|
کشف یک نوع جدید دیگر از ویروس کرونا در انگلیس
دانشمندان یک نوع جدید ویروس کرونا موسوم به B.1.525 را کشف کردهاند که قابلیت جهشهای نگرانکنندهای دارد. به گزارش اسکای نیوز، این ویروس جدید شامل یک تغییر ژنتیکی موسوم به E484K است که پیش از این در گونههای ویروس کرونا در برزیل و آفریقای جنوبی نیز پیدا شده است. سازمان بهداشت عمومی انگلیس اعلام کرد تاکنون 38 مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا موسوم به B در بریتانیا شناسایی شده است.
ارسال به دوستان
ترامپ راهبرد جمهوریخواهان برای پیروزی در انتخابات 2024 را حذف مککانل عنوان کرد
شیپور ترامپ علیه جمهوریخواهان
بر اساس جدیدترین نظرسنجیها، نزدیک به 60 درصد رأیدهندگان جمهوریخواه میگویند ترامپ باید نقش مهمی را در این حزب ایفا کند
گروه بینالملل: کمتر از یک هفته پس از تبرئه ترامپ در سنا و شکست دموکراتها در استیضاح وی، اکنون رئیسجمهور سابق آمریکا به پشتوانه این تبرئه و برخی نظرسنجیهای انجامشده مردمی در روزهای اخیر که وی را به عنوان مطلوبترین گزینه برای نمایندگی جمهوریخواهان در رقابتهای انتخاباتی 2024 معرفی کرده، ناقوس جنگ علیه همحزبیهای مخالفش را به صدا درآورده است. ترامپ روز گذشته با انتشار بیانیهای با حمله به میچ مککانل، رهبر اقلیت سنای آمریکا، وی را عامل شکست حزب در انتخابات نوامبر معرفی کرد و تداوم ریاست مککانل در سمت فعلی را به منزله از دست رفتن انتخابات 2024 دانست. اگر چه صحبت از انتخابات 2024 در مقطع زمانی فعلی چندان محلی از اعراب ندارد اما واقعیت این است که ترامپیسم در جامعه آمریکا رخنه کرده و چهرههای شناختهشده حزب جمهوریخواه سایه سنگین این رئیسجمهور جنجالی سابق را بر عملکرد و تصمیمات آتیشان احساس خواهند کرد. این در حالی است که موضوع شکاف تعمیق شده در جامعه آمریکا طی سالهای گذشته سبب شده جو بایدن، رئیسجمهوری دموکرات آمریکا با وجود پیروزی در انتخابات به نسبت رؤسایجمهوری قبلی انسجام و محبوبیت مطلوبی در ماههای آغازین ریاستجمهوریاش نداشته باشد.
* انتقاد تند ترامپ از رهبر اقلیت سنا
به گزارش «وطن امروز»، اعتراف چند روز پیش سناتور «میچ مککانل» رهبر جمهوریخواهان در مجلس سنای آمریکا درباره مقصر بودن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق این کشور در حمله به ساختمان کنگره، به مذاق ترامپ خوش نیامد. به نوشته خبرگزاری رویترز، ترامپ بامداد دیروز با انتقاد شدید و تند از اظهارات مککانل، عمیقتر شدن اختلافات در رأس حزب جمهوریخواه را نمایان کرد. وی طی بیانیهای به فاصله ۳ روز بعد از تبرئه شدنش در جلسه استیضاح، درباره مککانل گفت: «میچ یک مزدور سیاسی لجوج، عبوس و بیعاطفه است که اگر سناتورهای جمهوریخواه بخواهند با او بمانند، بار دیگر پیروز نخواهند شد». ترامپ در بیانیه خود استدلال کرد که مککانل مسؤول از دست رفتن کنترل جمهوریخواهان بر سنا در انتخابات نوامبر است، زیرا او با اختصاص پرداختهای نقدی بیشتر به آمریکاییها در بسته حمایتی کرونا موافقت نکرد. انتقاد ترامپ از شخصیتی که زمانی جزو وفادارترین افراد به ترامپ به شمار میرفت، بیانگر شکاف عمیقی است که در حزب جمهوریخواه درباره نقشی که رئیسجمهوری سابق قرار است در آینده حزبش ایفا کند، ایجاد شده است. رئیسجمهور سابق آمریکا مدعی شد: خودم دستتنها، دستکم ۱۲ کرسی سنا را نجات دادم و بعد با فاجعه جورجیا مواجه شدیم؛ جایی که ما باید ۲ کرسی سنای آمریکا را به دست میآوردیم اما مککانل پیشنهاد ۲۰۰۰ دلاری دموکراتها را با پیشنهاد ۶۰۰ دلاری جلو برد. خب! میخواستید چطور شود؟
او همچنین خودش را عاملی برای روی کار آمدن دوباره مککانل توصیف کرد. ترامپ گفت: تنها پشیمانی من این است که مککانل مقابل مردم باعظمت کنتاکی در انتخابات ۲۰۲۰ برای حمایت و تایید قدرتمند من التماس کرد و من این کار را برای او کردم. بدون حمایت من مککانل میباخت، بد هم میباخت.
* اختلاف ترامپ و مککانل بر سر نتیجه انتخابات
اختلاف ترامپ و مککانل از هفتههای متعاقب انتخابات ریاستجمهوری در سوم نوامبر ۲۰۲۰ شروع شد؛ زمانی که ترامپ با نپذیرفتن پیروزی «جو بایدن»، نظام انتخاباتی آمریکا را زیر سوال برد و مدعی وقوع تقلب گسترده شد. ترامپ سپس از مککانل خواست برای اثبات ادعاهایش مبنی بر تقلب در انتخابات به او کمک کند اما رهبر جمهوریخواهان سنا تمایلی به انجام این کار نداشت. به نوشته رویترز، شکاف بین ترامپ و مککانل اما ۳ روز پیش عمیقتر شد؛ زمانی که مککانل با وجود دادن رأی بیگناهی به ترامپ در دادگاه استیضاح در سنا، طی نطقی او را مسؤول حمله مرگبار هوادارانش به ساختمان کنگره این کشور معرفی کرد. مککانل در این باره گفته بود: «شکی نیست رئیسجمهور سابق عملاً و اخلاقاً در قبال تحریک [به حمله به کنگره] مسؤولیت دارد... این مجرمان بنرهای او (ترامپ) در دستشان بود، پرچمهای او را حمل میکردند و وفاداری به او را فریاد میزدند». نکته قابل تأمل اینکه ترامپ ساعاتی پس از تبرئه شدنش در دادگاه سنا، با انتشار بیانیهای مطبوعاتی تلویحا از عزم خود برای نقشآفرینی در آینده حزب جمهوریخواه و سیاست آمریکا خبر داد. ترامپ در این بیانیه آورده بود: جنبش تاریخی، میهنی و زیبای ما برای بزرگ جلوه دادن آمریکا، بار دیگر آغاز شده است. وی همچنین از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان مخالف استیضاح که در ساختار حزبی رای دادند هم تشکر کرد و آن را احترام به قانون اساسی دانست. ترامپ در این بیانیه همچنین از قصد خود برای انتخابات آتی ریاستجمهوری خبر داد و اعلام کرد: در ماههای آینده چیزهای زیادی برای اشتراک با شما دارم. مشتاقانه منتظر ادامه این سفر باورنکردنی برای دستیابی به عظمت آمریکا برای همه مردممان هستم. هرگز چنین چیزی وجود نداشته است!
* گراهام: بدون ترامپ شکست میخوریم
همزمان با انتقاد ترامپ از میچ مککانل به عنوان رهبر اقلیت سنا، «لیندسی گراهام» از سناتورهای جمهوریخواه حامی ترامپ و نماینده ایالت کارولینای جنوبی در مجلس سنا در مصاحبه با «شان هنیتی» مجری سرشناس فاکسنیوز، از جایگاه والای رئیسجمهور سابق این کشور در حزب جمهوریخواه و محبوبیت او در میان رایدهندگان این حزب صحبت کرد. به گزارش نیوزویک، مصاحبه این سناتور ارشد جمهوریخواه با هنیتی که از حامیان سرسخت دونالد ترامپ محسوب میشود، در شرایطی انجام شده که اختلافات و دعواهای جمهوریخواهان بر سر جایگاه ترامپ شدت گرفته است. لیندسی گراهام در این مصاحبه خطاب به میچ مککانل و دیگر جمهوریخواهان هشدار داد بدون ترامپ امکان بازپسگیری اکثریت کرسیهای سنا وجود ندارد. این سناتور ارشد جمهوریخواه با مخاطب قرار دادن مککانل ادامه داد: «ما بدون دونالد ترامپ ابدا شانسی برای بازپس گرفتن اکثریت (در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا) نداریم. اگر شما متوجه این موضوع نیستید، باید بگویم اصلا وضعیت [جاری] را نگاه نمیکنید». شدت گرفتن اختلافنظرها در حزب جمهوریخواه بر سر ترامپ در شرایطی است که در روزهای گذشته دعوا بر سر ترامپ بین برخی سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی هم خبرساز شده و در همین ارتباط درگیری لفظی بین «ران جانسون» و «میت رامنی» بر سر استیضاح ترامپ نشان داد اختلاف نظرها در این حزب درباره رئیسجمهور سابق همچنان ادامه دارد.
* جمهوریخواهان مقهور ترامپ!
نتایج یک نظرسنجی که روز دوشنبه، ۲ روز بعد از تبرئه ترامپ در سنا منتشر شد، نشان میدهد دوسوم جمهوریخواهان خواستار آن هستند که رئیسجمهور سابق آمریکا نقش قابل توجهی در حزب جمهوریخواه بهرغم برگزاری محاکمه استیضاح وی ایفا کند. به گزارش وبگاه خبری «هیل»، طبق نتایج نظرسنجی دانشگاه «کوئینیپیاک»، ۷۵ درصد شرکتکنندگان جمهوریخواه درباره ادامه نقشآفرینی پررنگ ترامپ در حزب جمهوریخواه ابراز علاقه کردند و تنها ۲۱ درصد گفتند چنین چیزی را نمیخواهند. در این نظرسنجی همچنین ۶۰ درصد کل آمریکاییها گفتند نمیخواهند ترامپ نقش مهمی در حزب جمهوریخواه ایفا کند که شامل ۹۶ درصد دموکراتها و ۶۱ درصد مستقلها بود. اکثریت پاسخدهندگان (۵۵ درصد)، گفتند رئیسجمهور سابق آمریکا نباید بتواند در آینده به قدرت بازگردد. جمهوریخواهان باز هم با اکثریت قاطع ۸۷ درصدی گفتند ترامپ باید بتواند در نتیجه انتخابات به قدرت برسد.
* تشکیل نخستین پرونده شکایت علیه ترامپ در ارتباط با حوادث کنگره
در حالی که ترامپ پس از تبرئه در سنا در روزهای اخیر با انتشار 2 بیانیه جداگانه به شکل غیررسمی از آمادگی برای حضور مجدد در عرصه سیاسی و به دست گرفتن قدرت در آمریکا خبر داده است، رسانهها از ثبت نخستین شکایت خصوصی علیه وی در ارتباط با حوادث کنگره خبر دادند. «بنی تامپسون» قانونگذار دموکرات آمریکا به همراه «انجمن ملی پیشرفت رنگینپوستان» پرونده شکایتی را علیه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا تنظیم کردند. به نوشته نشریه «نیوزویک»، این نخستین پرونده شکایت علیه ترامپ در ارتباط با حمله به کنگره آمریکا محسوب میشود و علاوه بر رئیسجمهور سابق آمریکا، اسامی «رودی جولیانی» وکیل شخصی وی و گروههای راست افراطی «پسران مغرور» و «وفاداران به سوگند» نیز در آن درج شده است. در این شکایت آمده است: اقدام ترامپ درباره تحریک به حمله هوادارانش به ساختمان کنگره، نقض قانون «42 U.S.C.1985» معروف به قانون «کوکلاکس کلان» محسوب میشود. هدف این قانون جلوگیری از اقدامات خشونتبار از سوی گروههای نژادپرست و سفید برترپندار در آمریکاست. همچنین این پرونده جدید علیه ترامپ تأکید میکند رئیسجمهور سابق و هوادارانش قصد اخلال در اجرای رویه قانونی تأیید پیروز انتخابات در جلسه مشترک کنگره را داشتند.
***
ترامپ گزینه اکثر جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۲۴
۳ روز بعد از تبرئه ترامپ در دومین محاکمه استیضاح، نتایج نظرسنجی انجام شده از سوی تارنمای پولیتیکو و شرکت مورنینگ کانسالت درباره گزینههای مطلوب جمهوریخواهان برای انتخابات ریاستجمهوری 2024 نشان میدهد اگر رقابتهای اولیه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ در حزب جمهوریخواه همین امروز برگزار میشد، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا میتواند به عنوان نامزد محبوب اکثر جمهوریخواهان پیروز شود. نتایج این نظرسنجی به شرح زیر است:
***
بایدن مشغول بازی با نوه هریس در حال گذران امور کاخ سفید
به گفته برخی رسانهها، روز دوشنبه در حالی که رئیسجمهور آمریکا در استراحتگاهی با نوهاش بازی میکرد، معاون وی به امور دولت رسیدگی کرده و با رئیسجمهور فرانسه تماس تلفنی برقرار کرده بود. به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «راشا تودی»، طبق بیانیه روز دوشنبه کاخ سفید، هریس در تماس تلفنی با «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه درباره بحران شیوع کرونا، تغییرات اقلیمی و حمایت از دموکراسی صحبت کرد. این در حالی است که به گفته برخی رسانهها، در همین روز بایدن در اردوگاه ریاستجمهوری «کمپ دیوید» با نوهاش در حال انجام بازیهای ویدئویی بود. هریس در طول کمتر از یک ماهی که از ریاستجمهوری بایدن میگذرد، با «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا و «تدروس آدانوم» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز تماس تلفنی داشته است. این اقدام غیرمعمول زمانی بااهمیتتر به نظر میرسد که در کنار نگرانیهای موجود درباره کهولت سن بایدن و توان او در رهبری آمریکا قرار میگیرد. بایدن ۷۸ ساله، پیرترین فردی است که در آمریکا به عنوان رئیسجمهور سوگند یاد کرده است. او پیشتر خود را «نامزد انتقالی» و دولتش را دولت «بایدن- هریس» نامیده بود. بایدن همچنین یک بار به شوخی گفته بود اگر در اداره آمریکا با هریس به اختلاف جدی برخورد کند، خود را به مریضی زده و استعفا میکند! در دوره رقابتهای انتخاباتی برای تصدی مقام ریاستجمهوری، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا لقب «جو خوابآلود» را به بایدن داده و بارها درباره سلامت عقلی وی تشکیک ایجاد کرده بود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سلاحهای جدید آمریکا در اختیار داعش
«جبار المعموری» رئیس اتحادیه علمای مسلمان در دیالی عراق در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه گفت: عناصر داعش بتازگی محمولههای سلاحهای پیشرفته آمریکایی را دریافت کردند. وی تصریح کرد، وضعیت امنیتی استان دیالی و دیگر مناطق در ماههای گذشته تغییر مهمی کرده و آن استفاده داعش از شیوه تکتیراندازی است. این مسؤول عراقی ادامه داد: عناصر داعش در استانهای مختلف عراق از فاصله دور تکتیراندازی میکنند که ۹۰ درصد این تیراندازیها در شب انجام میشود. المعموری خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاعات موجود، داعش بتازگی محمولههای سلاحهای آمریکایی از جمله دوربینهای پیشرفته را دریافت کرده و همین مساله نشان میدهد چرا روند تیراندازی در شب افزایش یافته است. وی با اشاره به اینکه چندین قبضه از این سلاحها بتازگی در ارتفاعات «حمرین» کشف شده است، خواستار انجام تحقیقات گسترده شد تا مشخص شود این سلاحها چگونه و توسط چه کسانی به دست عناصر داعش رسیده است.
***
پوتین: اجازه مداخله خارجی در انتخابات پارلمانی روسیه را نمیدهیم
رئیسجمهوری روسیه در گفتوگو با روسای فراکسیونهای دومای روسیه گفت: اجازه مداخله خارجی در انتخابات دوما (پارلمان روسیه) را نخواهیم داد. ولادیمیر پوتین دیروز در این گفتوگو که از شبکه تلویزیونی روسیه۲۴ مستقیم پخش شد، گفت: باید شهروندان روسیه انتخاب خود را بکنند و ما موظفیم از انتخاب آنها در برابر مداخله خارجی دفاع کنیم. در این گفتوگوی وبیناری «سرگئی نوروف» رئیس فراکسیون حزب روسیه واحد، «سرگئی میرونف» رئیس فراکسیون روسیه عادل، «ولادیمیر ژیرینفسکی» رهبر فراکسیون حزب لیبرال - دموکرات روسیه و «گنادی زوگانف» رهبر فراکسیون حزب کمونیست روسیه شرکت داشتند. پوتین در ادامه گفت: ما نمیتوانیم و اجازه نخواهیم داد به حق حاکمیت روسیه و حق مردم این کشور برای اینکه مالک کشور خود باشند، ضربه وارد شود. به گفته رئیسجمهوری روسیه، کارزار انتخابات پارلمانی این کشور نزدیک میشود و در نتیجه بحثها در مجلس دوما داغ و رقابت شدید بین احزاب آغاز خواهد شد. هشتمین انتخابات مجلس دومای روسیه ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۱ (۲۸ شهریور ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد. پوتین گفت: انتخابات فدرال روسیه اهمیت بسیار زیادی برای حل مسائل مربوط به اجرای طرحهای ملی دارد که با هدف بهبود وضع زندگی مردم روسیه اجرا میشود. رئیسجمهوری روسیه خاطرنشان کرد: فعالیت شرکتهای بزرگ اینترنتی و شبکههای اجتماعی (همچون گوگل و توئیتر) چالشی جدی برای روسیه است و ما شاهد بودیم در این رابطه چه وضعی در آمریکا به وجود آمد. وی افزود: اگر این شرکتها در کشور خود این گونه رفتار میکنند، با توجه به اینکه خود را منحصر به فرد میدانند و برای خود حق انحصاری قائل هستند، درباره دیگر کشورها چگونه اقدام خواهند کرد. ما باید از قبل در این باره فکر کنیم.
***
اجرای توافق هند و چین برای تخلیه برخی پایگاههای نظامی
تصاویر ماهوارهای از مناطق مرزی مورد مناقشه بین چین و هند نشان میدهد پکن در حال تخلیه پایگاههای نظامی و عقب کشیدن تجهیزات و نیروهای خود است. در پی توافق کشورهای چین و هند برای کاهش تنشها در مناطق مرزی مورد مناقشه، ۲ طرف اردوگاههای نظامی در مرز را تخلیه کرده و نیروهای خود را عقب کشیدند. به نوشته خبرگزاری رویترز، تصاویر ماهوارهای که دیروز از مناطق مرزی هیمالیا بین ۲ کشور منتشر شد، نشان میدهد چین دهها فقره از پایگاههای نظامی خود در مرز هند را برچیده و در حال تخلیه نظامیان خود از این مناطق است. هفته قبل بود که دولتهای چین و هند اعلام کردند به برنامهای برای عقب کشیدن تانکها، تجهیزات و نیروهای نظامی از کرانههای «دریاچه پانگونگ» در منطقه لداخ رسیدهاند. بر اساس این گزارش، تصاویر منتشر شده توسط کمپانی «مَکسار تکنولوژیز»، برچیده شدن پایگاههای نظامی چین در نزدیکی دریاچه پانگونگ و مناطق مرزی هیمالیا با هند را تایید میکند. این پایگاهها در تصاویر مشابه در ماه ژانویه قابل مشاهده بودند. از سوی دیگر، یک مقام هندی که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفت: «اقدام مشابهی نیز از سمت ما در حال انجام شدن است». این مقام هندی توضیح داد: «چیزی که هماکنون در حال رخ دادن است، این است که تمام نیروهایی که در شمال و جنوب دریاچه پانگونگ، چشم در چشم یکدیگر صفآرایی کرده بودند، در حال عقبنشینی هستند تا تنشها را کاهش داده و راه را برای تنشزدایی بیشتر هموار کنند».
***
ربایش دوباره صدها دانشآموز در نیجریه
مقامهای نیجریه خبر دادند افراد مسلح با حمله به منطقه «کاگارا» در ایالت نیجر این کشور، صدها پسر دانشآموز را ربودند. با گذشت 2 ماه از اقدام تروریستهای «بوکوحرام» در ربایش بیش از ۳۰۰ دانشآموز نیجریهای، خبرها حاکی است افراد مسلح در یکی دیگر از ایالتهای این کشور صدها پسر دانشآموز را ربودند. رسانههای غربی از قبیل دیلیمیل به نقل از منابع امنیتی در نیجریه خبر دادند صدها پسر دانشآموز در منطقه کاگارا در ایالت نیجر این کشور توسط افراد مسلح ربوده شدند. طبق این گزارشها، افراد مسلح ساعت ۳ بامداد چهارشنبه به وقت محلی کاگارا در شمال نیجریه، به یک مدرسه دولتی حمله کردند و دانشآموزان را ربودند. هر چند هنوز گروهی مسؤولیت این ربایش را برعهده نگرفته اما حدود ۲ ماه قبل اعضای گروه تروریستی بوکوحرام در ایالت کاتسینا بیش از ۳۰۰ دانشآموز پسر را ربوده بودند. تروریستهای بوکوحرام سال ۲۰۱۵ هم با حمله به یک مدرسه در «چیهوک» ایالت بورنو بیش از ۲۷۰ دختر دانشآموز را ربودند. از آن سال تاکنون تنها ۱۶۴ دختر ربوده شده نجات یافته یا آزاد شدند اما از سرنوشت ۱۱۲ نفر دیگر از آنها هنوز خبری در دست نیست.
ارسال به دوستان
4 سال و نیم پس از کودتا کماکان بازداشتها ادامه دارد
ترکیه همچنان در وضعیت امنیتی
گروه بینالملل: با وجود گذشت بیش از 4 سال از کودتای نافرجام علیه رجب طیب اردوغان در ترکیه، این کشور همچنان در وضعیت امنیتی به سر میبرد و بازداشتها در این باره ادامه دارد.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از خبرگزاری آناتولی، دادستانی استانبول دیروز برای 31 نفر به اتهام همکاری با سازمان گولن و دست داشتن در کودتای نافرجام پانزدهم جولای ۲۰۱۶ حکم بازداشت صادر کرد که نیروهای امنیتی، ۳۰ نفر از این جمع را بازداشت کردند. این افراد به استفاده از نرمافزار «بایلاک» - برنامه مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا- متهم شدهاند. مقامات ترکیه میگویند عوامل کودتا پس از آنکه گروههای ارتباطی آنها در شبکه اجتماعی «واتسآپ» لو رفته بود، از نرمافزار بایلاک برای هماهنگی استفاده کردند. عملیات دیروز نیروهای امنیتی ترکیه به صورت همزمان در ۲۹ محله استانبول انجام شد. هفته پیش نیز ۳۹ نفر به بهانه مشابه بازداشت شده بودند.
سیاست آنکارا در پاکسازی نهادها و سازمانهای دولتی از اعضا و وابستگان جنبش «فتحالله گولن» واعظ و اپوزیسیون آمریکانشین دولت ترکیه به رغم شیوع گسترده ویروس «کووید-۱۹» در این کشور ادامه دارد. آنکارا سازمان گولن را - که به گفته دولتمردان این کشور اعضای آن به صورت مویرگی در بیشتر نهادها و سازمانهای دولتی ترکیه نفوذ کرده بودند- تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ میداند و از آمریکا خواسته او را به ترکیه بازگرداند.
در جریان این کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، ۲۵۰ نفر کشته و بیش از ۲ هزار نفر زخمی شدند.
۲۵ تیرماه امسال بود که «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه در مراسم چهارمین سالگرد شکست کودتاچیان، با ارائه آمار جدیدی از روند پاکسازی این کشور از عوامل گولن، گفت تاکنون ۲۸۲،۷۹۰ نفر به بهانه ارتباط با کودتا بازداشت شدهاند که ۹۴،۹۷۵ نفر از آنها با حکم دادگاه به زندان رفتهاند.
ارسال به دوستان
حشدالشعبی عراق اعلام کرد
هدف قرار گرفتن فرودگاه اربیل از مناطق تحت نفوذ پیشمرگه
گروه بینالملل: یک روز پس از حمله راکتی به فرودگاه اربیل، حشدالشعبی عراق با رد هرگونه اتهام پیرامون نقش این سازمان در حمله راکتی به فرودگاه اربیل، اعلام کرد این حمله از مناطق تحت نفوذ نیروهای پیشمرگه کردستان صورت گرفته است.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از پایگاه خبری بغداد الیوم، «علی الحسینی» سخنگوی سازمان حشدالشعبی در محور شمال عراق به ادعاها و اتهامات حزب دموکراتیک کردستان درباره حمله موشکی به فرودگاه اربیل پاسخ داد. الحسینی به پایگاه خبری بغداد الیوم گفت: «اتهامات حزب دموکراتیک کردستان علیه حشدالشعبی باطل است، بویژه همه از کینه بارزانی و حزب او علیه حشد اطلاع دارند». وی ادامه داد: «همه میدانند حشد گروهی بود که طرحهای بارزانی برای تجزیه عراق را ناکام گذاشت». این فرمانده حشد خاطرنشان کرد: «موشکهایی که فرودگاه بینالمللی اربیل را هدف قرار داد، از مناطق تحت سیطره و نفوذ نیروهای پیشمرگه شلیک شده است». الحسینی تصریح کرد: «حشدالشعبی یا هیچ گروه رسمی دیگری در این مناطق حضور ندارد. به همین دلیل، اتهامات حزب بارزانی باطل و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر شکست امنیتی است». «محمد البصری» از کارشناسان مسائل نظامی عراق هم گفت: «اظهارات حزب دموکراتیک کردستان، اتهامات باطلی است، زیرا تحقیقات تاکنون تکمیل نشده و هیچ نتیجهای از عامل [این حملات] وجود ندارد». البصری تصریح کرد: حشدالشعبی از نظر قضایی حق پاسخگویی دارد و میتواند از حزب دموکراتیک کردستان شکایت کند. منابع عراقی شامگاه دوشنبه هفته جاری از شنیده شدن صدای چند انفجار در نزدیکی فرودگاه بینالمللی اربیل در شمال عراق خبر دادند که در پی آن یک پایگاه آمریکا در این فرودگاه هدف قرار گرفت. در همین حال برخی رسانههای کرد منطقه اقلیم کردستان، انگشت اتهام را به سمت حشدالشعبی نشانه رفتند. این در حالی است که ساعاتی پس از انتشار خبر حمله راکتی گروه عراقی تازهتأسیس موسوم به «سرایا اولیاء الدم»، با بیان اینکه اشغالگران آمریکایی در هیچ جای عراق امنیت نخواهند داشت، مسؤولیت حمله یادشده را برعهده گرفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|