|
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از سیونهمین جشنواره فیلم فجر
نبض جشنواره در دست فیلم اولیها
عباس اسماعیلگل: در حالی که کمتر از 10 روز به زمان برپایی سیونهمین جشنواره فیلم فجر باقی است اما طبق روال هر سال از چند روز مانده به زمان برپایی جشنواره، اخبار مربوط به حضور هنرمندان در این رویداد بزرگ هنری کشور، منتشر میشود.
امسال نیز همچون سال گذشته جذابترین اخبار مربوط به حضور فیلم اولیها در بخش «نگاه نو» جشنواره فیلم فجر است. بخش نگاه نو جشنواره فجر مخصوص فیلمسازان فیلم اولی است؛ بخشی که از جشنواره حذف شده بود و جای خالی آن بشدت در این رویداد فرهنگی احساس میشد اما خوشبختانه طی دو دوره اخیر این بخش مجددا به جشنواره فیلم فجر اضافه شد و همانطور که پیشبینی میشد، فیلمسازان این بخش توانستند با درخشش در جشنواره، بخش قابل توجهی از جوایز هیات داوران و نظر مساعد مخاطبان را به خود جلب کنند.
درباره اهمیت بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر باید به این نکته هم اشاره کرد که اصالت برپایی هر فستیوالی کشف و رشد استعدادهای جدید است. اگر همین اصالت را مبانی برپایی جشنواره فیلم فجر قرار دهیم به این نتیجه میرسیم که درخشش فیلمسازان جویای نام و جوان باید مهمترین رویکرد جشنواره به شمار آید.
همچنین رقابتهای جدی در هر سال جشنواره فیلم فجر بین «فیلم اولیها» شکل میگیرد؛ کارگردانانی که نخستین فیلم بلند خود را در جشنواره فیلم فجر به نمایش خواهند گذاشت. امسال نیز این رقابت جدی است و حتی تعداد کسانی که فیلم اول خود را به جشنواره آوردهاند بیش از پیش هم بوده است اما شاید فیلمسازان مهم فیلم اولی این دوره جشنواره فجر چند نفر باشند.
* آهو
هوشنگ گلمکانی، منتقد باسابقه سینما در 66 سالگی نخستین بار پشت دوربین رفته تا فیلم «آهو» را- فیلمنامهاش از داستان «پروانهها در برف میرقصند» نازنین جودت اقتباس شده- بسازد. «آهو» حکایت انزوای خودخواسته دختری است که آرزوهایش را بر باد رفته میبیند اما هنوز امیدش را از دست نداده است.
* مصلحت نظام
حسین دارابی، کارگردان جوان اما پرکار در حوزه فیلم کوتاه داستانی است. او بیش از 20 فیلم کوتاه داستانی داشته و جوایز متعدد داخلی و خارجی نیز برای آنها کسب کرده و حالا با این پشتوانه کاری وارد جشنواره فیلم فجر شده است تا با فیلم «مصلحت نظام» چشم داوران را به خود جلب کند. «مصلحت نظام» که نخستین محصول مشترک سینمایی حوزه هنری و سازمان هنری رسانهای اوج به حساب میآید، یک تریلر جاسوسی- امنیتی است که داستان آن در اواخر دهه ۵۰ میگذرد. منتقدان معتقدند این فیلم میتواند حسین دارابی را به عنوان پدیده جشنواره امسال معرفی کند.
* بعد از اتفاق
«پوریا حیدریاوره» فیلم خود را پیشتر در جشنواره فیلم کودک و نوجوان عرضه کرده و به دلیل سوژه آن حتی مورد استقبال نیز قرار گرفته است. در «بعد از اتفاق» محور اصلی کودکی است که تحقق آرزوهایش را جستوجو میکند و فیلم به این موضوع میپردازد که آدمها ناامید نشوند، هدف داشته باشند و برای رسیدن به آن هدف تلاش کنند. امید شاید دلیلی باشد که به فیلم او توجه شود.
* روزی روزگاری آبادان
«حمیدرضا آذرنگ» امسال بعد از سالها بازیگری در سینمای ایران پشت دوربین رفت تا بتواند فیلمی برای سینمای جنوب بسازد. فیلم او سالهای ابتدایی دهه 80 آبادان و قصه روابط درون یک خانواده در شب سال نو را روایت میکند که از قضا پدر خانواده که نقشش را محسن تنابنده بازی میکند، معتاد است. آذرنگ در 48 سالگی نخستین تجربه فیلمسازیاش را انجام میدهد و شاید از این جهت برای مخاطبان جذاب باشد که بدانند «روزی روزگاری آبادان» چه میشود.
* حکم تجدیدنظر
«محمدامین کریمپور» از روزی که اعلام کرد میخواهد نخستین فیلم بلند سینمایی خود را بسازد مورد انتقاد اهالی سینما قرار گرفت، چراکه پیشتر او به عنوان اینفلوئنسر اینستاگرامی یا همان شاخ مجازی معرفی میشد. کریمپور اما تحصیلات دانشگاهی سینمایی دارد و چند فیلم کوتاه خوب نیز ساخته است و انتشار تریلر «حکم تجدیدنظر» او، نگاه منتقدان را به این کار جلب کرده است که شاید بتوان گفت فیلم خوبی شده باشد.
* خانه ماهرخ
«شهرام ابراهیمی» در نخستین فیلم بلند خود با گریم متفاوت آتنه فقیهنصیری چهره شد؛ گریمی که در نگاه اول بیش از همه مخاطب را متوجه چهره «مرضیه ابراهیمی»، قربانی اسیدپاشی اصفهان میکند، اگر چه در آنچه از خلاصه موضوع فیلم منتشر شده آمده است: ماهرخ که مشغول بازی در نخستین فیلمش است، وارد خانه میشود و توسط همسرش کیوان و دوستان مشترکشان، به مناسبت تولدش غافلگیر میشود. کیوان همین که شمع روی کیک تولد او را با فندک روشن میکند، صورت ماهرخ آتش میگیرد. در این فاصله کیوان به اتهام به آتش کشیدن ماهرخ دادگاهی میشود و به مرور پرده از حقایق برداشته میشود.
* خورشید آن ماه
«ستاره اسکندری» بازیگر 46 ساله سینمای ایران برای نخستینبار پشت دوربین نشسته و داستانی را خارج از لوکیشن آپارتمانی تهران به تصویر کشیده است. فیلم او درباره زندگی در سیستانوبلوچستان، توجه و اهمیت دادن به فرهنگ بلوچ و ارزشمند دانستن این قومیت است. آنچه این فیلم را جالب توجه کرده حضور «اسحق بلوچنسب» نوازنده مطرح بلوچ و «برکت برجان» شاعر معروف بلوچستانی در آن است.
* منصور
«سیاوش سرمدی» کارنامه پرباری در حوزه سینمای مستند دارد و جوایز بسیاری نیز در این زمینه کسب کرده است اما او این بار برای نخستینبار پشت دوربین قرار گرفته تا یک فیلم بلند داستانی را روایت کند.
فیلم «منصور» که تولیدش با نام «اوج110» از سال گذشته شروع شد، حالا برای جشنواره فجر آماده نمایش شده است. نام اولیه فیلم از پروژه معروف «اوج110» شهید ستاری که منجر به ساخت هواپیمای جنگی آذرخش شد گرفته شده است و احتمالا قصه فیلم نیز ناظر به همان پروژه باشد. این فیلم اما از آن جهت مهم خواهد بود که قرار است یک اتفاق واقعی در دل تاریخ را روایت کند و به گونهای ما با یک داکیودرام سیاسی- نظامی طرف خواهیم بود.
***
[«یدو» به جشنواره رسید]
فیلم سینمایی «یدو» از تولیدات جدید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در جشنواره فجر رونمایی میشود. به گزارش «وطن امروز»، فیلم سینمایی «یدو» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیهکنندگی محمدرضا مصباح در سیونهمین جشنواره ملی فیلم فجر به نمایش در خواهد آمد. ستاره پسیانی و میلاد صویلاوی بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند. «یدو» پس از فیلم سینمایی «بیستوسه نفر» دومین فیلم مهدی جعفری با نگاهی متفاوت به حوزه دفاعمقدس است. این فیلم بلند با مشارکت راهبردی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و بنیاد سینمایی فارابی تولید شده است.
ارسال به دوستان
ابوالفضل پورعرب در برنامه تلویزیونی هفت:
واژه سلبریتی «مضحک» است
ابوالفضل پورعرب، ستاره سینمای دهه 70 با بیان اینکه سوپراستار و هالیوود شوخی است، گفت: واژه سلبریتی مضحک است و برای کسانی استفاده میشود که درست نیست.
به گزارش «وطن امروز»، ابوالفضل پورعرب که میهمان برنامه سینمایی «هفت» با اجرای محمدحسین لطیفی بود، در سخنانی درباره واژه سلبریتی گفت: به نظر من سوپراستار و هالیوود شوخی است. واژه سلبریتی مضحک است و برای کسانی استفاده میشود که درست نیست. مثلا من 30 سال شمال رفتم شنا نکردم که مبادا در حال شنا کردن کسی از من عکس بگیرد. خیلی چیزها به خیلی چیزها نمیخورد. همه فیلمهای ما فاخر است. هنرمندان هم همینگونه هستند. جایی رد میشدم دیدم نوشتهاند پورعرب دستگیر شد و عکس من را با دستبند گذاشته بودند که برای یک فیلم بود. به همین راحتی با یک تیتر آبروی هنرمند میرود.
وی با بیان اینکه کسی به سمت بازیگران درجه ۲ و ۳ نمیرود و دولت باید به این افراد کمک کند، اظهار داشت: سندیکاها اصلا چگونه تشکیل میشود؟ چرا باید شخصی که چندین سال در سینما و تلویزیون کار کرده است اما چون سنش بالا رفته کنار گذاشته شود؟ به نظر شما دیگر لبخندی وجود خواهد داشت؟
پورعرب تاکید کرد: بازیگر به دنبال احترام و ادب است. جایزه پیونگیانگ من گم شده و به من تحویل نشده است، خب! باید به چه کسی گفت؟ وی درباره دستمزد بازیگران نیز گفت: کسی که دستمزد بالا میگیرد، مثل من قربانی میشود. قاعدتا من از خوب زندگی کردن بچهها خوشحال میشوم. یکسری شایعهها باعث افزایش دستمزد میشود. کاش این بالا رفتن دستمزدها باعث ساختن زندگی بازیگرها شود.
وی ادامه داد: ظهور و بروز بازیگران جدید زیاد نبوده است و آن چند نفر هم آنقدر اذیت میشوند که باعث از بین رفتنشان میشود. بچهها باید یکسری ملاحظات در فضای مجازی داشته باشند. وقتی کسی در 25 سالگی استار میشود، باید معلم داشته باشد تا به بیراهه نرود. پورعرب ادامه داد: من وقتی با شهاب حسینی کار میکردم لذت میبردم از بازیگری. نوید محمدزاده نیز وقتی بازی میکند در واقع فکر میکند و بازی میکند و میتوان به او گفت آفرین. کاش از این سرمایهها مراقبت کنیم.
وی افزود: من این دو را سرمایه میدانم ولی کاش بقیه هم قدر این افراد را بدانند. برخی از اینها برای فروش فقط استفاده میشوند. باید بنشینیم با هم صحبت کنیم. من از دهه 70 وارد سینما شدم ولی یک عکس از من در موزه سینما نیست. من تا کی سوار موتور شوم و خواستگاری بروم؟ باید نسل جدید وارد شوند.
البته در واکنش به این بخش از سخنان پورعرب، موزه سینما تصاویری از حضور این بازیگر در ۱۴ دیماه ارسال کرد و توضیح داد: تاریخ شفاهی «ابوالفضل پورعرب» که شامل دوران کودکی، نوجوانی، نحوه آشنایی و ورود به سینما و خاطرات نقشآفرینیها در سریالها و فیلمهای سینمایی است، در گفتوگو با هوشنگ گلمکانی ضبط شده است. همچنین ماکت «ابوالفضل پورعرب» در بخش نامآوران موزه سینمای ایران در معرض دید برای عموم علاقهمندان قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
نمایشگاه مجازی کتاب تهران
«شاید پیش از اذان صبح» در میان پرفروشها
کتاب «شاید پیش از اذان صبح» نوشته احمد یوسفزاده، در نمایشگاه مجازی کتاب تهران با استقبال خوبی روبهرو شده و با اختلاف در صدر فروش سوره مهر ایستاده است. به گزارش «وطن امروز»، کتاب «شاید پیش از اذان صبح» که پیش از این با استقبال مخاطبان در مدت کمی به چاپ چهارم رسید، در نمایشگاه مجازی کتاب تهران هم مورد اقبال قرار گرفته و بزودی چاپ دهم این اثر، به دست مخاطبان میرسد. این کتاب اثری در وصف سردار دلها، حاجقاسم سلیمانی به قلم شیوا و توانای نویسنده «آن بیستوسه نفر» و «اردوگاه اطفال» و شامل خاطرات و دلنوشتههایی برای آن شهید عزیز است. یوسفزاده در ابتدای کتاب با عرض ارادت به فرماندهاش در زمان دفاعمقدس، اینگونه نوشته است: «این کتاب را به ۲ مرد تقدیم میکنم: به شهید حسین پورجعفری که شانهبهشانه حاج قاسم تا نفس آخر رفت، و به یار سفرکردهام زندهیاد محمد صالحی، یکی از آن بیستوسه نفر که وقتی خبر شهادت حاج قاسم در فرودگاه بغداد را شنید بیمار بود و به سختی میتوانست حرف بزند اما همه سعی خودش را کرد که به من بگوید: «احمد... برای... حاجقاسم... بنویس!»
***
کتاب «لبخندی به معبر آسمان» به نمایشگاه رسید
همزمان با نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، کتاب «لبخندی به معبر آسمان» با موضوع زندگی سردار شهید حاجمحسن دینشعاری، جانشین گردان تخریب لشکر ۲۷ محمد رسولالله(ص) منتشر شد.
به گزارش «وطن امروز»، این کتاب شامل خاطراتی از شهید دینشعاری است که برادران و همرزمان او بیان کردهاند و گروه تحقیقاتی فتحالفتوح، پس از تدوین و تنظیم، آن را برای چاپ و انتشار به انتشارات شهید کاظمی سپرده است. شهید حاجمحسن دینشعاری اول مردادماه ۱۳۳۸ در تبریز به دنیا آمد و ۲۸ سال و ۱۵ روز بعد، در ۱۵ مردادماه ۱۳۶۶ مصادف با عید قربان در ارتفاعات دوپازا (سردشت) به شهادت رسید.
***
فروش ۲۴۳ هزار نسخه کتاب
۲۴۳ هزار و ۸۶۷ نسخه کتاب در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به فروش رسید. به گزارش «وطن امروز» به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، با ورود به چهارمین روز نمایشگاه مجازی کتاب تهران، ۲۴۳ هزار و ۸۶۷ نسخه کتاب به مبلغ ۱۲۳ میلیارد و ۴۳۰ میلیون و ۲۴۳ هزار و ۴۶۷ ریال خریداری شده است. همچنین تاکنون ۵۵ هزار و ۴۴۸ بسته پستی از سوی ناشران به شرکت ملی پست ایران تحویل داده شد که در حال ارسال است و از این تعداد ۲ هزار و ۹۰۵ بسته پستی به دست خریداران رسیده است.
در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، کتابها به صورت رایگان ارسال میشود و علاقهمندان میتوانند برای تهیه کتاب از اول تا ششم بهمنماه به سامانه tehranbookfair.ir مراجعه کنند. ساعت بازدید و خرید در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به صورت ۲۴ ساعته است و کتابهای ناشران داخلی با تخفیف ۲۰ درصدی و کتابهای ناشران خارجی با تخفیف حداقل ۵۰ درصدی ارائه میشود.
ارسال به دوستان
لری کینگ درگذشت
لری کینگ، مجری کهنهکار تلویزیون در ۸۷ سالگی درگذشت.
به گزارش «وطن امروز»، در بیانیه رسمی بارگذاری شده در حساب توئیتری لری کینگ آمده است که این مجری تلویزیونی آمریکایی دیروز در ۸۷ سالگی در یک مرکز پزشکی در لسآنجلس درگذشت. لری کینگ برای ۶۳ سال در رادیو، تلویزیون و رسانههای دیجیتال، هزاران مصاحبه انجام داد و جوایز بسیاری را کسب کرد.
او با برنامه «اجرای زنده لری کینگ» در شبکه سیانان در سطح بینالمللی مشهور شد که از سال ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۰ در این شبکه پخش میشد و در 6 هزار اپیزود این برنامه، کینگ با افرادی از جمله رئیسجمهورها، سناتورها، ستارگان سینما و موسیقی و سایر افراد مشهور به گفتوگو نشست.
ارسال به دوستان
«شیشلیک» بار دیگر به شورای پروانه نمایش رفت
فیلم سینمایی «شیشلیک» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، پس از اعمال اصلاحیههای اعلامشده، برای سومینبار به شورای پروانه نمایش ارشاد تحویل شد.
به گزارش «وطن امروز»، فیلم سینمایی «شیشلیک» تازهترین ساخته سینمایی محمدحسین مهدویان و نخستین تجربه این فیلمساز در حوزه سینمای کمدی، پس از اعمال اصلاحات اعلامشده از سوی شورای پروانه نمایش، برای سومین بار تحویل این شورا شد تا پس از اخذ پروانه نمایش، در جدول اکران داوران جشنواره سیونهم فیلم فجر قرار گیرد.
اصلاحیههای این فیلم سینمایی بیشتر ناظر بر برخی دیالوگها بوده و یکی از سکانسهای پایانی فیلم هم با نظر شورای پروانه نمایش نیاز به اصلاح داشته است. این اصلاحیهها اعمال شده و نسخه جدید فیلم دیروز تحویل شورای صدور پروانه نمایش شد.
ارسال به دوستان
اولویت جهان اسلام مقابله با فرهنگ منحط مادی است نه مجادلات فرقهای
حجتالاسلام مصطفی جلالی: این روزها موضوع شهادت حضرت صدیقه طاهره سلامالله علیها، در فضای مجازی، میان برخی، گاهی محور بحث و گفتوگو و گاهی هم بهانه جدل و نزاع لفظی شده است. طبعا با پیشبینی اتفاقات پیش رو این موضوع احتمالا تشدید خواهد شد.
به عنوان یک طلبه چند نکته به ذهنم میرسد که به نظرم ضروری است در گفتوگوهای این روزها ملاحظه شود.
* موقف جهان اسلام
شکی نیست جهان اسلام در موقف تاریخی سرشار از بیم و امید قرار دارد؛ از یک سو امید به فضل الهی و پیروزی بر کفار و مشرکان و اعتلای مجدد پرچم توحید و تمدن اسلامی و اظهار دین اسلام علی الدین کله و نجات بشریت از شیاطین و سلطهگران، و از سوی دیگر، بیم شکست از صهیونیسم و کفار و به حاشیه رفتن آرمان اسلام تا سالها و بلکه قرنهای متمادی و افساد شیاطین در حرث و نسل و افتادن بشریت در دام تمدنی که دین و دنیای او را تباه ساخته و تباه خواهد کرد.
مسأله امروز جهان اسلام مساله ترویج گسترده کفر و بیخدایی و اباحهگری و فساد جنسی و انهدام خانواده و به طور کلی تمدنی است که انسانیت انسان را هدف گرفته است و شیعه و سنی نمیشناسد. نوجوان، در خانه من طلبه شیعه و در خانواده مولوی اهل سنت امروز آماج حمله ناپیدای کفار است و دین و دنیای او در خطر است. اگر این تمدن شیطانی را شکست ندهیم اصل اسلام به تاراج میرود و معلوم نیست چه زمانی و توسط چه کسی دوباره علم توحید بالا برود؟!
* طراحی پیچیده در موضوعی حیاتی برای شیعه و سنی
روزی که شنیدم جریان شیعه انگلیسی با هزینهای فوقالعاده تصمیم گرفته فیلم شهادت حضرت صدیقه طاهره سلامالله علیها را منتشر کند به دقت و پیچیدگی طراحی شیطنتبار آنها احسنت گفتم! هیچ موضوعی در جهان اسلام و بین فرق اسلامی توان ایجاد یک شکاف عمیق و حتی یک جنگ مذهبی سراسری را مانند این موضوع بزرگ ندارد.
از طرفی شیعیان هستند و دردی که قرنها در سینه داشتهاند و غیرت عجیبی که در این موضوع دارند و این مساله برایشان موضوعی حیاتی و ناموسی است و از طرف دیگر، اهل سنت که در مقابل کثرت آیات و روایات اکرام و محبت ذویالقربی، چنین روایتی از روزهای بعد از رحلت پیامبر اکرم(صلیالله علیه و آله) هویت مذهبی آنها را بشدت به خطر میاندازد و ابدا برایشان چنین روایتی باورپذیر نیست.
پس اگر میخواهی در میان امتی که تمدن شیطانیات را به خطر انداخته جنگ بیافرینی و در شکاف این امت زمان بخری و خودت را در منطقه بازسازی کنی، شیعه انگلیسی را حمایت کن که فیلمی دقیقا منطبق بر روایت شیعه بسازد تا هیچ شیعهای (در فضای روایات شیعه) نه جرأت کند و نه بتواند آن را نقد کند و سنی آمریکایی را تحریک کن که معتقدان به این روایت را تکفیر کند؛ آنگاه جوان شیعه در حمایت از ناموس اهلبیت علیهمالسلام و جوان سنی در جلوگیری از انحراف دینی و دفاع از خلفای رسولالله (صلیالله علیه و آله) هر دو خالصانه به جهاد خواهند رفت و آن که پیروز میشود تو هستی؛ زمان میخری و خود را بازسازی میکنی...
* سیره اهلبیت بویژه امیرالمؤمنین در این موضوع
صاحب این حق و امیر بیبدیل بصیرت و صبر در چنین موقفی چه میکند؟
او ۲ کار میکند: اول اینکه اصل روایت اتفاقات بعد از وفات رسولالله (صلیالله علیه و آله) را بدون اینکه حساسیت و بیاحترامی و تحریک ایجاد کند نگهداری میکند و حق را صابرانه و محترمانه به زبان میآورد و دوم اینکه کمر همت میبندد و بر حرکت نورانی امت به سمت «لیظهره علی الدین کله» تمرکز میکند.
نه حق را به فراموشی میسپارد -که این هنر علی و شیعیان او است که حق را بدون تحریک طرف مقابل حفظ میکنند- و نه آرمان رسولالله را فراموش میکند و یادش نمیرود که صدیقه طاهره نیز فدایی همین آرمان بود و به عشق شنیدن نام رسولالله از مأذنههای عالم صبر کرد.
* مسلم بودن شهادت حضرت زهرا سلامالله علیها از نظر شیعیان و وفات ایشان از نظر اهل سنت با توجه به منابع خودشان
این مطلب خیلی طبیعی است. موضوعی بدین پایه از حساسیت از هر دو طرف بشدت محافظت میشود و به نظر بنده هیچ کس نخواهد توانست در بحث علمی مبتنی بر منابع تاریخی و حدیثی، طرف مقابل را بر روایت خود از وقایع بعد از وفات پیامبر (صلیالله علیه و آله) اقناع کند. لذا به نظر بنده در موضوع، بحث علمی منتفی نیست؛ لکن بحث علمی منتج که طرف مقابل را به اقناع برساند قطعا منتفی است.
* در اعتقاد شیعه و سنی موضوع چه زمانی مشخص میشود و اثرش چه خواهد بود؟
در اعتقاد شیعیان این موضوع تا قیامت مخفی نخواهد ماند. شیعیان معتقدند در رجعت به اذن الهی افرادی از گذشتگان بازخواهند گشت و موضوعات سرنوشتساز که هدایت بشر به آنها وابسته است روشن خواهد شد. در آثار شیعیان این مطلب بیان شده است که خلفا نیز رجعت خواهند داشت و مسأله از آنها استعلام خواهد شد و طبعا مبتنی بر محکمات قرآن و حدیث و آنچه از زبان آنها در رجعت بازگو میشود حق از پشت ابر ضخیم تاریخ بیرون خواهد آمد و این خود اسباب هدایت فوجهای عظیمی از انسانها خواهد بود.
اهل سنت نیز اعتقاد دارند این ظلم بزرگ به خلفا در قیامت که یوم تبلی السرائر است روشن خواهد شد و آنها که روایات شهادت را جعل کردهاند و گروه فراوانی را به گمراهی بردهاند به عذاب الهی گرفتار میشوند.
طبعا پیروان هر مذهب مبتنی بر آثار خود حجت دارند و مبتنی بر حجت خود عمل میکنند و اگر در این مسیر توهین و تحریک انجام نشود میتوان بر این ۲ عقیده بود و در کنار هم زندگی کرد. کما اینکه طبق اعتقاد شیعیان، امیرالمومنین علیهالسلام که خود شاهد و صاحب این حقیقت است چنین زیسته است.
* وظیفه امروز امت اسلامی
امت اسلامی تا روزی که حق آشکار نشده، به دلالت نص صریح قرآن موظف است از تفرقه بپرهیزد و به حبلالله اعتصام ورزد. باید به حکم عقل، آنچه را که موضوع اختلافی است و امکان بررسی علمی منتج ندارد، تا زمان مقدر خودش به تعویق بیندازد. البته طبعا این مطلب به این معنا نیست که شیعیان عزاداری نکنند و اهل سنت تاریخشان را نگویند! بلکه عزاداری صدیقه طاهره که حامل این روایت در طول تاریخ است بدون توهین و تحریک انجام میشود و روایت تاریخی اهل سنت نیز همچنان تعلیم و تعلم میشود تا در زمان خود حق آشکار شود. آنچه مهم است نبردن این بحث به میان تودههای مردمی است که بر عقاید خود استوارند و حاضرند برایش به فتوای علما و بزرگان خود جان بدهند. میداندار روزهای سخت پیش رو باید علمای پخته و اهل دقت و اولوالالباب باشند. افسار سخن را نباید به سخنرانانی سپرد که هیجان مذهبی طرف مقابل را تحریک میکنند.
ما شیعیان و اهل سنت، زخمخوردگان یک تاریخ طولانی از استعمار و شیاطین، دست تفرقهانگیز اهل باطل را خواندهایم و محال است از این موضع دوباره گزیده شویم.
* کارشناس مسائل جهان اسلام
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|