|
ارسال به دوستان
جواد قارایی، سازنده «ایرانگرد» در گفتوگو با «وطنامروز» از پخش فصل چهارم این مجموعهمستند در نوروز 1400 خبر داد
دور ایران در ۱۰ روز
عباس اسماعیلگل: مجموعهمستند طبیعتگردی «ایرانگرد» چند سال است در فصلهای مختلف، میهمان خانههای مردم و علاقهمندان به مستند است و در این مدت، با اجرا و روایتگری خاص و منحصربهفرد «جواد قارایی»، توانسته مخاطبان بسیاری برای خود فراهم کند به طوری که استقبال مخاطبان عام از مستند «ایرانگرد» موجب شده شبکههای مختلف در ایام نوروز به بازپخش این مستند اقدام کنند و جالب اینکه باز هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. به همین بهانه «وطنامروز» پای صحبتهای جواد قارایی، کارگردان، تهیهکننده و راوی این مستند نشسته است.
مجموعهمستند «ایرانگرد» چند سالی است که به عنوان یکی از پرمخاطبترین برنامههای ایام نوروز روی آنتن شبکههای مختلف میرود که نشاندهنده این است که جواد قارایی، تهیهکننده و راوی «ایرانگرد» بخوبی ذائقه مخاطب را میشناسد و جنس روایتهایش عامهپسند و بانشاط است. او در کنار نمایش تصویری ناب از طبیعت ایران، اقوام را هم بخوبی و بدرستی معرفی میکند و ما را با وجوه کمتر شناختهشدهای از مردم ایران آشنا میکند.
قارایی که این روزها مشغول تدوین فصل چهارم «ایرانگرد» برای پخش در نوروز 1400 است به «وطنامروز» گفت: به علت همهگیری کرونا، شکستگی پای من، کرونا گرفتن تصویربردار و برخی مشکلات دیگر تا حدودی از کار عقب افتادیم اما تمام تلاشمان را میکنیم که این مستند را به نوروز ۱۴۰۰ برسانیم.
وی گفت: فصل چهارم «ایرانگرد» در 10 قسمت شامل به تصویر کشیدن طبیعت کرمان، اردبیل، خوزستان، لرستان، هرمزگان و سمنان است که از اول فروردینماه هر شب از شبکه یک سیما روی آنتن میرود.
این مستندساز ادامه داد: بدون شعارزدگی میخواهم بگویم همین که این مستند طی سالهای اخیر مورد اقبال مخاطبان قرار گرفته است و طی این سالها توانستهایم علاوه بر کسب رضایت مخاطبان حرفهای حوزه مستند، بخش عمدهای از مخاطبان عام را جذب یک اثر مستند کنیم، برای بنده و خانواده بزرگ مستند ایران افتخار بزرگی است اما اینکه چه مسائلی موجب دیده شدن و مورد پسند قرار گرفتن «ایرانگرد» از سوی مردم شده، جدا از لطف خداوند، به عوامل مختلفی وابسته است؛ ساختارشکنی هدفمند در تولید اینگونه مستندها، مهمترین علت این اتفاق مهم به حساب میآید.
قارایی ادامه داد: بنده و همکارانم در «ایرانگرد» تمام تلاشمان را کردیم که فضایی صمیمی و واقعی از طبیعت بکر کشورمان برای مردم روایت کنیم و از سوی دیگر از به کار بردن الفاظ شعارگونه و مبالغهآمیز در روایت منطقه خودداری کردیم تا مخاطب همزادپنداری عمیقی با برنامه داشته باشد.
وی درباره تفاوتهای فصل چهارم «ایرانگرد» با فصلهای قبلی این برنامه گفت: پس از پخش هر فصل مجموعه «ایرانگرد» ما هم همراه مخاطبان قسمتهای مختلف مستند را تماشا و سعی میکنیم با یک ارزیابی دقیق، نقصها و اشکالات مختلف را شناسایی و تا حد امکان در فصلهای بعدی این موارد را رفع کنیم و از سویی پس از فصل نخست که مورد اقبال مخاطبان قرار گرفت، تصمیم گرفتیم در اقدامی ریسکپذیر، فصل چهارم را با ریتم تندتر تدوین کنیم.
همچنین تیم تحقیق و پژوهش «ایرانگرد» در انتخاب مناطق مختلف فصل چهارم وسواس بسیاری به خرج داده تا به لحاظ علمی و محیطزیستی این فصل «ایرانگرد» از جاذبه خاصی برای مخاطب برخوردار باشد.
این مستندساز در بخش دیگری از سخنانش از دغدغههای خود درباره حفظ محیطزیست گفت: کافی است نگاهی به حجم زمینخواریها، ترویج سبک زندگی کاملا صنعتی در میان روستاییها و... بیندازید.
وی افزود: در کنار این موارد، تصمیمات غیرمسؤولانه و ناپخته برخی مسؤولان درباره نگهداری منابع طبیعی و حفظ فرهنگهای اصیل اقوام را که مشاهده کنید، متاسفانه همانند من امید چندانی به ماندگاری منابع طبیعی و فرهنگهای اقوام ایرانی نخواهید داشت و در نهایت تمام تلاش خود را خواهید کرد روند تخریب منابع طبیعی و فرهنگ اصیل را با کندی مواجه کنید که ما در برنامه «ایرانگرد» چنین هدفی را دنبال میکنیم. البته در این میان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که نقش آموزشوپرورش در این باره میتواند کلیدی باشد، زیرا با فرهنگسازی درباره این موضوعات میتوان هم مدیران آینده را آنگونه که شایسته است تربیت کرد و هم اینکه نوجوانان و جوانان را به اهمیت حفظ این منابع و فرهنگها آگاه کرد.
قارایی در این باره که در حوزه مستندسازی با موضوع طبیعتگردی، مخاطبان کیفیت آثار داخلی را با نمونههای خارجی مقایسه میکنند، گفت: شاید در فصل اول برنامه «ایرانگرد» مقایسه شدن با مستندهای مطرح خارجی برایم اهمیت داشت اما رفتهرفته که «ایرانگرد» با تبدیل شدن به یک برند، جایگاه اصلی خود را میان مخاطبان پیدا کرد، دیگر این موضوع هیچ اهمیتی برایم نداشت، البته این سخنم به این معنا نیست که نباید آثار خارجی را تماشا کرد، اتفاقا یک هنرمند برای پیشرفت باید بهترین و حرفهایترین آثار مرتبط با حوزه فعالیتش را رصد کند. یک واقعیت را هم باید در نظر بگیریم و آن اینکه مستندسازی ایران تا چند سال پیش از جایگاه رفیعی در میان مستندسازان برتر جهان برخوردار نبود اما خوشبختانه چند سالی است با ورود نسل جدید از جوانان دغدغهمند، مستندهای تولیدی به لحاظ کیفی رشد خوبی داشته است و کمکم مستند ایران جایگاه اصلی خود را در دنیا پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه از سوی دیگر برخی دوستان مستندساز منتظرند ببینند چه اثری مورد پسند مردم قرار میگیرد که بلافاصله در اقدامی غیراخلاقی نسبت به کپیبرداری اقدام کنند که متاسفانه این موضوع برای «ایرانگرد» صدق میکند و حتی شاهد بودیم عینا قاببندیها و برخی دیالوگهای «ایرانگرد» را در برنامهشان کپی کردهاند و هیچ اتفاقی هم نیفتاده است، متاسفانه با این روند هم به پول بیتالمال خیانت میشود و هم در حق یک تیم خلاق و زحمتکش جفا میشود که امیدوارم دیگر شاهد اینگونه اتفاقها در هیچ حوزه هنری نباشیم.
قارایی در پایان گفت: میخواهم در این ایام سختی که ویروس کرونا زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده، ضمن آرزوی تندرستی برای مردم کشورم، این نکته را بگویم که شاید الان بیشتر از هر زمان دیگری دلمان برای نابودی طبیعت بکر مناطق سرزمینمان بسوزد و حالا که کمتر میتوانیم به این مناطق سرک بکشیم، بیشتر قدر این نعمت خدادادی را بدانیم و انشاءالله در دوران پساکرونا برای حفظ آن تلاش بیشتری کنیم.
ارسال به دوستان
اهدای بخشی از کتابخانه شخصی دکتر رجبیدوانی به کتابخانه مجلس
بیش از ۲۵۰ جلد کتاب از کتابخانه شخصی دکتر محمدحسن رجبیدوانی به کتابخانه مجلس اهدا شد. به گزارش «وطنامروز»، بیش از ۲۵۰ جلد کتاب از کتابخانه شخصی دکتر محمدحسن رجبیدوانی به کتابخانه مجلس اهدا شد. علیاکبر زارعبیدکی، مدیر مجموعهسازی کتابخانه مجلس ضمن اعلام این خبر گفت: دکتر رجبی سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ نیز بخشی از کتابخانه شخصی خود را به کتابخانه مجلس اهدا کرد. موضوع منابع اهدایی در زمینههای مختلف شامل تاریخ، ادبیات، ایرانشناسی، کتب مرجع، فلسفه، علوم قرآنی، علوم سیاسی و کتابداری و اطلاعرسانی است.
ارسال به دوستان
همکاری علیرضا قربانی و گروه موسیقی فلسطینی
علیرضا قربانی در تازهترین فعالیت موسیقایی خود، تک آهنگ «عروج» را به آهنگسازی و مدیریت هنری حسام ناصری و همراهی مجموعه «جبران تریو» منتشر کرد. به گزارش «وطنامروز»، این اثر نخستین همکاری علیرضا قربانی با جبران تریو و در راستای پروژههای بینالمللی این خواننده سرشناس موسیقی ایران است. در آهنگ عروج شنونده ۲ رباعی از «ابوسعید ابوالخیر» هستیم که این اثر توسط حسام ناصری تنظیم شده، ضمن اینکه آرش پاکزاد هم میکس و مستر این آهنگ را انجام داده است. جبران تریو عنوان یک گروه ۳ نفره فلسطینی است که فعالیت آن از سال ۲۰۰۴ آغاز شد. اعضای این گروه مطرح، ۳ برادر به نامهای سمیر، وسام و عدنان جبران و از نوازندگان برجسته ساز عود هستند. اعضای «جبران تریو» تاکنون ۵ آلبوم را منتشر و کنسرتهای متعددی را در اقصی نقاط جهان برگزار کردهاند که همیشه اجراهایشان با استقبال خوب مخاطبان موسیقی مواجه میشود. آنها همچنین با موزیسینهای مطرح دنیا نظیر راجر واترز هم همکاریهایی را انجام دادهاند.
ارسال به دوستان
نمایش «همآوایی» در جشنواره عروسکی تهران مبارک
اجرای «همآوایی» کاری مشترک از سمیه گلباز و داوود بختیاری به مدت 30 دقیقه در بخش محیطی و فضای باز در هجدهمین جشنواره بینالمللی تهران مبارک در حال اجراست. نمایش «همآوایی»؛ کاری مشترک از سمیه گلباز و داوود بختیاری با هدف بازنمایی فرهنگی اقوام ایران عزیز به واسطه رقصها و حرکات آیینی و نمایشی با معرفی پوشش، موسیقی، آواها و ترانههای محلی در ۱۱ اپیزود مختلف، توسط افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی در مراکز مختلف شهرستانهای کشور آماده شده است. حدود ۱۱۰ نفر از ساخت تا اجرا و ضبط نهایی در این مجموعه همکاری داشتهاند. فضای مجازی جشنواره بستر مناسبی را جهت حضور این عزیزان و مشارکت و ارائه فرهنگ بومی خویش به وجود آورد. گفتنی است این اجرا با مشارکت مراکز و مربیان و افراد دارای معلولیت در مراکز توانبخشی تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور تهیه شده است و علاقهمندان میتوانند از طریق www.tv.theater.ir و www.tiwall.com آن را تماشا کنند.
ارسال به دوستان
مسعود دهنمکی، کارگردان «دادستان» در نشست خبری سریال :
درباره فصل دوم تصمیم قطعی نگرفتهام
گروه فرهنگ و هنر: پخش سریال «دادستان» به کارگردانی مسعود دهنمکی که از شبکه ۳ سیما پخش میشد، با همه نقدها و حواشیای که حول آن بود، بالاخره چند روز پیش به پایان رسید. این سریال در زمان پخش از ۲ منظر مورد نقد اهالی رسانه و منتقدان قرار گرفته بود؛ یکی از این موارد به نوع قاببندی دوربین مربوط میشد و دیگری به برخی دیالوگها که از منظر منتقدان مبالغهآمیز بیان میشد. به هر حال سریال دادستان به خاطر نوع محتوای ارائهشده توانست مخاطبان قابل توجهی را در رسانه ملی جذب کند و دهنمکی با دست گذاشتن بر سوژهای سیاسی- اجتماعی در قالب داستانی پلیسی، سعی کرد حرفهای تند و تیز خود را در لابهلای قصه به گوش مخاطب برساند که این اتفاق به مذاق برخی مخاطبان هم خوش آمد. به هر حال مسعود دهنمکی به همراه سایر عوامل «دادستان» ظهر یکشنبه (17 اسفندماه) با حضور در نشست خبری مجازی پاسخگوی سوالات اهالی رسانه بودند. دهنمکی درباره نحوه همکاری خود با تلویزیون تاکید کرد: روز اول با مسؤولان سیمافیلم توافق کردم اگر نظری دارید روی متن بگویید، چون من اعمال ممیزی روی میز تدوین را نمیپذیرم. سریال مثل یک رمان میماند. مخاطب نمیتواند صفحه اولش را بخواند و کنار بگذارد؛ باید تا آخر صبر کند و ببیند نتیجه کار چه میشود. وی افزود: مسؤولان سیمافیلم و شبکه ایستادگی کردند که بعضی حرفها زده شود. یک جاهایی ۵ درصد نقطهنظراتی اعمال شد ولی در نهایت چیزی که میخواستیم پخش شد. دهنمکی با قدردانی از کسانی که در شرایط کرونا، فیلم و سریال ساختهاند، بیان داشت: کسانی که در این شرایط فیلم و سریال تولید میکنند، کارشان کمتر از مدافعان سلامت نیست. این کارگردان درباره ساخت فصل دوم دادستان گفت: هنوز در این باره فکر نکردهام و تصمیم قطعی نگرفتهام. یکی از شخصیتهای سریال در داستان تیر خورده و برای ساخت فصل بعد باید او را زنده کنیم. وی درباره چگونگی توافقش با سیمافیلم توضیح داد: طرح اولیه دادستان برای سینما بود. همزمان با مسؤولان سیما فیلم مذاکراتی برای ساخت یک سریال داشتم. آنها وقتی این طرح را شنیدند، پسندیدند.
محمد خزاعی، تهیهکننده سریال نیز با اشاره به فشار دولت به صداوسیما و بحث بودجه عنوان کرد: بودجه تلویزیون باید از دولت مستقل شود. گروکشیای که با این عنوان از صداوسیما میشود، مهمترین مشکل است و اگر بودجه صداوسیما از دولت جدا شود بیشتر به نفع مردم خواهد بود. در این صورت مسائلی نقد میشود که برای مردم است؛ وقتی هر مسؤولی به خود اجازه میدهد با یک نقد بودجه را تحت تاثیر قرار دهد و آن را ندهد به مشکل میخورند. الان مهمترین مشکل همین گروکشی در مسائل مالی است.
ارسال به دوستان
کاشت درخت به یاد شهدای مداح و پیرغلامان
بنیاد «دعبل خزاعی» برای نخستینبار به مناسبت گرامیداشت و ماندگاری نام و یاد شهدای ستایشگر و پیرغلامان اهلبیت(ع) همزمان با ایام درختکاری و روز بزرگداشت شهدا، ۲۵ اصله درخت در فرهنگسرای تهران کاشت.
به گزارش «وطنامروز»، سعید غضنفری، مدیرعامل بنیاد دعبل خزاعی اظهار داشت: این بنیاد به عنوان مرکز جامع خدمات به هیئات، تشکلهای دینی و ستایشگران اهلبیت(ع) در راستای فعالیتهای فرهنگی، امسال برای نخستینبار و به مناسبت گرامیداشت و ماندگاری نام و یاد شهدای ستایشگر و پیرغلامان اهلبیت(ع) همزمان با ایام درختکاری و همچنین به مناسبت روز بزرگداشت شهدا، ۲۵ اصله درخت در فرهنگسرای تهران با مشارکت مسؤولان این فرهنگسرا کاشت. غضنفری افزود: این درختان در بوستان باغ نو این فرهنگسرا، غرس خواهد شد و به نام این شهدا و ستایشگران فقید پلاک خواهند شد. بنا داریم در این بوستان، بخشی را به نام شهدای ستایشگر و پیرغلامان فقید و در قید حیات ایجاد کنیم.
غضنفری خاطرنشان کرد: این مراسم با حضور مداحان و چهرههایی همچون خانواده شهید داوود عابدی، غلامعلی رجبی، ابراهیم هادی، مجید سیبسرخی، حسن شیخآذری، مرتضی کریمی و بهرام مهرداد و ایثارگرانی همچون جواد علیگلی و محمود ژولیده و پیرغلامانی همچون حاج اکبر بازوبند، حاج مهدی آصفی، حاج اصغر زنجانی، حاج غلامرضا سازگار، حاج رضا موید خراسانی و حاج علی انسانی و همچنین خانواده پیرغلامان مرحوم حاج علی آهی، حاج نادعلی کربلایی، حاج سید محمد کوثری و حاج فیروز زیرککار و با حضور حجتالاسلام باباخانی، مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
ارسال به دوستان
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران خبر داد
پایان زمستانه کتاب ۹۹ با فروش ۲۱ میلیارد تومانی
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران از خرید ۴۴۰ هزار و ۲۷۶ نسخه کتاب به مبلغ ۲۱۴ میلیارد و ۳ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۶۷۴ ریال در ۹۳۷ کتابفروشی ۳۱ استان کشور در طرح زمستانه کتاب ۹۹ خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، ایوب دهقانکار با پایان شانزدهمین دوره طرحهای یارانه حمایتی از کتابفروشیها با عنوان «زمستانه کتاب ۹۹» درباره جزئیات این طرح توضیح داد و گفت: این دوره از طرح زمستانه کتاب ۹۹ با مشارکت و استقبال ۹۳۷ کتابفروشی فعال از ۳۱ استان کشور به پایان رسید. وی با اشاره به میزان مشارکت کتابفروشیها در طرح زمستانه کتاب ۹۹ گفت: در این دوره از کل کتابفروشیهای متقاضی طرح، ۷۱۴ کتابفروشی در مراکز استان و ۲۲۳ کتابفروشی در شهرستانها با یارانه ۲۵ درصدی، کتابها را عرضه کردند. همچنین استان تهران با ۱۴۷ کتابفروشی، خراسان رضوی با ۱۱۱ کتابفروشی، اصفهان با ۹۸ کتابفروشی، قم با ۷۸ کتابفروشی، آذربایجان شرقی با ۵۸ کتابفروشی و کردستان با ۵۲ کتابفروشی بیشترین مشارکت کتابفروشیها را در این دوره از طرح به خود اختصاص دادند. دهقانکار ادامه داد: ۱۲۸ کتابفروشی استان تهران در پاییزه کتاب ۹۹، توانستند ۷۰ هزار و ۵۴۸ نسخه کتاب بفروشند اما در زمستانه کتاب، ۱۴۷ کتابفروشی این استان توانستند با فروش ۳۷ میلیارد و ۸۵۰ میلیون و ۶۶۵ هزار و ۸۵۸ ریالی سهم ۱۸ درصدی از کل فروش را به خود اختصاص دهند. وی در پایان به وضعیت استانها در طرح زمستانه کتاب اشاره کرد و گفت: استانهای تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس، کردستان، آذربایجان شرقی، گیلان، مازندران و خوزستان جزو پرفروشترین استانها بر اساس مبلغ فروش بودند. ارسال به دوستان
اکران «شیار ۱۴۳» در افتتاحیه روز جهانی زن در اسپانیا
مراسم روز جهانی زن در اسپانیا با نمایش «شیار ۱۴۳» به کارگردانی نرگس آبیار آغاز شد. به گزارش «وطنامروز»، مراسم بزرگداشت روز جهانی زن، با نمایش فیلم «شیار ۱۴۳» به کارگردانی نرگس آبیار به عنوان فیلم افتتاحیه این برنامه آغاز شد. این مراسم از ۵ تا ۱۷ مارس برابر با ۱۵ تا ۲۷ اسفندماه با پخش فیلمهای مختلف از زنان سینماگر ادامه خواهد داشت. مراسم افتتاحیه با حضور خانم نرگس آبیار کارگردان، ارنستو سوسا رایزن فرهنگی سفارت مکزیک در اکوادور، زهرا رضی رئیس انجمن سینمایی ایران، اسپانیا و آمریکای لاتین و مدیران و نمایندگان فرهنگی از کشورهای اروگوئه، شیلی، مکزیک، آرژانتین و نیز احمد پابرجا، سفیر ایران در اکوادور به شکل تلفیقی- مجازی برگزار شد. در مجموع ۴۵۰ نفر در این وبینار شرکت داشتند. هدف از برگزاری این مراسم تجلیل از سینماگران زن و به تصویر کشیدن آثارشان در چارچوب روز جهانی زن بود.
ارسال به دوستان
«زخم کاری» مهدویان کلید خورد
جواد عزتی با نقشآفرینی در سریال جدید مهدویان به قاب تصویر برمیگردد. به گزارش «وطنامروز»، جواد عزتی با انتشار یک عکس، از شروع فیلمبرداری سریال نمایش خانگی «زخم کاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان خبر داد؛ سریالی که بنا بر گزارش پایان سال فیلیمو، محصول این سامانه است و قرار است سال آینده پخش آن شروع شود.
جواد عزتی از دیماه سال گذشته و بعد از پایان بازیاش در «شنای پروانه» جلوی دوربین هیچ فیلم و سریالی نرفت تا پس از یک سال با سریال مهدویان به بازیگری برگردد. «زخم کاری» نخستین فعالیت محمدحسین مهدویان در شبکه نمایش خانگی است.
ارسال به دوستان
کرونا مساجد را به ظاهر تعطیل کرد
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی - هنری مساجد گفت: در برهه زمانی کرونا که فعالیت ظاهری بسیاری از مساجد تعطیل شد، کانونهای مساجد برنامههای خود را افزایش دادند. در ۲ سال قبل، ۱۰۰ هزار نفر از برنامههای آموزشی ما استفاده کردند اما امسال در طرح ایران قوی، ۴۰۰ هزار نفر از برنامه آموزشی ما استفاده کردند. به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی - هنری مساجد کشور در آستانه ۱۸ اسفندماه، سالروز تاسیس این کانونها درباره برنامههای کانونهای مساجد برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی گفت: برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی، نیازمند تحقق ارکانی هستیم که مهمترین آن امام جماعت است. بخش دیگر آن، هیأت امنا، معمومین اعم از کودک و نوجوان و فعالیتهای فرهنگی، سیاسی، هنری و اجتماعی است. آنچه در حوزه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد مطرح بود، ما احصا کردیم و تلاش شد فعالیتهای خود را از سایر نهادها تفکیک کنیم تا موازیکاری انجام ندهیم. تلاش کردیم کانونها در حوزه ماموریت خود فعالیت کنند.
* فعالیت ۲۸۷۹ گروه سرود در مساجد
وی با بیان اینکه کانونها سال ۹۹ روی عرصه هنر بیش از پیش متمرکز شدند، زیرا معتقدیم عرصهای فراموششده است، گفت: هنرمندان مسجدی و انقلابی در این عرصه با قوت جلو نیامدند و در حوزه فیلم، تئاتر، سرود و آواهای انقلابی، کمکاریهایی وجود دارد، در صورتی که افراد زیادی هم در این حوزهها داریم. با فعالیتهای کانونهای مساجد، هماکنون در سامانه بچههای مساجد طی طرح ایران قوی یعنی از هفته دفاعمقدس تا دهه فجر، ۲۸۷۹ گروه سرود اطلاعات خود را ثبت کردند که در مساجد فعال هستند. ۲۴۴۱ گروه فیلمسازی، ۱۸۲۴ گروه نمایش و تئاتر و ۹۹۸ کانون کارآفرین داریم که در دل مساجد مشغول کار و فعالیت هستند و تمام اعضای آن نیز نوجوانان و جوانان حزباللهی، مؤمن و متدین هستند.
* کمک ۸۰ میلیارد تومانی مردم برای اجرای طرح ایران قوی
ارزانی با اشاره به اینکه اگر ظرفیت نظام را به دل مسجد ببریم و مسجد، محل توزیع و کانون مردم محل شود، اتفاقات بسیار زیبایی رقم خواهد خورد، افزود: در هر کار و فعالیتی شاید اعتقاد این باشد که باید دولت و نظام اعتباری بدهد تا بتوانیم کاری انجام دهیم اما در مسجد کاملا رویه برعکس است و خود مردم برای این کارها هزینه میکنند. در طرح ایران قوی که سال ۹۹ در سطح مساجد کشور اجرا شد، ۸۰ میلیارد تومان هزینه شد که تماما از سوی مردم و خیران تامین شد و ما خیلی کمتر از این مقدار به مساجد کمک کردیم. بچههای مساجد با ظرفیت مردم و خیران محل توانستند اعتبار لازم برای این کارها را فراهم کنند.
* طرحهایی برای توزیع عادلانه بودجه در کانونهای مساجد
ارزانی در پاسخ به این سوال که طرحهایی نظیر «ایرانقوی» در ۲ سال اخیر با چه اهداف و رویکردی اجرایی شد، به فارس گفت: این ۲ طرح برای شناسایی ظرفیتهای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به سراسر کشور اجرایی شد. فرض کنید فردی در محلهای مغازهای داشته باشد که فقط خود و اعضای محل از آن باخبر هستند اما در این طرح این فرصت را ایجاد کردیم تا کانونها فعالیتهای خود را در معرض دید و داوری سراسر کشور قرار دهند. بر اساس این ۲ طرح، توزیع عادلانه سرانه و بودجه نیز اتفاق افتاد و کانونهایی که کار بیشتری انجام میدادند، بودجه زیادتری نسبت به دیگران دریافت کردند. رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد افزود: دیده شدن و فرصت رقابت از دیگر فرصتهای اجرای این ۲ طرح بود که بسیاری از کانونهای روستایی و عشایری توانستند در این ۲ طرح خود را نشان دهند. شناخت شبکهها و فرصت همافزایی از دیگر برکات اجرای این ۲ طرح بود. وی افزود: اگر بخواهیم تئاتر و نمایش در کشور ما رشد پیدا کند، بهترین بستر و ظرفیت برای آن بچههای مسجد هستند که با عشق و علاقه در این عرصه در حال فعالیت هستند. بنا داریم برای آنها در قالب رواقهای تخصصی آموزش ارائه کنیم تا انشاءالله در سالهای آینده تعدادی از آثار جشنواره فجر در حوزه فیلم و تئاتر از دل بچههای مسجد باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|