|
جنبش مردمی در بحرین تا زمان اصلاح وضعیت ادامه خواهد یافت
آیتالله شیخ عیسی قاسم، رهبر نهضت اسلامی بحرین در دهمین سالگرد انقلاب مردم این کشور در 14 فوریه 2011 تاکید کرد: جنبش مردمی در بحرین در اعتراض به درد و رنج مردم و ظلم علیه آنها شکل گرفت و هدفی جز اصلاح امور و تغییر ریشهای حاکمیت ندارد. وی افزود: مطالبه اساسی مردم بحرین تغییرات ریشهای و اساسی در حاکمیت است.
ارسال به دوستان
پرونده دومین استیضاح ترامپ با تبرئه وی از سوی سنا بسته شد
شکست دموکراتها در محکومیت ترامپ
گروه بینالملل: سرانجام پرونده دومین استیضاح دونالد ترامپ با تبرئه وی در سنای آمریکا بسته شد. وی که تنها رئیسجمهور تاریخ آمریکاست که 2 بار در سنا محاکمه شده، پس از تبرئه با انتشار بیانیهای خط و نشان تازهای برای مخالفان خود کشید. از سوی دیگر دموکراتها که با تمام قدرت به دنبال استیضاح ترامپ بودند، تبرئه وی را به مثابه شکست قلمداد کرده و آن را فصل غمانگیز تاریخ آمریکا عنوان کردند. به هر روی، آنچه مسلم است با وجود راهبرد آتی جمهوریخواهان برای سلب صلاحیت ترامپ، دموکراتها متحمل شکستی شدند که به احتمال زیاد زمینه را برای واکنش و مقابلهبهمثل جمهوریخواهان در عرصههای دیگر باز خواهد کرد.
* ترامپ در دومین استیضاح هم تبرئه شد
به گزارش «وطن امروز»، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا در جریان رأیگیری در مجلس سنای این کشور در دومین طرح استیضاح، تبرئه شد. در حالی که دموکراتهای سنا برای محکومیت ترامپ به حداقل ۶۷ رأی مثبت (دوسوم کرسیهای سنا) نیاز داشتند تنها 57 سناتور به گناهکار بودن ترامپ رای دادند و 43 سناتور دیگر وی را بیگناه قلمداد کردند. این رأیگیری بامداد یکشنبه در جریان پنجمین روز بررسی استیضاح ترامپ در مجلس سنای این کشور صورت گرفت. بر این اساس علاوه بر تمام 50 سناتور دموکرات، ۷ سناتور جمهوریخواه و همحزبی ترامپ نیز - از جمله «میت رامنی» - به محکومیت او رأی مثبت دادند. ریچارد بور، سوزان کالینز، بیل کیسدی، لیزا مارکووسکی، میت رامنی، بنساس و پت تامی 7 سناتور جمهوریخواهی بودند که همراه با 50 سناتور دموکرات به گناهکار بودن ترامپ رای دادند. برای محکومیت ترامپ نیاز بود ۱۰ سناتور جمهوریخواه دیگر نیز به صف دموکراتها بپیوندند که این امر محقق نشد. سناتور «پاتریک لیهی» که ریاست جلسه دادگاه استیضاح را بر عهده داشت، در نطق پایانی جلسه گفت: «رئیسجمهور سابق از اتهامات مطرح شده در استیضاح، بیگناه شناخته شد. بدین وسیله، ترامپ از اتهامات مطرح شده در این طرح، تبرئه میشود». اتهام مطرح شده علیه ترامپ در طرح استیضاح دوم، «تحریک به شورش» معرفی شده و به اقدام او در تحریک هوادارانش برای حمله به ساختمان کنگره در جلسه ۶ ژانویه، هنگام شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تأیید پیروزی جو بایدن در انتخابات مربوط میشود. سناتورهای جمهوریخواه در حالی از رئیسجمهور سابق همحزبی خود دفاع کردند که 3 روز پیش، مدیریتکنندگان دادگاه استیضاح رئیسجمهور سابق آمریکا، فیلمهای بهتآوری از روز حمله حامیان وی به ساختمان کنگره، ضرب و شتم مأموران پلیس و گریختن هراسان مسؤولان آمریکایی از جمله معاون رئیسجمهور سابق منتشر کردند.
* ترامپ: جنبش تاریخی ما شروع شده است
در همین حال دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در واکنش به تبرئه شدنش در دادگاه سنا، با انتشار بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد: جنبش تاریخی، میهنی و زیبای ما برای بزرگ جلوه دادن آمریکا، بار دیگر آغاز شده است. ترامپ در این بیانیه از تیم وکلای خود به خاطر آنچه تلاش خستگیناپذیر برای حفظ عدالت و دفاع از حقیقت دانست، قدردانی کرد. وی از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان مخالف استیضاح که در ساختار حزبی رای دادند هم تشکر کرد و آن را احترام به قانون اساسی دانست. رئیسجمهور سابق آمریکا گفت: این مرحله دیگری از بزرگترین شکار در تاریخ کشور ما بوده است. هیچ رئیسجمهوری تاکنون چنین چیزی را پشت سر نگذاشته است و این همچنان ادامه دارد، زیرا مخالفان ما نمیتوانند ۷۵ میلیون نفر را فراموش کنند؛ بالاترین رقم از گذشته برای رئیسجمهور مستقر که فقط چند ماه پیش به ما رای دادند. ترامپ که به نظر میرسد از قصد خود برای انتخابات آتی ریاستجمهوری میگوید، افزود: جنبش تاریخی، میهنی و زیبای ما برای بزرگ جلوه دادن آمریکا دوباره آغاز شده است. در ماههای آینده چیزهای زیادی برای اشتراک با شما دارم. وی اضافه کرد: مشتاقانه منتظر ادامه این سفر باورنکردنی برای دستیابی به عظمت آمریکا برای همه مردممان هستم. هرگز چنین چیزی وجود نداشته است!
* بایدن: این فصل غمانگیزی از تاریخ آمریکاست
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا اما در واکنش به تبرئه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا در جلسه استیضاح سنا، با صدور بیانیهای تأکید کرد این فصل غمانگیز تاریخ آمریکا یادآور تزلزل دموکراسی است. در بیانیه بایدن آمده است: بهرغم آنکه رئیسجمهور سابق آمریکا در این جلسه تبرئه شد اما وی همچنان گناهکار است. رئیسجمهور آمریکا در ادامه بیانیه خود افزود: «باید همیشه از دموکراسی دفاع کرد، اینکه ما باید همیشه هوشیار باشیم، اینکه خشونت و افراطگرایی جایگاهی در آمریکا ندارد و اینکه هر کدام از ما به عنوان شهروندان آمریکا وظیفه و مسؤولیت داریم». بیانیه بایدن در رابطه با تبرئه ترامپ و تاکید وی بر اینکه خشونت و افراطگرایی جایگاهی در آمریکا ندارد در حالی منتشر شده است که براساس آخرین نظرسنجیها بیش از نیمی از مردم آمریکا ترامپ را مستحق استیضاح نمیدانستند. همچنین بر اساس نظرسنجیهای صورت گرفته در روزهای پس از انتخابات آمریکا نزدیک به 40 درصد رایدهندگان آمریکایی معتقد به وقوع تقلب در انتخابات بودند.
* واکنش دموکراتها به تبرئه ترامپ
به دنبال تبرئه ترامپ از دومین استیضاح، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا آن دسته از سناتورهای جمهوریخواه را که امکان تبرئه شدن دونالد ترامپ را فراهم آوردند «یک گروه بزدل از جمهوریخواهان» توصیف کرد. پلوسی همچنین ایده برخی جمهوریخواهان که در روزهای اخیر مطرح میشود مبنی بر سلب صلاحیت از ترامپ را رد کرد. پلوسی گفت: سلب صلاحیت سیلی به صورت قانون اساسی است. این باعث میشود همه از زیر بار تعهد و مسؤولیت فرار کنند. «چاک شومر» رهبر دموکراتهای سنا نیز طی اظهاراتی با انتقاد از تبرئه ترامپ در استیضاح، گفت: «استدلالهایی که در دفاع از رئیسجمهور سابق بیان شد، ضعیف و غیرقابل درک بود». شومر افزود: «عدم محکومیت ترامپ، به عنوان رأی ننگین و بدنامی در تاریخ سنای ایالات متحده ثبت خواهد شد».
* واکنش جمهوریخواهان به تبرئه ترامپ
میچ مک کانل، رهبر اقلیت سناتورهای جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا پس از تبرئه ترامپ، ضمن اذعان به نقش وی در حمله مرگبار ششم ژانویه به کنگره این کشور به توضیح درباره چرایی رای منفی خود به استیضاح ترامپ پرداخت. مک کانل گفت: «طبق قانون اساسی و به دلیل عدم حضور او (ترامپ در منصب ریاستجمهوری) او مشمول استیضاح نمیشود». این در حالی است که مک کانل ماه گذشته که رهبر اکثریت سنا بود اجازه نداد در روزهای آخر حضور ترامپ در ریاستجمهوری، جلسات استیضاح او در سنا آغاز شود و وقتکشیهای او سبب شد دوره ترامپ به اتمام برسد.
***
احتمال حمله به استیضاحکنندگان ترامپ
همزمان با شکست تلاشهای نمایندگان دموکرات برای نشان دادن خطر محکوم نشدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق این کشور در دادگاه استیضاح، کارشناسان امنیتی درباره خطری که استیضاحکنندگان ترامپ را تهدید میکند هشدار دادند. یک سازمان غیردولتی و امنیتی در آمریکا، موسوم به «گروه اطلاعاتی سایت» (SITE) بامداد یکشنبه بعد از تبرئه ترامپ در دادگاه استیضاح، هشدار داد حامیان افراطی او به دنبال برخورد خشن با رأیدهندگان به استیضاح ترامپ هستند. «ریتا کاتز» مدیر صهیونیست این سازمان امنیتی- اطلاعاتی، در صفحه توئیتر خود نوشت: «در حالی که ترامپ توسط سنا تبرئه شد، افراطیهای راستگرا از همین الان برای خشونت علیه جمهوریخواهان «خائن» و دموکراتهایی که به محکومیت [ترامپ] رأی دادند، دعوت میکنند». کاتز با نقل قول از حامیان افراطی و خشن ترامپ، ادامه داد: «آنها میگویند برخی از آنها را باید به دلیل خیانت، تنبیه و در نهایت در انظار عمومی اعدام کرد! این میراث دوره ترامپ است». وی در توئیت دیگری افزود: «این اظهارات، اثباتی بر عواقبی است که تبرئه [ترامپ] در پی دارد. افراطیها این [تبرئه] را به عنوان مبنایی برای تداوم [خشونتها] تا سال ۲۰۲۴ میدانند، زمانی که معتقدند او (ترامپ) دوباره نامزد ریاستجمهوری میشود».
***
دموکراتها با عصبانیت از شکست استیضاح رئیسجمهور پیشین
آن را به پیروزی «سفیدبرترپنداری» در آمریکا تعبیر کردند
احیای ترامپیسم
برای نخستینبار طی 153 سال (از سال 1868) اکثریت سنا یک رئیسجمهور آمریکا را محکوم کرد، با این حال از نالههای دموکراتها که شنبه گذشته را «روزی غمگین برای دموکراسی» خواندهاند، چنین برمیآید که تبرئه ترامپ در دومین استیضاحش یک شکست برای همه آمریکا از جمله خود دموکراتها و دولت بایدن بوده که تا ۴ سال آینده همچنان شمشیر داموکلس ترامپیسم را بالای سر خود میبینند.
57 سناتور از جمله 7 سناتور جمهوریخواه به محکومیت ترامپ در پرونده کیفرخواست مربوط به هجوم حامیان افراطی ترامپ به کنگره در روز 6 ژانویه رای دادند اما مجلس بالادستی کنگره نتوانست دوسوم آرای لازم سنا را برای استیضاح کامل رئیسجمهور پیشین که میتوانست به منزله سلب صلاحیت او از حقوق ابدی یک رئیسجمهور و یک سیاستمدار پیشرو باشد جمع کند.
دموکراتها برای متخلف شناخته شدن ترامپ به همراهی ۱۷ سناتور جمهورخواه نیاز داشتند و جو کنگره علیه ترامپ نیز هنوز بشدت سنگین بود تا جایی که حتی «ریچارد بور» سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای شمالی که نظریات سیاسیاش بسیار شبیه ترامپیهاست نیز رای به مجرم بودن متحد سابق خود در کاخ سفید داد اما شگفتآورترین چهره روز رایگیری، رهبر اقلیت سنا و باسابقهترین جمهوریخواه در تاریخ مجلس سنا بود.
«میچ مک کانل» روز شنبه در سخنرانیاش در صحن سنا تمام ادعاهای قبلی خود در این باره را که ترامپ شورشیان را برای اشغال کنگره تحریک کرده به فراموشی سپرد و اعلام کرد به تبرئه او از اتهام کیفرخواست «تحریک به شورش» رای میدهد. اگر چه او ترامپ را یک رهبر سقوط کرده خواند و از سلب صلاحیت سیاسی رئیسجمهور پیشین در کمیته ملی حزب جمهوریخواه سخن گفت اما به نظر میرسد حتی انگیزه احتمالی او برای رهبری «تی پارتی» پس از ترامپ نیز نتوانسته اصل عمل او یعنی رای برائت به ترامپ را تحتالشعاع قرار دهد. طبیعتا رای این سناتور بانفوذ به تبرئه ترامپ بر آرای دیگر جمهوریخواهان سنا تاثیر گذاشت و به اردوگاه جمهوریخواهان نظمی جدید بخشید؛ نظمی جدید که بیش از هر کسی خود ترامپ از آن سود میبرد. «نانسی پلوسی» مادربزرگ دموکراتها و رئیس خانه نمایندگان پس از تبرئه ترامپ در جلسه روز شنبه سنا، مو سپیدهای جمهوریخواه چون میچ مک کانل را ملامت کرد که با دستاویز قرار دادن بهانه سلب صلاحیت ترامپ، از زیر بار رای دادن به محکومیت او فرار کردهاند.
او با عصبانیت ناشی از شکست طرح استیضاح دشمن درجه یک دموکراتها گفت: «سلب صلاحیت، سیلی به صورت قانون اساسی است. این باعث میشود همه از زیر بار تعهد و مسؤولیت فرار کنند. آن سناتورهای بزدل که نتوانستند با آنچه ترامپ انجام داد و آنچه کشورمان را به خطر انداخت مواجه شوند، اکنون به دنبال فرصتی هستند که سیلی ملایمی بزنند؟ سلب صلاحیت به درد کسی که شورش را تحریک کرده و جان مردم را در کنگره گرفته، نمیخورد».
در چنین شرایطی روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز- یکی از رسانههای جریان اصلی لیبرالها- چنین توجیه کرده که ترامپ واقعا تبرئه نشده، چون استیضاح دوم برند او را خراب کرده، غافل از اینکه ترامپیستها از یک رکورد و پیروزی تاریخی سرمست هستند.
* جامعه رای دستکم
7۵ میلیون نفری او در انتخابات سوم نوامبر 2020 که جمعیتی حدود 140 میلیون نفری در ایالات متحده را نمایندگی میکردند، از اینکه رهبر سیاسیشان به تنها رئیسجمهور در تاریخ آمریکا تبدیل شده که از ۲ استیضاح کنگره سربلند بیرون آمده، به خود میبالد.
در مقابل «جیکوب هیلبران» ستوننویس نشریه نشنال اینترست، برنده واقعی روند استیضاح دونالد ترامپ را که با تبرئه وی پایان یافته، جو بایدن دانسته، زیرا طولانی شدن این روند میتوانست دولت جدید آمریکا را از پیشبرد کار خود باز دارد، بویژه که حالا با پایان دادگاه ترامپ در سنا فرصت لازم برای تصویب لایحه کمکهای 9/1 تریلیون دلاری همهگیری کرونایی که برای رفاه سیاسی دموکراتها ضروری است، فراهم شده است.
با این حال دموکراتهای بسیاری با «آلیسا میلانو» فعال مدنی این حزب متفقالقول هستند که پایان دموکراسی آمریکایی فرا رسیده، وقتی فقط 7 سناتور جمهوریخواه دارای حس ملیگرایی و تشخیص منفعت عمومی بودهاند که یک رئیسجمهور ظالم و مجرم را محکوم کنند. در نتیجه عجیب نیست اگر دیروز متعاقب تبرئه ترامپ در سنا، «# پیروزی سفیدبرترپنداری» در توئیتر دست به دست و ترند شد. چه لیبرالهای حامی دموکراتها و چه ترامپیستها، هر چند از موضعی متفاوت، سیزدهم فوریه را یک روز دیگر برای پیروزی فاشیسم و نژادپرستی در آمریکا تلقی کردند.
«کامائو بل» فعال ضدنژادپرستی در توئیتی حقیقت آمریکا را چنین فریاد زد: «نمیدانم کسی نیاز به گوش دادن این حرف دارد یا نه ولی تمام این استیضاح واقعا چیزی جز یک رفراندوم نبود، در این باره که دیدگاه «سفیدبرترپنداری» باید به سازماندهی اصول اساسی ایالات متحده ادامه دهد یا نه!» نتیجه این رفراندوم مشخص است؛ جشن هواداران ترامپ در شبکههای اجتماعی همراه با کریخوانی خود او برای بازگشت بزرگ در سال 2024.
دیروز شبکه انبیسی به نقل از ترامپ نوشت: «من معتقدم مسیر مشترک بدیهی ما یعنی رسیدن به عظمت و قدرت آمریکا برای کل ملت را باید ادامه داد».
او روند استیضاح ناموفق خود را با تعبیر معروف کوکلوکسکلانها یعنی «شکار جادوگر» توصیف کرد و مدعی شد هیچ یک از رؤسایجمهور آمریکا جز او مجبور نشده بودند چنین در مقابل دشمنان خود بجنگند.
ترامپ حالا قول میدهد در ماههای آینده ماموریتهای زیادی را به اشتراک بگذارد که از نظر او در رابطه با مفهوم آینده درخشان و روشن و نامحدود برای آمریکاست و این یعنی کابوس بایدن خوابآلود ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
دومین فاجعه هستهای فوکوشیما؟
زمینلرزه بزرگ روز شنبه در فوکوشیما بار دیگر پس از یک دهه این منطقه شمال شرق مجمعالجزایر ژاپن را در آستانه یک فاجعه زیستمحیطی قرار داد. ساعت 17:38 عصر شنبه به وقت تهران زلزلهای با قدرت 3/7 درجه در مقیاس ریشتر در شمال شرق ژاپن اتفاق افتاد که مرکز آن در عمق ۵۵ کیلومتری زمین گزارش شده است. مرکز این زلزله نزدیک سواحل فوکوشیما بود که 10 سال پیش شاهد یک سونامی بزرگ بود که در نتیجه آن یکی از 3 رآکتور هستهای منطقه شکاف برداشت و نشت هستهای ناشی از آن تا امروز این منطقه را غیرقابل سکونت کرده است. بر اساس آخرین خبرها ۱۲۴ نفر در این حادثه آسیب دیدهاند، شبکه برق قطع شده و جادهها و خط آهن بسته شده است.
مهمتر از همه اینها اما نشت مقداری آب از استخر سوخت هستهای نیروگاههای اتمی فوکوشیما یک و ۲ به بیرون است. به گزارش اسپوتنیک، متخصصان شرکت انرژی تپکو (Tokyo Electric Power Company) در جریان تحقیقات نیروگاههای هستهای فوکوشیما یک و ۲ دریافتند پس از زمینلرزه شدید اخیر در این منطقه مقداری آب که برای ذخیره سوخت هستهای مصرف شده در بلوکهای مختلف ایستگاهها بوده از استخرها بیرون آمده است. این شرکت در کنفرانسی خبری اطلاع داد که در واحد اول انرژی نیروگاه هستهای فوکوشیما۲ از استخر سوخت هستهای تقریبا ۱۶۰ میلی لیتر آب به بیرون پاشیده است. از استخر دیگر تقریبا 4/1 لیتر مایع خارج شده است.
از طرف دیگر شبکه اناچکی، (شبکه بینالمللی ژاپن)، ابعاد این رخداد را فراتر از این گزارش اعلام کرده که بر اساس آن در واحد پنجم انرژی نیروگاه اتمی فوکوشیما یک در نتیجه زمینلرزه از استخر سوخت هستهای تولید شده تقریبا ۶۰۰ میلیلیتر آب بیرون آمده و از استخر واحد ششم انرژی تقریبا 6/1 لیتر.
اگر چه در اطلاعیه شرکت تپکو تاکید شده که آب ریخته شده در روند خنکسازی سوخت تهیه شده تاثیری ندارد اما این حادثه موجی از نگرانی را درباره تکرار فاجعه هستهای فوکوشیما در ژاپن باعث شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
شرط انصارالله برای پایان حملات به عربستان: «توقف مقابل توقف»
انصارالله یمن اعلام کرد در ازای پایان حملات ائتلاف متجاوز سعودی به این کشور، حملات خود علیه عربستان را متوقف میکند. به گزارش اسپوتنیک، محمد علی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن گفت: ما خواهان صلح هستیم و راهحلهای زیادی برای آن ارائه دادهایم اما نتیجه آن تنها ادامه بمباران یمن توسط هواپیماهای آمریکایی، انگلیسی و اروپایی بود و جنگ ادامه دارد. وی افزود: توقف بمباران مقابل توقف بمباران. اگر جدیت (از سوی عربستان) به عنوان مهمترین نکته وجود داشته باشد، ما حاضریم. طی روزهای گذشته، انصارالله حملات خود را علیه عربستان و همچنین علیه اهداف متعلق به دولت مستعفی یمن بویژه در شرق استان مأرب افزایش داده و به پیشرویهایی دست یافته است. روز شنبه این گروه اعلام کرد حمله هوایی جدیدی به فرودگاه بینالمللی أبها در جنوب غرب عربستان انجام داده و تأکید کرد این حمله دقیق بود. سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح وابسته به انصارالله، در بیانیه کوتاهی در حساب توئیتر خود نوشت: نیروی هوایی بعدازظهر امروز (شنبه) حمله به اهداف مهم در فرودگاه بینالمللی أبها با پهپاد نوع صماد ۳ را اجرا کرد.
***
پوتین: سیاست بازدارندگی روسیه تقویت شده است
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه با اشاره به تغییر برخورد غربیها نسبت به وجود تسلیحات نظامی جدید روسی و اذعان به دستاوردهای علمی این کشور، گفت: هر چه روسیه قدرتمندتر و بانفوذتر میشود، سیاست بازدارندگی آن شدت بیشتری مییابد. رئیسجمهوری روسیه در نشستی با سردبیران اصلی برخی رسانههای گروهی روسیه در پاسخ به یکی از سوالات یادآور شد که در غرب اوایل درباره تسلیحات نظامی جدید روسیه شروع به «تمسخر» کردند ولی به تدریج وضعیت تغییر کرد. وی گفت: «اگر به یاد داشته باشید، زمانی که من برای نخستین بار درباره انواع تسلیحات نظامی جدید ظهوریافته و آماده خدمت در نیروهای مسلح روسیه صحبت کردم، آنها شروع به ریشخند زدن کرده و این حرف را مزخرف، جعلی و غیرواقعی ارزیابی کردند ولی اکنون شرایط کاملا متفاوت شده است». وی ادامه داد: «در حال حاضر پیشنهاد شده تسلیحات جدید روسی در دستور کار مذاکرات قرار گیرد، بویژه نهتنها سیستمهایی نظیر «آوانگارد» و تسلیحات مافوق صوت، بلکه نمونههای جدید سلاحهای تاکتیکی و راهبردی ما هم در مباحثات مربوط به جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی، گنجانده شود». ولادیمیر پوتین همچنین اعلام کرد هر چه کشور قدرت بیشتری پیدا میکند، سیاست بازدارندگی روسیه هم افزایش مییابد. وی افزود: «به محض آنکه ما ثبات یافته و روی پای خود ایستادیم، بلافاصله سیاست بازدارندگی آغاز شد و هر چه قویتر شدیم، این سیاست شدیدتر شد». به گفته وی، نفوذ روسیه در حوزه نفوذ شوروی سابق در حال افزایش است غرب نگران این مساله است و برای جلوگیری از آن و دور کردن مسکو از این منطقه، از سیاستمداران بلندپرواز و قدرت طلب به عنوان «مخالفان بالقوه روسیه» در جمهوریهای سابق استفاده میکند.
***
تظاهرات اسرائیلیها علیه نتانیاهو
هزاران اسرائیلی برای سیوچهارمین هفته متوالی در تعدادی از شهرهای اراضی اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی تظاهرات کرده و خواهان استعفای او شدند. به گزارش روسیا الیوم، از حدود ۷ ماه پیش معترضان هر هفته در مقابل مقر اقامت نتانیاهو در خیابان بالفور قدس و منزلش در قیساریه و خیابانهای اصلی تظاهرات کرده و خواهان برکناری نتانیاهو به دلیل محاکمه وی در پروندههای فساد و سوءمدیریت به دلیل بحران کرونا هستند. معترضان تأکید کردند نتانیاهو نمیتواند در حالی که به اتهام خیانت در امانت و قبول رشوه و حیلهگری محاکمه میشود، نخستوزیر باشد.
***
مرگ یک زن در کالیفرنیا بعد از تزریق فایزر
به گفته مقامات بهداشتی آمریکا، یک زن سالمند کالیفرنیایی بعد از دریافت واکسن آمریکایی فایزر دچار بیهوشی شد و بعد جان خود را از دست داد. یک زن ۷۸ ساله کالیفرنیایی بعد از دریافت واکسن فایزر جان خود را از دست داد. به گزارش روزنامه آمریکایی «نیویورکپست»، دکتر «مایکل موریس» مدیر برنامه واکسیناسیون Kaiser Permanente Southern California در بیانیهای اعلام کرد این زن روز جمعه حدود ظهر بعد از دریافت دوز اول واکسن گفت حالش مساعد نیست. به گفته وی، این زن سپس تحت درمان قرار گرفت اما هوشیاری خود را از دست داد و بعد سیپیآر (احیای قلبی ریوی) او جواب نداد و جان باخت. مقامات مدعی هستند هیچ نشانهای از اینکه مرگ وی با واکسن مرتبط باشد، وجود ندارد. به گفته خانواده وی، او سابقه بیماری قلبی داشت. علت مرگ این زن در دست بررسی است. پیشتر در جدیدترین خبر از عوارض واکسن فایزر، بنا بر تایید کارکنان یک خانه سالمندان در اسپانیا، همه ۷۸ ساکن این مرکز بعد از دریافت نخستین دوز واکسن آمریکایی «فایزر- بیونتک» به کرونا مبتلا شدند و ۷ نفر جان خود را از دست دادند. تاکنون خبرهای زیادی درباره موارد فوت و علائم شدید بعد از تزریق ۲ واکسن فایزر و مدرنا در آمریکا و کشورهای دیگری که استفاده از این واکسنها را تایید کردهاند، گزارش شده است. در خود آمریکا بر اساس گزارشهایی که در سامانه فدرال «گزارش عوارض جانبی واکسن» ثبت شده، حدود ۶۰ نفر بعد از دریافت این واکسنها جان باختهاند و صدها نفر دچار عوارض بعضا تهدیدکننده حیات شدهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|