|
اِبولا دوباره شیوع یافته است
سازمان جهانی بهداشت خطر گسترش بیماری «اِبولا» از گینه به کشورهای همسایه آن را بسیار بالا اعلام کرد. به گزارش ایسنا، در دور جدید شیوع این بیماری، تاکنون ۱۸ مبتلا در گینه شناسایی شدهاند و ۴ نفر جان خود را از دست دادهاند. گینه بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ درگیر بدترین شیوع ابولا بود و این بیماری ویروسی سایر کشورهای غرب آفریقا را هم تحت تأثیر قرار داد.
ارسال به دوستان
سازمان حفاظت محیطزیست نظارهگر خشک شدن ۹۰ درصد تالابهای کشور است
باتلاق مدیریت
مصطفی خدابخشی: ایران با برخورداری از 140 تالاب بینظیر با مساحت بیش از ۳ میلیون هکتار در زمره چشمنوازترین کشورهای جهان است. از مجموع 42 نوع تالاب شناختهشده در سطح جهان، ایران دارای 41 نوع تالاب است اما این ریزاقلیم و گستره طبیعی چشمنواز، هماکنون دستخوش بیتدبیری و قربانی تسلط نگاه اقتصادی بر پیکر خود است.
بر اساس یافتههای علمی، تالابها از جمله مولدترین محیطهای جهان و گهوارههای تنوع زیستی دنیا به حساب میآیند که با فراهم ساختن آب و قابلیت زادآوری اولیه، نقش مهمی در بقای گونههای بیشماری از گیاهان و جانوران وابسته به خود ایفا میکنند. این موهبت الهی به تجدید ذخیره آبهای زیرزمینی کمک کرده و مانند فیلترهایی برای آلودگیهای طبیعی کاربرد دارد. با وجود کارکردهای متنوع تالابها، متأسفانه این بستر طبیعی گاه به دلیل عدم مدیریت شایسته در نوع نگهداری و حفاظت و در نهایت تصمیمات نادرست که برگرفته از نگاههای سیاسی و اقتصادی است، دچار خسارت شده و تهدیداتی جدی پیش روی آن قرار میگیرد.
* تخریب محیطزیست؛ بلایی بزرگ
تالابها به عنوان یکی از مهمترین سرمایههای ملی چنان دارای اهمیت هستند که ضرورت حفظ و نگهداری درست از آنها حتی توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نیز مورد تاکید قرار گرفته است. ایشان همزمان با روز درختکاری و هفته منابع طبیعی فرمودند: فعالیتهای محیطزیستی، فعالیتهای دینی و انقلابی است و نباید به آنها نگاه تجملاتی و تزئینی شود.
ایشان تنوع زیستی و اقلیمی کشور را بستری مناسب برای فعال شدن آحاد مردم و جوانان در زمینه محیطزیست خواندند و با ابراز تأسف از تخریب جنگلها، منابع طبیعی و سفرههای زیرزمینی به دست افراد سودجو، تأکید کردند: تخریب محیطزیست بلای بزرگی است که آینده بشر را هدر میدهد، بنابراین مسؤولان و همه مردم باید در مقابل آن بایستند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حوادثی مثل آتشسوزی جنگلها یا خشک شدن دریاچهها و تالابها، گفتند: این حوادث قابل پیشگیری است و مسؤولانی که به وظایف خود عمل نمیکنند، دچار تقصیر هستند.
* قلب اکوسیستم ایران در خطر
بر اساس آخرین پایش ماهوارهای تغییرات یکساله مساحت آبی کشور مشخص شد سطح آب ۱۱ دریاچه و تالاب اصلی کشور با کاهش روبهرو شده است. این آمار حکایت از مرگ تدریجی تالابها دارد؛ تالابهایی که به دلیل بیتوجهی به سیاستهای توسعه پایدار و مصرف بیش از حد آب، حیاتشان به خطر افتاده و هر روز یک گام به سوی حذف شدن از بستر طبیعی ایران برمیدارند.
در همین زمینه عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیطزیست چندی پیش با اشاره به تخصیص ۲۰ هزار میلیاردتومان اعتبار برای حراست از تالابها گفته بود: «تالابها در جهان و بویژه در ایران در شرایط مناسبی نیستند. با توجه به اینکه در ایران نیز در ۳ دهه گذشته سیاستهای توسعه پایدار مورد توجه نبوده است، بهرهبرداری بیش از حد از منابع آب، محیطزیست و تالابها را با خطر جدی مواجه کرده است».
باید تالابها را قلب اکوسیستم ایران دانست که برای حفظ تنوع زیستی، تنظیم اقلیم و تامین معیشت انسانها لازم و ضروی هستند اما متاسفانه بر اثر سیاستهای فاقد تدبیر، امید چندانی برای آینده آنها نمیتوان متصور بود، به طوری که بر اساس آمار رسمی ارائهشده از سوی سازمان محیطزیست، از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار تالابی که در کشور شناسایی شده، یک میلیون و ۴۶۳ هزار هکتار یعنی معادل ۴۴ درصد مستعد و دارای پتانسیل غبارخیزی است.
بر همین اساس رئیس سازمان محیطزیست گفت: تالابها در ایران به ۲ دلیل شرایط خوبی ندارند؛ نخست اینکه به توسعه پایدار توجه نشده است و با مصرف بیش از حد آب و توسعه نامتوازن روبهرو هستیم، دوم اینکه تغییر اقلیم بر حیات تالابها تاثیر گذاشته است. رئیس سازمان حفاظت محیطزیست افزود: دولت برای حفاظت و حراست از تالابها سرمایهگذاریهای سنگینی انجام داده است اما به دلیل اینکه سیاستهای توسعه پایدار در کشور بویژه در ۳ دهه گذشته مورد توجه نبود، بهرهبرداری بیش از حد از منابع آبی کشور، محیطزیست کشور و حیات تالابها را با خطر جدی مواجه کرده است.
بر اساس آمار، تالابها به تنهایی ۴۰ درصد کربن دنیا را در خود ذخیره و تثبیت کردهاند. اگر این منابع آبی خشک شوند، کربن آزاد شده و در هوا پراکنده میشود که در نتیجه پدیده گرمایش کره زمین به وجود میآید.
* سندبازی با تالابها
در شرایطی که حال این روزهای تالابها خوب نیست و برای نجات بختگان، شادگان و دریاچه ارومیه دست به دامان ژاپنیها شدهایم تا شاید با قرارداد ۳ میلیون دلاری این تالابها نفسی تازه کنند، اخباری از تلاش وزارت نیرو برای مالکیت 42 تالاب به گوش میرسد تا زنگ خطر برای ادامه حیات اکوسیستم ایران به صدا درآید. این در حالی است که برخی آمار حکایت از آن دارد که حدود 70 درصد تالابهای کشور از دست رفتهاند و این شائبه وجود دارد که با این تصمیم، این آمار رقم بالاتری را به خود اختصاص دهد. وزارت نیرو چندی پیش در یک اقدام تأملبرانگیز که گلایه بسیاری از فعالان محیطزیست را به همراه داشت، سند تالاب انزلی را به نام خود زد و حالا به دنبال انتقال سند ۴۲ تالاب دیگر است. این اقدام در شرایطی انجام شده که طی سالهای اخیر این وزارتخانه به وظایف قانونی خود برای حفاظت از تالابها عمل نکرده است.
به گفته علی ارواحی، مشاور مدیریت زیستبومهای تالابی وزارت نیرو، در قانون «حفاظت و احیای تالابها» مصوب سال ۱۳۹۶ آمده است مدیریت تالابها در کشور با سازمان حفاظت محیطزیست است. همچنین در ماده ۱۶ قانون «حفاظت و بهسازی محیطزیست» نقش سازمان جنگلها در مالکیت عرصههای تالابی و نقش سازمان حفاظت محیطزیست در مدیریت این عرصهها مشخص شده است.
وی ادامه داد: با توجه به این قوانین، واگذاری تالاب انزلی و سایر تالابها به وزارت نیرو تطبیقی با قوانین و عرف ندارد. موضوع مدیریت تالابها موضوعی کاملا تخصصی همراه با مسائل اکولوژیک، کارکردهای اقتصادی و اجتماعی و درهم کنش جوامع بهرهبردار و مسائل حفاظتی است، بنابراین نباید به تالابها شبیه سدها نگاه کنیم.
ارواحی در ادامه گفت: درحال حاضر با توجه به قوانین موجود که از مالکیت سازمان جنگلها بر عرصههای تالابی و قائممقامی سازمان حفاظت محیطزیست حمایت میکند، بهترین راهکار این است که قانونگذار این مساله را روشن کند. البته وزارت نیرو برای مالکیت عرصههای تالابی به قانون جامع حدنگار یا کاداستر استناد کرده است اما باید بررسی کرد که بر اساس این قانون مسؤولیت وزارت نیرو چیست؟
در حالی که هنوز چگونگی و چرایی واگذاری 42 تالاب به وزارت نیرو در هالهای از ابهام است و این دلنگرانی وجود دارد که تالابها قربانی منافع اقتصادی شوند، وزیر نیرو بر این باور است که هیچ حرکت غیرقانونی درباره تالابها صورت نگرفته و نخواهد گرفت. رضا اردکانیان گفت: بنده در هر عرصه دیگری مرتبط با مسؤولیتم این اطمینان ۱۰۰ درصدی را میدهم که ما تابع قانون هستیم و به وظایف قانونی خود عمل میکنیم.
وی با اشاره به صدور سند برای تالابهای کشور، یادآور شد: دولت و حاکمیت بر انفال مالکیت داشته که مراجع قضایی و سازمان ثبت اسناد کشور به عنوان دستگاههای مسؤول در این رابطه به نمایندگی از دولت این مالکیت را احراز میکنند.
وزیر نیرو ادامه داد: سیل وسیع بهار ۹۸ از جمله موجب شد موضوع اعمال حاکمیت بر بستر و حریم رودخانهها به طور جدیتری دنبال شود و دستگاه قضایی بدرستی در مقاطع مختلفی از دولت و وزارت نیرو خواست که موضوع حفظ حریم و بستر رودخانهها را به حکم قانون به شکلی جدی دنبال کنند تا از ساختوسازهای غیرقانونی جلوگیری شود. حرکتهای در حال انجام، در راستای صیانت و حفاظت از اموال عمومی است.
***
90 درصد تالابهای کشور در حال خشکیدن است
عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار ایران میگوید: محیطزیست کشور در بخشهای مختلف به دلیل بیتوجهی و ناکارآمدی مدیران در حال تخریب و از بین رفتن است. خشکیدگی حدود 90 درصد تالابهای کشور، زمینخواری، کوهخواری و مرگ آبزیان و پرندگان نمونهای از این بیتوجهی است که مشاهده میشود. محمدرضا محبوبفر در گفتوگو با «وطنامروز»، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حفاظت محیطزیست در روز درختکاری که ایشان تاکید داشتند «حفظ محیطزیست یک فعالیت دینی و انقلابی است نه مسأله تزئینی و تجملاتی»، گفت: سازمان محیطزیست و سایر نهادها و دستگاههای مرتبط نظیر وزارت صمت، نفت و... متاسفانه با دید تزئینی، تجملاتی، سیاسی و انتخاباتی به محیطزیست مینگرند، در حالی که حفاظت از محیطزیست باید در صدر برنامههای کاری مسؤولان قرار گیرد. این کارشناس محیطزیست افزود: اکنون حدود 90 درصد تالابهای کشور در حال خشک شدن است که نابودی این تالابها بیتردید تغییرات و ناامنیهای اقلیمی، اقتصادی و مواد غذایی را در پی دارد. محبوبفر در ادامه افزود: بیتوجهیها به حفاظت از محیطزیست تا جایی است که گویا یک تراژدی در سطح کشور از زمینخواری گرفته تا تخریب طبیعت و محیطزیست در حال اتفاق افتادن است اما متاسفانه هیچکس پاسخگوی چنین پدیده شومی نیست. عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار ایران با بیان اینکه متاسفانه دعواهای مدیران و سازمانهای متولی محیطزیست و دستگاههای مرتبط چون سازمان جنگلها و... موجب بیحیثیت شدن و بیاعتباری نهادهای مسؤول در این بخش شده است، خاطرنشان کرد: بینظمی و نابسامانیهایی که در سازمانهای متولی در این بخش این روزها مشاهده میشود، بیانگر انتخاب مدیران اجرایی ناکارآمد است. وی ادامه داد: تخریب محیطزیست در حال انجام است و نگرانیهایی از بابت خشک شدن تالابها، از بین رفتن گونههای گیاهی و پرندگان به چشم میخورد، بنابراین چنانچه دستگاه قضا مانع از آن نشود باید شاهد نابودی تدریجی محیطزیست بویژه تالابها بود.
ارسال به دوستان
اخبار
شکایت 1500 بیمه شده از اجرای ناقص طرح حذف دفترچه بیمه
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامیناجتماعی گفت: با اجرای طرح حذف دفترچه بیمه از ابتدای اسفندماه، هزار و ۵۰۰ مورد شکایت از سوی بیمهشدگان دریافت کردیم. شهرام غفاری در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکلات بیمهشدگان هنگام مراجعه به مراکز طرف قرارداد تامیناجتماعی بدون دفترچه بیمه، اظهار کرد: با اجرای طرح حذف دفترچه بیمه از ابتدای اسفندماه، هزار و ۵۰۰ مورد شکایت از سوی بیمهشدگان دریافت کردیم که در پذیرش مشکل داشتند و نصف این تعداد شکایتها از تهران بود. وی افزود: برای حل این مشکل، تفاهمنامهای را طی ۲ روز گذشته با وزارت بهداشت امضا کردیم و معاونان وزارت بهداشت به مدیران و رؤسای دانشگاههای علومپزشکی هم ابلاغ کردند. وی با بیان اینکه طی این تفاهمنامه، وزارت بهداشت تمام دانشگاههای علومپزشکی را مکلف کرد تا زمانی که نسخهنویسی الکترونیک اجرا نشده است بدون دفترچه، بیمه شده را بپذیرند، گفت: در این شرایط، دیگر یک مورد از عدم پذیرش بیمهشدگان تامیناجتماعی هم بدون دفترچه از سوی مراکز درمانی طرف قرارداد مورد پذیرش نیست.
***
کمک ۵۰۰ میلیون تومانی خیران به زلزلهزدگان سیسخت
مسؤول جمعیت امام رضاییها از ارسال کمکهای خیران به شهر زلزلهزده سیسخت به ارزش تقریبی ۵۰۰ میلیون تومان خبر داد. حسین یکتا گفت: از همان ساعات اولیه زلزله، تیمهای ارزیاب جمعیت بویژه مدیریت خیریه «کنارتم هموطن» و مدیریت بحران جمعیت به منطقه اعزام شدند و میزان خسارات، کوچه به کوچه و خانه به خانه ارزیابی شد. وی با بیان اینکه جمعیت امام رضاییها، جامعه هدف خود را زنان سرپرست خانوار و خانوادههای سادات قرار داده، افزود: 50 خانواده سادات و 200 زن سرپرست خانوار، تحت پوشش بسته ارزاق به ارزش یک میلیون تومان و کمکهای نقدی خیران سراسر کشور به ارزش 350 میلیون تومان قرار گرفتند. یکتا به شرایط کرونایی موجود در سیسخت اشاره کرد و گفت: انجام تست سریع کرونا به صورت روزانه برای ۱۰۰ نفر، خرید و بستهبندی ۴۰۰ پک سنتی جهت کرونا شامل (داروی امامکاظم(ع)، عسل طبیعی سبلان، حلوا ارده و چای به) در بین مردم شهر بیدخونی به ارزش 34 میلیون تومان، خرید دارو برای بیش از ۱۰۰ بیمار کرونایی به ارزش 7 میلیون تومان، خرید و توزیع ۲۰ هزار عدد ماسک ۳ لایه و هزار عدد الکل ضدعفونیکننده دست به ارزش 31 میلیون تومان هم از اولویتهای خدمترسانی جمعیت بوده است.
***
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۰
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: برای سال ۱۴۰۰ تعیین شده است مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، تا حد امکان افزایش یابد. احسان ارکانی در گفتوگو با مهر اظهار کرد: درباره مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، بحثی در کمیسیون برنامه و بودجه داشتیم که تکالیفی که در سال جاری در بودجه دیده شده بود به صورت دقیق رعایت نشده است. وی عنوان کرد: در سال جاری قرار بود مجموع رقم خالص دیده شده برای مستمری جامعه هدف افزایش یابد که وزارت تعاون به جای افزایش رقم، رقم افزوده شده به ردیف اعتباری را به افراد جدید اضافه کرد و به جای اینکه رقم خالص به افراد فعلی را افزایش دهد، یکسری افراد جدید را تحت پوشش گرفت و این خلاف نظر قانونگذار در لایحه ۱۳۹۹ بوده است. ارکانی افزود: برای سال ۱۴۰۰ تعیین شده است که مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تا حد امکان افزایش یابد.
***
کاشت 5/1 میلیون اصله درخت مثمر توسط بنیاد مستضعفان کلید خورد
با حضور رئیس بنیاد مستضعفان، ۱۰ طرح بزرگ کشاورزی این بنیاد در اقصی نقاط کشور افتتاح یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد. همچنین دیروز (یکشنبه) همزمان با هفته منابع طبیعی و درختکاری، عملیات غرس بیش از 5/1 میلیون اصله درخت مثمر توسط بنیاد مستضعفان کلید خورد. به گزارش تسنیم، با حضور سیدپرویز فتاح، 6 طرح بزرگ کشاورزی بنیاد مستضعفان در نقاط مختلف کشور، افتتاح و عملیات اجرایی 4 طرح کشاورزی دیگر به صورت همزمان آغاز شد. بر اساس این گزارش، این طرحها که مصادف با هفته درختکاری، افتتاح یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد، بیش از 1050 هکتار به وسعت باغات و گلخانههای کشور اضافه خواهد کرد و برای اجرایی شدن آنها، بنیاد مستضعفان سرمایهگذاریای معادل 350 میلیارد تومان را انجام داده است. همزمان با برگزاری این مراسم، بیش از 5/1 میلیون اصله درخت مثمر نیز توسط بنیاد مستضعفان در سراسر کشور غرس شد.
***
انتقال مصدومان با مترو در بحرانها
سخنگوی سازمان اورژانس از بررسی طرح پایلوت استفاده از مترو برای انتقال مصدومان و بیماران حین بحرانها خبر داد. مجتبی خالدی در گفتوگو با ایسنا، درباره بررسی شرایط انتقال مصدومان و بیماران با مترو در شرایط خاص و بحرانی، اظهار کرد: یکی از نگرانیهایی که در شهرهای بزرگ با آن روبهرو هستیم این است که در زمان بروز حوادث و بلایا، احتمال این وجود دارد که مسیرهای تردد شهری دچار مشکل شود. وی ادامه داد: بر همین اساس درخواست ما این بود که به عنوان پایلوت در طرح اول برای دسترسی مسیرهای مترو به بیمارستانهای پایتخت و تروما سنترها زیرساختی در شرکت متروی تهران ایجاد شود که خوشبختانه این هماهنگی انجام شد. سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: چند رمپ برای چند بیمارستان در نظر گرفته شد و طرح به صورت پایلوت نیز بررسی شده است؛ امیدواریم هر چه سریعتر این رمپها به صورت کارشناسی برای بیمارستانهایی که به مترو دسترسی دارند، انجام شود. وی افزود: در حال حاضر این انتقال در ۲ بیمارستان میلاد و امام خمینی تهران صورت گرفته اما زیرساختهای لازم برای ۶ بیمارستان دیگر نیز وجود دارد و امیدواریم که به آنها نیز رسیدگی شود.
ارسال به دوستان
توسط بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام انجام میشود
تحویل ۱۲۰۰۰ واحد مسکونی به محرومان
بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در حالی بیش از 13 هزار پروژه عمرانی را فقط در سال جاری به اتمام رسانده است که این بنیاد روز شنبه قرارداد ساخت 1000 مدرسه را با سازمان نوسازی مدارس به امضا رساند و ۱۹ هزار و ۹۰۰ پروژه عمرانی و زیربنایی دیگر را نیز در دست ساخت و تکمیل دارد. به گزارش «وطنامروز»، مدیرعامل بنیاد برکت اعلام کرد تعداد طرحهای عمرانی و زیربنایی افتتاحشده بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام در سال ۹۹ به بیش از ۱۳ هزار طرح رسید. امیرحسین مدنی ضمن بیان این مطلب، افزود: ۱۳ هزار و ۳۳ پروژه عمرانی و طرح زیربنایی برکت شامل ساخت مدرسه، احداث و تکمیل مسکن محرومان، اجرای پروژههای آبرسانی، احداث مراکز بهداشتی - درمانی و ساخت مسجد و مراکز فرهنگی و هنری در سال ۹۹ به بهرهبرداری کامل رسیده است. وی با تاکید بر اجرای پروژههای عمرانی به موازات اشتغالزایی در مناطق محروم، گفت: امسال ۱۲ هزار مسکن محرومان ویژه سیلزدگان، خانوادههای دارای حداقل ۲ معلول و مددجویان روستایی احداث، تکمیل و تحویل شده است. مدنی ادامه داد: همچنین در دیماه سال جاری، ۴۰۰ پروژه آبرسانی به بیش از ۱۱۵۰ روستا به بهرهبرداری رسیده است. اجرای این پروژهها، امکان دسترسی به آب آشامیدنی را برای یک میلیون نفر فراهم آورده است. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، این بنیاد در سال ۹۹ و در ۲ مرحله، ۲۵۰ مدرسه را در مناطق محروم و روستایی کشور افتتاح و تقدیم دانشآموزان این مناطق کرده است. مدنی اظهار امیدواری کرد با انعقاد تفاهمنامه ساخت هزار مدرسه سوم برکت در مناطق روستایی و عشایری، دیگر شاهد مدارس ناایمن، کانکسی، خشتی و گلی در کشور نباشیم. وی درباره عملکرد بنیاد برکت در حوزه سلامت نیز توضیح داد: در بهمنماه امسال ۳۳ مرکز بهداشتی و درمانی شامل ۳ بیمارستان در شهرهای تیران و کرون، نیریز و دزفول و ۳۰ مرکز بهداشتی و درمانی در مناطق محروم سراسر کشور افتتاح و به شبکه بهداشت و سلامت افزوده شده است. مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: همچنین ۳۵۰ مسجد و مرکز فرهنگی و مذهبی توسط بنیاد در سال ۹۹ ساخته و در اختیار مردمان مناطق محروم و کمتربرخوردار قرار گرفته است. مدنی با اشاره به برخورداری ۴۵۰۰ روستا از خدمات عمرانی بنیاد برکت تاکید کرد: با راهاندازی ۱۳ هزار و ۳۳ پروژه در سال ۹۹، مجموع پروژههای عمرانی و طرحهای زیربنایی افتتاحشده بنیاد به ۲۸ هزار و ۷۷۰ طرح رسیده است. وی یادآور شد: بنیاد برکت همچنین ۱۹ هزار و ۹۰۰ پروژه عمرانی و زیربنایی دیگر را نیز در دست ساخت و تکمیل دارد.
ارسال به دوستان
تکلیف مسافرتهای نوروزی در شرایط کرونا25 اسفند مشخص میشود
برزخ سفر
رنگبندی نهایی وضعیت شهرها برای مسافرتهای نوروزی در شرایط کرونا 25 اسفند مشخص میشود. به گزارش «وطنامروز»، با وجود تاکید سفت و سخت مسؤولان در پرهیز از سفر در ایام نوروز و ممنوعیت رفتن به شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کرونا اما هنوز معلوم نیست تصمیم نهایی برای رفتن به سفر در شهرهای زرد و آبی چگونه باشد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه سفرهای نوروزی به شهرهای قرمز و نارنجی کاملا ممنوع است، گفت: در شهرهای زرد و آبی با رعایت شیوهنامههای سختگیرانه فقط سفرهای ضروری انجام میشود. به گزارش فارس، علیرضا رئیسی گفت: مردم باید تا جایی که امکان دارد از انجام سفرها پرهیز کنند که اگر این پرهیز نباشد، وضعیت باثباتی را که امروز در کشور داریم بهسرعت از دست خواهیم داد. وی افزود: در تمام شهرهای قرمز و نارنجی سفر ممنوع است و برای پروازهای زمینی و هوایی تست کرونا لازم است. رنگبندی نهایی شهرها ٢۵ اسفند اعلام میشود و هر هفته رنگبندیها اعلام خواهد شد. بعد از واکسیناسیون، تعطیلات بعدی شرایط بهتر و راحتتری از حیث مسافرت و میهمانی داریم. رئیسی عنوان کرد: سفرهای هوایی و ریلی در کشور فقط ۶ درصد را به خود اختصاص میدهند. رئیسی با اشاره به سفر با قطار و هواپیما اظهار داشت: سفر با قطار و هواپیما فقط با انجام دادن تست کرونا و منفی شدن جواب آن ممکن خواهد بود و بدون انجام تست کرونا از سفر افراد ممانعت خواهد شد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه رویکرد همه مسؤولان و مقام معظم رهبری این است که اصلا سفر نرویم، گفت: توصیه ما هم این است که از سفر کردن در ایام عید اجتناب شود، برای اینکه تحمل سفر نرفتن بهمراتب بسیار راحتتر از تحمل غم از دست دادن عزیزانمان است. وی وضعیت کشور از نظر کرونا را بسیار شکننده عنوان کرد و افزود: ویروس جهشیافته است و تجربیاتی را در خوزستان پیدا کردیم، لذا ویروس بهسرعت در حال انتقال است و جوانان و افراد زیادی را مبتلا میکند، به طوری که تعداد بیماران بستری را در صورت عدم رعایت مردم بشدت بالا میبرد. رئیسی ادامه داد: ما در یک شرایط خاص قرار گرفتهایم، از یک طرف امید بسیار زیادی درباره واکسن و ایمنزایی ایجاد شده است و از طرف دیگر با یک ویروس جهشیافته درگیر شدهایم. الان برای مردم و کشور فشارهایی وجود دارد، توصیه میکنیم واقعا امسال مردم عزیز به سفر نروند. رئیسی در ادامه با بیان اینکه ۲۵ اسفند، آخرین وضعیت مناطق را اعلام خواهیم کرد، ادامه داد: با توجه به چرخش ویروس انگلیسی و تغییرات احتمالی وضعیت مناطق، واقعا برنامهریزی عید بسیار دشوار خواهد بود، مناطق غربی کشور از جمله لرستان با توجه به همسایگی با خوزستان و کهگیلویهوبویراحمد، واقعا با خیزی که برداشته ممکن است به وضعیت خوزستان دچار شود. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه مردم باید خیلی مراقب باشند، گفت: شهرهای شمالی هم نارنجی یا نزدیک به نارنجی هستند و وضعیتشان هر آن ممکن است تغییر کند. وی با اشاره به وضعیت تردد در شهرهای آبی و زرد اضافه کرد: در شهرهای آبی و زرد اگر شیوهنامههای بهداشتی رعایت نشود وضعیت قرمز یا نارنجی میشود. شهرهای زردی وجود دارند که گردش ویروس انگلیسی در آنها زیاد و سطح هشدار در آنها بالاست.
* آمار قربانیان کرونا افزایشی شد
آمار جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور دیروز نسبت به روزهای گذشته سیر صعودی به خود گرفت. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۸۰۱۰ مورد جدید «کووید-19» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۱۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۵۷۰ نفر از آنها بستری شدند. وی گفت: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۶۸۹ هزار و ۶۹۲ نفر رسید. لاری ادامه داد: متاسفانه در طول این مدت، ۹۳ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۰ هزار و ۶۸۷ نفر رسید. به گفته وی، خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۴۴۲ هزار و ۱۹۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری افزود: ۳ هزار و ۷۹۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
* ثبت بیش از ۸ میلیون جریمه کرونایی
بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا، ورود به شهرهای قرمز و نارنجی برای پلاکهای غیربومی ممنوع خواهد بود. رئیس پلیس راهور ناجا از ثبت بیش از 8 میلیون جریمه رانندگی مرتبط با کرونا در کشور خبر داد و توضیحاتی پیرامون وضعیت سفر در کشور ارائه کرد. سردار سیدکمال هادیانفر در نشست با خبرنگاران درباره آمار جریمههای رانندگی نیز گفت: هدف پلیس جریمه نیست و اگر جریمهای نیز صورت میگیرد، بحث بازدارندگی و پیشگیرانه آن مهم است. وی تصریح کرد: در بحث کرونا بیش از 8 میلیون و ۶۹ هزار اعمال قانون را انجام دادیم که 4 میلیون و ۸۱۸ هزار اعمال قانون قطعی شده و مابقی آن در حال بررسی است. وی گفت: در بحث تردد جادهای، اسفند امسال تا روز گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افزایش تردد داشتهایم. سردار هادیانفر در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت سفرها نیز اظهار کرد: بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا، ورود به شهرهای قرمز و نارنجی برای پلاکهای غیربومی ممنوع خواهد بود. همچنین پلاکهای بومی نیز نمیتوانند از شهرهای مذکور خارج شوند اما اینکه شهرهای مسافرپذیر مشمول محدودیت خواهند شد یا خیر در جلسات روزهای آتی مشخص میشود. هادیانفر با بیان اینکه در حال حاضر ۸۵ درصد شهرها وضعیت آبی و زرد دارند، گفت: لذا پیشبینی میکنیم شاهد کاهش ۱۰تا ۱۵ درصدی ترددهای جادهای باشیم، البته همه موضوعات به مصوبات ستاد ملی کرونا در ممنوعیت یا عدم ممنوعیت ترددها بستگی دارد. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا همچنین اعلام کرد که پلیس تاکید کرده مجوز برای تردد به شهرهای قرمز و نارنجی صادر نشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|