|
رشد 6 هزار واحدی شاخص کل بورس
شاخص کل بازار سرمایه در پایان معاملات روز گذشته با 5 هزار و 860 واحد افزایش به رقم یک میلیون و 175 هزار و 584 واحد رسید. در مقابل شاخص کل هموزن با 92 واحد کاهش به رقم 430 هزار و 851 واحد رسید. در جریان معاملات روز گذشته بازار سرمایه حدود 5/5 میلیارد سهم به ارزش تقریبی 3/7 هزار میلیارد تومان داد و ستد شد.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از سوءمدیریت دولت در کنترل بازار و رشد افسارگسیخته قیمت اقلام اساسی در آستانه شب عید
گرانی، عیدی دولت!
روحانی وزارت صمت را موظف به تنظیم بازار اقلام اساسی کرد
بررسیهای «وطن امروز» نشان میدهد قیمت بسیاری از اقلام اساسی خوراکی نسبت به شب عید سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است
گروه اقتصادی: در حالی روزهای پایانی سال 99 را سپری میکنیم که اغلب مردم با گرانی اقلام خوراکی دست و پنجه نرم میکنند. این گرانیها حتی باعث واکنش مقام معظم رهبری شد و ایشان فرمودند این گرانیها راهکار دارد. حالا چند روز پس از سخنان ایشان، رئیسجمهور دستور به کنترل بازارها داده است.
به گزارش «وطنامروز»، طبق آخرین گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی در بهمنماه به بیش از 60 درصد رسیده؛ اتفاقی که برای نخستینبار در اقتصاد پس از انقلاب رخ داده و نشان از آن دارد که شرایط معیشتی مردم در وضعیت مناسبی قرار ندارد. در کنار تورم افسارگسیخته، نایابی و کمیابی برخی اقلام خوراکی هم در چند ماه اخیر رخ داده که باعث پدیدار شدن تصاویر ناراحتکننده تشکیل صف در برابر فروشگاههای اقلام خوراکی شده است.
هماکنون مرغ، اصلیترین مشکل مردم در بین اقلام خوراکی است. قیمت مرغ در نیمه دوم سال جاری طی روند صعودی به بیش از 35 هزار تومان رسید و بعد از چند هفته انکار و پاسکاری وظایف توسط وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، در نهایت دولت توانست با توزیع گسترده ذخایر استراتژیک نهادههای دامی، قیمت را تا حدودی کنترل کند. از پرواز مرغ در میانه سال چند ماهی نگذشته که دوباره در آستانه شب عید قیمت مرغ رو به افزایش گذاشته و به بیش از کیلویی 30 هزار تومان رسیده است. افزایش قیمت مرغ در حالی است که دولتمردان به صورت مکرر خبر از توزیع مرغ با قیمت مصوب 20400 تومان میدهند. البته مرغ با این قیمت را نمیتوان براحتی خریداری کرد و برای خرید آن باید ساعتها با وجود شیوع ویروس کرونا و فاصلهگذاری اجتماعی در صف ایستاد. فروشندگان مرغی که به آنها مرغ دولتی نرسیده و ایضا میخواهند ضمن عقب نیفتادن از بازار توسط تعزیرات جریمه نشوند، مجبورند مرغ را به صورت قطعهقطعه شده به فروش برسانند. بررسیها نشان میدهد هماکنون قیمت هر کیلو ران مرغ 34300 تومان، هر کیلو سینه مرغ 37700 و هر کیلو فیله مرغ 56600 تومان است.
دیگر کالای پروتئینی که شرایط مناسبی ندارد گوشت است. گوشت گوساله هماکنون در تهران با قیمت بیش از کیلویی 130 هزار تومان فروخته میشود. البته از دیروز وزارت صمت طرح توزیع گوشت را شروع کرده و قرار است در آن گوشت گوساله را با قیمت 99 هزار تومان بفروشد. البته این طرح تاکنون نتوانسته در قیمت گوشت گوساله در بازار آزاد تاثیرگذار باشد.
از سوی دیگر پایان سال زمانی هم برای خرید شیرینی و آجیل شب عید است که این بازارها هم شرایط مناسبی ندارند و قیمتهای سرسامآور در آنها دیده میشود.
* گلایه رهبر انقلاب از نابسامانی بازارها در آستانه نوروز
جمعه هفته پیش بود که رهبر معظم انقلاب در مراسم روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، با اشاره به مشکلات معیشتی مردم بر اثر کرونا فرمودند: این وضع در آستانه عید غصه بزرگی ایجاد کرده است. حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای با ابراز ناخرسندی از گرانیها و مشکلات معیشتی افزودند: این مشکلات، همه راهحل دارد و بارها در جلسات متعدد این نکات را تذکر داده و راهحلهای مورد نظر کارشناسان را به مسؤولان گفتهایم.
* کالاهای ضروری در بازار فراوان است
پس از انتقاد رهبر حکیم انقلاب اسلامی از نابسامانی بازارها در آستانه نوروز، رئیس دولت هم روز گذشته در دویستونهمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی، دستوراتی برای مدیریت بازارها صادر کرد. حسن روحانی با تاکید بر اجرای کامل و سریع برنامههای تنظیم شده برای تامین کالا و مدیریت قیمتها گفت: از جمله جلوههای شکست دشمن در جنگ اقتصادی، وفور کالاهای ضروری در بازار در شرایط سخت کشور بوده اما متاسفانه مدیریت قیمتها به نحو مناسبی انجام نشده و به زندگی و معیشت مردم فشار وارد کرده است. وی تصریح کرد: دولت در اجرای تذکرات مقام معظم رهبری در مدیریت قیمت کالاهای اساسی، برنامههایی را در نظر گرفته است که امیدوارم با همکاری اصناف و بخش خصوصی، به سرعت اجرایی شود و با سوءاستفاده و گرانفروشی خاطیان برخورد شود. روحانی در همین رابطه وزارت صمت را موظف کرد با طراحیهای ویژه و سریعالوصول ضمن کوتاه کردن مسیر زنجیره تولید تا توزیع و عرضه گسترده میوه و مواد غذایی به همراه شفافیت اطلاعات در ایام سال نو و همچنین ماه مبارک رمضان، برای کاهش قیمتها اقدامات لازم را انجام دهد.
* التهابات اخیر ناشی از جو روانی است
عصر روز گذشته معاون اول دولت هم با حضور در جلسه تامین کالاهای اساسی با تشکر از بانک مرکزی برای تأمین ۱۰ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی در سال ۱۳۹۹ گفت: برای ۶ ماه نخست سال آینده هم ۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور اختصاص مییابد. اسحاق جهانگیری با اشاره به گزارش دستگاههای ذیربط درباره تولید، توزیع و قیمت روغن در بازار گفت: با توجه به افزایش تولید و توزیع و نیز ذخایر روغن در کشور، نهادهای متولی باید با آگاهیبخشی و استفاده از همکاری رسانهها، فضای روانی ایجاد شده را که منجر به خرید بیش از حد و احتکار کالا میشود، از بین ببرند. وی با اشاره به اجماع نظر همه مسؤولان کشور برای تخصیص ارز به کالاهای اساسی و نیز دستور رئیسجمهوری مبنی بر لغو یک مصوبه درباره افزایش تعرفه واردات روغن اظهار داشت: البته این شرایط به دنبال برخی تنشهای روانی ایجاد شده است اما هیچ منطق و دلیلی برای کمبود روغن در کشور وجود ندارد. وی با تاکید بر ضرورت نظارت و رسیدگی دقیق سازمان حمایت مصرفکنندگان و سازمان تعزیرات بر بازار و پروندههای تخلفاتی، از استانداران کشور بویژه استانداران استانهای مرزی کشور خواست با رصد و نظارت دقیق، موضوع قاچاق روغن را با توجه به افزایش قیمت جهانی این محصول در دستور کار خود قرار دهند.
* با توجه به تذکر رهبر انقلاب، خود را مکلف به رفع مشکلات میدانیم
همچنین روز گذشته دبیر ستاد تنظیم بازار با اشاره به جلسه شنبهشب هفته جاری در پی انتقاد مقام معظم رهبری از نابسامانیهای بازارهای مختلف، به استفاده از شبکه منتخب توزیع در کنار نظام توزیع و عرضه سنتی تاکید کرد و گفت: یکی از مسائلی که امشب مورد تاکید و تایید قرار گرفت ایجاد بستر مناسب برای باغداران و تولیدکنندگان در راستای عرضه مستقیم میوه و تولیدات خود به مصرفکننده بود تا با حذف دلالان به عنوان یکی از عوامل افزایش قیمت، علاوه بر تعدیل قیمتها در سطح عرضه، تولیدکننده نیز منتفع شود.
عباس قبادی با بیان اینکه ۸۰ نقطه در میادین میوه و ترهبار تهران و شهرستانهای اطراف به عنوان غرفه عرضه مستقیم میوه، به صورت رایگان در اختیار اتحادیهها، انجمنها و باغداران قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: ایجاد شبکه منتخب عرضه نیز در کنار شبکه سنتی و عرضه مستقیم کالا توسط تولیدکننده، یکی دیگر از تمهیدات در نظر گرفته شده برای تعدیل قیمتها و همچنین حفظ حقوق تولیدکننده است. در این طرح غرفههای منتخب در میادین میوه و ترهبار مشخص میشوند که سیب و پرتقال را به صورت مستقیم از تولیدکننده تهیه کرده و آن را در اختیار شبکه منتخب توزیع خرد و واحدهای صنفی سطح شهر قرار میدهند تا علاوه بر تعدیل قیمت، دسترسی مردم برای تامین این کالاها نیز راحتتر باشد.
وی از آغاز توزیع میوه شب عید در سراسر کشور از ۲۰اسفند خبر داد و گفت: تجربه نشان داده است مداخله دولت در بازار میتواند نتیجه عکس داشته باشد، بنابراین ما تلاش کردیم با ایجاد هماهنگی بین بخشهای مختلف تولید، توزیع و عرضه کالا و مدیریت بازار از این طریق، در کنار نظارت، حداقل مداخله را داشته باشیم و تنها در شرایط ضروری ورود کنیم و سیاست ما در بخش میوه، تعدیل قیمتها با کمک عرضه زیاد، گسترده و مستقیم است تا با حذف واسطه اضافه و ایجاد اتصال بین حلقههای تولید، توزیع و مصرف، حقوق تمام زنجیره را تامین کنیم.
***
وزارت صمت باید با ایجاد سامانه واسطهها را حذف کند
وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت در رابطه با گلایههای مقام معظم رهبری از گرانیها و نقش دلالها در این زمینه گفت: در مناسبتها نظیر ماه رمضان، عید نوروز و ایامی که کالا خواهان و مشتری بیشتری دارد، سودجویی خودنمایی میکند. مهدی غضنفری با بیان اینکه گرانیها ریشه در گرانفروشی و سایر عوامل دارد، افزود: این مسائل ناشی از قیمت ارز و هزینههای حملونقل است. باید این ۲ لایه دلیل را با هم پوشش داد. وی گفت: وزارت صمت باید سامانهای ایجاد کند که کشاورز محصول خود را در آن وارد کند و مردم و بنکدار کالا را خریداری کنند؛ از این طریق کل واسطهها حذف میشود. وی با اعلام اینکه وزارت جهاد کشاورزی مشکل سهمخواهی در بازار دارد، افزود: این وزارتخانه با بازار دوست نیست، چون همیشه سهمی در تولید داشته و قواعد بازار را نمیداند.
وزیر سابق صمت با بیان اینکه هویت بازار در نزد وزارت صمت آشکار نیست، ادامه داد: عدهای در صدر میایستند و دستوراتی میدهند تا وزارتخانهها را جداسازی کنند که ناشی از عدم علم داشتن به قواعد حکمرانی است. غضنفری افزود: در این بین ناکارآمدیهایی دارند در حالی که عدهای توان خرید مرغ و گوشت و درآمدی برای خرید در اختیار ندارند. وی گفت: یکی از قواعد در جمهوری اسلامی که بر آن پا میگذاریم، نرخ رشد است و وقتی اقتصاد تا 8 درصد بزرگ نمیشود، بدین معناست که ما رو به فقر میگذاریم.
وزیر سابق صمت یادآور شد: ناتوانی در قیمت خرید از تبعات این معضل است؛ دیگری هم عدم قدرت برای تنظیمگری است. غضنفری افزود: ما باید تنظیم کنیم تا کالاها به مقصد برسند که میتوان سامانههایی ایجاد کرد تا تنظیمگری شکل بگیرد. وی ادامه داد: همواره گفتهام از مزرعه تا منزل فاصله زیادی وجود دارد که فضای «آیتی» باید این فاصله را به حداقل برساند.
وزیر سابق صمت گفت: تا پایان دولت اگر اقتصاد به همین شکل تحویل شود، کار بزرگی است و انتظار گشایش که از سوی رئیسجمهور مطرح میشود، اشتباه است. غضنفری تصریح کرد: رئیسجمهور طوری سخن میگوید که گویی میخواهد نامزد ریاستجمهوری برای 8 سال آتی شود، در حالی که باید درباره کولهبری و سوختبری پاسخگو باشد و بگوید چرا اینها در دوره او توسعه یافته است! وی افزود: رئیسجمهور به عنوان یک مدعی سخنرانی میکند و میگوید ما تازه در حال برنامهریزی هستیم، در حالی که شما همین که بازار شب عید را جمع کنید، کاری انجام دادهاید و باید بیخیال باقی راه شوید.
ارسال به دوستان
اخبار
غیرفعال کردن 5/2 میلیون کارتخوان و درگاه پرداخت از سوی بانک مرکزی
بانک مرکزی از اقدامات جدید خود برای ساماندهی دستگاههای کارتخوان و درگاههای پرداخت الکترونیکی بر اساس ماده 11 قانون پایانههای فروشگاهی خبر داد. بنا بر اعلام معاونت فناوریهای نوین بانک مرکزی، تاکنون اطلاعات 4 میلیون و 700 هزار کارتخوان و درگاه پرداخت که پیش از این در سامانه مؤدیان مالیاتی ثبت نشده بود، پس از تکمیل و صحتسنجی اطلاعات، برای تشکیل پرونده مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائه شده است. همچنین زیرساختهای فنی و مقرراتی لازم نیز به گونهای فراهم شده که از بیستم دیماه گذشته هر متقاضی جدید ترمینال پرداخت، ابتدا ملزم به تشکیل پرونده مالیاتی است و روال تخصیص ترمینال به متقاضی جدید تنها پس از ثبتنام در سامانه و دریافت کد رهگیری ادامه خواهد یافت. علاوه بر این ۲ میلیون و 100 هزار کارتخوان و درگاه پرداخت اینترنتی غیرفعال یا کمتراکنش نیز که فاقد پرونده مالیاتی بودند، قطع شدند. این تعداد علاوه بر 360 هزار کارتخوان و درگاه پرداخت اینترنتی است که در مرحله قبل به علت نامعتبر بودن کد ملی و شناسه ملی نامعتبر یا پرونده مالیاتی غیرفعال قطع شده بودند.
***
نرخ سود وام مسکن جوانان ۶ درصد شد
مدیرعامل بانک مسکن از کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن جوانان از ۹ به ۶ درصد خبر داد. محمود شایان به دارندگان حساب جوانان اعلام کرد: بر اساس مصوبه جدید هیأتمدیره بانک، نرخ سود تسهیلات حساب پسانداز مسکن جوانان برای دوره بازپرداخت حداکثر ۵ ساله، از ۹ درصد به ۶درصد کاهش پیدا کرد. نرخ سود ۶ درصدی برای تسهیلات مربوط به حساب پسانداز مسکن جوانان، ناظر به آن دسته از قراردادهای تسهیلاتی است که از تاریخ ۱۲ اسفند سال ۹۹ و بعد از این تاریخ، با مدت بازپرداخت حداکثر ۵ ساله منعقد (ثبت قطعی قرارداد) میشوند. شایان تصریح کرد درباره نرخ سود سایر تسهیلات یا تسهیلات از محل حساب پسانداز مسکن جوانان با مدت بازپرداخت بیش از ۵ سال، کماکان ضوابط و مقررات قبلی به قوت و اعتبار خود باقی است.
***
راهآهن شلمچه- بصره محور مذاکرات وزرای راه ایران و عراق
وزیر حملونقل عراق در دیدار با محمد اسلامی، وزیر راهوشهرسازی کشورمان که به این کشور سفر کرده است، ضمن اشاره به لزوم ارتقای کیفیت حملونقل زمینی، دریایی، هوایی و ریلی بین 2 کشور، بر امکان اتصال راهآهن از شلمچه به استان بصره تاکید کرد. الشبلی آمادگی عراق را برای کار روی سیستم ترانزیت با طرف ایرانی بر اساس دستورالعمل اداری مبنی بر همکاری ترانزیتی با کشورهای همسایه مانند ترکیه، سوریه و اردن و حتی آغاز همکاریها با طرف ایرانی اعلام کرد.
***
گام اول افزایش دستمزد جبران رشد ۲ میلیون تومانی سبد معیشت است
فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد شورای اسلامی کار درباره جلسه فردای شورای عالی کار برای تعیین دستمزد 1400 گفت: فاصله بسیار زیادی بین هزینه زندگی و دستمزد کارگران وجود دارد. این فاصله همیشه وجود داشته است اما سال 99 این فاصله بسیار زیاد شد؛ به گونهای که همگان اذعان به این موضوع دارند اما تاکنون اقدامی برای حل این مشکل نشده است. توفیقی با بیان اینکه دیگر صحبتدرمانی و همدردی درباره وضعیت دشوار معیشت کارگران فایده ندارد، گفت: زمانی که بررسی میکنیم، مطابق آماری که وزارت کار اعلام کرده است، به فرض اینکه بپذیریم نرخ تورم تولیدکننده در سال 99 حدود 6/23 درصد است، نرخ تورم مصرفکننده در سال 99 حدود 35 درصد است. اگر این آمار را بپذیریم که اعتقاد داریم این تفاوت بسیار بیشتر است اما باز هم طی سالها همواره سود به جیب کارفرما رفته است. افزایش قیمتها، نهادهها، مواد اولیه و گران شدن ارز، کمبود مواد اولیه و... نه تنها کارفرمایان را متضرر نکرده، بلکه باعث شده است به این بهانه افزایش قیمتهای آنچنانی در کالای خود داشته باشند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|