|
اعمال افزایش حقوق همه سربازان
امیرغلامرضا رحیمیپور، رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه حقوق سربازان در ۲ ماه پایانی سال ۹۹ افزایش یافت، گفت: بر این اساس حقوق و فوقالعاده ماموریت سربازان وظیفه شاغل در مناطق امنیتی به طور میانگین معادل ۴۴ درصد و به اندازه میانگین ۴۱۷ هزار تومان و حقوق و فوقالعاده ماموریت سربازان وظیفه شاغل در مناطق محروم و بد آب و هوا به طور میانگین معادل ۲۲ درصد و به اندازه میانگین ۱۴۰ هزار تومان افزایش یافت.
ارسال به دوستان
رئیس شورای عالی استانهادر گفتوگو با «وطن امروز»: شهروندان تهرانی در دوره پنجم مدیریت شهری هیچ خدمات قابل توجهی از شهرداری و شورای شهر دریافت نکردند
مدیریت مردود پایتخت
صندلی شورا باارزش است و فردی که روی این صندلی مینشیند هم باید باارزش باشد
گروه اجتماعی: تهران مگالوپلیس و ابرشهری است که نوع خدمات و امکانات ارائهشده در آن بهمراتب متفاوت از سایر شهرهای کشور است، بر همین اساس نوع مدیریت شهری حاکم بر آن باید با نگاهی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به خدمات مورد نیاز مردم پاسخ دهد و فارغ از نگاه سیاسی، به برآورده کردن مطالبات مردم از مدیریت حاکم بر شهر بپردازد. متاسفانه در دوره پنجم شورای شهر و مدیریت اخیر شهرداری تهران، از مجموعه خدماتی که باید ارائه میشد تنها بریدن چند روبان در ذهن مردم نقش بسته و ارائه خدمات خاصی در حوزههای فضای سبز، شبکه حملونقل شهری و راهسازی درونشهری به چشم نمیخورد. برای بررسی این موضوع و چرایی عدم ثبت کارنامهای موفق از سوی شورای شهر پنجم و شهرداری، خبرنگار «وطنامروز» به گفتوگو با دکتر علیرضا احمدی، رئیس شورای عالی استانها نشست.
***
* آقای دکتر! به عنوان موضوع اول بحثمان این نکته را مطرح میکنم که یکی از مهمترین وظایف شورای شهر و شهرداری ارائه خدمات به مردم است، این در حالی است که با وجود گذشت ۳ سال و نیم از دوره پنجم شورای شهر و استقرار شهردار جدید شاهد اقدام خاصی در حوزه خدمات نبودهایم.
در این زمینه باید بگویم شورای شهر تهران و مدیریت شهری در دوره جدید عملکرد و سرعت عمل بسیار پایینتری نسبت به ادوار پیش از خود داشته و نتوانستند خود را به سرعت ارائه خدمات در مدیریت شهری گذشته برسانند. میزان خدمات ارائهشده به مردم و افتتاح پروژهها در حوزههای مختلف در دوره قبل شورای شهر و مدیریت شهری بسیار بیشتر بود.
برای سنجش این موضوع باید کارنامهمحور نگاه کنیم و فارغ از نگاه سیاسی که کدام دسته روی کار بوده، دورههای چهارم و پنج را کنار هم قرار دهیم و ببینیم در مجموع خدمات ارائهشده، کدام یک موفق عمل کردهاند. در این سنجش یقینا با توجه به میزان فعالیتهای صورتگرفته در توسعه زیرگذرها، روزگذرها، توسعه فضای سبز و مجموعه خدماتی که به مردم باید ارائه شود، دست مدیریت شهری قبل بهمراتب پرتر است.
* به نظر میرسد در این دوره بیشتر اقدامات متمرکز بر بریدن روبان بوده و مردم فراتر از آن را ندیدند!
بگذارید موضوع را از این منظر نگاه کنیم، هماکنون یک شهروند تهرانی که در خیابانها قدم میزند، هر آن چیز را که میبیند برگرفته از فعالیتهای انجام شده در مدیریتهای شهری گذشته است. برای نمونه شما مترو را ببینید، چه تعداد ایستگاه افزایش یافته یا چه خدماتی به آن افزوده شده است؟
* سوال اینجاست: چرا با وجود اینکه مجموعه اقدامات و خدمات ارائهشده در مدیریت شهری فعلی تا این حد ضعیف بوده اما هجمههای گستردهای را مدیریت شهری فعلی نسبت به دوره قبل از خود انجام داد؟
به خاطر دارم به مدیریت شهری قبل این ایراد را وارد میکردند که چرا 30 هزار میلیارد بدهی بالا آورده است. به نظر شما اگر بخواهیم در شهر اقدامی انجام بدهیم با خود بدهی به همراه نمیآورد؟ این بدهی در جهت افزایش خدمات به مردم ایجاد شد. باید به این نکته توجه داشته باشیم که در حال حاضر تنها انجام یک پروژه شهری 30 هزار میلیارد هزینه دارد، پس چه خوب که این هزینهها در گذشته انجامشده و مردم در حال استفاده از این خدماتند و هماکنون نیاز نیست هزاران میلیارد جهت راهاندازی همان پروژهها به شهر تحمیل شود.
* آیا میتوان این ادعا را کرد که در دوره قبل مدیریت شهری، تهران متحول شد؟
بله! البته این ادعا نیست، بلکه یک واقعیت است. تهران واقعا در حوزههای مترو، بیآرتی و... متحول شد. برای مثال شما پل طبیعت را ببینید. این طرح چه زیبایی به شهر داده و تا چه میزان شهروندان از این زیبایی بهره میبرند. شما در حال حاضر چند پروژه افتتاحشده را میتوانید نام ببرید؟ آیا طرحی وجود داشته که بتواند خدماترسانی به مردم را افزایش دهد؟ امروز مدیریت شهری باید متشکر مدیریت قبلی باشد، چرا که کار را برایشان آسانتر کرد.
* آقای احمدی! نکتهای در مقایسه نحوه مدیریت شهری این دوره با دوره قبل وجود دارد که نمیتوان نسبت به آن چشمپوشی کرد. در دوره قبل، مدیریت شهری گاه با دولت در موضوعات گوناگون و تامین بودجه با چالش روبهرو بود اما در مدیریت جدید تمام سیستم در یک جهت است و عملا باید این جریان به سود مردم تمام شود اما میبینیم این مهم اتفاق نیفتاده و خدمات در شهر زمینگیر شده است.
وقتی مباحث سیاسی بر مباحث دیگر چیره میشود، نمیتوان توقع پیشرفت و ارائه خدمات مناسب را داشت. شوراها نباید سیاسی باشند. شوراها بر اساس تعریف قانونی باید در حوزههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی و فرهنگی عمل کنند. وقتی در انتخابات شوراها نگاه سیاسی حاکم میشود و نیروهای کارآمد به دلیل همطیف سیاسی نبودن کنار گذاشته میشوند، باید منتظر بود که سیستم خراب شود. باید توجه داشت وقتی نگاه سیاسی بر نگاه عملکردی غالب میشود و مجموعه فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و عمرانی به حاشیه میرود، عملا کارآمدی نیز روند نزولی به خود میگیرد.
امروز شما از شهروندان تهرانی بپرسید در دوره پنجم مدیریت شهری تهران چه تحولات ویژهای نسبت به دوره قبل رخ داده؛ یقینا هیچ جواب قابل تاملی را نمیتوانید بشنوید.
* شما خودتان به عنوان یک شهروند به این سوال چه جوابی میدهید؟
من به عنوان کسی که در تهران رفتوآمد دارم، کارکردی ندیدم که به درد مردم بخورد. صندلیهای شورا خیلی باارزش است و آدمی که روی این صندلی هم مینشیند باید آدم باارزشی باشد. باید توجه داشته باشیم که توقع مردم از مدیریت شهری بالا رفته است. وقتی در دوره قبل مدیریت شهری خدمات مناسبی به مردم ارائه شده، مردم این انتظار را پیدا میکنند که در دوره جدید خدماتی فراتر از خدمات قبل دریافت کنند ولی متاسفانه مردم هماکنون میبینند که خدمات ارائهشده به آنها کمرنگتر شده است. شاید مسؤولان فعلی بگویند کرونا آمد و ما نتوانستیم کاری را به انجام برسانیم. خب! ما یک سال را به خاطر این موضوع چشمپوشی میکنیم ولی برای مابقی سالهای حضورشان در مدیریت شهری چه پاسخی میدهند؟
واقعا این انتظار وجود دارد که در مدت باقیمانده از دوره مدیریت شهری جدید همت والایی به کار گرفته شود و خدمات مناسبی به مردم ارائه شود.
* متأسفانه در دل تمام این ناکارآمدیها، ناگهان خبرهایی مبنی بر دستگیری ۲ تن از شهرداران به دلیل برخی مسائل مالی به گوش میرسد و عمق موضوع ناکارآمدی در مدیریت شهری به اوج خود میرسد. آقای دکتر! چطور میشود یک شهردار به ناگاه پایش در موضوعات مالی باز میشود و چنین چالشهایی ایجاد میشود؟
ما باید دقت داشته باشیم که افرادی بر امورات شهر و شهرداری مسلط شوند که سالم و پاکدست باشند. فردی که مدیر میشود و عمدا یا سهوا تخلفی از وی سر میزند، از سوی دستگاههای نظارتی و قضایی مورد ارزیابی و تحقیق قرار میگیرد. اگر عمدا فعلی انجام شده باشد، فرد مجرم شناخته شده و برخورد قضایی با وی انجام میشود.
اما در موضوع خطای سهوی این سوال مطرح است که آیا میتوان باور کرد یک مدیر که سکان بخش مهمی از شهرداری را با آن حجم بالای معادلات و مبادلات در اختیار دارد، بیاید در یک مناقصه یا یک مزایده یا در صدور یکسری مجوزها و پروانهها اشتباه فاحش کند؟
بر اساس قرآن باید امانتها را به اهلش سپرد که واقف بر امورات هستند.
* حال با این افراد چه برخوردی باید بشود؟
اسلام در موضوع بیتالمال با کسی شوخی ندارد. در زمان امیرالمومنین اگر کارگزاران نسبت به بیتالمال خللی در دستگاه ایجاد میکردند، امیرالمومنین بشدت با آنها برخورد میکرد. این موضوع هماکنون در نظام جمهوری اسلامی ایران ساری و جاری است و محاکم قضایی با این موضوعات محکم برخورد میکنند.
* متأسفانه در برخی موارد در موضوع برخورد با فساد میبینیم که برخی جریانات به دستگاه قضا فشار میآورند که پرونده زودتر جمع شود و زیاد سروصدا نکند.
در مبارزه با فساد نباید بحث جناحها را مطرح کرد. اینجا چارچوبهای قانونی و شرعی مطرح است و همه ما موظف هستیم قانون را اجرا کنیم.
خائن در امانت هر کسی میخواهد باشد، باید برخوردی جدی با او شود. همه آن چیزی که امروز دست مسؤولان قرار دارد امانت مردم است. مردم اعتماد کردهاند و به اینها رای دادهاند. کارها را به امانت دست اینها سپردهاند تا رونق به زندگیشان بیاید. حال اگر من به عنوان یک مسؤول بیایم و خائن در امانت باشم، چه برخوردی باید با من شود؟ کسی که به رای مردم و امانتی که به دستش سپرده شده، خیانت میکند باید به 80 میلیون جمعیت کشور پاسخگو باشد.
در موارد اینچنینی که عموما پروندهای در حوزه مسائل مالی باز میشود باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که نباید قضاوت زودهنگام داشته باشیم، چرا که مراجع قضایی در حال بررسی موضوع هستند و در صورت محرز شدن جرم، حکم برای فرد خاطی صادر میشود، لذا ضروری است در این دست موارد از هر گونه پیشداوری خودداری کنیم و منتظر نظر نهایی دستگاه قضا باشیم. من بر این باور هستم که اگر هر کس در جایگاه خود کارش را بدرستی انجام دهد، بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.
در بیانیه گام دوم انقلاب، حضرت آقا تاکید بسیاری بر معنویت و اخلاق داشتند. هماکنون یک خلأ جدی در کشور وجود دارد و آن خلأ اخلاق در بین مسؤولان است. مسؤولان باید تمام رفتارشان توام با معنویت و اخلاق باشد.
* در ابتدای شورای پنجم دیدیم که سروصدای زیادی با عنوان املاک نجومی راه افتاد تا موضوع حقوقهای نجومی به حاشیه برود. حال همان افرادی که در بوق املاک نجومی میدمیدند، در برابر دستگیری شهرداران سکوت اختیار کردهاند.
در این زمینه باید بگویم که ابزاری نگاه کردن به فساد و مقوله برخورد با آن به هیچ عنوان درست نیست. عقلا و شرعا موجسواری برای اثبات اینکه حقانیت با من است، جایز نیست. در برخورد با فساد نباید جناحی برخورد کرد، چرا که اینگونه رفتارها آسیبزا هستند.
* آیا شورای عالی استانها بهعنوان سیستم نظارتی در مسائل رخ داده در شهرداری تهران ورود کرد؟
خیلی از مباحث درباره شهر تهران به ما گزارش میشود اما ما نمیخواهیم کار موازی انجام دهیم. ببینید! هماکنون دستگاه نظارتی درباره بازداشت شهرداران وارد شد، وقتی اقدامی از سوی یک دستگاه نظارتی انجام شد، دیگر نیاز نیست شورای عالی استانها به آن ورود کند. ما هماکنون در حال آسیبشناسی موضوعات هستیم. در شرایط حاضر به دنبال آموزش اعضای شوراها، شهرداران و دهیاران هستیم تا بر مباحث قانونی مشرف شده و مرتکب تخلف نشوند.
ارسال به دوستان
انتقاد تند وزیر بهداشت از عدم رعایت پروتکلها: تا کجا باید تاوان ندانمکاری بقیه را بپردازیم؟
کرونای انگلیسی در کل کشور
وزیر بهداشت دیروز هر چه فریاد داشت بر سر پروتکلشکنان و کسانی که با آنها برخورد نمیکنند، کشید. به گزارش «وطن امروز»، ویروس مهاجم انگلیسی اکنون همه کشور را فرا گرفته است و هر روز سر از استانی درمیآورد. ویروس کشنده برای پیکار با سلامت هموطنانمان در حالی خیز برداشته است که با وجود هشدارهای پیاپی نسبت به قدرت بالای سرایتپذیری و مرگومیر ناشی از آن اما همچنان دستورالعملهای بهداشتی از سوی برخی رعایت نمیشود و برخورد قاطعی نیز با آنها نمیشود. سعید نمکی، وزیر بهداشت دیروز به صراحت اعلام کرد این ویروس اکنون دیگر در یک منطقه خاص کشور وجود ندارد. او در این باره گفت: امروز دیگر ویروس جهشیافته منحصر به یک نقطه از کشور نیست و همهجا پخش شده است. دیشب ساعت 12 از بیرجند، ۲ مورد جدید گزارش گرفتم و از ایلام و خیلی استانها لحظهبهلحظه گزارش میگیرم. ۳ روز پیش در خوزستان 2 کودک یک و 9 ساله بر اثر «کووید-19» فوت کردند. نمکی در ادامه اظهار داشت: به همه شهدای سلامت درود میفرستم اما بشدت گلهمندم از آنهایی که متاسفانه پروتکلها را رعایت نمیکنند و بشدت گلهمندترم از آنهایی که با پروتکلشکنان برخورد نمیکنند. ما ابزار نداریم. ابزار ما عشق به بیماران است و جان است که آن را فدا کنیم. ما چه زمانی برای تردد از مرزها به سمت عتبات و برگشت آن اجازه دادیم؟ چه کسی از من در این رابطه، نامه دارد؟ کجا من و همکارانم با بعضی از این ترددها موافقت کردیم؟ اتوبوسی میآید که در مرز میگیریم، فرد مثبت پیاده میشود و اتوبوس تا فلان شهرستان میرود و وقتی ردیابی میکنیم، موارد مثبت در آن شهرستان پیدا میشوند. وزیر بهداشت گفت: تا کجا همکاران من باید تاوان ندانمکاری بقیه را بپردازند؟ چه گناهی کردهایم که بعد از 13 ماه باید موج بیماری ایجاد شود و ما موج را بشکنیم و شهید بدهیم. نمکی تاکید کرد: فقط ما ته رودخانه زخمی و جنازه جمع میکنیم. خب! به جای وزیر بهداشت، مدیرکل مردهشورخانه بگذارید. وزیر بهداشت برای چه میخواهید؟ ویروس جهشیافته، مهاجمتر است. وی گفت: چقدر باید فریاد بزنم و بگویم؟ چقدر باید شرمسار نیروهای حوزه سلامت شوم؟ ناگهان خبردار شوم که بدون اطلاع ما، گروهی آمد و گروهی رفت، آن هم در کشوری که رهبر معظم انقلاب میخواهد نشست مجازی بگذارد میگوید از وزارت بهداشت اجازه بگیرید، رئیسجمهور میخواهد به مرقد امام راحل برود مینویسد ببینید فلانی (وزیر بهداشت) نظرش چیست. وزیر بهداشت تاکید کرد: بزرگان نظام پروتکلها را رعایت میکنند اما عدهای اصلا حواسشان به پروتکلها نیست. چرا من وزیر بهداشت نباید بدانم هیاتی از فلان جا به ایران میآید؟ اینطور نمیشود مملکت را اداره کرد. مکتوب هم نوشتهام که ما و همکارانمان دیگر بیش از این صبوری برایمان میسر نیست. ما برای موجشکنی خلق نشدیم و دیگران برای موجآفرینی. این را همه باید بدانند. وزیر بهداشت در ادامه اظهار داشت: با لطف خداوند تزریق واکسن از فردا (امروز سهشنبه) به 100 هزار نفر دیگر از کادر درمان شروع میشود، 250 هزار دوز دیگر این هفته به کشور میرسد و همراه با کادر درمان نه به عنوان خودخواهی، گروههای آسیبپذیر واکسینه میشوند. نمکی افزود: بعد از کادر درمان سراغ خانه سالمندان و گروههای آسیبپذیر میرویم و امیدواریم تا پایان اسفندماه بتوانیم گروههای هدف آسیبپذیر را واکسینه کنیم، البته این مژده را هم میدهم که تولید واکسن ملی بخوبی پیش میرود و ما این خبر خوش را به مردم میدهیم که اگر با همین روال پیش رویم، اردیبهشت سال آینده به عنوان یکی از تولیدکنندگان واکسن در منطقه مطرح میشویم و میتوانیم مردم خودمان را واکسینه و برای صادرات هم اقدام کنیم. بنا به این گزارش، در ۲ روز گذشته ویروس کرونای انگلیسی در شهرهای دزفول، اهر، بیرجند و البرز مشاهده و شناسایی شده است و چند نفر در این شهرها به این ویروس جدید مبتلا شدهاند. تاکنون شهرهای مختلف استانهای تهران، قزوین، البرز، زنجان، خوزستان، کرمانشاه، خراسانجنوبی، آذربایجان شرقی و ایلام درگیر کرونای انگلیسی شدهاند.
* ۸۹ فوتی و ۸۲۶۳ بیمار جدید در یک شبانهروز
آمار قربانیان بیماری «کووید-19» در کشور دیروز نسبت به روزهای گذشته افزایشی بود. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۸هزار و ۲۶۳ بیمار جدید «کووید-19» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز یکشنبه تا ظهر امروز (دوشنبه) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۲۶۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شده که ۷۴۱ نفر از آنها بستری شدند. لاری ادامه داد: متاسفانه در این مدت، ۸۹ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۵۹ هزار و ۵۷۲ نفر رسید. وی گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۵۱ هزار و ۳۹۰ نفر از بیماران نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۳ هزار و ۶۸۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. لاری همچنین درباره وضعیت شهرها از نظر شیوع کرونا گفت: در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند. وی افزود: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز بیماری کرونا قرار دارند.
* ادغام فازهای ۲ و ۳ تست انسانی واکسن «کوو ایران برکت»
واکسن کرونای بنیاد برکت در حال ورود به فاز دوم مطالعات بالینی است. رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا آخرین جزئیات تولید واکسنهای ایرانی کرونا را تشریح کرد. دکتر مصطفی قانعی در گفتوگو با ایسنا گفت: خوشبختانه واکسن کرونای بنیاد برکت، فاز اول مطالعات بالینی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و تمام آنچه مدنظر داشتیم به شکل مناسبی پیش رفته است. این واکسن در حال ورود به فاز دوم مطالعات بالینی است. در صورت ادغام فازهای ۲ و ۳ مطالعات بالینی، واکسن میتواند با سرعت بیشتری برای ورود به بازار آماده شود. وی درباره زمان احتمالی آغاز فاز دوم مطالعات بالینی واکسن کرونای بنیاد برکت نیز اظهار کرد: فاز دوم احتمالا اسفندماه آغاز شود و تا خردادماه هم واکسن به بازار آید. هنوز مشخص نیست که فازهای ۲ و ۳ مطالعات بالینی ادغام میشود یا خیر اما در صورت ادغام این ۲ فاز با یکدیگر، چند هزار نفر مورد مطالعه قرار میگیرند.
همچنین کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با انتشار توئیتی نوشت: پس از ارزیابی مطلوب فاز اول، به دستور وزیر بهداشت، فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان و مدافعان سلامت، این بار با واکسیناسیون ۱۰۰ هزار نفر در بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور آغاز میشود. واکسیناسیون کرونا در کشور از روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ با تزریق واکسن به کادر بهداشت و درمان بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانها و به وسیله واکسن روسی «اسپوتنیک وی» آغاز شده است. بر اساس اولویتهای سند ملی واکسیناسیون «کووید-۱۹»، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از گروههای آسیبپذیر شامل کادر بهداشت و درمان و سالمندان تا پیش از نوروز ۱۴۰۰ در کشور واکسینه خواهند شد.
![]() ارسال به دوستان
اخبار
وام 185 میلیون تومانی دولت به زلزلهزدگان «سیسخت»
معاون وزیر کشور گفت: قرار است دولت به منظور اسکان و ساختوساز منازل زلزلهزدگان برای هر شهروند اهل سیسخت که خانه دارد ۱۸۵ میلیون تومان وام با سود بانکی ۴ درصد بدهد و مابهالتفاوت سود بانکی را خود پرداخت کند. این رقم در روستاها ۱۶۵ میلیون است. به گزارش فارس، اسماعیل نجار گفت: ما بهترین تجربه را در سیل سال ۹۸ به دست آوردیم و آن هم دادن یک امکان مالی بلاعوض به مردم برای تأمین اسکان موقت خودشان بود. حالا هم به عنوان اسکان اضطراری ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفتهایم، البته برای کسانی که امکان اسکان زیر سقف خانهشان ممکن نیست. نجار همچنین درباره احتمال وقوع زلزله در پایتخت گفت: ۱۹۱ سال از زلزله قبلی تهران گذشته است و برآورد ما نشان میدهد ۲ میلیون نفر تحت تأثیر مستقیم زلزله و 8 میلیون نفر تحت تأثیر غیرمستقیم این زلزله خواهند بود. این جمعیت را کجا میتوان اسکان داد؟ ١٠ میلیون نفر کجا چادر بزند و سرویس بهداشتیاش کجا باید تأمین شود.
***
ورود سامانه بارشی جدید به کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی امروز گفت: این سامانه سبب خواهد شد بارش برف و باران در برخی مناطق کشور شدت گیرد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سهشنبه ۵ اسفند در استانهای ساحلی خزر بارش پراکنده پیشبینی میشود همچنین از اواخر وقت این روز سامانهای بارشی از سمت جنوب وارد کشور خواهد شد. وی ادامه داد: این سامانه بارشی طی روز چهارشنبه در مناطقی از جنوب، جنوب غرب و برخی نقاط مرکز کشور سبب وقوع رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید و بارش برف در ارتفاعات میشود. ضیاییان با اشاره به اینکه طی روز چهارشنبه با شمالی شدن جریانات و ریزش هوای سرد در نوار شمالی کشور و دامنههای شمالی البرز در استانهای ساحلی خزر بارش برف و باران شدت میگیرد، اظهارکرد: در اردبیل، برخی نقاط شمالی آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش برف پیشبینی میشود. به گفته مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی، روز پنجشنبه در جنوب غرب، جنوب، شرق، جنوب شرق، شمال غرب، غرب، سواحل غربی دریای خزر، برخی نقاط مرکزی کشور و دامنههای جنوبی البرز بارش خواهیم داشت.
***
منع تردد خودروهای شخصی با پلاک غیربومی در بوشهر
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان بوشهر از ممنوعیت تردد خودروهای شخصی با پلاک غیربومی در شهرستان بوشهر خبر داد. سرهنگ قدرتالله کشکولی اظهار کرد: برابر مصوبه ابلاغی به منظور جلوگیری از گسترش بیماری کرونا و مدیریت سفرها، از روز شنبه ۱۸ بهمنماه تردد خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهر «بوشهر» ممنوع بوده است و متخلفان از این مقررات مبلغ ۵۰۰ هزار تومان جریمه میشوند. وی افزود: تردد شبانه در شهرستانهای استان اعم از قرمز، نارنجی، زرد و آبی از روز شنبه ۱۸ بهمنماه از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد ممنوع بوده و متخلفان از این امر نیز با جریمه ۲۰۰ هزار تومانی مواجه خواهند شد. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان بوشهر تصریح کرد: در ۳ روز پایانی هر هفته، تا آخر سال جاری ورودیهای استان بشدت کنترل میشود و از ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به استان جلوگیری خواهد شد و برای کسانی که به ضوابط ابلاغی و تعیین شده و سلامت عموم بیتوجه باشند برابر قانون جریمه لحاظ خواهد شد.
***
هشدار درباره حرکت فرونشستهای پایتخت به سمت مرکز شهر
معاون شهردار تهران گفت: شاهد فرونشست زمین در مناطق ۱۷، ۱۸ و ۱۰ پایتخت هستیم که این فرونشستها در حال پیشرفت به سمت مرکز شهر است. عبدالرضا گلپایگانی گفت: از ۲ سال پیش که توفیق خدمت در شهرداری را داشتم ممنوعیت ساختوساز مراکز حساس روی گسل زلزله را تصویب کردیم و برخی واهمه داشتند اگر ما این کار را انجام بدهیم ساختوساز در شمال تهران لطمه ببیند. وی بیان کرد: در حوزه شهرسازی شهرداری تهران روی بار توزیع تراکم ساختمانی در شهر کار شده است که یکی از نمونههای آن، طرح ممنوعیت ساختوساز بیش از ۴ طبقه روی گسل مشاء بود که با مقاومت زیادی روبهرو شد. وی با اشاره به این مطلب که ما در شهر تهران با پدیده فرونشست زمین مواجهیم، گفت: شاهد فرونشست زمین در مناطق ۱۷، ۱۸ و ۱۰ هستیم که این فرونشستها در حال پیشرفت به سمت مرکز شهر است.
***
در آستانه ولادت باسعادت حضرت علی(ع)
مرکز نیکوکاری یادگاران شهدا افتتاح میشود
آیین افتتاح مرکز نیکوکاری یادگاران شهدا با حضور برخی مسؤولان، بازیگران، ورزشکاران، خیران و نیکوکاران برگزار میشود. به گزارش «وطنامروز»، در آستانه سیزدهم رجب، سالروز ولادت باسعادت مولای متقیان حضرت علی علیهالسلام و به همت فرزندان شهدا، مرکز نیکوکاری یادگاران شهدا با حضور مسؤولان برخی دستگاهها از جمله کمیته امداد، ارتش و ناجا و سخنرانی اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران آغاز به کار میکند. در این برنامه، به نیت هر شهید سرافراز کشورمان، افراد خیر و نیکوکار سرپرستی و زعامت یک کودک یتیم ایلامی را عهدهدار میشوند. در گام نخست و پایلوت کودکان یتیم استان ایلام در نظر گرفته شدهاند و در گامهای بعدی سایر استانهای کشور مدنظر خواهند بود. این مراسم با حضور خیرین و مسؤولان به صورت محدود و با رعایت پروتکلهای بهداشتی روز چهارشنبه ششم اسفندماه ساعت ۱۰ صبح در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|