|
باقیمانده جریمه غیبت سربازی تعیینتکلیف شد
نمایندگان مجلس مصوب کردند براساس بند «د» تبصره ١١، دولت مکلف است اقساط باقیمانده جریمه غیبت بیش از ۸ سال از خدمت وظیفه عمومی افرادی را که تا پایان سال ۱۳۹۷ متقاضی پرداخت اقساطی این جریمهها بوده و موفق به پرداخت بخشی از اقساط آن در سال ۱۳۹۹ شدهاند وصول و به حساب خزانه واریز کند. افرادی که تا پایان سال ۱۴۰۰ نسبت به تسویه اقساط خود اقدام نکنند مشمول غایب محسوب شده و به خدمت وظیفه عمومی اعزام میشوند.
ارسال به دوستان
مهمترین نیاز زلزلهزدگان سی سخت در دمای زیر صفر درجه وسایل گرمایشی و کانکس است
نفس یخزده سیسخت
علی نیکزاد، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی: ۲۰ روزی که اوج سرماست مردم تحمل کنند تا بعد از آن عملیات نوسازی، بازسازی و مقاومسازی شروع شود
گروه اجتماعی: 11 روز از حادثه تلخ زلزله در سیسخت میگذرد و همچنان آوار این زلزله بر دوش مردمان این شهر سنگینی میکند. سرما بیامان میتازد و هنوز بخشی از مردم با وجود خدمات ارائهشده، منتظر دریافت چادر و کانکس جهت استقرار موقت هستند. بلاتکلیفی، پوششدهی ناقص کمکها و عدم ارائه خدمات مناسب به مردمی که چشم انتظار دریافت کمکهای اولیه از سوی دستگاههای متولی هستند، در حالی همچنان ادامه دارد که زمین زیر پای مردمان رنجدیده سیسخت کماکان میلرزد و دمای منفی 6 درجه، روزگار آنان را هر روز سختتر از قبل میکند.
* تسهیلات اعطایی جوابگوی ساخت خانه در سیسخت نیست
شرایط سخت مردمان دیار مردانگی به حدی با فشار همراه است که محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستار رسیدگی جدی به مشکلات مردم سیسخت شد.
وی گفت: در وقوع زلزله، مدیریت بحران باید به نحوی انجام شود که مردم در امور زندگی با سختی روبهرو نشوند.
رضایی افزود: ابتدا باید اسکان موقت مردم زلزلهزده در اولویت باشد و کار به شکلی انجام شود که مردم به زندگی مجدد در این شهر امیدوار باشند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به مبلغ تسهیلات اعطایی به منازل آسیبدیده در زلزله شهرستان دنا گفت: تسهیلات اعطایی جوابگوی ساخت خانه در این شرایط اقتصادی نیست و این تسهیلات باید به شکلی باشد که شاهد مهاجرت مردم سیسخت به شهرهای دیگر نباشیم.
* ۲۰ روز سرما را تحمل کنید
در حالی که سرپناه مردم زلزلهزده سیسخت چادر و دیوار حائلشان با سرما فقط یک لایه نازک چادر است، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در بازدیدی که از مناطق زلزلهزده داشت خواست «در طول مدت ۲۰ روزی که اوج سرماست مردم تحمل کنند تا بعد از آن عملیات نوسازی، بازسازی و مقاومسازی شروع شود». علی نیکزاد در حالی که اظهار داشت مشکلات کمتر شده، گفت: در موضوع بازسازی با توجه به اینکه منطقه سردسیری است، سریعا عملیات بازسازی باید شروع شود. پیشبینی ما این است که بالای ۲ هزار واحد باید مقاومسازی و نوسازی شود. این مقام مسؤول اذعان داشت: مدارس و خانههای بهداشت نیز وجود داشته که تخریب شدند، علاوه بر آن جادههای روستایی که برای عملیات بازسازی از آنها استفاده خواهد شد نیز آسیب دیدهاند، همه این موارد را در نظر داریم و برای بهتر شدن شرایط تلاش خواهیم کرد.
* خبر خوش به مردم زلزلهزده
سیسخت امروز نیازمند خبرهای خوش و اقدامات جدی برای رفع نیازهای مردم است. دیوارهای ترکبرداشته یارای حفاظت از مردم را در برابر پسلرزهها که گاه قدرتشان به 4 ریشتر هم میرسد ندارد. حتی خانههایی که به ظاهر خسارت جدی به آنها وارد نشده سرپناهی امن برای مردم سیسخت به حساب نمیآید. بر همین اساس نیکزاد با تاکید بر اینکه مردم سیسخت در این واقعه تنها نیستند، گفت: جهادگران و نهادهای مردمی حضور دارند و ما نیز از باب وظیفه خود نظارت میکنیم. با توجه به اینکه ایام بودجه است در تلاشیم اعتبارات حوادث چه برای مقاومسازی و چه برای پیشگیری و بازسازی در اختیار وزارت کشور قرار گیرد.
وی افزود: اگر بتوانیم در مجلس نیز این کار را انجام خواهیم داد و طبق مواد ۱۶ و ۱۷ ستاد حوادث، اعتبارات در اختیار وزارت کشور قرار میگیرد تا بتواند کارها را پیش ببرد.
نیکزاد در ادامه گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کار را شروع کرده و در صورت نیاز از کمک سایر استانها نیز استفاده میکنیم. نایبرئیس مجلس همچنین گفت: در مجلس برای این حادثه با کمک نماینده مرکز استان ردیف بودجه پیشنهاد شده و قطعا با حمایت خود از آن دفاع خواهیم کرد تا حداکثر شهریورماه ۱۴۰۰ بتوانیم عملیات بازسازی را به اتمام برسانیم.
* موکبهای اربعین در کنار مردم سیسخت
مانند زلزله سرپل ذهاب، این بار نیز موکبهای اربعین خود را برای خدمترسانی به مردم زلزلهزده رساندند. این را سردار حسن حکمتیان، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کهگیلویهوبویراحمد گفت و اظهار داشت: از همان روزهای ابتدایی، موکبهای اربعین استانهای اصفهان، تهران و اراک در شهر زلزلهزده سیسخت مستقر شدهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه موکبی در حوزه تاسیسات ساختمانی راهاندازی شده، افزود: تعمیر مدارس و تامین کانکس در دستور کار این موکب قرار دارد، ضمن اینکه چندین ایستگاه صلواتی نیز راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه تمام ماشینآلات سبک و سنگین سپاه فتح در دنا مستقر شده است، افزود: مردم عزیز و مقاوم سیسخت بدانند ما در تیپ ۴۸ فتح و ستاد بازسازی عتبات عالیات تا آخرین لحظات کنار آنها خواهیم ماند.
* دپو کردن چادر خیانت به مردم است
در حالی که برخی مردم سیسخت از عدم دریافت چادر در این روزهای سرد و سخت منطقه گلایهمند هستند، حسین کلانتری، استاندار کهگیلویهوبویراحمد از دپو کردن چادر در برخی منازل زلزلهزدگان گلایه کرد. وی اظهار داشت: این مردم در چند ثانیه ثمره یک عمر تلاش خود را از دست دادند.
کلانتری در ادامه با تاکید بر اینکه به نیروی انسانی نیاز نداریم، عنوان کرد: شیوع ویروس انگلیسی در استانهای خوزستان، اصفهان و فارس وضعیت را خطرناک کرده و ما در محاصره ویروس انگلیسی قرار داریم و باید برای جلوگیری شیوع کرونا مراقبت کنیم. کلانتری به موضوع دپو شدن چادرها در برخی منازل زلزلهزدگان اشاره کرد و گفت: دپو کردن چادر خیانت به مردم و نظام است. این چادر برای مردم ارسال شده است. وی افزود: اگر به خانوادههای پرجمعیت حتی 3 چادر تحویل شود مشکلی وجود ندارد ولی وجود ۱۰ چادر در یک منزل ظلم به سایر زلزلهزدگان است.
وی با بیان اینکه دولت ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای احداث، بازسازی و نوسازی شهرستان دنا ابلاغ کرده و در اختیار بنیاد مسکن قرار داده است، عنوان کرد: مالکان خانههایی که ۱۰۰ درصد ملکشان تخریب شده است، ۲۰ میلیون تومان برای اسکان موقت دریافت میکنند.
کلانتری تصریح کرد: مبلغ ۲۰ میلیون تومان به کسانی که کانکس تحویل بگیرند، پرداخت میشود.
کلانتری از راهاندازی کمپ کانکسی در شهر سیسخت خبر داد و گفت: این کمپ در ۲ سایت سپاه و آموزشوپرورش برقرار است. وی همچنین از پرداخت قسط اول ۱۰ میلیون تومانی به ۱۳۵ نفر از مردم زلزلهزده خبر داد.
* مردم از سرما میلرزند
با آنکه روند ارائه خدمات در شهر سیسخت ادامه دارد و نباید تلاشها در این بخش را که توسط دستگاههای امدادی انجام شده است، نادیده انگاشت اما مردم همچنان سوز سرمای زمستان را تحمل میکنند و باید هر چه سریعتر در کنار توزیع وسایل گرمایشی، اقدامات گسترده جهت اسکان موقت و بازسازی منازل مسکونی تخریبشده در دستور کار قرار گیرد. 20 روز تحمل سرما در دمای منفی 6 درجه آن هم در یک محدوده کوهستانی، از مردمی که تمام زندگیشان را در چند ثانیه از دست دادند، برنمیآید و باید هر چه زودتر به فکر چارهای بود. ثانیهها در سیسخت، سخت میگذرد و آمارهای هواشناسی حکایت از قریبالوقوع بودن دوباره بارشها در این منطقه دارد و مردم همچنان چشم انتظار دریافت کمک هستند.
ارسال به دوستان
ایجاد ۹۰ هزار شغل جدید روستایی توسط بنیاد برکت
5 هزار روستای محروم کشور به برکت و حمایت «بنیاد برکت» ستاد اجرایی فرمان حضرت امام دارای شغل میشوند. مدیرعامل بنیاد برکت از ایجاد ۹۰ هزار شغل جدید در مناطق محروم روستایی خبر داد و گفت: با اجرای طرحهای اشتغالزایی اجتماعمحور بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، ۹۰ هزار شغل جدید در ۵ هزار روستای محروم کشور ایجاد شده است. امیرحسین مدنی تصریح کرد: در ۱۶ ماه گذشته تعداد طرحهای اشتغالزایی اجتماعمحور بنیاد برکت از مرز ۳۰ هزار طرح گذشته که ایجاد ۹۰ هزار شغل جدید را در روستاهای محروم کشور به دنبال داشته است. مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به اجرای طرحهای اشتغالزایی اجتماعمحور در بیش از ۵ هزار روستای کشور گفت: این طرحها در قالب مدلهای اشتغالزایی «سحاب» (طرح سرمایهگذاری حمایتی اشتغال برکت) و «آسمان» (آییننامه سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی) با هدف راهاندازی مشاغل خرد و خانگی اجرا شده است. مدنی خاطرنشان کرد: با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب و سیاستهای ابلاغی از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) مبنی بر توانمندسازی مناطق محروم از طریق فراهم آوردن فرصتهای کسبوکار، بنیاد برکت عمده فعالیتها و اقدامات خود را بر ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته متمرکز کرده است. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، عمده مشاغل ایجادشده در مناطق محروم روستایی در رستههای شغلی دامداری سبک و سنگین، صنایع دستی، فرش دستباف، تولید پوشاک، مشاغل صنعتی و خدماتی، پرورش بوقلمون، فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی و زنبورداری است. مدنی اظهار کرد: اجرای طرحهای اشتغالزایی اجتماعمحور بنیاد برکت در مناطق محروم روستایی، علاوه بر توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و ارتقای سطح زندگی و معیشت، مهاجرت معکوس را در این مناطق به دنبال داشته است. وی ادامه داد: بنیاد برکت هیچگونه محدودیتی برای حمایت از کارآفرینان در روستاهای محروم کشور قائل نیست و با تمام توان در کنار مردمان این مناطق ایستاده است. مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به فعالیت ۴۳۰ مجری و تسهیلگر در ۲۸ استان کشور گفت: تا پایان سال جاری اجرای ۴۰ هزار طرح اجتماعمحور در مناطق محروم در دستور کار است که ایجاد ۱۲۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم را به همراه خواهد داشت. مدنی با بیان اینکه یکی از رسالتهای اصلی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ایجاد اشتغال در مناطق محروم و روستایی است، خاطرنشان کرد: برای نیل به این هدف به مدت ۲ سال مطالعاتی روی مدلهای اشتغالزایی در مناطق روستایی انجام شد و در نهایت، مدل اقتصادی اشتغالزایی اجتماعمحور طراحی و عملیاتی شد. ارسال به دوستان
آزادی شهرداران بازداشتی تهران با قرار وثیقه
شهرداران مناطق 2 و 8 تهران دیروز در حالی با قرار وثیقه آزاد شدند که علت بازداشت و جرم آنها همچنان در هالهای از ابهام باقی مانده است. 40 روز پیش، زمانی که خبر دستگیری 2 شهردار پایتخت منتشر شد، شهردار تهران سکوت کرد و جزئیات دستگیری شهرداران بازداشتی را فاش نکرد؛ شهردارانی که یکی از آنها به دلیل عملکرد خود، به عنوان شهردار نمونه از دست پیروز حناچی لوح تقدیر گرفته بود. همین موضوع موجی از انتقادات را نسبت به عملکرد مدیران شهری به راه انداخت که چگونه این دوره از مدیریت شهری با شعار شفافیت عملکرد روی کار آمد اما جزئیات و علل دستگیری ۲ شهردار بازداشتی را به صراحت اعلام نمیکند. شهردار تهران درباره این موضوع فقط به یک توئیت «با فساد مقابله میشود» بسنده کرده است. البته حناچی یک ماه بعد درباره ادامه بازداشت در شهرداری گفت: نمیتوانیم قسم بخوریم که دیگر دستگیری نداریم. در آن روزها اما سخنگوی شورای شهر تهران نیز بازداشت ۲ شهردار را نتیجه یک سوءجریان خارج از سیستم شهرداری تهران دانست و گفت: موضوع این اتهام، نتیجه عدم شفافیت این دستگاه نیست و طبیعتا با توجه به ادله و مدارکی که وجود دارد و ادله و مدارکی که متهمان در دفاع از خود ارائه میکنند، مرجع قضایی اعلام رای خواهد کرد. پس از سکوت و ابهام علل بازداشت 2 شهردار پایتخت توسط مدیران شهری، محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اخیرا در مصاحبهای اعلام کرد: مطابق پیگیریهای بهعمل آمده از پرونده شهرداران بازداشتی و براساس مشاهدات اولیه که در پرونده وجود دارد و گزارشی که شهردار تهران به آن ورود کرده است، تخلف صورت گرفته و یکی از شهرداران به اخذ مبالغ و وجوهی خارج از قاعده اعتراف کرده است. همچنین ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران نیز درباره بازداشت این افراد گفت: ما هم جزئیات را نمیدانیم اما گفته میشود این بازداشتها به دلیل مسائل مالی بوده است. علاوه بر موج انتقادات مردمی نسبت به عملکرد مدیران شهری در کتمان علل بازداشت 2 شهردار پایتخت، اعضای شورای شهر نیز از رفتار شهرداری تهران درباره شفافسازی موضوع گلهمند شدند و اینکه چرا شهرداری درباره دلایل بازداشت شهرداران بازداشتی توضیحاتی ارائه نکرد. پرسش بسیاری از مردم و کارشناسان از شهردار تهران درباره مدیران بازداشتی با توجه به اینکه شهردار تهران چندی پیش از یکی از آنها به عنوان مدیر نمونه شهری تقدیر کرده، این است که چگونه و به چه شکل عملکرد آنها مورد ارزیابی قرار گرفته و حتی ارتقا یافتهاند اما تخلفات آنها نادیده گرفته شده و از اقدامات خلاف قانون آنها چشمپوشی شده است؟! ارسال به دوستان
اخبار
جانفشانی مأمور پلیس برای نجات جان عابران پیاده
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت گفت: ستوان جواد رضایی، مأمور کلانتری ۱۲۸ که با جانفشانی مانع برخورد خودروی سمند با عابران پیاده شده بود، خود در صحنه تصادف جان سپرد. سرهنگ جلیل موقوفهای در گفتوگو با فارس با اعلام خبر جانفشانی مامور کلانتری ۱۲۸ تهران، اعلام کرد: ساعت ۶:۴۵ صبح امروز (دیروز) یکی از ماموران کلانتری ۱۲۸ تهران به نام ستوان دوم جواد رضایی به صورت پیاده از منزلش در محدوده نبرد به سمت محل کار در تردد بود که متوجه حرکات نامناسب یک دستگاه خودروی سمند میشود که با سرعتی سرسامآور به سمت عابران پیاده که در ایستگاه پایانه خاوران منتظر بودند میآید. وی تصریح کرد: مامور فداکار پلیس تهران با مشاهده خودروی سمند با توجه به اینکه جان ۲ نفر از عابران پیاده در خطر بود، در اقدامی شهادتطلبانه بیدرنگ به سمت عابران پیاده رفته و آنها را به سمت دیگر پرت میکند اما متاسفانه خودش به علت برخورد شدید خودروی سمند با وی در دم جان میسپارد. وی با اعلام اینکه بلافاصله اورژانس، پلیس، پزشک قانونی و قاضی کشیک در محل حاضر میشوند، گفت: عابران پیاده که مامور پلیس آنها را نجات داده بود، مصدوم شده و به مراکز درمانی منتقل شدند.
***
ساعت کار مراکز شمارهگذاری و تعویض پلاک افزایش یافت
رئیس مرکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا از افزایش ۲ ساعته زمان فعالیت مراکز تعویض پلاک در سراسر کشور از دیروز خبر داد. سرهنگ علی محمدی در گفتوگو با فارس تصریح کرد: با توجه به افزایش مراجعه افراد به مراکز شمارهگذاری و تعویض پلاک در روزهای پایانی سال به منظور ارتقای خدمترسانی و جلوگیری از هر گونه تجمع، ساعت کاری تمام مراکز شمارهگذاری و تعویض پلاک در سراسر کشور از امروز (دیروز شنبه) تا پایان سال ۲ ساعت افزایش خواهد داشت. وی گفت: بر این اساس فعالیت این مراکز در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷ صبح تا ۱۶ و در روزهای پنجشنبه از ساعت ۷ تا ۱۴ خواهد بود. سرهنگ محمدی با بیان اینکه ارائه خدمات در مراکز تعویض پلاک از طریق سامانه «نوبتدهی» امکانپذیر است، از متقاضیان (فروشنده و خریدار) درخواست کرد با رعایت پروتکلهای بهداشتی و همراه داشتن ماسک در بازه زمانی رزروشده، نه زودتر و نه دیرتر در مراکز حضور داشته و از آوردن افراد دیگر به عنوان همراه خودداری کنند.
***
جرایم رانندگی سال آینده ۵ درصد افزایش مییابد
نمایندگان مجلس تصویب کردند جرایم رانندگی سال آینده 5 درصد افزایش یابد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز و در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ بند «ج» تبصره ۱۰ و بند الحاقی به این تبصره را تصویب کردند. طبق بند «ج»، سال ۱۴۰۰ تعرفه جریمههای رانندگی 5 درصد افزایش مییابد و مبالغ حاصله به حساب خزانهداری کل کشور واریز میشود. طبق بند الحاقی، تمام مبالغ جریمه مازاد بر اصل جرایم ناشی از تخلفات راهنمایی و رانندگی که تا پایان سال ۱۳۹۹ به دلیل تاخیر در مهلت قانونی پرداخت بر مبلغ جریمه افزوده شده، در صورتی که اصل جریمه تا پایان دیماه ۱۴۰۰ پرداخت شود بخشوده میشود. درآمد ناشی از اجرای این بند به جدول شماره 5 این قانون واریز میشود.
***
فاز ۲ و ۳ واکسن ایرانی کرونا ادغام میشود
مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران از ادغام فاز دوم و سوم مطالعه کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا خبر داد. دکتر حامد حسینی در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه تزریق واکسن «کوو ایران برکت» به تمام 56 داوطلب فاز اول تست انسانی انجام شده است، اظهار کرد: چهاردهم اسفندماه از داوطلبانی که آخرین تزریق به آنها انجام شده است، نمونهگیری میشود؛ 15 اسفند این نتایج را دریافت میکنیم و 16 اسفندماه، گزارش نهایی فاز یک را به سازمان غذا و دارو ارائه خواهیم کرد. وی افزود: فاز ۲ و ۳ مطالعه بالینی واکسن کوو ایران برکت با یکدیگر تلفیق خواهد شد؛ ما پروتکل مطالعه فاز ۲ و ۳ را تدوین کردهایم که به سازمان غذا و دارو ارائه خواهد شد و کمیته اخلاق در پژوهش آن را بررسی میکند. انتظار ما این است که با توجه به نتایج به دست آمده، تا 16 اسفند بتوانیم مجوزهای لازم را اخذ کنیم و در نیمه دوم اسفندماه سال جاری، مطالعه فاز ۲ و ۳ را به صورت تلفیقی آغاز کنیم. مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: فاز ۲ و ۳، جمعیت حدود 20هزار نفری را شامل میشود؛ زیرمجموعهای از این داوطلبان که حدود 400 نفر هستند، فاز دوم مطالعه را تشکیل میدهند که ایمنیزایی واکسن روی آنها بررسی و در این مرحله تصمیم گرفته میشود که بهترین فواصل تزریق واکسن کرونا چه زمانهایی است. 400 نفری که وارد این فاز مطالعه میشوند باعث دستیابی ما به اطلاعات فاز دوم واکسن کرونا میشوند، یعنی بر اساس نتایج حاصل از تزریق واکسن به این 400 نفر، تصمیم خواهیم گرفت که بهترین دوز چیست و مناسبترین فاصله تزریق، چه زمانی است؛ پس از آن، بر اساس دوز و فاصله زمانی به دست آمده از تزریق واکسن کرونا به آن 400 نفر، واکسن را به بقیه افراد (20 هزار نفر) تزریق میکنیم.
ارسال به دوستان
روحانی از تداوم محدودیتهای کرونایی تا پایان سال 1400 خبر داد
یک نوروز کرونایی دیگر
آمار جانباختگان کرونا در کشور افزایشی شد. به گزارش«وطنامروز»، افزایش تعداد مراجعان به مراکز درمانی نگرانیهایی را برای جامعه پزشکی ایجاد کرده است که مبادا در این شرایط حساس شیوع کرونای انگلیسی و حضور مردم در مراکز خرید روزهای پایان سال، آمار مبتلایان به کرونا در کشور افزایش یابد. رئیسجمهور دیروز در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: اگر دچار موج چهارم نشویم باز هم همه باید مراعات کنیم. عید امسال چیزی مشابه عید پارسال است. روحانی گفت: الحمدلله واکسیناسیون در کشور ما آغاز شده و شرایط ما در هفتههای پیشرو، هم برای کادر درمان در سراسر کشور و هم برای افراد مسن یا بیماران زمینهای بهتر میشود. امروز تمام توان دولت بر خرید واکسن متمرکز است و در کل شرایط ما بهگونهای است که هر مقدار بتوانیم واکسن مورد نیاز را تهیه میکنیم. رئیسجمهور تاکید کرد: ما در شرایط فعلی باید بیش از سابق از مرزها مراقبت کنیم. دیدیم یکی از استانهای ما -خوزستان - با یک پیک عجیبی روبه رو شد. در هیچ استانی شهر قرمز نداریم. فقط برخی شهرهای استان خوزستان قرمز است و اگر رعایت نکنیم به استانهای همجوار سرایت میکند. وی ادامه داد: چارهای جز اعمال محدودیتها نیست. درباره ورود و خروج نیز محدودیتها اعمال میشود تا هم شرایط مردم خوزستان بهتر شود و هم این شرایط به استانهای دیگر در سراسر کشور سرایت نکند. روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: برای انجام واکسیناسیون ماهها زمان لازم داریم. ممکن است 6 ماه طول بکشد تا همه واکسن بزنند. در این مدت چاره، رعایت دستورالعملهای بهداشتی به عنوان اصل اساسی است. وی گفت: ناچار هستیم محدودیتها را تا ماهها، سال آینده، شاید کل سال آینده ادامه دهیم. اقدامات تنبیهی هم لازم است. البته دولت همچنان خودش را موظف میداند هم بستر الکترونیکی را افزایش دهد و هم در کنار همه اقدامات بهداشتی و درمانی، امکانات حمایتی را افزایش دهد؛ اقدامات حمایتی مثل پرداخت وامها، ارائه مهلتها و کمک دولتی به کسبوکارها.
* ۸۱ فوتی جدید کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۷ هزار و ۹۷۵ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز جمعه تا ظهر امروز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۹۷۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شد که ۴۱۸ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: متاسفانه در 24 ساعت گذشته ۸۱ بیمار «کووید-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۹۸۰ نفر رسید. وی همچنین گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۵۳۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری ادامه داد: ۳ هزار و ۷۲۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت درباره تقسیمبندی وضعیت شهرهای کشور نیز گفت: در حال حاضر ۱۱ شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۵۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۵۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی هستند. شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز این بیماری قرار دارند. همچنین عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه اینطور نیست که بگوییم ویروس جهشیافته فقط جوانان را درگیر کرده و سایر افراد را مبتلا نمیکند، گفت: در تهران آمار بیماران سرپایی در حال افزایش است. بعد از افزایش بیماران در بخش سرپایی حدود ۲ هفته طول میکشد تا این افزایش به بخش بستری هم تسری یابد. دکتر حمید عمادی در گفتوگو با ایسنا، افزود: علائم ویروس جهشیافته نیز همان تب، سرفه، بدن درد و... است که همان علائم «کووید-۱۹» است و فرقی با ویروس ووهان از نظر علائم ندارد. عمادی با اشاره به افزایش موارد بیماری همزمان با کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم، گفت: اگر این وضعیت یعنی روند کاهشی رعایت پروتکلهای بهداشتی ادامه یابد، حتما با بحران در بیماری مواجه میشویم. «کووید-۱۹» شوخی ندارد. عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: متاسفانه احتمال بروز پیک چهارم بیماری وجود دارد؛ با توجه به گردش ویروس جهشیافته، این احتمال وجود دارد که با توجه به سرایتپذیری بالاتر و شدت بیماریزایی بیشتر ویروس، میزان مرگومیرها حتی از حداکثر مرگها در پیک قبلی هم بیشتر شود.
* موتاسیون ایرانی کرونا صحت ندارد
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با رد اظهاراتی مبنی بر «موتاسیون ایرانی ویروس کرونا» گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور تا امروز، افزون بر ۷۰ جهش در ایران شناسایی شده که البته تا امروز هیچ کدام تغییر معناداری در رفتار ویروس ایجاد نکرده و اطلاق واریانت جدید به آنها درست نیست.
دکتر کیانوش جهانپور در رابطه با موتاسیون (جهش)های ویروس «کووید-۱۹» در ایران، اظهار داشت: ویروسهای RNAدار نسبت به ویروسهای DNAدار، سرعت جهش بیشتری دارند و با توجه به اینکه کرونا ویروسها از زمره ویروسهای RNAدار هستند، طبیعتا در آنها جهش بیشتر مشاهده میشود. سرعت جهش در ویروسهای RNAدار به صورت میانگین شاید ۱۰ هزار برابر ویروسهای DNAدار است. کرونا نیز اگر چه نسبت به برخی ویروسهای RNAدار لزوما سرعت جهش بیشتری ندارد، لکن در همه ماههای گذشته جهشهای متعددی را در ایران و جهان به خود دیده است که البته بسیاری از این جهشها لزوما منتهی به تغییر رفتار ویروس یا واکنش متفاوتی به واکسن و آنتیبادیها و سیستم ایمنی نشده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|