|
هشدار چین به آمریکا: نمیتوانید از موضع برتر با دیگران برخورد کنید
وانگ یی، وزیر خارجه چین در کنفرانس خبری خود پس از دیدار با برخی همتایان خود در شرق آسیا ضمن هشدار به آمریکا گفت: چین این موضوع را نخواهد پذیرفت که کشوری در دنیا خود را در موضع برتر در مقابل دیگران قرار دهد و اینکه نظر نهایی را در امور جهانی داشته باشد. اگر آمریکا به تقابل ادامه دهد، چین این موضوع را بدون ترس و به آرامی انجام خواهد داد.
ارسال به دوستان
رایزنیهای رئیس رژیم صهیونیستی با سران احزاب برای معرفی گزینه نخستوزیری بینتیجه پایان یافت
بختک نتانیاهو بر سر صهیونیستها
دیروز همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو در دادگاه رسیدگی به جدیدترین پرونده فساد مالی او موسوم به «پرونده ۴۰۰۰»، زمزمههایی از کریدورهای قدرت در تلآویو به گوش رسید که بیشترین مطابقت را با فریادهای بلند اهالی اراضی اشغالی در خیابانها دارد: نخستوزیر باید برود!
مشکل اکثریت اسرائیلیها اما این است که او احتمالا از «بیت عقیون» (خانه نخست وزیری در تلآویو) راهی چند خیابان آن طرفتر یعنی «بیت حاناسی» (خانه ریاستجمهوری) خواهد شد که از نظر مخالفان سرسخت او که بخش مهمی از بدنه حاکمیت را تشکیل میدهند، به منزله افتادن رژیم صهیونیستی از چاله به چاه است.
فقط بنی گانتس، رقیب انتخاباتی نتانیاهو طی یک سال اخیر و وزیر جنگ کابینه او نیست که طبق آنچه روز جمعه گذشته به روزنامه یدیعوت آحارانوت گفت نخستوزیر شبهدیکتاتور 12 ساله رژیم، اسرائیل را به پرتگاه جنگ و فروپاشی میکشاند.
وقتی وزیر جنگ یک رژیم تهاجمی و اشغالگر از خطر جنگ داخلی دم میزند، قطعا سایر سیاسیون باید این خطر را جدی بگیرند. در دادگاه دیروز قدس اشغالی که نتانیاهو برای سومین بار - و نخستینبار پس از انتخابات 23 مارس- در آن حاضر میشد، دادستان «لیات بنآری» در حالی به بیان جدیدترین اتهامات فساد نخستوزیر و خانوادهاش پرداخت که رئیس او یعنی دادستان کل رژیم، ساعاتی قبل از شروع جلسه، صریحا سوءاستفاده نتانیاهو از قدرت را مطرح کرده بود. از نگاه تحلیلگر روزنامه انگلیسیزبان تایمز آو اسرائیل، مقارن شدن حضور نتانیاهو در دادگاه با ضربالاجل تصمیمگیری «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی درباره مامور تشکیل کابینه، میتواند بدین معنا باشد که دادگاه آخرین جایی خواهد بود که نتانیاهو به عنوان نخستوزیر در آن حاضر خواهد شد. او در جلسه محاکمه دوشنبه به اتهام فساد مالی و رشوه و خیانت در امانت، با لباس یکدست تیره حاضر شد که لباس نمادین و سنتی قاضیان بنیاسرائیل است؛ حرکتی سمبلیک برای به چالش کشیدن قاضی دادگاه و همراه کردن یهودیان افراطی با خود.
نتانیاهو و همسرش سارا در 4 پرونده موسوم به 1000 تا 4000 متهم به فساد، رشوه و کلاهبرداری و سوءاستفاده از اعتماد عمومی شدهاند؛ از دریافت رشوه از بزرگترین تهیهکنندگان هالیوود تا پرداخت رشوه به رسانههای همسو. نخستین نخستوزیر تحت محاکمه رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر تلاش زیادی برای امتناع از حضور در جلسات دادگاه انجام داد اما از اوایل سال 2021 مجبور به این کار شد. نتانیاهو حتی در آخرین روزهای ریاستش بر کابینه تلاش کرده بود با تکمیل چرخه فساد حکومتی اسرائیل این دادستان کل را اخراج کند تا از روند محاکمه بگریزد. با همه اینها محاکمه او وارد بخش اصلی با حضور شاهدان عینی شده است که به شکل هفتگی برگزار میشود، یعنی بخش اثبات اتهامات. این بار «ایلان یِیشوآ» سردبیر سابق تارنمای واللا نیوز (از رسانههای نزدیک به موساد) در جایگاه شهود قرار گرفت. شب پیش از آغاز دادگاه، شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرد «یائیر لاپید» رئیس حزب «یشعتید» و رهبر احزاب اپوزیسیون در کنست با «نفتالی بِنِت» رئیس حزب «یامینا» درباره نخستوزیری چرخشی به توافق رسیدهاند؛ همان مدلی که نتانیاهو و رقیب اصلیاش گانتس برای تشکیل کابینه قبلی ارائه داده بودند.
بر این اساس ابتدا بنت نخستوزیر خواهد بود و بعد از طی کردن نیمی از دوره دولت آتی، لاپید نخستوزیر میشود. البته شرط چپگرایان حزب یشعتید برای ائتلاف با رئیس حزب یمینا برای تشکیل دولت این است که بنت همانند گانتس به اپوزیسیون خیانت نکند و هرگز به کابینهای به رهبری نتانیاهو نپیوندد. همچنین ۲ طرف برای کاهش پستهای وزارتی از 34 به ۱۸ وزیر به توافق رسیدهاند. آنچه اجرای توافق نخستوزیری چرخشی را در عمل ممکن میکند، این است که در سالهای اخیر، پستهای حساس دفاعی و دیپلماتیک در کابینههای رژیم معمولا فقط برای نیمی از دوره دولت دوام داشتهاند.
تارنمای «عاروتص شوع» نوشته توافق بنت با لاپید پس از آن انجام شده که او در دیدار عصر جمعه با نتانیاهو در رابطه با تشکیل کابینه به توافق نرسیده بود. این عاملی مضاعف شد برای نارضایتی گردانندگان حزب لیکود که رهبری نتانیاهو را زیر سوال ببرند. بعضی از آنها قبلا هم از تردیدهای ریولین، رئیس رژیم همحزبیشان درباره مامور ساختن نتانیاهو برای تشکیل کابینه حمایت کرده بودند. بدین ترتیب مهمترین حزب حاکم 2 دهه اخیر رژیم صهیونیستی دچار شکافهای داخلی جدی شده که حتی داشتن بیشترین کرسیها در کنست (37 کرسی) نیز نمیتواند این انشقاق را جبران کند.
در این انتخابات همانند ۳ دوره پیش از آن طی ۲ سال اخیر، هیچ جریانی نتوانست اکثریت کنست را به دست آورد. اردوگاه جریان راست ارتدوکس و تندرو رژیم صهیونیستی ۵۲ کرسی (لیکود ٣٠ کرسی، شاس ۹ کرسی، اتحاد یهودیت توراتی ۷ کرسی و صهیونیسم مذهبی ۶ کرسی) در مقابل ائتلاف مخالفان نتانیاهو اعم از راست محافظهکار، امنیتیها و چپها که 57 کرسی (یشآتید ١٧ کرسی، آبی و سفید ٨ کرسی، حزب کارگر ٧ کرسی، مرتز ۶ کرسی، فهرست مشترک ۶ کرسی، امید تازه ۶ کرسی، اسرائیل خانه ما ٧ کرسی) به دست آوردهاند، کسب کرده است.
جلسات متوالی عصر تا شامگاه دیروز ریولین - در آخرین روزهای ریاستش - با سران ۱۳ حزب سیاسی برای دریافت گزینههای آنها برای نخستوزیری و رسیدن به اجماع نهایی در روز چهارشنبه، در شرایطی برگزار شد که چه بسا خود نتانیاهو به عنوان رهبر حزب لیکود باید تنها کسی میبود که نام خود را در معرفینامه تقدیمی به ریولین به عنوان مامور تشکیل کابینه معرفی میکرد.
با همه اینها از آنجا که فاشیسم نهفته در اعماق حاکمیت اسرائیل ایجاب میکند همواره یک صهیونیست دوآتشه و مورد حمایت یهودیان افراطی بر سر کار باشد، بعید است جای شخصی مثل نتانیاهو به این راحتی در رأس قوه مجریه پر شدنی باشد. به همین دلیل خیانت زودهنگام حزب یمینا به توافقش با چپها، اجتنابناپذیر بود. روزنامه تایمز آو اسرائیل دیروز فاش کرد برخلاف قرار و مدارهای لاپید با بنت، در جلسه دیروز احزاب با رئیس رژیم، ۲ حزب یشعتید و آبی و سفید- به رهبری گانتس- لاپید را به عنوان گزینه مورد نظر خود برای نخستوزیری معرفی کردهاند و در مقابل حزب یمینا به رهبری نفتالی بنت نیز با خیانت به توافق با لاپید، در ائتلاف با حزب لیکود نام نتانیاهو را معرفی کرده است.
در نتیجه دیروز ریولین بعد از رایزنی با سران احزاب اعتراف کرد: «در حال حاضر هیچ راهی برای تشکیل کابینه نمیبینم... بعد از ۴ انتخابات، باز هم دموکراسی به جایی نرسید!» جملهای که هم به معنای ادامه بنبست سیاسی در فلسطین اشغالی و هم به منزله گرای ورود به سریال انتخابات متوالی بینتیجه به قسمت پنجم است، مگر آنکه مصالحهای کلی برای حذف نتانیاهو از معادلات فعلی شکل بگیرد. نتانیاهو ماه پیش قول داده بود کار به انتخابات پنجم نکشد ولی از دروغگوی قدرتطلبی چون او بعید نیست وارد کارزار انتخابات جدید شود، مگر آنکه حاکمیت سیاسی راه دیگری به منظور مصونیت سیاسی و جلوگیری از به زندان افتادنش پیش پای او بگذارد؛ اینکه ۲ ماه دیگر همزمان با اتمام قریبالوقوع دوران ریاست 7 ساله همحزبیاش ریولین، او نامزد این سمت شود و با رای اکثریت پارلمان از بیت عقیون به بیت حاناسی تبعید شود. اگرچه حتی در این پست نیمهتشریفاتی هم بختک نتانیاهو همچنان بالای سر اسرائیلیها باقی خواهد ماند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بیکاری در عربستان؛ خروج بیش از ۱۳۰ هزار کارگر خارجی طی ۳ ماه
دادههای رسمی اداره کل آمار عربستان نشان داد 4/135 هزار کارگر خارجی در ۳ ماه آخر سال 2020 بازار کار عربستان را ترک کردهاند. بر اساس نتایج بررسی نیروی کار صادر شده توسط اداره کل آمار عربستان، تعداد کارگران خارجی در ۳ ماهه چهارم سال 2020 نسبت به ۳ ماهه قبل حدود 4/135 هزار نفر و تعداد کارگران سعودی 1078 نفر کاهش یافته است. نتایج این بررسیها همچنین نشان داد نرخ بیکاری در سعودیها به 6/12 درصد کاهش یافت، در حالی که در پایان ۳ ماهه سوم سال 2020، 9/14 درصد بود. آژانس خبری بلومبرگ ماه گذشته گزارشی را منتشر کرد و در آن به چالشهای داخلی «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی پرداخت و نوشت محمد بنسلمان با توجه به افزایش بیکاری در عربستان به دنبال ایجاد فرصت شغلی برای شهروندان سعودی است.
***
بازداشتهای گسترده در ترکیه
بهرغم شیوع گسترده همهگیری ویروس «کووید-۱۹» در ترکیه و هشدارها درباره جهشهای جدیدتر در این کشور اما فضای امنیتی و بگیر و ببندها در ترکیه هنوز ادامه دارد. به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، در جریان عملیاتهای دیروز (دوشنبه) در استان دیاربکر واقع در جنوب شرقی ترکیه، ۲۲ مظنون به عضویت و همکاری با سازمان «حزب کارگران کردستان» (پکک) بازداشت شدند. منابع امنیتی به این خبرگزاری گفتند که بازداشت این 22 نفر در پی صدور احکام بازداشت توسط دادستانی دیاربکر برای ۳۳ نفر انجام شده و عملیات برای دستگیری مابقی مظنونها نیز ادامه دارد. بر اساس این گزارش، علاوه بر اسناد سازمانی و دستگاههای دیجیتال که از محل اختفای این افراد کشف و توقیف شده، گفته میشود آنها جلسات و نشستهای غیرقانونی سازمانی برای جذب زنان جهت عضویت در گروهک پکک برگزار میکردند. از سوی دیگر، نیروهای امنیتی ترکیه دیروز ۱۰ دریادار بازنشسته را به دلیل نوشتن نامهای انتقادی علیه دولت «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور این کشور، بازداشت کردند. به نوشته آناتولی، این 10 نفر جزو گروه ۱۰۳ نفره نظامیان ارشد ترکیهای بودند که در بیانیهای از تصمیم اردوغان برای خروج از پیمان «مونترو» درباره تاسیس کانال آبی جدید در استانبول بشدت انتقاد کردند.
***
روسیه: ناتو تحریککننده اصلی مسابقه تسلیحاتی در جهان است
به گزارش خبرگزاری «تاس»، وزارت خارجه روسیه در ارتباط با هفتاد و دومین سالگرد تأسیس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد هزینههایی که کشورهای عضو ناتو در سال 2020 در زمینه نظامی- دفاعی صرف کردهاند، همچنان افزایش یافته و به رشدی معادل 4/7 درصد رسیده و این سیاست ناتو تحریککننده مسابقه تسلیحاتی و تشدید آن در جهان است. در این بیانیه آمده است: «در هفتاد و دومین سالگرد تأسیس ناتو، یکی از اهداف اصلی ایجاد این سازمان «حفظ صلح» نامیده شد. این در حالی است که در حال حاضر در پرونده پیمان آتلانتیک شمالی، بمباران یوگسلاوی سابق، حمله نظامی به عراق و عملیاتی که لیبی را به تاریکترین روزهای تاریخ این کشور کشاند، درج شده است. سال 2020 بودجه کشورهای عضو ناتو در عرصه نظامی و دفاعی بار دیگر به میزان 4/7 درصد افزایش یافت. این است سهم ناتو در «حفظ صلح جهانی».
***
مانور قدرت چین با حرکت ناوگروه «لیائونینگ» در اقیانوس آرام
ناو هواپیمابر چین و ناوگروه همراه آن در نمایش قدرت به حضور آمریکا در منطقه برای استقرار در اقیانوس آرام از یک آبراه مهم در ژاپن عبور کردند. به نوشته خبرگزاری «نیکی»، دفتر ستاد مشترک وزارت دفاع ژاپن یکشنبه اعلام کرد ناو هواپیمابر چینی «لیائونینگ» و ۵ ناو همراه آن از یک مسیر مهم آبی ژاپن عبور کرده و راهی اقیانوس آرام هستند. ستاد مشترک ژاپن افزود این ناوگروه در 470 کیلومتری جنوب غربی جزایر «دانجو» در استان ناکازاکی مشاهده شد. این ناوگروه سپس از تنگه میاکو، به عرض 250 کیلومتر بین جزیره اوکیناوا و جزیره میاکو عبور کرد. این نخستینبار است که از آوریل سال 2020 به این سو ناو هواپیمابر لیائونینگ از این آبراه عبور میکند. این رویداد درست چند روز پس از تمرین بین نیروی دریایی ایالات متحده و استرالیا در شرق اقیانوس آرام رخ داد. ستاد مشترک ژاپن نیز از تحرک ناوشکن، هواپیمای گشت دریایی و یک هواپیمای ضد زیردریایی خود برای جمعآوری اطلاعات و نظارت بر حرکات شناورهای چینی خبر داد. این تحرکات در حالی صورت میگیرد که نیروی دریایی ایالات متحده همکاری با ژاپن، هند و استرالیا را در اقیانوس هند و اقیانوس آرام تشدید میکند. در پی سفر «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده به هند، ناوگروه «تئودور روزولت» عملیات مشترک چندجانبهای را با نیروی دریایی و هوایی هند در اقیانوس هند در 28 و 29 مارس (یکشنبه و دوشنبه هشتم و نهم فروردین) انجام داد.
***
وزیر کشور لبنان:
گروهکهای تروریستی قصد ضربهزدن به امنیت و ثبات کشور را دارند
محمد فهمی، وزیر کشور لبنان در کابینه موقت در گفتوگو با شبکه «LBCI» این کشور اظهار کرد: وضعیت امنیت در لبنان نسبتا خوب است، زیرا امید به تشکیل دولت بازتاب مثبتی داشته است اما برخی گروهکهای تروریستی در لبنان حضور دارند که برای مختل کردن امنیت و ثبات آن تلاش کرده و از هر نقص امنیتی در هر منطقهای برای اهداف خود استفاده میکنند. فهمی گفت: این نکته را درک میکنم که اعتراضات در طرابلس برای برخی مسائل اجتماعی است اما گروههایی وجود دارند که از این اعتراضات برای نفوذ در شهر و غارت آن استفاده کردند و آنچه در طرابلس رخ داد، یک دستور برنامهریزی شده بود.
ارسال به دوستان
آشکار شدن نقش موساد در کودتای اردن
گروه بینالملل: یک روز پس از آنکه رسانهها از عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی به عنوان بازیگران خارجی طرحریزی کودتا در اردن نام بردند، دولت اردن از نقش موساد (سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی) در این کودتای نافرجام خبر داد. در همین حال گمانهها پیرامون اینکه تحولات این پادشاهی طی هفتههای آتی به کدام سو خواهد رفت، متفاوت است. چه اینکه ولیعهد سابق اردن که به عنوان مظنون اصلی این سناریو از سوی دفتر پادشاهی اردن مطرح شده، اعلام کرده است به بیانیه ارتش در رابطه با سکوت و عدم ارتباط با متحدانش در داخل و خارج از اردن توجهی نخواهد کرد.
* عامل موساد یا دوست خانوادگی
به گزارش «وطنامروز» به نقل از پایگاه خبری آکسیوس، دولت اردن اعلام کرد یک تاجر اسرائیلی که پیش از این افسر اطلاعاتی موساد بوده، عامل ارتباط شاهزاده حمزه بنحسین، ولیعهد سابق اردن با آژانس جاسوسی رژیم صهیونیستی است. این در حالی است که این تاجر خودش را یکی از دوستان شاهزاده حمزه معرفی میکند. روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز به نقل از یک وبگاه اردنی نزدیک به خاندان سلطنتی این کشور نوشت یک جاسوس سابق موساد در اقدام به کودتا در اردن دست داشته است. گفته میشود جاسوس سابق موساد به شاهزاده حمزه و همسرش پیشنهاد داده بود از اردن فرار کنند. روز یکشنبه ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن در نخستین موضعگیری دولت این کشور درباره تلاشها برای کودتای نافرجام تاکید کرد: بر اساس تحقیقات کاشف به عمل آمد فردی که با سیستمهای امنیتی خارجی در تماس بوده، با همسر شاهزاده حمزه بنحسین، برادر ناتنی پادشاه اردن و ولیعهد سابق در ارتباط بوده و به او پیشنهاد تامین هواپیمایی برای خروج از کشور را داده است. چند ساعت بعد، خبرگزاری اردنی «امون» که به سرویسهای امنیتی اردن نزدیک است، با انتشار مطلبی گفت یک اسرائیلی که سابقا عامل موساد بوده، با نام «روی شاپوشنیک» فردی بوده که این پیشنهاد کمک را ارائه داده بود. شاپوشنیک ۱۵ سال پیش از اعضای سیاسی در حزب کادیما در سرزمینهای اشغالی بود و به عنوان مشاور به ایهود اولمرت، نخستوزیر وقت اسرائیل خدمت میکرد. شاپوشنیک ۴۱ ساله در بیانیهای ادعاهای دولت اردن را تکذیب کرد. او گفت هرگز عامل موساد نبوده اما به خاطر دوستی با شاهزاده حمزه به او پیشنهاد کمک داده بود. نکته قابل تأمل در این بین تصمیم رژیم صهیونیستی برای عدم واکنش رسمی به رخدادهای اخیر اردن و صدور بیانیههای رسمی در این باره است. این در شرایطی است که همه کشورهای منطقه ضمن حمایت از نظام سیاسی اردن، بر لزوم حفظ ثبات سیاسی آن تاکید کردهاند.
* کودتا یا سناریوی حذف مخالفان؟
در حالی که پس از اعلام خبر بازداشتهای گسترده و نافرجام ماندن کودتا به دلیل مقابله دولت و نهادهای امنیتی با کودتاگران، مقامات کشورهای منطقه و روسیه و آمریکا حمایت خود را از ثبات اردن، نظام سیاسی و شخص پادشاه ابراز کردند، برخی رسانهها مدعی شدند این بازداشتها در شکل حداکثری آن اقدامی در جهت جلوگیری از کودتا بوده است. به عبارت دیگر نهادهای امنیتی به دستور ملک عبدالله دوم با هدف پیشگیری از کودتا این بازداشتها را انجام دادهاند. در این بین سایت عبری «آی24 نیوز» در گزارشی مدعی شد دولت اردن با توجه به نفرت مردم این کشور از رژیم صهیونیستی، در صدد است ارتباطات ولیعهد سابق با نهادهای امنیتی اسرائیل را آشکار کند تا عملا مانع قدرت گرفتن برادر ناتنی پادشاه شود. علاوه بر این، بازداشت «باسم عوضالله» از مقامات ارشد دفتر پادشاهی اردن به اتهام همکاری با ولیعهد عربستان در نقشآفرینی برای کودتا نشان داد مقامات اردن به دنبال مقابله جدی با نفوذ عوامل عربستان در ساختار حکومت اردن هستند.
ارسال به دوستان
ارسال نخستین محموله نظامی ترکیه به یمن
گروه بینالملل: چند روز پس از آنکه رسانهها از علنی شدن حمایت ترکیه از شبهنظامیان تحت حمایت عربستان گفتند، روز گذشته رسانهها از ارسال نخستین محموله نظامی ترکیه به یمن خبر دادند.
* ورود تسلیحات ترکیهای به یمن
به گزارش «وطنامروز»، همزمان با انتشار اخبار مربوط به پشتیبانی ترکیه از شبهنظامیان مورد حمایت عربستان، نخستین محموله لجستیکی ترکیه از بندر سومالی به سوی یمن حرکت کرد. بر این اساس سرلشکر «خالد القملی» فرمانده گارد ساحلی نیروهای منصورهادی برای دریافت محموله تسلیحاتی ترکیه وارد سومالی شد. القملی در این سفر با فرمانده گارد ساحلی سومالی دیدار و بر تداوم همکاری و هماهنگی سومالی و دولت مستعفی تاکید کرد. وی پیش از این دیدار، با «آلن کول» مدیر برنامه جهانی مبارزه با جرائم دریایی دیدار کرده و نظر مساعد وی بابت انتقال این محموله را جلب کرده بود. تسلیحات ترکیهای توسط یک کشتی باری که حامل حدود ۲۰۰ دستگاه خودروی زرهی و سلاحهای مختلف است، به پایگاه نظامی ترکیه در سواحل موگادیشو، پایتخت سومالی رسیده است.
پیشبینی میشود انتقال تسلیحات ترکیهای طی روزهای آینده به سواحل «احور» در جنوب یمن انجام شود. این نخستین محموله تسلیحاتی ترکیه به مقصد یمن است که در میان سکوت بینالمللی به این کشور ارسال میشود. پیش از این نیز برخی رسانهها مدعی ارسال پهپادهای بایراکتار و برخی تسلیحات دیگر توسط ارتش ترکیه به عربستان و شرکت آنها در نبردهای مأرب شده بودند که بدون سند و فاقد اعتبار است.
* عقبنشینی متحدان سعودی از مأرب
در همین حال منابع آگاه نظامی در استان مأرب از تداوم عقبنشینی یکی از قبایل مهم که در کنار نیروهای ائتلاف سعودی در حال جنگ با ارتش و کمیتههای مردمی یمن بود، خبر دادند. به نوشته پایگاه خبری یمنی الخبر، این منابع میگویند رهبران و اعضای قبیله «مراد» در استان مأرب پس از هدف قرار گرفتن توسط هواپیماهای ائتلاف سعودی، از پایگاههای نظامی باقیمانده ائتلاف سعودی در اطراف مقر دولتی در مأرب عقبنشینی کردند. به گفته این منابع، ۲۳ جنگجوی قبیله مراد طی حمله هوایی جنگندههای ائتلاف سعودی که به گفته منابع آگاه نظامی به اشتباه علیه یکی از جبهههای اطراف مقر دولتی در مأرب انجام شد، کشته شدند که سرتیپ «زیاد وازع» از فرماندهان عالیرتبه نظامی این قبیله از جمله آنهاست.
به این ترتیب میتوان گفت روند عقبنشینی از مقرها و جبهههای ائتلاف سعودی در مأرب به دلیل هدف قرار دادن اشتباه جنگجویان وابسته به این ائتلاف طی بمبارانهای متعدد یا شکست خوردن از نیروهای صنعا همچنان ادامه دارد. مراد، از مهمترین و جنگجوترین قبایل یمنی حاضر در صفوف ائتلاف سعودی است اما سیاستهای استعماری اخیر این ائتلاف، شکستهای مستمر و هدف قرار دادن مستقیم افراد این قبیله در چندین مقر و جبهه، موجب شده این قبیله در همکاری با ائتلاف سعودی تجدیدنظر کند. چند ماه پیش نیز شماری از بزرگان و اعضای این قبیله با اعلام جدایی از ائتلاف سعودی با ارتش و کمیتههای مردمی یمن بیعت کرده بودند. استان مأرب هم اکنون مرکز ثقل درگیریهای سرنوشتسازی است که در صورت پیروزی نهایی ارتش و انصارالله یمن، باید کار دولت مستعفی یمن را تمام شده تلقی کرد. عملیات نیروهای یمنی در این استان از سال گذشته آغاز شده و این نیروها هماکنون در نزدیکی شهر مأرب قرار دارند. مأرب اصلیترین پایگاه حزب اخوانی الاصلاح به عنوان مهمترین متحد دولت مستعفی یمن به شمار میرود. این استان سرشار از منابع نفتی و گازی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|