|
واشنگتن: در نشست وین فقط درباره تسهیل برخی تحریمها بحث خواهد شد
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک جلسه توجیهی درباره برجام به خبرنگاران گفت واشنگتن لغو هیچ تحریم خاصی را پیشبینی نمیکند و در طول جلسه روز سهشنبه در وین فقط گامهای تسهیل تحریمها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به گزارش هیل، «جلینا پورتر» افزود: ما قصد داریم درباره گامهای هستهای که ایران باید به منظور بازگشت به سازگاری با «برجام» بردارد بحث کنیم و لغو هیچ تحریم خاصی را مدنظر نداریم.
ارسال به دوستان
قطعی فرض کردن پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری چه تبعاتی برای جریان انقلاب داشته و چگونه میتواند میدان رقابت را به سمت ایدهآل غربگرایان هدایت کند؟
بیدارباش انتخاباتی
یونس مولایی: تاریخ هر جامعهای را میتوان حاصل جمعی از تجارب جمعی اعضای آن در مواجهه با روزهای سخت و آسان، همدلی و نزاعها و انتخابهایی دانست که در برهههای مختلف شکل گرفته است. از همین رو به سختی میتوان در جایگاه تجزیه و تحلیل وضعیت موجود نشست و چشم بر گذشته بست. هر قدر هم انسانهای مختلف با تکیه به قدرت اختیارشان مقابل فرضها و احتمالات بایستند، باز هم نمیتوان مشت تاریخ را خالی از پیشبینی شرایط موجود و هشدار نسبت به تکرار صفحات سیاه آن دانست. شاید از همین جهت بتوان سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در 28 خردادماه سال جاری را به عنوان یکی از نقاط عطف تاریخی ایران که تاثیرات بلندمدتی بر سرنوشت جمعی مردم میگذارد، نیازمند بررسی و تحلیل در ظرف تاریخ دانست.
هر چند رقابت سیاسی مهم و با مشارکت گسترده مردم، برگ زرین جدید در تاریخ هزاران صفحهای ایران است اما نمیتوان چشم بر این واقعیت بست که تجربه انتخاباتهای برگزار شده در طول بیش از 40 سال گذشته به عنوان شاخصی مهم در شناسایی الگوی رفتار جمعی ایرانیان به حساب میآید؛ تجربههای انباشت شدهای که جملگی آنها ارزش و اعتبار والایی برای تحلیلگران و نخبگان سیاسی دارد. تجربه فضای قطبی در تغییر اتمسفر اجتماعی جامعه، الگوی نسبتا مشابه دولتها پس از انتخاب در دومین دوره پیاپی، نقش جدی آرای خاموش در تغییر معادلات انتخاباتی، وزن برابر و بعضا سنگینتر آرای سلبی در نسبت با آرای ایجابی در مزیت بخشیدن به کاندیداهای مختلف، تبدیل انسجام ملی به انشقاق ملی در سایه تغییر ادبیات کاندیداها و دهها گزاره دیگر را میتوان شاهد مثالهایی از تجربههای کسب شده در میدان رقابتهای انتخاباتی دانست که همگی میتواند در محاسبات سیاسی و اجتماعی گروههای مختلف تاثیرگذار باشد.
* آیا پیروزی قطعی است؟
با این اوصاف آنچه به شکل رعبآوری در ماههای گذشته و روزهای منتهی به انتخابات 28 خرداد به چشم میآید، عدم بهرهگیری کافی از تجارب انتخاباتی جریان انقلاب در ادوار مختلف است؛ تجاربی که عدم رجوع به آنها میتواند به تحمیل هزینههای سنگینی به آینده کشور منتج شود. یکی از مهمترین خطرهایی که بخشی از جریان انقلابی کشور را در این میدان تهدید میکند، فرض قطعی بودن پیروزی تحت هر شرایط و مناسباتی است. اینکه آیا اساسا در میدان سیال رقابتهای سیاسی چیزی به عنوان «قطعیت» وجود دارد، بحثی تفصیلی میطلبد اما آنچه از تجربه انتخاباتهای چند دهه اخیر حاصل میشود آن است که هر جریانی پیش از آغاز رقابتها خود را پیروز قطعی به حساب آورده، شکست سنگینی را متحمل شده است. بر مبنای همین تجربه هر قدر رقیب حاضر در صحنه نیز دستان خالی داشته باشد، نمیتوان این خالی بودن دستها را به مثابه بالا بودن آنها دانست. با این فرض آیا قطعی دانستن پیروزی از اکنون و مشغول شدن به خردهاختلافات فاقد اولویت را میتوان امری عقلانی به حساب آورد؟
احتمالا برخی جریانات سیاسی با پیش کشیدن نتیجه آخرین انتخابات برگزار شده کشور در اسفند 98 و شکست فاحش یاران دولت اینگونه نتیجه گرفتهاند که نباید هیچ گونه احتمالی برای تغییر معادلات در آینده سیاسی کشور در نظر گرفت و از اکنون میتوان با استناد به این پیروزی قطعی، پیرامون دیگر اختلافات درون جناحی چانهزنی کرد اما آیا واقعا همه معادلات و مناسبات را به همین سادگی میتوان مورد ارزیابی قرار داد؟ نادیده گرفتن سنخ متفاوت انتخابات ریاستجمهوری با انتخابات مجلس شورای اسلامی، چشمپوشی بر موقعیت خاص سال 98 که نمود آن در کاهش مشارکت عمومی نیز مشاهده شد و انبوهی از این موارد در کنار یکدیگر چنین حکم میکند که از دل قیاس ۲ انتخابات نمیتوان به نتیجهگیری صحیحی رسید. با این حال حتی اگر فرض مورد نظر یعنی قطعی بودن پیروزی در انتخابات را محتوم بدانیم، باز هم میتوان دلایل عدیدهای آورد که تکیه دادن به چنین فرضی میتواند به تضعیف آن منتهی شود و نهایت امر نتیجه خسارتباری به همراه داشته باشد. برای درک بهتر این مساله میتوان تنها با کمی سوءظن به تلاش رسانههای غربگرا برای تثبیت فرض پیروزی قطعی نیروهای انقلابی در انتخابات پیشرو نگاه کرد. آیا جریانی که چنین با قطعیت از شکست خود آگاه است، با جدیتی مضاعف نیز فعالیتهای انتخاباتیاش را پیگیری میکند؟ با این حال میتوان فراتر از این ظن رفت و به تبعات قطعی دانستن این فرضیه اندیشید.
* بالا گرفتن تشتت گروهی
بدیهیترین نتیجه قطعی تصور کردن پیروزی در انتخابات، بالا گرفتن تشتتهای گروهی در بدنه جریان انقلابی است به گونهای که گروههای مختلف با خردهاختلافهایی که طبیعت هر فضای سالم سیاسی است، عملا خود را مقابل یکدیگر تعریف میکنند و با دیگریسازی از نیروهای همسو با خود به رقابت با آنها میپردازند؛ مسالهای که پیش از این نیز در موارد مشابه تجربه شده است. یقینا این تشتت گروهی برخلاف آنچه تصور میشود اثر منفی بر تمام گروهها میگذارد به گونهای که عملا به علت تجمیع نشدن توان و ظرفیت تبلیغاتی جریان انقلابی، آنها را به جای صدایی بلند، تبدیل به مجموعهای از صداهای آرام میکند. مضاف بر این، چنین تشتتی تاثیر منفی دیگری بر جامعه میگذارد که ضرر آن اگر بیشتر نباشد کمتر نیست. زمانی که جامعه ایران در موقعیت آشفته سال1400 در کنار انباشت ناکارآمدیها شاهد مجموعه زیادی از افراد و گروههایی میشود که خود را تنها گزینه صلاحیتدار برای کسب کرسی ریاستجمهوری میدانند، میلی برای همراهی با آنها پیدا نمیکند. یقینا نمیتوان براحتی از شیوه پیروزی ناپلئونی حسن روحانی در انتخابات سال92 با تنها 7/0 درصد بیش از نصاب لازم چشمپوشی کرد. جامعه زمانی که در کنار مجموعه صداهای پراکنده با صدای بلند یک فرد روبهرو میشود، توجه بیشتری را به او معطوف میکند. بر همین مبنا قطعی تصور کردن پیروزی در انتخابات خردادماه و متعاقب آن بالا گرفتن تشتت گروهی تنها به نفع یک طرف به پایان میرسد و آن هم طرفی است که در برابر پراکندهگوییها صدایی بلند داشته باشد.
* دور کردن تحلیلها از فضای واقعی جامعه
در سایه قطعی دانستن پیروزی در انتخابات و ایجاد تشتت، عملا تحلیلهای جریانهای سیاسی از فضای واقعی جامعه دور میشود، تا جایی که خردهاختلافهای خود را به عنوان صورت مساله اصلی انتخابات به حساب آورده و از واقعیت امور دور میشوند. ایجاد چنین خطاهای محاسباتی در ذهن نخبگان سیاسی در نهایت امر نیروهای فعال اجتماعی را از پیگیری خط رقابتها در بستر واقعی آن دور میکند. شکلگیری محیطهای آکواریومی و غفلت از مطالبات اصلی مردم به بیگانگی مردم از کاندیداهای جریان انقلاب منتهی میشود. مساله کلیدی معیشت و به موازات آن چگونگی برطرف کردن مشکلات مدیریتی و سیاستگذاری کشور در هیچ برههای به اندازه سال1400 برای مردم ملموس نبوده است و زمانی که تشتت گروهی بالا بگیرد، لاجرم بخش قابل توجهی از موضعگیری نیروهای انقلابی به جای آنکه همراستا با مطالبه مردم باشد، به سمت مسائل انتزاعی رفته و آنها را دچار انتخابهای اشتباه میکند.
* خروج سوژه دولت از میدان رقابتها
پس از تشتت گروهی و به موازات آن بالا گرفتن خرده اختلافات جناحی آنچه در فضای رقابتهای انتخاباتی کمرنگ میشود عاملیت دولت مستقر در ایجاد وضعیت نامطلوب موجود است. در حالی که نخستین سوژهای که جریان انقلابی باید در میدان انتخابات روی آن دست بگذارد نشان دادن نقش دولت فعلی و تفکر جریان غربگرا در شکل دادن وضعیت موجود و تبیین راهکارهای جریان انقلاب برای برونرفت از موقعیت اکنونی است، نباید با اصالت دادن به اختلافات، فضا را به سمتی برد که عاملیت دولت نادیده گرفته شود.
تجربه 8 ساله دولت روحانی بخوبی این واقعیت را مشهود کرد که دوری از تفکر انقلابی نهتنها تضمینی برای رفاه نیست که حتی بعد از بیشترین عقبنشینی در برابر طرف آمریکایی به تحمیل بیشترین فشارهای خارجی نیز منتهی میشود. این تجربه به عنوان مهمترین شاهد مثال بر بصیرت و واقعبینی انقلابیونی است که تمام دولت کمر به تضعیف و تحقیر آنها بسته بود. کمرنگ کردن چنین واقعیتی حتی اگر با غفلتی در سایه تشتت نیز باشد راه را بر تقویت تفکر و ایده انقلابی میبندد.
* آیا غربگرایان به تماشا نشستهاند؟
روی دیگر سکه قطعی فرض کردن پیروزی در انتخابات این سوال نهفته است: آیا غربگرایان به تماشا نشستهاند تا کرسی مهم ریاستجمهوری را به رقیب واگذار کنند؟ خیلی خوشبینانه است که چنین فرضی را در شرایطی که همه شواهد و تحرکات حکایت از تلاش حداکثری اصلاحطلبان برای تمدید حضورشان در پاستور دارد بپذیریم. غربگرایان که در سالهای گذشته با سقوط آزاد اعتبار سیاسی و اجتماعیشان در سایه عیان شدن میزان ناکارآمدی دولت روبهرو شدهاند بخوبی به این واقعیت آگاه هستند که شکست در میدان انتخاباتی سال1400 میتواند آنها را تا سالیان سال از مدار تمام تحولات خارج کند، پس طبیعی است با تمام توان خود به میدان رقابتها بیایند و حتی آنچنان که در ادوار پیشین نیز نشان دادهاند در شرایطی که پیروزی برایشان حیاتی شود میتوانند با چشمپوشی بر منافع ملی حتی میز رقابت سالم و قانونی را نیز به هم بزنند. اما طرفی که سعی میکند در افکار عمومی پیروزی رقیب را تضمین شده بداند و آنها را به سمت تشتت و چندصدایی رهنمون کند چه چشماندازی به انتخابات سال1400 دارد؟
* سناریوهای احتمالی غربگرایان
تجربه شکستهای متوالی اصلاحطلبان در انتخاباتهای دهه80 و در نهایت شورش خیابانی سال 88 آنها را به این نتیجه رساند که جز با به میدان آوردن دالهای جدید نمیتوانند سلایق مختلف را با خود همراه کنند از همین رو با آغاز دهه 90 و افزایش فشارهای خارجی به کشورمان و ملموس شدن این فشارها در معیشت روزمره مردم تمام توان تبلیغاتی خود را معطوف به سرمایهگذاری در حوزه سیاست خارجی کردند؛ سرمایهگذاری گرانقیمتی که البته در نهایت به توافق اضطراری و ناکام برجام منتهی شد. اما همه چیز وفق مراد غربگرایان پیش نرفت و با جوانمرگی این توافق، آنها نیز تمام اعتبار سیاسی خود را از دست دادند تا جایی که عملا افکار عمومی شاهد آن بود که نهتنها غربگرایان در رفع تحریمها توفیقی نیافتهاند، بلکه کوچکترین کارآمدی را نیز برای مدیریت شرایط تحریمی ندارند. بر همین اساس مهمترین سناریوی احتمالی جریان غربگرا که بیم آن در آستانه انتخابات نیز میرود قربانی کردن منافع ملی کشور در پای پیشنهادهای حداقلی دولت جدید آمریکاست. غربگرایانی که پیش از این بارها با صراحت مذاکرات خارجی خود را بخشی از پروژه انتخاباتی داخلی خود خوانده بودند از ماهها پیش دورخیز کردهاند تا در موقعیتی که با آغاز گامهای عملی هستهای در مواجهه با برداشته نشدن تحریمها ابتکار عمل به دست کشورمان افتاده است با قبول کمترین امتیازها و آبنباتها به توافقی ضعیف پیش از انتخابات خردادماه برسند و از این توافق برای بازگرداندن اعتبار سیاسی خود و بسیج حامیانشان استفاده کنند. غفلت از این سناریو در کنار سناریوهای دیگری همانند دوقطبیسازیهای اجتماعی و فرهنگی عملا میتواند به غربگرایان این فرصت را هدیه دهد تا در روزهای پایانی رقابتهای انتخاباتی به جای آنکه در مقام پاسخگویی قرار گیرند، همانند جریانی که تا به حال بیرون از قدرت بوده است از وعدههای انتخاباتی جدید رونمایی کنند. در چنین موقعیتی آیا جریان متشتتی که پیشاپیش خود را پیروز انتخابات تصور کرده توانایی هدایت افکارعمومی را دارد؟
* بهرهبرداری از تخریب نیروهای انقلابی
شاید جریان غربگرا براحتی به تماشای شکست انتخاباتی خود و از دست دادن جایگاه کلیدی ریاستجمهوری ننشیند اما یقینا تمایل زیادی دارد تا به تماشای نزاع رقبای خود بنشیند و بیشترین بهرهبرداری سیاسی - انتخاباتی را از این فضا ببرد. به عبارت دیگر زمانی که با اصالت پیدا کردن خردهاختلافات درون جریان انقلابی، گروههای مختلف با فرض قطعی بودن پیروزی در انتخابات رو به تخریب یکدیگر بیاورند بیشترین نفع به جریانی میرسد که از دل این تخریبها میتواند افکار عمومی را با خود همراه کند.
نگاهی مختصر به رفتار بخشی از رسانهها و اشخاص در ماههای اخیر کافی است تا متوجه این واقعیت شویم که بخشی از جریان انقلابی با فرض اینکه پیروز قطعی انتخابات است چگونه رو به تخریب چهرههای شاخص این جریان آورده است. ازدیاد موج تخریبی که به ظاهر برای انتخاب بهترین گزینه صورت میگیرد تنها نتیجهای که با خود دارد افول اعتبار نیروهای انقلاب در فضای عمومی کشور است. به تماشا نشستن چنین فضای مخربی مهمترین آرزوی غربگرایانی است که عملا تمام اعتبار و حیثیت سیاسی خود را از دست رفته میبینند و میتوانند با استناد به چنین فضایی درون جریان انقلاب عملا بخشی از اعتبار از دست رفته خود را بازیابی کنند و به این امید داشته باشند که با عدم همصدایی نیروهای انقلابی و شکسته شدن مجدد ظرف آرای انتخاباتی بار دیگر فرصت خود برای سکونت در پاستور را امتحان کنند. احتمالا اگر نگاه انبوه چهرههایی که احساس میکنند پیروزی در انتخابات چنین سهل و در دسترس است چنین باشد، آنها در حضور سیاسیشان و فضایی که حول این حضورها شکل میگیرد تجدیدنظر بکنند. یقینا قطعی دانستن پیروزی در میدان انتخابات نقطه پایانی بر این قطعیت خواهد بود.
ارسال به دوستان
اخبار
دستگیری جاسوس اسرائیلی در آذربایجان شرقی
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران از دستگیری جاسوس اسرائیلی و چند جاسوس سرویسهای امنیتی کشورهای مختلف در این استان خبر داد و اظهار داشت: همچنین 19 نفر از اعضای اصلی باند کلاهبرداری سازمانیافته تهیه چکهای بانکی و جعل اسناد، شناسایی و دستگیر شدند. به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه متهمان اقدام به کلاهبرداری، جعل اسناد، تهیه و خرید و فروش چکهای بانکی بلامحل میکردند، افزود: تاکنون بیش از 50 هزار فقره چک به ارزش 18 هزار میلیارد ریال از باند مذکور کشف شده است. مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی تصریح کرد: اعضای این باند کلاهبرداری، افراد بیبضاعت و معتاد را شناسایی کرده و پس از مناسبسازی پوشش ظاهری آنان با همکاری دیگر اعضای باند در نظام بانکی، برای هر کدام از آنها دستهچک بانکی تهیه میکردند و به هر یک نیز حداکثر 10 میلیون تومان بابت دسته چکهای دریافتی میپرداختند، اعضای باند پس از آن چکهای سفید امضا را به فروش میرساندند.
***
نامه ملتمسانه جبهه اصلاحات به جو بایدن
هر چه زودتر به برجام برگرد
اصلاحطلبان که اکنون سازوکار انتخاباتی خود را با نام جبهه اصلاحات ایران راهاندازی کردهاند، در حال تدوین و تهیه نامهای به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا هستند تا با بازگشت آمریکا به برجام، اهداف انتخاباتی و سیاسی خود را دنبال کنند. به گزارش فارس، جبهه اصلاحات ایران که بهزاد نبوی معروف بر صندلی ریاست آن تکیه زده، در این نامه خطاب به بایدن نوشته است: در میان چالشی حساس و در برابر جریانی تمامیتخواه بر کرسی تأثیرگذار ریاستجمهوری ایالاتمتحده آمریکا نشستهاید و در رقابتهای انتخاباتی بر تلاش برای فعال کردن دموکراسی صلحطلبانه و بازگشت به توافقات بینالمللی از جمله برجام پافشاری کردهاید. در نامه این نهاد اجماعساز اصلاحطلبان تصریح شده است: شما به عنوان معاون رئیسجمهور اوباما، امضاکننده این توافقنامه و متعهد به آن شناخته شدهاید و امروز بسیاری از چهرههایی که در شکلگیری برجام مؤثر بودهاند را در سیستم همکاران خود دارید. در بخش دیگری از این نامه نگاشته شده است: ما زنان و مردان اصلاحطلب ایرانی با اعتقاد به صلح جهانی و تعامل سازنده بین ملتها و دولتها با همان معیاری که در برابر تمامیتخواهیهای تاریخی در درون مرزهای ایرانزمین ایستادگی کردهایم، در هر کجای عالم اقتدارگرایی، تعدی و زورمداری را محکوم میدانیم؛ روا است از تجربهها بدرستی بیاموزیم و اشتباهات را مکرر نکنیم. در بخش دیگری از نامه جبهه اصلاحات ایران به رئیسجمهور آمریکا میخوانیم: جناب آقای رئیسجمهور! ما پیش از این مطابق تکلیف و حقوق شهروندی بارها نظرات و توصیههای خود را در باب پاسداری از فرهنگ گفتوگو و پرهیز از فرصتسوزی در حوزه سیاست خارجی خطاب به رهبران و مقامات کشور متذکر شدهایم. در این نامه آمده است: مسؤولیت در معرض فروپاشی قرار گرفتن این توافقنامه بینالمللی که سازمان ملل متحد پشتیبان آن بوده و هست، با دولت سابق و حاکمیت ایالاتمتحده آمریکا بوده و علیالاصول از جامعه کارگزاران و حاکمیت ایران نمیتوان توقع داشت که هزینه تصمیم نامتعارف و غیرحقوقی دولت پیشین آمریکا را بپردازد. در پایان این نامه تأکید شده است: اکنون مطابق حقوق ملی و انسانی خود از شما میخواهیم هر چه زودتر به برجام برگردید تا این دستاورد گرانقدر مفاهمه راه را برای رویکرد سازنده بر مبنای عدالت و صلح در جهان هموار کند.
***
نتانیاهو: نبرد علیه ایران به پایان نرسیده است
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی ابراز اطمینان کرد حزب لیکود به رهبری وی قادر خواهد بود کابینه ائتلافی جدید در سرزمینهای اشغالی را تشکیل دهد.
به گزارش فارس، بنیامین نتانیاهو گفت تشکیل چنین کابینهای برای مقابله با چالشهای زیادی که این رژیم با آن مواجه بوده، ضروری است. به گزارش روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، نتانیاهو در ادامه سخنانش گفت: «مبارزه برای اسرائیل به پایان نرسیده است. مبارزه برای شهرکها پایان نیافته است. مبارزه برای حقوقمان در دفاع از خود و نبرد علیه ایران به پایان نرسیده است». وی افزود: «با این چالشها مواجه شدهایم و فرصتهای زیادی در برابر ما قرار دارد. ما هماکنون برای چند سال نیازمند کابینه جناح راستی استواری هستیم تا به مراقبت از شهروندان اسرائیل بپردازیم».
***
رایزنی ظریف با رئیسجمهور ازبکستان درباره مسائل دوجانبه
وزیر امور خارجه که به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات جمهوری ازبکستان در تاشکند به سر میبرد، بعدازظهر دیروز با شوکت میر ضیایف، رئیسجمهور ازبکستان دیدار و درباره موضوعات مورد علاقه ۲ کشور گفتوگو و تبادل نظر کرد.
به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، در این دیدار با تشریح آخرین تحولات روابط ۲ کشور در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، علاقهمندی کشورمان به توسعه همکاریها با جمهوری ازبکستان و در چارچوب ظرفیتهای گسترده موجود در حوزه همکاریهای ۲ کشور را مورد تاکید قرار داد.
شوکت میر ضیایف، رئیسجمهور ازبکستان نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت روابط ۲ کشور و ضرورت گسترش همکاریهای فیمابین، برگزاری چهاردهمین دور کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ۲ کشور در فاصله زمانی کوتاهتر را مورد تاکید قرار داد.
در این دیدار علاوه بر موضوعات دوجانبه، تحولات روند صلح در افغانستان و همچنین همکاریهای ۲ کشور در حوزههای بینالمللی نیز مورد گفتوگو وتبادل نظر قرار گرفت.
ارسال به دوستان
قالیباف در نشست شورای هماهنگی کمیسیونهای تخصصی و مرکز پژوهشهای مجلس:
اقتصاد و خنثیسازی تحریم ۲ اولویت مهم ما است
رئیس مجلس شورای اسلامی صبح روز گذشته در نشست شورای هماهنگی کمیسیونهای تخصصی و مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به نامگذاری سال 1400 بهعنوان «سال تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» گفت: در سالهای متمادی محوریت شعار سال متمرکز به موضوعات اقتصادی بوده است و این نشان میدهد چالش اول کشور از منظر رهبر معظم انقلاب مساله اقتصاد است و امسال نیز این نامگذاری همین خطمشی را نشان میدهد.
به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف با بیان اینکه مجلس باید متمرکز بر بحث اقتصادی باشد و تأکید رهبر انقلاب در این موضوع، خنثیسازی تحریمها و تقویت توان اقتصادی و ایستادگی روی پای خود است، ادامه داد: بنابراین برای اصلاح این مسیر باید ناکارآمدی ساختاری در بودجه و نظام مالیاتی، ساختار بانکی، بروکراسی اداری، نظام ناکارآمد و غیرهدفمند یارانهای، نظام آماری ناکارآمد، فقدان استراتژی صنعتی و آمایش سرزمین ناقص و ضعیف اصلاح شود، چرا که این ساختارها موجب ایجاد مشکلاتی نظیر بیکاری و رانت شده است.
رئیس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سوءمدیریت و تعارض منافع از جمله عوامل مشکلات اقتصادی است، گفت: البته کرونا و تحریمها در سالهای اخیر بر مشکلات اقتصادی کشور افزوده است.
قالیباف با اشاره به قوانین متعدد در حوزه تولید گفت: با بررسی اجمالی برخی قوانین مربوط به حوزه تولید نظیر قانون رفع موانع تولید، قانون اصل 44، قانون تسهیل فضای کسبوکار، قانون برنامه ششم توسعه، قانون استفاده حداکثری از توان تولید و حمایت از کالای ایرانی که همه اینها پیشتر در مجالس گذشته تصویب شدهاند، درمییابیم اگر این قوانین بدرستی اجرا شود، نیاز زیادی به قوانین جدید نداریم.
وی همچنین با اشاره به نقاط مغفولمانده در قوانینِ مربوط به تولید گفت: طرحی درباره تغییر رویکرد در صدور مجوزهای حوزه کسبوکار و تولید در کمیسیون ویژه جهش تولید در دست تدوین است و این کمیسیون آن را بزودی نهایی خواهد کرد.
رئیس مجلس تأکید کرد: بر اساس کار پژوهشی صورتگرفته در مجلس و بررسیهای علمی و بر اساس کارکرد کمیسیونها، ۲ اولویت مهم با محوریت موضوعات اقتصادی و خنثیسازی تحریمها مشخص شده است و این موضوع ملاک اصلی عمل ما خواهد بود و ما به طور شفاف گزارش عملکرد خود را نیز به مردم ارائه خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
آیتالله رئیسی در نشست شورای عالی قوه قضائیه با شورای قضایی استانها:
تولید در کشور نباید با هیچ مانعی مواجه باشد
گروه سیاسی: آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه دیروز دوشنبه در نشست شورای عالی قوه قضائیه با شورای قضایی استانها که به صورت ارتباط تصویری برگزار شد، بیان کرد: در سال گذشته بیش از هزار واحد تولیدی را همکاران تلاش کردند تا سرپا نگه دارند یا از تعطیلی نجات دهند و یا اینکه اگر قرار است اخلالی در کار آنها ایجاد شود، نگذارند این اخلال اتفاق بیفتد که جای تقدیر و تشکر دارد. به گزارش «وطنامروز»، آیتالله رئیسی گفت: ما در رابطه با خصوصیسازی در سفر اخیر به لرستان مجموعه بزرگ کشاورزی را دیدیم که درباره آن ۲ اقدام صورت گرفته بود؛ اقدام اول برای خصوصیسازی بود که با شکست مواجه شده بود و وضعیت آن بسیار به هم ریخته بود، به نحوی که خود مجموعه دولت و سازمان خصوصیسازی آن را به مجموعه بعدی واگذار کرد. مجموعه بعدی برخلاف مجموعه قبلی که آنجا را با خاک یکسان کرده بود، این مجموعه کشاورزی را به یک مجموعه آباد تبدیل کرده که هر بینندهای را تحت تاثیر قرار میداد و کار بسیار بزرگی نسبت به توسعه کشت و صنعت انجام شده و برنامههای بسیار خوبی برای آتی دارند که قابل تشویق است. آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه باید تولید در کشور با هیچ مانعی مواجه نباشد، خاطرنشان کرد: اینکه کسانی که مسؤولیت داشتند یا دارند با ترک فعل، وظیفه قانونی خود را انجام ندهند و باعث شوند یک واحد تولیدی دچار تعطیلی و اخلال شود، قابل قبول نیست. آیتالله رئیسی تصریح کرد: باید بررسی کرد که این اتفاق در چه سالی افتاده و مسؤولانی که باید نظارت میکردند و کسانی که باید کاری را انجام میدادند اما مانع شدند، چه کسانی بودند. این افراد باید نسبت به ترک فعل خود پاسخگو باشند. آیتالله رئیسی ادامه داد: یکی از حوزههای مهم تولید در قوه قضائیه مساله مبارزه با فساد است چرا که فساد اقتصادی مانع رونق تولید است و یقین بدانید که اگر در جایی رشوه و رانتخواری باب شد، رونق تولید شکل نخواهد گرفت. آیتالله رئیسی با بیان اینکه قاچاق کالا خنجری بر پشت تولید است، ادامه داد: واردات بیرویه در کشور، تولید را دچار آسیب میکند. آیتالله رئیسی بازخوانی و مرور قوانین از جمله قانون توسعه فضای کسبوکار، قانون رفع موانع تولید و قانون اقتصاد مقاومتی را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه برخی از این قوانین به طور کامل اجرا نشده است، گفت: باید قوانینی که تصویب شده به طور کامل اجرا شود؛ در این صورت در فضای کسبوکار و رونق تولید نقش مهمی خواهند داشت. رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: اگر اینقدر که برخی آقایان جلسه گذاشتند برای اینکه چطور بتوانند از غربیها یک امکانی برای این کشور بگیرند، جلسه برای رونق تولید و رفع موانع تولید در کشور میگذاشتند بسیار میتوانست در گرهگشایی در کشور موثر باشد. آیتالله رئیسی گفت: حساب کنند چقدر وقت کشور را برای مواردی که نتیجهای نداشت، گذاشتند و اگر همین وقت را برای رفع موانع تولید میگذاشتند امروز بسیاری از کارخانجات تعطیل و نیمهتعطیل در کشور فعال و بسیاری از گرهها باز شده بود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|