|
تذکر روحانی به وزیر اطلاعات درباره مسائل هستهای
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات وزیر اطلاعات پیرامون فتوای رهبر انقلاب، گفت: موضع نظام و دولت تغییر نکرده و فتوای رهبری به قوت خود باقی است و این فتوا چیزی نیست که با یک حرف تغییر کند. واعظی در پاسخ به این پرسش که آیا آقای روحانی در این زمینه به وزیر اطلاعات تذکر داده است یا خیر، گفت: بله!
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با شماری از مردم تبریز معیارهای انتخاب اصلح در انتخابات1400 را تبیین فرمودند
یکیمردکاری
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در ارتباط تصویری با شماری از مردم تبریز، قیام تاریخی و فراموشنشدنی ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ را فقط گوشهای از افتخارات فراوان مردم این خطه خواندند و با اشاره به استمرار دشمنی سلطهگران به علت مخالفت ملت ایران با هنجارهای نظام سلطه، افزودند: انقلاب اسلامی دستاوردهای عظیمی داشته است که باید از آنها برای رفع نقاط ضعف و غیرقابل قبول همچون مشکلات معیشتی و فاصله طبقاتی استفاده کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان حضور پرشور مردم را در انتخابات سال آینده ریاستجمهوری و در درجه بعد انتخاب صحیح و اصلح را باعث تضمین آینده کشور خواندند و درباره برجام نیز گفتند: جمهوری اسلامی این بار وعده و حرف نمیپذیرد و ملاک، فقط عمل طرف مقابل است.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در تبیین افتخارات مردم آذربایجان «نخبهپروری در علم و هنر و سیاست» و «روحیه جریانسازی در تحولات تاریخی و سیاسی کشور» را ۲ ویژگی افتخارآمیز مردم این خطه برشمردند و تأکید کردند: آذربایجان همیشه دژ استوار ایران در مقابل حملات بیگانگان بوده است و اگر ایستادگی و جانفشانی مردم این دیار نبود، تعرض دشمنان به مناطق دیگر هم کشیده میشد.
حضرت آیتالله خامنهای «دلبستگی عمیق به اسلام» و «غیرت و حمیّت شدید در قبال ایران» را ۲ ویژگی مهم هویتی مردم آذربایجان دانستند و افزودند: مردم این منطقه در تاریخ معاصر در همه مسائل کشور از چهرههای نقشآفرین برخوردار بودهاند که این شخصیتها همچون «میرزا جواد آقا مجتهد تبریزی در تحریم تنباکو»، «ستارخان و باقرخان در مشروطه»، «شیخ محمد خیابانی»، «شهیدان آیتالله قاضی طباطبایی و آیتالله مدنی در دوران انقلاب» و «شهید باکری در دفاع مقدس» تأثیرگذار بودهاند.
رهبر انقلاب در جمعبندی این بخش از سخنانشان گفتند: بدون روایت درست از تاریخ آذربایجان، هر روایتی از تاریخ ایران ناقص و نادرست است.ایشان در تشریح ابعاد قیام تاریخی ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ مردم تبریز به پیام امام(ره) بعد از آن حادثه پرداختند و افزودند: امام بزرگوار سه خصوصیت «شجاعت، غیرت و تدیّن» را ویژگیهای ممتاز مردم تبریز خواندند که هر ۳ این خصوصیات، شاخصهای مهم ارزیابی و ارزشگذاری یک مجموعه انسانی است.رهبر انقلاب افزودند: نکته مهم این است که مردم تبریز وحشیگری رژیم پهلوی در سرکوب قیام ۱۹ دی قم را دیده بودند اما با همان خصوصیاتی که امام گفتند در چهلم شهیدان قم وارد صحنه شدند و با ابتکار سلسله تعیینکننده چهلمها، نگذاشتند قیام قم به فراموشی سپرده شود.
حضرت آیتالله خامنهای در تشریح دیگر رویدادهای متکی بر شجاعت، غیرت و تدین مردم تبریز به مقابله جانانه آنان در مقابل دستهای تجزیهطلب اوایل انقلاب، حماسهآفرینی لشکر خطشکن عاشورا و فرمانده دلاور آن شهید باکری، مقابله با فتنه خلق مسلمان در سالهای اول انقلاب و نیز حضور آگاهانه مردم تبریز در خنثی کردن فتنه سال ۸۸ اشاره کردند و گفتند: در دی ۸۸، مردم تبریز حتی از تهران و دیگر شهرهای کشور زودتر به میدان آمدند.
حضرت آیتالله خامنهای در جستوجوی پاسخ این سوال مهم که «درس قیام ۲۹ بهمن ۵۶ مردم تبریز برای اوضاع امروز کشور چیست» به ریشهیابی دشمنی عمیق ابرقدرتها با انقلاب اسلامی پرداختند.ایشان گفتند: هنگام پیروزی انقلاب، مستکبران، جهان را به ۲ قسمت سلطهگر و سلطهپذیر تقسیم کرده بودند اما انقلاب اسلامی این جریان را که رگ حیات نظام استکبار بود، به صراحت رد کرد و سلطهگران غرب و شرق به همین علت و با وجود اختلافاتشان، جبهه گستردهای در مقابل انقلاب ملت ایران تشکیل دادند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه هرگز نباید علت اصلی دشمنی استکبار با انقلاب و جمهوری اسلامی را فراموش کرد، افزودند: البته آنها توطئهها و ضدیتهایشان را به بهانههای مختلف از جمله حقوق بشر، مقررات اسلامی، هستهای، موشکی، منطقهای و مسائل دیگر اعمال میکنند اما باید متوجه بود که این مسائل فقط بهانه است.
رهبر انقلاب با اشاره به ادامه خصومت مستکبران افزودند: ملت ایران برای پیروزی در مقابل این هجمهها به ۲ چیز نیاز دارد: «استحکام عناصر هویتی» و «افزایش قدرت درونی».
ایشان برخورداری از زیربنا و نظام فکری و عقیدتی منسجم را مهمترین عنصر استحکام هویت ملی برشمردند و افزودند: زیربنای مستحکم فکری انقلاب از اسلام گرفته شده و در بیانات بسیار ارزشمند امام(ره) و درسهای متفکرانی چون شهیدان مطهری و بهشتی تشریح شده، البته عناصر متفکر باید این نظام فکری را با پاسخهای جدید به مسائل جدید، نو به نو جلوه و رونق دهند. رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: ایدئولوژیزدایی که برخیها تکرار میکنند، نتیجهاش انحراف از مسیر انقلاب خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: البته صرف زیربنای مستقل فکری کافی نیست و در عمل نیز باید از ویژگیهایی برخوردار بود که مهمترین آنها عبارتند از نترسیدن، خسته نشدن، ناامید نشدن، تنبلی نکردن، ندانسته در نقشه دشمن ورود نکردن و در مواقع لازم آماده فداکاری بودن.
رهبر انقلاب با اشاره به وجود این خصوصیات بارز در ملت ایران و فداکاری شهدا، گفتند: ملت ایران انصافاً خسته نشدهاند که نمونههای آن را در تشییع بینظیر شهید سلیمانی و همچنین مراسم ابتکاری پرشور امسال در ۲۲ بهمن دیدیم.
ایشان تأکید کردند: اگر همراه این مجاهدت، استقامت و منحرف نشدن از مسیر باشد، مشکلات هم حل خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای دستاوردهای انقلاب را عظیم و شگفتآور خواندند و ضمن گلایه از کمکاری در معرفی این دستاوردها، افزودند: انقلاب اسلامی توانست چهره کشور را از یک کشور عقبمانده علمی و طُفیلیِ سیاسی قدرتها و از نظر اقتصادی، وابسته، به یک کشور آزاد، مستقل، عزیز، سربلند، آبرومند و برخوردار از موفقیتهای بزرگ علمی تبدیل کند.
ایشان یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب را دگرگونی ملت ایران از حالت خمودگی، بیهدفی و دنبالهروی به ملتی پرتحرک، با نشاط و هدفدار دانستند و افزودند: تشکیل هزاران هسته علمی در کشور و فعالیتهای گسترده اجتماعی جوانان همچون کمکهای مؤمنانه در قضیه کرونا از نمونههای بارز تحرک و نشاط ملت ایران است.حضرت آیتالله خامنهای، تغییر مدیریت کشور از یک حکومت استبدادی، پادشاهی و فردی به یک حکومت مردمی، جمهوری و مردمسالاری را دستاورد دیگر انقلاب خواندند و گفتند: امروز مردم حاکم بر سرنوشت کشور هستند و خود انتخاب میکنند. ممکن است خوب یا بد انتخاب کنند اما خودشان انتخاب میکنند، در حالی که قبل از انقلاب هیچکاره بودند. ایشان، سازندگی کشور را از دیگر دستاوردهای انقلاب برشمردند و با ابراز تعجب از نادیده گرفتن این خدمات گسترده از سوی برخی افراد خاطرنشان کردند: زیرساختهای اساسی کشور در بخشهای سدسازی، آبرسانی، برقرسانی، گازرسانی، راهسازی، توسعه صنعت، کشاورزی و گسترش اعجابآور دانشگاهها، کار کارستان انقلاب اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی تقویت بنیه نظامی و دفاعی و تبدیل شدن ایران به یک قدرت بزرگ منطقهای را از دیگر دستاوردهای انقلاب خواندند و گفتند: علت اصلی توطئههای گوناگون آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی دولتهای اروپایی همین حرکت رو به جلوی انقلاب است که انشاءالله قدرت ملت و مسؤولان، این توطئهها را خنثی خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: ما در کنار دستاوردها، هیچگاه عقبماندگیها در برخی بخشها را پنهان نکردیم و معتقدیم این عقبماندگیها در شأن انقلاب اسلامی و قابل قبول نیست و باید جبران شود. ما به عنوان مسؤولان در بروز این عقبماندگیها مقصریم و البته ممکن است مردم هم در بخشهایی دخالت داشته باشند.
ایشان افزودند: علت اصلی این عقبماندگیها، انقلابی عمل نکردن است. هر جا انقلابی عمل کردیم، عقبماندگی نداشتیم اما هر جا از انقلاب کوتاه آمدیم و حرکتی ناشی از کسالت و بیتوجهی انجام دادیم، عقبماندگی به وجود آمد.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در زمینه عقبماندگیها، در درجه اول وضعیت معیشت طبقات ضعیف است و سپس موضوع شکاف طبقاتی است که باید این عقبماندگیها برطرف و عدالت اقتصادی مستقر شود.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: البته وضع کشور با همین عقبماندگیها بسیار جلوتر از وضعیت کشور در قبل از انقلاب است. ایشان با اشاره به تمرکز دشمن روی ناکامیها و نادیده گرفتن دستاوردها و عملیات روانی و دروغگویی برای ناامید و بدبین کردن مردم و جوانان، افزودند: متاسفانه برخی عناصر در داخل از روی غفلت و برخی هم مغرضانه همان حرفهای دشمن را تکرار می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی به حساسیت بیشتر مردم نسبت به اول انقلاب، در قبال نابسامانیها بویژه مسائلی مثل فساد و فاصله طبقاتی اشاره کردند و گفتند: این حساسیت بسیار خوب است و نشاندهنده گرایش مردم به آرمانهای انقلاب است و به همین علت هر جا مبارزه با فساد و حرکت به سمت کمک به قشر ضعیف و ایجاد عدالت باشد، دلگرم میشوند و حمایت میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: ما وظیفه داریم با استفاده از انبوه دستاوردهای انقلاب، ناکامیها را برطرف کنیم که از جمله این دستاوردها، جوانان علاقهمند، مبتکر و آماده به کار هستند که باید از این ظرفیت در کنار شور انقلابی مردم بهره گرفت تا نابسامانیها برطرف شود.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به انتخابات آینده ریاستجمهوری، انتخابات را فرصتی بسیار بزرگ برای کشور دانستند و گفتند: البته مخالفان جمهوری اسلامی نمیخواهند نظام از این فرصت و ظرفیت مهم برای پیشرفت کشور استفاده کند اما مشارکت پرشور و انقلابی مردم در انتخابات، موجب امنیت کشور و پس زدن دشمنان و کاهش طمع آنها میشود، بنابراین نباید این فرصت را از دست داد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: انتخابات هر چه پرشورتر و با اقبال عمومی بیشتری همراه باشد، آثار و منافع بیشتری برای کشور خواهد داشت. ایشان هدف دشمن از بیان ادعاهای تکراری درباره انتخابات را دلسرد کردن مردم دانستند و گفتند: بهرغم این ادعاها، انتخابات برای کشور یک امکان و ذخیره مهم است که باید با مشارکت پرشور مردم همراه باشد، البته اگر مشارکت پرشور با یک انتخاب درست یعنی انتخاب یک نیروی کارآمد، با ایمان، با انگیزه، علاقهمند و پرکار همراه شود، نورٌ عَلی نور و تضمینکننده آینده کشور است. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: علاج دردهای مزمن کشور در پرشور بودن انتخابات و حضور عمومی مردم، و بعد، انتخاب اصلح و شخصیت مناسب در انتخابات ریاستجمهوری است.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان با اشاره به سخنان اخیرشان درباره برجام و تبیین سیاستهای نظام، گفتند: درباره برجام، حرفها و وعدههایی گفته میشود ولی ما حرف و وعده خوب که نقض و ضد آن عمل شود، زیاد شنیدیم، بنابراین حرف و وعده فایده ندارد و این بار فقط عمل مهم است.
ایشان تأکید کردند: اگر عمل طرف مقابل را ببینیم، ما هم عمل خواهیم کرد و این بار، جمهوری اسلامی با حرف و وعده قانع نخواهد شد. حضرت آیتالله خامنهای همچنین با تبریک حلول ماه پربرکت رجب، افزودند: اگرچه اجتماعات عبادی به علت شرایط خاص کرونا موقتاً برگزار نمیشود اما لازم است در خانهها از ادعیه بسیار خوب و پرمعنای این ماه و توسل و راز و نیاز با پروردگار بهره کافی گرفته شود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آیتالله آل هاشم، نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی و امامجمعه تبریز، گزارشی از تلاشهای گسترده قشرهای مختلف مردم و گروههای جهادی استان برای مقابله با کرونا و کمک به جهادگران عرصه سلامت بیان کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
با حکم رهبر انقلاب انجام شد
انتصاب حجتالاسلام رجبی به عنوان مدیر مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره)
رهبر حکیم انقلاب در حکمی هیات امنای موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی را تشکیل دادند.
به گزارش ایسنا، متن حکم حضرت آیتالله العظمی خامنهای به شرح ذیل است:
بسماللهالرحمنالرحیم
موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی رحمتاللهعلیه یادگار ارزنده و پربرکت عالم فقیه و مجاهد مرحوم آیتالله مصباحیزدی است. برکات این موسسه مبارک باید بر اساس اهداف ترسیم شده به وسیله خود آن عالم فقید دنبال شود. بدین منظور لازم است هیأت امنایی متشکل از حجج اسلام آقایان حاجشیخ محمود رجبی، حاجشیخ غلامرضا فیاضی، حاجشیخ محمود محمدیعراقی، حاجشیخ علی مصباحیزدی و حاجشیخ مجتبی مصباحیزدی تشکیل گردد و مدیریت آن به تبعیت از تشخیص و تصمیم مرحوم آیتالله مصباح بر عهده حجتالاسلام آقای حاجشیخ محمود رجبی باشد. توفیقات حضرات آقایان را از خداوند متعال خواستارم.
سیدعلی خامنهای، 99/۱۱/19
***
تثبیت قدرت در اقیانوس هند
رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند با رژه یگانهای شناور شرکتکننده در رزمایش از مقابل ناوشکن «جمهوری اسلامی ایران - جماران» پایان یافت.
به گزارش تسنیم، امیر دریادار دوم «غلامرضا طحانی» سخنگوی رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند گفت: رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند با برگزاری رژه یگانهای شرکتکننده از مقابل ناوشکن «جمهوری اسلامی ایران - جماران» در منطقه شمال اقیانوس هند پایان یافت. دریادار دوم طحانی افزود: در رژه پایانی، شناورهای ایرانی متشکل از ناوشکن بومی جماران، ناوشکن نقدی، ناو موشکانداز فلاخن و ناو موشکانداز گردونه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و شناورهای شهید ناظری، شهید محمودی و شناور کلاس تندر نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین فریگیت Stoiky و ناو لجستیکی KoLa نیروی دریایی روسیه حضور داشتند. سخنگوی رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند اظهار داشت: رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند از سهشنبه ۲۸ بهمن ماه آغاز و در طول ۲ روز گذشته تمرینات متنوعی در دریا شامل تمرین انواع صورتبندیهای آفندی، تیراندازی شبانه و روزانه علیه اهداف مشخص، عملیات بالگرد و پهپاد و اجرای عملیات نفوذ از سطح و نفوذ از هوا به منظور رهایی کشتیهای مورد تعرض قرار گرفته و همچنین امداد و نجات مصدومان، اطفای حریق کشتی آسیب دیده و عملیات یدک کشتی به بندرگاه و در نهایت رژه دریایی با موفقیت انجام شد.
***
شهادت ۳ تن از سربازان گمنام امام زمان در سیستانوبلوچستان
به دنبال اقدامات اطلاعاتی روی یکی از باندهای جرائم سازمان یافته استان سیستانوبلوچستان، 3 تن از سربازان جان برکف گمنام امام زمان(عج) در ادارهکل استان، حین انجام وظیفه به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت اطلاعات با اعلام این خبر خاطرنشان کرده است: شهادت این عزیزان را محضر حضرت بقیهاللهالاعظم (ارواحنالهالفدا)، حضرت امام خامنهای (حفظهالله)، ملت سربلند ایران اسلامی و خانوادههای گرامی شهیدان تبریک و تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال علو درجات برای آن عزیزان و صبر و شکیبایی برای بازماندگان مسألت مینماییم.
***
شکایت 220 هزار نفر از رئیسجمهور به کمیسیون اصل 90 مجلس
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس از شکایت 220 هزار نفر از آحاد مختلف مردم پیرامون مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از رئیسجمهور به این کمیسیون خبر داد. علی خضریان در گفتوگو با فارس، با اعلام خبر وصول شکایت اقشار مردم از رئیسجمهور در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: ۲۲۰ هزار نفر از آحاد مختلف مردم شکایتی از رئیسجمهور مشتمل بر ۱۶ بند پیرامون موضوعات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را تقدیم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس کردهاند. وی افزود: موضوع افزایش تعمدی نرخ ارز، بیتوجهی به تولید داخلی و واردات بیرویه، استفاده از افراد با تابعیت دوگانه در مسؤولیتهای کلیدی دولتی، عدم تحقق وعده رفع تحریم، عدم توجه به ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی و راهاندازی شبکه ملی اطلاعات، بیتوجهی به مدیریت بورس و از بین رفتن سرمایههای مردم در این بازار و اجرای غلط قانون هدفمندی یارانهها برخی از موضوعاتی است که در این شکایتنامه تقدیم کمیسیون شده است که نیازمند بررسی دقیق حقوقی و اثبات ادعاهای مطروحه است. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به تنوع موضوعات مطرح شده در این شکواییه به فراخور موضوعات، کمیتههای مختلف کمیسیون در این خصوص تشکیل جلسه داده و موضوع را بررسی خواهند کرد و سیر قانونی طی خواهد شد.
ارسال به دوستان
روحانی و ظریف برتوقف اجرای پروتکل الحاقی و کد 1/3 اصلاحی در تاریخ 5 اسفند تأکید کردند
خروج از تعهد یکطرفه
گروه سیاسی: پس از اینکه نامه توقف اجرای اقدامات داوطلبانه ایران تحت برجام از تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ برابر با ۵ اسفندماه، عصر دوشنبه تحویل «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد، «کاظم غریبآبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین و همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی اقداماتی را که از 5 اسفند در راستای اجرای قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریمها متوقف میشود، تشریح کرد. به گزارش «وطنامروز»، وی این اقدامات را شامل این موارد برشمرد: مفاد پروتکل الحاقی، کد 1/3 اصلاحی ترتیبات فرعی موافقتنامه پادمان (برای اظهار زودهنگام تاسیسات هستهای به آژانس)، استفاده از فناوریهای مدرن و حضور درازمدت آژانس در ایران، اقدامات شفافساز در رابطه با کیک زرد، اقدامات شفافساز در رابطه با غنیسازی، دسترسیها پیرو مفاد برجام، نظارت و راستیآزمایی اجرای اقدامات داوطلبانه و اقدامات شفافساز در رابطه با ساخت قطعات سانتریفیوژ.
* کد اصلاحی 1/3 چیست و به چه کار غرب میآید؟
کد اصلاحی 1/3 یک بند اضافه شده به توافق پادمان است. توافق پادمان سال 1975 میلادی تصویب شد و بر اساس بندی از این توافق، هر فعالیت هستهای در هر مقیاسی، 6 ماه قبل از تزریق مواد به دستگاههای سانتریفیوژ، باید به اطلاع آژانس برسد. اما بر اساس کد اصلاحی 1/3 هر کشوری از زمانی که تصمیم به ساخت یک برنامه هستهای میگیرد موظف میشود آژانس را مطلع کند. به عنوان مثال، زمانی که یک کشور عضو پادمان تصمیم میگیرد یک پروژه هستهای را به مرحله اجرا بگذارد، احتمال دارد ساخت این پروژه چندین سال به طول انجامد، با این حال بر اساس توافق پادمان این کشور موظف است 180 روز قبل از آغاز فرآیند غنیسازی اورانیوم، آژانس بینالمللی انرژی اتمی را در جریان قرار دهد ولی در صورت پذیرش کد اصلاحی 1/3 از بدو طرحریزی برنامه هستهای باید آژانس و به تبع آن سایر کشورها مطلع شوند. در واقع کد اصلاحی 1/3 ابزاری در اختیار کشورهای دارای فناوری هستهای است که بتوانند با آگاهی از ابعاد برنامه هستهای دیگر کشورها و در شرایطی که هنوز فرآیند اجرای یک برنامه هستهای جدید در کشورهای عضو انپیتی آغاز نشده، با استفاده از ظرفیتهای نظارتی آژانس در ایجاد این برنامه هستهای مانعتراشی کنند. البته تیم مذاکرهکننده هستهای دولت اصلاحات در راستای آنچه اعتمادسازی خوانده میشد در دوران فعالیت خود علاوه بر امضای پروتکل الحاقی، کد اصلاحی 1/3 را نیز پذیرفت. هر چند پس از فک پلمب تاسیسات هستهای در سال 84 و با مطرح شدن تهدید ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت، ایران اعلام کرد در صورت ارجاع پرونده، پروتکل الحاقی و کد اصلاحی 1/3 را که به صورت داوطلبانه اجرا کرده بود، متوقف میکند.
پس از توقف پروتکل الحاقی و کد اصلاحی 1/3، آژانس درباره اجرای این معاهدات نیز رویکرد مطالبهگرانه را ادامه داد. آمانو، مدیر کل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشهای خود درباره پرونده هستهای ایران همواره قید میکرد: «بر اساس توافقنامه پادمانها و قطعنامههای مربوط شورای حکام و شورای امنیت، ایران ملزم است مفاد کد اصلاحی 1/3 از بخش عمومی ترتیبات فرعی توافقنامه پادمان را اجرایی کند».
* دولت قانون مجلس درباره پروتکل الحاقی را اجرا میکند
رئیسجمهور در جلسه روز گذشته هیات دولت درباره تحولات مربوط به خروج از پروتکل الحاقی اظهار کرد: قانونی که مجلس شورای اسلامی راجع به مساله هستهای تصویب کرده فارغ از اینکه نظر دولت چیست که دولت نظرش را به صراحت همان موقع اعلام کرد ولی چون امروز به صورت قانون است دولت قانون را در چارچوب آییننامهای که مصوب کرده است، اجرا خواهد کرد. روحانی افزود: یکی از مواد این قانون بند 6 این قانون است که میگوید از پنجم - البته پنجم اسفند را من میگویم و در مجموع میگوید از زمانی که چند روز بعدش لازمالاجرا میشود - این بند محصولش این است که از 5 اسفند ما از پروتکل الحاقی که داوطلبانه قبول کرده بودیم خارج میشویم و بین ما و آژانس آنچه اجرا میشود بر اساس پادمان خواهد بود.
رئیس دولت با بیان اینکه پروتکل الحاقی یک مرحله فراتر از پادمان است، گفت: پروتکل الحاقی -خودمان هم میگوییم الحاقی- به آنچه قبلا بوده الحاق شده است، پادمان اجرا خواهد شد یعنی مقررات پادمان و «سیف گارد» (Safe guard) اجرا میشود، بازرسان آژانس هستند و آنها هم میتوانند نظارت کنند و مشکلی در این جهت نداریم. رئیسجمهور همچنین درباره نسخه جدیدی از برجام تصریح کرد: برجام به همان شکل 2015، به شکل 23 تیر سال1394 را ما تغییر نمیدهیم، راجع به این بر تعهد خودمان هم پابرجا ایستادهایم. اروپا بداند اگر ما میخواستیم مساله موشک و منطقه را نه اینکه اضافه کنیم بلکه به عنوان بحث برای آینده قبول کنیم، ترامپ همان اول برگشته بود. این پیغام رسمی بود، خودتان هم میدانید که پیامآورنده هم خودتان بودید، بنابراین در برجام چیزی اضافه نخواهد شد، آنچه مورد نظر شماست نه راجع به منطقه است، نه راجع به سلاح و دفاع ایران، همین برجامی که هست؛ یا میپذیرید یا قبول نمیکنید.
* آبروی آمریکا از پنجم اسفند بیشتر میرود
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره مصوبه مجلس برای لغو تحریمها گفت: همانطور که رئیسجمهور گفتند دولت نظراتش را قبل از مصوبه به مجلس با شفافیت و صراحت اعلام کرد اما الان مصوبه مجلس قانون است. وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: اتفاقی که میافتد این است که با درخواستی که آقای گروسی انجام دادند با ایشان مشورت خواهیم کرد و این اتفاق صورت خواهد گرفت. سازمان انرژی اتمی به آژانس رسما اعلام کرده که از تاریخ ۲۳ فوریه اقدامات داوطلبانه ما در اجرای پروتکل الحاقی متوقف خواهد شد اما نظارت آژانس ادامه پیدا خواهد کرد. درباره کیفیت هم سازمان [انرژی اتمی] آمادگی دارد با آژانس گفتوگو کند و به نتیجه برسد. ظریف درباره اتفاقات پس از عدم اجرایی کردن پروتکل الحاقی تصریح کرد: اتفاقاتی که میافتد از چند جهت برای آمریکا مهم است؛ یکی اینکه الان یک ماه است که دولت آقای بایدن سیاست فشار حداکثری دولت آقای ترامپ یعنی سیاست بیقانونی، قلدری و زورگویی را ادامه میدهد. اگر اینها معتقدند که آن سیاست شکست خورده و معتقدند که این سیاست آبروی آمریکا را برده، ادامه آن سیاست هم کمکی به آنها نمیکند و همان شکست و بیآبرویی را برای آنها دارد. رئیس دستگاه سیاست خارجی خاطرنشان کرد: ما اقدامات جبرانی انجام میدهیم و اگر آنها خیال میکنند یک سیاست شکستخورده برایشان اهرم ایجاد میکند باید بدانند که در مقابل در ایران هم تحولات روی زمین اتفاق میافتد. من معتقد نیستم بعد از ۵ اسفند زمینه غیرقابل بازگشت است اما آبروی آمریکا کماکان بیشتر میرود.
***
مدیرکل آژانس شنبه به تهران میآید
«کاظم غریبآبادی» سفیر و نماینده دائم نزد سازمانهای بینالمللی در وین و همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته خبر داد «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز شنبه (دوم اسفندماه) به تهران سفر میکند. غریبآبادی خاطرنشان کرد: این سفر به درخواست مدیرکل آژانس و به منظور گفتوگوهای فنی با سازمان انرژی اتمی ایران درباره چگونگی اجرای مفاد نامه ۲۷ بهمنماه ایران به آژانس و ماده ۶ قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی و نحوه ادامه همکاریهای ۲ طرف در چارچوب ترتیبات و تحولات جدید، انجام میشود. گفتنی است سهشنبه آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد، «رافائل گروسی» پیشنهاد سفر به تهران و یافتن راهحلی مشترک برای ادامه نظارتهای آژانس در ایران را ارائه داده است. به گزارش نشنال نیوز، آژانس اعلام کرد که رافائل گروسی در آستانه توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در ایران، پیشنهاد داده است که برای حل اختلافات بر سر این مساله به تهران سفر کند. آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین اعلام کرد: رافائل گروسی پیشنهاد داده است که هر چه زودتر به تهران سفر کند تا به یک راهحل قابل قبول برای طرفین در جهت حل این مساله و ادامه فعالیتهای نظارتی ضروری آژانس در ایران دست یابد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|