|
ایران موفق به ساخت کیت تشخیص کرونا با فناوری «نانوذرات مغناطیسی» شد
متخصصان جوان کشورمان در یک شرکت دانشبنیان فناوری موفق شدند برای نخستینبار در کشور، ربات و کیت استخراج RNA و DNA از نمونههای زیستی را طراحی و تولید کنند. به گزارش تسنیم، یک شرکت دانشبنیان، دانش ساخت ربات و کیت استخراجی نانوذرات مغناطیسی را بومیسازی کرده است که این فناوری، سرعت استخراج DNA در آزمایشگاه را افزایش و زمان جوابدهی را کاهش میدهد.
ارسال به دوستان
وزارت آموزش و پرورش خواهان بازگشایی مدارس در سال آینده است اما وزارت بهداشت بر ایجاد محدودیتها در شرایط کرونایی تأکید دارد
کلاس متناقض دولت
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در گفتو گو با «وطن امروز»: بازگشایی مدارس در شرایطی باید اجرا شود که واکسیناسیون عمومی موفق به کنترل کرونا شده باشد
مصطفی خدابخشی: وزارت آموزشوپرورش در حالی نسبت به بازگشایی مدارس در سال آینده پافشاری میکند که کرونا همچنان در جایجای کشور جولان میدهد و رئیسجمهور نیز اخیرا اعلام کرده است به احتمال زیاد محدودیتهای کرونایی برای سال آینده همچنان ادامه داشته باشد.
نظام آموزشی با ورود کرونا به کشور دچار تغییرات اساسی شد و این موضوع باعث شد برای حفظ سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا، مدارس تعطیل شود و آموزش حضوری جای خود را به آموزشهای محدود مجازی بدهد. مجازی شدن آموزش در یک سال گذشته باعث شد دانشآموزان از فضای کلی آموزش فاصله گرفته و نتوانند با بهرهگیری از آموزش رودررو به شاخصههای تحصیلی استاندارد دست پیدا کنند. میز، گچ، تخته سیاه و صفهای روزانه مدارس در سالی که گذشت، جای خود را به کلاسهایی داد که در آن برخی دانشآموزان صرفا در آن حاضری میزدند و عملا مشغول کار دیگری بودند. وجود مواردی از این دست باعث شد آموزش و یادگیری با افت جدی مواجه شود و زنگ خطر برای نسل آینده که هماکنون در حال تحصیل در مقطع ابتدایی هستند به صدا درآید. این خطر را میتوان در نتایج آزمونهای برگزار شده به صورت مجازی دید، چرا که بخشی از نتایج به دست آمده از امتحانات به این سبک حاصل دخالت مستقیم والدین بوده و نه تلاش دانشآموزان.
بر اساس آنچه تاکنون از کلاسهای مجازی برآمده، هنوز آموزشوپرورش نتوانسته کارنامه موفقی در این زمینه کسب کند و تعداد زیادی از معلمان، دانشآموزان و والدین به دلیل مشکلات موجود در شبکه شاد از این سیستم گلایهمند هستند.
* بازگشایی مدارس تحت هر شرایطی
برخی خبرها این روزها حکایت از این دارد که آموزشوپرورش با توجه به بالا نبودن ضریب موفقیت شبکه شاد و آموزش مجازی به دنبال برگزاری کلاسهای آموزشی از سال آینده است اما این در حالی است که وزیر بهداشت چندی پیش در مخالفت با بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی گفته بود: مخالف بازگشایی مدارس هستیم؛ نگرانیم که دوباره با عادیانگاری به تله اردیبهشت و خرداد ماه بیفتیم. در همین ارتباط معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش بر این باور است که «سطح سواد دانشآموزان به یک نگرانی جدی مبدل شده است و آماده بازگشایی مدارس تحت هر شرایطی هستیم». رضوان حکیمزاده گفت: تصور اینکه کودکی که شناختی از دنیای مدرسه ندارد از طریق گوشی یا تبلت حروف الفبا را به طور کامل یاد بگیرد غیرقابل قبول است، حتی کشورهایی که در امر آموزش پیشرو هستند، بهرغم اینکه دسترسیهای خوبی در زمینههای فناورانه از جهت سرعت و پهنای باند داشتند، مدارس دوره ابتدایی را با حفظ پروتکلهای بهداشتی بازگشایی کردند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش ادامه داد: ما نیز به خاطر دغدغههای جدی که درباره آموزش دانشآموزانمان داشتیم، در ستاد ملی کرونا پیشنهاد کردیم و تصویب شد و در مناطق روستایی، عشایری و حاشیه
شهرها-که خانوادهها نمیتوانند کمککننده باشند- به صورت محدود توانستیم جریان آموزش را به صورت حضوری برای پایههای اول و دوم برگزار کنیم. وی بیان داشت: ما بشدت نگران سطح سواد یک نسل هستیم و کودکانی که امروز کلاس اول هستند، اگر پایه سواد ضعیفی داشته باشند بناهای بعدی خوب شکل نخواهد گرفت و ممکن است در آینده آنها تأثیرگذار باشد. لذا امیدواریم با ارزیابی صحیح و برنامههای مداخلهای بتوانیم تا حد زیادی نگرانیها را برطرف کنیم.
این اظهارات در شرایطی مطرح شد که چندی پیش محسن حاجمیرزایی، وزیر آموزشوپرورش درباره موضوع بازگشایی مدارس گفته بود: «بازگشایی مدارس تابع تصمیم ستاد کرونا بوده و تاکنون هر گونه بازگشایی بر این مبنا انجام شده است». وی در ادامه با بیان اینکه هر جایی دانشآموزان دسترسی به اینترنت ندارند آموزش تعطیل نشده است، بیان داشت: با کمک خیران در استانهای مختلف گوشی و تبلت مورد نیاز به دانشآموزان اهدا میشود. برای تهیه و تأمین تبلت و گوشی دانشآموزان نیازمند، منابعی در این وزارتخانه وجود ندارد و برای این منظور باید از سایر منابع تأمین اعتبار شود.
دلنگرانی از نوع آموزش ارائهشده به دانشآموزان زمانی به اوج خود میرسد که نام دانشآموزان مقطع ابتدایی خصوصا پایه اولیها به میان میآید. سوال اینجاست: دانشآموزان مقطع اول ابتدایی که تجربهای از حضور در کلاس و مدرسه و حال و هوای خاص حاکم بر آن ندارند، چگونه میتوانند صرفا با در دست داشتن یک گوشی الفبا را ملکه ذهن خود کنند؟
* «سلامت» اولویت برای دانشآموزان
اما نکتهای مهمتر در زمینه آموزش وجود دارد و آن اینکه هرچند تحصیل و کسب علم، از مهمترین نیازهای زندگی بشری است ولی مهمتر از آن حفظ سلامت و بهداشت است، آن هم در شرایط ویژه کنونی حاکم بر جهان که کرونا هر روز شمار بسیاری را به کام مرگ میکشد. بر همین اساس باید تمام معیارها و فعالیتها در آموزشوپرورش معطوف به حفظ سلامت کودکان در برابر کرونا باشد و مابقی شقوق فعالیتی این وزارتخانه در ذیل آن قرار گیرد. اجرای طرح بازگشایی مدارس به خودی خود به عنوان یک فعل منفی در شرایط کنونی به حساب نمیآید اما پیش از آن باید زمینهها و بسترهای لازم جهت تحقق این مهم از جمله واکسیناسیون عمومی دانشآموزان و معلمان و بسترسازی جهت اجرای پروتکلهای بهداشتی در مدارس فراهم آید. در همین رابطه احمد حسین فلاحی، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با «وطنامروز» ضمن تاکید بر اولویت داشتن حفظ سلامت دانشآموزان در شرایط کرونایی، با اشاره به ضعفهای موجود در آموزش آنلاین دانشآموزان گفت: این شبکه هنوز نتوانسته پوششدهی کاملی برای دانشآموزان فراهم کند و معلم در این نرمافزار تسلط کافی روی دانشآموز ندارد. برای مثال معلم در این نرمافزار نمیتواند در موضوع حضور و غیاب چندان موفق عمل کند، از طرف دیگر سرعت پایین نرمافزار در بارگذاری فیلم و عکس، محتوای کلاسها را با افت روبهرو کرده و گاه دیده شده با وجود اتمام کلاس هنوز فیلم به دست دانشآموزان نرسیده و معلمان به اجبار برای جبران این نقیصه به دنبال استفاده از پیامرسانهای غیررسمی هستند. وی در ادامه با اشاره به ضرورت افزایش کیفیت آموزش در فضای مجازی گفت: باید به این باور داشت که هیچگاه آموزش مجازی نمیتواند جای آموزش حضوری را پر کند و این موضوع به عنوان یک اصل است. هر چند تاکنون تلاشهای زیادی برای رشد و ارتقای شبکه شاد صورت گرفته و در عرصههای آموزشی و پرورشی محتوای مناسبی در آن بارگذاری شده است اما هنوز این اپلیکیشن تمام خواستههای آموزشی را تامین نکرده و در این زمینه راه بسیاری در پیش داریم. سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در ادامه به تلاش آموزشوپرورش برای بازگشایی مدارس نیز اشاره کرد و گفت: برخی روستاها که 10 تا 15 دانشآموز دارند، هماکنون این امکان را دارند که با حفظ پروتکلهای بهداشتی از آموزش حضوری بهرهمند شوند، هر چند که در همین شرایط در برخی مدارس مناطق کمبرخوردار که امکان دسترسی به اینترنت، تبلت و موبایل فراهم نیست، هماکنون کلاسها در جریان است. فلاحی با بیان اینکه بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی شیوع این بیماری را به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریها بشدت گسترش و آمار ابتلا و مرگومیر را بالا میبرد، خاطرنشان کرد: اجرای طرح بازگشایی مدارس تنها در این شرایط قابل تحقق است که واکسیناسیون عمومی موفق به کنترل کرونا شده باشد و ما شاهد فروکشکردن آمار کرونا باشیم که در این شرایط نیز همه چیز بسته به تصمیم ستاد ملی کروناست. تاکنون بارها آموزشوپرورش تصمیم به بازگشایی مدارس گرفته اما تا این لحظه ستاد ملی کرونا مجوزی صادر نکرده است.
ارسال به دوستان
450 مدرسه ضدزلزله و مرکز فرهنگی توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در مناطق محروم کشور افتتاح شد و تفاهمنامه ساخت 1000 مدرسه جدید دیگر برکت به امضا رسید
بنای پر برکت
۱۰۰ باب مدرسه سبز و ضدزلزله برکت و ۳۵۰ مسجد و مرکز فرهنگی جدید توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در مناطق محروم ۲۴ استان کشور افتتاح شد. صبح دیروز در مراسمی با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، وزیر آموزشوپرورش، رئیس سازمان نوسازی مدارس و مدیران عامل بنیادهای برکت، احسان و تدبیر، آیین افتتاح ۴۵۰ مدرسه و مسجد و مرکز فرهنگی برگزار و تفاهمنامه ساخت ۱۰۰۰ مدرسه جدید روستایی با اولویت جایگزینی مدارس کانکسی امضا شد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در این مراسم با ارائه گزارشی از عملکرد یکساله ستاد گفت: اولویت اول ما در ستاد ایجاد شغل و مقابله با بیکاری در کشور است و عمده فعالیتهای زیرمجموعههای ستاد به اجرای طرحهای اشتغالزایی و احیای کارخانهها و بنگاههای اقتصادی تعطیل و نیمه تعطیل متمرکز است. محمد مخبر افزود: برای سال ۹۹ ایجاد ۳۰۰ هزار شغل را در سراسر کشور پیشبینی کرده بودیم که تا پایان امسال که به نام جهش تولید هم نامگذاری شده، این رقم به بیش از ۳۰۰ هزار شغل خواهد رسید، برای سال ۱۴۰۰ نیز ایجاد ۴۰۰ هزار شغل در مناطق محروم کشور را در دستور کار خود داریم. وی در ادامه درباره آخرین خبرها از مراحل تست انسانی «نخستین واکسن ایرانی کرونا» نیز گفت: با توجه به تأیید موفقیت «واکسن کوو ایران برکت» در فاز اول مطالعات بالینی، فاز دوم و سوم تست انسانی نخستین واکسن ایرانی کرونا را با مجوز و موافقت وزارت بهداشت، به طور همزمان ۲۳ یا ۲۴ اسفند آغاز خواهیم کرد.
وی با اشاره به ایجاد آمادگی برای تولید انبوه واکسن در ستاد اجرایی پس از تأیید نهایی آن توسط وزارت بهداشت اعلام کرد: بزرگترین کارخانه تولید واکسن در منطقه را امسال راهاندازی خواهیم کرد و تا نیمه خرداد ۱۴۰۰ تولید انبوه واکسن «کوو ایران برکت» را انجام خواهیم داد و این واکسن را برای واکسیناسیون عمومی به دست مردم کشورمان خواهیم رساند. در ادامه این مراسم حجتالاسلام محمدیگلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری در سخنانی با اشاره به کارآمدی نظام در سالهای پس از انقلاب و خدمات ستاد به عنوان نمونهای از این موفقیتها، گفت: رهبر انقلاب یک روز در جایی گفتند آرزوی من این است که بتوانیم روزی در مناطق محروم کشور ۱۰۰۰ مدرسه بسازیم، امروز در این جلسه از تفاهمنامه ساخت ۳۰۰۰ مدرسه میشنویم، از ساخت ۳۵۰ مسجد و مرکز فرهنگی، از ایجاد ۳۰۰ هزار شغل در عرض یک سال، این رقمها و خدمات، افتخار بزرگی برای کشور و نظام هستند و خدا را از این بابت شاکریم.
محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزشوپرورش نیز در این مراسم گفت: اقدامات ستاد اجرایی فرمان امام در سالهای اخیر مایه افتخار و مباهات همه ماست و به نمایندگی از جامعه آموزشوپرورش از دکتر مخبر و همکاران ایشان بویژه در بنیاد برکت تشکر میکنم. وزیر آموزشوپرورش افزود: تاکنون صدها مدرسه با همکاری ستاد اجرایی در مناطق محروم ساخته شده و برای ساخت ۳۰۰۰ مدرسه با سازمان نوسازی تفاهمنامه امضا شده و در حال ساخت است که امیدوارم با تلاشهای جهادی این ستاد و بنیاد برکت، شاهد افزایش فرصت یادگیری و فرصتهای برابر علمی در کشور باشیم که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب هم بوده است.
امیرحسین مدنی، مدیرعامل بنیاد برکت هم در این مراسم با اشاره به افتتاح مدارس و مراکز فرهنگی جدید گفت: امروز ۱۰۰ مدرسه سبز و ضدزلزله با اعتبار ۲۱۰ میلیارد تومان و ۳۵۰ مسجد و مرکز فرهنگی با اعتبار ۷۵ میلیارد تومان در ۲۴ استان کشور افتتاح شد و با این افتتاح، تعداد مدارس ساخته شده در سال۹۹ توسط ستاد اجرایی فرمان امام به عدد ۲۵۰ رسید. در ادامه این برنامه، تفاهمنامه ساخت ۱۰۰۰ مدرسه روستایی با اولویت جایگزینی مدارس کانکسی عشایر بین بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام و سازمان نوسازی مدارس وزارت آموزشوپرورش امضا شد.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی
تذکرات محیطزیستی رهبر انقلاب باید در برنامه هفتم توسعه لحاظ شود
رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی گفت: باید فرمایشات رهبر انقلاب درباره مسائل زیستمحیطی، نصبالعین تمام برنامهریزیهای کشور قرار گیرد. سمیه رفیعی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مسائل حفاظت از محیطزیست اظهار کرد: به طور کلی مواضعی که رهبر انقلاب درباره محیطزیست اتخاذ کردند، میتوان گفت در بین تمام رهبران دنیا بینظیر است. وی افزود: اینکه ایشان در سخنانشان به اصل پنجاهم قانون اساسی اشاره کردند و اینکه مسؤولان باید این موضوع را جدی بگیرند، این روزها باید بهطور جدی نصبالعین تصمیمات و اقدامات قرار گیرد. رفیعی ادامه داد: موضوعاتی که رهبر انقلاب در روز درختکاری مطرح کردند، مبنای تخصصی و علمی دارد که ای کاش مسؤولان کشور چه در حوزه قانونگذاری و چه در حوزه اجرا، این نگاه را داشتند؛ رهبر انقلاب نیز با اعتقاد به موضوع محیطزیست این مساله را مطرح کردند. وی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب درباره ریزگردها و اهمیت حفاظت و حراست از جنگلها و منابع طبیعی اظهار کرد: باید فرمایشات رهبر انقلاب درباره این مسائل زیستمحیطی، نصبالعین تمام برنامهریزیهای کشور قرار گیرد بویژه در برنامه هفتم توسعه به طور قطع باید این موارد لحاظ شود. رفیعی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه، آسیبهایی به محیطزیست به دلیل سیاستگذاریها اشتباه وارد شد، متذکر شد: اگر مواردی که رهبر انقلاب در روز درختکاری امسال مطرح کردند، بویژه در برنامه هفتم توسعه و برنامهریزیهای کشور نصبالعین قرار گیرد، ما کمترین آسیب را با بیشترین بازدهی اقتصادی خواهیم داشت.
***
بارشها در کشور ادامه دارد
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از تداوم بارشها و ورود سامانه بارشی جدید به کشور خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا گفت: با گذر امواج تراز میانی جو از نوار شمالی کشور، طی روز دوشنبه (۱۸ اسفند) در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و ارتفاعات البرز مرکزی، بارش باران و برف خواهیم داشت. به گفته مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی، طی روز سهشنبه (۱۹ اسفند) در استانهای گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش باران، در ارتفاعات البرز شرقی بارش برف و در شرق، مرکز و دامنههای جنوبی البرز وزش باد شدید پیشبینی میشود. وی با اشاره به اینکه از بعدازظهر روز چهارشنبه (۲۰ اسفند) با ورود سامانه بارشی به شمال غرب کشور، بارش در این مناطق آغاز میشود، اظهار کرد: طی روز پنجشنبه (۲۱ اسفند) گستره بارش کل نوار شمالی و برخی مناطق غرب و جنوب غرب کشور را در برخواهد گرفت. همچنین بارشها در گیلان، مازندران، جنوب اردبیل، شرق آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی و ارتفاعات البرز مرکزی شدت خواهد داشت. ضیاییان افزود: در این مدت بارش برف در ارتفاعات سبب کاهش دید و لغزندگی جادههای کوهستانی میشود.
***
مراکز درمان اعتیاد در آستانه ورشکستگی
دبیر کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور با بیان اینکه تقاضای درمانگران، منطقی شدن تعرفههای درمان اعتیاد است، گفت: اگر تعرفهها تغییر جدی نکند ورشکستگی مراکز درمان اعتیاد دور از انتظار نیست. علی غلامی درباره تعرفههای درمان اعتیاد اظهار داشت: کانون درمانگران اعتیاد خواهان بازنگری کلی در تعرفههای مراکز درمان اعتیاد است و خواهان این هستیم که بیمه سلامت با احتساب تمام هزینههای مراکز درمان اعتیاد که شامل دارو، خدمات غیردارویی، حقوق پرسنل، استهلاک سرمایه و... میشود، تعرفه واقعی برای مراکز درمان اعتیاد تعیین کنند که با این شیوه عقبافتادگی هزینههای مراکز درمان اعتیاد و فراموشی این مراکز طی سالهای گذشته جبران شود. غلامی اظهار کرد: حداکثر سقفی که بیمه سلامت برای افزایش تعرفهها در نظر میگیرد بین 8 درصد است. این عدد اصلا مشکلات هزینهای را که مراکز درمان اعتیاد در این سالها گریبانگیرش بودند جبران نمیکند. وی اضافه کرد: مخارج یک مرکز درمان سرپایی اعتیاد به طور میانگین ۱۹ میلیون تومان خواهد شد. این در حالی است که کل هزینهای که ما در یک ماه از 100 بیمار میتوانیم دریافت کنیم ۱۷ میلیون و 800 هزار تومان است.
***
ساماندهی و استقرار دستفروشان در 130 غرفه
معاون شهردار منطقه ۶ تهران، با اشاره به جزئیات طرح ساماندهی دستفروشان در روزهای پایانی سال گفت: دستفروشان در ۱۳۰ غرفه استقرار مییابند. علیرضا علیبخشی از احراز هویت و شناسنامهدار شدن تعداد قابل توجهی از دستفروشان تهران خبر داد و گفت: فضایی به وسعت ۲ هزار مترمربع در چهارراه ولیعصر در نظر گرفتهایم که در فاز اول، ۱۳۰ نفر از بساطگستران در غرفههای ۴متری ایجادشده در این فضا مستقر میشوند و در فاز دوم تعداد غرفهها به ۲۰۰ غرفه افزایش پیدا خواهد یافت. احراز هویت بساطگسترانی که در این فضا استقرار مییابند انجام شده و این طرح از هفته جاری کلید میخورد. معاون شهردار منطقه ۶ تهران در پاسخ به اینکه تکلیف برخی دستفروشانی که تمایلی به شناسنامهدار شدن و شرکت در طرح ساماندهی و استقرار در غرفهها نداشته باشند چه خواهد شد اظهار کرد: با افرادی که از طرح ساماندهی تمکین نمیکنند و مقاومت نشان میدهند، برخورد قانونی صورت میگیرد و از بساطگستری آنها در حاشیه خیابان جلوگیری میشود. علیبخشی در ادامه به اقدام برخی واحدهای صنفی از جمله لباسفروشیها به استقرار رگال لباس در خیابان که نوعی بساطگستری به شمار میرود، اشاره کرد و گفت: این واحدهای صنفی را شناسایی کردهایم و از طریق شرکت ساماندهی مشاغل شهرداری تهران، به آنها اخطار داده شده است تا از گسترش این شیوه هم جلوگیری شود.
ارسال به دوستان
معاون وزیر بهداشت: خطر جایگزینی ویروس انگلیسی با ویروس قبلی وجود دارد؛ ایام نوروز به سفر نروید
پروتکلهای بسیار سختگیرانه برای شهرهای زرد و آبی
طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، سفر به مناطق با وضعیت قرمز و نارنجی در ایام نوروز ممنوع است و انجام سفرهای ضروری به شهرهای زرد و آبی نیز با پروتکلهای سختگیرانه صورت میگیرد. به گزارش «وطنامروز»، مسؤولان بر پرهیز از سفرهای نوروزی و ماندن در خانه به منظور حفظ سلامت خود و دیگران تاکید دارند، چرا که علاوه بر جولان ویروس کرونا در اقصی نقاط کشور، ویروس جهشیافته انگلیسی نیز در خیلی از شهرها مشاهده شده است. حال از آنجا که این ویروس قدرت سرایتپذیری بسیار بالایی دارد، بنابراین ترددها، انجام مسافرت و دورهمیها در ایام نوروز بیتردید شیوع این بیماری را در کشور گسترش میدهد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشریح آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور و همچنین خوزستان، تصمیم اتخاذشده برای تعطیلات و سفرهای نوروزی را اعلام کرد. دکتر علیرضا رئیسی گفت: اکنون یکی از نگرانیهایی که کارشناسان سازمان جهانی بهداشت هم آن را اعلام میکنند، این است که با شروع واکسیناسیون، این بیم وجود دارد که دولتها یا حتی مردم به جای تمرکز بر روند مدیریت و کنترل بیماری کرونا، ذهنشان فقط به سمت واکسیناسیون منحرف شود. بر همین اساس با وجود ورود واکسن نباید از سایر اقدامات کرونا غافل شویم. وی درباره وضعیت بیماری کرونا در کشور، گفت: در سطح کشور و استانهای مختلف روند بیماری در مجموع یک روند تقریبا با ثبات است، اگر چه گردش ویروس انگلیسی در اکثر استانها اتفاق افتاده است. رئیسی درباره استان خوزستان نیز گفت: استان خوزستان وضعیت متفاوتی دارد و همچنان روند بیماری صعودی است. وی استان چهارمحالوبختیاری را دیگر استانی معرفی کرد که درباره آن نگرانی وجود دارد و گفت: اگر چه هنوز خیلی موارد بیماری افزایش نیافته اما نشانههایی میبینیم که نیاز است دقت بسیار بیشتری درباره این استان انجام شود، البته گردش ویروس در سطح کشور گزارش شده است. اگر چه موارد غالب هنوز همان ویروس قبلی است اما با توجه به قدرت سرایت بالای ویروس انگلیسی، خطر جایگزین شدن آن با ویروس قبلی وجود دارد. رئیسی همچنین گفت: درباره استانهای قزوین و همچنین تا حدودی استان البرز باید مراقبت بیشتری شود. امیدوارم با افزایش رعایت پروتکلها بتوانیم این ویروس را هم کنترل کنیم. به طور کلی در کشور روند بیماری باثبات و میزان فوتیها هم باثبات است. خوشبختانه در استانهای شمالی نیز با مدیریت خوبی که انجام دادند، روند بیماری رو به کاهش است، اگر چه هنوز خطر کاملا رفع نشده اما اگر به همین شکل پروتکلها رعایت شود، هفتههای آینده استانهای شمالی هم به ثبات خواهند رسید. وی در ادامه با اشاره به مصوبات ستاد کرونا برای تعطیلات نوروز، گفت: امروز (دیروز شنبه) در ستاد ملی مقابله با کرونا بحثهای مختلفی مطرح شد، از جمله بحث تعطیلات عید نوروز و سفرها. اگر چه چند روز قبل هم وزیر بهداشت درباره اینکه سفرها میتواند بسیار خطرناک باشد و منجر به انتقال ویروس شود صحبت کرده و گفته بود این ویروس جهشیافته که قدرت سرایت بالایی دارد، اگر از استانی به استان دیگر جابهجا شود، قطعا میتواند آن استان را درگیر کند و استانی که اکنون وضعیت باثباتی دارد، میتواند قطعا وضعیتش بدتر شود و موج جدیدی شکل بگیرد. وی ادامه داد: خواهشی که داریم این است که تا حد امکان سفرها به هیچوجه انجام نشود تا امسال را هم با شرایط ثابتی بگذرانیم و از سال آینده که بحث واکسیناسیون کاملتر خواهد شد، قطعا میتوانیم تعطیلات بهتری داشته باشیم. رئیسی گفت: طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، سفر به شهرهای قرمز و نارنجی کاملا ممنوع است و در سایر شهرها اعم از زرد و آبی سفرها باید با رعایت پروتکلهای بسیار سختگیرانه باشد.
* تأمین بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا پایان ۱۴۰۰
نیاز کشور به واکسن کرونا با تولید داخل تا پایان سال آینده تامین میشود. سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به ۴ راهبرد پیشبینی شده برای تامین واکسن کرونا در کشور، گفت: طبق برنامهریزی صورتگرفته، بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن تا پایان سال ۱۴۰۰ در اختیار بسیج ملی واکسیناسیون قرار خواهد گرفت که فراتر از برآورد نیاز کشور است. دکتر کیانوش جهانپور در جمع خبرنگاران از واردات، تولید مشترک و تولید داخلی بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن کرونا در سال نخست واکسیناسیون همگانی علیه «کووید-۱۹» در کشور خبر داد و گفت: برنامه جامع واکسیناسیون علیه «کووید-۱۹» در ایران با پیشبینی شرایط احتمالی، ۴ مسیر موازی برای تامین واکسن موردنیاز کشور را از ابتدا مدنظر قرار داده بود که با پیگیری و پیشرانی هر ۴ مسیر، بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن در عرض یک سال در اختیار بسیج ملی واکسیناسیون قرار خواهد گرفت که فراتر از برآورد نیاز کشور است.
* 43 شهر در وضعیت قرمز و نارنجی
43 شهر در وضعیت قرمز و نارنجی و 405 شهر در وضعیت زرد و آبی کرونا قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۸۲۱۲ بیمار جدید «کووید-۱۹» طی 24 ساعت در کشور خبر داد و گفت: در این مدت، متاسفانه 82 بیمار جان خود را از دست دادند. سیماسادات لاری اظهار داشت: از ظهر جمعه تا ظهر شنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۲۱۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۵۲۷ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: متاسفانه در طول این مدت، ۸۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۰ هزار و ۵۹۴ نفر رسید. لاری بیان داشت: خوشبختانه تاکنون یکمیلیون و ۴۳۵ هزار و ۳۵۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۳ هزار و ۷۸۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. وی افزود: ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۲ شهرستان نارنجی، ۲۵۱ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند. بر این اساس شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|