|
تمجید بیسابقه وزیر دفاع ترکیه از اقدامات مصر
«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه در اظهاراتی بیسابقه از اقدامات دولت مصر در دریای مدیترانه استقبال و تمجید کرد. وی گفت: «اقدام مصر در احترام گذاشتن به فلات قاره ترکیه طی فعالیت اکتشافی (در شرق دریای مدیترانه) تحول بسیار مهمی است و ما امیدواریم این مساله تداوم داشته باشد».
ارسال به دوستان
چرا انصارالله به تهدیدهای آمریکا برای توقف حملات به مأرب توجهی نمیکند؟
داعش و القاعده؛ یاران بایدن
گروه بینالملل: حدود 10 روز پس از اعلام سیاست جدید واشنگتن در قبال یمن همراه با خارج کردن نام جنبش انصارالله از فهرست تروریسم آمریکا، «تیموتی لیندرکینگ» فرستاده ویژه جو بایدن در رأس هیاتی از دیپلماتهای ارشد آمریکایی با «محمد عبدالسلام» مذاکرهکننده ارشد دولت نجات ملی یمن دیدار کرد. گفته میشود این دیدار حدود 10 روز پیش یعنی ۲۶ فوریه (۸ اسفند) در مسقط، پایتخت عمان انجام شده اما به رغم برگزاری نخستین دور مذاکرات مستقیم واشنگتن با صنعا، راهبرد آمریکا برای جنگ نیابتی در یمن به واسطه اهرم تروریسم تکفیری القاعده ادامه دارد. به گزارش رویترز، لیندرکینگ در دیدار مزبور کماکان بر توقف حمله به مأرب توسط نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن تاکید کرده، حال آنکه این حملات از ۳ هفته پیش مشخصا در جهت پاکسازی مأرب از لوث وجود مسلحان تکفیری منسوب به القاعده انجام میشود که ماههاست با حمایت آشکار رژیم سعودی و بر اساس طرحی آمریکایی- انگلیسی در نزدیکترین استان در شرق صنعا جا خوش کردهاند. فرستاده ویژه بایدن همچنین در حالی خواهان مذاکره آتشبس بین انصارالله با رژیم متجاوز سعودی شده است که کماکان حملات هوایی ریاض به مناطق مسکونی یمن ادامه دارد. بایدن و بلینکن علاوه بر اهرم تروریستی، همچنین فشار سازمان ملل و تحریم را هم در راستای سیاست مزورانه چماق و هویج دنبال میکنند و هفته گذشته وزارت خزانهداری آمریکا ۲ فرمانده نظامی جنبش انصارالله را در فهرست سیاه خود قرار داد.
با این وجود انقلابیون یمنی بیتفاوت به این سیاست دولت جدید واشنگتن که با هدف تحمیل آتشبس به مقاومت یمن برای مقابله با نفوذ منطقهای انقلاب اسلامی دنبال میشود، همچنان مواضع خود را در اطراف شهر مأرب مستحکمتر کرده و طی روزهای گذشته عملا به دروازههای مرکز استان رسیدهاند. آمریکاییها اما در حالی بر توقف محاصره مأرب تاکید دارند که گروه تروریستی داعش اخیرا با انتشار بیانیهای از حضور عناصرش در جنگ مأرب در کنار تروریستهای القاعده و مزدوران ائتلاف متجاوز سعودی پرده برداشت. در بیانیه داعشیها آمده آنها در منطقه «الکساره» استان مأرب مستقیما با نیروهای ارتش یمن درگیر شدهاند.
* سازمان القاعده در مأرب چه میکند؟
این به معنای تایید موضع اصولی مقامات صنعاست که بارها در گزارشهایی نسبت به حمایت مشکوک سعودی و امارات از استقرار عناصر القاعده و داعش در استان مأرب به عنوان پایگاهی برای حمله به سراسر یمن هشدار دادهاند. دیروز نیز معاون وزیر کشور یمن پس از انتشار گزارش اطلاعاتی صنعا درباره فعالیتهای سازمان تروریستی القاعده در مأرب گفت پس از حوادث استان «البیضا»، سرویسها و تجهیزات جاسوسی عناصر القاعده کشف و ضبط شد که بیانگر ارتباط آنها با سرویسهای اطلاعاتی خارجی بود. به گفته سرتیپ «عبدالمجید المرتضی»، عناصر به اصطلاح اطلاعاتی القاعده امروز علنا در کنار نیروهای خارجی و متجاوزان در استان مأرب در حال جنگ هستند.
او تاکید دارد آمریکاییها و انگلیسیها از موفقیت ارتش و نیروهای امنیتی علیه سازمان موسوم به القاعده در البیضا ناراحتند و همین امر، سروصداهایی را که آنها امروز در مأرب به راه انداختهاند، تفسیر میکند. المرتضی خطاب به ساکنان مأرب گفته است: «کسانی که امروز در حال جنگ در این استان هستند، اعضای این سازمان اطلاعاتی هستند و عملیات ما با هدف نجات شهروندان از درگیر شدن در نبردهای آنها در حال انجام است. شهروندان باید با قاطعیت مقابل گروههای تکفیری و اطلاعاتی بایستند، زیرا وجود آنها خطر و تهدیدی برای امنیت و ثبات این استان است».
شبکه المسیره، ارگان انصارالله این هفته گزارش مبسوط سازمان امنیت و اطلاعات یمن را منتشر کرد که در آن نحوه بهرهبرداری تروریستهای القاعده از استان مأرب به عنوان شریان اصلیشان در جزیرهالعرب تشریح شده است.
در این گزارش آمده که چگونه تکفیریها از هتلها، منازل، پناهگاهها، خانهها و مزارع این منطقه بهرهبرداری میکنند و اینکه انبارهای سلاح و تجهیزات، اردوگاههای آموزشی و گذرگاههای قاچاقشان برای رفتوآمد و نحوه رابطه آنها با مزدوران ائتلاف سعودی چگونه است. بر اساس افشاگری اطلاعاتی دولت نجات ملی صنعا، تروریستهای القاعده در قالب سازمانی به نام ولایت مأرب در این استان فعالیت داشته و به ۲ بخش تقسیم شدهاند؛ بخش اول آن از اهالی همین استان هستند که «الانصار» نامیده میشوند و گروه دوم عناصری هستند که از استانهای دیگر به مأرب نقل مکان کردهاند و خود را «المهاجرین» مینامند. پیش از این عناصر القاعده در استان البیضا بویژه در منطقه «قیفه» بودند که توسط ارتش و کمیتههای مردمی یمن پاکسازی شد. سپس شاخه القاعده روی پایگاههایش در استان مأرب متمرکز شد که برخی از آنها بویژه در روستای «الخثله الفقراء» تنها برای تبلیغ عقاید وهابی و سلفی و برخی دیگر برای اهداف نظامی استفاده میشود.
همچنین در پایگاه «شعب علی» که در جبهه «جبل مراد» مستقر است، عناصر القاعده برای جنگ در کنار مزدوران سعودی برگزیده میشوند. القاعده از پایگاه منطقه «حریب» برای برگزاری دورههای مختص تبلیغ افکار و عقاید خود استفاده میکند و از سوی دیگر، این سازمان در مناطق الخثله الفقراء، از مزرعه فرماندهی به نام «رائد بن معیلی» در منطقه «العرق»، خانه فرماندهی دیگر به اسم «معاذ الصنعانی» در «الحدد» و همچنین خانه شخصی به نام «خالد العراده» در «کرا» و فرماندهی به نام «ابو عمار الجهمی» به عنوان انبار تسلیحات استفاده میکند.
در خانه خالد العراده در منطقه عرا که به آن اشاره شد، القاعده چند انبار تسلیحاتی در اختیار دارد. القاعده در منطقههای «الخشعه» که برخی عناصر القاعده نیز در آن سکونت دارند و همچنین در منطقه العرق که آشیانه این سازمان به شمار میرود، ۲ مزرعه در اختیار دارد. المسیره همچنین به نقل از سرویس اطلاعات یمن، از ساختار تشکیلاتی سازمان القاعده در مأرب به سرکردگی فردی به نام «سیمر ریان» معروف به «معز الخضرمی» با سمت آنچه امیر ولایت مأرب خوانده میشود و همچنین فردی به نام «اکرم حسین حسن القلیسی» معروف به «اویس الصنعانی» مسؤول نظامی القاعده پرده برداشت.
عناصر القاعده در هتلهای «النخیل»، «رویال»، «الشرق الاوسط»، «الصفوه» و «الدوحه» تردد دارند و از طرف دیگر، پس از سیطره بر منطقه قیفه و «ویکلا» در استان البیضا و پیشروی مستمر به سمت استان مأرب، سرکرده این سازمان پناهگاههایی امن در استان «شبوه» ایجاد کرده است. سرکرده القاعده یمن با جمع کردن عناصر فراری خود از منطقه «الخسف» (آل مروان) در استان «الجوف» از آنها در جبهه «العلم» برای پشتیبانی از مزدوران استفاده میکند. در این گزارش همچنین به نام ۱۰۰ عضو ارشد و عنصر القاعده و مأموریتهای محول شده به آنها اشاره شده و در عین حال آمده است افرادی در خدمت این سازمان هستند که با اسنادی جعلی برای این عناصر هویتسازی میکنند.
***
انفجار در آسمان جده
روز گذشته فرودگاه جده برای چندمینبار متوالی طی هفتههای اخیر بسته شد که به لغو پروازهای آن انجامید. کانال تلگرامی شبکه المیادین به نقل از منابع سعودی دلیل این رخداد را شنیده شدن صدای انفجارهایی در آسمان این بندر غربی عربستان خواند که احتمالا بر اثر حملات هوایی نیروهای یمنی بوده است. کانال تلگرامی صابریننیوز دراینباره نوشت یمنیها طی دومین حمله در ۸ ساعت، جده را در عمق 700 کیلومتری خاک سعودی هدف قرار دادهاند. پیشتر رسانههای سعودی از جمله تارنمای سبق مدعی شده بودند صبح یکشنبه ۸ فروند پهپاد ارتش یمن در آسمان عربستان رهگیری و منهدم شده است. شبکه الجزیره به نقل از منابع عربستانی گزارش داد سعودیها این خبرها را با تأخیر اعلام کردهاند.
***
ریچارد بلک، سناتور پیشین کنگره ایالتی ویرجینیا:
آمریکا به داعش هدیه میدهد
پنتاگون حدود 10 روز پیش به دستور رئیس جدید کاخ سفید، مواضع متعلق به گروه حشدالشعبی (بسیج مردمی) عراق را در مرز با سوریه بمباران کرد و متعاقب آن جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با ارسال نامهای به کنگره، سعی کرد با توجیهی کاملا ترامپگونه، این حملات نامشروع به نیروهای مسلح رسمی یک کشور عضو سازمان ملل را در جهت جلوگیری از حمله بیشتر به نظامیان آمریکایی جا بزند.
عضو جمهوریخواه پیشین سنا در کنگره ایالتی ویرجینیا اما این حرکت را در چارچوب همکاری تاکتیکی دولت بایدن و تروریستهای تکفیری جمعبندی میکند.
ریچارد بلک به شبکه پرس تیوی گفته است: نیروهای مردمی عراق به طور عمده با داعش مبارزه کردند و بسیار هم علیه آنها مؤثر بودند. به همین دلیل، وقتی آمریکا به بسیج مردمی حمله میکند، به تروریستهای داعش در عراق و سوریه کمک کرده است. حملات راکتی اخیر به منطقه سبز در بغداد بهانه دولت بایدن برای حمله به سوریه بود. این حملات سرزمین مستقل سوریه را هدف گرفت و کاملا در تناقض با قوانین بینالمللی بود. محتمل نیست آمریکا واقعا بداند چه کسانی آن راکتها را شلیک کردند. این سیاست [کاخ سفید] که همواره فرض میکند نیروهای ضدتروریسم عراق، راکتها را شلیک کردهاند، به تروریستهای داعش این قدرت را میدهد که هر زمان میخواهند حمله هوایی آمریکا به دشمنانشان را کلید بزنند و بر این اساس آنها تاکتیکهای جدیدی علیه نیروهای مردمی عراق اتخاذ کردهاند. داعش راکتها را شلیک میکند، ما [سیاستمداران] نیروهای بسیج عراقی را سرزنش میکنیم، آمریکا نیروهای عراقی را بمباران میکند. این استراتژی، ناعادلانه و بیاخلاقی است. نیروهای کشتهشده در جریان حملات آمریکا به مناطق مرزی سوریه عملا اعضای قانونی نیروهای مسلح عراق بودند، نه تروریستهایی که واشنگتن سعی دارد معرفی کند. هیچ کشوری در جهان نیست که بیشتر از آمریکا علیه کشورهای خارجی دیگر حملات نظامی انجام داده باشد. در حوزه اختیارات رئیسجمهور آمریکاست که جنگهای این کشور را متوقف کند. با این حال، او نمیتواند این کار را بدون خارج کردن نیروی نظامی از منطقه [خاورمیانه] انجام دهد. آمریکا بارها از حملات به نیروهای نظامیاش، به عنوان بهانهای برای تقویت حضور نیروهای خود استفاده کرده است. اگر جو بایدن واقعا میخواهد میراثی پایدار و مثبت به جا بگذارد، باید دستور خروج نیروهای آمریکایی از خاورمیانه در عرض ۹۰ روز را صادر کند. هر چند گمان نمیکنم این اتفاق بیفتد.
ارسال به دوستان
حزبالله: اغتشاشات جنوب بیروت ربطی به ما ندارد
گروه بینالملل: در پی انتشار برخی شایعات درباره ارتباط تحولات جنوب بیروت با برخی نیروهای جنبش امل، جنبشهای حزبالله و امل در بیانیه مشترکی هر گونه ارتباط میان خود و برخی اقدامات آشوبگرانه در جنوب بیروت را تکذیب کردند.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از المیادین، شهر بیروت، پایتخت لبنان روز شنبه شاهد اعتراضات در چند نقطه از شهر به وضعیت معیشتی و اقتصادی بود. معترضان ابتدا در مرکز بیروت در اعتراض به افزایش قیمت دلار تجمع کرده و علیه دولت شعار دادند. این تجمع بتدریج به اطراف کاخ ریاستجمهوری در «بعبدا» کشیده شد و نیروهای ارتش جلوی حرکت معترضان را گرفتند اما در منطقه «ضاحیه» در جنوب بیروت، برخی افراد اقدام به آتش زدن لاستیکها و بستن راهها در نزدیکی میدان امام حسین(ع) کرده و با نیروهای امنیتی درگیر شدند. در شهر «صیدا» در جنوب لبنان نیز برخی معترضان در میدان «الثوره» تجمع کرده و با آتش زدن لاستیکها، جاده را بستند که نیروهای ارتش لبنان وارد شده و جاده را باز کردند. در همین حال برخی رسانهها مدعی شدند این افراد به حزبالله و جنبش امل وابسته هستند اما جنبشهای امل و حزبالله در بیانیهای مشترک هر گونه ارتباط خود را با این افراد تکذیب کردند. در این بیانیه مشترک آمده است: «برخی در شبکههای اجتماعی نوشتهاند که طرفداران ما در ضاحیه جنوبی اقدام به بستن راهها و اقدامات تخریبگرانه در برخی مناطق بویژه در میدان امام حسین(ع) کردهاند. امل و حزبالله هر گونه ارتباط طرفدارانشان با اقدامات تخریبگرانه را تکذیب کرده و از دستگاههای امنیتی و قضایی میخواهند هر فردی را که به اموال عمومی و خصوصی آسیب زده است، تحت پیگرد قرار دهند». «حسان دیاب» نخستوزیر پیشبرد امور لبنان دیروز در بیانیهای گفت لبنان در وضعیت انفجار است و دیگر نمیتوان به این وضعیت سیاسی ادامه داد و فورا باید نخستوزیر منتخب کار خود را آغاز کند. لبنان از ۲۰ مرداد سال ۹۹ به این سو که «حسان دیاب» از نخستوزیری استعفا کرد، دولت کاملی ندارد و حسان دیاب به عنوان نخستوزیر پیشبرد امور به فعالیت میپردازد. «سعد حریری» یکم آبان بار دیگر به عنوان نخستوزیر انتخاب شد اما پافشاری او بر تشکیل دولت تکنوکرات و عدم توجه به قانون و عرف حاکم، سبب شده در تشکیل کابینه توفیقی نداشته باشد.
ارسال به دوستان
رهبر کاتولیکهای جهان در سومین روز سفر خود به عراق از کردستان و نینوا دیدار کرد
پاپ در کلیسای بازسازی شده توسط حشد الشعبی
گروه بینالملل: رهبر کاتولیکهای جهان در سومین روز سفر خود به عراق با حضور در منطقه کردستان عراق ضمن دیدار با مقامات سیاسی و مذهبی این منطقه از کلیسای «الطاهره» که پس از تخریب توسط داعش از سوی حشدالشعبی عراق در حال بازسازی است، دیدن کرد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از شفقنیوز، پاپ فرانسیس اول روز یکشنبه (هفتم مارس) به اربیل (مرکز منطقه کردستان) سفر کرد. رهبر کاتولیکهای جهان پس از دیدار با مقامات منطقه کردستان، عازم استان نینوا شد.
* دیدار از کلیسایی که به دست حشدالشعبی بازسازی شد
رهبر کاتولیکهای جهان دیروز پس از سخنرانی در کلیسای «حوش البیعه» شهر موصل، با یک دستگاه خودروی کروکی کوچک از برخی محلههای این شهر که در طول دوره آزادسازی از دست داعش در سال ۲۰۱۷ با درگیریهای شدیدی مواجه بودند، بازدید کرد. او پس از سخنرانی خود مقابل پیروان ادیان مختلف در کلیسای حوش البیعه که در روزهای اشغال آن در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ توسط داعشیها به یک زندان تبدیل شده بود، کبوتر سفیدی را به نشانه صلح آزاد کرد. پاپ در سخنان خود مسیحیان عراق را به بازگشت به شهرهایشان و آغاز بازسازی ویرانههای باقیمانده از جنگ دعوت کرد. رهبر کاتولیکهای جهان بازدید خود از شهرهای موصل و قرقوش در استان نینوا را پس از بازدید از ۲ کلیسای حوش البیعه و الطاهره پایان داد. نکته قابل تامل اینکه پاپ دیروز در حالی از کلیسای تاریخی الطاهره دیدن کرد که این کلیسا پس از تخریب از سوی داعش، با تلاش رزمندگان مقاومت و حشدالشعبی تا نصب مجدد صلیب گنبد کلیسا بازسازی شد.
* تحلیل رسانههای عراقی از بیانیه آیتالله سیستانی
پاپ فرانسیس از روز جمعه در چارچوب سفری 4 روزه عازم عراق شده است. رهبر کاتولیکهای جهان در این سفر ضمن دیدار با مقامات منطقه کردستان عراق با «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر، «برهم صالح» رئیسجمهور، اسقفها و بزرگان کلیسای سریانی کاتولیک (سید النجاه) در بغداد ملاقات کرد. اما نقطه عطف این سفر، حضور پاپ در نجف و دیدار روز شنبه با آیتالله «سیدعلی سیستانی» مرجع عالی شیعیان عراق بود. به نوشته پایگاه خبری المعلومه، پس از دیدار پاپ با مرجع شیعیان در عراق، دفتر آیتالله سیستانی در بیانیهای اعلام کرد در این دیدار، درباره چالشهای بزرگی که انسانیت در عصر کنونی با آن مواجه است، صحبت شده است. بسیاری از رسانههای عراقی با تحلیل بیانیه مرجع شیعیان عراق که پس از این دیدار صادر شد، اعلام کردند این بیانیه شامل 7 «نه» بود که شامل نه به تحریم، نه به خشونت، نه به ظلم، نه به فقر، نه به سرکوب آزادیهای دینی، نه به نبود آزادیهای اجتماعی و نه به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بود؛ موضوعی که شیخ «علی النجفی» پسر آیتالله بشیرحسین النجفی از مراجع تقلید نجف اشرف نیز با استناد به نظر این مرجع تقلید درباره بیانیه دفتر آیتالله سیستانی بر آن تاکید کرد. شیخ «علی النجفی» در این باره گفت: طرح عادیسازی روابط نمیتواند از کانال نجف اشرف عبور کند و مرجعیت دینی (با انتشار این بیانیه) بر تابوت طرح عادیسازی روابط میخ کوبید.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تغییرات تشکیلاتی طالبان در 16 ولایت
در حالی که سیاسیون افغان و فرماندهان نظامی آمریکا از احتمال آغاز فصل جنگی توسط طالبان میگویند، منابع خبری اعلام کردند طالبان در ساختار نظامی و تشکیلاتی خود در 16 ولایت استراتژیک افغانستان تغییرات عمده به وجود آورده است. به گفته «بلال سروری» خبرنگار برجسته افغان، این ولایتها شامل کنر، ننگرهار، نورستان، لغمان، کابل، لوگر، پکتیکا، پکتیا، وردک، خوست، قندوز، بغلان، بامیان، پروان، سمنگان و تخار است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، این تغییرات شامل تغییر 15 والی، 11 معاون والی و 8 مسؤول ولایتی کمیسیونهای نظامی است. طالبان همچنین مسؤولان جدیدی را برای کمیتههای مرکزی خود منصوب کرده است که شامل کمیتههای اطلاعاتی، نظامی، زندانها و گمرکات میشود. برخی رسانهها و کارشناسان این تغییرات را تلاش طالبان جهت آمادگی برای فصل تازه جنگی میدانند اما «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی این گروه تاکید دارد معرفی مسؤولان جدید توسط آنها ارتباطی با وضعیت سیاسی کنونی افغانستان ندارد و یک روند عادی است. پیش از این ژنرال «اسکات میلر» فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان با اشاره به سطح بالای خشونتها توسط طالبان گفته بود نهتنها احتمال آغاز «عملیات بهاری» طالبان به رغم توافق قطر وجود دارد، بلکه درگیریها در فصل جنگی جدید ممکن است شدیدتر از قبل باشد.
***
انتقامجویی ترامپ از جمهوریخواهان حامی استیضاح
رئیسجمهور سابق آمریکا در ادامه تلافیجویی از مخالفان خود در حزب جمهوریخواه اعلام کرد در انتخابات ۱۷ آبان ۱۴۰۱ شخصا علیه «لیزا مورکوفسکی» سناتور جمهوریخواه آلاسکا دست به تبلیغات میزند و به این ایالت سفر میکند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا وعده داد تمام تلاش خود را برای ناکام ماندن کارزار انتخاباتی یکی از سناتورهای جمهوریخواهی که به استیضاح او به دلیل حمله ششم ژانویه (۱۷ دی) به کنگره این کشور رای مثبت داد، انجام خواهد داد. رئیسجمهور سابق آمریکا وعده داد برای شکست لیزا مورکوفسکی، سناتور جمهوریخواه آلاسکا در انتخابات هشتم نوامبر ۲۰۲۲ (۱۷ آبان ۱۴۰۱) شخصا به این ایالت سفر کند. بنا بر گزارش هیل، مورکوفسکی که از سال ۲۰۰۲ به عنوان سناتور ایالت آلاسکا کار خود را آغاز کرده است، در نظر دارد در انتخابات نوامبر ۲۰۲۲ بار دیگر بر سر کرسی سنای این ایالت رقابت کند. این سناتور جمهوریخواه، منتقد جدی مواضع دونالد ترامپ بود و در جلسه رایگیری استیضاح او در مجلس سنا به اتهام تحریک هوادارانش برای حمله ششم ژانویه (۱۷ دی) به کنگره آمریکا، به استیضاح رئیسجمهور همحزبی خود رای مثبت داد.
***
مقابله پلیس سوئد با تظاهرات علیه محدودیتهایی کرونایی
به گزارش رویترز، پلیس سوئد صدها نفر از معترضان را که علیه محدودیتهای کرونایی در شهر استکهلم تجمع و تظاهرات کرده بودند، سرکوب و آنها را متفرق کرد. بر اساس این گزارش مخالفان محدودیتهای کرونایی، ممنوعیت تجمعات گسترده و شلوغ را نقض کرده بودند و این اقدام با سرکوب پلیس روبهرو شده است. پلیس یک پل در مرکز شهر را مسدود کرده و در وبگاه خود اعلام کرد در حال مذاکره با برگزارکنندگان این تظاهرات است تا راهپیماییکنندگان را متفرق کنند. این تظاهرات در نهایت به درگیری بین نیروهای پلیس و مخالفان تبدیل شده است. پلیس سوئد از زخمی شدن حداقل 6 مامور خود در این درگیریها خبر داده و یک مامور پلیس نیز به بیمارستان منتقل شده است. اداره پلیس استکهلم با انتشار بیانیهای اعلام کرد: پلیس تصمیم گرفته است این تجمع غیرقانونی را در هم بشکند. برگزارکنندگان این تظاهرات پیش از این برآورد کرده بودند که حدود 2 هزار نفر در این تظاهرات شرکت خواهند کرد. برگزارکنندگان این تظاهرات گفتهاند صدها نفر از مناطق مختلف سوئد خود را به شهر استکهلم رساندهاند تا در این تظاهرات شرکت کنند. این تظاهرات در حالی برگزار شده است که قوانین مقابله با ویروس کرونا برگزاری هر گونه تجمع بیش از 8 نفر را ممنوع کرده است. سوئد با جمعیت 10 میلیون نفری روز جمعه 4831 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا را گزارش داده است. 26 نفر دیگر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختهاند تا تعداد کل تلفات این کشور به بیش از 13 هزار نفر برسد.
***
رئیس پنتاگون بزودی عازم هند میشود
یک منبع دولت هند دیروز گفت وزیر دفاع آمریکا احتمالا طی روزهای آینده عازم این کشور میشود. این ۲ متحد به دنبال تعمیق روابط نظامی برای مقابله با رشد قدرت چین در منطقه آسیا- اقیانوسیه هستند. به گفته این منبع که خواست نامش فاش نشود، نخستین سفر حضوری یک مقام ارشد دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا روی تقویت همکاری متمرکز خواهد بود. این مقام گفت لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در جریان سفرش که احتمالا ۱۵ مارس انجام میشود با راجنات سینگ، همتای هندی خود دیدار خواهد داشت. منابع مطلع پنجشنبه به رویترز گفتند نخستین وزیر دفاع سیاهپوست آمریکا در سفر به ژاپن و کرهجنوبی به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا ملحق خواهد شد. هنوز مشخص نیست آیا بلینکن هم به هند سفر میکند یا خیر. سفارت آمریکا در دهلینو سوالاتی در این رابطه را به وزارت دفاع آمریکا ارجاع داد. مناسبات نظامی دوجانبه نزدیک، برای هند امکان دسترسی بیشتر به فناوریهای آمریکایی را به همراه میآورد و این در حالی است که دهلینو برای مدرنسازی سامانههای دفاعی خود در بحبوحه تنشها با چین در غرب هیمالیا تلاش میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|