|
حکمتیار: دولت مانع توافق صلح است
«گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی افغانستان، دولت این کشور را مانع صلح دانست و تاکید کرد در صورت استعفای دولت، هیچ مانعی برای ایجاد صلح وجود نخواهد داشت. وی با اشاره به قصد دولت بایدن برای ارزیابی توافقنامه قطر گفت کاخ سفید بهجای بررسی تعهدات طالبان در این توافق باید عملکرد دولت افغانستان را بررسی کند.
ارسال به دوستان
بازهم رکوردشکنی کرونا در آمریکا؛ 5300 قربانی در 24 ساعت
کرونا آمریکا را گرفت
گروه بینالملل: طبق جدیدترین آمار دانشگاه جان هاپکینز، روز جمعه با مرگ دستکم 5 هزار و ۳۰۴ مورد جدید، شمار قربانیان کروناویروس در ایالات متحده به ۴۸۰ هزار و ۷۴۸ نفر افزایش یافت. این آمار نشان میدهد با ابتلای دستکم ۹۹ هزار و ۱۳۱ مورد جدید، مجموع مبتلایان به کروناویروس در ایالات متحده آمریکا به ۲۷ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۶۱۹ نفر رسید. مقایسه جدیدترین آمار دانشگاه جان هاپکینز با آمار روز پنجشنبه این مرکز نشان میدهد شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا مجددا افزایش داشته و شمار قربانیان این ویروس ناشناخته در آمریکا بار دیگر رکورد تازهای را به ثبت رسانده است. از طرف دیگر، پایگاه اطلاعرسانی «ورلد اُ میترز»، مجموع مبتلایان به کروناویروس در آمریکا را ۲۸ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۷۰۴ نفر و مجموع قربانیان «کووید-۱۹» در این کشور را ۴۹۲ هزار و ۵۲۱ نفر گزارش کرده است. پایگاه اطلاعرسانی «کووید یواسای» که آمار مربوط به شیوع کرونا را در آمریکا تجزیه و تحلیل میکند، برآورد کرده شمار کلی مبتلایان به کروناویروس در آمریکا ظرف یک ماه آینده به ۲۹ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۳۴۲ نفر و شمار قربانیان آن به ۵۵۱ هزار و ۱۲۲ نفر میرسد. در نخستین جلسه ستاد مقابله با کرونای دولت جو بایدن برآورد شد ظرف ۴ هفته آینده دستکم ۹۰ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند. نتایج یک تحقیق جدید که روز یکشنبه منتشر شد هم نشان داده شمار مبتلایان نوع انگلیسی ویروس کرونا هر ۱۰ روز یکبار در آمریکا ۲ برابر میشود که خطر افزایش تعداد قربانیان در این کشور کرونازده را به دنبال دارد. از طرف دیگر، «آنتونیو فائوچی» مدیر موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی آمریکا نیز اخیراً گفته است گونه جدید ویروس کرونا که از آن با نام کرونای انگلیسی یاد میشود تا اواسط بهار به گونه غالب در آمریکا تبدیل خواهد شد.
در همین حال روزنامه نیویورکتایمز اعلام کرده است نرخ مرگومیر در آمریکا از زمان آغاز رسمی همهگیری کرونا در این کشور تاکنون رکوردی تازه در ایالات متحده برجا گذاشته است. بر اساس این گزارش، در فاصله 15 مارس 2020 (هفته آخر اسفند 98) تا 23 ژانویه 2021 ( هفته اول بهمن 1399) آمریکاییها 20 درصد بیشتر از یک سال متعارف مردهاند که ملاک آن میانگین نرخ مرگومیر در سالهای مابین 2015 تا 2019 بوده است. در برخی هفتههای بهار گذشته و این زمستان، نرخ مرگومیر به 35 تا 40 درصد بیش از مواقع عادی نیز رسیده است. بدین ترتیب در 11 ماه اخیر، 494 هزار نفر در این کشور بیش از 11 ماه از یک سال عادی تلف شدهاند که به زعم روزنامهنگاران نیویورکتایمز ارتباط مستقیمی با شیوع کرونا دارد. افزایش وحشتناک 61 درصدی نرخ مرگ و میر در ایالت نیویورک، کرونازدهترین ایالت آمریکا در این فاصله نیز این ارتباط را تایید میکند. نیویورکتایمز همچنین آماری منتشر کرده که نشان میدهد از آغاز سال جدید میلادی(2021)، به طور میانگین روزانه 3300 نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس «کووید-19» فوت شده است. بدین ترتیب برآورد میشود با ادامه نرخ وحشتناک فعلی، تا پایان سال 2021 بیش از یک میلیون آمریکایی به خاطر کرونا بمیرند!
* کرونا در اروپا میماند
مهمترین مرجع بهداشت و درمان در اتحادیه اروپایی که حدود 9ماه پیش درباره وقوع موج دوم همهگیری کرونا هشدار داده بود، حال اعتراف میکند احتمالا بیماری قرن تا همیشه با اروپاییها خواهد ماند. این در حالی است که مقامات سازمان بهداشت جهانی از شروع دومین همهگیری ویروس کرونای انگلیسی در سراسر دنیا خبر دادهاند که گفته میشود بسیار خطرناک تر از ویروس «کووید-19» معمولی است.
مدیر آژانس اروپایی پیشگیری و کنترل بیماریها که مقر آن در استکهلم سوئد است، طی یک پیشبینی تکاندهنده دیگر، چشمانداز نگرانکنندهای از احتمال درمانناپذیر بودن قطعی بیماریهای ناشی از خانواده کرونا بویژه ویروس «کووید-19» و انواع جهشیافته آن مطرح کرد.
خانم «آندره آمون» جمعه گذشته در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: «شاید باید خود را برای یک چشمانداز نگرانکننده آماده کنیم، چرا که ویروس «کووید-19» احتمالا برای همیشه با ما میماند».
او به مقایسه «کووید-19» و انواع جهشیافته آن با خانواده ویروسهای کرونا و آنفلوآنزا پرداخت و گفت: «این نخستین ویروسی نیست که قرار است برای همیشه در کنار ما بماند و بیشتر ویروسها ویژگی ماندگاری را در طولانیمدت دارند».
به عبارت دیگر آمون به عنوان یک پزشک و مقام بهداشتی و علمی بینالمللی بر نظریه درمانناپذیر بودن بیماریهای ویروسی صحه میگذارد، اگر چه این نظریه همچنان مخالفانی جدی دارد.
این دکتر آلمانی از 6 سال پیش که به ریاست «ایسیدیسی» (ECDC)، مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماریها رسیده است، هشدارها و پیشبینیهایی حیاتی داشته، از جمله توصیههایش به دولت کشور خود (آلمان) درباره شیوع ویروسهای سارس و آنفلوآنزای نوع A.
آمون در ادامه گفتوگو با خبرگزاری فرانسه درباره موثر بودن واکسنهای مختلف برای جلوگیری از شیوع کرونا ابراز تردید کرده و گفته است: «با وجود تولید چندین واکسن برای مبارزه با با ویروس کرونا، مشخص شد ویروس کرونا میتواند به تکثیر ادامه دهد. اگر چه مقامات بهداشتی اطمینان دارند این واکسنها در جلوگیری از ابتلای افراد به بیماریهای ناشی از کرونا موثر هستند اما ارزیابی میزان موثر بودن این واکسنها در کاهش شیوع ویروس، به زمان بیشتری نیاز دارد».
با این وجود خانم آمون در عین اینکه احتمال ماندگار شدن کرونای منحوس در حیات بشر را میدهد، بقای آن را به ویروسهای پایدار آنفلوآنزا تشبیه کرده و ادامه میدهد: «هنوز مشخص نیست این واکسنها تا چه اندازه در خاموش شدن انواع جدید ویروس کرونا موثر هستند. ویروس کرونا ممکن است نسبتا پایدار باشد، به این معنی که میتوان از همان واکسنها سال به سال علیه آن استفاده کرد، درست مانند واکسنهایی که برای آنفلوآنزای فصلی هر ساله استفاده میشود. دولتها باید در اعمال محدودیتهای کرونایی کوتاهی نکنند».
این در حالی است که پیشتر هموطن آلمانی آمون در راس کمیسیون اروپایی به طور تلویحی از استیصال اتحادیه اروپایی درباره شیوع کرونا خبر داده و اعتراف کرده بود مقامات مسؤول برای انجام اقدامات موثر در این باره تعلل کردهاند. خانم «اورزولا فن در لاین»، هفته پیش در نشست پارلمان اروپا با انتقاد از نحوه عملکرد مقامات بروکسل برای تامین حجم واکسن مورد نیاز برای کل شهروندان اتحادیه گفته بود: «ما جایی نیستیم که میخواهیم باشیم». وزیر دفاع پیشین آلمان همچنین خطاب به نمایندگان پارلمان اروپایی گفته بود: «ما دیر مسؤولیتمان را اعمال کردیم... وقتی تولید انبوه واکسنها شروع شد، بیش از اندازه خوشبین بودیم و شاید اعتماد به نفسی کاذب داشتیم که آنچه سفارش دادهایم به موقع پخش میشود. حالا باید از خودمان بپرسیم آیا ماموریتمان را درست انجام دادهایم یا خیر؟» برنامه اتحادیه اروپایی برای واکسینه عمومی شهروندان 27 کشور عضو که «فن در لاین» از تعلل در آن دم میزند، شامل تزریق 26 میلیون دوز در این کشورها و در مجموع واکسینه کردن 70درصد از شهروندان بزرگسال علیه ویروس «کووید-19» تا آخر تابستان آتی بوده است که حال به نظر میرسد به موقع اجرا نشود.
* تمدید محدودیتهای کرونایی در آلمان
شیوع غیرقابل مهار ویروس «کووید-19» در آلمان احتمالا باعث میشود دولت آنگلا مرکل محدودیتهای اجتماعی و ترافیکی کرونایی را در آن کشور تا هفته آخر اسفند (14 مارس) تمدید کند. روزنامه بیلد چاپ آلمان از پیشنویس سند دیدار چهارشنبه پیش مرکل با سران ایالتهای فدرال آلمان در همین مورد خبر داد و نوشت قرار است مرکل و اولاف شولتز، معاون صدراعظم آلمان به همراه وزیر اول ایالت بایرن و شهردار برلین درباره برخی مسائل مرتبط با اقدامات محدودیتی با یکدیگر گفتوگو کنند. پیشتر مقامات آلمان از تمدید اقدامات محدودیتی اعمال شده در این کشور از ماه نوامبر سال 2020 تا ۱۴ فوریه (هفته آخر بهمنماه) در راستای جلوگیری از شیوع کرونا خبر داده بودند.
***
مرکل به سوءمدیریتش در مهار کرونا اعتراف کرد
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در مصاحبه با تلویزیون «زد دی اف» گفت: واکنش به این همهگیری در پاییز گذشته «بسیار تردیدآمیز» بوده و دولت در نخستین موج همهگیری در تامین نیاز به ماسک به صورت بسیار کُند عمل کرده است. مرکل با این حال از راهبرد خود در خرید واکسنهای «کووید-۱۹» از اتحادیه اروپایی دفاع اما تایید کرد که باید در این زمینه توضیح بهتری میداد. مرکل گفت: نمیخواهم از اصل قضیه خارج شوم و به حواشی بپردازم، این تصمیم شاید ناامیدکننده باشد اما حقیقت این است که ابتدا فکر میکردم میتوانیم کمتر از یک سال واکسن را در اختیار داشته باشیم. این یک دستاورد بزرگ است اما نمیتوان روی آن حساب کرد. مرکل تاکید کرد اتحادیه اروپایی دستور داده به اندازه کافی واکسن خریداری شود و آلمان به اندازه کافی دوز واکسن دارد. هر چند مصاحبههای تلویزیونی از مرکل در گذشته کمتر مرسوم بوده است اما صدراعظم آلمان در هفتههای اخیر با مردم خسته از همهگیری به طور مستقیم گفتوگو کرده است بویژه اینکه روند کند بازگشاییها و برنامه واکسیناسیون در این کشور او را تحت فشار قرار داده است. مقامهای آلمانی هفته گذشته با کاهش برخی محدودیتهای کرونایی موافقت و بعد از چند ماه محدودیت شدید، امکان بازگشت به شرایط عادی را فراهم کردند. با نزدیک شدن به موعد انتخابات آلمان و پایان دوران صدراعظمی مرکل، موضعگیریهای سیاسی در تلاشهای آلمان برای مهار این بیماری اهمیت یافته است.
***
همه فرضیهها درباره منشأ کرونا محتمل است
سازمان جهانی بهداشت بعد از انجام تحقیقات در چین، بامداد دیروز اعلام کرد همه فرضیهها درباره منشأ بیماری همهگیر جهانی «کووید-۱۹» (کروناویروس ۲۰۱۹) مطرح است. خبرگزاری فرانسه در این باره نوشت هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت در شهر «ووهان» چین، شهری که نخستین نمونههای کرونا در آنجا شناسایی شد، موفق نشد منشأ این ویروس را مشخص کند اما این فرضیه را که این ویروس از آزمایشگاه ویروسشناسی ووهان به بیرون نشت کرده، باطل کرد. تیم کارشناسان اعزامی سازمان جهانی بهداشت در ووهان ۳ روز پیش (۲۱ بهمن) در یک کنفرانس خبری اعلام کرد بسیار بعید است «کووید-۱۹» از آزمایشگاهی در شهر ووهان به بیرون راه یافته باشد. «تدروس آدهانوم گبرسیوس» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت هیات سازمان جهانی بهداشت در ووهان «بررسیهای علمی مهمی را در شرایطی دشوار انجام داده است». آدهانوم گفت: «پرسشهایی در این باره مطرح شده که آیا برخی فرضیهها ابطال شدهاند یا خیر. من با برخی اعضای این تیم (هیات اعزامی WHO به چین) گفتوگو کرده و مایلم بگویم همه فرضیهها مطرح و نیازمند تحلیل و مطالعه بیشترند». مأموریت این تیم سازمان جهانی بهداشت ماه پیش آغاز شد و چین از آن استقبال کرد. تحقیق درباره منشأ ویروس کرونا در ماههای گذشته یکی از زمینههای تلاش مقامهای دولت آمریکا برای فشار بر چین هم بوده است. مقامهای دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا از لفظ «ویروس چینی» به جای «کرونا» استفاده میکردند.
ارسال به دوستان
همزمان با روز پایانی دادگاه دومین استیضاح رئیسجمهور سابق آمریکا منتشر شد
ترامپ جلوی حمله به کنگره را نگرفت
گروه بینالملل: همزمان با برگزاری دادگاه دومین استیضاح دونالد ترامپ در مجلس سنا، جزئیات جدیدی از نقش وی در حوادث 6 ژانویه و حمله معترضان به کنگره منتشر شد.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از سیانان، بر اساس جزئیات جدیدی که در ارتباط با حمله روز ششم ژانویه به کنگره آمریکا منتشر شده، ترامپ در تماس تلفنی با «کوین مککارتی» رهبر اقلیت جمهوریخواهان مجلس نمایندگان، حاضر به پذیرش درخواست او برای اقدام به منظور متوقف کردن هوادارانش نشده است. به گفته قانونگذارانی که بعد از این تماس مککارتی آنها را در جریان مکالمه خود با ترامپ گذاشته، رئیسجمهور وقت آمریکا به او گفته بود حملهکنندگان برای نتیجه انتخابات بیش از آنچه مککارتی اهمیت میدهد، اهمیت قائل هستند. به گزارش شبکه آمریکایی سیانان، جمهوریخواهان آگاه به این تماس، این مکالمه را تبادل فریاد بین ترامپ و مککارتی توصیف کردهاند. به گفته آنها مککارتی در این تماس به ترامپ گفته آشوبکنندگان در حال هجوم به دفتر او از پنجرهها هستند و از وی پرسیده «فکر میکنی با کدام لعنتی داری حرف میزنی؟» یک عضو جمهوریخواه کنگره در این باره گفت: او یک ناظر بیتقصیر نیست، او ریشه [اقدام بد] آنها بود. سیزدهم ژانویه کوین مککارتی در صحن مجلس گفت رئیسجمهور مسؤول است. یک عضو جمهوریخواه دیگر گفت این تماس برای ترامپ مشکلساز است. «آنتونی گونزالس» که به طرح استیضاح ترامپ رای مثبت داده است، گفت: فکر میکنم [این موضوع] ذهنیت رئیسجمهور سابق را نشان میدهد. او از اینکه میدید معاون وفادارش یا ساختمان کنگره تحت حمله گروهی که او تهییج کرد قرار گرفته، متاسف نبود. در واقع به نظر میرسید خوشحال است یا دستکم در حال لذت بردن از صحنههایی است که برای اغلب آمریکاییها در سراسر کشور وحشتآور بود.
ارسال به دوستان
ادعای جدید سخنگوی کاخ سفید
دروغ دموکراتها درباره گوانتانامو 16 ساله میشود؟
گروه بینالملل: دموکراتها ادعای تعطیلی زندان بدنام و غیرانسانی گوانتانامو را 16 ساله خواهند کرد. «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید شامگاه جمعه گذشته مدعی شد جو بایدن، رئیسجمهور جدید آمریکا درصدد است تا پایان دوره 4 ساله خود در زندان گوانتانامو را ببندد. این در حالی است که بایدن به عنوان معاون باراک اوباما، طی دوره ۸ ساله تسلط دموکراتها بر کاخ سفید هیچ اقدام مهمی برای بستن گوانتانامو انجام نداد، آن هم در حالی که این موضوع یکی از وعدههای انتخاباتی اوباما بود. حال این سوال برای افکار عمومی مطرح میشود که بایدن با چه انگیزهای میخواهد این زندان بدنام خلیج خوکها با آن شرایط ضدبشری را ببندد، آن هم در حالی که بستن گوانتانامو در انتخابات اخیر جزو شعارهای دموکراتها نبوده است.
ترامپ سال 2017 متعاقب رسیدن به قدرت، از تعلل 8ساله اوباما و بایدن برای عدم تعطیلی گوانتانامو استفاده کرد و این دستورالعمل را از کشوی بسته میز ریاستجمهوری خارج نکرد. او به سیاست جمهوریخواهان نومحافظهکار دوره بوش پسر برای حفظ این بازداشتگاه مخوف با شکنجههای غیرانسانیاش ادامه داد. در حال حاضر 40 زندانی به مدت تقریبا ۲ دهه بدون هیچگونه اتهام یا محاکمهای در گوانتانامو در وضعیتی شبیه حیوانات وحشی اسیر هستند.
اخیرا وزارت دفاع دولت بایدن که یک ژنرال تیرهپوست در راس آن قرار دارد، برای تعطیلی زندان گوانتانامو چراغ سبز نشان داده اما به نظر میرسد این نیز یک اقدام تبلیغاتی از سوی دموکراتها باشد.
از یک سو پنتاگون این موضوع را به 4 سال آتی محول کرده و از سوی دیگر اعلام کرده تا پیدا کردن مکان مناسب برای بازداشتیهای گوانتانامو عجلهای برای تعطیلی آن ندارد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
وضعیت خطرناک حزب نتانیاهو در نظرسنجیها
پیشتازی حزب نتانیاهو در نظرسنجیها با افول مواجه شده و احزاب مخالف در حال کمکردن فاصله خود با حزب لیکود هستند. بر این اساس، حزب لیکود به رهبری «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای نخستینبار و پس از تشکیل حزب «امید جدید» به رهبری «گیدئون سعر» متحد سابق نتانیاهو، با روندی نزولی مواجه شده است.
رژیم صهیونیستی در انتظار برگزاری چهارمین انتخابات سراسری در فلسطین اشغالی در کمتر از ۲ سال گذشته است. این انتخابات که پس از فروپاشی کابینه نتانیاهو انجام میشود، ۲۳ مارس (۳ فروردین) برگزار خواهد شد. بر اساس نظرسنجیای که روزنامههای صهیونیستی «جروزالم پست» و «معاریو» انجام دادهاند، پیشتازی حزب «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی از دیگر احزاب رقیب خود برای انتخابات آتی برای نخسینبار تکرقمی شده است. بر اساس این نظرسنجی، حزب نتانیاهو ۲۸ کرسی پارلمان را به دست خواهد آورد و حزب «یش عاتید» به رهبری «نفتالی بنت» ۱۹ کرسی را در کنست تصاحب خواهد کرد. حزب امید جدید نیز بر اساس نتایج این نظرسنجی 13 کرسی و حزب «یمینا» نیز 12 کرسی را تصاحب خواهد کرد. لیست اعراب نیز بر اساس نظرسنجیها 8 کرسی کنست را به دست خواهد آورد. پیش از این نیز نشریه «تایمز اسرائیل» نوشته بود در صورت ائتلاف، احزاب امید جدید، یامینا، یشعتید، اسرائیل بیتنا و آبیسفید، میتوانند به اکثریت کنست (حد نصاب 61 کرسی) برسند و یک گزینه را برای نخستوزیری اسرائیل معرفی کنند.
***
یک انگلیسی دادستان دادگاه لاهه
در جلسه رایگیری روز جمعه برای انتخاب دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی، «کریمخان» وکیل باسابقه انگلیسی به این سمت انتخاب شد. به گزارش الجزیره، کریمخان جانشین «فاتو بنسودا» خواهد شد و به مدت 9 سال هدایت دیوان کیفری بینالمللی را برعهده خواهد گرفت. پیش از این رسانهها از استعفای «بنسودا» به عنوان یکی از دادستانهای دیوان دادگستری لاهه خبر داده بودند. برخی این استعفا را در ارتباط با نقش وی در پیگیری پروندههای جنایات رژیم صهیونیستی و فشارهای پشتپرده این رژیم علیه بنسودا عنوان کرده بودند. دادگاه کیفری بینالمللی که مقر آن در شهر لاهه هلند است، سال 2002 به منظور کمک به حفظ صلح و امنیت جهان تاسیس شد. در دادگاه مذکور جرائم و جنایات جنگی و ضدبشری رسیدگی و مسؤولان آن محاکمه میشوند و اگر اتهامی علیه شهروندان کشورهای این دادگاه وارد شود، آنها موظف هستند افراد مظنون را دستگیر کنند.
***
بایدن فعلا برنامهای برای تماس با سعودیها ندارد
کاخ سفید اعلام کرد فعلا هیچ برنامهای برای تماس جو بایدن با پادشاه یا ولیعهد عربستان وجود ندارد. به گزارش القدس العربی، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس مطبوعاتی منتشر شده در حساب کاخ سفید در فیسبوک گفت: «هیچ برنامهای برای تماس رئیسجمهور با محمد بنسلمان، ولیعهد یا ملک سلمان بنعبدالعزیز، پادشاه عربستان وجود ندارد». وی ادامه داد: اینکه ما درباره سیاستهایمان درباره عربستان یک بازنگری کامل داشتهایم، کاملا مشخص است. بایدن اخیرا در سخنرانیای به پشتیبانی نظامی آمریکا از عملیات جنگی عربستان در یمن و همچنین همکاری اطلاعاتی در این زمینه خاتمه داد.
وی در نخستین سخنرانی خود درباره سیاست خارجی دولتش گفت: «ایالات متحده به پشتیبانی خود از عملیات جنگی تحت هدایت عربستان در یمن پایان میدهد. این جنگ باید پایان یابد» اما وی متعهد شد به حمایت آمریکا از عربستان ادامه خواهد داد.
***
درخواست سازمان ملل برای رفع تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا
«آلنا دوهان» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور تدابیر یکجانبه اعمال فشار و حقوق بشر اظهار کرد: تاثیر ویرانگر تحریمهای اعمال شده با فراتر از قلمرو سرزمینی عمل کردن و افراط در تبعیت، باعث وارد آمدن تاثیرات معکوس بر بخشهای دولتی و خصوصی، شهروندان ونزوئلا، سازمانهای غیردولتی، شرکتها و اتباع کشورهای ثالث شده است.
به گزارش پایگاه خبری سازمان ملل، دوهان با اشاره به «پیچیدگی وضعیت» در ونزوئلا، از کشورهای اعمالکننده تحریم خواست اصول و هنجارهای قوانین بینالمللی را رعایت کرده و به آنها متذکر شد نگرانیهای انساندوستانه باید همواره در ضمن رعایت احترام دوجانبه، همبستگی، همکاری و چندجانبهگرایی، در نظر گرفته شود.
وی افزود: تحریمهای اعمال شده از سوی آمریکا، اتحادیه اروپایی و همچنین کشورهای دیگر باعث بحرانهای اقتصادی، انسانی و توسعهای، تخریب کلیت جمعیت، بویژه کسانی که در فقر شدید زندگی میکنند، زنان، کارمندان حوزه پزشکی، مبتلایان به بیماریهای مرگبار و مردم بومی شده است. دوهان تاکید کرد تدابیر یکجانبه تنها زمانی قانونی است که مجوز شورای امنیت سازمان ملل را داشته باشد و به عنوان اقدامات متقابل اعمال شود، وظایف کشورها و همچنین حقوق بشر اساسی را نقض نکند. او گفت: «معافیتهای انسانی مفصل، هزینهبر، غیرموثر و ناکافی است».
کارشناس سازمان ملل متذکر شد کمبود برق، آب، سوخت، غذا و دارو همراه با مهاجرت کارگران شایسته که بسیاری از آنها برای فرصتهای اقتصادی بهتر کشور را ترک کردهاند، «تاثیری بزرگ بر همه دستههای حقوق بشر از جمله حق زندگی، غذا، سلامت و توسعه میگذارد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|