|
دانشجویان جهادگر خدمات درمانی رایگان ارائه میکنند
دانشجویان جهادگر دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) خدمات درمانی رایگان ارائه میکنند. به گزارش فارس، همزمان با چهلودومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، دانشجویان جهادگر دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) خدمات درمانی رایگان ارائه میکنند. این اردوی جهادی با محوریت ارائه خدمات فرهنگی و درمانی در حوزههای تخصصی ارتوپدی، اطفال، دندانپزشکی، زنان و داخلی در محله کورههای آجرپزی شمسآباد واقع در منطقه 18 تهران از روز چهارشنبه 22 بهمن به مدت ۳ روز برگزار میشود.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست به جای چارهاندیشی برای حل مشکل آلودگی هوا میگوید مردم باید میان هوای پاک و برق یکی را انتخاب کنند
هوای خاموشی!
گروه اجتماعی: رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در اظهارنظری عجیب گفت: «باید میان استفاده از برق و آلایندگی هوا یکی انتخاب شود». به گزارش «وطن امروز»، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست به جای توضیح درباره عملکرد ضعیف سازمان متبوعش در انجام وظایف خود بویژه اجرا نکردن قانون هوای پاک، در اظهارنظری علت آلودگی هوا را سوزاندن مازوت در نیروگاهها عنوان کرد و گفت: «بالاخره باید میان برق و آلایندگی یکی را انتخاب کرد». البته این نخستینباری نیست که رئیس سازمان محیطزیست، مسؤولیت آلودگی هوا و قطعی برق را به گردن ارگانهای دیگر میاندازد، وی چندی پیش نیز مصرف بالای گاز خانگی را موجب کاهش سوخت نیروگاهها و قطعی برق عنوان کرده بود. سخنان عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیطزیست در حالی است که وزارت نفت اعلام کرده این وزارتخانه طبق برنامه، سوخت مورد نیاز نیروگاهها را تامین کرده است. ناتوانی دستگاههای دولتی در تامین برق مورد نیاز مردم و نیز رفع آلودگی هوا، مدیریت دولت را زیر سوال برده است. اینکه اعلام میشود مردم یا باید هوای پاک را انتخاب کنند یا در تاریکی بهسر ببرند، سخنی بسیار سخیف و دوگانهای جعلی است که از سوی یک مقام بلندپایه دولتی ایراد میشود. سوال مردم از معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست این است که مگر میتوان برای استنشاق هوای سالم که حق شهروندان است شرط گذاشت، یا در استفاده از برق و داشتن هوای پاک اولویتبندی شود؟
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست اخیرا با بیان اینکه بالاخره باید میان برق و آلایندگی یکی را انتخاب کرد، گفت: حدود ۵ هزار مگاوات برق در کشور با مازوت تولید میشود و به این دلیل، برخی از نیروگاههایی که با شهرها فاصله دارند، همچنان مازوت میسوزانند. عیسی کلانتری در گفتوگو با ایسنا، درباره مازوتسوزی در نیروگاههای کشور اظهار کرد: با توجه به کمبود گاز در نیروگاهها، تعدادی از آنها مجبور هستند برای تولید برق مازوت بسوزانند، در غیر این صورت ممکن است برق قطع شود. وی افزود: مصرف گاز خانگی در ایران طبق گفته وزیر نفت، امسال ۱۵ درصد افزایش داشته و از این رو نیروگاهها با کمبود گاز مواجه هستند و به اندازه کافی به آنها گاز نمیرسد. رئیس سازمان حفاظت محیطزیست تصریح کرد: حدود ۵ هزار مگاوات برق در کشور با مازوت تولید میشود و به این دلیل، برخی از نیروگاههایی که با شهرها فاصله دارند، همچنان مازوت میسوزانند.
کلانتری افزود: با توجه به این مسائل و مشکلات، بالاخره باید میان برق و آلایندگی یکی را انتخاب کرد. وی در پاسخ به این سوال که میان مدیریت تامین برق و آلایندگی در شرایط مازوتسوزی، کدام را انتخاب میکنید؟ گفت: برای من، هوای سالم از همه چیز مهمتر است. رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در ادامه گفت: اکنون ۵۰۰۰ مگاوات از حدود ۶۰ هزار مگاوات برق از طریق سوخت مازوت تولید میشود. کلانتری دیروز با اشاره به ماموریتهای محیطزیست، با بیان اینکه اکثر دولتهای جهان منافع کوتاهمدت را به منافع بلندمدت ترجیح میدهند، گفت: به عنوان مثال ترجیح میدهند کارخانهای تولید داشته باشد ولی هوا هم ناسالم باشد تا اینکه تولید نباشد و هوا سالم بماند. در این موارد چالشهای فراوانی داریم. آلودگی هوای اخیر هم یکی از همین مسائل بود. اگر میخواستیم هوا سالم بماند به ناچار باید از حملونقل خودروهای سنگین و تولید کارخانههایی که مازوت مصرف میکردند، جلوگیری میکردیم. از طرف دیگر برخی ارگانها میگویند باید حملونقل داشته باشیم، اگر چه آلاینده باشد. کلانتری ادامه داد: این تضادها و چالشهای بزرگ محیطزیست در کشورهایی چون ایران و کشورهایی که ساختار آن با صنعت نفت شکل گرفته است، وجود دارد. مدیریت تضاد منافع کوتاهمدت و بلندمدت مهم است. برای جلوگیری از آلودگی هوا بویژه در هوای ساکن و سرد باید از حملونقل شبانه تهران جلوگیری کنیم اما شهرداری میگوید اگر حملونقلی نباشد، ساختوساز متوقف میشود، حملونقل نباشد کارخانه تعطیل و کالا انباشته میشود. معاون رئیسجمهوری اضافه کرد: در این شرایط باید محدودیتهایی را تعیین کنیم. به عنوان مثال به جای 8 ساعت حملونقل شبانه، 4 ساعت باشد. مجبوریم مازوت در کارخانهها و نیروگاهها بسوزانیم. پس تصمیم بگیریم کجا مازوت بسوزانیم؟ میبینیم مردم زمانی ناراضیتر میشوند که برق قطع شود. وی افزود: در ستاد مقابله با کرونا مصوب شد در نیروگاههایی که در حاشیه شهرهای بزرگ است، مازوت سوزانده نشود. اگر گاز کم است ممکن است حدود یک الی ۲ ساعت نیروگاه روزانه تعطیل شود اما در نیروگاههایی که با شهرها فاصله دارند، در مناطق کمجمعیت هستند یا در مناطق کویری با تراکم جمعیت کم، میتوان مازوت سوزاند که خسارت کمتری به همراه دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با تاکید بر اینکه امروز حدود ۶۰ درصد اتوبوسهای تهران فرسوده هستند و باید به ذوبآهن بروند، گفت: ۶۰ درصد آلایندگی هوای تهران بویژه در فصل زمستان مربوط به خودروهای دیزلی اعم از کامیون، مینیبوس و اتوبوس است. خودروهای بنزینی در فصل گرما آلاینده هستند نه در فصل زمستان. کلانتری ادامه داد: ۲۰ درصد آلایندهها مربوط به نیروگاهها و پالایشگاهها و ۲۰ درصد هم مربوط به بخشهای دیگر است. در فصل گرما نیز آلاینده ازون را داریم، این در حالی است که در گذشته اطلاعی از شاخص ازون نداشتیم. ازون در سطح بالا نعمت و برکت است، چون جلوی اشعههای ماورا بنفش و مادون قرمز را میگیرد اما در سطح پایین مسمومکننده است.
***
چرا سال گذشته خاموشی اتفاق نیفتاد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات رئیس سازمان محیطزیست مبنی بر اینکه مردم باید یا برق را انتخاب کنند یا هوای پاک را گفت: به نظر میرسد چنین اظهاراتی به دور از منطق و حرف و حساب است، آقای کلانتری به جای چنین اظهارات تعجببرانگیزی باید پیگیر علل ایجاد آلودگی هوا باشد و اقدامات خود را در این مسیر به کار گیرد نه اینکه برای فرار از انجام تکالیف و وظایف محوله سخنان غیرمنطقی ایراد کند. همایون سامهیحنجفآبادی در گفتوگو با «وطن امروز» در پاسخ به سخنان اخیر عیسی کلانتری، معاون رئیسجمهور درباره آلودگی هوا و قطعی برق گفت: چرا سال گذشته با توجه به برودت بالای هوا مشکلی در مصرف بالای نیروگاهها ایجاد نشد اما امسال که هوا مناسب بود و مصرف گاز به نسبت سال گذشته کمتر بوده است، مدعی میشوید مصرف بالای گاز خانگی و نیروگاهها باعث شده است برق قطع شود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: چرا سال گذشته با وجود مصرف بالای گاز معبری خاموش نشد یا نیروگاهها با ظرفیت پایین کار نکردند. وی اضافه کرد: سازمان محیطزیست به جای دفاع از عملکرد ضعیف خود در اجرای قانون هوای پاک، گناه ناکارآمدیها را بر دوش سازمانهای دیگر و مردم میاندازد، در حالی که این سازمان به عنوان متولی حفاظت از محیطزیست باید هماهنگیهای لازم را بین دستگاهها و ارگانهای دولتی و... برای اجرای قانون هوای پاک ایجاد کند. سامهیحنجفآبادی به تبعات منفی خاموشیهای معابر و خیابانها اشاره کرد و افزود: علاوه بر دردسرهایی چون فاسد شدن مواد غذایی به دلیل قطع برق یخچالها و مشکلات ارائه خدمات در ادارات، افزایش میزان آمار تصادفات و سرقتها نیز ناشی از سوءمدیریتها در این زمینه است که اتفاق میافتد.
نماینده مردم در مجلس خاطرنشان کرد: سازمان محیطزیست به جای اینکه هماهنگیهای بیندستگاهی را در راستای چارهاندیشی برای رفع آلودگی هوا ایجاد کند، عوامل مختلف را عامل این پدیده عنوان میکند بدون اینکه عملکرد سازمان خود را تشریح کند.
ارسال به دوستان
اخبار
اعزام زائران به عتبات منوط به تأیید ستاد ملی مقابله با کروناست
معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گفت: اعزام زائران به عتبات منوط به تایید ستاد ملی مقابله با کروناست، امیدواریم با شیوهنامههای ارائهشده ۲ طرف موافقت کنند و سفرها آغاز شود. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام والمسلمین صحبتالله رحمانی با اشاره به خطمشی سازمان حج و زیارت در حوزه اعزامهای زیارتی به عتبات عالیات، اظهار کرد: زیارت با کیفیت، معنویت، حفظ عزت، کرامت، سلامتی و امنیت، سهل و متناسب با شرایط متقاضیان زیارت، مهمترین اولویتها در این حوزه قلمداد میشود که امیدواریم مسیر اعزامها به عتبات عالیات با توجه به تمهیدات اندیشیدهشده، بازگشایی شود. او با اشاره به شیوع ویروس کرونا و از طرفی تعطیلی سفرهای زیارتی به عتبات عالیات در یک سال گذشته، گفت: امیدواریم با اهتمام به رعایت شیوهنامههای تدوینشده، شاهد اعزام مجدد زائران به عراق باشیم که البته نظر نهایی برای اعزامها به عتبات عالیات منوط به تایید ستاد ملی مقابله با کروناست. وی افزود: سلامت زائران کشورمان مهمترین اصل برای از سرگیری سفرهای عتبات عالیات محسوب میشود.
***
جریمه کرونایی بیش از ٣٧ هزار خودرو
نیروی انتظامی دیروز از جریمه ٣٧ هزار و ٧۶۴ دستگاه خودرو در طرح محدودیت تردد شبانه شنبه جاری خبر داد. نیروی انتظامی اعلام کرد: در این روز (شنبه) میزان تردد خودروها در سراسر کشور نسبت به تاریخ مشابه سال قبل ١٢ درصد کاهش یافته بود. مأموران از ٧ هزار و ١٠٧ واحد صنفی بازدید کردند که در پی این بازدیدها ۴ هزار و ۸۰۹ تذکر و صورتجلسه صادر شده و ١١۵ واحد متخلف نیز پلمب شد. همچنین طی این شبانهروز به رانندگان ١٩ هزار و ۴۶٨ دستگاه خودرو نیز تذکر لسانی داده شد و ماموران از سفر ١١ هزار و ۵٣٨ دستگاه خودرو هم جلوگیری کردند. بر اساس اعلام نیروی انتظامی، تعداد ۳۷ هزار و ۷۶۴ دستگاه خودرو نیز در طرح شبانه روز شنبه جریمه شدند. همچنین ۴٣۶ دستگاه خودرو نیز در مناطق نارنجی جریمه شدند. در این روز ٣۵ هزار و ٨٨١ پیامک تخلفات کرونایی نیز برای رانندگان متخلف ارسال شده است.
***
شناسایی ۴ هزار دستفروش در متروی تهران
معاون هماهنگکننده پلیس مترو گفت: ۴ هزار نفر از دستفروشان فرم پرکردهاند و شناسایی شدهاند اما تنها ۱۰ درصد این افراد حاضر هستند ساماندهی شوند و اگر حمایتهای قضایی نباشد با شرایط موجود این معضل روزبهروز افزایش مییابد. به گزارش تسنیم، نخستین جلسه هماندیشی ساماندهی دستفروشان متروی تهران با حضور مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه، مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران، جانشین یگان حفاظت شهرداری تهران و مدیرعامل شرکت شهربان و حریمبان شهرداری تهران به میزبانی شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه برگزار شد. فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه درباره این موضوع گفت: در حال حاضر با شرایط سخت اقتصادی، دستفروشی به پدیدهای همیشگی در متروی تهران تبدیل شده و امیدواریم با همفکری و کمک شرکت ساماندهی مشاغل، شرکت شهربان و حریمبان و یگان حفاظت شهرداری تهران، راهکاری برای حل این موضوع پیدا کنیم. سرگرد نظری، معاون هماهنگکننده پلیس مترو نیز گفت: پدیده دستفروشی در متروی تهران تبدیل به یک معضل شده است؛ 4 هزار نفر از دستفروشان فرم پر کرده و شناسایی شدهاند اما تنها 10 درصد این افراد حاضر هستند ساماندهی شوند و اگر حمایتهای قضایی نباشد با شرایط موجود این معضل روز به روز افزایش مییابد.
***
هر ۱۰ روز یک بار یکی از آثار تاریخی تهران تخریب میشود
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت: حدوداً هر ۱۰ روز یک بار خبر تخریب یکی از آثار ارزشمند شهر تهران را میشنویم و در مقابل این سستی و بیعملی، عزم جدی نیاز است. علی اعطا در دویستوهفتادمین جلسه شورای شهر طی تذکری گفت: سال گذشته شورای شهر مصوبهای مبنی بر الزام شهرداری به ارائه لایحه حفاظت از میراث معاصر تهران را داشت که به موجب آن مقرر شده بود در بازه زمانی ۲ ماهه لایحهای با رویکردهای مقرر شده سیاستهای مالی و... اعمال شود. وی افزود: اخیرا اقداماتی در معاونت شهرسازی شهرداری در این باره در حال انجام است اما آنچه مشهود است، آن است که با سرعت پیشرو، این کار در این دوره به سرانجام نخواهد رسید. اعطا اظهار داشت: حدودا هر ۱۰ روز یک بار خبر تخریب یکی از آثار ارزشمند شهر تهران را میشنویم و در مقابل این سستی و بیعملی در حال انجام، نیاز به یک عزم جدی است. در غیر این صورت این مدت باقیمانده نیز سپری میشود و این مصوبه نیز به بایگانی مصوبات ۲۰ سال اخیر شوراها میپیوندد.
***
۵۷ فوتی جدید کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۷۰۶۵ مورد جدید «کووید-۱۹» در کشور خبر داد. سیماسادات لاری دیروز گفت: از ظهر 18 تا ظهر ۱۹ بهمن، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۶۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۵۴۴ نفر از آنها بستری شدند. لاری گفت: متاسفانه در طول این مدت، ۵۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۴۶۹ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۲۵۳ هزار و ۵۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی ادامه داد: ۳۷۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. لاری گفت: بر اساس آخرین تحلیلها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
واکسن ایرانی تزریقی- استنشاقی «کووید-۱۹» وارد کارآزمایی بالینی شد
نمکی: بهترین واکسنهای دنیا در ایران تولید میشود
آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور از فردا
گروه اجتماعی: دیروز کارآزمایی بالینی نخستین واکسن تزریقی- استنشاقی نوترکیب «کووید-۱۹»، تولیدی مؤسسه سرم و واکسنسازی رازی با حضور وزیر بهداشت و وزیر جهادکشاورزی رونمایی شد. به این ترتیب با دریافت مجوزهای مربوط، واکسن تزریقی - استنشاقی نوترکیب «کووید-۱۹» در مؤسسه سرم و واکسنسازی رازی از دیروز (یکشنبه) وارد فاز مطالعه انسانی شد. به گزارش«وطن امروز»، برخورداری ایران از دانش پزشکی مدرن و حرکت در مسیر خوداتکایی و قطع وابستگی و همچنین تکیه بر توان داخل، دیروز باز هم به بار نشست تا دومین واکسن تولید داخل مراحل ابتداییاش را طی کند.
وزیر بهداشت درباره این واکسن گفت: واکسنی که در رازی ساخته میشود، نخستین فرم واکسنی است که اینگونه در جهان دارد ساخته میشود. این واکسن مجموعهای از دوز استنشاقی به عنوان دوز یادآور و فرم نوترکیب است که میتواند سیستم ایمنی را تحریک کند. این واکسن بسیار کمعارضه است و این قابلیت را دارد که در صورت جهش ویروس، بتوانیم این دوز را بازطراحی کرده و با توجه به فرمهای جهشیافته از آن استفاده کنیم. همچنین عارضه بسیار کمی دارد و با دوز استنشاقی میتواند کمک کند فرد به طور کلی قابلیت ناقل بودن ویروس را از دست بدهد که کار بسیار بزرگی است. وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر اینکه واکسن معتبر و قابل اعتمادی را به مردم تزریق میکنیم، در عین حال از آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور از روز سهشنبه هفته جاری و با اولویت کادر درمان خبر داد. دکتر سعید نمکی در آیین رونمایی از کارآزمایی بالینی واکسن مؤسسه سرم و واکسنسازی رازی (واکسن رازی کوو پارس)
گفت: ما فکر کردیم که ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کوواکس جوابگوی گروه آسیبپذیر ما نیست، زیرا برای 8 میلیون و ۴۰۰ هزار نفر استفاده خواهد شد. به همین دلیل واکسنهای دیگری را از کشورهای مختلف و قبل از رسیدن واکسن خودمان ارزیابی کردیم که یکی از آنها مجموعه «اسپوتنیک وی» روسیه بود. وی گفت: ما به عنوان نخستین کشوری که مذاکرات درباره این واکسن را آغاز کردیم اما خواستیم پانزدهمین کشوری باشیم که آن را میخریم، زیرا ۲ اصل داشتیم؛ اول اینکه واکسن باید فاز ۳ مطالعه انسانی را گذارنده باشد، در حالی که کشورهای همسایه که حرف از واکسیناسیون زدند، فاز آزمایش بالینی را شروع کردند اما ما میخواستیم همه مراحل آزمایشها در بیرون از مرزها گذشته باشد. دومین شرط هم این بود که حتما باید 6-5 کشور معتبر واکسن را ثبت کرده و تزریقشان را شروع کرده باشند تا ما هم خیالمان راحت باشد که به مردم یک واکسن معتبر و قابل اعتماد را تزریق میکنیم.
وی در ادامه گفت: از روز سهشنبه نخستین گروه هدف ما که در سند واکسیناسیون مورد تایید در ستاد ملی است- که گروه خط مقدم دفاع سلامت هستند- واکسیناسیونشان شروع میشود و شامل افرادی است که در آیسییو کار میکنند. بعد از آن هم سراغ سایر کادر سلامت، گروههای آسیبپذیر در سرای سالمندان، سالمندان بالای ۶۵ سال و... مرحله به مرحله میرویم. وزیر بهداشت همچنین با اشاره به ساخت واکسن در داخل کشور، گفت: گروههای مختلف در داخل کشور با پلتفرمهای مختلف کار را شروع کردند که یکی از آنها مجموعه برکت بود که فاز یک آزمایش بالینیاش در حال اتمام است و با موفقیت وارد فاز ۲ میشود. کاری که در این مجموعه پیش میرود، یکی از علمیترین و درستترین شیوههایی است که تا امروز رصد کردهایم و امیدوارم با همین آهنگ و شتاب بتواند فاز دوم را هم پیش برد و یکی از افتخارات ملی برایمان به حساب بیاید. نمکی گفت: ما در آینده بسیار نزدیک بهترین واکسنهای دنیا را خواهیم داشت. امیدوارم یک روز «کووید-۱۹» تمام شود اما وقتی ما صاحب زیرساخت و تکنولوژی شدیم و به بلوغ رسیدیم، برای ساخت همه واکسنهای نوپدید آمادهایم. یک زیرساخت قابل استناد برای روزهای سخت کشور در آینده ایجاد کردیم.
نمکی تاکید کرد: البته این جلسه رونمایی از واکسن نیست، بلکه واکسن زمانی واکسن است که کل این مراحل را گذارنده باشد. ما امروز از فرآوردهای رونمایی کردیم که برای آزمایش بالینی روی انسان آماده است.
***
[درخواست رسمی کشورهای خارجی برای خرید نخستین واکسن ایرانی کرونا]
سخنگوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) درباره خبرهایی مبنی بر درخواست کشورهای خارجی برای خرید واکسن ایرانی کرونا گفت: تاکنون شرکتهای دارویی ۲ کشور عربی برای خرید واکسن «کوویران برکت» درخواست رسمی ارائه کردهاند. حجتالله نیکیملکی، رئیس مرکز اطلاعرسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با اعلام این خبر افزود: روز گذشته با تزریق واکسن «کوویران برکت» به نفرات باقیمانده، تمام ۵۶ داوطلب فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن وارد مطالعه شدند. وی افزود: طبق برنامهریزی ۲۸ روز دیگر نتایج این فاز مطالعه بالینی اعلام و پس از صدور مجوزهای لازم، فاز دوم تست انسانی آغاز خواهد شد. سخنگوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام درباره خبرهایی مبنی بر درخواست کشورهای خارجی برای خرید این واکسن نیز گفت: تاکنون شرکتهای دارویی ۲ کشور عربی برای خرید واکسن «کوویران برکت» درخواست رسمی ارائه کردهاند. نیکیملکی خاطرنشان کرد: پس از پایان موفق مراحل تست انسانی و تولید انبوه واکسن و در صورت رفع کامل نیاز مردم کشورمان، صادرات این واکسن در ستاد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
***
ممنوعیت سفر به 36 شهر در تعطیلات ۲۲ بهمن
در آستانه تعطیلات ۲۲ بهمن، ستاد ملی مقابله با کرونا، ۳۶ شهر را پرخطر و سفر به آنها را ممنوع کرد. در بین این مناطق، سفر به جزایر قشم، هرمز و کیش نیز ممنوع شد، البته فقط برای خودروهای شخصی. پلیس راهور ناجا اواخر هفته گذشته روی دستور ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که تردد خودروهای غیربومی در استانهای مازندران، گیلان و گلستان به اضافه شهرهای مشهد، بندرعباس، اصفهان، شیراز، بوشهر و جزایر قشم و کیش تا اطلاع بعدی ممنوع بوده و جریمه متخلفان نیز ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است. روز شنبه ۱۸ بهمنماه نیز سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از خیز این ویروس در بیشتر شهرهای کشور خبر داد و اعلام کرد ۳۶ شهر در استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان شمالی، سمنان، کرمانشاه، گیلان، مازندران، گلستان، هرمزگان، همدان و یزد نارنجی شده و در وضعیت پرخطر قرار گرفتهاند. طبق آخرین اعلام قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا که مسؤولیت آن با وزارت کشور است، تردد پلاکهای غیربومی در مناطق نارنجی مشمول ۵۰۰ هزار تومان جریمه میشود. سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت شهرهای پرخطر و نقاط بحرانی را که ممنوعیت تردد شامل حال آنها میشود به تفکیک اینگونه اعلام کرده است: عجبشیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانهاشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعهسرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمهشر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد. استاندار تهران نیز اعلام کرد مجوز سفر در تعطیلات پیش رو (۲۲ بهمن) صادر نخواهد شد و خروج از تهران به مقصد این شهرها ممنوع است.
***
نقاط داغ کرونایی پایتخت اعلام شد
چرخش ویروس کرونا در ۵ منطقه تهران به نسبت مناطق دیگر پایتخت بیشتر است. به گزارش«وطن امروز»، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اینکه تغییرات آماری مربوط به کرونا باید در تهران جدی تلقی شود، هشدار داد: در استان تهران علائم اپیدمی کرونا به سرعت و پیوسته تغییر میکند. علیرضا زالی دیروز با اشاره به افزایش شمار بستریشدگان مبتلا به کرونا طی هفتهای که گذشت، اظهار کرد: در حال حاضر ۲ هزار و 90 بیمار در بخشهای اختصاص یافته به کرونا تحت درمان هستند.
وی از رشد بیش از ۳ درصدی مبتلایان به کرونا در تهران طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز گذشته خبر داد و افزود: از ابتدای هفته گذشته تا به امروز (یکشنبه) آمار مبتلایان به کرونا با شیبی ملایم در حال تغییر است. فرمانده عملیات مقابله با کرونا با بیان اینکه تعداد مراجعان سرپایی با علامتهای مشکوک به «کووید-19» به مراکز درمانی نیز با رشد ملایمی رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: این تغییرات از پایداری و افزایش شمار مبتلایان به کرونا در تهران طی هفتههای آتی خبر میدهد. وی تاکید کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۶۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستانها و مراکز درمانی تهران بستری شدند که ۸۷ نفر از این افراد تحت درمان در بخشهای مراقبتهای ویژه قرار دارند. به گفته زالی، کماکان سهم بستری مبتلایان به کرونا در گروههای سنی ۵۰ تا ۶۰ سال کاهش چشمگیری را در طول هفته گذشته گزارش میدهد ولی کماکان بیشترین میزان مرگومیر و بستری به بالای ۷۰ سالهها تعلق دارد. وی با بیان اینکه بر اساس آنالیزهای اپیدمی «تراکم جمعیتی» تاثیرگذارترین مؤلفه در انتقال و چرخش کرونا است، خاطرنشان کرد: کماکان بخشهایی از مناطق 2، ۴، ۵، ۱۸ و شمال منطقه ۱۵ از نقاطی در تهران هستند که شمار مبتلایان به کرونا بیشتر است و این نقاط از نقاط داغ کرونایی در تهران به حساب میآیند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|