***
[مرگ ۷ نفر در ۳ روز به دلیل گاز گرفتگی]
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ١٩٧ نفر با گاز منوکسید کربن و جان باختن 7 نفر در پی آن خبر داد.
مجتبی خالدی در گفتوگو با ایسنا، درباره مسمومیت با گاز منوکسید کربن در ۳ روز گذشته اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارشهای دریافتی، در این مدت ١٩٧ نفر در سطح کشور دچار مسمومیت ناشی از این گاز شدند که از این تعداد ١٣٩ نفر به مراکز درمانی منتقل و ۵١ نفر نیز در محل درمان شدند و متاسفانه ٧ نفر نیز جان خود را از دست دادند. خالدی اظهار کرد: تهران با ٣۴ نفر در صدر آمار گازگرفتگی است و پس از آن خراسان رضوی با ٢٧ و آذربایجان شرقی با ٢١ نفر قرار دارند. همچنین خراسان رضوی با ۴ کشته در صدر آمار جانباختگان ناشی از گاز منوکسید کربن است و پس از آن اصفهان با ۳ جانباخته قرار دارد.
ارسال به دوستان
انتشار اخباری مبنی بر سیلی زدن یک نماینده مجلس به سرباز وظیفه پلیس راهور
ماجرای سیلی تلخ
نماینده سبزوار: سیلی نزدم، حتی از خودرو پیاده هم نشدم
انتشار فیلم برخورد یک نماینده مجلس با مامور پلیس راهور ناجا در فضای مجازی حاشیهساز شد.
به گزارش تسنیم، انتشار فیلم برخورد یک نماینده مجلس با مامور پلیس راهور ناجا که از ورود خودروی وی به خط ویژه اتوبوس جلوگیری کرده بود حاشیهساز شد. این اتفاق روز گذشته در خیابان انقلاب اسلامی تهران، محدوده دروازه دولت رخ داد و نماینده مجلس (علیاصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی) پس از آنکه از ورودش به خط ویژه ممانعت شد، طبق گفته مامور راهور، به او سیلی زد. این سرباز وظیفه به نام حامد اکبری در صحنه این واقعه و در حضور مردم و نماینده مجلس گفت: «من مأمور شیفت در تقاطع دروازه دولت هستم که راننده یک نماینده مجلس که بدون مجوز تردد در مسیر ویژه، قصد ورود به این مسیر را داشت به من اهانت کرد و خود نماینده هم از خودرو پیاده شد و یک سیلی به صورت من نواخت».
وی افزود: «من برای این اقدام نماینده مجلس چندین شاهد دارم و دوربین شهری هم از این صحنه فیلمبرداری کرده است».
پس از این اقدام، تعداد زیادی از مردم حاضر در محل، دور خودروی نماینده مجلس را گرفته و بشدت به حرکت زشت او واکنش نشان دادند. پخش فیلم این ماجرا در شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای داشته و با واکنشهای جالبی در میان کاربران روبهرو شده است. سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی نیز دستور ویژهای برای حمایت از حقوق سرباز وظیفه راهور و پیگیری موضوع از طریق معاونت حقوقی و بازرسی نیروی انتظامی صادر کرده است. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس هم در توئیتی به این مسأله واکنش نشان داد و نوشت: در حادثه اخیر به محض شنیدن اولین گزارشها دستور بررسی دقیق ماوقع صادر شد، در صورت احراز تخلف، بدون مسامحه برخورد قانونی خواهد شد. همچنین علیاصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در واکنش به حواشی به وجود آمده، از بیخ و بن موضوع سیلی زدن به صورت سرباز را تکذیب و در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما اعلام کرد اصلا از خودرو پیاده نشده که به صورت سرباز سیلی بزند. وی گفت: سرباز مذکور به راننده خودروی ما توهین کرد، بعد از این توهین آنها از پشت و جلو راه را به روی ما بستند و این باعث شد تا محل شلوغ شده و با حضور جمعیت، التهاب ایجاد شود. ما حتی از ماشین هم پیاده نشدیم، لذا اینکه گفته میشود عنابستانی به صورت سرباز پلیس راهور سیلی زده است، اصلا صحت ندارد. سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس هم گفت: پس از رسیدن گزارشها و ادعاهایی مبنی بر درگیری نماینده مجلس و یکی از ماموران پلیس راهور، هیات نظارت بر رفتار نمایندگان پیگیریها را برای بررسی صحت و سقم و چگونگی موضوع آغاز کرد. البته بهرغم پیگیریهای چند روزه، گزارش نیروی انتظامی در این باره هنوز به مجلس ارسال نشده است.
ارسال به دوستان
اخبار
با همکاری کمیته امداد و بنیاد مستضعفان
10 هزار واحد مسکونی برای محرومان ساخته میشود
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: در تفاهمنامهای برنامه ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی را مشترک با کمیته امداد به مدت ۲ سال شروع میکنیم. سیدپرویز فتاح در مراسم امضای تفاهمنامه مشترک ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی برای محرومان در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر کمیته امداد حضرت امام(ره) گفت: ما اعتقادمان همیشه این بوده که توانمندی محرومان در ۲ بعد اشتغال و تامین مسکن میتواند موفقتر جلوه کند. وی افزود: ما برای مسکن معلولان خانوارهای دارای ۲ معلول به بالا تفاهمنامهای را برای ۱۴ هزار واحد مسکونی با سازمان بهزیستی داشتیم. خوشبختانه اکنون نزدیک به ۱۰ هزار واحد تحویل داده شده و ۳۰۰۰ واحد نیز در حال احداث است. وی با اشاره به امضای تفاهمنامه در این زمینه گفت: در این تفاهمنامه ۱۰ هزار واحد مسکونی را مشترک با کمیته امداد به مدت ۲ سال شروع میکنیم. رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه تعهد بنیاد در این ۱۰هزار واحد به ازای هر واحد ۵۰ میلیون تومان بلاعوض است که مجموعا تعهد ما برای ۱۰ هزار واحد ۵۰۰ میلیارد تومان است، گفت: سعی میکنیم این تعهد را به صورت کامل و بموقع انجام دهیم و اجرای آن بر عهده مجریان کمیته امداد است. سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد نیز در مراسم امضای تفاهمنامه مشترک ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی برای محرومان در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر با بنیاد مستضعفان بیان کرد: اکنون این تفاهمنامه در قالب قرارگاه مبادله میشود و ۱۰ هزار واحد مسکونی تعداد کمی نیست. البته اولویت ما خانوارهای ۳ نفر به بالا و روستانشینان هستند.
***
مشق احسان ادامه دارد
توزیع ۶۰۰ هزار بسته لوازمالتحریر بین دانشآموزان کمبرخوردار
مدیرعامل بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، جزئیات و نحوه پیوستن مردم به پویش ملی مشق احسان را اعلام کرد و گفت: تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار بسته اقلام لوازمالتحریر تهیهشده و در اختیار دانشآموزان مناطق کمبرخوردار قرار گرفته است. سعید سلیمانی در گفتوگو با ایسنا، به تبیین جزئیات پویش ملی مشق احسان پرداخت و اظهار کرد: پویش ملی مشق احسان، حرکت کمنظیر تامین نوشتافزار و لوازم مدرسه برای دانشآموزان مناطق کمبرخوردار بوده است. وی افزود: این پویش سومین دوره متوالیاش را سپری کرده و به همت ستاد اجرایی فرمان امام و با همکاری گروههای جهادی و خیران، این اقلام تهیه و به دست نیازمندان رسیده است. وی با بیان اینکه در پویش مشق احسان که تاکنون ۳ دوره برگزار شده، بیش از ۶۰۰ هزار بسته اقلام لوازمالتحریر در اختیار دانشآموزان مناطق کمبرخوردار سراسر کشور قرار گرفته است، گفت: این بسته شامل لوازمالتحریر، نوشتافزار، دفتر، دفترچه، کیف، قلم و سایر وسایل موردنیاز دانشآموزان است.
مدیرعامل بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام افزود: بخشی از کار با مشارکت مردمی و بخشی از طریق سرمایهای که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام جهت اقدامات حمایتی در اختیار بنیاد احسان قرار داده، تامین میشود. سلیمانی در پاسخ به اینکه مردم برای پیوستن به این پویش باید چگونه اقدام کنند؟ گفت: علاقهمندان برای شرکت در این پویش میتوانند از طریق سایت دنیای احسان یا سامانه ۴۰۳۰ مبالغ دلخواه خود را واریز کنند.
***
محرز: با واردات واکسنهایی که از نظر علمی تأیید نشده مخالفم
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: کاملا مخالف ورود ۲ واکسن خارجی هستم که آزمایشهای خود را پس ندادهاند، زیرا هیچکدام از نظر علمی تایید نشده است. مینو محرز در گفتوگو با فارس، درباره خبری که اخیرا برخی شبکههای معاند از جانب وی درباره موافقت با واردات هر نوع واکسن منتشر کردند، اظهار داشت: کاملا مخالف ورود ۲ واکسن خارجی هستم که آزمایشهای خود را پس ندادهاند زیرا هیچکدام به نظر علمی تایید نشده است. وی با بیان اینکه نظر من با نظر رهبر انقلاب همسو است، تاکید کرد: به هیچ عنوان به واکسنهایی که از نظر علمی تایید نشده است نمیتوان اعتماد کرد. وی افزود: هدف بیبیسی لجنپراکنی است. ورود واکسن خارجی برای تولیدکنندگان میلیاردها دلار سود دارد و در این باره طمع کردهاند. بیگانگان هدفی جز جنگ روانی و بههمریختن آرامش مردم ندارند.
***
زارع: پیشنهاد حذف غربالگری زنان باردار را به حساب مجلس نگذارید
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی آمادگی پیشبینی ردیفی در بودجه برای کاهش هزینههای غربالگری زنان باردار را دارد، گفت: پیشنهاد حذف غربالگری را به حساب مجلس شورای اسلامی نگذارید. رحیم زارع در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: همه ما برای ارتقای سلامت در کشور تلاش میکنیم؛ چه در بودجه، چه در هدفمندی یارانهها و حتی در قانون مالیات بر ارزش افزوده، سهم سلامت را بالا میبریم تا نسل آینده ما نسل سالمی باشد. طبیعتا اگر کسی بخواهد به دنبال حذف غربالگری زنان باردار باشد این یک حرکت غیرکارشناسی خواهد بود و باید به آن پیشنهاددهنده شک کرد. وی یادآور شد: من از مردم میخواهم پیشنهاد حذف غربالگری زنان باردار را به حساب مجلس شورای اسلامی نگذارند. وی در ادامه گفت: ما نمیخواهیم جمعیت ناقصی داشته باشیم که هزینهاش چندبرابر یک فرد سالم است و فردی که متولد میشود عذاب بکشد. غربالگری لازم است و ما هرچه بتوانیم در حوزه غربالگری بودجه بگذاریم و تلاش کنیم کم است. اتفاقا باید غربالگری اجباری باشد، حتی حاضر هستیم به کاهش هزینههایش کمک کنیم، چرا که خیلیها مشکل مالی دارند و شاید نتوانند این هزینه را پرداخت کنند.
ارسال به دوستان
تعداد فوتیهای کرونایی به زیر 70 نفر در یک شبانهروز رسید
بازنگری در محدودیتهای کرونایی؛ این هفته
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن انتقاد از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در برخی نقاط کشور طی هفته گذشته و مشخص شدن تاثیر این عدم رعایت طی روزهای آتی، در عین حال گفت: این هفته احتمالا جلسات دیگری در ستاد داریم که درباره بازنگری پروتکلها و محدودیتها صحبت میکنیم، زیرا با تغییر رنگ شهرها و وضعیت مناسبتر، شاهد افزایش تجمعات و ترددها هستیم. به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی دیروز در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: هماکنون میزان مرگومیر کرونا در انگلیس مرز ۱۸۰۰ مورد در روز را گذرانده است، در آلمان بالای 1000 مرگ در روز را داشتند و آمریکا بالای ۴ هزار مرگ در روز را تجربه میکند. در ایران اما با توجه به رعایت پروتکلها وضعیت نسبتا خوب است و خوشبختانه امروز این خبر خوب را هم به مردم میدهیم که هیچ شهر قرمزی نداریم. وی با اشاره به اینکه هماکنون از نظر وضعیت؛ کرونا ۱۹ شهر نارنجی، ۱۵۷ شهر زرد و ۲۵۶ شهر آبی داریم، گفت: این موضوع نشانه این است که تا حدی وضع بهتر شده است. از مردم برای رعایت پروتکلها تشکر میکنم اما نباید دچار عادیانگاری شویم. خوشبختانه دیگر هیچ شهر قرمز کرونایی در کشور نداریم ولی افزایش ترددها، افزایش موارد ابتلای سرپایی و عادیانگاری مردم در برخی شهرها نگرانکننده است. وی افزود: یکی از نگرانیهای ما رشد ترددها نسبت به اول دیماه است که ۴۷ درصد افزایش یافته و این وضعیت نگرانکننده است. رئیسی در ادامه تاکید کرد: خروج از وضعیت قرمز به معنای ضعیف شدن یا از بین رفتن ویروس نیست، بلکه برعکس، ویروس در سطح دنیا نهتنها ضعیف نشده بلکه جهش پیدا کرده و قویتر هم شده است. قدرت کشندگی و میزان مرگومیر مبتلایان به ویروس جدید بیشتر است. وی افزود: باید همه دست به دست هم دهیم، محکم بایستیم. به هیچ وجه نمیشود با سلامت مردم شوخی کنیم. اکنون بر اساس آخرین ارزیابیها، در برخی استانها میزان بیماران سرپایی افزایش یافته و این زنگ خطری است که اگر بیتوجهی کنیم به افزایش موارد بستری و مرگومیر منتهی میشود.
با وجود کاهش آمار مرگومیر ناشی از کرونا در کشور، نگرانیها همچنان از شیوع دوباره این بیماری در صورت کمتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی وجود دارد. به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته ۶۹ نفر از مبتلایان به کرونا جان باختند، گفت: با این حساب مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۲۹۴ تن رسید.
سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز جمعه تا ظهر شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۲۰۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۴۹۵ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: متاسفانه در طول این مدت ۶۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۲۹۴ نفر رسید.
لاری ادامه داد: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۱۵۸ هزار و ۴۷۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۱۰۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
* توقف روند کاهشی کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه از توقف روند کاهشی بیماری در کشور از هفته گذشته خبر داد و گفت: وضعیت در تمام نقاط کشور بشدت حساس و شکننده است. لاری ادامه داد: از هفته گذشته شاهد توقف روند کاهشی بیماری در کشور بودهایم و متاسفانه در برخی استانها به دلیل عادیانگاری شرایط، تعداد موارد بستری روزانه «کووید-۱۹» در حال افزایش است، بنابراین وضعیت در تمام نقاط کشور بشدت حساس و شکننده است. رعایت پروتکلهای بهداشتی در این ایام به عنوان اصلی مهم و موثر در تامین سلامت و معیشت مردم است و مطمئنا ایجاد موج جدید بیماری در کشور، منتج به بازگشت و اعمال محدودیتهای سختگیرانه و تعطیلی بخشی از کسبوکارها میشود.
* نگرانی از آغاز به کار مدارس
معاون درمان ستاد کرونای استان تهران با اشاره به عواملی که میتواند سبب بروز تغییراتی در شیوع بیماری کرونا شود، گفت: بازگشایی مدارس، عادیانگاری مردم، افزایش سفرها و... همگی عواملی برای افزایش نگرانی ما درباره بروز پیک چهارم بیماری است. دکتر نادر توکلی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آمار بیمارستانی مربوط به کرونا فعلا روند ثابتی دارد، ادامه داد: اما از آنجا که طول میکشد تا نمود برخی تغییرات و عادیانگاریها مشخص شود، ممکن است در هفتههای آینده تغییراتی را شاهد باشیم. آنچه از شواهد مشخص است اینکه چندین موضوع در شرف وقوع است که میتواند تغییرات در آمار کرونا را به دنبال داشته باشد. وی افزود: یکی از این تغییرات شروع به کار مدارس است، همانطور که میدانید در موج دوم و سوم بیماری، میزان ابتلای افراد جوانتر و زیر ۲۰ سال به کرونا افزایش یافته بود و این خود یک عامل خطر است و هشدار میدهد که باید در مدارس پروتکلها بسیار سختتر اعمال شود. تصمیم بازگشایی مدارس با حوزه وزارتی و... است و ما در ستاد تهران صحبتهایی برای نوع بازگشایی مدارس جهت کاهش خطر داشتهایم اما در نهایت ستاد ملی در این باره تصمیم خواهد گرفت. از طرف دیگر مراکز تهیه مواد غذایی و بازار میوه و ترهبار هم به دلیل ازدحام موجود عاملی برای انتقال بیماری است.
***
[افزایش 30 درصدی آمار مبتلایان به «کووید- 19»]
رئیس بیمارستان شهدای تجریش با اشاره به افزایش 25 تا 30 درصدی آمار مراجعهکنندگان به اورژانس بیمارستانها گفت: این افزایش آمار پیشبینی میشد ولی هنوز نشانهای از وقوع موج چهارم کرونا وجود ندارد. به گزارش فارس، رضا جلیلیخشنود اظهار داشت: 25 تا 30 درصد افزایش مراجعه به بیمارستانها را شاهد هستیم و با توجه به رعایت نکردن موارد بهداشتی توسط برخی هموطنان این افزایش آمار پیشبینی میشد. وی افزود: آمار روزانه مرگومیر از حدود ۵۰۰ به زیر ۱۰۰ نفر رسیده و این امر فقط به دلیل رعایت بیشتر مردم بوده است. امیدواریم مردم همچنان حساسیت خود را نسبت به رعایت موارد بهداشتی حفظ کنند تا مجددا شاهد افزایش آمار مبتلایان و جانباختگان نباشیم. جلیلیخشنود با تاکید بر اینکه دولت مجبور است به واسطه مسائل اقتصادی اجازه فعالیت اصناف مختلف را با رعایت پروتکلهای بهداشتی صادر کند، گفت: با توجه به اینکه تهران از وضعیت قرمز خارج شده و برخی محدودیتها کاهش پیدا کرده است، امیدوارم حساسیتهای مردم کاهش پیدا نکند و اگر مردم رعایت کنند انشاءالله مشکلی پیش نخواهد آمد. وضعیت تهران همچنان زرد است و نشانهای از ورود به پیک چهارم نداریم. افزایش شاخصها چشمگیر نیست، اگر چه قابل توجه است. امیدواریم چند ماه آینده هم با رعایت مردم بخوبی بگذرد. وی گفت: اگر پروتکلها را رعایت کنیم وارد پیک چهارم نمیشویم. با توجه به نزدیک شدن به شب عید، خریدها و میهمانیهای این ایام از دورههای مهمی است که اگر موارد بهداشتی را رعایت نکنیم با افزایش آمار مواجه خواهیم بود. مردم باید بدانند که افزایش یا کاهش آمار بستگی به رفتار ما دارد. رئیس بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: آمار مبتلایان به کرونای انگلیسی در کشور همچنان کمتر از 10 نفر است و این تعداد هم مربوط به افرادی است که سابقه سفر داشتهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|